Siste nytt fra styret i Bataljonen – Oktober: Alle må gå!

Etter et år med mye motgang, har den siste tiden gitt håp og optimisme både på og utenfor banen. Her er oppdatering fra styret for september og oktober.

Borteturer

For første gang på evigheter kunne vi arrangere bortetur uten restriksjoner til Mjøndalen 3.oktober. Dette var også årets viktigste bortekamp. Selv om kampen dessverre bare ga ett poeng, var det sensasjonelt å oppleve engasjementet fra et fullt bortefelt og Brann-supportere som invaderte både Drammen og Mjøndalen. Vi er svært fornøyd med mobiliseringen rundt kampen og innsatsen på (den svært dårlige) tribunen. Engasjerte ildsjeler fikk blant annet spilt inn videoer med ulike personligheter som oppfordret til å gå på kamp i forkant av kampen, og disse ble delt fra Bataljonen på sosiale medier. Dette var et svært viktig bidrag til å koke opp stemningen. Vi skal heller ikke glemme innsatsen fra de 200 som fikk plass på bortekampen mot Lillestrøm og jaget laget frem til tre poeng. Fantastisk!

Styret har videre bestemt seg for å organisere turer til bortekampene mot Vålerengen 31.oktober og Sandefjord 21.november. 31.oktober er det også cupfinale mellom Sandviken og Vålerengen før Brann-kampen, og vi kommer selvfølgelig til å legge til rette for at tilreisende får med seg begge kampene. Vi håper alle Brann-supportere som er i Oslo stiller opp og støtter Sandviken i cupfinalen! Mer info om disse turene vil komme.

Oppdatering 19.oktober: Det blir likevel ikke satt opp organisert tur til Oslo siste helgen i oktober. Vi anbefaler likevel å reise med tog til Oslo lørdag 30.oktober, slik at en rekker cupfinalen mellom Sandviken og og Vålerengen søndag kl 1500 i tillegg til Vålerengen-Brann kl 2000. Vi kan også anbefale å ta nattog hjem fra Oslo S søndag kl 2325. Frem til midnatt 21.oktober er det salg hos Vy på togbilletter til bare 199,-. Vi jobber for å organisere rimelig overnatting til alle tilreisende Brann-supportere fra 30. til 31.oktober.

Dette betyr også at det ikke blir organiserte turer til Skien 24.oktober eller til Bodø 5.desember. Vi oppfordrer likevel så mange som mulig til å reise for å støtte Brann på disse kampene.

Foto: Daniel Instebø

Tribuneliv og sang

Hjemmekampen mot Kristiansund ble noe uventet også åpningen av det nye ståfeltet oppe under taket på Frydenbø-tribunen, ettersom koronarestriksjonene ble fjernet samme helg som kampen. Selv med bare et par dagers varsel, ble flyttingen av Store Stå en stor suksess. Akustikken på øvre del av tribunen er mye bedre enn på nedre del, og våre eminente forsangere greide å holde oppe et herlig trykk gjennom hele kampen. Utover høsten skal Store Stå bli enda bedre, høyere og sterkere, og vi håper så mange som mulig vil stå med oss og synge seg hese.

Til bortekampen mot Mjøndalen produserte Bataljonens sanggruppe en ny hyllest til Aune Heggebø. Sangen ble en umiddelbar hit og kommer nok til å runge godt på Store Stå utover høsten etter hvert som mannen som er «høyere enn Fløyen, større enn en sjø» bøtter inn mål for Sportsklubben Brann og sikrer oss videre spill i Eliteserien.

Tifo

Tifogruppen har virkelig fått sving på produksjonen. Til bursdagskampen mot Kristiansund malte de en stor hyllest til klubbens grunnlegger, Christen Gran. Tifoen ble heist opp i nett foran Frydenbø-tribunen og det var første gang vi fikk testet ut denne heisemekanismen. Sammen med hundrevis av flagg på tribunene ble dette en flott markering av klubbens 113-årsdag.

Borte mot Mjøndalen ble det gjennomført gode show med småflagg ved innmarsj og pyro til andre omgang. Når alle Brann-supporterne ble kledd ut i røde regnponchos var det et mektig syn.

Medier

Et av Bataljonens viktigste formål er å skape engasjement rundt tribunekulturen og få så mange som mulig med i den aktive supporterskaren. Ett av virkemidlene for å få dette til er å fylle sosiale medier med gøy materiale. Vi er derfor svært fornøyd med at vår nye mediegruppe har kastet seg på oppgaven med å produsere videoer og bilder som kan bidra til at enda flere vil være med oss i tiden fremover på veien mot en tribunekultur som resten av landet virkelig frykter. Bortekampen mot Mjøndalen er antakelig den best dokumenterte turen noensinne, blant annet gjennom denne fantastiske videoen:

Styret har også laget en tydeligere plan og ansvarfordeling for hvordan de ulike sosiale mediene drives. Dette har ført til en stor økning i aktiviteten på internett. Den siste måneden har Bataljonen nådd hele 85 tusen mennesker bare på Facebook. I tillegg er Bataljonen landets største supporterklubb på Instagram, og med en voksende følgerskare på Snapchat og Twitter. Aller siste tilskudd er at Bataljonen har fått sin egen Tiktok-konto. Vi er overalt – både på tribunene og på internett – så følg oss!