• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Go Down

Pelle

Quote from: Lasaron on July 16, 2018, 15:22:00 PMG19-EM er i gang. Bare åtte lag er med, og Norge er ett av de. Ganske imponerende. Ingen fra Brann er med, heller ingen eksbrannspillere. Det er ikke en fjær i hatten til Brann. Bergenseren Ulrik Fredriksen er med, og var en av de få gode i tapet mot Portugal i dag.

Om de hadde hatt noen fra Brann med, hadde de kanskje vunnet ?
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

krakra

July 16, 2018, 16:49:30 PM #6551 Last Edit: July 16, 2018, 16:59:34 PM by krakra
Quote from: Nixon on July 14, 2018, 12:34:12 PMLegger vi til grunn at negative røster på f.eks. dette forumet har hatt negativ innvirkning på talentene? For på tribunen, der de ville merket mishagsytringer mest på kroppen, vil jeg si at det har vært gitt stor støtte når de har fått spilletid. Spørsmålet må jo være hvor mye man skal vektlegge det som blir skrevet på et såpass marginalt forum som dette.

Men dersom vi legger dette til grunn og tillegger det viktighet, så kan man like gjerne si at den tildels nesegruse dyrkelsen av noen talenter også kan ha hatt negativ effekt. Noe f.eks. Soltvedt har vært inne på i flere intervjuer.

Holdningene er virkelig ikke bare på forumet.

Når det gjelder skryt av talenter så bør kanskje Soltvedt ta en prat med egen trener hvis han virkelig mener det er problem. Det er f.eks. ingen som har hypet Stenevik mer opp enn det LAN gjorde foran fjorårssesongen.

"-- Ja, han er god nok til at han kan debutere i Tippeligaen i høst. Men vi må få han på trening først. Han er jo på ungdomsskolen enda, men er du god nok så er du gammel nok, sier Nilsen."

https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Ungdomsskoleeleven-imponerer-Brann-treneren---kan-fa-spilletid-i-eliteserien-209566b.html

"- Halldor er en jeg har lyst å få til. Det er sånn med unge gutter man føler har det som trengs. Da har jeg som trener et ansvar for at han skal klare det. Sånne spillere har vi et spesielt ansvar for, uten tvil. Jeg har veldig lyst at vi skal lykkes med ham"

"- Ja, men han er god. Halldor var god i forrige kamp og er god på treningene. Han er voksen i spillestilen og gir gamlekarene full fight. Jeg bryr meg ikke om hvor gammel han er, så lenge han leverer som han gjør."

"- Halldor tåler at jeg roser ham. Det er i alle fall følelsen jeg har, sier Nilsen."


https://www.bt.no/100Sport/fotball/Brann-sjefen-foler-ansvar-for-at-dette-stortalentet-skal-sla-til-230115b.html

Han utpekte vel også Stenevik som en "Huseklepp-erstatter"

I år er det Martinussen han har hypet.

"- Jeg hadde ham på én trening, og da så jeg noe som er sjeldent! På engelsk kaller de det for «coachable»: Spillere som tar til seg læring. Det er noen jeg kan holde på og holde på med på treningsfeltet, men de «tar» det bare ikke. Med han her var det annerledes, jeg sa «prøv sånn og sånn» til ham, så bare gjorde han det, sier Nilsen."

"- Jeg har hatt én sånn type før: Fredrik Aursnes. Han var 15-16 år da jeg kjørte ham rett inn på A-laget (i Hødd), og visste at han ville bli god."
 
"- Det er farlig å hausse ham opp, men han hadde det litt spesielle, sier Nilsen om Marthinussen."

https://www.bt.no/100Sport/fotball/Pa-17-aringens-forste-trening-la-Brann-treneren-merke-til-noe-sjeldent-249960b.html

Ingen av dem har spilt i Eliteserien ennå...


Kagain

Der har du et veldig godt poeng, Krakra. Det kan virke som det er langt mellom liv og lære for LAN når det gjelder den biten. Er det forresten noen som har oversikt over hvor mange talenter LAN har fått til tidligere? I det Krakra siterte nevner han jo Aursnes som var inne på A-laget da han var 15-16 år...

krakra

Quote from: Corran on July 16, 2018, 11:28:58 AMSer at B/G har litt problemer med utålmodige talenter. I tillegg til Berg er det Jens Petter Hauge.
Kan lese om det her:
https://www.nettavisen.no/sport/fotball/jens-petter-hauge-%2818%29-om-nedturen---det-har-vrt-veldig-tungt/3423514367.html
Men det som slo meg i artikkelen er at denne agenten Atta Aneke virker litt oppegående og god for talenter. Helt annerledes enn Lilejord. Her er sitatet som jeg likte:
- Jeg har snakket mye med agenten min Atta (Aneke), og han har vært veldig flink til å støtte meg og forklare at det er normalt for unge spillere med slike perioder. Min tid kommer. Det er viktig å ikke stresse, men ta den tiden man trenger, sier han.


 
 
Nå spiller Hauge jevnlig, og vet at hvis han løfter seg igjen så er veien til fast plass veldig kort. Det finnes ikke eksempler på at det samme er tilfellet for unge spillere i Brann. Så det er nok lettere å være tålmodig for Hauge.

Corran

Quote from: krakra on July 16, 2018, 17:04:53 PM
Quote from: Corran on July 16, 2018, 11:28:58 AMSer at B/G har litt problemer med utålmodige talenter. I tillegg til Berg er det Jens Petter Hauge.
Kan lese om det her:
https://www.nettavisen.no/sport/fotball/jens-petter-hauge-%2818%29-om-nedturen---det-har-vrt-veldig-tungt/3423514367.html
Men det som slo meg i artikkelen er at denne agenten Atta Aneke virker litt oppegående og god for talenter. Helt annerledes enn Lilejord. Her er sitatet som jeg likte:
- Jeg har snakket mye med agenten min Atta (Aneke), og han har vært veldig flink til å støtte meg og forklare at det er normalt for unge spillere med slike perioder. Min tid kommer. Det er viktig å ikke stresse, men ta den tiden man trenger, sier han.
 
 
piller Hauge jevnlig, og vet at hvis han løfter seg igjen så er veien til fast plass veldig kort. Det finnes ikke eksempler på at det samme er tilfellet for unge spillere i Brann. Så det er nok lettere å være tålmodig for Hauge.
Han spiller vel ikke jevnlig i år? Han har startet 3 av 16 og satt på tribunen 4 kamper.
MEN det var ikke poenget mitt med innlegget. Ei heller hadde det noe med Brann talentene å gjøre så aner ikke hvorfor du siterer mitt innlegg og drar Brann inn i det.
Innlegget mitt handlet om utålmodige talenter i B/G og agentens råd og støtte. Noe som er et helt annet inntrykk enn jeg har av Lillejord.
Så grunnen til at jeg likte det og la det ut var at det er en agent som har en del Brann spillere som klienter og er jo fint å se at han virker litt oppegående kontra tidligere agenter.. Det var ikke et stikk/innlegg i Brann talent diskusjonene som pågår.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Hvis vi hadde hatt en 19-åring som hadde spilt ti av seksten kamper, og startet tre av dem, hadde du da sett på det som dårlig eller bra med spilletid?

Som sagt: Det er lettere å være tålmodig når man spiller for en klubb der det lønner seg. Er ikke sikkert Aneke hadde gitt det samme rådet hvis Hauge hadde vært i Brann med null kamper.

Corran

Som sagt var ikke det innlegget handlet om eller derfor jeg la det inn så gidder ikke svare videre på det
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

BT med sak om Ulrik Fredriksen. Rune Soltvedt sier følgende: - Brann gir sjansen om spillerne er gode nok. Vi ønsker å være en klubb som utvikler unge spillere.

Ingen opplagte oppfølgingsspørsmål der.
Tren på langskudd

Superjack

Artikkelen som Lasaron refererer til.
https://www.bt.no/100Sport/fotball/Den-eneste-bergenseren-i-EM-troppen-matte-ta-Sogndal-omveien-258351b.html

Hverken Fredriksen Jr. eller senior kritiserer Brann sin satsing på talenter, tar det å måtte gå til Sogndal som en eventuell mellomstasjon om de blir gode nok til et topplag som Brann. Slik jeg leser uttalelsene.

Saken handler om at det bare er en Hordalending i U19 EM troppen.

Her er troppen:
Er ikke mange av toppklubbene som har mange fra 2000 kullet med her. De som er får særdeles med begrenset spilletid i ES.
Braut Håland tar jeg ikke med, da han er resultat av at Molde kjøpte norges hotteste 16 åring.
Vi får gjøre opp fasit om 1 år eller 3... Om Stenevik, Bildøy og Fredriksen får ønsket utvikling i Nest og Sogndal så ser vi nok alle 3 tilbake i Brann sin A-stall på et senere tidspunkt.

Jeg tror også Grønner fort kan komme tilbake til Brann, om han får 1-2 sesonger og gjør det skarpt i Ålesund så kommer han tilbake når Acosta eller Vito forsvinner.
Samme kan også gjelde Pallesen.


Julian Faye Lund, Levanger (på lån fra Rosenborg)
Emil Gundelach Ødegaard, Grorud (på lån fra Lillestrøm)
Nico Mickelson, HamKam
Christian Dahle Borchgrevink, Vålerenga   (Totalt 77 minutter ES spill i 2018)
Tord Johnsen Salte, Viking
Leo Skiri Østigård, Molde (har spilt på lån i Viking denne sesongen)
Ulrik Fredriksen, Sogndal
John Kitolano, Odd
Martin Tangen Vinjor, Kongsvinger
Hugo Vetlesen, Stabæk
Tobias B. Børkeeiet, Stabæk
Felix Horn Myhre, Vålerenga (255 minutter i ES i 2018)
Tobias H. Svendsen, Molde (139 minutter i ES i 2018)
Tobias Christensen, Start
Ola Brynhildsen, Stabæk
Jens Petter Hauge, Bodø/Glimt
Eman Markovic, Zrinjski Mostar
Simen Bolkan Nordli, HamKam
Erling Braut Håland, Molde
Erik Botheim, Rosenborg (67 minutter i ES i 2018)
Brannsupporter.

gladiporno

Quote from: Lasaron on July 19, 2018, 07:52:57 AMBT med sak om Ulrik Fredriksen. Rune Soltvedt sier følgende: - Brann gir sjansen om spillerne er gode nok. Vi ønsker å være en klubb som utvikler unge spillere.

Ingen opplagte oppfølgingsspørsmål der.

Det er svakt. Naturlige spørsmål å stille vil være:

- Hvordan kan unge spillere i Braan bli gode nok når de får null minutter mot kvalifiserte motstand - også i kamper som for lengst er avgjorte?

- Hvilken effekt tror sportssjefen Branns talentpolitikk med null A-minutter uavhengig av prestasjon og resultat vil gi i forhold til klubbens attraktivitet for unge spillere i norsk fotball? Vil de største talentene tørre å søke seg til Brann?

- Hvilken signaleffekt får klubbens egne talenter av å se at a-lagets hovedtrener heller endrer formasjon (som er uprøvd), spillestil, setter etablerte spillere i uvante og utilpassede posisjoner, bytter inn etablerte spillere i avgjorte kamper fremfor å gi talentene så mye som ett minutts spilletid?

- Harmonerer A-lagets holdninger til egne talenter med klubbens uttalte mål om satsning på egne talenter og de ressursene som er lagt i Akademiet?

- Er Branns nåværende spilllerpolitikk bærekraftig? 

BT får vanligvis vann på møllen av bagateller som de kan kritisere Brann med, inkludert saker som det egentlig er de som konstruerer selv. Her forholder de seg imidlertid passiv, selv med et arsenal av argumenter.

Corran

Dette med å få sjansen i kamper som forlengst er avgjorte er jaggu ikke ofte. Er vel en eller to kamper i året som avgjøres i fordel Brann før helt på slutten
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Quote from: Corran on July 19, 2018, 12:56:42 PMDette med å få sjansen i kamper som forlengst er avgjorte er jaggu ikke ofte. Er vel en eller to kamper i året som avgjøres i fordel Brann før helt på slutten

Og å sette innpå unggutter på 0-4 mot Molde er vel heller ikke måten å matche ungdommene på.

Jeg er heller ikke sikker på at det er mye å hente å sette innpå talentene på 3 eller 4 måls ledelse til Brann.
De trenger vel helst realistisk kamptrening mot god motstand. Og da burde de heller startet. Men da går plassen til den som er best, uavhengig av om den er 18 eller 36...

Skulle holde meg borte fra denne tråden hadde jeg bestemt meg for, skal holde meg til det fra..... NU!
Brannsupporter.

krakra

July 19, 2018, 13:10:52 PM #6562 Last Edit: July 19, 2018, 13:23:24 PM by krakra
Quote from: Superjack on July 19, 2018, 13:09:17 PM
Quote from: Corran on July 19, 2018, 12:56:42 PMDette med å få sjansen i kamper som forlengst er avgjorte er jaggu ikke ofte. Er vel en eller to kamper i året som avgjøres i fordel Brann før helt på slutten

Og å sette innpå unggutter på 0-4 mot Molde er vel heller ikke måten å matche ungdommene på.

Jeg er heller ikke sikker på at det er mye å hente å sette innpå talentene på 3 eller 4 måls ledelse til Brann.
De trenger vel helst realistisk kamptrening mot god motstand. Og da burde de heller startet. Men da går plassen til den som er best, uavhengig av om den er 18 eller 36...

Skulle holde meg borte fra denne tråden hadde jeg bestemt meg for, skal holde meg til det fra..... NU!
kal ikke spille når vi vinner, ikke når vi taper. De skal bare starte kamper, men ikke før de et bedre enn de som starter til vanlig.

Høres jo ut som en god plan hvis man ikke ønsker at talenter skal spille for Brann.

Det er i første omgang snakk om å introdusere dem for nivået. La dem bli trygge, og tilpasse seg. Da det er sannsynligvis flott å komme innpå 10-15 minutter mot slutten av kamper som er så og si avgjorte. Presset er lite, og man kan senke skuldrene. Takler de det bra kan man eskalere. Lengre innhopp, vanskeligere innhopp og kanskje noen kamper fra start.

Vi ser støtt og stadig spillere komme fra OBOS-ligaen til Eliteserien etter sterke prestasjoner der, som sliter med å ta nivået med en gang. Noen faller igjennom og drar tilbake i OBOS, andre tar nivået etterhvert. Men det vanligste er uansett at de fleste ikke tar nivået med en gang. Likevel forventes det altså at våre tenåringer skal ta nivået fra 3. divisjon til Eliteserien uten å få prøve seg i det hele tatt. Sier seg seg selv at bare er å gjøre ting mye vanskeligere enn det trenger å være. Først må selvfølgelig ta nivået på trening. Vi har hatt et talent som allerede for snart to år siden viste på trening at han var god nok til innhopp i Eliteserien i følge Lars Arne Nilsen. Han har ikke spilt en eneste kamp der så langt.

Og nei, det er ingen garanti for at talenter slår igjennom bare de får spille. Det er nesten sikkert at noen vil falle igjennom uansett. Hva så? Er det så farlig? Er det noe verre enn de flere titalls spillerne vi har hentet, og gitt spilletid det siste tiåret som også har falt igjennom? Er det verre enn de mange talentene som har stagnert vekk på benk og tribune? Vi vet at dagens modell ikke har fungert. Det ligger ganske sterkt mellom linjene til G19-landslagstreneren, og det er også noe talentsjefen vår har uttalt. VI har ikke vært gode nok til å utvikle talenter til å bli Eliteseriespillere. Kanskje vi skal prøve noe nytt? Og slutte å late som det er verdens undergang hvis et talent får litt spilletid og ikke presterer. Slutte å vente på at det er fullstendig uten risiko før man gir dem sjansen?

krakra

Quote from: Corran on July 19, 2018, 12:56:42 PMDette med å få sjansen i kamper som forlengst er avgjorte er jaggu ikke ofte. Er vel en eller to kamper i året som avgjøres i fordel Brann før helt på slutten
Brann-Glimt, Brann-Stabæk, Ranheim Brann, Brann-Tromsø og Brann-LSK(cup) er vel kamper de fint kunnet komme innpå i.

gladiporno

Quote from: Corran on July 19, 2018, 12:56:42 PMDette med å få sjansen i kamper som forlengst er avgjorte er jaggu ikke ofte. Er vel en eller to kamper i året som avgjøres i fordel Brann før helt på slutten

Om det er slik bør man kanskje nettopp benytte seg av de mulighetene man får til å bruke dem.

Da Peter Orry Larsen økte Branns ledelse mot Stabæk til 3-0 tretten minutter før fullt tid hadde Brann ett bytte igjen. Nicholas Marthinussen (og Markus Olsen Pettersen) satt på benken. Fire minutter etterpå kom Deyver Vega innpå.

Mot Lillestrøm i cupen kan man argumentere for at Brann ønsket å ta igjen LSKs ledelse selv om de på stillingen 1-3 kvarteret før slutt hadde to bytter igjen. Verken Emil Kalsaas, Jonas Fredriksen eller Nicholas Marthinussen fikk spilletid. Men denne kampen var jo en parodi der Brann i stedet for å bruke et talent på back (alle tre har spilt back) valgte en uprøvd formasjon og sammensetning. Resultatet så vi tydelig på baklengsmålene.

Mot Molde var kampen avgjort etter 20 minutter. Lars Arne Nilsen var sitert på dette et eller annet sted. Til tross for dette satt Marius Bildøy på benken gjennom hele kampen.

I fjor fikk Marius Bildøy null minutter mot kvalifisert (med unntak av de facto-treningskampen mot Tromsø i siste serierunde) til tross for at Daniel Braaten og Deyver Vega var langtidsskadde og Brann slet voldsomt med å finne et kreativt alternativ på kanten. De forsøkte alt mulig rart, som for eksempel å sette temposvake Peter Orry Larsen i den rollen. At Bildøy, med sin spisskompetanse i nettopp det Brann manglet før Marengo ble hentet inn, fikk null minutter for et Brann-lag som slet i prestasjon og resultat, er vanskelig å forstå.

gladiporno


Lasaron

Superjack (og dere andre som for det meste er enige): Hvilke tanker gjør du deg om hvorfor talenter i det hele tatt slår gjennom i fotballen, bare ikke i Brann? Mener du "alle" andre klubber gjør feil, siden Brann tydeligvis gjør det rette?

Gladiporno: Ja, nettopp, et arsenal av gode oppfølginsspørsmål BT kunne stilt. Soltvedt uttaler seg tydelig på linje med LAN. Signalene som sendes er: enten blir du god nok til å utkonkurrere eldre spillere med etablerte relasjoner på laget av å bare spille i 3. divisjon, eller så bør du velge andre klubber.

Så, over til et halmstrå: Det har jo ikke gått spesielt bra med de som etterhvert har søkt lykken andre steder, slik som Lorentzen, Hansson, Fantoft, Birkeland, Vetti osv. Kan det være at LAN og Soltvedt bevisst signaliserer slik de gjør for å få de største talentene som er i klubben til å yte det lille ekstra som skal til? At det over tid har vært en kultur i Akademiet der man ikke jobber hardt nok? Skille klinten fra hveten? Bare at man ikke har funnet klint ennå? At Kalsaas, Bildøy og Marthinussen (spillere med proffkontrakt) faktisk har mer å gå på og at signalene fra LAN og Soltvedt skal trigge dem til å få ut det lille ekstra som må til?
Tren på langskudd

gladiporno

Det er ingen som forventer at 17-18-åringer skal spille fast på et lag som skal holde seg i toppen av norsk fotball. Det argumentet kjøper jeg. Men i de siste årene har Brann vært helt vanvittige. Brann er sikkert alene om dette i norsk fotball. Vi snakker altså om null - 0 - minutter for spillere under 22 år (Kasper Skaanes) i 2017* og foreløpig null - 0 - minutter for spillere under 23 år (Gilbert Koomson og Kasper Skaanes) i 2018. Det er helt fantastisk. Og selv i avgjorte velger hovedtrener å sette innpå etablerte spillere. Det kan nesten virke som at han gjør det på pur faen.

*Markus Olsen Pettersen startet og Marius Bildøy kom inn mot slutten i siste serierunden mot Tromsø. Dette var en kamp som hadde null betydning for begge lag.

Den listen med G19-spillere illustrerer jo dette fint. Samtlige har spilt a-lagsfotball i variert grad - noe som er helt normalt for spillere i den alderen. Derfor får de plass i landslagstroppen. Hvorfor tror dere at Brann-spillere faller fra landslagene jo eldre de blir?

Og for de som mener at det betyr ingenting for utviklingen til talentene å få spilletid på toppnivå, kan kanskje prøve å ta en prat med dem. Marius Bildøy fikk  bare 20 minutter i den berømte ubetydelige kampen mot Tromsø i 2017, men smilte fra øre til øre for det. Det er så inspirende og motiverende for et talent å få prøve seg på det høyeste nivået. Ditto er det demotiverende å se at man må slite benk eller tribunen kampene gjennom uansett hva som skjer på banen.

Jeg er redd at de signalene som Brann gir til unge spillere mellom 17 og 23-24 år er: styr unna. Noen her nevnte at Brann låner ut spillere til 1. divisjon. Vi har én, ikke flere, spillere i den kategorien. Han er på utgående kontrakt og kan når som helst signere for en konkurrende klubb. Og jeg tror Brann går glipp av noe hvis han gjør det.  

Lasaron

Mikail Maden tatt ut i G16-landslagstropp.
Tren på langskudd

Lasaron

Det jeg skal ta for meg nå, kunne til dels passet bedre inn i tråden om overganger, eller billettsalgstall, men jeg landet her.

Vi kan være enige om at skuffende publikumsoppslutning er et uttrykk for manglende engasjement. Hva det skyldes kan være mange ting, forskjellige ting fra person til person, en diffus masse.

Jeg tror det er få som begrunner sitt synkende engasjement med mangel på lokale. Derimot tror jeg det er en viktig faktor i den diffuse massen. At det på en måte er ubevisst. Man kjenner færre som kjenner noen som spiller, eller kjenner færre ungdommer som jobber for å komme til Brann. Man leser eller hører om færre artikler som handler om Brannspillere som begynte karierren på Møhlenpris, Ågotnes osv. Man får en oppfatning av at Brann i større og større grad består av leiesoldater. Man bryr seg mindre.

Hvorfor bryr man seg om sin lokale klubb (i større eller mindre grad)? Tenker på klubber som Kvernbit, Smørås, Skjergard, Flaktveit eller Vestsiden-Askøy? Fordi den er nettopp veldig lokal for deg. Man har gjerne tilknytning, historie, kjenner folk osv. Brann er også lokal, om enn i større målestokk. Man bryr seg.

Jeg tror et betydelig innslag av lokale spillere er viktig for engasjementet rundt klubben. Så har jeg også sterk tro på at tilsig fra akademiet på sikt er god og bærekraftig spillerlogistikk, god økonomi, forhindrer forgubbing og generasjonsskifte osv, men det går jeg ikke i dybden på her og nå.

Jeg skal gi en oversikt over hvor mange lokale spillere som har bidratt med seriefotball for Brann de siste årene, for å konkret peke på en utvikling jeg tror skader Brann. Jeg skal være så raus å inkludere SHN og Karadas som lokale.
Tren på langskudd

Lasaron

Antall lokale spillere med spilletid i serien:

2010: 7
2011: 10
2012: 13
2014: 13
2015: 16
2016: 11
2017: 10

Av de ti lokale med spilletid i 2017 er følgende spillere ikke lenger i klubben: Grønner, Skaanes og Børven. Sålangt i år har fem spillere spilt. I tillegg til Skaanes. Skaanes og Grønner har forsvunnet ut etter sesongstart. Ingen lokale kom i vinter, foreløpig ingen i sommer. Vi er i ferd med å erstatte Grønner med Psyche, vi valgte Løkberg kanskje på bekostning av Petter Strand.

I denne perioden ser vi en negativ utvikling av antall spillere, samtidig som vi har hatt en positiv sportslig utvikling. Samtidig som vi har dårlig publikumsoppslutning. Under LAN/Soltvedt har vi sett en utvikling der færre og færre lokale spiller, ingen talenter slår gjennom, fler og fler leiesoldater preger laget, dårlig publikumsoppslutning til tross for gode resultater. Jeg tror det har en sammenheng.
Tren på langskudd

Finfin respons

Før satt folk med én propp i øret på D-feltet bak store stå (ja, på langsiden) og hørte på fm-radio, og hvisket resultater til sidemannen.
Så skjedde det noe. 2007:
Iphone ble lansert for markedet i USA. Og verden ble født på ny. Et merkeår.
Jeg tror 4g, bredbånd, netflix, dab, med tilhørende digitale vaner er den største årsaken til publikumsnedgangen, ikke talenttilknytning fra lokale klubber. Folk har endret sine fritidsvaner, vi er mer på skjerm, men døgnet har fremdeles bare 24 timer til utdeling. Det var ikke kø på Askøybroen da Kristoffer Larsen driblet på kanten. Kjør dabdebatt.
Men det er likevel kanskje noe i det Lasaron skriver.
Kanskje.

Nixon

Tror heller ikke at mangel på lokale spillere har veldig mye å si for interessen. Folk vil se god fotball og profiler som skiller seg litt ut, og bryr seg veldig lite om hvor de kommer fra. I de siste årene har vi hatt gode resultater, men ryktet om kjedelig fotball har nok ødelagt mer enn at ikke flere lokale klubber har spillere på Brann.

At folk ikke bryr seg om hvor spillerne kommer fra er jo bare å se på hvem som er mest populær til enhver tid. Er det noen lokale utenom Huseklepp som har engasjert nevneverdig og trukket tilskuere de siste årene?
Rød makt på Hansa

gladiporno

At publikum ikke føler at de kjenner spillerne tror jeg absolutt har noe å si for publikumsfremmøte. Det sagt så tror jeg ikke det har så mye å si om de er lokale eller ikke. Huseklepp var gull verdt for Brann markedsmessig, det samme var Helstad, Kvisvik, Miller og Winters.

Branns medie- og markedsavdeling har dessverre vært veldig passive med å dyrke profilene i laget og å gjøre dem til allemannseie. I dagens tropp er det flere profilkandidater, som Koomson, Sahin-Radlinger, Braaten, Haugen, Wormgoor med flere. Men det gjøres svært lite for å fremheve profilene i troppen. Jeg tror det står på viljen, de tror simpelthen at det ikke betyr noe. Men selvsagt betyr det noe. Flere jeg har snakket med føler at de vet ingenting om Brannspillerne. Der har Brann sviktet.

Nixon

En annen ting med populariteten til lokale og ikke-lokale er at det blir en litt urettferdig "konkurranse". Vi bergensere liker at folk utenfra kommer til byen og nyforelsket sier og gjør de rette tingene. De lokale kan ikke konkurrere med sånt. Det skal jo bare mangle at de trives her!;)

Forøvrig helt enig i at Brann kan bli mye flinkere til å bygge profiler.
Rød makt på Hansa

Superjack

Denne diskusjonen kommer opp, med ujevne mellomrom. Har hørt mange ganger at folk ikke går på stadion, fordi det ikke er lokale spillere å identifisere seg med.

Dette er også argumentert mot flere ganger.
Satt opp listen videre noen år, med publikumstall.
Geddi, Azar og Opdal har jeg regnet som lokale, Eirik Bakke ikke

2001: 10 - 12 545 (høyere enn RBK)
2002: 14 - 11 003
2003: 16 - 12 314
2004: 11 - 13 741 (Lavere enn RBK og VIF)
2005: 12 - 14 840 (Lavere enn RBK og VIF)
2006: 9   - 16 670
2007: 9   - 17 224
2008: 10 - 16 954
2009: 7 -   15 927
2010: 7 -   13 744
2011: 10 - 13 011
2012: 13 - 12 339
2013: 13 - 11 305
2014: 13 - 11 991
2015: 16 - 10 123 (OBOS)
2016: 11 - 12 380
2017: 10 - 11 858


Det er ikke mulig å vurdere at lokale spillere gir hverken flere eller færre tilskuere.
Det er også interressant at frem til rundt årtusenskiftet så var RBK og Brann ganske like i tilskuertall. Dette selv om RBK da hadde hatt sin gullrekke over mange sesonger med både Seriegull, CL og lokale spillere.

Tilskuertall er nok en sum av mange variable. Disse variablene øker interressen for klubben.
Den harde kjerne er på 6-7000, som går på Stadion, uavhengig av mye annet.

Resten er avhengig av vær, engelsk fotball, dag, klokkeslett, om Brann har underholdt på TV, vunnet 3 kamper, eller bare at han kule på jobb eller skole skal, en hype.
Kan også hende at det er vanskelig å få gå på Stadion om man også ser 3 stk PL kamper og 1-2 stk CL kamper på TV hver uke. Kanskje konemor da synest at å gå på Stadion i tillegg er litt i overkant....

Uten å ha vitenskapelig belegg for å påstå dette, men baser på antagelser i forhold til hva RBK gjorde i Eggen dagene, og som jeg mener de tjener på fortsatt, så mener jeg summen av gode meldinger og tilstedeværelse ut i lokalmiljøet er viktigst.
Det er mindre relevant om spillerne er fra Straume på Sotra, Knarvik eller Nymark. Tror ikke Skaanes i seg selv dro så mye mer publikummere enn kansskje nær familie og venner. Litt som at man vinner ikke Idol på at man har flest venner som ringer inn. Det må fenge mer enn som så for å fylle stadion.  

En konsekvent og målrettet markedsføring i lokalmiljøet, og da mener jeg langsiktig og konsekvent. At det er en del av verdigrunnlaget til klubben. Der flest mulig får et forhold til Brann og Brann-spillerne. Om de snakker Bergensk, Norsk eller Ny-norsk er mindre vesentlig.

Dette gjelder også Brann sitt forhold til lokale klubber. Burde være mest naturlige ting i verden at Brann er målet for både klubbene og spillerne. Slik har det ikke vært historisk. Dette tror jeg har hatt mye med arroganse fra Brannledelsen. Tror ikke det er slik i dag.



Brannsupporter.

Lasaron

Jeg har jo vært inne på det. Tror det er få som tenker at siden Skaanes spiller i Brann går jeg på Stadion. Eller at nå som Skaanes ikke er der lenger så gidder jeg ikke. Men det er en del av en diffus masse. Om folk bryr seg. En del av totalen.

Hvis Brann etterhvert bare består av leiesoldater tror jeg det vil ha mye å si for mitt engasjement, og jeg nekter å tro jeg er så abnormal at jeg er bortimot den eneste. Jeg vet også at jeg påvirker andres branninteresse.
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on July 23, 2018, 13:46:51 PMJeg har jo vært inne på det. Tror det er få som tenker at siden Skaanes spiller i Brann går jeg på Stadion. Eller at nå som Skaanes ikke er der lenger så gidder jeg ikke. Men det er en del av en diffus masse. Om folk bryr seg. En del av totalen.

Hvis Brann etterhvert bare består av leiesoldater tror jeg det vil ha mye å si for mitt engasjement, og jeg nekter å tro jeg er så abnormal at jeg er bortimot den eneste. Jeg vet også at jeg påvirker andres branninteresse.

Som du sier, totalen er viktigst. Er mulig å få gode forhold til leiesoldater. Helstad, Kvisvik og Winters ble jo "våre".
Folkelige og likandes profiler som er gode fotballspillere er viktig. Som mye annet.

Folk har en mengde bortforklaringer for hvorfor de ikke går på stadion. Har man lyst å gå på stadion så trenger man ikke bortforklaringer.

Jeg har alltid lyst å gå på stadion, men for dem som velger å slå plenen i stedet for Stadion, de har ikke lyst nok i utgangspunktet og er ikke kjernen av 6-7000 personer som går fordi det er det de har lyst til.
Disse må lokkes på andre måter, og få lysten tilbake. Høres ut som sexterapi... 
Brannsupporter.

Finfin respons

Quote from: Superjack on July 23, 2018, 14:01:00 PM
Quote from: Lasaron on July 23, 2018, 13:46:51 PMJeg har jo vært inne på det.
**
**
Disse må lokkes på andre måter, og få lysten tilbake. Høres ut som sexterapi... 
.
Sett  N o e n  her inne på saken.
Kanskje.

Corran

Tror lokale spillere har lite å si. Det er greit å bruke som grunn til ikke å gå sammen med masse annet fjas men tror ikke det trekker tilskuere.
Folk har alltid (fra tidlig 80 tall) unnskyldt seg med at det er jo bare utlendinger og østlendinger og når en nevner alle viftes detlokale så bare viftes det vekk.
På samme måte har de samme personene brukt som unskyldning at det er en rote klubb, at det bare er penger som gjelder ++++ og når dette endrer seg så viftes argumentene bort.

Men at laget mangler profiler alla Kvisvik, Kniksen, Miller o.l. som skaper litt blest er det ingen tvil om
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Kjedelig fotball, ingen stjerner, ingen spennende talenter som satses på, feige, fabrikkproduserte medieutspill, lukket klubb. Årsakene er mange. Bare å velge og vrake.

kabelmann

Har aldri hørt om noen som ikke gidder å gå på stadion fordi det ikke satses nok på lokale talenter. Det pleier stort sett å dreie seg om at de som kjøpes inn (utenfra) aldri er gode nok.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

osoerli

Quote from: Superjack on July 23, 2018, 12:41:18 PM........Om de snakker Bergensk, Norsk eller Ny-norsk er mindre vesentlig......
Ehemm, me skil ikkje mellom norsk og nynorsk, takk! Men mellom bokmål og nynorsk, som begge er norske målføre!
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Stril Power

Eurosport har ei sak der Soltvedt meiner klubbane ikkje har mykje å stille opp med når utanlandske akademi trålar etter unge talent.

- Når det samles så mange rundt landslagene, og alle vet at spillerne ikke har proffkontrakt, så er det klart at man jobber hardt for å sikre seg spillerne der. Det kan være lukrativt for klubben som henter dem og for agenter, men det er veldig lite lukrativt for den klubben spillerne egentlig hører til, og som har vært med å utvikle dem.

- Nå er det sånn at vi må vurdere å signere proffkontrakt med spillere, før vi sender dem av gårde på landslagsoppdrag, for å sikre oss at andre ikke stjeler dem fra oss, sukker Soltvedt.


https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2018/frustrert-brann-sjef-onsker-regelendring-far-stotte-fra-konkurrent_fot_sto6854069/story.shtml

Lasaron

Rart at han sukker over slikt. Han er jo i stor grad ansvarlig for at et Branntalent først må bli_bedre_enn de på A-laget, av å bare spille for Brann 2, for å få spilletid på A-laget i tellende kamper.
Tren på langskudd

Lasaron

Det ser ut til at en Joachim Sæle Westrheim har gått til akademiet vårt. Det jeg klarer å finne ut er at han er 99-modell og har spilt litegrann for ulike Nest-lag. Noen som vet mer?
Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: Lasaron on July 24, 2018, 09:08:52 AMDet ser ut til at en Joachim Sæle Westrheim har gått til akademiet vårt. Det jeg klarer å finne ut er at han er 99-modell og har spilt litegrann for ulike Nest-lag. Noen som vet mer?

Ser nå at han har sittet på benken for Nest sitt A-lag syv ganger i år, og kommet inn i det 83. minutt en gang. Det vil si at han har ligget i vannskorpen til å få en del spilletid, men så er alternativet i Nest enten å spille for andrelaget i 5.divisjon eller spille for juniorlaget i en eller spille juniorfotball i lokal 2.divisjon eller noe slikt. Da tenker han gjerne det er bedre å spille for Brann 2 i 3.divisjon.
Tren på langskudd

Henki

July 24, 2018, 11:07:16 AM #6587 Last Edit: July 24, 2018, 11:13:40 AM by Henki
Quote from: osoerli on July 24, 2018, 00:22:42 AM
Quote from: Superjack on July 23, 2018, 12:41:18 PM........Om de snakker Bergensk, Norsk eller Ny-norsk er mindre vesentlig......
Ehemm, me skil ikkje mellom norsk og nynorsk, takk! Men mellom bokmål og nynorsk, som begge er norske målføre!

Og det er vel heller ikkje slik at ein snakkar nynorsk eller bokmål. Det skriv ein. Ein snakkar dialekt :)
Ballen skal fremover!

Chrisstah

Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

Lasaron

Pent bergensk, pluss en variant på Østlandet og i Finnmark er vel ren bokmål, er det ikke?
Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: Chrisstah on July 24, 2018, 11:24:55 AMhttps://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2018/frustrert-brann-sjef-onsker-regelendring_fot_sto6854069/story.shtml

Soltvedt vil ha regelendringer.

Godt mulig det kan være effent med en mellomting mellom proffkontrakt og amatørkontrakt, som Soltvedt lufter. Har ikke så greie på slikt.

Likevel, det lyder hult når Soltvedt sukker over om det er vits i å ha akademi når Brann har den holdningen den har til bruk av talenter på A-laget. Håper en journalist tar tak i det.
Tren på langskudd

Henki

Quote from: Lasaron on July 24, 2018, 11:25:50 AMPent bergensk, pluss en variant på Østlandet og i Finnmark er vel ren bokmål, er det ikke?

Normalisert østlandsk er vel, såvidt jeg vet, det nærmeste man kommer å snakke bokmål. Finnmarksdialekten bærer også mye preg av det, men ikke i like stor grad. Men det er fortsatt forskjeller nok til å kunne si at det er dialekt.
Ballen skal fremover!

Lasaron

Ja, tonefall er jo en del av totalpakken dialekt.
Tren på langskudd

Henki

Quote from: Lasaron on July 24, 2018, 11:39:18 AMJa, tonefall er jo en del av totalpakken dialekt.

Blant annet ja :)
Ballen skal fremover!

Superjack

Brannsupporter.

Superjack


Liker at talent-tråden er blitt en post for språkdiskusjon.

Sånn for å si min mening; Jeg liker ikke ny-norsk, og jeg skjønner ikke hvorfor pittelillenorge skal ha to norske skriftspråk. Og at om man ikke behersker begge så er du ubrukelig i samfunnet.

Jeg er kanskje ganske uenig med mange i mye. Men mener selv jeg har rett i det meste. ;-)

Bl.a så mener jeg at Brann sin sportslige ledelse har mye mer kunnskap om utvikling av fotballtalenter enn det jeg sitter med. Jeg tror heller ikke det er vond vilje og motstand mot spillere under 24 år som er grunnen til at ikke alle talentene slipper til.

Det er snakk om kamp om 11 plasser for spillerene og da sloss talentene om samme plassene som de andre i klubben.
Hvem skal ut av dagens start-11 eller de 2-3 som er først i køen for å la talentene få spille?

Store klubber i Europa tråler alle U-landslag etter talenter. De har råd til akademier der med å plukke 30-40 talenter, globalt. Om de lykkes med å få frem 1 spiller på A-lagsnivå pr kull så går de vel i pluss, med dagens priser på spillere.

Dette er ikke sort / hvitt, og igjen, min personlige mening er at veldig mye gjøres riktig oppe på Stadion, og har vært bra siste årene. Så får vi håpe at det blir rom for flere lokale / at lokale er gode nok til et Brann i toppen.

Brannsupporter.

krakra

Bra innhopp av talentene i går. Moldenes spilte back, sol vel ikke er hans sterkeste rolle, men fikk vist seg fram med ball noen ganger iallefall.

Bildøy hadde flere gode innlegg som førte til gode målsjanser. Også noen lovende raid, men han ble som regel satt opp veldig lavt i banene - gjerne helt nede på midtbanen - så det ble ofte at han som alle andre snudde og slo bakover. Fikk sett både farten, nærteknikken og noen bra innlegg.

Det var ikke de beste forutsetningene med et kollektiv som ikke hang sammen, men de kom greit ut av det.

 Særlig Bildøy forventer jeg å se utover høsten. Er han like god på venstresiden som på høyre kan han like gjerne ta plassen til Marengo i stallen. En spiller som verken er ung eller spesielt god. Det er greit at han er veldig god på å drible, men når han verken han skyte eller legge inn og ser ut til å mangle spilleforståelse til å faktisk utnytte dribleegenskapene for å skape sjanser så trenger vi ikke satse på ham. I går var både Koomson, Vega, Braaten og Bildøy bedre. Gilli fungerer også bedre på venstrekanten. Ikke den mest fargerike spilleren, men med produktiv og betydelig bedre defensivt.

Forøvrig spilte Stenevik fra start igjen i går etter et lengre skadeavbrekk. Han scorte på straffe. Fantoft scorte to mål for Åsane som er på vei mot å redde plassen i OBOS.

Lasaron

Brann sitt G16-lag havnet i den dårligste av tre avdelinger i nasjonal serie etter en svak vår. Der er det fem andre lag, og det skal spilles dobbel serie. Dermed begynte de allerede i mai/juni der Brann åpnet med 1-1 borte mot Rosenborg og fulgte opp med 4-1 hjemme mot Ulf.

I ettermiddag var det runde tre, borte mot Mjøndalen. Brann ledet 2-0, etterhvert tok Mjøndalen over og ledet 3-2. Så klarte Brann å hente seg inn igjen og vant 4-3. Bra!

Sandefjord og Odd er de to andre lagene i avdelingen.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: krakra on July 30, 2018, 08:30:17 AMBra innhopp av talentene i går. Moldenes spilte back, sol vel ikke er hans sterkeste rolle, men fikk vist seg fram med ball noen ganger iallefall.

Bildøy hadde flere gode innlegg som førte til gode målsjanser. Også noen lovende raid, men han ble som regel satt opp veldig lavt i banene - gjerne helt nede på midtbanen - så det ble ofte at han som alle andre snudde og slo bakover. Fikk sett både farten, nærteknikken og noen bra innlegg.

Det var ikke de beste forutsetningene med et kollektiv som ikke hang sammen, men de kom greit ut av det.

 Særlig Bildøy forventer jeg å se utover høsten. Er han like god på venstresiden som på høyre kan han like gjerne ta plassen til Marengo i stallen. En spiller som verken er ung eller spesielt god. Det er greit at han er veldig god på å drible, men når han verken han skyte eller legge inn og ser ut til å mangle spilleforståelse til å faktisk utnytte dribleegenskapene for å skape sjanser så trenger vi ikke satse på ham. I går var både Koomson, Vega, Braaten og Bildøy bedre. Gilli fungerer også bedre på venstrekanten. Ikke den mest fargerike spilleren, men med produktiv og betydelig bedre defensivt.

Forøvrig spilte Stenevik fra start igjen i går etter et lengre skadeavbrekk. Han scorte på straffe. Fantoft scorte to mål for Åsane som er på vei mot å redde plassen i OBOS.

Lasaron

NRK leverer igjen. De melder at Brann har signert proffkontrakt med Eirik Moldenes, David Tufta og Mikail Maden. Sistnevnte er den yngste som har fått det i Brann. Det står dessverre ingen ting om lengden på kontraktene. Noen som vet?
Tren på langskudd

Go Up