• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

krakra

Med den holdningen hadde heller ikke Håland fått spilletid i Brann, Brann kommer aldri til å ta gull eller bli noe stabilt topplag.

Superjack

Quote from: krakra on January 12, 2019, 15:24:32 PMMed den holdningen hadde heller ikke Håland fått spilletid i Brann, Brann kommer aldri til å ta gull eller bli noe stabilt topplag.

Stått opp med feil fot, eller har du rett og slett mistet troen på Brann?
Brannsupporter.

Lasaron

Gepard: Rosenborg hadde en suksess Brann aldri har vært i nærheten av, samtidig som de utviklet Jonas Svensson, Bakenga, Selnæs, Konradsen, Midtsjø. Så vidt jeg vet gikk de klubbveien. Hva er din kommentar til det?
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

krakra

Jeg har lite tro på den primitive, kortsiktige strategien som beskrives i innlegget jeg svarte på. Den har svært begrenset potensiale.

Når var sist vi hadde en seriemester som ikke driver med talent- og spillerutvikling og tjener solide penger på spillersalg?

Lasaron

Brann 2 slo Gneist 3-0 på Sotra i dag. Mål av Marius Bildøy, Ian Bull og David Tufta. Dette i følge Hordalandsfotball sin målservice. Jeg vet ingenting mer om hvem som spilte. Brann var best og vant fortjent.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

kabelmann

2008-laget til Stabæk var vel ikke enormt talentbasert?
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gepard

Braut Håland hadde fått spilletid under lan jo, som han også sier. Pga han var så god at han tok plassen til eldre spillere. Det er der branntalentene også må være om de skal få spilletid for et topplag. Jeg tror det mangler litt på fysikken og mentaliteten hos brann talentene, til at de skal kunne kjempe om en plass på laget. Da er den riktige veien å ta en sesong eller to i obos, en knalltøff liga. Skålevik zachariassen mfler fikk sin utdannelse der. Hva med spillere som grønner og skaanes, fikk ikke sjansen nok i brann mases det om, men var de egentlig god nok? Ikke fast inne i førstelaget til aafk eller start heller. Jeg tror talentene av og til hauses for mye opp i denne byen.

krakra

January 12, 2019, 17:36:02 PM #6907 Last Edit: January 12, 2019, 17:38:06 PM by krakra
Det er lett å si at noen hadde fått spilletid når de har dominert i Eliteserien og blitt solgt for 50-60 millioner. Men nei, han hadde ikke fått spilletid. Han hadde fått spilletid hvis han ble hentet i sommer, men ikke i perioden han ble utviklet av Molde. Da var han ikke bedre en konkurrentene. Han ble god, etter tillitt og tålmodighet fra en trener som kan utvikle talenter.

Jeg tror også Nest er bedre på å utvikle talenter enn Brann. Men ikke fordi de er i OBOS-ligaen. Jeg tror også de største talentene Nest produserer gjør lurt i å ikke gå til Brann. For de største talentene i Bergen er det egentlig smart å fullstendig unngå Brann. Kanskje være i utviklingsavdelingen til de er 16-17 år, og så forlate klubben. Grønner og Skaanes ble i Brann for lenge og karrierene ble sterkt skadet av det.

Lasaron

Jeg syns det er rart å mene at et talent må vise seg bedre enn en eldre spiller for å utkonkurere den. Det må være nok å være like god, siden potensiale da må være større. Eller?

Det er helt korrekt at Grønner og Skaanes har skuffet i sine nye klubber. Spørsmålet blir da hvor god de hadde vært nå om de hadde blitt satset skikkelig på i Brann. Stagnerte de i Brann pga den manglende satsingen? Ta Grønner isolert. Demidov og Acosta hadde klippekort, de spilte sammen på hver trening også. Men pga ulike ting fikk Grønner ganske mange kamper som vikar, enten sammen med den ene eller den andre. Da var Grønner ganske så ung. Og hva så vi? Jo, forsvaret fungerte like bra, han presterte like bra. Da er det naturlig å spørre seg hvor god han da hadde blitt om konsekvensen hadde blitt klippekort til Grønner på bekostning av f eks Acosta. Klippekort på trening og i kamp. Vel, det fikk han ikke, og han stagnerte.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Spelaren

Eg vil det beste for Brann. Det beste er gull og titler.
For å komme dit må en som regel ha solide investeringer i bunn, og de midlene får en frå enten god drift eller rike velgjørere. Akkurat nå mangler "god drift" en vesentlig post, og det er spillersalg. Her tar Brann null risiko, og stenger med det seg selv ute frå et marked på kontinentet der pengene sitter løst når det gjelder purunge spilleremner som knapt trenger å vise noe over tid før det foreligger bud. Det er skikkelig irriterende at taktikken er lagt så voldsomt strengt opp at et lite risikomoment ikkje tillates, og selv med ledelse og god tid igjen så foretrekkes dønnkjedelige gråstein inn framfor en potensiell uslipt diamant. Alle posisjoner er liksom så jækla viktige i forsvarsabeidet vårt.

Og tror dere ikkje publikum er litt som utenlandske agenter? Defensiv holdning lokker dårlig utover menigheten.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

January 12, 2019, 18:04:38 PM #6910 Last Edit: January 12, 2019, 18:06:53 PM by krakra
Med Pettersen ut på lån er det èn spiller i stallen under 23 år. Den nyinnkjøpte Mehnert, som Brann sannsynligvis også skal leie ut.

Isåfall vil den yngste spilleren i stallen, når sesongen starter, være 24 år gamle Bamba. Han vil være den eneste i stallen under 25 år.

Hadde årsaken til at Branns talenter ikke slår til og blir solgt for millionert vært at de egentlig er dårlige og ikke har potensialet til å slå igjennom i Eliteserien så kunne Brann bare hentet talenter fra andre steder. Hvorfor henter ikke Brann "en Braut" slik Molde gjorde? Det er en strategi. Som sportssjefen ikke tørr å være ærlig om.

Når stallen ikke inneholder en eneste tenåring, og bare én spiller under 25 år så skyldes det ikke at det ikke finnes talenter i Norge eller verden som er gode nok for 3. plassen i Eliteserien. Det skyldes at Brann ikke vil ha unggutter i stallen. Fordi treneren frykter dem.

"Spille fast i OBOS på lån, gjøre det bra, komme tilbake og slå igjennom i Brann" høres jo ut om en flott plan. Problemet er at "Komme tilbake og slå igjennom i Brann"-delen ikke er realistisk. En mer realistisk rute er "Skrive kontrakt for Nest, spille bra der, bli kjøpt opp av en Eliteserieklubb utenfor Bergen, storspille der, bli kjøpt av mange millioner til Brann".

Lasaron

Quote from: krakra on January 12, 2019, 18:04:38 PM"Skrive kontrakt for Nest, spille bra der, bli kjøpt opp av en Eliteserieklubb utenfor Bergen, storspille der, bli kjøpt av mange millioner til Brann".

Ja, det kan se ut som det er strategien til Brann. Isåfall kan de legge ned Akademiet.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Gepard

Er upresist av meg å si at talentene må være bedre enn de etablerte for å få spille, bedre eller like god. Er det hipp som happ hvem som velges bør selvsagt talentet spille. Men det tror jeg ikke har vært tilfelle i brann de siste årene.

krakra

Braut var heller ikke like god som de etablerte da han fikk spilletid i starten.

Nixon

Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 18:47:12 PM"Skrive kontrakt for Nest, spille bra der, bli kjøpt opp av en Eliteserieklubb utenfor Bergen, storspille der, bli kjøpt av mange millioner til Brann".

Brann tar en for laget. Det vil si norsk fotball som får generert mye penger til både lokale klubb og konkurrenter. Det bør gi Brann en Fair Play-pris eller noe sånt...
Rød makt på Hansa!

gladiporno

Quote from: krakra on January 12, 2019, 19:00:08 PMBraut var heller ikke like god som de etablerte da han fikk spilletid i starten.

Braut Haaland gjør fremdeles "juniorfeil" iblant og ville verken nå eller tidligere fått i nærheten av samme tillit i Brann som han hadde fått under Solskjær. Såpass bør vi kjenne Lars Arne Nilsen. Hadde Braut Haaland av en eller grunn forvillet seg til Brann som 15-16-åring hadde han blitt forsøkt lånt ut. Garantert. Hvis man ikke lykkes med utlån havner han sannsynligvis på tribunen eller på benk uten spilletid uavhengig av kampforløp. Det er ingen grunn til å tro at han hadde vært i nærheten av dagens nivå hvis han dro til Bergen og ikke til Molde da han forlot Bryne i 2017.

Så er det også et poeng i at hvorfor i all verden vil et supertalent som Braut Haaland til en klubb hvis trener og sportssjef både i ord og handling tydelig viser at de er livredde for å bruke unge spillere?

SK

Skaanes trekkes med jevne mellomrom frem som et eksempel på et talent som ikke ble satset på. Det er å snu det helt på hodet. Han fikk spille for mye, sett i forhold til hva han var god for. Har folk fått med seg hvor mange kamper han egentlig spilte i Brann ?
Enkelte klarer jo ikke å se en åpenbar middelmådighet, fordi han er ung og lokal.

Grønner har ikke vist noe etterpå heller. Blir noe enkelt å si at han ble ødelagt og stagnerte i Brann, det er kun udokumenterbar teori. Det er riktignok for tidlig å konkludere på han ennå, men foreløpig ingenting som tilsier at han burde spilt fremfor Vito/Acosta.

Håland er som talent på et annet nivå enn disse. Han gikk vel ikke rett inn til fast spill på førstelaget i Molde heller ? Folk får korrigere om jeg tar feil akkurat der.

krakra

Han slitne 14 kamper i fjor. Tre fra start og 11 innhopp. En bra mengde spilletid i første sesongen for en 17-åring.

Med tanke på all tålmodigheten de lokalutviklede liksom skal ha i Brann er enkelte veldig kjappe ute med å slå fast at de «ikke har vist noe» så fort de drar. Et halvt år for Grønner og et år foe Skaanes. Og Grønner var fast.

SK

Skaanes hadde vi nok tid å vurdere fra i tiden i Brann. Og han havnet etterhvert nesten mer ut i kulden i Start enn han var i Brann, og det altså på et klart svakere lag som rykket ned. Her har vi mer enn nok info som danner et greit bilde av hva spilleren er god for.

Grønner, som jeg skriver, trenger vi ikke konkludere på enda. Men av det vi har sett til nå, er det ikke mye som trekker i retning av "han skulle spilt mer i Brann". Han var vel fast når han kom og utover høsten, men så ble han benket når det tilspisset seg og laget spilte sine viktigste kamper. Ikke noe kvalitetstegn selv om han begrunnet det med at det var uvant å spille mange kamper. Dette er jo som vi vet også en divisjon under Brann.

Lasaron

Quote from: SK on January 12, 2019, 20:11:09 PMDet er riktignok for tidlig å konkludere på han ennå, men foreløpig ingenting som tilsier at han burde spilt fremfor Vito/Acosta.


Sa du om Jonas Grønner.

Den sesongen Acosta og Demidov var stopperparet, og Grønner vikarierte med bravur hver gang han var vikar, husker du det? Grønner ble ikke drillet på trening med hverken Demidov eller Acosta, likevel var forsvaret like bra. Grønner mye yngre. Hva tenker du om det?
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Lasaron

Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 16:12:00 PMBrann 2 slo Gneist 3-0 på Sotra i dag. Mål av Marius Bildøy, Ian Bull og David Tufta. Dette i følge Hordalandsfotball sin målservice. Jeg vet ingenting mer om hvem som spilte. Brann var best og vant fortjent.

Sander Marthinussen spilte også. Midtbanemann som var skadet nesten i hele fjor. Siste års junior. Trodde han var blant dem det var høyaktuelt at skulle skifte beite, men er der altså enda. Han er bror av sin bror. Tvillingbror.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

kabelmann

Quote from: krakra on January 12, 2019, 20:38:46 PMHan slitne 14 kamper i fjor. Tre fra start og 11 innhopp. En bra mengde spilletid i første sesongen for en 17-åring.

Altså mye det samme som Bård Finne hadde i den alderen - bare at da var det altfor lite spilletid.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

SK

Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 21:02:11 PM
Quote from: SK on January 12, 2019, 20:11:09 PMDet er riktignok for tidlig å konkludere på han ennå, men foreløpig ingenting som tilsier at han burde spilt fremfor Vito/Acosta.


Sa du om Jonas Grønner.

Den sesongen Acosta og Demidov var stopperparet, og Grønner vikarierte med bravur hver gang han var vikar, husker du det? Grønner ble ikke drillet på trening med hverken Demidov eller Acosta, likevel var forsvaret like bra. Grønner mye yngre. Hva tenker du om det?

Grønner har aldri spilt bedre enn Vito og Acosta. I tillegg har disse to levert jevnt solid, og ingen grunn til å skifte de ut. Samtidig var ikke Grønner spesielt god de gangene han kom innpå de siste sesongene. Det kan vi godt sette på kontoen for manglende kamptrening og at laget rundt han heller ikke var optimalt når han spilte. Men ser vi på Aalesund, spilte han seg til slutt ut på benk, og det i divisjonen under Brann.
Dette er eneste gang han har spilt jevnt fast, og over tid. Det blir litt gjetting, men jeg tviler på at Vito eller Acosta hadde spilt seg ut på bank hvis de hadde spilt i Aalesund.

krakra

Grønner sa jo selv før han havnet på benken at han hadde fått en reaksjon på å gå fra null til full spilletid. Det kan like gjerne være serie han ikke var i førsteelveren på slutten. Fordi han var småskadet. Jeg vet ikke hvorfor. Så noen kamper der han var god og han var stort sett best i midtforsvaret på spillerbørsene. Så virker litt tendensiøst å slå fast at han spilte seg ut. Men SK har kanskje fulgt Aalesund tett.

Pengene vi blåste av på Vito kunne vi brukt på å forsterke posisjoner med større behov. Vito er bedre enn Grønner, men forskjellen er ikke stor nok til å forsvare kostnaden etter at Grønner hadde levert en bunnsolid 2016-sesong. Kritikken mot å sprenge lønnstaket ble den gang i hovedsak møtt med at vi ikke ante hva Vito fikk. Nå vet vi at han tjener tre millioner i året og med den årslønnen er det selvfølgelig ikke noe problem å finne spillere som er bedre enn talentene våre.

Men vi kan ikke lønne hver spiller tre millioner i året. Så slike ville summer kan kanskje brukes i posisjoner hvor vi ikke har store talenter som er gode nok til å ta plassen.

krakra

Quote from: kabelmann on January 12, 2019, 21:09:46 PM
Quote from: krakra on January 12, 2019, 20:38:46 PMHan slitne 14 kamper i fjor. Tre fra start og 11 innhopp. En bra mengde spilletid i første sesongen for en 17-åring.

Altså mye det samme som Bård Finne hadde i den alderen - bare at da var det altfor lite spilletid.
Nja. Dobbelt så mye som Finne fikk i sin første sesong. Da han var like gammel. Braut scoret forøvrig to mål den sesongen og Finne tre, med halvparten av spilletiden.

gladiporno

Både Skaanes og Grønner har valgt klubber som det er masse rot rundt og som har (og har hatt) svært udyktige trenere og sportssjefer. Det å konkludere med at de er ubrukelige på bakgrunn av et halvt år/ett år med begrenset suksess under disse forholdene er selvsagt prematurt, men det er tydeligvis populært blant talentskeptikerne å komme med raske konklusjoner når det er snakk om unge lokale spillere. Både Haugen og Barmen har fått sin dose av den type kritikk i tidlige år. Husker det var en debattant som foran 2013-sesongen konkluderte med dersom Haugen ikke slår skikkelig gjennom i løpet av sesongen, så vil han aldri gjøre det. Da var Haugen 21 år og hadde potensielt 20 år igjen av karrieren sin. I foregående år viste han glimt av storhet, men var fortsatt ujevn og (veldig) svak defensivt. Jeg vet ikke om folk er ekstra raske med å avskrive spillere som er unge og lokale, men det er tydeligvis noen som ikke vet hvordan fotballtalenter utvikler seg og hva som må til for at de skal gjøre det.

Verken Skaanes eller Grønner er ferdige som fotballspillere selv om de skulle "mislykkes" i 2019. Et klubb- eller trenerbytte kan gjøre stor forskjell. Begge har kvaliteter som gjør at de kan bli gode elitespillere. Jeg vil si at Grønner har størst potensiale til å bli skikkelig god av de to, men utviklingen hans har i mye større grad enn Skaanes vært hemmet av for mye benkesliting de siste årene. Skaanes har løpsstyrke som sin store styrke. Begge er dog avhengige av å spille regelmessig, og få roller som passer dem. Jeg mistenker at de har valgt feil klubb, men det får tiden vise.

gladiporno

Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 14:16:17 PMInteressant sak i BT i dag, dog skuffende. LAN bekrefter at talenter må være på Braut-nivå for å slå gjennom klubbveien hos ham. Resten må finne seg i å bli leid ut. Det er jo avklarende for talenter som vurderer Brann. Med dette gir Brann avkall på talenter som ikke ønsker seg den veien. Mange på landslaget har blitt god klubbveien gjennom sine klubber, blant annet mange fra topplaget Rosenborg.

Med denne strategien er det ingenting som tyder på at Brann har ambisjoner om å rykke opp til 2.divisjon med Brann 2.

I saken gir Arve Haukeland, sporstssjef i Nest, sin støtte til Brann. Med det er han i mine øyne uegnet til å erstatte Rune Soltvedt den dagen det blir aktuelt å erstatte ham.

Mikail Maden gjorde sannelig rett som signerte en kort kontrakt. I år blir han sannsynligvis etablert på Brann 2, og står deretter fritt til å finne seg ny klubb. Bildøy, Moldenes etc må også finne seg ny klubb. Forhåpentligvis for oss som heier på Brann, går de med på å bli leid ut.

Oppsummert: Når et Branntalent er klar for større oppgaver enn bare spill i 3. divisjon, men ikke er like god som Braut, må han ut av Brann. Nå er vi helt avhengige av at noen talenter går med på langtidskontrakt, går med på å bli leid ut, og gjør det så godt der at de på sikt blir hentet tilbake til Brann og presterer jevnt godt for A-laget før kontrakten går ut.

Brann sin strategi er altså å bruke mange milioner på et akademi, der håpet er at de beste skal signere langtidskontrakter, bli leid ut til Nest, og der bli så god at de mer eller mindre kan gå rett inn som en squad-spiller i A-stallen i løpet av 1-2 år.

Det er merkelig hvor vanskelig det skal være for talenter å få spilletid i Brann kontra hvilken som helst klubb med tilsvarende eller større suksess enn klubben.

SK

Quote from: gladiporno on January 12, 2019, 21:44:03 PMBåde Skaanes og Grønner har valgt klubber som det er masse rot rundt og som har (og har hatt) svært udyktige trenere og sportssjefer. Det å konkludere med at de er ubrukelige på bakgrunn av et halvt år/ett år med begrenset suksess under disse forholdene er selvsagt prematurt, men det er tydeligvis populært blant talentskeptikerne å komme med raske konklusjoner når det er snakk om unge lokale spillere. Både Haugen og Barmen har fått sin dose av den type kritikk i tidlige år. Husker det var en debattant som foran 2013-sesongen konkluderte med dersom Haugen ikke slår skikkelig gjennom i løpet av sesongen, så vil han aldri gjøre det. Da var Haugen 21 år og hadde potensielt 20 år igjen av karrieren sin. I foregående år viste han glimt av storhet, men var fortsatt ujevn og (veldig) svak defensivt. Jeg vet ikke om folk er ekstra raske med å avskrive spillere som er unge og lokale, men det er tydeligvis noen som ikke vet hvordan fotballtalenter utvikler seg og hva som må til for at de skal gjøre det.

Verken Skaanes eller Grønner er ferdige som fotballspillere selv om de skulle "mislykkes" i 2019. Et klubb- eller trenerbytte kan gjøre stor forskjell. Begge har kvaliteter som gjør at de kan bli gode elitespillere. Jeg vil si at Grønner har størst potensiale til å bli skikkelig god av de to, men utviklingen hans har i mye større grad enn Skaanes vært hemmet av for mye benkesliting de siste årene. Skaanes har løpsstyrke som sin store styrke. Begge er dog avhengige av å spille regelmessig, og få roller som passer dem. Jeg mistenker at de har valgt feil klubb, men det får tiden vise.

Når man leter etter halmstrå, da finner man. Noe dette innlegget har en del av. Grønner kan fortsatt få til noe, men Skaanes ? Han har prøvd flere klubber, fått tillitt, forsøkt litt ulike roller etc. Man er rett og slett ikke god nok hvis man skal ha forhold så til de grader tilrettelagt for å prestere skikkelig (noe vi ikke vet om han gjør heller). Løpsstyrke har han ja, men det er også hans eneste ordentlige styrke. Er han heldig blir han en middelmådighet som kanskje får spille fast et eller annet sted i en middels/dårlig klubb, uten at det er noe argument i retning at han skulle spilt mer hos Brann.

Det kan ikke være veldig kontroversielt å hevde at det disse spillerne har vist etter de forlot Brann, det trekker ikke i retning av at de fortjente mer spilletid i Brann på bekostning av de som spilte. Uten at det betyr at folk hevder de er ubrukelig. Det er to forskjellige ting.


Lasaron

Quote from: gladiporno on January 12, 2019, 21:55:51 PM
Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 14:16:17 PMInteressant sak i BT i dag, dog skuffende. LAN bekrefter at talenter må være på Braut-nivå for å slå gjennom klubbveien hos ham. Resten må finne seg i å bli leid ut. Det er jo avklarende for talenter som vurderer Brann. Med dette gir Brann avkall på talenter som ikke ønsker seg den veien. Mange på landslaget har blitt god klubbveien gjennom sine klubber, blant annet mange fra topplaget Rosenborg.

Med denne strategien er det ingenting som tyder på at Brann har ambisjoner om å rykke opp til 2.divisjon med Brann 2.

I saken gir Arve Haukeland, sporstssjef i Nest, sin støtte til Brann. Med det er han i mine øyne uegnet til å erstatte Rune Soltvedt den dagen det blir aktuelt å erstatte ham.

Mikail Maden gjorde sannelig rett som signerte en kort kontrakt. I år blir han sannsynligvis etablert på Brann 2, og står deretter fritt til å finne seg ny klubb. Bildøy, Moldenes etc må også finne seg ny klubb. Forhåpentligvis for oss som heier på Brann, går de med på å bli leid ut.

Oppsummert: Når et Branntalent er klar for større oppgaver enn bare spill i 3. divisjon, men ikke er like god som Braut, må han ut av Brann. Nå er vi helt avhengige av at noen talenter går med på langtidskontrakt, går med på å bli leid ut, og gjør det så godt der at de på sikt blir hentet tilbake til Brann og presterer jevnt godt for A-laget før kontrakten går ut.

Brann sin strategi er altså å bruke mange milioner på et akademi, der håpet er at de beste skal signere langtidskontrakter, bli leid ut til Nest, og der bli så god at de mer eller mindre kan gå rett inn som en squad-spiller i A-stallen i løpet av 1-2 år.

Det er merkelig hvor vanskelig det skal være for talenter å få spilletid i Brann kontra hvilken som helst klubb med tilsvarende eller større suksess enn klubben.

Ja, og nei. Det er ikke mer merkelig enn at LAN ikke vil.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

gladiporno

Quote from: SK on January 12, 2019, 22:07:57 PM
Quote from: gladiporno on January 12, 2019, 21:44:03 PMBåde Skaanes og Grønner har valgt klubber som det er masse rot rundt og som har (og har hatt) svært udyktige trenere og sportssjefer. Det å konkludere med at de er ubrukelige på bakgrunn av et halvt år/ett år med begrenset suksess under disse forholdene er selvsagt prematurt, men det er tydeligvis populært blant talentskeptikerne å komme med raske konklusjoner når det er snakk om unge lokale spillere. Både Haugen og Barmen har fått sin dose av den type kritikk i tidlige år. Husker det var en debattant som foran 2013-sesongen konkluderte med dersom Haugen ikke slår skikkelig gjennom i løpet av sesongen, så vil han aldri gjøre det. Da var Haugen 21 år og hadde potensielt 20 år igjen av karrieren sin. I foregående år viste han glimt av storhet, men var fortsatt ujevn og (veldig) svak defensivt. Jeg vet ikke om folk er ekstra raske med å avskrive spillere som er unge og lokale, men det er tydeligvis noen som ikke vet hvordan fotballtalenter utvikler seg og hva som må til for at de skal gjøre det.

Verken Skaanes eller Grønner er ferdige som fotballspillere selv om de skulle "mislykkes" i 2019. Et klubb- eller trenerbytte kan gjøre stor forskjell. Begge har kvaliteter som gjør at de kan bli gode elitespillere. Jeg vil si at Grønner har størst potensiale til å bli skikkelig god av de to, men utviklingen hans har i mye større grad enn Skaanes vært hemmet av for mye benkesliting de siste årene. Skaanes har løpsstyrke som sin store styrke. Begge er dog avhengige av å spille regelmessig, og få roller som passer dem. Jeg mistenker at de har valgt feil klubb, men det får tiden vise.

Når man leter etter halmstrå, da finner man. Noe dette innlegget har en del av. Grønner kan fortsatt få til noe, men Skaanes ? Han har prøvd flere klubber, fått tillitt, forsøkt litt ulike roller etc. Man er rett og slett ikke god nok hvis man skal ha forhold så til de grader tilrettelagt for å prestere skikkelig (noe vi ikke vet om han gjør heller). Løpsstyrke har han ja, men det er også hans eneste ordentlige styrke. Er han heldig blir han en middelmådighet som kanskje får spille fast et eller annet sted i en middels/dårlig klubb, uten at det er noe argument i retning at han skulle spilt mer hos Brann.

Det kan ikke være veldig kontroversielt å hevde at det disse spillerne har vist etter de forlot Brann, det trekker ikke i retning av at de fortjente mer spilletid i Brann på bekostning av de som spilte. Uten at det betyr at folk hevder de er ubrukelig. Det er to forskjellige ting.Det samme sa folk om Barmen og Haugen. Forsåvidt Finne også. Bare å lete i arkivene for dem som gidder. Jeg har personlig ikke spesielt tro på at Skaanes vil dominere eliteserien, særlig ikke som indreløper. Som fri kantspiller i 4-4-2 der han slipper de hardeste duellene er en posisjon jeg tror han vil gjøre bra suksess. Det flere ikke ser ut til å forstå, er at hvem som lykkes har svært mye med riktig klubb, trener, spillestil og posisjon å gjøre. Jeg gidder ikke å dra opp Ola Kamara-saken en gang til, men dette er altså en spiller som _ingen_ klubber i de to øverste divisjonene ville ha før han dro til Godset etter å ha bestemt seg for å trappe ned i Bærum. Jeg tror verken Haugen eller Barmen hadde spilt i øverste divisjon i dag hvis Lars Arne Nilsen var hovedtrener i Brann da de var i sen-tenårene/begynnelsen av tjueårene. De hadde sannsynligvis blitt lånt ut og glemt.

Skaanes dro til en klubb som kjempet med veggen både innad og utad. Det er selvsagt prematurt å konkludere med at han ikke kan spille fast i en bedre enn middelmådig klubb. For øvrig kan det nevnes at Skaanes er en spiller Lars Arne Nilsen har mye sans for. Det er en grunn til at han spilte i de fleste kamper. Nilsen ser dog mer ham som en spiller som kan bidra med økt løpskraft mot slutten av kamper.

Hvor mange klubber har forresten Skaanes prøvd seg i?

GepardPengene vi blåste av på Vito kunne vi brukt på å forsterke posisjoner med større behov. Vito er bedre enn Grønner, men forskjellen er ikke stor nok til å forsvare kostnaden etter at Grønner hadde levert en bunnsolid 2016-sesong. Kritikken mot å sprenge lønnstaket ble den gang i hovedsak møtt med at vi ikke ante hva Vito fikk. Nå vet vi at han tjener tre millioner i året og med den årslønnen er det selvfølgelig ikke noe problem å finne spillere som er bedre enn talentene våre.

Se
Quote from: krakra on January 12, 2019, 21:25:01 PMGrønner sa jo selv før han havnet på benken at han hadde fått en reaksjon på å gå fra null til full spilletid. Det kan like gjerne være serie han ikke var i førsteelveren på slutten. Fordi han var småskadet. Jeg vet ikke hvorfor. Så noen kamper der han var god og han var stort sett best i midtforsvaret på spillerbørsene. Så virker litt tendensiøst å slå fast at han spilte seg ut. Men SK har kanskje fulgt Aalesund tett.

Pengene vi blåste av på Vito kunne vi brukt på å forsterke posisjoner med større behov. Vito er bedre enn Grønner, men forskjellen er ikke stor nok til å forsvare kostnaden etter at Grønner hadde levert en bunnsolid 2016-sesong. Kritikken mot å sprenge lønnstaket ble den gang i hovedsak møtt med at vi ikke ante hva Vito fikk. Nå vet vi at han tjener tre millioner i året og med den årslønnen er det selvfølgelig ikke noe problem å finne spillere som er bedre enn talentene våre.

Men vi kan ikke lønne hver spiller tre millioner i året. Så slike ville summer kan kanskje brukes i posisjoner hvor vi ikke har store talenter som er gode nok til å ta plassen.

Dette er vas. Vito var verdt hver eneste krone, og er en ekstremt mye bedre stopper og lederskikkelse i midtforsvaret enn det Grønner noengang beviste.

krakra

Vito er ikke ekstremt mye bedre verken som leder elle stopper enn Grønner. Begge sesongene han har vært her har han vært god når kollektivet har funket og en av de som har sviktet mest i våre formsvikter

gladiporno

Quote from: Gepard on January 12, 2019, 14:53:11 PMPersonlig er jeg enig med Lan. Brann har en uttalt ambisjon om å skulle kjempe om medalje hvert år, noe annet hadde vel heller ikke blitt akseptert i Bergen. Da kan man ikke samtidig gi talenter sjansen hele tiden, mm de er på et nivå som utkonkurrerer andre etablerte spillere. Emil kalsaas må feks være bedre en Ruben og Grøgaard på trening for at han skal fortjene en plass i førstelaget.

Konsekvensen av å skulle gi talenter sjansen, kan fort gå utover resutlatet, kan tom ende i nedrykk, for stor andel unge spillere var en av hovedgrunnene til nedrykket, slik jeg ser det. Start hadde vel lavest gjennomsnittsalder i år (noe annet vil overraske meg hvertfall) og en uttalt ambisjon om å satse på up and coming spillere - det ble nedrykk det.

Lan er en realist, det er fryktelig usexy for endel i denne byen, og spiesielt i pressen. Men resultat er at Brann er nå stabilt i toppen. Da er det for meg helt umulig å kritisere Lan for å satse for lite på talentene.

Veldig merkelig innlegg.

1) Utfra hvor Emil Kalsaas har spilt etter at han kom til Brann, er det ikke Kristiansen eller Grøgaard han først og fremst "konkurrer" med, men Wormgoor, Eggen og Acosta. Hermetegn brukte jeg fordi konkurransen ikke er reell.

2) Du sier at talentbruken førte til nedrykk, men hopper glatt over at Norling gjorde absolutt alt feil taktisk og treningsmessig mens han var i Brann.

3) Start hadde ikke det yngste laget i Eliteserien 2018. Før sesongstart hadde både Molde og Ranheim yngre lag enn Start.

4) At Nilsen gir null spilletid til unge spillere under 23-24 år vil sannsynligvis slå tilbake på rassen til Brann på lang sikt - simpelthen fordi spillere over 24-25 år knapt nok er salgbar. Mens Molde og Sarpsborg selger unge spillere for titallsmillioner er vi heldige om vi klarer å få solgt noen for over 3 mill. Det er omtrent like mye som vi fikk i utdanningskompensasjon for Bård Finne. Flere spillere vil sannsynligvis gå gratis eller for et par hundretusen. Denne strategien er bærekraftig hvis Brann vinner titler hver sesong.  

gladiporno

Quote from: krakra on January 12, 2019, 23:27:38 PMVito er ikke ekstremt mye bedre verken som leder elle stopper enn Grønner. Begge sesongene han har vært her har han vært god når kollektivet har funket og en av de som har sviktet mest i våre formsvikter

Wormgoor var strålende i vår 2018, men som du sier så sviktet han når laget begynte å skrante både i fjor høst og høsten/sommeren året før. Totalt sett en skuffelse hittil mtp forventningene.

SK

Quote from: gladiporno on January 12, 2019, 22:26:25 PMHvor mange klubber har forresten Skaanes prøvd seg i?

Nok klubber til at han burde vist mer enn han har gjort til nå, hvis man skal se potensiale til noe mer enn at han ender opp som en middelmådighet jf. tidligere innlegg.

Gepard

Quote from: krakra on January 12, 2019, 23:27:38 PMVito er ikke ekstremt mye bedre verken som leder elle stopper enn Grønner. Begge sesongene han har vært her har han vært god når kollektivet har funket og en av de som har sviktet mest i våre formsvikter
Jo det er han. Udiskutabelt. Du kan spørre hver eneste fotballkyndig person i dette landet og absolutt alle vil si at Vito er mye bedre enn Grønner.

Ninja-Bob

Quote from: Lasaron on January 12, 2019, 17:42:06 PMJeg syns det er rart å mene at et talent må vise seg bedre enn en eldre spiller for å utkonkurere den. Det må være nok å være like god, siden potensiale da må være større. Eller?

Men to spelarar er jo aldri nøyaktig like godd, og moderne sport er eit spel som handlar om å ha fokus på kvar minste detalj, jamfør sykkelvekt i Tour de France og fargen på skøytedrata til det norske landslaget, etc. Eg veit at mykje av det eg sett pris på med fotballen er at det er mindre kvantifiserbart enn desse andre sportane, men eg skjønar også perspektivet til ein trenar som vil makse ut kvaliteten i alle ledd. Eg trur det må til for at me skal kome oss opp på eit endå høgare nivå, men tenker samtidig at på eit eller anna tidspunkt så må ein skifte frå ekspansjonsfokus til å vere ein berekraftig toppklubb.

Superjack

Brann har valgt en linje der de vil ha akademi, og så knytte til seg så gode talenter som mulig i aldersgruppe 14-18/19 år.

Så har de valgt en modell der de går for å signere kontrakter med de mest lovende i 16/17 års alderen, for å la dem enten  utvikle seg i U-laget til Brann, eller bli leid ut om de har behov for å utvikles videre, for å kunne ta steget inn i A-stallen til Brann.

Det finnes flere modeller for utvikling av talenter / få tilgang på yngre spillere.
Nå kjører Brann følgende modell:

spille i 3. divisjon med Brann sitt U-lag, eller bli leid ut til et så høyt nivå som Brann sine trenere er naturlig for dem å utvikle seg videre i.

Dette er en veldig vanlig modell, også internasjonalt.

Om vi går tilbake til da POL var sportssjef så ville han legge ned hele akademi/ utviklingsavdelingen, ikke ha noe utvikling i U-laget, men bare kjøpe de aller største talentene og låne dem ut til passende nivå, for utvikling.
Vi kjenner vel alle til Real Madrid og Ødegård. Denne modellen

Roald snudde dette om, og gikk for at Brann skulle opprette et skikkelig akademi og utvikle egne spillere, som skulle gå inn og ta plasser i Brann sitt A-lag, direkte.
Dette ble også gjennomført i perioden 2008-2014. Spillere som Skaanes, Grønner, Barmen, Finne +++ fikk der muligheten via Brann sin utviklingsavdeling å spille på Brann sitt A-lag.

Nå er vi vel på noe som kan ligne på en mellomting mellom RBH og POL modellen. Det er et akademi, men spillere må vise at de absolutt tar nivået direkte, eller så må de utvikle seg videre, f.eks i OBOS ved utleie.

Denne modellen er vel strengt tatt ikke mye annerledes enn det mange mange andre klubber benytter ute i verden.

Jeg er 100 % enig med det Arve Haukeland i at spillere bør utmerke seg i ganske stor grad i OBOS, om de skal vise seg som potensielle å sloss om en fast plass i en gullkjempende ES klubb.
Dette virker også å være Soltvedt og Brann sin tanke også.

Talenter blir veldig ofte verdensmestere i eget hode, lenge før de er i nærheten så gode sett fra andre. Dette virker kanskje å skje oftere i Bergen enn mange andre steder i Norge. Når ungguttene har fått to kamper i ES med Brann så kommer omgivelser og forteller hvor fantastisk gode de er. Da er fort et talent ødelagt.

Jeg liker modellen til Brann pr nå. At talenter blir utålmodige er naturlig, men om de er så utålmodige at de ikke orker å måtte vise seg frem i OBOS så tror jeg ikke de er riktig for Brann under LAN.


Brannsupporter.

krakra

January 13, 2019, 18:35:32 PM #6938 Last Edit: January 13, 2019, 18:38:47 PM by krakra
Det er en modell som er bygd, ikke for å utvikle størst eller flest mulig talenter, men for å minimere risikoen og kostnaden til Brann. Der ansvaret for å utvikle talenter er fullstendig fratatt hovedtreneren og sportssjefen og skjøvet over på utviklingsavdelingen i førsteomgang og andre klubber i andreomgang.

Det er en grei modell hvis man ikke ønsker å satse på talenter, men heller ikke ønsker å si at man ikke ønsker å satse på talenter. Det er en halvhjertet og dårlig modell dersom man faktisk har ambisjoner om å få fram talenter og egenutviklede spillere.

Jeg har stilt spørsmålet før, men aldri fått et skikkelig svar: Hvorfor skal store talenter knytte seg til Brann? Hvis det eneste Brann har å tilby er å leie dem ut til Nest Sotra, hvorfor skal ikke talentene da knytte seg til Nest Sotra? Da står de friere til å gå til klubber som er bedre på videreutvikling av talenter enn Brann. Hvis man uansett bare skal spille for Nest ser jeg liksom ikke poenget med å binde seg til en av Eliteseriens svakeste klubber på talentutvikling og dermed låse sine muligheter hvis man gjør det bra i Nest.

Jeg hadde sett poenget hvis Brann var gode på talentutvikling og talenter fikk noe igjen for å binde seg til dem.

Det snakkes mye om forventinnger og krav til talentene, men ingen verdens ting om hva Brann kan tilby dem, hvordan Brann skal legge til rette for å utvikle dem, når Brann skal satse på dem. Det snakkes om at de må dominere i OBOS-ligaen, men realiteten er at sannsynligheten for at et talent dominerer for Nest i OBOS-ligaen og likevel får nada spilletid for Brann er høy.

Lasaron

Det ser ut til at brann.no har oppdatert et par av lagsidene sine.

Brann 2: Vanligvis er det ingen som blir med videre når de blir første års senior. Norman Roman, Håvard Foldnes og Julian Westrheim ser ut til å være vekke. Noen som vet hvor de er gått? Gladiporno? Så ser det ut til at anvendelige Håkon Gjerstad blir. Forøvrig er alle toneangivende fra 00- og 01-kullet med videre, pluss noen til. 02-erne som har fått bli med opp er Adrian Olsen, Kasper Bordvik, Mikail Maden, Jonas Wolfgang og Mikael Baisotti.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Superjack

Quote from: krakra on January 13, 2019, 18:35:32 PMJeg har stilt spørsmålet før, men aldri fått et skikkelig svar: Hvorfor skal store talenter knytte seg til Brann? Hvis det eneste Brann har å tilby er å leie dem ut til Nest Sotra, hvorfor skal ikke talentene da knytte seg til Nest Sotra? Da står de friere til å gå til klubber som er bedre på videreutvikling av talenter enn Brann. Hvis man uansett bare skal spille for Nest ser jeg liksom ikke poenget med å binde seg til en av Eliteseriens svakeste klubber på talentutvikling og dermed låse sine muligheter hvis man gjør det bra i Nest.

Jeg hadde sett poenget hvis Brann var gode på talentutvikling og talenter fikk noe igjen for å binde seg til dem.

Det snakkes mye om forventinnger og krav til talentene, men ingen verdens ting om hva Brann kan tilby dem, hvordan Brann skal legge til rette for å utvikle dem, når Brann skal satse på dem.

Om du leste intervjuet med Arve Haukeland så var han inne på noe.
Brann tar kontrakten OG lønnskostnader med spillerene Brann mener har potensiale til å bli A-lagsspillere, men som trenger modning / utvikling før de kan komme på riktig nivå til at de forsvarer plass på et gulljagende Brann.
Dette vil Brann kunne tilby. Dette er ganske vesentlig.

Du virker å se deg blind på at talentutvikling bare kan skje i klubben som de skal tjene som A-lagsspillere. Det finnes flere modeller som jeg prøvde å forklare.

Alle klubber kan love fantastisk utvikling og tid på A-laget ved rett utvikling. Null problem. Jeg må faktisk si at jeg synest Brann kanskje er en av de mest troverdige klubbene i landet, med at de er ærlige med talenter i måten de tenker å utvikle dem på. Det er ingen lovnader om spilletid i ES. Liseth fikk tilbud om kontrakt med Brann, mulighet å være med Brann i oppkjøringen, og være i A-laget i 2019 sesongen om han var god nok. Om det ikke holdt en ny sesong i OBOS med Nest for å ta ytterligere steg.

Dette er veldig troverdig, og en fantastisk modell mener jeg.
Og for sikkert minst 63 gang så skal jeg påstå at en vesentlig grunn til nedrykket i 2014 var overdreven tro på at egenproduserte spillere holdt nivået i ES så lenge de fikk spille og utvikle seg der...
Brannsupporter.

krakra

January 13, 2019, 18:59:57 PM #6941 Last Edit: January 13, 2019, 19:06:34 PM by krakra
Hvilke lønnskostnader har Brann på sine talenter?  Betaler ikke Nest Sotra lønn for sine spillere? Har de ikke råd til å betale lønn til spillere som dominerer for dem? Jeg tror nok du enten misforstod, eller bevisst framstiller uttalelsen fra Haukeland feil. Han sa at de ikke dekker lønnskostnadene for spillere Brann leier ut. Han sier ikke at spillerne ikke ville fått lønn hvis de var under kontrakt med Brann.
Så igjen, du har ennå til gode med vise til noen god grunn for at de største talentene i regionen skal binde seg til Brann og ikke Nest eller andre klubber. Hva får talentene igjen for å signere kontrakt med Brann?


Dette handler ikke om å bare utvikle talenter i egne klubber. Det handler om at Brann er problemet i Branns talentutvikling. Og så lenge Brann er redde for å satse på talentene sine, så har det ingenting å si hvilken modell de velger. Hva skjer etter et Branntalent har dominert for Nest Sotra? Vil man da rydde plass slik at han får en sentral rolle i Brann? Rydde plass så han får mye spilletid? Nytt utlån? Benken og tribunen? Hva tror du? Hvilket ansvar har Brann i utviklingen av egne talenter? Hvordan skal de legge til rette for at talentene deres blir gode nok for gullstriden i Eliteserien?

Hvis alt de vil gjøre er å leie dem ut til Nest, så kan jo spillerne bare signere for Nest selv.

Klubber som RBK og Molde trenger ikke å snakke om å satse på talenter. De har en track record å vise til. Det har ikke Brann.

Og ja. Bare gjenta løgnen om at talentene har skylden for nedrykket. Alle vet at det ikke stemmer.

Superjack

Quote from: krakra on January 13, 2019, 18:59:57 PMHvilke lønnskostnader har Brann på sine talenter?  Betaler ikke Nest Sotra lønn for sine spillere? Har de ikke råd til å betale lønn til spillere som dominerer for dem?


Dette handler ikke om å bare utvikle talenter i egne klubber. Det handler om at Brann er problemet i Branns talentutvikling. Og så lenge Brann er redde for å satse på talentene sine, så har det ingenting å si hvilken modell de velger.
Klubber som RBK og Molde trenger ikke å snakke om å satse på talenter. De har en track record å vise til. Det har ikke Brann.

Og ja. Bare gjenta løgnen om at talentene har skylden for nedrykket. Alle vet at det ikke stemmer.

Ja, Nest har stort sett amatørspillere. De måtte betale togbillettene sine selv i opprykkssesongen til OBOS, og de tok botkassen som var satt av til en ferietur for laget til å kunne få råd til fly til ES kvalliken.

Men de er en ekstremt troverdig utviklingsarena for spillere som ønsker å utvikle seg, og driter i status, snart i hele skandinavia.

I forhold til en gjeng med umodne / unge spillere som ikke holdt niået i 2014, sammen med en naiv trener og etablerte spillere som ikke hadde lederegenskaper og evner å dra lasset. Så ja, det var en viktig del av grunnen til nedrykket. Og om du mener at jeg ikke får lov å mene det, så kan du ta deg en skillingsbolle og lukke nebbet. Mod får arrestere meg om dette er ufint språk.  Vi er uenig om dette, og tror ikke vi blir enige.
Brannsupporter.

krakra

Nest Sotra betaler lønn til spillerne sine. Selvfølgelig.

Ja, de er en troverdig utviklingsarena for spillere som ønsker å utvikle seg. Så hvorfor skal ikke disse spillerne signere for Nest, men Brann, som er en ekstremt lite troverdig utviklingsarena for spillere som ønsker å utvikle seg.


Hvem var disse unge spillerne som ikke holdt nivået? At ungguttene var viktig del av nedrykket er bare tull. De ungguttene som spilte vra stort sett våre beste spillere i 2014.

Superjack

Quote from: krakra on January 13, 2019, 19:13:30 PMNest Sotra betaler lønn til spillerne sine. Selvfølgelig.

Ja, de er en troverdig utviklingsarena for spillere som ønsker å utvikle seg. Så hvorfor skal ikke disse spillerne signere for Nest, men Brann, som er en ekstremt lite troverdig utviklingsarena for spillere som ønsker å utvikle seg.


Hvem var disse unge spillerne som ikke holdt nivået? At ungguttene var viktig del av nedrykket er bare tull. De ungguttene som spilte vra stort sett våre beste spillere i 2014.

Vet ikke om det finnes t-skje som er liten nok her....

Nest har amatørspillere, de betaler noen småpenger til spillerne, men alle går på jobb på dagtid, evt studerer før de stiller på trening på Ågotnes kl 15:30 eller noe slikt.
Et talent som får en kontrakt med Brann vil få lønn fra Brann, kunne fokusere på fotballen 100%.
Siste gang jeg har diskutert mot deg i forhold til talenter krakra. Din metode er fasit, Brann sin er rævva, ferdig snakket. Og LAN må gå kommer vel straks også.

Brannsupporter.

krakra

January 13, 2019, 19:21:55 PM #6945 Last Edit: January 13, 2019, 19:31:17 PM by krakra
Og hvor høy lønn har Pettersen i Brann, og hvor høy lønn hadde Stenevik?

Pettersen står oppført med 50.000 i lønn i 2017. Tror du det er betydelig høyere enn det Nest lønner sine spillere?

Du har til gode å levere et godt argument for hvorfor regionens største talenter skal signere for Nest Sotra og ikke Brann. Du slenger bare ut påstander du ikke klarer å begrunne. Du må tåle at du blir utfordret på det.

At Branns talentarbeid er dårlig er lett å grunngi. Det er bare å se på resultatet. Ikke et eneste talent har slått igjennom i Brann under LAN. Verken fra Branns utviklingsavdeling, fra andre klubber i Bergen, fra andre klubber i Norge eller andre klubber i verden. Ingen. På 3,5 år.  Og problemet med Branns "modell" er at den overhodet ikke sier noe om hvordan Brann skal få talentene til å slå igjennom i Eliteserien. Det er urealistisk at LAN kommer til å noen en eneste sjanse på en unggutt. Så da hjelper det ikke å dominere i Nest.

Liseth stakk til Mjøndalen fordi han ikke opplevde at Brann ville satse på ham. Selv om vi, til tross for et høyt antall spisser, bare har to spisser som konkurrerer om en plass i førsteelveren og en av dem er i ferd med å bli solgt. Hadde han vært en Brannspiller på utlån til Nest hadde han ikke hatt muligheten til det. Det hadde vært synd for ham. Samme med Zachariassen. Tror du det var negativt for hans karriere at han ikke var bundet til Brann?

Lasaron

Superjack: Du beskriver én modell. Fakta er at flere modeller virker. Fakta er at mange klubber bruker flere modeller. Brann velger bevisst bort en av de, noe som selvsagt begrenser tilsiget av talenter til vår klubb, samt antall talenter som slår gjennom hos oss.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

krakra

Modellen spiller ingen rolle når viljen til å satse på talenter ikke er der. Når man tror talenter gir nedrykk. Da har det ingenting å si hvilken modell man har. Man er ekstremt naiv hvis man tror at man skal lage en modell som bare gir deg talenter som er ferdigutviklet og uten noen risiko. Det er der lista for talentene ligger i Brann nå, noe som betyr at ingen talenter vil slå igjennom i Brann. Som har vært tilfellet under 3,5 år med LAN.

Nixon

Quote from: krakra on January 13, 2019, 19:21:55 PMDu har til gode å levere et godt argument for hvorfor regionens største talenter skal signere for Nest Sotra og ikke Brann.

Du mener vel omvendt. Men (uten å bli dratt inn i denne årvisse polemikken) så har jeg i alle fall ett argument. Kanskje det er naivt og selvsagt er det sett fra en supporters synsvinkel. Men jeg syns det ville vært naturlig at en lokal spiller har som drøm å slå gjennom i Brann og først og fremst søker lykken her dersom Brann ønsker det.
Rød makt på Hansa!

krakra

Men er det naturlig dersom det er mer sannsynlig å gjøre seg attraktiv for Brann gjennom å spille bra for andre klubber i samme liga først?

Go Up