• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kagain

1
I skrivende stund gjør vel Brann-spillerne seg klar til å delta i hovedprosesjonen, men de har kamp allerede på mandag. Da skal de noe lenger nord, og det kan fort bli spennende.

Horneland har jo innrømt at han er litt overtroisk (https://www.ba.no/derfor-gikk-horneland-med-bukse-i-varmen/s/5-8-2627507) så det blir nok ikke de store forandringene på startelleveren.

Jeg kan se for meg at Finne får komme inn i stedet for Heggebø, og jeg ville gjerne sett at Warming kom inn for Blomberg, men tror ikke det kommer til å skje. Vil også tro at med tanke på prestasjonen Kristiansen hadde den 16. mai så blir nok Soltvedt sittende på benken.

Kristiansund ligger i skrivende stund på 11. plass etter et 1-0 tap mot Haugesund. Det blir spennende å se om  tidligere omtalte Håkon Sjåtil får sjansen på backen og hvordan han klarer seg der.
2
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
May 17, 2024, 08:39:02 AM
Quote from: Brannfan23 on May 16, 2024, 23:42:27 PMNoen som tror Brann kommer til å selge Warming i sommeren?

Om det fortsetter på dette viset med at han får få eller ingen minutter på banen og heller varmer benken så er det kanskje greit å la han gå om man får et bud. Misforstå meg rett; jeg skulle gjerne sett han mer og jeg tror at han kunne ha gjort det godt i stedet for Blomberg for eksempel. Men: om Horneland ikke føler for å bruke han så er det nok en anstendig lønn som blir brukt på en benkevarmer, og da kan det være på sin plass om man lar Warming gå for så å hente noe som forsterker og blir brukt av Horneland.
3
Quote from: Lasaron on May 17, 2024, 08:25:20 AMHei, dere som drar i gang Nystemten når vi leder 2-0 på slutten av kamper.

Hvor mange eksempler skal dere ha på at motstander da reduserer? Hæ?

Slutt med det. Ender vi opp med seier, så ta det sammen med spillerne etter kampslutt.

Ikke bare Horneland som innrømmer elementer av overtro? ;)
4
Quote from: Gulløl on May 16, 2024, 13:22:29 PMBA erfarer at Horneland gjør kun ett bytte fra Lillestrøm kampen. Castro kommer inn Mathisen.

Jeg vet ikke om jeg er overrasket eller ikke. På den ene siden vet jeg jo at han ikke bytter på lag med mindre han er nødt. Samtidig gjorde jo Soltvedt sine greier bra sist, og Finne har jo hatt mye tillit. Vi får se hvordan dette utarter seg videre.
5
Brann / Re: Svenn Crone
May 15, 2024, 11:08:24 AM
Quote from: Churchill on May 15, 2024, 10:13:52 AMMan kan selvsagt problematisere dette opp og ned i mente langs en hel rekke strenger med parametre. Eller man kan gjøre det enkelt. Kvitter man seg med en spiller som spiller meget godt, har vært med på hele byggeperioden og som skjønner og kan formidle til andre måten Brann skal spille på? Selvsagt er svaret på det nei. Crone er en meget god back og en kulturbærer. Han sutrer aldri og gjør det han skal. Og han bør vi ønske å ha med videre.

Jeg var en av de som mente at det ikke ville være noe katastrofe om Brann fortsatte med Crone da han var stor i OBOS og helt ok i tippeligaen. Var han ledende på høyrebacken? Nei, men han var ikke dårlig heller. Nå har han jo vist prov på at han har noe å bestille i tippeligaen også. Så isolert sett er jeg enig med deg i at han burde kunne få være med videre.

Så må vi realitetsorientere oss litt: Brann har to høyrebacker allerede, Hellan (ung, lovende og kostet noen kroner) og Thore P. Brann har valgt å gi sistnevnte en kontrakt videre, så de føler antageligvis for å satse på han. Brann har også brukt Kristiansen som høyreback, så de har en spiller som de kan bruke i nødstilfeller. Vi vet også at Horneland (og noen såkalt eksperter) mener at potetfaktoren som mange spillere i Brann har er en styrke. Kristiansen kan spille i hele forsvaret, Thore P. like så + at han mener han er best som indreløper. Hellan har vel ikke blitt utfordret på dette, og trass i at det rapporteres at Crone har en kapabel venstrefot så har han aldri blitt forsøkt andre steder enn som høyreback. Jeg syns det hadde vært spennende å se hva han kunne levert som stopper eller venstreback, men så langt ser det ikke ut at Horneland deler den meningen med meg.

Det kan hende at Horneland ser for seg at Crone har en fremtid i Brann hvis Sery Larsen blir solgt og Thore P. blir mer fast stopperalternativ, men om han tar utgangspunktet i dagens stall så taler det for exit Crone.
6
Brann / Re: Svenn Crone
May 15, 2024, 09:56:53 AM
Quote from: Lasaron on May 15, 2024, 06:04:25 AMVi skal ikke bygge en stall som gjør at vi fort ender opp med å slite om vi ikke når gruppespill i høst.

Crone, Ruben, Castro, Palle, Kartum, Soltvedt, Finne, SHN, Thore P

Noen av disse må ut, og erstattes med klart yngre spillere. Noe annet er uklokt.

Edit: Akkurat i førstkommende sommervindu er det kanskje nok at en av de går ut, og erstattes av en klart yngre. Denne yngre kan hentes utenfra, eller vi kan gå for internt opprykk. Alt etter som.

Om vi ser på sportsplanen så er jo en av tingene som vektlegges lokal tilhørighet. Der stiller vel Crone svakest. Dernest Kristiansen, Kartum og Castro. 

Pallesen Knudsen, Soltvedt, Finne, SHN og delvis Thore P. er vel lokale nok.

Crone har to konkurrenter som høyreback, så med mindre han omskoleres til stopper ala Kristiansen er det nok naturlig at det er han som går først. Kartum ble jo kjøpt da Sande ikke var tilgjengelig for Brann. Så kom Sande siden til Brann, så da er det kanskje mulig at Kartum går ut. Kristiansen har en tendens til å bite seg fast selv når han blir avskrevet, så jeg tror ikke det skjer noe med han før han eventuelt velger å legge opp...
7
Brann / Re: Svenn Crone
May 14, 2024, 09:56:48 AM
Quote from: Nixon on May 13, 2024, 21:59:36 PMDet blir sikkert en ny Ruben-historie. Først nei, men så ja.

Jeg ser for meg at om Sery Larsen forsvinner til sommeren kan Crone få ny kontrakt. Da kan Brann bruke Thore P. som stopper i stedet for Sery Larsen, og Crone kan gjøre sine greier på høyresiden. Vi får se.
8
Brann / Re: Sesongen 2024
May 12, 2024, 16:51:28 PM
Quote from: vekkreist on May 11, 2024, 19:44:41 PMUansett. Gøy med Halldor Stenevik scoring, det unner jeg han.
Og for et mål! fysøren. Skulle hatt han i Brann. 


Du skal ikke se bort fra at Brann kan finne på å kjøpe han etterhvert. De har jo sansen for spillere med Brann-fortid når de kjøper inn.
9
Brann / Re: Skader og karantener
May 11, 2024, 18:14:55 PM
Quote from: Lasaron on May 11, 2024, 12:34:28 PMHan kan jo begynne med en omgang for Brann 2, eller noe?

Ja, er det godt nok for ungfolene er det sikkert godt nok for Thore P. også.
10
Brann / Re: Brann på lang sikt
May 10, 2024, 14:35:56 PM
Quote from: fortune on May 10, 2024, 08:24:37 AMBlir neppe så stor forskjell, vi er uansett ikke i nærheten av å oppfylle en del parametre i sportsplanen.

Ja, men spørsmålet er om dagens stil vil forankres i den nye sportsplanen eller om de prøver seg på en som ligner på den de har hatt så langt.
11
Brann / Re: Brann på lang sikt
May 10, 2024, 06:38:29 AM
Quote from: Superjack on May 10, 2024, 05:45:10 AMNå skal Brann ha Horneland som trener i 3 sesonger til etter denne.

Om han blir værende i Brann ut kontraktstiden så blir han den som har ledet Brann i lengst sammenhengende periode.



Ja, om Brann holder på kvaliteten så er det jo sånn sett bra om man får en trener som kan Brann. Jeg er spent på hva det vil bety for spillerutvikling og slikt, eller for den saks skyld arbeidet med en ny sportsplan. Den nåværende skal være ut 2024. Regner med at med tanke på den suksessen som Horneland har hatt i Brann vil han ha en stemme i det arbeidet, og kan på den måten sette et preg på Brann på lang sikt. Blir interessant.
12
Da er det duket for en ny kamp for Brann. Etter fullklaffen mot RBK ser det betraktelig lysere ut for Brann nå. Heggebø får sjansen til å vise seg frem og kanskje kjempe for en startplass 16. mai da Finne skal være tilbake. LSK er også et lag som på papiret skal passe Heggebø bra med tanke på fysikk.

Blir det Castro fra start eller kommer Horneland til å gjøre noen andre sprell på vingene. Vil Blomberg få en fornyet sjanse på venstrevingen mens Mathisen får prøve seg på høyre?
13
Jeg tror jeg har oppsummert dette tidligere for min egen del, men siden vi er i den rette tråden og jeg startet den kan jeg nok en gang forsøke å oppsummere det jeg mener i punktsetninger.

--Utgangspunkt:--

Sportsplanen for 2021-2024 som har følgende nøkkelpunkter

You cannot see attachments on this board.

Kilde: https://www.brann.no/nyheter/medlemsmotet-oppsummert-her-er-branns-sportsplan/Brann_Sportsplan.pdf

Spille fremoverrettet fotball:

Når det butter mot kan det være noe omstendelig, men når ting ruller for Brann så er det definitivt dekket.


Spille med lokale spillere på A-lag og akademiet
Vi kan være være enige om at et av punktene (lokale spiller) er vel oppfylt da følgende spillere er tatt opp på A-laget og har fått godt med spilletid når de har vært klare

Dyngeland
Soltvedt
Pallesen Knudsen
Heltne Nilsen
Jensen Wassberg
Finne
Heggebø
Blomberg
Torsvik
Pedersen (usikker på om jeg her strekker definisjonen av lokal spiller litt langt)

I reserve har de Helland, Børsheim og Klausen.

Sande er ikke nevnt, men jeg mistenker at han kommer til å få mye spilletid når han først blir frisk.

Utvikle unge talenter til høyere nivå[/i]

Selv med det faktum i bakhodet at definisjonen av unge talenter i norsk fotball er utvidet til å dekke alt til og med 24 år så er ikke Brann gode her:

- Brann har flere spillere som spiller på diverse u21 og lavere. Av de som er på A-laget offisielt snakker vi vel om Helland, Børsheim og Klausen. Altså de som er reserver. På Brann 2 er det også flere, hvor den mest fremtredende kan hende er nevnt Kvalvik. En spiller som etter sigende passer godt inn i Brann sin taktikk og ligner mye mer på Wolfe (avbildet på denne siden) av type, og har allerede spilt mer på landslag enn Wolfe gjorde. Wolfe er som kjent et av de beste salgene Brann har gjort på lang tid, og han er vel DET beste salget Brann har gjort på forsvarsspillere.

- Brann har sagt at de skal ha en tynn stall for at de skal bli "tvunget" til å la ungfoler prøve seg når etablerte spillere er ute med skader eller karantene. I starten av 2024 så det ut til at Brann skulle ta det på alvor da de lot en godt voksen spiller (en spiller som strengt tatt aldri har overbevist i Brann), EHJ, gå gratis. De hadde tenkt å satse på de lovende ungguttene. Så fant de plutselig ut at det var litt skummelt og hentet EHJ tilbake for en liten sum. Det var ikke mye penger, men det peker jo ikke akkurat i retning av konkurransedyktig?

- De fleste ser ut til å være enige i at en av de tingene som virkelig virker utviklende på unge spillere er om de får forsøkt seg på høyere nivå enn før. Presse dem litt ut av komfortsonen hvor de kanskje føler seg som sjefer på Brann 2.

- De fleste er også inneforstått med at man ikke bare uten videre bare kan stappe en haug med ungfoler inn i startelleveren og kjøre på. Det handler om å ha en balanse. Men hvorfor ikke bytte dem inn mot slutten av kamper? Både kamper hvor Brann dominerer (som i fjor), men også hvor Brann sliter mot en motstander og trenger å gjøre forandringer (mange av kampene i år). Jeg antar at ungfolene på Brann 2 ikke bare er sarte små markblomster som ikke tåler noen ting. Motgang vil alle fotballspillere ha. De aller fleste klubber vil ha dårlige perioder, men de må fremdeles ha spillere som kan spille kampene.

- Flere av de lokale spillerne som er i stallen nå har hatt en fortid i Brann, byttet klubber noen ganger før Brann kjøpte dem tilbake. Så det kan jo ikke være tilfanget av ungfoler som er problemet, men snarere kompetanse på å utvikle nevne foler. De tre ungfolene som har kommet direkte fra Brann 2 til Brann er Kniklas, Heggebø og Torsvik. Forsåvidt kan man jo si at Pallesen Knudsen gjorde det samme, men han ble jo solgt fordi han "ikke var god nok" og Brann heller så ut til å ha mer tro på Grønner. Finne var på samme vei, men han var et for stort talent med for store ambisjoner til å gresse rundt på Brann 2. Så han byttet jaktmarker.

- Om jeg husker rett så herjet vel Dyngeland i målet i en cup-kamp mot Brann da han var bare 15, og det var da folk som tok til orde for at Brann burde hente han. Å se aktivt etter ungfoler (lokale og ikke) og gi dem en sjanse burde Brann prioritere

Være konkurransedyktige [/i]

Denne innebærer nok både sportslig suksess så vel som i spillerlogistikken. For å være konkurransedyktige må Brann selge spillere for å investere i nye. Kanskje noen andre lovende unge? De må ha penger til å konkurrere med andre klubber på overgangssum og lønn til spillerne. 
14
Brann / Re: Brann i media
May 03, 2024, 13:21:09 PM
Quote from: nero on May 03, 2024, 09:55:10 AMEr det Brann-pod du lager? I så fall, hvilken?

Neida. Jeg lager ikke podkaster om fotball i det hele tatt. Siden jeg "driver" for meg selv så er det mye preg av monologer. Det er ikke noe folk burde hatt noen spesiell grunn til å oppsøke.

Men jeg hadde gjerne vært med i en Brann-podkast. Tenker at for at det skal være hørbart bør det være flere folk som snakker sammen, gjerne med forskjellige bakgrunner.
15
Brann / Re: Brann i media
May 03, 2024, 09:22:01 AM
Quote from: gladiporno on May 03, 2024, 07:58:21 AMEller noen supportere kan ta ansvar å lage en podkast som i hovedsak handler om sport.

Alle lager podkaster nå til dags, så det burde ikke være så vanskelig. Det som er mer vanskelig er nok å få markedsført det ut til supporterne. Jeg lager jo litt podkaster for moro skyld, men siden det bare er en eller to lyttere så føler jeg ikke et press på å lage nye episoder. Jeg lager dem bare når jeg har ånden over meg. Misforstå meg rett, jeg klager ikke. Det er fullt forståelig at mine mindre interessant podkaster forsvinner i den overfloden av podkaster som fins. Poenget mitt er bare at man må ha noen som har tid og interesse, utholdenhet og samtidig nok lyttere til at det blir litt motivasjon av det.
16
Quote from: andreas1989 on May 02, 2024, 13:28:37 PMDet er uansett interessant at bergenspressen omsider har begynt å borre litt i dette noe som fører til at Per-Ove må komme med en uttalelse om hva som faktisk er strategien til klubben om ikke Horneland.

Horneland virker jo ikke å være fremmed for å gi de unge tilit over tid når de først har grepet muligheten, problemet er jo at de mulighetene må presse seg frem for ellers er det ikke det ikke mange muligheter til å vise seg frem for en ung spiller når alternativene er etablerte.


Ja, det må vel være lov å si at Horneland tenderer mot det litt risikoaverse når det gjelder ungfoler. Som du sier: om tingene har stilt seg slik at han ikke har hatt andre muligheter og nevnte foler har vist at de leverer så får de oftere sjansen.

Uansett fint at bergenspressen har begynt å plukke på det som enkelte her på forumet har sett varslene på en lang stund...
17
Her er forøvrig den BA-artikkelen som ble nevnt lengre oppe

https://www.ba.no/na-er-brann-snart-eldst-i-klassen-noe-som-opptar-oss/s/5-8-2611851

Horneland blir spurt direkte om litt forskjellig, blant annet dette med spillere fra Brann 2.


- Hvorfor har ikke noen fra Brann 2 fått være med i noen av cuprundene?

- Det er fordi de spiller i 2. divisjon, og i de to første rundene har vi møtt lag fra 4. divisjon og 3. divisjon. Da har de en bedre utviklingsarena på Brann 2, svarer Horneland, som heller ikke hadde med seg noen Brann 2-spillere mot 1. divisjonslaget Levanger.
Tror på flere stjerneskudd

- Er gapet fra Brann 2 til A-laget for stort i dag?

- Nei, jeg tror fortsatt at vi kommer til å produsere unge fremadstormende. Vi har lovende keepere som er i A-troppen og du har en Eivind Helland som er i A-troppen. Du har Jensen Wassberg som er fullblods, og Torsvik som var i ferd med å bli fullblods. Og så er det noen spennende unggutter bak der også, svarer Horneland.


Jeg vet ikke helt om jeg 100% kjøper argumentet om utviklingsarenaen Brann 2. Spesielt om medisinen er å ikke se på det som utvikling, men snarere spille med spillere som er "ferdig utviklet".

Det Horneland sier om de unge fremadstormende vet jeg ikke om er helt korrekt. Jeg tror han på Torsvik og Jensen Wassberg. Der har han noe å vise til. Helland delvis. De unge keeperne har jeg ikke helt troen på at han setter så høyt siden han hentet EHJ etter at han allerede var gått til en annen klubb. Grønner på sin side føler en ro ved at Brann har bærebjelker som ikke skal gå noen steder (Finne, Pallesen Knudsen, SHN og Kristiansen er de han trekker frem)

I en annen artikkel kommer Julie Sætre med følgende betraktninger

https://www.ba.no/her-er-mannen-som-er-mest-fornoyd-med-branns-merkeligste-signering/s/5-8-2609698

"Brann har uttalt at de vil satse på ungguttene, men allerede under Marbella-leiren så trenerteamet at det intensive nivået var høyt for dem. Da spilte de to ofte med Brann 2-guttene, mens Holmen Johansen spilte med A-stallen, selv om han den gang var klubbløs"

Jeg stiller litt spørsmål rundt dette også. Har noen fra Brann bekreftet dette, eller er det Julie Sætre som spekulerer på bakgrunn av tilbakemeldinger fra Grønner og andre?
18
Quote from: ACHTUNG on April 30, 2024, 08:40:44 AMDet største mysteriet i Branns spillerlogistikk-kabal er at det ikke har blitt vurdert en gang å gå til innkjøp av en kvalitetsspiss, i tillegg til Finne og Heggebø. En spiss som gjerne har litt av alt. For nå er Finne ute et par kamper, noe som det også hele veien er en viss fare for ellers, i og med at skadefrekvensen er relativt høy i Brannlaget, så hvorfor ikke legge penger i en spiller til som har fokus på å gjøre mål?

Kvalitetsspisser har de jo, med Heggebø og Finne. Det som har blitt løftet her i forumet er at man bør ha en ung reservespiss i tilfelle skader på en eller begge av disse to andre. Spørsmålet er om Horneland & co vil ta sjansen på å la noen yngre foler i Brann 2 få prøve seg. Kan hende noen av disse har de ferdighetene du etterspør.
19
Enig med at det hører til i denne tråden. Strategien bør ha noe for å håndtere spillere som gjør det bra på Brann 2 og hvordan man får dem opp og frem etter det.
20
Quote from: Hickok on April 29, 2024, 14:28:55 PMJeg tror lengden på karantenen til Finne avgjør hvor mye han spiller på onsdag. Får han 2 eller 3 kamper, så spiller han nok en god del. Får han kun 1 kamp, så får nok Heggebø mye mer spilletid tipper jeg.

Det kan du ha rett i. Blir interessant å se om dette er noe Horneland nevner i noen anledning.
21
Quote from: fortune on April 27, 2024, 10:43:29 AMHeggebø har allerede vist seg som en elendig høyreving og er garantert enda dårligere på venstre. Hva skal han drive med der liksom, slå innlegg i retning Finne? Eller vende inn i banen på sin langt svakere høyrefot for å skyte?

Du har selvsagt helt rett. Dette var en blemme fra min side. Jeg hadde sett for meg at Heggebø var høyrebent og sjekket ikke før jeg skrev dette. En absolutt skamplett på mitt allerede langt fra plettfrie omdømme. Lurer på om jeg til og med har rotet med Heggebø før. Min analyse kan derfor trygt sees bort fra.
22
Quote from: vekkreist on April 28, 2024, 18:25:31 PMFinne kommer til å bli savnet mot RBK

Hvem skal spille spiss om/når Heggebø må ut? Warming?

Dette blir en stor test, ref det som har blitt diskutert tidligere, hva skjer når Finne er ute......?

Jeg var overrasket over at Blomberg ble kjørt opp som spiss da Finne ble utvist, men det kan hende at det er en pekepinn på hva Horneland tenker? Jeg ville nok også hatt pakken til Warming der oppe. Sterk og kjapp og grei teknikk. Kan fort bli skummel det. Om Brann kjører Finne-stilen er det vel kanskje mulig at Castro får prøve seg. Regner det som usannsynlig at noen fra B-listen får sjansen.
23
Tror nok også at Horneland topper laget, men tror at denne toppingen vil gi pekepinner videre. Starter han med Kristiansen på venstre kan det ser ut som veien er lengre frem for Soltvedt. Vil dog tro at pga. Sery Larsen sin skrantne kropp og Kristiansen sin alder så kan han få stopperplassen og Soltvedt inn på venstre.

Om Castro er på gang så blir det nok han på venstre. Blir det Warming eller Blomberg på høyre? Klarer FHM sin kropp seg? Vil Kornvig bli byttet ut med Kartum?

Til sist blir det spennende å se hvem som skal spille spiss. Den godeste Heggebø stakk seg vel ikke frem mot KFUM. Vil dette medføre at Horneland lar han spille seg tilbake i godfølelsen som spiss mot Levange? Eller tenker Horneland som så at siden Finne er ute minst en kamp så kan han like gjerne få spille denne kampen?
24
Quote from: andreas1989 on April 27, 2024, 04:20:32 AMJeg vil se mer av Heggebø og det må nødvendigvis gå på bekostning av Finne så lenge vi er tro mot 4-3-3 noe jeg håper og tror vi vil fortsette med. Men noe av det "artigste" så langt denne sesongen var i Ham-Kamp matchen hvor man man tørr å gå med begge og får betalt for det. Finne&Heggebø kunne nok vært en veldig dynamisk spissduo i 4-4-2 eller 3-5-2, men det får vi ikke se under Horneland, men vi får forhåpentligvis se mer av varianten vi så mot Ham-Kam.

Det går jo an å vri den den 4-3-3 en litt da. Om Castro ikke har dagen og Heggebø blir plassert på venstrevingen så kan man legge opp til en situasjon hvor han går mer inn mot midten og opp. Soltvedt har såpass god venstrefot at han da kan holde seg lengre bak og legge opp pasninger til Heggebø som kan plukke dem ned for så å enten ekspedere de selv eller sende videre til Finne avhengig av situasjonen.

Om Soltvedt får holde seg mer bak blir kanskje sjansen for at han blir fraløpt om han trykker litt lengre opp på banen, motstanderlaget får en kontring og raser avgårde.
25
Quote from: pidre on April 26, 2024, 20:48:17 PMDet er nok fordi vi skal spille mot RBK, og denne Sæter spiller for RBK, og er toppscorer og toillkuk. Tenker det er derfor.

Jeg vil påstå at det er godt poeng. Mannen er kanskje ikke noe å diskutere generelt, men om vi ser på det som en del av en diskusjon rundt en kamp så er det tangentielt relatert. Man kan jo til og med involvere ordspill som "Vi får håpe at Sønnen har dagen slik at denne Sæter kuker det til for RBK."
26
Kamper / Re: Askøy - Brann, NM 24. april kl 18:00
April 26, 2024, 10:20:33 AM
Quote from: Lasaron on April 25, 2024, 21:07:10 PMJeg tror han skal få vise litt mer for å bli aktuell.

Selvsagt. Brann kan ikke drive på slik de gjorde før og kjøpte spillere fordi de gjorde det bra mot Brann. Bare lurte på om det var noen som visste noe mer om spillertypen og om hvorvidt en mer moden utgave kunne ha gjort seg i Brann...
27
Kamper / Re: Askøy - Brann, NM 24. april kl 18:00
April 25, 2024, 20:25:14 PM
Noen tanker om spissen til Askøy? Hadde han gjort seg i Brann sin taktikk?
28
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
April 22, 2024, 14:53:04 PM
Quote from: Corran on April 22, 2024, 14:47:18 PMSkal en snakke om underkapasitet så må det opprettholdes veldig nært utsolgt snitt over lengre tid og ventelister på partoutkort

Og først da kan Petter Puddefjord få sin rettmessige oppreisning? :)
29
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 22, 2024, 14:50:08 PM
Quote from: Corran on April 21, 2024, 21:53:24 PMHolmen skarret heller ikke ;-)

Godt poeng. Da øker jo sannsynligheten for et Delaveris-comeback...
30
Brann / Re: Fredrik Pallesen Knudsen
April 21, 2024, 12:26:36 PM
Ser at han er ute og brisker seg i BA i dag, via video på Brann sine nettsider.

https://www.brann.no/nyheter/far-sin-100.kamp-for-brann--kommer-med-stikk-til-ba-ekspert

Visstnok kamp #100 i dag, og dermed er han forbi Grønner som i likhet med Pallesen Knudsen står med 99 kamper for Brann. Grønner ser ut til å prøve å terge han til å prøve å få seg et mål også.

"«Palle» burde jo ha scoret 40 mål mer enn meg med den fysikken han har, og det forteller jeg at han ikke har fått maks ut av karrieren sin. Jeg regner med at hans niende Brann-mål kommer i denne kampen, svarer Grønner på stikket fra den tidligere lagkompisen."

https://www.ba.no/folg-brann-odd/s/5-8-2592402?p=lc-7564206-45907-bergensavisen

31
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 21, 2024, 12:22:11 PM
Quote from: Corran on April 19, 2024, 23:03:36 PMIkkje spøk med det en gang

Du tenker ord har makt? Vel, vi får satse på at siden Delaveris ikke skarrer på r'ene så er han ikke så aktuell for Brann som andre tidligere spillere...
32
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 19, 2024, 17:23:27 PM
Quote from: Churchill on April 19, 2024, 10:05:05 AMKanskje han kan få restartet karrieren igjen.

Kan hende Brann plutselig trenger ving og kjøper han tilbake til sommeren :) Neida, men lykke til for Delaveris i alle fall.
33
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 19, 2024, 17:22:46 PM
I den der Brann - Odd saken til BA meldes det

Crone er klar - Han sier selv at han har en kropp som er nesten like god på restituering som den som tilhører FHM. Han erklærer seg spilleklar.

Mathisen er ikke like skråsikker som Crone. Han ser om han får vondt i hodet eller noe lignende etter dagens trening. Hvis han ikke får vondt så syns han det ser lyst ut for Søndagen.

FHM skal ikke ha fått noe tilbakeslag.

Tror derfor det er mest sannsynlig at Crone kanskje kommer inn for Kristiansen. Mathisen og FHM starter nok på benken. Med Kniklas ute er det vel naturlig å se for seg at det er Kartum som starter sammen med Kornvig.

34
Brann / Re: Sesongen 2024
April 18, 2024, 13:32:18 PM
Quote from: Nixon on April 18, 2024, 10:26:58 AMSivert hadde for mange ballberøringer i går etter min mening. Ingen grunn til at alt skal innom han nede på midtstreken og litt bak. Flere baller fremover gjennom motstanderledd til spillere i bevegelse må tilstrebes.

Sivert hadde også relativt sett en del ballberøringer under LAN, men da var det ofte støttepasninger og spill bakover igjen. Det viktigste er om ballberøringene er av den sorten som skaper noe for Brann. Jeg husker jeg forbannet ham på mange en kamp da han var i klubben sist.
35
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 13:28:11 PM
Quote from: Superjack on April 18, 2024, 10:25:17 AMKan Heggebø gå inn som indreløper for Kornvig også
mot Odd?

Han har jo vært prøvd som indreløper før uten at det var suksess. Slik jeg leser kampreferatet til BA så var det større suksess i går? Det jeg lurer på er om det vil være det samme om han går fra start enn om han kommer inn når motstanderlaget har "funnet ut" av Kornvig.

Jeg vil uansett tro at han har mer å stille med som indreløper ala Barmen enn som ving.
36
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 17, 2024, 15:34:17 PM
Quote from: Armann88 on April 17, 2024, 13:01:19 PMKan se for meg at Dyngeland fort kan bli aktuell for tyske og nederlandske klubber, der ballen i større grad holdes på bakken.

Det kan jo bli interessant hvordan Brann eventuelt håndterer en Dyngeland-overgang til sommeren. EHJ ble hentet inn for å være backup når de unge ikke var tilgjengelig, men kan tenke meg at han da gjerne hadde fått førstekeeper-rollen.
37
Brann / Re: Skader og karantener
April 17, 2024, 15:32:59 PM
Quote from: Lasaron on April 17, 2024, 12:37:02 PMJa. Jeg tror Wassberg blir ganske bra på sitt beste, men stadig ute med skader. Som Skaanes.

Interessant. JEg begynner nok å bli gammel: Kan ikke huske at skadene var de store problemene til Skaanes da han var i Brann i første runde, men snarere at trenerne ikke mente han var god nok. Husker jeg syns det var litt rart da han ble solgt ettersom han kunne være indreløper og ving og hadde vel scoret et par mål dann og vann. Men igjen, kan hende det er alderen min som spiller meg ett eller flere puss...
38
Quote from: Superjack on April 17, 2024, 13:28:16 PMNår Kristiansen brukes som høyreback, og Japhet forblir på stopperplass sammen med Pallesen, så er det kanskje et tegn på at Japhet og Palle er foretrukket stopperpar.


Jeg ser den noe omdiskuterte fotballeksperten Grønner er inne på det samme som det i artikkelen på BA

"Jeg tror det handler om at Brann ønsker å satse på Japhet Sery Larsen og Fredrik Pallesen Knudsen som stopperpar fremover. Derfor vil de ikke bryte opp dette stopperparet for én kamp, sier BAs Brann-ekspert Jonas Grønner."

https://www.ba.no/folg-brann-hamkam-her/s/5-8-2592391?p=lc-7544901-45906-bergensavisen

Her nevnes det også et Hellan har vært syk de siste ukene.

Jeg er litt spent på hvorfor Brann nå skulle ha bestemte seg for to stoppere med gode høyreføtter videre da de tross alt ga Kristiansen ny kontrakt i fjor basert i stor grad på ferdighetene han hadde utvist som stopper. Fordelen med denne taktikken er at da har Brann i alle fall mange flere stopperalternativer og -konstellasjoner de kan dytte inn. Ikke så avhengig av denne forjettede venstrefotede stopperen. Nå kan de veksle mellom Pallesen Knudsen, Sery Larsen, Thore P., Helland og Holten etterhvert når han kommer tilbake. Ved siden av det har de en backup i Heltne Nilsen.

Det jeg er enda mer spent på er hvordan taktikken til Brann eventuelt vil preges av en invertert back ala Kristiansen. Må høyresiden trekke lenger ned for å dekke opp defensivt eller ser de for seg at Kristiansen kan gå innover og Sery Larsen gå utover mot høyresiden i det oppbyggende spillet? Ellers er jeg enig med Olebrann3 at om tanken er at venstrebacken skal innover og skyte så hadde det gitt mer mening med Soltvedt på høyrebacken, spesielt siden han har bakgrunn fra midtbanen. Det kan jo dog hende at Brann satser på å spille Soltvedt fast på venstrebacken med tanke på roller og slikt og ha Kristiansen som backup (Torsvik sine skadeproblemer taler nok mot han for Horneland, og denne Kvale er vel for ung), mens høyrebacken ligger mellom Thore P. og Crone (og, i teorien, Hellan) .
39
Brann / Re: Skader og karantener
April 17, 2024, 10:54:27 AM
Quote from: Lasaron on April 17, 2024, 09:57:47 AMJeg tror Wassberg blir som Skaanes, ikke som Norebø.

Vi får se. Jeg tenker Norebø på grunn av "konstante" skader og råtalent, noe som førte til en tidlig pensjonisttilværelse som fotballspiller på høyere nivå. Ser du for deg at Kniklas etterhvert blir mindre skadet, men mangler viktig utvikling og derfor blir som Skaanes?
40
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 16, 2024, 16:50:17 PM
Det skal bare en stjernesmell eller to til for Thore P. eller Crone for at det blir veldig aktuelt for Horneland å få tak i noe nytt på høyrebacken. Så langt vet vi ikke om noen varslet stjernesmell, men tiden vil vise...
41
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 16, 2024, 14:21:14 PM
Quote from: Gulløl on April 16, 2024, 09:58:30 AMTror det fort kan bli en indreløper(/kant) som blir det første Brann ser etter inn mot sommervinduet. Det viser seg i år som også ofte tidligere år er at det er i dei to posisjonene spillere ofte er mest utsatt for skader og slitasje, løper mest og er i mye dueller. Altså det er absolutt behov for god dekning. Nå har vi følgende ute eller nettopp tilbake i nevnte posisjoner:

- Felix Horn Myhre. Spilleren selv har antydet tilbake i mai.
- Niklas Wassberg. Venter på sikker status, trolig blir det langvarig.
- Ulrik Mathisen. Ute minst en uke etter hjernerystelsen.
- Mads Sande. Ute til etter sommeren.
- Moonga Simba. Fikk en del spilletid for Brann 2 i går. Kanskje klar for 90 minutter snart ?-
- Magnus Warming. Forhåpentligvis nå klar for 90 min og to kamper i uken etter skaden.
- Niklas Castro. Forhåpentligvis nå klar for 90 min og to kamper i uken etter skaden.

Mulig at Thore-potet også kan gå inn på den listen, men er vel hovedsakelig vurdert som back og som midtstopper som andre prio. Han er ute med skade fremdeles men trolig snart tilbake.

Er Brann uheldig og eventuelt også får skade på enten Kornvig eller Kartum i tillegg nå i april ser dekningen ikke bra ut. Jada vet at det er et par rekrutter som kan komme inn og gjøre en bra jobb, men da bør kanskje en av dei allerede i denne uken få prøve seg i innhopp før eventuelt senere være aktuell for 90 minutter.

Jeg blir ikke så overrasket om Brann kommer til å prøve å hente Kristoffer Zachariassen hjem i sommer, vi får se.

Thore P. har jo selv sagt at han mener han er best på midtbanen, så om han er tilbake der og Crone/Hellan fremdeles er i Brann samt at stopperne holder seg er nok Thore P. en indreløper som vurderes. som nevnt et annet sted ble jo Simba brukt mye som indreløper i Sverige da han var på utlån sist.

Jeg er dog enig med deg i at det er lite sannsynlig at Horneland kommer til å la ungfolene få mange kamper som indreløpere. Selv om mange er tilbake til høsten vil jeg tro at det er indreløpere/Børsting-typer (kan spille både ving og indreløper med trøkk, og gjerne ikke så teknisk anlagt) som kommer inn i sommer. Kanskje en annen danske?
42
Brann / Re: Skader og karantener
April 16, 2024, 14:07:31 PM
Quote from: andreas1989 on April 15, 2024, 22:22:27 PMSe til ungdommen sier jeg, men vet jo at det skal mye til før det skjer. Remmem og Eikrem bør iallfall være med i troppen og eventuelt bli sendt innpå for å styre belastningen på Kartum/Kornvig mtp at det er kamp igjen allerede på søndag.

Ja, det er jeg enig med. Brann har jo midtbaneungdommer, eksempelvis Remmen, Eikrem og Haaland. Simba spilte jo som indreløper da han var på utlån til Sverige i fjor, så det er kanskje mer sannsynlig at han får forsøke seg.

Quote from: Christian on April 16, 2024, 08:24:30 AMNo lurer det seg inn tanker om at det aldri kommer til å bli noe mer med Wassberg. Stadige skader og uforløst potensiale. Vi kan bare krysse fingre.

Ja, jeg minnes Norebø. Også et vilt talent som aldri helt fikk orden på kroppen sin og dermed forsvant...
43
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
April 15, 2024, 10:29:16 AM
Quote from: Lasaron on April 15, 2024, 08:09:54 AMHva med å kalle sangfeltet for: Sangfeltet    ?

I alle fall bedre enn å kalle det Brann blandakor :)
44
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 13:01:32 PM
Quote from: fortune on April 14, 2024, 10:29:01 AMCrone kan helt sikkert bidra med målpoeng, men da må man også legge forholdene tilrette ved å gi ham noen å slå innlegg på. I OBOS-sesongen kunne han sikte på Heggebø, en Rasmussen som var bra i luften og en Heltne som fylte etter. Så langt denne sesongen har beholdningen i stor grad vært Finne/Castro/Kniklas og da kan man ikke forvente det helt store på innlegg fra Crone.

Ja, jeg er enig med deg i at Crone ikke har hatt de beste arbeidsforholdene med tanke på å sikte på. Det samme kan vel sies for Soltvedt. Finne er ikke akkurat en luftens baron. Sønnen er jo selvsagt fremdeles til stede, og det kan hende at Kornvig kan ta litt av den jobben som Rasmussen gjorde.
45
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 10:08:46 AM
Quote from: Superjack on April 13, 2024, 21:43:05 PMTror ikke Palle forlater Brann. Blir i Brann lenge.

Enig der. Pallesen Knudsen må nok sikkert bli så skadet at han legger opp før Horneland kvitter seg med han. Større sannsynlighet for at Holten eller Helland forsvinner før Pallesen Knudsen tror jeg. Ser for meg at Helland kan bli sendt ut på lån i sommer da Brann tross alt har Thore P., Sery Larsen og Pallesen Knudsen. Om ikke noen av de forsvinner før vinteren så regner jeg nesten med at Holten blir solgt. Da har han vært utlånt i over et år. Kan hende Horneland ender opp med å hente Kvile for å ha en backup til Thore P., Jeff og Palle. Eller en annen midtstopper som tilfeldigvis har et snev av skarring i dialekten og/eller en fortid i Haugesund.

Jeg ser ellers at i dagens BA så er det en litt lengre epistel om Crone hvor Horneland hyller han

https://www.ba.no/horneland-hyller-danskens-forvandling/s/5-8-2589536

Horneland er godt fornøyd med det han har levert og sier

"Jeg synes han har spilt sin beste fotball i Brann den siste tiden

[...]

Svenn har hatt flere offensive bidrag i vinter, og nå i sesongen, enn vi så i fjor. Men vi var jo veldig klar over potensialet hans der. Vi snakker om en som hadde 13 målgivende pasninger i 1. divisjon for to år siden"


Vi får se hvordan det går videre der, men det høres jo så langt ikke så lovende ut for Hellan da.
46
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 08, 2024, 09:14:18 AM
Quote from: Superjack on April 08, 2024, 08:34:54 AMU

Når Soltvedt skulle legge inn så stod. 5 Brann-spillere som kjegler inne i feltet. Null bevegelse.

Det siste bekymrer meg.
Hvor var den drepende intensiteten?
 



Det er et meget godt poeng som jeg glemte å ta med. Jeg så kun andreomgangen, men det var flere ganger lite mobilitet blant Brann-spillerne inne i motstanderens 16-meter. Hadde de helt mistet piffen etter å ha blitt trenert i hjel av FFK?
47
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 08, 2024, 07:48:01 AM
Quote from: Spelaren on April 07, 2024, 20:07:29 PMFredrikstad likte gresset.

Sikkert derfor spillerne la seg ned. Ikke så mye for å trekke ut tiden, men bare for å kose med gresset :)

Men fra spøk til Halvor: interessant å se hvordan "drittsekkspillere" som SHN takler å bli møtt av et lag med lignende fakter. Han taklet det ikke helt så godt som man skulle ønske, selv om det var artig da han omtrent jaget Aga av banen mot slutten av kampen.

Blir også interessant å se hvor lang tid det tar før Horneland går for å hente Kvile

https://www.ba.no/ber-brann-vente-med-a-hente-denne-bergenseren/s/5-8-2584445

48
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
April 03, 2024, 13:41:31 PM
Quote from: fortune on April 03, 2024, 11:02:12 AM
Quote from: Kagain on April 03, 2024, 10:42:43 AMJa, jeg tror det er mye fotball i den karen. Men nå har da Brann muligens et problem siden de vel ikke har noen andre lovende spisser. Da blir det fort Warming eller noe som må være reservespissen...

Hadde vi bare hatt en relativt ung lokal spiss, med bevist eliteserienivå som allerede hadde scoret sesongens første seriemål..

Jeg regner ikke Heggebø som "lovende spiss". Han er en fast del av a-laget, og kan gjøre mye bra om han får slippe til. Jeg tenker på en backup til Heggebø som er noe yngre...
49
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
April 03, 2024, 10:42:43 AM
Ja, jeg tror det er mye fotball i den karen. Men nå har da Brann muligens et problem siden de vel ikke har noen andre lovende spisser. Da blir det fort Warming eller noe som må være reservespissen...
50
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 03, 2024, 06:13:34 AM
Quote from: Superjack on April 02, 2024, 22:22:04 PMDenne tråden har med hvor er de nå å gjøre, men om Soltvedt fortsetter som han var i høst, vinter og nå i første seriekamp, kan det bli Soltvedt som tar plassen på landslaget og ikke Wolfe?



Solbakken har jo en høyreist trio i angrep som han kan bruke (Brautebilen, Sørloth og Strand Larsen). Om han innfører en variant av Flo-pasningen vil Soltvedt være et naturlig valg på venstreback. Kan hende han passer godt inn i et slikt tankesett.