• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

opplett

Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Lasaron

Quote from: Lissabon on April 28, 2022, 10:35:16 AMHjorteseth er blitt vanlig/fullverdig medlem i a-stallen og forlenger ut 2025.Flott!
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on April 28, 2022, 10:55:50 AM
Quote from: Lissabon on April 28, 2022, 10:35:16 AMHjorteseth er blitt vanlig/fullverdig medlem i a-stallen og forlenger ut 2025.Flott!

Veldig bra.

Håper han på sikt klarer kjempe seg inn på A-laget på sikt og at steg en er at han får prøve seg på nivået noen ganger i løpet av sesongen.

Brannsupporter.

Lasaron

Det at Hjorteseth og Wolfe nettopp har signert lange kontrakter, kan tyde på at de har troen på Hornisen og Nagel.
Tren på langskudd

Superjack

I følge Pamer i ballsparktv skal ikke Brannfansen forvente å se for mye av Wolfe. At han nok er ment å selges ut av landet, men at lenger kontrakt gir kanskje bedre penger for Brann.

Skal Jimmi gjøre som i Esbjerg? Selge unna alle unge og lovende?
Brannsupporter.

Gulløl

Quote from: Superjack on April 29, 2022, 12:35:01 PM......................, men at lenger kontrakt gir kanskje bedre penger for Brann.
Får han spille mye over et par år gir det også en mye høyere pris enn om han "selges fra benken". Men først må han få skikkelig skikk på kroppen og bli stabilt skadefri og komme seg inn på laget.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Quote from: Superjack on April 29, 2022, 12:35:01 PMI følge Pamer i ballsparktv skal ikke Brannfansen forvente å se for mye av Wolfe. At han nok er ment å selges ut av landet, men at lenger kontrakt gir kanskje bedre penger for Brann.

Skal Jimmi gjøre som i Esbjerg? Selge unna alle unge og lovende?

Forsåvidt greit nok det. Men han blir ikke solgt for mye enn så lenge, siden han har null minutter i serien foreløpig.
Tren på langskudd

Lasaron

Jakob Tveit med proffkontrakt ut 2024.
Tren på langskudd

Lasaron

G19-NM. Kamp pågår nå. Andre runde. Brann leder 2-1 over Sotra. Ca 15 minutter igjen.
Tren på langskudd

krakra

To tøffe kamper for talentene i dag. G16 spiller kamp i nasjonal serie mot Molde akkurat nå og leder 3-0 til paise. G14 møter Stabæk senere. Begge lagene er ubeseiret så langt i år, i likhet med alle andre Brann-lag. (g19 har tapt en kamp, men ellers er Brann rimelig ubeseiret)

Lasaron

Det ser ut til at Brann vant 5-0 mot Molde.
Tren på langskudd

Lasaron

G19-NM. Sekstendelsfinalen. Brann møter Askøy.
Tren på langskudd

Lasaron

Brann G16 vant 3-1 over Fana i dag, i finalen i kvalik til NM. Dermed er de klar for første ordinære runde i NM G16. Jeg lurer på om de der går rett på åttendelsfinale.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on May 22, 2022, 18:02:51 PMBrann G16 vant 3-1 over Fana i dag, i finalen i kvalik til NM. Dermed er de klar for første ordinære runde i NM G16. Jeg lurer på om de der går rett på åttendelsfinale.

Veldig dramatisk kamp der Fana tok ledelsen tidlig, og Brann stanget og stanget uten å få uttelling. Så får de en billig straffe 8 min før slutt ved Eikrem, som Remmem setter inn med en Panenka. Ganske utrolig å kjøre Panenka i et så avgjørende øyeblikk. Så scorer Eikrem selv 2-1 på stang inn, og Ljungren kontret inn 3-1 rett før slutt.

Håper Brann signerer Eikrem, Yaya, Remmem og Kvale kjapt. Førstnevnte hadde noen strålende raid. Ganske imponerende når han er blant de yngste på banen. Ikke snakk om å ta det forsiktig.

krakra

G14-laget vant også 6-0 mot Kongsvinger i den nasjonale serien.

Norlings Hund 2

May 24, 2022, 15:05:05 PM #8265 Last Edit: May 24, 2022, 15:06:56 PM by Norlings Hund 2
Quote from: Lissabon on May 24, 2022, 12:03:53 PMBrannspilleren Kollskogen er tatt ut på U21, nei vent, han er jo på Jerv.

Dette evinnelige gnålet ditt om Kolskogen, som du til tross for å virke besatt av, fortsatt ikke kan stave navnet til, begynner å bli rimelig slitsomt.

For det første, er han fortsatt Branns eiendom.

For det andre, ser det ut til at vi har lånt ut et talent som hadde gått seg litt fast her og ikke presterte, til en klubb på et høyere nivå, der han både spiller fast og spiller på seg selvtillit - mot bedre motstand enn han hadde fått hos oss.

For det tredje, kan jeg ikke si vi har store problemer pga. lite fart blant forsvarsspillerne våre.

For det fjerde, blir han nå tatt ut på U21, noe det er usikkert om hadde skjedd selv om han hadde spilt fast for oss i OBOS.


Summa summarum ser dette ut til å være en helt glimrende avgjørelse så langt, og til det beste for både Kolskogen akkurat nå, og for oss i fremtiden. Og det er veldig gledelig at en Brann-spiller er tatt ut på U21!

krakra

Tror nok Kolskogen hadde blitt tatt ut uansett. Men han begynner visst å bli god nå. Jeg så ikke Viking-kampen, men registrerer at han fikk voldsom hyllest fra lokalpressen etter den kampen, men åttere på spillerbørsen. Fikk bare en firer på VG-børsen da, men det er ikke alltid VG-journalistene vet hvem de ulike spillerne er tror jeg. Jerv-forsvaret kollapset vel etter at han måtte ut med skade(som jo mange må når de møter Viking). Så Odd-kampen og da var det pre-Kåre Ingebrigtsen-takter igjen. Ryddet opp i stor stil.

Når man ser at forsvaret tilsynelatende har løftet seg med farten til Kristiansen, så tror jeg Kolskogen kunne fått en fin sesong for oss. De kunne i alle fall kjørt et utlån fram til sommeren, og så tatt en ny vurdering.

Men skandaleutlån er det ikke. Han utvikler seg fint i Jerv og Brann rykker opp uten ham. Vil nok være ledig plass i forsvaret neste sesong, for jeg ser ikke at vi har noen stoppere som er selvsagte i et eliteserieforsvar neste år.

krakra

Brann er nå engang et bedre lag enn Jerv. Vi skulle egentlig aldri rykket ned, og de skulle aldri rykket opp.


krakra

Mitt inntrykk er at Smerud stort sett bruker den samme gjengen som han alltid har brukt. Det er ikke så veldig aktuelt å ta inn nye. Kolskogen har vært med hele veien. Derfor ble han også tatt ut i fjor selv om han satt på benken og slet med prestasjonene når han fikk spille. De som følger U21-landslaget er ganske kritisk til dette. Jeg har ikke fulgt U21-landslaget så nøye.

Norlings Hund 2

Quote from: Lissabon on May 24, 2022, 15:20:17 PMLogikken er spesiell : "God nok for Eliteserien, ikke god nok for Brann i OBOS"

Uansett kunne de begrenset seg til 1 august, lite å tape på det.

Dette er din egen tolkning. Jeg har ikke inntrykk av at han hadde fått beskjed om at han ikke skulle satses på, men at det kom inn et tilbud fra Jerv med mer eller mindre et løfte om fast spilletid og at man sammen med spilleren kom frem til at det var den beste løsningen for begge parter. For alt vi vet, kan det til og med hende at Kolskogen selv var veldig giret på dette da interessen ble kjent for ham.


Norlings Hund 2

Quote from: krakra on May 24, 2022, 15:16:19 PMTror nok Kolskogen hadde blitt tatt ut uansett. Men han begynner visst å bli god nå. Jeg så ikke Viking-kampen, men registrerer at han fikk voldsom hyllest fra lokalpressen etter den kampen, men åttere på spillerbørsen. Fikk bare en firer på VG-børsen da, men det er ikke alltid VG-journalistene vet hvem de ulike spillerne er tror jeg. Jerv-forsvaret kollapset vel etter at han måtte ut med skade(som jo mange må når de møter Viking). Så Odd-kampen og da var det pre-Kåre Ingebrigtsen-takter igjen. Ryddet opp i stor stil.

Når man ser at forsvaret tilsynelatende har løftet seg med farten til Kristiansen, så tror jeg Kolskogen kunne fått en fin sesong for oss. De kunne i alle fall kjørt et utlån fram til sommeren, og så tatt en ny vurdering.

Men skandaleutlån er det ikke. Han utvikler seg fint i Jerv og Brann rykker opp uten ham. Vil nok være ledig plass i forsvaret neste sesong, for jeg ser ikke at vi har noen stoppere som er selvsagte i et eliteserieforsvar neste år.


Det kan nok godt hende at han hadde hatt en bra sesong ja, sjansen for det er ganske god - vi har jo vært nødt til å bruke Ruben som reserveløsning, så han hadde fått spilletid. Synes uansett det er merkelig av en viss person å krisemaksimere det når et talent faktisk får matching på høyere nivå og vi klarer oss greit uten ham.

Norlings Hund 2

Quote from: Lissabon on May 24, 2022, 15:28:11 PMNår det gjelder at Heggebø ikke er tatt ut, kan det hende at han er "ute av form" , hva nå det måtte være for noe.

Eller brukes han feil for mye i oppsillsfasen.

Kanskje han er best som klassisk spiss som skal ha pasninger og innlegg, særlig fra sidene til å skalle/dundre inn, bruke kreftene sine på det.

Jeg synes verken at han er ute av form eller brukes feil. Han scorer ikke mye foreløpig, men han spiller en svært viktig rolle i oppspillsfasen og er mye involvert. Han legger inn en jobb som gjør at det er vanskelig for forsvaret til motstanderne å forholde seg til ham, og som gir andre spillere på laget rom å boltre seg i. Så lenge jobben han gjør, fører til at laget som helhet scorer mer mål, kan han gjerne gå målløs av banen resten av sesongen for min del, uten at noen kan påstå at vi har et spissproblem.


Churchill

Hvem er denne Sander Christiansen?
...we shall never surrender.

Superjack

Quote from: Churchill on May 25, 2022, 15:43:08 PMHvem er denne Sander Christiansen?

En som valgt å gå til Tyskland da LAN var trener og Soltvedt var sportssjef.

Tyskerene hadde en «bedre plan» for han. Soltvedt hadde heller ikke signert proffkontrakt med han så Brann gikk glipp av en million eller 3 for han i overgangen.
Var litt skriverier i BT den gangen.

Med sportsregimet som var i Brann da så var det nok et lurt valg. Ville sikkert ikke fått mye andre muligheter enn Nest-Sotra / Åsane i best case om han ikke hadde gått ut da.

Brannsupporter.

esp123

Quote from: Superjack on May 25, 2022, 16:07:44 PM
Quote from: Churchill on May 25, 2022, 15:43:08 PMHvem er denne Sander Christiansen?

En som valgt å gå til Tyskland da LAN var trener og Soltvedt var sportssjef.

Tyskerene hadde en «bedre plan» for han. Soltvedt hadde heller ikke signert proffkontrakt med han så Brann gikk glipp av en million eller 3 for han i overgangen.
Var litt skriverier i BT den gangen.

Med sportsregimet som var i Brann da så var det nok et lurt valg. Ville sikkert ikke fått mye andre muligheter enn Nest-Sotra / Åsane i best case om han ikke hadde gått ut da.Lett å være etterpåklok, men Stenevik er nå en god eliteseriespiller. Kunne gått til en annen norsk klubb også.

krakra

Quote from: Superjack on May 25, 2022, 16:07:44 PM
Quote from: Churchill on May 25, 2022, 15:43:08 PMHvem er denne Sander Christiansen?

En som valgt å gå til Tyskland da LAN var trener og Soltvedt var sportssjef.

Tyskerene hadde en «bedre plan» for han. Soltvedt hadde heller ikke signert proffkontrakt med han så Brann gikk glipp av en million eller 3 for han i overgangen.
Var litt skriverier i BT den gangen.

Med sportsregimet som var i Brann da så var det nok et lurt valg. Ville sikkert ikke fått mye andre muligheter enn Nest-Sotra / Åsane i best case om han ikke hadde gått ut da.


Det var vel Maden det var skriverier rundt på grunn av kompensasjon. Da tror jeg det var snakk om at Brann aldri hatt tilbudt ham kontrakt, og at man derfor gikk glipp av utdanningskompensasjon eller noe.

På Ballspark-podcasten sa de forresten at Brann først og fremst vurderer om han kan være et alternativ på stopperplass. Det er jo en spennende tanke ettersom han har både fart og teknikk.

gladiporno

Quote from: Superjack on May 25, 2022, 16:07:44 PM
Quote from: Churchill on May 25, 2022, 15:43:08 PMHvem er denne Sander Christiansen?

En som valgt å gå til Tyskland da LAN var trener og Soltvedt var sportssjef.

Tyskerene hadde en «bedre plan» for han. Soltvedt hadde heller ikke signert proffkontrakt med han så Brann gikk glipp av en million eller 3 for han i overgangen.
Var litt skriverier i BT den gangen.

Med sportsregimet som var i Brann da så var det nok et lurt valg. Ville sikkert ikke fått mye andre muligheter enn Nest-Sotra / Åsane i best case om han ikke hadde gått ut da.Christiansen sin situasjon var ikke samme som med Maden. Soltvedt gjorde en kardinalfeil med sistnevnte slik at Brann gikk glipp av utdanningskompenasjonen. Med Christiansen fikk man disse pengene fordi Brann hadde tilbudt ham kontrakt, som han altså takket nei til.


gladiporno

Quote from: krakra on May 25, 2022, 16:41:42 PMPå Ballspark-podcasten sa de forresten at Brann først og fremst vurderer om han kan være et alternativ på stopperplass. Det er jo en spennende tanke ettersom han har både fart og teknikk.

Vet ikke om han er så rask, men teknikk hadde han massevis. Teknikk, høyde og etter hvert litt muskler. Bra driv med ballen. Minner mye om Petter Rudi i spillestilen. Dette er old news siden jeg ikke har sett ham spille fotball på fire år, men ferdighetsmessig så _kan_ midtstopperposisjonen være spennende for ham. Kan bli en Lundekvam-type, men jeg vet ikke om han har spilt midtstopper i Tyskland.

Superjack

Quote from: gladiporno on May 25, 2022, 21:14:16 PM
Quote from: Superjack on May 25, 2022, 16:07:44 PM
Quote from: Churchill on May 25, 2022, 15:43:08 PMHvem er denne Sander Christiansen?

En som valgt å gå til Tyskland da LAN var trener og Soltvedt var sportssjef.

Tyskerene hadde en «bedre plan» for han. Soltvedt hadde heller ikke signert proffkontrakt med han så Brann gikk glipp av en million eller 3 for han i overgangen.
Var litt skriverier i BT den gangen.

Med sportsregimet som var i Brann da så var det nok et lurt valg. Ville sikkert ikke fått mye andre muligheter enn Nest-Sotra / Åsane i best case om han ikke hadde gått ut da.Christiansen sin situasjon var ikke samme som med Maden. Soltvedt gjorde en kardinalfeil med sistnevnte slik at Brann gikk glipp av utdanningskompenasjonen. Med Christiansen fikk man disse pengene fordi Brann hadde tilbudt ham kontrakt, som han altså takket nei til.Takker for korrigeringer. Dere har helt rett. Maden jeg blandet med.

Men uansett lite å klage på talenter som valgte bort Brann i regimet til LAN / Soltvedt.

Brannsupporter.

Lasaron

For et par års tid siden, hendte det at Tomar ble tatt ut på landslaget, og Kniklas ikke. Så snudde det. Nå er Tomar tatt ut for første gang på lenge, og det er gledelig. På G18-landslaget. (Kniklas har jo rykket opp). Forøvrig er Aron Jonsson tatt ut på G19-landslaget til Island, selv om han er 04-er.

Haaland, Torsvik og Tveit på G17.
Tren på langskudd

krakra

Heggebø tatt ut på U21-landslaget.

Superjack

Brann har lenge hatt mange spillere på U landslag i lavere årsklasser. Håper det etter hvert kan komme flere på U-21 og forhåpentlig en og annen som kan ta steget helt opp på A-landslaget som er utviklet i Brann.

Når var det sist en Brannutviklet spiller på A-landslaget?
Brannsupporter.

krakra

Siste brannutviklede Brannspiller må ha vært Opdal. Siste brannutviklede spiller var vel Vindheim.

Superjack

Quote from: krakra on June 02, 2022, 19:10:53 PMSiste brannutviklede Brannspiller må ha vært Opdal. Siste brannutviklede spiller var vel Vindheim.

Takk, Vindheim var på dette Nødlandslaget.
Brannsupporter.

Lasaron

Kniklas har startet begge kampene for G19. Tap 2-3 mot Ukraina og uavgjort 1-1 mot Nederland.

Haaland og Torsvik spilte hele kampen da G17 tapte 0-3 mot England. Tveit på benken hele kampen.
Tren på langskudd

gladiporno

I tillegg spilte Aron Jonsson 13 minutter for Island G19.

Lasaron

TV2 har en føljetong på akademier etc. for 10-12-åringer. For det meste med en litt kritisk tilnærming.

Norge står jo i en særstilling, så vidt jeg forstår, med hvor lenge vi venter med å ta inn tabeller etc. Ikke før de er 13 år. Og så oppstår det altså private og kostbare initiativ utenfor NFF-regi.

Jeg syns det blir sagt en del rare ting fra de som forsvarer dagens modell. Som at "det er umulig å vite hvem som blir god så tidlig." Ja, så det står skrevet i stjernene hvem som blir gode? Nei. Men de som får et bedre tilbud som 11-12-åringer vil jo være bedre som 13-åring enn om de ikke hadde fått det. Den er grei.

Jeg har også sett utsagn som "Alle som er blitt gode, har blitt det gjennom lek på løkka." Vel, det tror jeg enkelt og greit ikke på. Men journalister lar det stå, uten kritiske spørsmål som "Jasså? Hva legger du til grunn for det?"

Jeg mener man burde hatt tabeller for 11-12-åringer også. Og store klubber i områder med mange andre store klubber (for eksempel stor-Bergen) kunne utmerket godt hatt et spisset tilbud til de barna som vil trene mye og litt seriøst. Og så kunne de lagene hatt sin egen avdeling/divisjon. Her kunne Brann vært med.
Tren på langskudd

Christian

Quote from: Lasaron on June 08, 2022, 08:26:14 AMTV2 har en føljetong på akademier etc. for 10-12-åringer. For det meste med en litt kritisk tilnærming.

Norge står jo i en særstilling, så vidt jeg forstår, med hvor lenge vi venter med å ta inn tabeller etc. Ikke før de er 13 år. Og så oppstår det altså private og kostbare initiativ utenfor NFF-regi.

Jeg syns det blir sagt en del rare ting fra de som forsvarer dagens modell. Som at "det er umulig å vite hvem som blir god så tidlig." Ja, så det står skrevet i stjernene hvem som blir gode? Nei. Men de som får et bedre tilbud som 11-12-åringer vil jo være bedre som 13-åring enn om de ikke hadde fått det. Den er grei.

Jeg har også sett utsagn som "Alle som er blitt gode, har blitt det gjennom lek på løkka." Vel, det tror jeg enkelt og greit ikke på. Men journalister lar det stå, uten kritiske spørsmål som "Jasså? Hva legger du til grunn for det?"

Jeg mener man burde hatt tabeller for 11-12-åringer også. Og store klubber i områder med mange andre store klubber (for eksempel stor-Bergen) kunne utmerket godt hatt et spisset tilbud til de barna som vil trene mye og litt seriøst. Og så kunne de lagene hatt sin egen avdeling/divisjon. Her kunne Brann vært med.
Sånn eg ser det er dette et spørsmål som er større enn fotball. Derfor er det ikkje så interessant hvilken modell som gir de beste fotballspillerne, men hvilken modell som gir et best mulig samfunn. Det er som du selv skriver barn det er snakk om her.

Det er toppfotball, spissing og ekstremt resultat og pengefokus som har gitt oss FIFA, Infantino, Blatter, Quatar-VM og voldsregimer som eiere av verdens toppklubber. Verdt å ha i bakhodet.

krakra

Så lenge det er snakk om ekstratilbud så bør det ikke være så kontroversielt, men spissing der man tar de "beste" 100-åringene ut av sine fotballmiljøer for å samle dem i "toppmiljøer" svekker jo miljøene de tas ut av.

Man må huske at Norge er et lite land, der fotballen konkurrerer mot andre idretter. Det er ikke et veldig stort utvalg i utgangspunktet. Grovt forenklet kan man si at hvis Spania spisser spillerutviklingen sin blant 10-11-åringer og gir de beste 10% et ekstratilbud, så vil denne gruppen være omtrent like stor som alle fotballaktive 10-11-åringer i Norge.

Derfor er argumentet om at "det er vanskelig å vite hvem som blir best" sterkere i Norge enn i større land.

Lasaron

Jeg foreslår altså at det innføres tabell for 11-12-åringer. Og at store klubber med nok spillere i årskullene til å ha flere lag, kan ha et tilbud til de mest interesserte og seriøse. Og at de lagene kan møtes i egen divisjon. Det må da være bedre enn slike private akademier som fins i dag. Eller?

Tren på langskudd

krakra

Hvis det er et ekstratilbud, helt greit, hvis det er et eget tilbud så nei takk. Tar du de som er mest seriøse og interesserte ut av et miljø, hva slags miljø sitter du igjen med da?

Lasaron

Jeg vet ikke hvilket miljø. La oss si at et lag har 50 spillere i et årskull. Da må de deles opp i grupper med egne treningstider og/eller baner. Og så er det praktisk at de samme gruppene trener og spiller kamper sammen. Enig?

Om enig, så går mitt forslag altså ut på at den ene gruppen kjører et mer seriøst opplegg, med høyere forventninger og flere treninger (om det er trenere til det). Og så kan de som vil være med der. Noe slikt. Så får det våge seg om det ikke blir et optimalt antall som melder seg på det mest seriøse. Om det blir for mange, kanskje det vil skje en naturlig avskalling til de andre lagene etter noen uker?

Jeg vil tro at med et slikt opplegg, så vil Norge fortsatt være blant de "snilleste" i klassen. Er et sånn at i andre land, så er det bare knallgode barn som går på fotball? At der finnes ikke godt miljø og fellesskap? Hvordan er det i Kroatia? Sverige? Portugal? Nederland? Tyskland? England? Etc.
Tren på langskudd

krakra

Det høres ut som et forslag som svekker kvaliteten på de andre gruppene, og derfor ikke noe jeg syns virker smart for 10-11-åringer.

Lasaron

Quote from: krakra on June 08, 2022, 11:25:35 AMDet høres ut som et forslag som svekker kvaliteten på de andre gruppene, og derfor ikke noe jeg syns virker smart for 10-11-åringer.

Ja, det vil nok svekke de andre gruppene noe. Men det vil gi et større tilbud enn vi har i dag. I dag fins intet tilbud i NFF-regi for 11-12-åringer som ønsker et mer seriøst tilbud som fins for 11-12-åringer i omtrent alle andre land det er naturlig å sammenligne seg med.
Tren på langskudd

ostraume

Quote from: Lasaron on June 08, 2022, 10:07:27 AMJeg foreslår altså at det innføres tabell for 11-12-åringer. Og at store klubber med nok spillere i årskullene til å ha flere lag, kan ha et tilbud til de mest interesserte og seriøse. Og at de lagene kan møtes i egen divisjon. Det må da være bedre enn slike private akademier som fins i dag. Eller?Gjerne tabeller, tror ikke akkurat det gjør så stor forskjell, alle ungene vet jo om de vinner eller taper uansett.

Men dette at Brann skal sope inn de beste 10-åringene i byn? Dette vil det, som krakra skriver, svekke de miljøene der barna kommer fra. Hva skjer med disse lagene? Hvor mange faller fra hvor kjapt?

Og her kan det være greit å ta et steg tilbake. Poenget med barnefotball er at så mange som mulig skal holde på så lenge som mulig. Oppleve idrettsglede,  bruke kroppen og skape samhold og vennskap.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Er det en stråmann jeg leser her?

Jeg har iallfall ikke tatt til orde for at Brann skal sope inn de beste 10-åringene i byn.

1. Jeg snakker om 11-12-åringer.

2. Jeg snakker om lag med så store kull at de uansett må ha flere grupper/lag.

3. Jeg tenker Brann kan bli en av de klubbene (kanskje i et slags samarbeid med Nymark?)

Og så har jeg et såkalt ekte spørsmål: Barn som er glad i fotball, men ikke er blant de beste, i land som Kroatia, Portugal, Nederland, Tyskland, Sverige etc, hvordan er det med idrettsgleden deres? Samhold og vennskap? Er det dårligere enn hos oss? Og dette med lengst mulig (i den grad det er viktig), har de andre landene langt færre voksne som spiller fotball i lavere divisjoner? Voksenbreddefotball?
Tren på langskudd

ostraume

Ja, beklager. 10 år var visst en stråmann der. Jeg korrigerer til 11.

Et opplegg (som er vanlig i fotballen i Norge) som ivaretar mye av det du beskriver her er at de beste/mest ivrige får trene med et årskull opp. Da blir de altså i samme klubb og trener med "sin" gjeng, men som et tillegg så får de ekstra treninger(er) med årskullene opp.

Det er vel bedre enn skille årskullet i vinnere og tapere? Og jeg kan garantere deg at en slik modell fører til kjapt frafall til andre aktiviteter på "taperlaget".

Når det gjelder ditt ekte spørsmål så aner jeg rett og slett ikke.


Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Vel, dagens modell fører iallfall til private, dyre akademier og "superlag."
Tren på langskudd

stigh

G19 vant i dag 3-1 over Askøy. Rasmus holten var i en egen klasse.

Men denne Marcus Fandino er jo en terjer der fremme liten men sterk.


Corran

Quote from: Lasaron on June 08, 2022, 10:07:27 AMJeg foreslår altså at det innføres tabell for 11-12-åringer. Og at store klubber med nok spillere i årskullene til å ha flere lag, kan ha et tilbud til de mest interesserte og seriøse. Og at de lagene kan møtes i egen divisjon. Det må da være bedre enn slike private akademier som fins i dag. Eller?
Plukket litt tilfeldig hvilken jeg svarte på nå ;-)

Det er mange hensyn å ta og vanskeligere enn en tenker over å finne gode løsninger her
Et av problemene med i et miljø lage spisset lag og breddelag for ungene er at en risikerer at enda flere slutter.
Har selv sett at unger slutter for de får ikke spille med kompisene lengre og at både den "dårlige" og den "gode" slutter.
I klubber som vil finne måter å spisse satsingen sin så er det ofte foreldre til flinke unger som er pådriverne. Dette får ofte mange feile konsekvenser. Blant annet koster detlitt mer å være med på tilbudet (får inn gode trenere) og de med minst penger faller gjerne fra selv om de gjerne er blant de beste. Er mange andre fallgruver også som krangling mellom foreldre som mener godt o.l.
Det blir sjelden en suksess de stedene jeg har sett dette og lager heller mer splittelse i klubben.
På den andre siden har jeg sett klubber som er veldig heldig med å få inn foreldre trenere som er dyktige og som hever nivået på de dårligste betraktelig og dermed øker nivået og en får en plutselig gull generasjon.
Noe som jeg også har sett prøvd ut er at en de beste får ekstra tilbud i kubbene, men igjen er det et problem med at det stort sett koster ekstra. Her ser en også ofte at en del går lei da det ikke er like gøy som sammen med alle de andre på vanlige treninger og det er ikke så mye tid til andre ting.
Men samtidig er jeg enig med at det å lære seg å tape er helt greit og at unger ikke trengs å skjermes fra konkurranser og at det er lov å kåre vinnere.
Ungene følger med hvem de har slått og hvem som er best o.l. så selve tabellene o.l er ikke i seg selv en uting.

Ble mye om lite her nå egentlig ;-D
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Go Up