• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

krakra

Og hvor mye betalte Molde for Håland?

Det er naivt å tro at det er pengene som hindrer Brann i å hente de største talentene i Norge. De vil neppe hit og treneren er neppe veldig interessert i å ha dem her. Det nytter ikke å ha store talenter i en stall bare for syns skyld. Da må man jo ønske, og klare, å utvikle dem.

Hvis Brann ønsker talenter i stallen sin kunne de startet med en av de seks G18-landslagsspillerne sine.

Utmedsnolken

Brann hadde jo kapteinen på u21 landslaget i stallen med flere gode innhopp i eliteserien som ventet og ventet på at han skulle bli satset på. Da tiden kom for at han skulle ta det neste naturlige steget, hentet Brann inn en ny utlending og lot talentet råtne på benk uten god matching. Potensielt storsalg ble til OBOS-salg istedet. Skjønner godt de yngste ikke nødvendigvis har Brann øverst på blokken sin.

Ps. Wormgoor har vært veldig god han altså. Acosta også.
"og der snubler Sæternes igjen"

Kagain

Quote from: Superjack on July 09, 2018, 08:38:12 AMBraut Håland var vel ansett som et av landets hotteste talenter da han gikk fra Bryne til Molde, og det var vel også kamp fra flere klubber om signaturen om jeg ikke husker feil.Det er riktig. Jeg pleide nemlig å se etter han på Football Manager fordi at det hadde blitt skrevet mye om han...

gladiporno

Quote from: krakra on July 08, 2018, 16:15:03 PMHvem hadde hørt om Håland før han gikk til Molde?


Erling Braut Håland og Erik Botheim var tidlig sett på som supertalenter da de spilte for henholdsvis Bryne og Lyn. Jeg kan garantere deg at alle klubber i eliteserien og 1. divisjon visste om dem. 

Når det gjelder hvor mye det kostet Molde og RBK å hente dem vet jeg ikke, men hvis jeg ikke husker feil så brukte Lars Arne Nilsen i et intervju dem som eksempler på unge spillere som er gode nok, men som Brann ikke har råd til å hente.

Superjack

https://www.bt.no/100Sport/fotball/Gullargangen-skulle-vare-Branns-fremtid-Na-har-alle-forlatt-klubben-258030b.html

Synest denne artikkelen har noen interessante uttalelser fra Odd Einar Fossum som var utviklingssjef for gullgjengen fra 2010.

"- Det er ikke sikkert at de var så gode. Laget hadde mange enere, men ingen typer som virkelig skilte seg ut. Ingen Martin Ødegaard, ingen Sander Berge. De var et produkt av miljøet de spilte i, og dro hverandre fremover som en gruppe, sier Fossum."

Altså var de veldig gode som lag, men ikke gode nok individuelt til topp Brann nivå.
Som jeg har prøvd å argumentere med før, og som jeg fortsatt tror på, LAN og hans team lar spillere som er gode nok, få spille, men at de som har forlatt Brann så langt, ikke har vært gode nok.
Når Grønner i en alder av 24 ikke har fått spille mer de siste sesongene, så er det fordi han ikke har vært god nok, dvs like god eller bedre enn Acosta eller Vito.
I Ålesund er han nok god nok, og er vi heldige så utvikler han seg nok og viser nok fotball til å komme tilbake til Brann om 2 år, og overta plassen til Vito, men pr i dag, ikke god nok.

Brannsupporter.

krakra

Hva er poenget med at vi ikke hadde noen på nivå med Ødegaard og Semb Bergen? Det stemmer nok. Hva så? Hva har det å si? Er Ødegaard og Semb Berges nivå der en ung spiller må være for å slå igjennom i Brann? Våre talenter må være blant de beste i Europa for å slå igjennom her? Det er veldig, veldig mange andre unggutter som har slått til i Eliteserien utenom Ødegaard og Semb Berge.

Vi hadde mange gode individualister. En rekke spillere på aldersbestemte landslag. Flere som var sentrale der. Noen som også ble flyttet opp et årsgull. Det er rett og slett svakt arbeid og manglende vilje på a-laget som gjør at ingen har slått igjennom her. Ikke mangelen på talenteter. Rett og slett useriøst å mene at grunnnen til at ingen har slått til her er at det ikke har vært store nok talenter.

Teorien om at hvis man er god nok får man spille fikk man jo motbevist foran 2017-sesongen. Der hadde Grønner levert strålende innhopp og laget hadde ikke vært svekket når han måtte steppe inn for Demidov eller Acosta. Alle trodde han skulle ta steget opp når Demidov stakk etter den sterke 2016-sesongen. Istedenfor tømte man lommebokene for å hente en spiller som kunne ta hans plass. "Det går greit" sa forsvarerne. Han ville jo spille "kjempemye" fordi vi skulle spille både ecup og cup og LAN måtte rullere. LAN rullerte ikke og Grønner spilte nesten ikke i det hele tatt. Uten at det heller ble kritisert nevneverdig av de som forsvarte Wormgoor-signeringen.

Og hvordan skal en spiller fra juniorlaget "bli god nok" for å spille fra start i Eliteserien uten å prøve seg der? Han skal bare hoppe fra andrelaget til start i Eliteserien?

Og hvor mye penger er du villig til å sette på at hvis Bildøy gjør det bedre enn Koomson på trening et par uker, så spiller han fra start?

Chrisstah

Hvem spiller er det som har blitt oppfostret av Brann er det som er god nok til å gå rett inn på laget?

Tror ikke Finne er veldig mye bedre enn Steffen, de er ganske jevne.
Tror heller ikke Vindheim er bedre enn Teniste.
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

Superjack

Quote from: Chrisstah on July 13, 2018, 12:14:38 PMHvem spiller er det som har blitt oppfostret av Brann er det som er god nok til å gå rett inn på laget?

Tror ikke Finne er veldig mye bedre enn Steffen, de er ganske jevne.
Tror heller ikke Vindheim er bedre enn Teniste.

Teniste er nok en del bedre enn Vindheim og Steffen gikk ned i Obos, fikk spille og utviklet seg til å bli god nok.

Finne forventet å spille fast i Brann, ble sur og valgte å gå. Samme for Lorentzen. Ingen av dem var gode nok for fast startplass, desverre var de også for utålmodige, mener jeg.

Personlig tror ikke jeg at det er mulig å nå toppen av ES med å fostre opp mange direkte fra guttelagsnivå til ES. Da blir det som i 2014, nedrykk eller knapp overlevelse.
Dette uavhengig om disse får ubegrenset med tillit. Det er rett og slett ikke alle som utvikler seg like bra.
Faktisk veldig få.
Brannsupporter.

krakra

July 13, 2018, 13:36:42 PM #6508 Last Edit: July 13, 2018, 13:39:12 PM by krakra
Quote from: Chrisstah on July 13, 2018, 12:14:38 PMHvem spiller er det som har blitt oppfostret av Brann er det som er god nok til å gå rett inn på laget?

Tror ikke Finne er veldig mye bedre enn Steffen, de er ganske jevne.
Tror heller ikke Vindheim er bedre enn Teniste.
. Men hva så? Talentarbeidet handler jo ikke om at det dukker opp talenter som går rett inn på førstelaget, så er a-lagets eneste jobb å sette dem i førsteelveren. De må jo utvikles. Fra store talenter, til toppspillere. Noen vil man mislykkes med, andre lykkes man med. Eller som i Branns tilfelle: Man mislykkes med alle, etter å ikke egentlig ha prøvd.

Hadde spillere som Vindheim, Grønner, Knudsen, Hansson, Finne, Haugen, Skaanes, Barmen, Larsen osv. vært i Molde, RBK eller Godset da de var 17-19 år er jeg ganske sikker på at flere av dem ville gjort det stort i TL, blitt solgt til utlandet og også fått spilletid for landslaget. Men de tilbragte sine viktigste utviklingsår i Brann. Du tror ikke det kan ha påvirket utviklingen?

Brann er blant de svakeste lagene i norsk toppfotball for dette. Vi ser jo at for å bli en toppspiller i Eliteserien er det nesten bedre å gå til Nest Sotra enn Brann. (Glesnes og Zachariassen)

At man ikke kan kombinere gulljakt og medaljer med talentarbeid, som det påstås over her, er rett og slett ikke sant. Det har blitt tilbakevist så mange ganger at man mistenker at de som gjentar det bare forsøker seg på en "gjentar man en løgn mange nok ganger, så blir det sant." Det er fult mulig, og tilsynelatende en fordel, å være god på talentutvikling mens man jakter gull og medaljer.

Å være tålmodig som talent i Brann er dumt. Det får mange ingenting igjen for. Det viser både Skaanes og Grønner. "De er ikke gode nok" gjettes det, men på hvilken bakgrunn påstås det? Har de noen gang fått sjansen for tid til å være gode nok? Nei Har vi noen gang gitt andre, innkjøpte spillere, sjansen over tid til å vise at de var gode nok og fått se at de ikke var det? Ja

Det beste tipset til et talent i 15-16 årsalderen som vurderer Brann er verken å være tålmodig eller å være utålmodig, men å droppe Brann. Gå til en annen klubb.

Superjack

Quote from: krakra on July 13, 2018, 13:36:42 PMNoen vil man mislykkes med, andre lykkes man med. Eller som i Branns tilfelle: Man mislykkes med alle, etter å ikke egentlig ha prøvd.

Hadde spillere som Vindheim, Grønner, Knudsen, Hansson, Finne, Haugen, Skaanes, Barmen, Larsen osv. vært i Molde, RBK eller Godset da de var 17-19 år er jeg ganske sikker på at flere av dem ville gjort det stort i TL, blitt solgt til utlandet og også fått spilletid for landslaget. Men de tilbragte sine viktigste utviklingsår i Brann. Du tror ikke det kan ha påvirket utviklingen?

Brann er blant de svakeste lagene i norsk toppfotball for dette. Vi ser jo at for å bli en toppspiller i Eliteserien er det nesten bedre å gå til Nest Sotra enn Brann. (Glesnes og Zachariassen)Tror vi har grunnleggende veldig forskjellig syn på dette krakra, forsøker uansett å diskutere litt til.

Barmen og Haugen har da fått nok spilletid og jeg vil si at det er suksesser. At de ikke er solgt for fantasilioner til utlandet, evt spiller på landslaget er vel at de ikke er gode nok, men gode nok til bra nivå i Brann. Dette kan vanskelig tilegnes manglende spilletid i Brann.
Jeg vil også si at de to er bevis på at Brann faktisk benytter og får frem egne spillere, gode nok til ES toppen.

Og Vindheim, Skaanes og Grønner fikk også alle rikelig med spilletid som unge. De var med å rykke ned, og var heller ikke solide nok til å ta nok grep i Obos til å ligge i toppsjiktet. Det var ikke Norling alene som fikset nedrykket. Det var resultat av at spillermateriellet ikke var modent nok, eller gode nok.

Å si at det er meningsløst av talenter å gå til Brann er jeg fullstendig uenig i. Samtidig så mener jeg mange talenter blir for høye på seg selv tidlig, og går sur / lei / blir utålmodig i sin jakt på å spille i Brann. Slik at de da ikke går et steg tilbake når spilletid er det som trengs.

Får se om et år eller to i forholdt til Stenevik og Bildøy. De har tatt steget ned ett hakk, får forhåpentlig en fin utvikling i Obos og kommer tilbake til Brann som gode nok til å få spille.

Jeg mener at du har en veldig naiv holdning til at spilletid i Brann = utvikling nok til å bli topp ES spillere for Brann.
Brannsupporter.

krakra

July 13, 2018, 14:09:15 PM #6510 Last Edit: July 13, 2018, 14:16:09 PM by krakra
Haugen var et av norsk fotballs største talenter da han signerte for Brann. Han herjet i OBOS som 17-åring, og var en sentral spiller på et G17-landslag som hadde en svært sterk årgang. Spilte også et par kamper for 91-årgangen. Etter at han kom hit stopper utviklingen fullstendig opp. Det gikk fem år før han begynte å ta steg. Da var han i midten av 20-årene. Det svekket selvfølgelig karrieren hans.

Både Skaanes og Grønner spilte like mye etter at Norling ble sparket, som de gjorde mens han var har i 2015. Det var ikke noe særlig med unggutter på banen i 2015. Skaanes startet 5/10 kamper før Norling ble sparket, Grønner også 5/10. Knutsen 6/10. Ellers var det godt voksne spillere som mislykkes under Norling. Du velger å skyver ansvaret over på ungguttene. Ikke bare fratar du denne fiaskotreneren ansvar for å legge over på ungguttene, men du unnskylder også de voksne spillerne. Noen få unggutter spillere for en trener uten noen form for peiling på hvordan norsk fotball fungerer, ingen defensiv organsiering, ingen plan, de etablerte, dyre spillerne flopper og er skadet og det går dårlig og skylden legges på de få ungguttene.

Jeg syns ditt "grunnleggende syn" skinner ganske klart igjennom av dette. Og jeg mener også at det er en av grunnene til at Brann er så dårlig på dette området. Det er ikke fordi vi er så gode, og nåløyet er så trangt eller fordi talentene er så dårlige, men fordi man har omgivelser som bare venter på at de skal feile, så man kan hakke på dem. Eksemplifisert ved at du skyver et helt nedrykk på ungguttene som var blant våre beste spillere den sesongen og ikke på de etablerte spillerne med millionlønn som floppet, eller på treneren fullstendig uten en plan.

De talentene som har kommet lengst, Grønner, Haugen og Barmen har jo alle vært hakkekyllinger. Hets og dritt fra egne fans. I svært ung alder. Før fylte 20 år har man opplevd "supportere" som nærmest har håpet at de skulle dumme seg ut. Jeg kommer ikke på andre klubber i Norge der det er slike omgivelser. Det er nok også det som presser trenerne til å unngå de unge spillerne. De må være sterke mentalte rett og slett for å takle omgivelsene.

ostraume

Du kan nok ha et poeng i at presset er tøffere i Brann enn andre klubber og at Stadiontrollet kan finne seg hakkekyllinger.

Jeg deler dog ikke din vurdering i at vi har hatt så mange fabelaktige talenter som har blitt skuslet bort. Jeg tror du har en litt naiv tilnærming til at «random talent» + mer spilletid = win.

Finne har vært diskutert opp og ned, men etter en super treningshverdag i Tyskland er han fortsatt kun en squad-player på et middels ES-lag. Brann kan vel ikke lastes for det? Han var jo «smart nok» til å komme seg unna. Vindheim ble solgt for flere millioner og tok steget opp til Malmø. Det steget ble visst for langt (litt uflaks med skader der, kanskje).

Skaanes har tatt steget opp til squad-player i Brann, og gikk. Kanskje hadde han hatt bedre utvkling i Sarpsborg eller Molde, men det blir vel umulig å vite? Grønner kan jeg heller gi deg, han ble bevisst ikke satset på når han ville naturlig fylt Demidov sin plass. Men sålenge Vito er blant de aller beste i TL og vi leder ligaen er det vanskelig å være for kritisk til det, synes jeg.

Når du trekker frem RBK, forresten, så skulle det ikke mer til enn en tabbe eller to fra deres stoppertalent Rasmussen før millionene kom på bordet og Hovland fikk klippekort, uten rotasjon.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Billy Elliott

July 13, 2018, 15:40:28 PM #6512 Last Edit: July 13, 2018, 18:12:03 PM by Billy Elliott
Quote from: ostraume on July 13, 2018, 14:28:20 PMNår du trekker frem RBK, forresten, så skulle det ikke mer til enn en tabbe eller to fra deres stoppertalent Rasmussen før millionene kom på bordet og Hovland fikk klippekort, uten rotasjon.

Du mener Rasmussen som spilte 10 av RBKs kamper i vårsesongen og nylig ble solgt til Empoli for 10 millioner kroner? Synes ikke akkurat det er en case som styrker talentmotstandernes sak her inne.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Billy Elliott

Quote from: Superjack on July 13, 2018, 13:00:12 PMPersonlig tror ikke jeg at det er mulig å nå toppen av ES med å fostre opp mange direkte fra guttelagsnivå til ES. Da blir det som i 2014, nedrykk eller knapp overlevelse.

Hmm, merkelig at ikke lag som RBK, Molde og Godset rykker ned oftere da.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

Quote from: ostraume on July 13, 2018, 14:28:20 PMDu kan nok ha et poeng i at presset er tøffere i Brann enn andre klubber og at Stadiontrollet kan finne seg hakkekyllinger.

Jeg deler dog ikke din vurdering i at vi har hatt så mange fabelaktige talenter som har blitt skuslet bort. Jeg tror du har en litt naiv tilnærming til at «random talent» + mer spilletid = win.

Finne har vært diskutert opp og ned, men etter en super treningshverdag i Tyskland er han fortsatt kun en squad-player på et middels ES-lag. Brann kan vel ikke lastes for det? Han var jo «smart nok» til å komme seg unna. Vindheim ble solgt for flere millioner og tok steget opp til Malmø. Det steget ble visst for langt (litt uflaks med skader der, kanskje).

Skaanes har tatt steget opp til squad-player i Brann, og gikk. Kanskje hadde han hatt bedre utvkling i Sarpsborg eller Molde, men det blir vel umulig å vite? Grønner kan jeg heller gi deg, han ble bevisst ikke satset på når han ville naturlig fylt Demidov sin plass. Men sålenge Vito er blant de aller beste i TL og vi leder ligaen er det vanskelig å være for kritisk til det, synes jeg.

Når du trekker frem RBK, forresten, så skulle det ikke mer til enn en tabbe eller to fra deres stoppertalent Rasmussen før millionene kom på bordet og Hovland fikk klippekort, uten rotasjon.
r du misforstått noe, og jeg skal forsøke å være mer tydelig. Spillerne jeg nevnte er ikke random talenter. De var store talenter i 17-18 årsalderen. Sentrale på landslag og med stort potensiale. Med en så stor mengde store talenter som Brann har hatt så er det veldig svakt at ingen har blitt en skikkelig suksess. Jeg er 100% overbevist om at hvis den samme gjengen spillere hadde vært i Molde, RBK eller Godset så hadde det vært noen skikkelig suksesshistorier der. Ikke "Han spilte fast på et lag i Eliteserien som 25-åring", men skikkelige suksesser. Ikke bare fordi de hadde fått spille, og fordi disse klubbene har en sterkere vilje for å lykkes med talentene sine og en kultur der de ansees som en ressurs og ikke noe farlig og ødeleggende, men også fordi de har mer kompetanse. Samt sunnere omgivelser rundt klubbene. Selv i RBK er det ikke like mye "press" rundt ungguttene.

Når det gjelder Rasumussen så spilte han vel sju av ti kamper etter at Hovland ble hentet inn? Fire fra start. Så ble han solgt for gode penger.

Lasaron

Under LAN er mantraet: er du god nok, får du spille.

Siden ingen av talentene blir god nok uten spilletid, blir ingen av de gode nok. Logisk.

Men sannheten er at er du talent holder det ikke å være god nok, du må være bedre. For å danke ut en annen. Viss ikke, henter de en utenfra i stedet for internt opprykk. Alltid.

Med en slik praksis er det umulig for et talent å slå gjennom i brann. Logisk. Det er oppskriften på forgubbing og leiesoldatlag.
Tren på langskudd

Pelle

Vist man kan si Norsk flaggskip RBK selv om flaget ikke er er helt til tops får man si ;-)

Hvor mange trønderske talenter er der på laget ?

Er det slik at der er ingen ? de spiller heller halv profesjonelle for Ranheim som omtrent gjør det bedre en det hel profesjonelle RBK.

Og nå er Serielederen ute etter "2" spillere fra Ranheim en av de er til og med barnebarnet til gamle far i RBK huset ;-)

Skal tro de har noe å tenke på i "brakka" der oppe ;-)
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Lasaron

LAN var trener hos oss når Håland gikk til Molde. Hadde han valgt oss hadde han fått lite eller ingen spilletid fordi han ikke var god nok når han kom. Dermed hadde han langt fra vært så god nå. Den saken er grei. Slikt merker talenter seg.
Tren på langskudd

Billy Elliott

July 13, 2018, 18:04:30 PM #6518 Last Edit: July 13, 2018, 18:10:47 PM by Billy Elliott
Quote from: Pelle on July 13, 2018, 17:14:21 PMHvor mange trønderske talenter er der på laget ?

Er det slik at der er ingen ?

Senest sist kamp stilte de med en 18 år gammel trønder fra start.

De siste årene har de gitt sjansen til, og senere solgt videre for mangfoldige millioner kroner, mange unge trønderske talenter. Alt samtidig som de har oppnådd stor sportslig suksess.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

Det er ikke mange trøndere i RBK fordi de selger trønderne sine til utlandet 20-40 millioner per stk

SK

July 13, 2018, 18:56:53 PM #6520 Last Edit: July 13, 2018, 18:58:56 PM by SK
Merkelig å trekke inn Skaanes. En spiller som fikk langt flere sjanser enn han strengt tatt gjorde seg fortjent til, dette over flere år. Han har vel nesten 100 kamper for Brann, og dette er ikke bare 10 minutters innhopp heller.
Bare ett av flere eksempler på at det ikke stemmer at lokale unggutter ikke får sjansen, selv om det påstås. De beste (Haugen, Barmen) har tatt steget. Å spille seg inn på SK Brann er ikke lett, og skal heller ikke være det.

Hvor er det forresten blitt av alle disse fantastiske talentene ? Stort sett ingen som har utmerket seg spesielt noe sted. Det gjelder vel også de som gikk fra Brann i ung alder, hvor man ikke kan skylde på stagnasjon grunnet manglende spilletid i Brann.

krakra

Skaanes har aldri fått sjansen over tid. Han var lovende i starten, og hadde en god 2014-sesong selv om vi rykket ned. Vår kanskje beste spiller den sesongen. Etter det har det vært sporadisk spilletid, i forskjellige posisjoner.

Hvor de "fantastiske" talentene blir av? Etter at de har stagnert i Brann i sine viktigste år så er det kanskje vanskelig å nå det nivået de hadde potensialet til.

Haugen og Barmen er de to som faktisk har fått tillitt over tid. Selv da de ikke var "gode nok". Mange likte ikke det, slenge dritt om spillerne, om trenerne som brukte dem, meldte at vi burde kvitte oss med dem og hente spillere som henviste dem til benken. Det gjorde ikke Brann, heldigvis. Haugen og Barmen er jo gode eksempler på den ekstreme motstanden talenter får fra omgivelsene rundt Brann. Det er mange som rett og slett ikke ønsker at de skal utvikle seg og slå igjennom. Eller som i beste fall ikke har den tålmodigheten som er helt nødvendig.

Nixon

Quote from: Billy Elliott on July 13, 2018, 18:04:30 PMSenest sist kamp stilte de med en 18 år gammel trønder fra start.

Dersom man skal være pinlig nøyaktig så vet jeg ikke om årene fra 0 til 16 som Lyn-gutt helt bør viskes vekk. Men trønder eller ikke; det er jo bra jobbet av trønderne som hentet han for to år siden og har utviklet han siden. Skulle ønske at Brann hadde samme troverdighet i sitt talentarbeid slik at gode unge spillere fra andre steder i landet hadde valgt oss.

Forøvrig lurer jeg litt på om noen bare sitter og venter på at resultatene skal dabbe litt av slik at kjepphestene kan lanseres igjen...
Rød makt på Hansa

krakra

Som toppklubb er det jo bedre å være god på å foredle store talenter avlet fram andre steder, enn å avle fram store talenter og ikke klare å foredle dem. Branns fokus i talentarbeidet burde jo ligge fra 16-17 år og fremover. Når de nærmer seg alder der de kan slå igjennom.

Billy Elliott

July 13, 2018, 19:25:04 PM #6524 Last Edit: July 13, 2018, 19:27:05 PM by Billy Elliott
Quote from: Nixon on July 13, 2018, 19:13:19 PM
Quote from: Billy Elliott on July 13, 2018, 18:04:30 PMSenest sist kamp stilte de med en 18 år gammel trønder fra start.

Dersom man skal være pinlig nøyaktig så vet jeg ikke om årene fra 0 til 16 som Lyn-gutt helt bør viskes vekk. Men trønder eller ikke; det er jo bra jobbet av trønderne som hentet han for to år siden og har utviklet han siden. Skulle ønske at Brann hadde samme troverdighet i sitt talentarbeid slik at gode unge spillere fra andre steder i landet hadde valgt oss.

Forøvrig lurer jeg litt på om noen bare sitter og venter på at resultatene skal dabbe litt av slik at kjepphestene kan lanseres igjen...

Du har helt rett! Botheim er ikke trønder. La meg rette mitt eget innlegg:

«Senest sist kamp stilte de med et 18 år gammelt talent fra start.»

Til det siste du skriver: anbefaler deg å lese tråden på nytt. Det var en av talentskeptikerne som trakk den opp igjen med lenke til en BT-sak. Kanskje det er avisen som har en agenda?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SK

Quote from: krakra on July 13, 2018, 19:10:18 PMSkaanes har aldri fått sjansen over tid. Han var lovende i starten, og hadde en god 2014-sesong selv om vi rykket ned. Vår kanskje beste spiller den sesongen. Etter det har det vært sporadisk spilletid, i forskjellige posisjoner.

Hvor de "fantastiske" talentene blir av? Etter at de har stagnert i Brann i sine viktigste år så er det kanskje vanskelig å nå det nivået de hadde potensialet til.

Haugen og Barmen er de to som faktisk har fått tillitt over tid. Selv da de ikke var "gode nok". Mange likte ikke det, slenge dritt om spillerne, om trenerne som brukte dem, meldte at vi burde kvitte oss med dem og hente spillere som henviste dem til benken. Det gjorde ikke Brann, heldigvis. Haugen og Barmen er jo gode eksempler på den ekstreme motstanden talenter får fra omgivelsene rundt Brann. Det er mange som rett og slett ikke ønsker at de skal utvikle seg og slå igjennom. Eller som i beste fall ikke har den tålmodigheten som er helt nødvendig.

Når du ser på all spilletiden og alle de sjansene Skaanes fikk gjennom mange år, kan man ikke påstå at han ikke har fått muligheten. Hvis du mener han burde fått sjansen til enda mer men ikke fikk det, er det fordi han ikke viste seg god nok på de sjansene han hadde. Det finnes grenser for hvor mange forsøk en spiller kan få, og med så mange kamper som Skaanes har spilt er det ingenting å klage på. Dette er ikke ulikt "eksterne" spillere som kommer til Brann og som ikke beviser nok - disse får heller ikke uendelig med forsøk.

Det du sier om Haugen og Barmen kan så være, men heller ikke det er ulikt andre spillere. D.v.s. talentene har ikke dårligere vilkår på dette området enn andre spillere har, folk mister tålmodigheten med disse også. Når det gjelder Barmen hadde det vel også bakgrunn i en noe useriøs innstilling fra hans egen side i starten.

Som sagt, talenter som har gått tidlig fra Brann har ikke fått til all verdens de heller. Kan ikke skylde på at de har stagnert i Brann da. Beste eksempelet er vår alles venn Finne, som ikke akkurat gjorde tidenes sjakktrekk ved å forlate Brann.

krakra

Det er jo ikke holdbart hvis talentene behandles med like lite tålmodighet og like mye dritt som godt voksne, etablerte, erfarne og godt lønnede spillere. Det er et generelt problem at omgivelsene rundt Brann ikke er tålmodige nok og at enkeltspillere blir hakkekyllinger, men spillere med erfaring skal ha bedre forutsetninger enn uerfarne unggutter. Man skal også ha mindre tålmodighet med spillere som hentes med fet lønn som skal prestere øyeblikkelig enn 17-20-åringer som skal utvikle seg. Dessuten er jeg ikke enig i at tålmodigheten er like liten med de etablerte. Det er få etablerte spillere som har fått så mye pes som spillere som Haugen, Grønner og Barmen.

Det er jo rimelig vanskelig å drive talentarbeid hvis holdningen er at hvis du ikke er topp Eliteserieklasse så skal du ikke spille, og hvis du får spille så skal du slaktes av omgivelsene. Det er et kulturproblem i og rundt Brann som hemmer talentarbeidet.

Det er en fordel å kunne utvikle seg i trygge rammer med familie og nettverk i en by man kjenner. Det er en klar fordel for de talentene som er i klubber som er gode på talentutvikling. For Bergens talenter må man velge mellom disse trygge rammene, og klubber som er gode på spillerutvikling.

Skaanes hadde hatt flere gode perioder. Fram til nedrykket var han et stort talent, med flere gode prestasjoner bak seg. Etter nedrykket og LANs inntog har han utviklet seg negativt. I likhet med Grønner.

Ninja-Bob

Quote from: krakraHadde spillere som Vindheim, Grønner, Knudsen, Hansson, Finne, Haugen, Skaanes, Barmen, Larsen osv. vært i Molde, RBK eller Godset da de var 17-19 år er jeg ganske sikker på at flere av dem ville gjort det stort i TL, blitt solgt til utlandet og også fått spilletid for landslaget. (...)

Ehm, Vindheim, Finne, Hansson og Larsen har vel faktisk alle blitt solgt til utlandet.

krakra

Vinheim og Larsen ja. Hansson og Finne gikk vel da kontraktene gikk ut. Suksesshistorier?

gladiporno

Nå kan man krangle i evigheter om hvilke retning Brann bør ta med tanke på talentsatsning kontra medaljeambisjoner. Likevel er det på det rene at

- det er fullt mulig å bruke mer enn 0 minutter av spillere under 24 år i eliten og likevel vinne serien. Dette skjer hvert eneste år.

- det er grov underkjennelse av prestasjonen til Rikard Norling og Simon Hollyhead når man skyver skylden på nedrykket over på de daværende talentene, som for øvrig var blant de få som kunne gå i byen med hevet hode.

- det er grovt misvisende å bruke talentenes begrensede suksess i andre klubber som bevis for at de ikke var store nok talenter likevel. All erfaring tilsier at spillere blir bedre av tillit og erfaring. Mange eliteserieprofiler i dag, deriblant Haugen og Barmen, ville ikke vært der de er i dag, uten tillit og erfaring.

Kagain

Quote from: SK on July 13, 2018, 19:25:46 PMNår det gjelder Barmen hadde det vel også bakgrunn i en noe useriøs innstilling fra hans egen side i starten.

Det var vel noen rykter rundt Haugen og med tanke på bylivet. Men problemet mange hadde med Haugen var at han kom fra Løv Ham med store forventninger til hva han kunne utrette. 10 mål eller noe slikt scorte han den sesongen, og ble supporternes første kjøp. Da han kom til Brann og begynte å spille på laget gikk det ikke så bra for han. Kritikken han mottok var ikke fordi han var ung og lokal. Det var fordi han var ung og lokal og ikke gjorde det bra på laget. Flere kamper så tuslet han tidvis rundt på banen med et kroppspråk som var tydelig negativt. Noe som igjen preger andre deler av laget. Og når han da ikke innfridde var det store frustrasjoner rundt det faktum at Brann nektet å hente gode midtbanespillere som kunne gjøre det bra i den posisjonen inntil Haugen fikk trent på seg litt selvtillit. Og husk: på denne tiden var det ennå noen som trodde på Brann når de meldte at de satset på talentene.

Det var ikke unikt for Huagen at han fikk pes da han ikke innfridde. Kottila, Razanauskas, Sjöhage, Nhleko og så videre: alle disse fikk pes da de enten sluknet eller ikke innfridde forventningene man hadde dannet seg på bakgrunn av kjøpesum (Kottila) eller omtale (Sjöhage - et av de store talentene i Sverige på den tiden var det vi fikk servert. Om man leser Fotballagenten får man et litt annet inntrykk av han).

Barmen fikk også pes, men det var flere grunner for dette

1. Han innfridde ikke på banen. Han sprang rundt, kom til vanvittige målsjanser som han brente og gjorde ellers ikke noe inntrykk.

2. Deretter ble Daddy Barmen involvert i driften. Barmen Jr. innfridde fremdeles ikke, og det ble spekulert i om det var Barmen den eldre som drev intens lobbyvirksomhet for at sønnen skulle spille. Med RBH ved roret var alt mulig.

3. Noen uheldige episoder som involverer byliv.

4. Han ble heller ikke erstattet med noen som var bedre pr daværende dato. I stedet prioriterte Brann alt annet. Og når det da ble konkurransen på midtbanen ble han prøvd som spiss en stund i stedet for at Brann fikk tak i en kompetent spiss.

Summen av disse momentene gjorde at det ble mye hets på Barmen. Uforskammet mye hets, kan hende. Men både Haugen og Barmen tok steg da Brann smalt ned i OBOS. Kanskje fikk de matching på et nivå som passet dem bedre og at de fikk tatt de nødvendige stegene? Kanskje var de bare blitt eldre og mer voksne? Eller kanskje responderte de begge bedre når LAN innførte regimet sitt... Hvem vet? En ting er i alle fall sikker: både Barmen og Haugen er nå mer enn gode nok fra Brann.  

krakra

July 13, 2018, 20:02:29 PM #6531 Last Edit: July 13, 2018, 20:04:52 PM by krakra
Når man er 17-18 år så skal man ikke få dritt fra supportere og omgivelsene fordi man ikke "innfrir" på banen. Jeg skjønner ikke at man sitter og forsvarer det, istedenfor å bare erkjenne at det er en ukultur.

Barmen og Haugen tok steg da de ble brukt rett og fikk en rolle som passet deres ferdigheter. Det var ikke mangel på folk som ville kvitte seg med Haugen i 2015 heller. Hvis Brann hadde gitt opp Barmen og Haugen da omgivelsene først krevde det hadde de neppe vært på det nivået de er på i dag. De hadde heller vært nok et eksempel på de "fantastiske talentene som ender opp som ingenting":

SK

July 13, 2018, 20:05:02 PM #6532 Last Edit: July 13, 2018, 20:07:07 PM by SK
All denne dritten det påstås at disse talentene har måtte ta, både i forhold til andre spillere og generelt, er en overdrivelse. Mye av dette er helt legitim kritikk og skepsis når spillere ikke leverer, som er helt ordinær i enhver klubb og for enhver spiller. Haugen f.eks., folk var helt legitimt skeptiske når han over lengre tid ikke leverte som forventet kombinert med kroppsspråk det ikke akkurat oste positivitet utav. Han har da ikke vært spesielt mer hakkekylling enn hva andre hadde blitt, også med kortere fartstid. Hvis det er slik at et par stk. her på forumet skriker høyt og fort opp i retning f.eks. Haugen og Grønner hvis de gjør noen feil, er ikke det representativt for hva disse opplever generelt. Grønner f.eks., er en spiller det etter min erfaring har vært stor sympati med ute blant folk.

Den tiden både Haugen og Barmen har brukt på å spille seg opp til der de er i dag, den tiden er det få eksterne spillere som i det hele tatt får. De blir solgt igjen eller ikke satset på hvis de ikke slår til rimelig raskt.

Kagain

Nå sitter jeg faktisk ikke og forsvarer det, trass i at det kanskje virket som det blir oppfattet slik. Jeg forklarer bakgrunnen for denne hetsen. Jeg har selv vært kritisk til begge to, men jeg har holdt meg for god til å hetse dem. Kritiske betraktninger rundt dem her på forumet har jeg nok kommet med ja, men jeg vil påstå at det er langt fra hetsing fra min side. Men det må være mulig å få av seg de nærsynte talentbrillene og innse at Brann er en klubb som følger sine prioriteringer. Og de prioriterer ikke talentutvikling selv om de er veldig stolt av akademiet sitt. De prioriterer knallhardt på resultater. For når alt kommer til alt så er det det mange fans fokuserer på: hvor høyt kom Brann på tabellen. Kanskje ikke de blodigste blodfansene som har Brann tatover på hjertet sitt, men for mange mer "casual"-tilskuere så er det resultater som sprer glede.

krakra

Kall det hva du vil, og legitimer det hva du vil, men verken Brann eller ungguttene har noe behov for denne "kritikken". Så det handler jo om lite annet enn utløp for frustrasjon, som går utover rimelig unge gutter. Det er jo det en må ha i bakhodet. Det er 17-18-åringer med svært lite erfaring det er snakk om. Det er naturligvis skadelig for dem med alt denne "kritikken" så fort de spiller en dårlig kamp eller to.

krakra

Quote from: SK on July 13, 2018, 20:05:02 PMAll denne dritten det påstås at disse talentene har måtte ta, både i forhold til andre spillere og generelt, er en overdrivelse. Mye av dette er helt legitim kritikk og skepsis når spillere ikke leverer, som er helt ordinær i enhver klubb og for enhver spiller. Haugen f.eks., folk var helt legitimt skeptiske når han over lengre tid ikke leverte som forventet kombinert med kroppsspråk det ikke akkurat oste positivitet utav. Han har da ikke vært spesielt mer hakkekylling enn hva andre hadde blitt, også med kortere fartstid. Hvis det er slik at et par stk. her på forumet skriker høyt og fort opp i retning f.eks. Haugen og Grønner hvis de gjør noen feil, er ikke det representativt for hva disse opplever generelt. Grønner f.eks., er en spiller det etter min erfaring har vært stor sympati med ute blant folk.

Den tiden både Haugen og Barmen har brukt på å spille seg opp til der de er i dag, den tiden er det få eksterne spillere som i det hele tatt får. De blir solgt igjen eller ikke satset på hvis de ikke slår til rimelig raskt.
Og det er jo en svakhet for Brann. At vi ikke kan hente unge, eksterne spillere som faktisk kan få tid på seg til å utvikle seg og bli kvalitetsspillere her. Enda et negativt utslag av ukulturen og kanskje enda et svar på hvorfor store talenter ikke går til Brann.

Superjack

Latterlig diskusjon her, synest jeg. Når blir folk her fornøyd? Brann leder serien, med 3 egenproduserte spillere som sentrale i dette laget. Barmen, Haugen og Skålevik. Brann har også et par store talenter utlånt til Nest som med god utvikling fort kan bli sentrale om et år eller tre.

Brann har på langt nær bommet på så mye som enkelte vil ha det til. Jeg har stor tiltro til at den sportslige ledelsen forvaltet klubben og spillerene på alle alsersnivå best mulig.

LAN sin jobb er å vinne kamper og best mulig resultater, med spilletmaterialet han har. Jeg påstår også at ingen her inne har bedre eller i nærheten å ha samme forutsetninger å gjøre disse vurderingene.

RBH skulle skape en fantastisk klubb med å satse på talenter og være mer eller mindre selvforsynt med spillere, få
fantastiske resultater og selge disse ut.

Det manglet ikke spilletid på talentene. Og Norling har vel vist både før og etter Brann at han er ikke helt snøblind i forhold til fotball og ledelse av spillere.

Å hente de største talentene i landet, vi snakker ikke lokale talente, som Braut Haaland, er ikke det samme som Nymarkspillere som desverre ikke har vært outstanding nok, uansett hvor mye de har trent.

Orker ikke diskutere dette mer. Jeg er strålende fornøyd med tingenes tilstand i SK Brann, og jeg tror at de som er der oppe vil gi nye unge sjansen.

At noen her ikke blir fornøyd, er ikke nytt. Stadiontrollet blir aldri fornøyd.
Brannsupporter.

krakra

Haugen er ikke egenprodusert. Barmen og Skålevik ble jo utviklet av andre. Faresignalet er at LAN ikke vil gi de ungespillerne de spilletiden som spillere som Haugen og Barmen fikk, som gjør at de er der de er i dag.

Kagain

Quote from: krakra on July 13, 2018, 20:17:30 PMKall det hva du vil, og legitimer det hva du vil, men verken Brann eller ungguttene har noe behov for denne "kritikken". Så det handler jo om lite annet enn utløp for frustrasjon, som går utover rimelig unge gutter. Det er jo det en må ha i bakhodet. Det er 17-18-åringer med svært lite erfaring det er snakk om. Det er naturligvis skadelig for dem med alt denne "kritikken" så fort de spiller en dårlig kamp eller to.

Fotball er frustrasjon. Fotball er glede. Fotball er noe som får frem lidenskapen i mange. Fotball er en sport som kan få ellers avbalanserte voksne til å sitte fremfor TV i stram fotballdrakt og skrike til skjermen. Merker de på den andre siden av skjermen at det skrikes? Nei. Men skrikes gjør det like fullt. Det er ingen logisk grunn til at folk oppfører seg slik, men slik oppfører de seg altså. Og for mange er denne lidenskapen i enda større grad til stede når de er på kamp med "sitt" fotballag.

Gjør meg en tjeneste. Ikke anfør kritikk i hermetegn. Det vil være riktig å si at dette ikke er konstruktiv kritikk beregnet for å få talentene til å yte bedre, men det er likefullt kritikk iblandet en god dose etterpåklokskap. Det å være fan av et lag er ikke det samme som å være lærer for en klasse. Det er ikke du som fan som bestemmer hva treneren gjør. Det er ikke du som fan som får kjøpt inn spillerne. Det er ikke du som fan som i det hele tatt styrer Brann. Det fins supporterdrevne klubber, men der er det også slik at makten må gå fra mange hender (supporterne) til få hender (trener og de som driver med den daglige driften). Sluttresultatet blir at hver enkeltsupporter ikke har noen innflytelse over hvordan laget blir drevet.

Hva skjer da? Jo, da går man til andre fora (bokstavlig talt) og diskuterer alt rundt laget sammen med andre supportere. Man diskuterer det kanskje med arbeidskameratene sine, både de som følger Brann og de som støtter andre lag. I flertallet av kamper er det alltid noe som kunne vært gjort bedre. Dette vil bli diskutert. Når dette blir diskutert er en del av diskusjonen gjerne spillestil, men et annet tema blir ofte spillere. Og det er ikke bare Barmen, Grønner, Finne, Haugen og de som blir kritisert. Dette var det jeg ville frem til i mitt opprinnelige innlegg.

Fikk ikke Pusic høre det? Ellers Birkir "Trefot" Sævarsson? Hva med Ørn 2 for han ble flyttet inn som stopper? Demba-Nyrén? Ble det ikke harselert med Ojo da han ikke hadde dagen? Eller til og med Geddi? Om man skal tro Pedersen så ble han spyttet i fjeset av en Brannsupporter. Tror og håper at det er få andre Brannspillere som har opplevd ubehageligheter i form av 1-til-1 interaksjoner.

Du har jo alltid vært en talententusiast, Krakra. Du har alltid vært på talentenes side. Men du har da og levert tildels stram kritikk av f.eks. Vito. Lønn og slikt har vært i fokus. Spesielt før sesongen har kommet i gang. Når sesongen har vært underveis har du derimot begrenset deg litt på dette. På samme måte har de som er diametralt forskjellig fra deg også måtte spise ordene sine. Ordene vedrørende Haugen. Ordene vedrørende Barmen. Delvis ordene rundt Skålevik. Poenget er at i det ordskiftet som foregår på disse sidene så er vi forskjellige. Og da tenker vi forskjellig. Og skriver forskjellig.

krakra

July 14, 2018, 11:04:17 AM #6539 Last Edit: July 14, 2018, 11:06:06 AM by krakra
Nei, verken Pusic eller Sævarsson fikk høre det på lik linje med Haugen, Grønner og Barmen. Og uansett om de hadde det så må du da klare å se forskjellen på voksne, etablerte, godt lønnede spillere og unggutter på 17-18 år?

Det sier litt om kulturen når man sidestiller en kaptein med tre millioner i årslønn, og en 17-åring på vei opp og fram. Jeg mener det underbygger poenget mitt.

SK

De spillerne du sikter til var ikke unggutter på 17-18 år da de fikk mesteparten av den kritikken du sikter til, som du også overdriver. For ikke å snakke om at det også var berettiget kritikk av grunner som er gitt lenger oppe. Man er ikke fristilt de samme mekanismene til forventninger og krav fra omgivelsene bare fordi man er lokal og under 25. Har man vært på A-laget i årevis er det en del av gamet, slik det gjelder for alle. Det kan ikke brukes som argument i retning 17-18-åringer.

Nixon

Legger vi til grunn at negative røster på f.eks. dette forumet har hatt negativ innvirkning på talentene? For på tribunen, der de ville merket mishagsytringer mest på kroppen, vil jeg si at det har vært gitt stor støtte når de har fått spilletid. Spørsmålet må jo være hvor mye man skal vektlegge det som blir skrevet på et såpass marginalt forum som dette.

Men dersom vi legger dette til grunn og tillegger det viktighet, så kan man like gjerne si at den tildels nesegruse dyrkelsen av noen talenter også kan ha hatt negativ effekt. Noe f.eks. Soltvedt har vært inne på i flere intervjuer.
Rød makt på Hansa

Kagain

De gamle pleide å si at for mye eller for lite skjemmer alt. Det gjelder nok både kritikk og nesegrus dyrkelse. Men jeg er også enig med presidenten i at dette forumet nok har hatt forsvinnende lite å si for det som har skjedd på stadion.

Pelle

Norge har levert godt de siste årene på aldersbestemte landslag.

Kan ikke se de klarte ta steget så godt ?

Er det så mange topp klubber som evner å få noen opp på sine akademier som kjøper talenter over hele verden ?
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Corran

Ser at B/G har litt problemer med utålmodige talenter. I tillegg til Berg er det Jens Petter Hauge.
Kan lese om det her:
https://www.nettavisen.no/sport/fotball/jens-petter-hauge-%2818%29-om-nedturen---det-har-vrt-veldig-tungt/3423514367.html
Men det som slo meg i artikkelen er at denne agenten Atta Aneke virker litt oppegående og god for talenter. Helt annerledes enn Lilejord. Her er sitatet som jeg likte:
- Jeg har snakket mye med agenten min Atta (Aneke), og han har vært veldig flink til å støtte meg og forklare at det er normalt for unge spillere med slike perioder. Min tid kommer. Det er viktig å ikke stresse, men ta den tiden man trenger, sier han.


 
 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Quote from: Corran on July 16, 2018, 11:28:58 AMSer at B/G har litt problemer med utålmodige talenter. I tillegg til Berg er det Jens Petter Hauge.
Kan lese om det her:
https://www.nettavisen.no/sport/fotball/jens-petter-hauge-%2818%29-om-nedturen---det-har-vrt-veldig-tungt/3423514367.html
Men det som slo meg i artikkelen er at denne agenten Atta Aneke virker litt oppegående og god for talenter. Helt annerledes enn Lilejord. Her er sitatet som jeg likte:
- Jeg har snakket mye med agenten min Atta (Aneke), og han har vært veldig flink til å støtte meg og forklare at det er normalt for unge spillere med slike perioder. Min tid kommer. Det er viktig å ikke stresse, men ta den tiden man trenger, sier han.
 

Noen ganger mangler "like" knappen.

Brannsupporter.

Corran

Jepp savner den jeg og
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

Nå er det litt forskjell på talenter som er misfornøyde fordi de ikke spiller fast på laget som 18-19-åringer, kontra talenter i samme alder som får 0 - null - minutter mot noenlunde kvalifisert motsatnd uavhengig av resultat og prestasjon. Treneren fucker heller opp formasjon og spillestil for å slippe å bruke talentene i ett eneste minutt.

Norlings Hund 2

Atta Aneke er en agent jeg håper vi får mer og mer kontakt med. Virker fornuftig og det var vel også han som "fant" Adegbenro for Viking.

Lasaron

G19-EM er i gang. Bare åtte lag er med, og Norge er ett av de. Ganske imponerende. Ingen fra Brann er med, heller ingen eksbrannspillere. Det er ikke en fjær i hatten til Brann. Bergenseren Ulrik Fredriksen er med, og var en av de få gode i tapet mot Portugal i dag.
Tren på langskudd

Go Up