• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

krakra

Flere Brann-spillere der, som blir morsomme å følge etter at LAN får fyken i løpet av årets sesong. I år først og fremst nevnte Kvinge, Wolfe og Maden. Merker meg imidlertid at det ikke kryr av spisser på denne listen. Det er jo synd, for det hadde gjort seg med et skikkelig spisstalent. Vi har vel ikke hatt noen store spisstalenter siden Bård Finne?

Kanskje Moldestad kan overtales etterhvert. Avhenger litt av hvem som tar over etter LAN.

Lasaron

Eg er no ikkje villig til å avskrive Aune Heggebø heilt enno. Han har alltid scora mykje mål.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

krakra

Heggebø kan sikkert klare seg greit under LAN, få en slags barmensk Brann-karriere og stemples som god nok Premier League av enkelt(e) av forumets værhaner. Men at han skal ha noe særlig videresalgspotensiale ser jeg ikke.

Nixon

Ble litt overrasket over at 6 av 10 (4 av de 5 første) på listen kom fra Brann. Hadde nesten fått inntrykk av at de beste talentene vegret seg for å gå til klubben.
Rød makt på Hansa!

krakra

Er nok smart å være i Brann når man spiller aldersbestemt, og så gå til en annen klubb når man er klar for seniorfotball.

Ellers så står det ikke hvem som har bidratt til denne kåringen. Er det BT selv som har gjort det, eller har de hatt en jury bestående av folk med god peiling på lokalfotballen?

Lasaron

Ja, Brann er fortsatt ein bra klubb å vere i fram til ein blir pluss minus 18.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Quote from: krakra on January 02, 2020, 14:28:11 PMEllers så står det ikke hvem som har bidratt til denne kåringen. Er det BT selv som har gjort det, eller har de hatt en jury bestående av folk med god peiling på lokalfotballen?

"Kåringen er utarbeidet i samarbeid med en rekke fagpersoner i hordalandsfotballen, men rangeringen er BTs egen."

Fra papiravisen.
Rød makt på Hansa!

Gulløl

January 02, 2020, 17:31:02 PM #7307 Last Edit: January 02, 2020, 17:34:25 PM by Gulløl
Tipper de minuttene Kvinge fikk for Brann i eliteserien betydde en del for avisen sin rangering av han siden spilleren ble litt hausset opp etter det innhoppet. Listen er nok helt grei den men rangeringen er nok hipp som happ.

Ellers etter tidligere erfaringer av tilsvarende kåringer av media en del år tilbake er det bra om en av 10 slår igjennom på toppnivå (eliteserien eller høyere). Så håper ungguttene holder bena godt plantet på bakken etter å ha lest i avisen hvor god de er. Det er hardt arbeid og stor grundighet i treningsarbeidet som betyr klart mest videre.
Bruttæræn har landet

krakra

Og kloke klubbvalg. Betyr veldig, veldig mye.

Kagain

Quote from: krakra on January 02, 2020, 13:44:01 PMHeggebø kan sikkert klare seg greit under LAN, få en slags barmensk Brann-karriere og stemples som god nok Premier League av enkelt(e) av forumets værhaner. Men at han skal ha noe særlig videresalgspotensiale ser jeg ikke.

Men om man har valget mellom han eller de andre spissene som er i laget så langt, skal man la Heggebø få sjansen? Jeg må ellers innrømme  at jeg ble overrasket over at det var Krakra som sa dette. Men der ser man, her tror man at man kjenner noen og så viser de at de mer nyanserte....

krakra

Så lenge alternativene er høyst middelmådige kan man gjerne satse på en framtidig langvarig klubbspiller i Barmen-klassen. Min brutale mening er at Brann bør bestå av kvalitetsspillere eller talenter. Ikke middelmådigheter i midten av 20-årene eller eldre.Lasaron

Der tenkjer vi i det store og heile likt.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Det vil overraske meg stort om Heggebø vil komme i nærheten av å få en barmensk karriere i Brann...
Rød makt på Hansa!

krakra

Det overrasket de fleste stort at Barmen fikk en barmensk karriere i Brann

Nixon

Quote from: krakra on January 03, 2020, 11:36:49 AMDet overrasket de fleste stort at Barmen fikk en barmensk karriere i Brann

Sant nok. Men lynet slår sjelden ned på samme sted to ganger.
Rød makt på Hansa!

krakra

Nei, og Barmen ville neppe slått til hvis LAN var Brann-trener i hans tenår heller.

Nixon

Vel, på mange måter vil kanskje Nilsen være Heggebøs beste sjanse all den tid han oppfyller en god del av kriteriene til Nilsen. En annen trener med et annet offensivt spill har sannsynligvis ikke bruk for en såpass begrenset spiller.
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Heggebø har spisskompetanse i å score mål. Ein viktig kompetanse for ein spiss. Han har alltid scora mykje mål, også samanlikna med andre 01-modellar i Noreg.

Så håpar eg sjølvsagt enda meir på heilt andre spelartypar, som Kvinge og Maden.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Lasaron

BT: Mikail Maden sin kontrakt er ute, og han vil ikke fornye.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

gladiporno

Det kan virke som hovedårsaken til bruddet skyldes Branns linje om å ikke tillate unge spillere å dra på prøvespill i utlandet. I tillegg vet vi at faren til Maden har sagt at de er (med god grunn) skeptiske til Branns vilje til å slippe til unge spillere de siste årene.

Det er vanskelig å si noe bastant hvem som er jævel her uten at vi har vært flue på veggen når partene har hatt møte. Personlig synes jeg den holdningen Brann viser overfor unge spillere som drar til utlandet på prøvespill er dustete da de uansett kan bli disponert for utenlandske talentspeidere gjennom spill på landslaget og i hjemlige turneringer. Det beste er jo å spille lag med talentene og deres rådgivere. For eksempel ny kontrakt = flere prøvespill. Nå skaper man bare sur stemning. De kastet bort et spisstalent (Niklas Haugland) fordi han kom drassende med en rådgiver. Denne nulltoleransen overfor agenter, prøvespill i utlandet virker merkverdig da Soltvedt sier at de ser på salg av talentfulle unggutter som en inntektskilde. Hvordan i all verden får de til når talentene verken får spille eliteseriefotball, gå på prøvespill i utlandet eller få lov til å skaffe seg agenter? Det ender da litt for ofte med at talent og klubb blir sure på hverandre og går hver sin vei.

Jeg har ingen forestillinger om at alle talenter fra salige Hordaland blir gamle i Brann, da det for tiden er svært mange av dem. Vi tåler at noen går til andre klubber. Men Maden er kanskje den i Brann-systemet med best teknikk og har potensiale til å bli vår Ørjan Berg. At både han og Sander Christiansen ikke er Brann-spillere i dag medfører sannsynligvis betydelig inntekstap i fremtiden.

krakra

Branns talenthåndtering virker bare amatørmessig på alle mulige måter. Man er blant de dårligste på å foredle talenter i Eliteserien, så ligger fokuset på å hindre at de største talentene får dra på prøvespill i utlandet fordi man tror det er der problemet ligger.

Vi kommer aldri til å få fullstendig bukt med talentlekkasjen til akademier i utlandet, men man kan redusere den ved å være en god utviklingsarena for de største talentene. Dessuten kan man innta en litt mer løsningsorientert holdning til at spillere går til slike akademier. Med å bygge en god relasjon til ungguttene framfor å søke konflikt slik Brann gjør nå, så er Brann mer aktuelle når disse er klare for seniorfotball. For de færreste som går til disse akademiene vil jo slå til på a-lagene der.

Bergen står ovenfor en ny talentbølge nå. Dessverre er det amatører og talentofober som skal forvalte dette for Brann. Skal ikke se bort ifra at det er andre Eliteserieklubber som får langt mer ut av bergenstalentene i framtiden enn Brann.

Spelaren

January 03, 2020, 23:01:01 PM #7321 Last Edit: January 04, 2020, 10:45:04 AM by Spelaren
Motstanden mot å la dem reise hadde passet bedre med en reell satsing og bruk. Nå virker det utelukkende mot sin hensikt.
Legg ned klubben.

Lasaron

Nja. Det virkar kanskje på sikt. Talenter som har meld overgang til Brann etter den politikken tredde i kraft, visste det når dei starta hos oss. Då er dei innstilt på at slik blir det.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Spelaren

Talenter som har meldt overgang etter at den politikken ble iverksatt har jo i realiteten akseptert evig utleie / benk siden Nilsen styrer showet. Hadde han brukt dem mer hadde eg forstått det.
Legg ned klubben.

Lasaron

Men det er jo framleis bra å vere i Brann fram til ein er 18 år, pluss minus.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Quote from: Lasaron on January 04, 2020, 13:06:04 PMMen det er jo framleis bra å vere i Brann fram til ein er 18 år, pluss minus.

Er vi så til de grader på talentenes side at vi synes det er greit at de snylter på alle millionene Brann satser på dette og så stikker av uten å gi klubben en sjanse?
Rød makt på Hansa!

Superjack

Lillejord har vel ganske lang track-reckord av å få spillere på 16-17 til å forlate Brann. Etter klubber som lover «rett utvikling og en plan».

Agenten tenker på sin egen inntjening.
LAN har ikke vært talentvennlig, det skal jeg ikke prøve å argumentere mot, men jeg har lite tro på 16 åringer som har blitt foret hodet full på hvor gode de er, og så
forsvinner til «grønnere» gress på andre siden ved første anledning.

Spørsmålet blir jo snart om Brann skal fortsette den akadmeiløsningen de har, når 16 åringene flykter og 18 åringene ikke får muligheten?
Brannsupporter.

Lasaron

Quote from: Nixon on January 05, 2020, 12:04:44 PM
Quote from: Lasaron on January 04, 2020, 13:06:04 PMMen det er jo framleis bra å vere i Brann fram til ein er 18 år, pluss minus.

Er vi så til de grader på talentenes side at vi synes det er greit at de snylter på alle millionene Brann satser på dette og så stikker av uten å gi klubben en sjanse?

Det var ein kommentar til kvifor talent liksom skal velje Brann. Eg har forøvrig ikkje kritisert prøvespelforbodet.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

krakra

January 05, 2020, 13:14:39 PM #7328 Last Edit: January 05, 2020, 13:16:11 PM by krakra
Quote from: Nixon on January 05, 2020, 12:04:44 PM
Quote from: Lasaron on January 04, 2020, 13:06:04 PMMen det er jo framleis bra å vere i Brann fram til ein er 18 år, pluss minus.

Er vi så til de grader på talentenes side at vi synes det er greit at de snylter på alle millionene Brann satser på dette og så stikker av uten å gi klubben en sjanse?
Vanskelig å klandre dem når Branns svært bevisste politikk er å samle de beste talentene i regionen i ung alder, og ikke gi dem sjansen på førstelaget når de blir eldre.  Brann får utdanningskompensasjon og jeg mener de  i pluss på akademiet sitt, så at de snylter er nok en uriktig påstand.

Nixon

Det blir snylting dersom det blir et mønster at spillere hopper av lenge før de kan bli aktuelle for spill for førstelaget.
Rød makt på Hansa!

krakra

Det er ikke snylting når Brann går i netto pluss på spillerne.


Nixon

Det er et definisjonsspørsmål. Litt pluss er ikke det samme som å gi klubben sjansen til full uttelling.

Men er det utdanningskompensasjonene som i hovedsak gir pluss i regnskapet? Er det ikke bidragene fra eksterne?
Rød makt på Hansa!

krakra

Hadde Brann hatt noen troverdighet på talentsatsingen hos seniorlaget hadde jeg gitt deg et poeng der, men det er ikke Brann, så det får du ikke. Det er først og fremst Branns skyld at de største talentene forsvinner før de har "prøvd" å slå igjennom her.

Det er nok øremerkede midler som står for mesteparten av inntektene, men Brann går jo likevel ikke i minus på dette. Det er ikke penger man kunne brukt på andre ting.

Nixon

Jeg sier ingenting på at Brann ikke gir de sjansen. Poenget var om vi synes det er greit dersom det blir slik at vi opplever en trend med kynisk utnyttelse av Branns opplegg, der spillere og entouraget i utgangspunktet ikke har ambisjoner om å såvidt bli til junioralder. Da kan de like godt la være å komme.
Rød makt på Hansa!

krakra

Jeg syns det er greit så lenge det er gode grunner til å velge vekk Brann når man nærmer seg senioralder, og få gode grunner til å ikke gjøre det.

Jeg tror utviklingsavdelingen syns det er flott å ha de beste spillerne i Bergen med på laget, og at dette også er positivt for de andre talentene, selv om de ikke har planer om å prøve å ta steget til a-laget. Jeg tviler på at vi er tjent med at de største talentene velger vekk Brann også på aldersbestemt nivå.

Nixon

Jeg ser helt klart poenget, men jeg tviler på at dette i lengden vil oppleves positivt for hverken utviklingsavdelingen og klubben. Ett eller annet sted kommer det til å gå en grense. For ikke å snakke om at det fortsatt strider mot mitt moralske kompass, uansett hvor gode grunner de måtte ha.

Men på en annen side har jeg en følelse av at Nilsen kun varer ut denne sesongen og ikke lengre. Så da kan jo alt endre seg.
Rød makt på Hansa!

Spelaren

Tenåringene som stikker har forsåvidt bidratt til nivåheving og tilhørende økt verdi på gjengen som blir igjen. Og det skal sies at kompensasjonen Brann får er raus i norsk målestokk selv om den ikkje kan måle seg med en skikkelig overgangssum for en 18-19åring som har fått mye spilletid i eliteserien.
Legg ned klubben.

gladiporno

Jeg var tidligere veldig forbannet på egenutviklede spillere som drar fra Brann uten å levere spor og/eller penger fra seg (f.eks Finne og Birkelund). Dette var imidlertid fra en tid da spillere fra utviklingsavdelingen hadde en fair sjanse til å etablere seg på A-laget. Siden 2016 har Brann vært versting (i Norden?) til nettopp dette. Spillere fra utviklingsavdelingen og unge lokale spillere har alle som en vært bortprioritert, gjerne til fordel for middelmådige nordlendinger og gjøvikinger. Tidligere har man unnskyldt seg med at man hadde masse å spille for og kan ikke ta sjansen på å la purunge og udugelige 21-åringer ødelegge for resten. I høst har Brann ikke hatt noe å spille for, de etablerte har dummet seg ut igjen og igjen. Likevel var Nilsen fremdeles restriktiv med å gi plass til unge spillere. Det kanskje verste eksemplet var siste kampen mot Viking. Spillerne som hadde gjort skam på drakten og byen mot Godset bare en uke tidligere fikk ny sjanse til å dumme seg ut, i stedet for at 1-2 spillesugne talenter får sjansen til å prøve seg i den blodviktige kampen om 7. plassen.

Mikail Maden blir 18 år om kort tid. Han er regnet som et balltalent av de sjeldne. Fortsatt svært uferdig, først og fremst taktisk, men potensiale er enormt. Nær historie har vist at unge spillere gjerne kun behøver å imponere en halv sesong i Eliteserien før de plutselig blir aktuell for utlandet, og at salgsummen gjerne blir 7-sifret.

Maden var ikke engang meldt inn på Branns A-liste i høst, til tross for at Løkberg var solgt og det var flere ledige plasser på listen som man kan fylle inn juniorspillere med. Soltvedt valgte i stedet å nominere Bildøy, Mjøs, Berg Kvinge og Nico Marthinussen. At han valgte langt mer begrensede Mjøs som ekstra midtbanespiller er et greit signal om hvor Maden sto i deres øyner. Jeg er enig i at spillere som blir utviklet av Brann bør gi klubben en sjanse før de stikker, men det å gi sjanse bør være gjensidig. Per nå er den ikke.

Nixon

https://www.ba.no/sport/fotball/ungsport/barnebarnet-til-kniksen-drommer-om-en-proffkarriere/s/5-8-1208488

Får ikke lest saken, men den handler om den ene guttungen til Roy Wassberg og barnebarnet til Kniksen. Jeg har i kompis som bor i Dalen, og han har i flere år snakket om dette talentet. Såvidt jeg husker var han også nevnt i BTs talentkåring nå nylig som en av de som nesten kom inn på listen.

Dette må være den ultimate Brannspilleren om noen år. For en arv å etterfølge!
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Han heiter Niklas. Eg har sett han i kamp ein gang, for eit par år sidan. Sentral midt, liten og teknisk.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Billy Elliott

Fra BT:
- Kan Kvinge bli vurdert som så spennende at dere lar være å hente konkurrenter til ham?

- Det er for tidlig å si. Kommer han allerede i år? Jeg håper og tror at han får spille, men jeg kan ikke garantere det. Egentlig har han god tid, men det er veldig gøy om vi får det til i år, sier Nilsen.

https://www.bt.no/sport/i/WbBqbg/16-aaringen-imponerer-brann-sjefen-naa-faar-talentet-en-spesiell-sjanse

For all del, Kvinge er muligens for ung, men det er noe gjennomgående merkelig med LANs uttalelser når det dreier seg om talenter. Han "håper og tror" Kvinge får spille. LAN er klar over at det er han som tar ut laget, sant? Han trenger ikke å hverken håpe eller tro, han kan bare sette Kvinge på banen, hvis han vil. Vanskeligere er det ikke.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

January 17, 2020, 09:22:39 AM #7341 Last Edit: January 17, 2020, 09:26:21 AM by krakra
Er det for tidlig å si? Er det ikke nå overgangsvinduet er åpent? Burde man ikke ta det valget før det stenger?

Helt enig med Pamer. Drit i å hent en Veton-erstatter. De holder med tre etablerte vinger og Kvinge. Vi har flere som kan vikariere på vingen hvis Kvinge ikke tar nivået i år.

Men jeg syns vi bør selge og erstatte Gilli.

Det er forøvrig typisk LAN når han snakker om å bruke talenter at han formulerer seg som om det er noen andre enn ham som bestemmer hvem som får spille. "Håper og tror vi får det til..:". Det er lett LAN! Det er bare å sette ham opp på laget!

krakra

- Han er sped og vokser fortsatt veldig, men er kjempespennende. Han er både kvikk og har løpskraft. Jeg håper han kan være krydder, det er jo en entertainer.


Tre egenskaper trekker LAN fram. Alle går få fysikk. Styrke(tyngde), løpskraft og fart. For all del, viktig nok det. Men hva med teknikk? Spilleforståelse? Evne til å passere motstandere, skuddfot og innleggsfot? Ting som skiller et talent som har potensiale til å bli en god ES-spiller fra en spiller som har potensiale til å spille i en større liga?


Finfin respons

Jeg er nesten ikke uenig angående Kvinge.
Men når det er sagt vet jeg* ikke helt hva Nilsen ellers skulle sagt.

Hvis planen er å selge Koomson kan han ikke drive å uttale seg i øst og vest om å la være å kjøpe inn forsterkninger. Hvis Pamer sin plan for dagens innlegg er å hjelpe en av sine kilder til best mulig posisjon i stallen kommende år så er det også en del av bildet. Uansett har Brann tidligere tatt lærdom av å blåse opp egoet til unge talenter på egen hånd, det bør de ikke gjøre. Så syns ikke Nilsen er helt på jordet med det han sier. Når det er sagt har Krakra et poeng, for spilletid til Kvinge er jo opp til Nilsen også. I tillegg til Kvinge selv.

Dessuten har han et poetisk navn, uten å ta noe fra storheten til Karlsen eller Thue:
Når Mikal Kvinge stormer frem nedover sidelinjen, ligger motstander bekk igjen som en flekk
Ja Mikal er med, han dribler av tre, hele stadion får sting når Kvingen spellar ving.


*Jeg. Noen har sikkert et forslag.
Kanskje.

SKBCPH

Quote from: Finfin respons on January 17, 2020, 09:57:51 AMDessuten har han et poetisk navn, uten å ta noe fra storheten til Karlsen eller Thue:
Når Mikal Kvinge stormer frem nedover sidelinjen, ligger motstander bekk igjen som en flekk
Ja Mikal er med, han dribler av tre, hele stadion får sting når Kvingen spellar ving.


Dette alene er grunn nok til å satse på Kvinge!
- Vi har den treneren vi har.

krakra

January 17, 2020, 10:11:06 AM #7345 Last Edit: January 17, 2020, 10:16:35 AM by krakra
LAn fortsetter forøvrig å snakke om at det bare er "ekstreme unntak" som ikke tar veien via førstedivisjon. Hadde vært interessant å se noen statistikk på det. Mitt inntrykk er ikke at det er spesielt ekstremt at et talent tar steget direkte fra utviklingsavdelingen, eller en klubb under 1. divisjon til ES. Det er ikke uvanlig at de går via OBOS heller riktignok, men LAN skal ha det til at man nærmest må være Ødegaard-klasse for å ta slå igjennom uten å gå via OBOS-ligaen. Helt ekstremt mener han det er.

Et annet poeng er at LAN snakker om fysikken til Kvinge. Hva er den mest tålmodige tilnærmingen til et ungt, stort talent som mangler endel på det fysiske? Å si at han ikke får spille før det fysiske er på plass, men slenge på at han har "god tid", eller å matche ham rolig og forsiktig på toppnivå, mens han får tid til å bygge fysikken over tid.

Lasaron

Eg syns Brann skal forsøke å heilhjarta få Brann 2 opp i andredivisjon. Spranget derfrå til eliteserien er handterbart for dei rette typane, og eg trur ikkje dei er så himla få heller. Då må i så fall Brann klara å behalde dei 00-modellane som spelte mykje i fjor.

Kvinge spelte 8 kampar for Brann 2 i fjor, 4 fra start. Om han spelar fast i år for eit Brann 2 som kjempar om opprykk, og samstundes får ein håndfull innhopp av betydning i eliteserien, trur eg det vil vere flott. Og om Brann 2 neste år er i 2. divisjon, og rusta for å komme seg opp mot midten av tabellen der, trur eg det vil vere veldig bra for Kvinge og dei andre av dei største talenta.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

krakra

Det er jo også en uting med denne holdningen om at alle talenter må ta steget via OBOS. Da forsvinner de ut av stallen, og er ikke tilgjengelig for andrelaget.

Si at Heggebø starter 10 kamper i år, Kalsaas 14, Kolskogen 10, Kvinge 7, Pettersen 5, Wolfe 5 og Valakari 20.

De har alle fått rimelig bra med spilletid. Utviklende spilletid, kombinert med å trene med et (forhåpentligvis) topplag i ES. Dette skal være mer utviklende enn å spille fast i OBOS-ligaen.

Samtidig vil de være tilgjengelig for Brann 2 i de kampene de ikke spiller. Alle disse kan faktisk spille for Brann2 samtidig. Det er vel maks tre spillere over 23 år, men alle disse er altså under 23.

Har man flere unge spillere i en konkurransesituasjon på a-laget er det lettere å forsterke andrelaget enn hvis alle er over 23 år, og man er begrenset til maks tre spillere.

Lasaron

Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Quote from: krakra on January 17, 2020, 10:25:51 AMSi at Heggebø starter 10 kamper i år, Kalsaas 14, Kolskogen 10, Kvinge 7, Pettersen 5, Wolfe 5 og Valakari 20.

De har alle fått rimelig bra med spilletid. Utviklende spilletid, kombinert med å trene med et (forhåpentligvis) topplag i ES. Dette skal være mer utviklende enn å spille fast i OBOS-ligaen.

Men hva er sannsynligheten for at dette blir fasiten med spilletid etter sesongen? Forsvinnende liten.
Rød makt på Hansa!

Go Up