• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Go Down

Belfort

Quote from: Nixon on August 01, 2017, 08:56:02 AM
Ingen har påstått at Brann er best i klassen. Men det kan være greit å bli minnet på hva som er normalen. Og det er også litt interessant å se at det kanskje ikke lønner seg å "bli oppdaget" så tidlig.


Samme tror jeg. Se på en spiller som Tommy Svindal Larsen. Det evige talentet. Han er vel den som har spilt mest aldersbestemte landskamper for Norge, men som aldri ble så stor som man hadde sett for seg. Ester i Dagbladet kalte jo han i sin tid, Guds gave til fotballen.

Svindal Larsen uttalt vel en gang at all "slitasjen" rundt alle disse aldersbestemte landskampene og forventningene var med på å bidra at det ikke ble den karrieren som forventet.

Lundekvam hadde vel knapt kretskamper for Hordaland, men fikk jo en meget respektabel karriere.

Ricky

Quote from: Nixon on August 01, 2017, 06:57:04 AM
For de som trodde at det bare er i Brann at talentene ikke når opp...

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk-fotball/slik-gaar-det-med-guttestjernene-to-av-tre-faller-fra/a/24103081/


Fra siste U19-landskamp er det åtte spillere med tilhold i Eliteserien, og de står oppført med helt bagatellmessig spilletid i år. Kun én kamp fra start på deling.
Fire av dem har ikke fått et eneste innhopp.

Med altomfotball.no som kilde kan det virke som om det er veldig få tenåringer generelt som får spille. Kun seks (!) tenåringer med 500+ minutter spilletid hittil denne sesongen.. Torgeir Børven har spilt 500 minutter for oss, for sammenligningens skyld.

De seks er Ledger og Ryerson i Viking, Vetlesen i Stabæk, Fredriksen i Sogndal, Zekhnini i Odd og Sander Svendsen i Molde... Ledger og Zekhnini forlot landet nå i sommer, og Svendsen fyller 20 til helgen.

Selv supertalentklubb Stabæk med hele NTG til rådighet bruker i praksis kun én tenåring (nevnte Vetlesen). Resten av tenåringene har noen minutter til sammen på deling. Håkon Lorentzen har fått 6 innhopp fra benk på til sammen 143 minutter i Sandefjord, men han kommer for så vidt ganske høyt opp på listen over tenåringer med spilletid i ES i år.

Tror vi så smått kan slå fast at tiden hvor det flommet over av dispensasjonsspillere, gymnaselever og akademi-afrikanere i Eliteserien er over. Så godt som alle som spiller noenlunde fast nå er 21+ år, uansett klubb.

krakra

Sjekket førsteelveren til Norge mot Sverige, og den eneste uten aldersbestemte landskamper for Norge var denne Bjørn Maars Johnsen. Så har Søderlund kun én U21-landskamp. Ellers er Hovland den som ble oppdaget senest, med sin første landskamper for G17-landslaget. Resten fikk sine første aldersbestemtel landskamper for G16 og G17.

Fra Tjekkiakampen hadde Reginiussen sine første aldersbestemte landskamper for G18, Tarik for G17, Berge for G16, Johansen for G15, Jarstein for G16. Aleesami har ikke aldersbestemte landskamper. Disse spilte Tjekkiakampen, men startet ikke mot Sverige.

Så et soleklart flertall av norske landslagsspillere fikk landskamper i tidlig alder. Det tipper jeg er trenden i resten av verden også. Så har du noen unntak der spillere som Ikke ble oppdaget i tenårene får kometkarrierer i voksen alder. Men dette er sjeldent. Det er mer vanlig at store talenter ikke blir store fotballspillere. Det er naturlig at en og annen faller av. Til og med at flertallet faller av. Men når en klubb de siste ti årene har hatt 35 spillere med aldersbestemte landskamper i utviklingsavdelingen og kun én av dem har etablert seg i førsteelveren, mens kun èn annen har blitt solgt til en bedre klubb, så er det åpenbart at man ikke bare kan skylde på at «talentene har ikke vært gode nok» eller «de har blitt oppdaget for tidlig» eller «de er ikke tålmodige nok». Da er det noe som overhodet ikke er bra nok i klubbens evne til å finne ut hvilke spillere man skal satse på, og å faktisk utvikle disse spillerne.

Corran

Quote from: krakra on August 01, 2017, 07:32:59 AM

Her nevner du 34 navn
Av disse 34 har vel 13-14 av dem fått spilletid i tippeligaen så Brann ligger vel helt etter snittet i reportasjen? Så det gjør vel at Brann er helt gjennomsnittlig på dette. 
At vi ikke har fått noe for dem som har forsvunnet videre er en annen ting.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Brann er rundt snittet på andelene spillere som har fått minst én kamp på toppnivå ja. Vi er imidlertid et godt stykke under snittet på andel spillere som har slått igjennom i Eliteserien, eller en større liga, og på andelen spillere som har fått kamper på a-landslaget.

krakra

August 01, 2017, 11:45:21 AM #6155 Last Edit: August 01, 2017, 11:49:18 AM by krakra

krakra

Og LAN bruker både medgang og motgang som forklaring på den manglende spilletiden til de få unge vi faktisk har.

Nixon

Quote from: krakra on August 01, 2017, 11:50:55 AM
Og LAN bruker både medgang og motgang som forklaring på den manglende spilletiden til de få unge vi faktisk har.


Ja, jeg vil tro at toppkamper kan spilles uansett hvor man ligger på tabellen...
Rød makt på Hansa

Miller

Quote from: Nixon on August 01, 2017, 12:14:10 PM
Quote from: krakra on August 01, 2017, 11:50:55 AM
Og LAN bruker både medgang og motgang som forklaring på den manglende spilletiden til de få unge vi faktisk har.


Ja, jeg vil tro at toppkamper kan spilles uansett hvor man ligger på tabellen...


Så lenge mann spiller i TOPPserien

krakra

August 01, 2017, 12:20:33 PM #6159 Last Edit: August 01, 2017, 12:23:08 PM by krakra
LAN tørr ikke bruke dem når vi gjør det bra, fordi da kan det gå utover poengfangsten og vil ikke bruke dem når vi gjør det dårlig fordi da blir det for vanskelig for dem å komme inn. Og etter 17 kamper har vi kun spilt toppkamper. Spørsmålet da blir jo når LAN mener det er god timing, som både han og Soltvedt syns er så viktig. Selv ikke i cupkampen mot Nest Sotra, i andredivisjon, tok han med seg Bildøy eller Stenevik på benken. Bare mot tredjedivisjon han tar dem med.

Og det handler jo ikke bare om bruken av to 17-årige egenproduserte talenter. Men hele stallsammensettingen og prioriteringene på overgangsmarkedet. Vi har én utespiller under 23 år i stallen. Han er 22. Vi har ingen unge spillere som konkurrerer om en plass på laget. Ikke en eneste en. Vi har ikke prioritert egne talenter, og vi har ikke prioritert å hente unggutter. Resultatet er at vi har blant de eldste stallene i ligaen, vi har så og si ingen salgbare spillere, vi har en rekke sentrale spillere på vei ut og ingen penger til å erstatte dem eller spillere i bakhånd som kan ta over for dem.

Og vi er ikke lenger noe topplag heller.

Spelaren

Visst er vi et topplag.
Gå av.

krakra

Men er samtlige lag vi møter topplag?

Billy Elliott

- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lasaron

Håvar Kleppe spilte hele kampen da G16 slo Polen 1-0. Sander Christiansen spilte hele kampen 1-1 mot Island, det samme gjorde Kolskogen fra Os.
Tren på langskudd

Billy Elliott

Allerede blitt nevnt i overgangstråden, men bør bemerkes her også. Nok et Bergens-talent er klar for eliten etter at tidligere Brann-junior Joachim Soltvedt i dag signerte for Sogndal. Det er i det minste en del bergensere som lykkes om dagen, om enn ikke i Brann.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Nixon

Bør ha ikke spille seg inn på laget der oppe før man kan konkludere med at han lykkes?
Rød makt på Hansa

Billy Elliott

Quote from: Nixon on August 02, 2017, 17:14:24 PM
Bør ha ikke spille seg inn på laget der oppe før man kan konkludere med at han lykkes?


Vil påstå han har lykkes ved å prestere såpass bra over tid at han blir hentet opp en divisjon.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Nixon

Ja, så han er kommet opp på samme nivå (i andre enden av tabellen) som bergenserne i "om enn ikke i Brann" som vel strengt tatt "lyktes" lenge før Soltvedt.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Det er nok ikke så mye å si på arbeidet som er blitt gjort i flere år i u-avdelingen. Hovedproblemet har vært at Skars, Norling og LAN har vært dårlige til å foredle de på A-laget.

Man kan saktens si at man har lykkes hvis man får fulltidsstilling som fotballspiller. Spørs hvor man setter standarden.

Ellers er det verdt å merke seg at Sogndal har svært mange fra Hordaland, og svært få fra sitt eget fylke.
Tren på langskudd

Lasaron

Tren på langskudd

ostraume

Quote from: Lasaron on August 02, 2017, 20:52:10 PM
Det er nok ikke så mye å si på arbeidet som er blitt gjort i flere år i u-avdelingen. Hovedproblemet har vært at Skars, Norling og LAN har vært dårlige til å foredle de på A-laget.


Dette er jo ikke riktig. Om det hadde vært talenter som forlot Brann og slo til andre steder så hadde du hatt et poeng. Den eneste jeg kommer på som vi har "hentet hjem" er en spiller som Erik Mjelde.

En spiller som Vindheim er f.eks en suksesshistorie om du tenker på god drift og talenter (spilletid 1 år, solgt for millioner til større klubb).

Sogndal har en del hordalendinger (og noe x-Brann) i stallen, men er det noen du ville ønsket deg tilbake?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Mulig det er en forenkling, men resonnementet er at en undersøkelse viser at en tredjedel av de som får aldersbestemte landskamper har nådd 20 kamper i eliteserien eller tilsvarende. Det gjelder ikke en tredjedel av de som har vært brannspillere når det fikk landskamper. Antall brannspillere med u-landskamper, og våre ungdomslags resultater i turneringer tyder på at u-avdelingen driver bra, men det kommer i liten grad Branns A-lag til gode.
Tren på langskudd

ostraume

Jo, kanskje det.

Eller er det slik at det er lettere å komme på et u-landslag dersom du er i en klubb som Brann enn en ukjent sliter i Ulsteinvik? Kan det tenkes at ungdommene i "stor"klubbene er overrepresentert på ungdomslandslagene?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

August 03, 2017, 11:28:56 AM #6173 Last Edit: August 03, 2017, 11:32:10 AM by krakra
Med dagens trener er det ikke så mange av de lokale ungguttene utenfor Brann som kunne slått til, men med en mer offensiv trener tror jeg både Vindheim, Zacharaiassen, Hansson, Strand, Larsen og Finne kunne vært solide. Skulle gjerne hatt Glesnes også.

Det er dessuten ikke sånn at talentarbeidet ikke er dårlig bare fordi ikke haugevis av lokale talenter slår til i andre klubber. Når den eneste eliteserieklubben i fylket framstår som hemsko i talentarbeidet så er det færre som slår til på øverste nivå. Det er naturlig.

Klubber som VIF, Viking, Godset, Molde og RBK har nok en høyere suksessrate på sine talenter enn Brann. Har ikke regnet på det, men kan ikke tenke meg noe annet. Hvor mange suksesser har vi? To? Vår største suksesshistorie er en spiller som spilte ett år og ble solgt for tre millioner. Det er rimelig triste greier.

ostraume

Vindheim, Zacharaiassen, Hansson, Strand, Larsen og Finne? Jeg skjønner ikke helt hva som er argumentet ditt.

Vindheim - Sukess. Fast på laget, solgt for millioner til større klubb.

Finne er en sak for seg selv, men han gikk til Bundesliga og må nesten kunne kalles en suksess i et talentutviklingssperspektiv. Synd vi ikke fikk penger for han, men denne 1-årskontrakten var desverre det beste Geniet fikk til.

Strand: Var aldri i Brann, så jeg vet ikke helt hvorfor du nevner han. At noen forsvinner under radaren er forståelig. Eller er det talentspeiderne du kritiserer?

Hansson - Ble lite brukt, men forsvant til akademi i utlandet som tenåring. Hva skulle hvem gjort annerledes?

Zach og Glesnes - lhelt greie okale som ble vurdert til å være ikke nødvendige for laget. Har aldri vært i Brann. Hva har disse med Brann sitt talentarbeid eller trener å gjøre? Eller det kritikk mot sportssjefen?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Igjen. Når terskelen for å kalle noe en suksess er at han spilte en sesong, og ble solgt for tre millioner så viser det litt om at vi er sulteforet på suksess. Det bekreftes jo at en unggutt som forsvinner som bosman også skal sees på som en suksess.
Når det gjelder talentarbeidet så mener jeg det må sees på i to deler:

- Det ene går på utviklingsavdelingens evne til å få fram store talenter med potensialet til å gi sportslig og økonomisk gevinst på a-lagsnivå.
- Det andre er a-lagets evne til å foredle talentene de får til å bli gode Tippeligaspillere som også gir inntekter i form av spillersalg.

På første delen syns jeg virkelig vi har gjort en god jobb. Utviklingsavdelingen har levert spillere som Finne, Skaanes, Vindheim, Lorentzen, Larsen, Birkelund, Grønner, Knutsen, Hansson, Stenevik, Pettersen, Bildøy og Barmen.
På del to har vi virkelig sviktet. Vi har vel knapt to suksesshistorier når vi ser på egenproduserte talenter. Nå mener jeg at vi på dette området også må se på evnen til å foredle lokale talenter fra andre klubber. Brann skal være spydspissen i Bergens talentutvikling. Det er her de aller største talentene, de som kan bli kvalitetsspillere i Eliteserien, skal slå igjen. Det er ikke Sogndal, Molde, Haugesund eller Sarpsborg. Med det perspektivet har vi tre suksesshistorier å vise til etter gullet. Det er mildt sagt dårlig.

Sarpsborg alene har jo to suksesser med lokale spillere de siste to årene.
At en nøkkelspiller på et bedre lag enn oss, samt en spiller som spilte et halv år før han ble solgt for fem millioner kroner beskrives som "helt greie lokale spillere som ikke var nødvendige", mens en spiller som spilte et år og ble solgt for tre millioner er en suksess er vel ikke helt balansert? Hvis Glesnes hadde gått til oss, spilt en halv sesong og blitt solgt for fem millioner så hadde han vært den aller største suksesshistorien vår når det gjelder talentarbeid.

Treneren legger mye av grunnlaget for spillerlogistikk og talentutvikling. Store talenter vil ikke til en klubb med en trener som ikke satser på store talenter. Og for klubbens del er det bortkastet å bruke ressurser på å hente spillere som ikke blir satset på uansett.

gladiporno

Quote from: ostraume on August 03, 2017, 12:06:59 PM


Finne er en sak for seg selv, men han gikk til Bundesliga og må nesten kunne kalles en suksess i et talentutviklingssperspektiv. Synd vi ikke fikk penger for han, men denne 1-årskontrakten var desverre det beste Geniet fikk til.



Brann fikk 2,5 millioner for Finne i utdanningskompensasjon.

ostraume

Jeg synes bare du kom med en litt merkelig liste, og skjønte ikke helt hva som var poenget og hvem du egentlig kritiserte. Det er vel ikke LAN sin feil at Glesnes aldri kom til Brann?

Jeg synes du er streng hvis Vindheim ikke er noen suksess, men greit nok, vi skulle selvsagt gjerne solgt dyrere.

Til den nye listen (som gir mer mening): Utviklingsavdelingen har levert spillere som Finne, Skaanes, Vindheim, Lorentzen, Larsen, Birkelund, Grønner, Knutsen, Hansson, Stenevik, Pettersen, Bildøy og Barmen.

La oss se på de:
Barmen = stor suksess.
Skaanes = ganske bra suksess. Har fått mange kamper for Brann A. Riktignok uheldig med skader i fjor.
Vindheim = Suksess. Men vi skulle gjerne ha solgt for mer.
Larsen = Suksess. Noe uforløst over spilleren, som virkelig så ut til å bli noe stort. Men likevel: Over 100 kamper for Brann.
Finne = Dette er en spesiell case. Som jeg tror har blitt grundig diskutert her inne. Synd vi ikke fikke lengre kontrakt med han. Synd vi spilte 4231, synd han var så utålmodig. Sum: Fiasko, men først og fremst pga kontraktsarbeidet.
Lorentzen = Fiasko. Fasiten på hvor god han er/blir er ikke inne. Han er nå på benken i en mindre klubb.
Birkelund = Tja. Utkonkurrert og gitt bort til Sogndal. Ikke stort potensial. Burde han fått mer tillit? Neppe, men han kan jo vise seg å bli bedre i fremtiden.
Grønner = Tja. Har fått ganske mange kamper. Kan absolutt vise seg som en suksess. Juryen er ute der.
Knudsen = Gitt bort til Haugesund med få sjanser i Brann. Fiasko.
Hansson = Fikk få sjanser, men gikk til akademi i utlandet i ung alder. Hva skulle vi gjort annerledes?
Stenevik, Pettersen, Bildøy: Alt for tidlig å felle noen dom.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

August 03, 2017, 13:49:27 PM #6178 Last Edit: August 03, 2017, 13:51:07 PM by krakra

ostraume

Poenget med talentarbeidet, slik jeg ser det, er primært å levere spillere som får spille på a-laget.

Hvis Barmen med 150 kamper for laget som 23-åring ikke er en suksess så skjønner jeg ingenting.

En spiller som Henriksen er selvsagt også stor suksess.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Jeg reagerte ikke på suksess, men på "stor suksess"
Henriksen -også- stor suksess? Betyr det at du mener at Barmen og Henriksen er omtrent jevnbyrdige suksesser?

ostraume

Herregud, mann, spar meg for stråmennene, de har jeg ingen interesse av å diskutere med.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Hvor er stråmannen? Jeg spurte deg hvordan du vil beskrive en spiller som Henriksen, som var en nøkkelspiller før han ble solgt for over 20 millioner dersom du mener Barmen er en stor suksess og du skriver at Henriksen også er en stor suksess. Det indikerer jo at du vurderer de som omtrent like suksessfulle.

Tror du Barmen hadde blitt trukket fram som en stor suksess hos klubber som RBK, Viking, VIF, Molde, Odd eller Godset?

ostraume

Da avslutter jeg debatten. Stråmannsdiskusjon er meningsløst.

Jeg har kommentert listene du har kommet opp med. Du kan velge å diskutere sak, men du velger et sidespor der du prøver å lage et poeng av to ulike case der du tilegger meg en mening som du vet jeg ikke har. Meningsløst.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Jeg spurte deg, du svarte og jeg spurte deg deretter om jeg forstod ditt svar rett. Hvis jeg tolket det feil må du gjerne oppklare, men jeg lurer oppriktig på hvordan du vil vurdere spillere som kommer opp fra utviklingsavdelingen, blir en nøkkelspiller og selges for 20 millioner kroner når du vurderer en spiller som "stor suksess" fordi han er fast på laget. Jeg har ikke tillagt deg en eneste mening. Jeg har stilt deg noen spørsmål og forsøkt å tolke svarene du har gitt.

Barmen er jo på ingen måte noen klassespiller i Eliteserien, og neppe veldig aktuell for andre klubber. Han er en suksess, men det er svakt at vi ti år med dette talentarbeidet ikke har noen klart større suksesshistorier å vise til. Jeg syns lista legges veldig lavt når Barmen er en stor suksess og Skaanes og Larsen er suksesser de og.

Med de ressursene Brann legger ned i talentarbeidet, og det befolkningsgrunnlaget vi har i Bergen samt den mengden lokale spillere som har representert aldersbestemte landslag så burde vi ha ambisjoner om å være i toppsjiktet på talentarbeidet. Hadde vi vært det hadde vi ikke vurdert Barmen som en stor suksess.

Lasaron

Håvar Kleppe scorte da Norge slo Nord-Irland 3-2, men ble byttet ut i pausen.
Tren på langskudd

Buljongmannen


Buljongmannen


Buljongmannen

https://www.ba.no/fotball/lokalfotball/sport/alle-spillerne-ser-jo-helt-like-ut/o/5-8-624999

Har er deler av BAs lokalfotballekspert Per Kolstads kommentar:

Det er faktisk vanskelig å bare spille i 3. divisjon, samtidig som man skal bli toppspiller i den øverste divisjonen. Bortsett fra opphaussingen av de unge spillerne, er det altfor få spillere som får de reelle mulighetene i vår lokale storklubb. Hvis vi tar tak i de mest omtalte ungdommene i årets sesong, Halldor Stenevik og Marius Bildøy, har kommentarene fra Brann vært av den rosende slaget. Ingen av disse to spillerne har fått tid på benken engang i serien i årets sesong.

Bare i cupen mot Austevoll og Lysekloster har de fått sjansen, men dette er lag som de også møter i de lokale seriene. Ingen nye utfordringer med andre ord. Mot Nest-Sotra i 3. runde var de vekke igjen. Kanskje er konklusjonen at de ikke er gode nok eller kan bli gode nok? Det er i alle fall lite sammenheng mellom de euforiske uttalelsene om hvor gode de er, og hva som skjer rundt førstelaget. Stenevik er nå utleid til Nest-Sotra.

Eliteserien er antakelig svakere enn på lenge. Da skulle det kanskje være enklere å sluse spillere opp i retning av det øverste nivået. Med årets fasit så langt i sesongen, ser det ikke slik ut. Pratet og virkeligheten er to helt forskjellige ting. Brann 2 er ikke alene. De andre klubbene som nevnt ovenfor, er ikke bedre enn vårt lokale storlag. Johnny Furdal fra Nest-Sotra var så mye bedre enn Odds nest beste at det var på grensen til det komiske.

Andre klubber i norsk toppfotball makter å få frem spillere på norsk toppnivå. Spesielt fra områdene rundt Oslofjorden dukker det ofte opp talenter. Hvis Brann fortsatt skal drive med spillerutvikling, må klubben makte å ha et helhetssyn på saksfeltet. Det må være muligheter for unge lokale spillere som er i Brann å nå frem. Så gode er ikke førstelaget for tiden, selv om de ligger blant topplagene i eliteserien.

Noen personer i Brann må ta ansvaret for denne prosessen. Det må være et langsiktig synspunkt og målsetting for klubben. Nå ser det ut som en blanding av festtaler og manglende gjennomføringsevne. Slik situasjonen er for tiden, burde man diskutere om det er riktig å satse så mye ressurser på noe som gir skral avkastning i form av spilletid for unge spillere. Utsagnet om at spillerne var helt like, var ikke langt fra den virkeligheten som utfoldet seg i nærheten av klosterruinene.

Buljongmannen


dudo

Hvem er disse avvikerne som har kjemmet håret fra høyre til venstre?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

Blir alltid så misunnelig på gutter under halvparten av min alder som kan gro skjegg.
Gå av.

krakra

Quote from: Spelaren on August 03, 2017, 15:57:19 PM
Blir alltid så misunnelig på gutter under halvparten av min alder som kan gro skjegg.
Han i midten helt til høyre på G19-bildet er ikke spiller ;)

Nixon

Quote from: Buljongmannen on August 03, 2017, 15:41:38 PM
«Alle spillerne er jo helt like», lød det fra sidekvinnen min på Lysekloster Framo Idrettspark torsdag 10. juli, etter kampen mellom Lysekloster og Brann 2.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Quote from: krakra on August 03, 2017, 16:12:00 PM
Quote from: Spelaren on August 03, 2017, 15:57:19 PM
Blir alltid så misunnelig på gutter under halvparten av min alder som kan gro skjegg.
Han i midten helt til høyre på G19-bildet er ikke spiller ;)


Men han foran ham, Høiland - lookaliken!
Gå av.

Ricky

Kanskje Brann kunne ha tenkt litt nytt i talentarbeidet og rett og slett gitt 5-20% videresalgspenger til klubber som "trener" våre 17-19-åringer i en sesong eller to? Rett og slett en andel av en eventuell fremtidig salgsgevinst, kanskje basert på spilletid under utlånet. Kan kanskje fungere som en liten gulrot for klubbene på et høyere nivå (1.divisjon og kanskje også den fattigste delen av ES). Mye av problemet med å låne en spiller er jo at man ikke sitter igjen med noe hvis spilleren blir god, og en videresalgsprosent vil løse noe av dette.

Minstekravet må vel være at spilleren først skriver kontrakt med Brann for minimum 3 år, og så betaler vi spillerens lønn som normalt den tiden han er på utlån.

krakra

Det tror jeg er en god tanke. Så må vi klare å få et bedre forhold til Sogndal. De henter bergensere vi ikke vil ha i fleng, men leier aldri spillere fra oss. Tror både Grønner, Skaanes og Skålevik kunne fått mye spilletid der. Kanskje også Stenevik og Bildøy. Dette rivaleriet er bare tull. Et godt samarbeid, som Glimt og RBK, kumme vært vinn-vinn.

Lasaron

Tren på langskudd

krakra

Stenevik debuterer trolig for Nest klokka 15.00. Kampen sendes på BA

krakra

Og 21 minutter inn i debuten sender han Nest i ledelsen

Go Up