Siste nytt fra styret i Bataljonen – August

August 2021 vil for alltid bli stående som en av de mest spesielle månedene i SK Branns historie. Men mellom nachspielskandale og nye tap har det også skjedd andre ting i supportermiljøet rundt klubben. Her er styrets oppdatering for august.

Brann-krisen

Nachspielsaken på Stadion har naturlig nok også berørt Bataljonen og supporterne sterkt. Selve saken er bare trist, mest av alt for ofrene. Fra vår side har det vært viktig å markere tydelig utad – både i sosiale og vanlige medier – at dette er totalt uakseptabel oppførsel og holdning fra alle som representerer klubben vi elsker. 

Aller mest tydelig markerte vi vår holdning gjennom stilleaksjonen i hjemmekampen mot Sandefjord, da vi oppfordret alle Brann-supportere til å holde seg i ro de første 19 minuttene og 8 sekundene av kampen. Målet var å markere frustrasjon og avstand på en felles måte, samtidig som vi ønsket å skape en samling i bunn – en ny start for klubben fra 1908. Vi er svært imponert over både stillheten i begynnelsen av kampen og trøkket fra tribunene etterpå. Vi er stolt over supporterne som i kampen virkelig viste hva Brann egentlig er!

Nå starter jobben med å gjenoppbygge klubben. Vi skal selvsagt fortsatt være med på dette arbeidet. Vi håper på ro og samling rundt klubben og at alle jobber sammen mot felles mål. Spillere som setter seg over klubben fremover vil ikke bli akseptert. Vi krever dedikasjon og respekt og forventer at spillerne kommer med en felles uttalelse om hva de forventer av seg selv og av hverandre, og hvordan de ønsker å jobbe for å bygge en ny kultur som byen kan være stolt over.


Borteturer!

21.august kunne vi for første gang på nesten to år gjennomføre det beste supporterlivet har å by på, nemlig bortetur! En buss kjørte over fjellet til Drammen, og selv med svært begrenset antall billetter skapte de tilreisende supporterne et herlig liv på borteseksjonen. Bortsett fra (nok et) tap på banen, var det en deilig opplevelse å endelig få reise på tur igjen.

Styret jobber videre med å planlegge flere borteturer i høst, så følg med på bataljonen.no og i sosiale medier. Merk at det ikke blir arrangert tur til neste bortekamp mot Lillestrøm, men vi oppfordrer selvsagt så mange som mulig til å ta turen på andre måter.


Showkamp mot Gatelaget og nytt bedriftslag

Et av målene i Bataljonens nye handlingsplan er å gjennomføre flere arrangement som kan bidra til å bygge miljø og fellesskap. Før Brann-Haugesund arrangerte vi vennskapskamp mot Branns Gatelag på Nymark og inviterte supportere til samling og grilling. Arrangementet ble veldig flott, selv om Bataljonens helter ble slitne i andre omgang og tapte 4-1. Vi håper å kunne gjøre dette til en årlig begivenhet.

En uventet bieffekt av arrangementet var at mange av spillerne ønsket å fortsette å spille fotball. Resultatet er at Bataljonen nå har meldt på lag i bedriftsserien. Er du medlem og ønsker å spille med oss, kan du melde deg til tjeneste her!


Tifo

Med flere tilskuere på kampene er det på tide å få i gang mer tifo på tribunene. Tifogruppen har laget en god plan for høsten og er i gang med flere prosjekter. Både til bortekampen mot Strømsgodset (bildet) og hjemmekampen mot Haugesund ble det gjennomført flotte show som lover godt for fortsettelsen. Stor applaus til tifogjengen!


VAR

Norsk Supporterallianse har gjennomført en stor medlemsundersøkelse om innføring av VAR i Eliteserien, hvor også mange (268, for å være helt presis) av Bataljonens medlemmer har deltatt. Basert på denne undersøkelsen fattet styret følgende vedtak i styremøte 25.august:

“Bataljonen tar ikkje stilling til om vi er for eller imot innføring av VAR i Eliteserien. Våre medlemmar er svært delte i spørsmålet, og vi vil derfor ikkje ta eit klart standpunkt.

Det er likevel svært viktig at supporterane vert tydelig involvert i prosessen rundt VAR og at innspela som har komme gjennom medlemsundersøkinga til Norsk Supporterallianse vert tatt på alvor. Bataljonen er svært opptatt av at VAR ikkje skal gå utover spontanitet på tribuna og flyt i spelet dersom VAR vert innført i Eliteserien

41% av våre medlemmar seier dei er imot VAR, 47% er for, mens 12% er usikre, ifølgje gjennomført medlemsundersøking. Synet til styret i saken har blitt endra etter at undersøkinga vart gjennomført, og vi er opptatt av å ta responsen frå medlemmane på alvor.”

Takk til alle som svarte på undersøkelsen!


Mediegruppe

Vi har lenge hatt for få bilder og videoer av tifoer og tribuneliv. Styret har derfor opprettet en ny mediegruppe, som har ansvar for å dokumentere den bergenske tribunekulturen og å spre dette via sosiale medier. Vi ser stort frem til å etter hvert få samlet materiale som kan skape et enda større engasjement rundt supporterkulturen.


Den 12.Mann

Styret har tidligere vedtatt å gjøre Den 12.Mann om fra papirblad til blogg og podkast. Vi er nå i gang med å etablere bloggversjonen på d12m.no og lage en ny redaksjon. Forhåpentlig kan medlemmene våre om ikke altfor lenge lese vakker prosa og poesi om livet rundt Sportsklubben Brann, tribunekultur og fotballpolitiske spørsmål.