Ta det helt med ro, sesongen er langt fra over!

Hvis du er en av de som tenker at Brann har mistet alle mulighetene de hadde denne sesongen, etter formsvikten og nedturen i sommer, så har jeg noen trøstende og oppmuntrende ord til deg. Du tar feil!

Pyro på trening. Foto: Gjert Moldestad.

Det er lett å tenke sånn, det skjønner jeg også. Det er lett å tenke at Brann har skuslet bort enorme muligheter, og det er lett å miste motet og troen på spillere og trenere. Det er nok også lett å tenke at dette er den eller den personen sin skyld.

  • Vi burde forsterket troppen,
  • Lars Arne burde gjort den taktiske endringen før kamp,
  • Han burde ikke brukt den spilleren.

Jeg har vært der selv, jeg har tenkt det selv.

Heldigvis er ikke alle muligheter borte. Heldigvis har Brann fortsatt mye å spille for. Det er faktisk et ganske godt tegn, at en klubb med en så enorm formsvikt faktisk bare er en seier unna medaljeplass. Andre lag har nemlig også hatt formsvikt, og de lukter ikke på medalje, de lukter på nedrykk. Denne sommeren har vært tøff, det er vi alle enig om. Vi hadde så lyst å gå videre i Europa, og vi hadde så lyst å gå videre i cupen. Men isolert sett er det kanskje positivt at vi er ute av begge turneringene. For slik skadesituasjonen er i troppen i dag, er det nok best at Brann ikke har mange flere kamper å forholde seg til foruten de i Eliteserien.

Jeg tror faktisk at den tidlige cupexiten i fjor, er en av årsakene til at Brann holdt ut til serien var over, med sølvet i lommen. For klubben var heldig når det kom til skader på spillere. De hadde ikke en tropp med masse backup-spillere, alle var viktig. Flere kamper hadde gjort spillerne mer utslitt, og økt sannsynligheten for skader. Istedenfor kunne Brann konsentrere seg om å sikre seg medalje i Eliteserien, og Europakvalik 2017. Den muligheten er der nå også.

Målet for hver sesong, spør du meg, bør være å sikre mulighet for Europakvalik. I Europa tjener klubben mer penger, den får bedre omdømme, den blir mer interessant for spillere, og det er gøyere for oss som følger klubben. Det er også bra for spillerne sin del å være med så ofte som mulig, for det gir dem erfaring og øker muligheten for å gjøre det bedre året etter.

Denne sesongen har Brann fortsatt store muligheter til å sikre seg ny tur til Europa i 2018.

Det er noe å glede seg over! For med seier i dag mot Odd, er Brann på bronseplassen. Det må vi ikke glemme! Derfor må vi møte opp på Stadion i dag, og støtte laget. Det var også derfor en stor gjeng møtte opp på trening i går. For å fortelle spillerne at vi tror på dem, at vi ser fremover og at vi tror denne sesongen kan bli dritbra selv med den formsvikten som har vært.

Så nå bretter vi opp ermene, og gjør som Lars Arne Nilsen så ofte sier: Vi tar en kamp av gangen.

Første oppgave, lage trøkk i kveld!