• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?

Started by fisken74, June 16, 2008, 05:54:43 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Xminator

Det som gikk galt var skader på samtlige førstelagsspillere bortsett fra Winters. Jøsendal har langt antydet at det var den lange sesongen 2007 (inkludert Evertonkampene) som nok er mye av forklaringen på mange skader. Ellers nevner han mange skader i kampsituasjon og betegner det som en kombinasjon av tilfeldigheter og at motstander legger litt ekstra i å møte serievinneren.

I sum har dette betydd lavere kvalitet på trening, halvskadde spillere fra start og få kvalitetsvalg på benken. Litt som høsten 2006.

Klaus_Brann

...Og Hanstveitt. BA hadde en stor artikkel om dette forrige uke, hvor det vel kun var Hanstveit som verken hadde vært gjennom sjukdom, eller skader i 2008. Det sier seg selv at det ikke er enkelt å trene et fotballag, når de du skal trene ikke er der.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Fez

Ett ord: midtbanen!

Den har vært altfor dårlig. Både i samspill med angrepet og ikke minst forsvaret. De løper for lite, og de løper på feile tidspunkt virker det som.
Merkelig nok tror eg de løper like mye som f.eks i PL, men der borte løper de på riktig tidspunkt, og de forsvarer/angriper i en mye mere komplett og kompakt spillestil.
Ellers tror eg litt av grunnen fremover er at Demba enda ikke er helt kjørt inn i det han skal gjøre fremover i banen. Men det tror eg kommer seg etterhvert.
Forsvaret spiller forsåvidt ikke så dårlig, men når midtbanen ikke er noe samkjørt med forsvaret, så ser alt så håpløst ut.
Personlig etterlyser eg en mye mer synlig spillestil i å forsvare seg på. Greit, de må ha en plan fremover, men de må da ha en plan om hvordan å forsvare seg. Det er det eg tror mangler i Brann.


Innlandsmax

Nei. Mjelde må bli. (Bare for å svare med et like saklig, og velunderbygd innlegg).

tr0Ndemann

Er helt enig. Det kan stilles spørsmål ved hans taktiske valg, og hvordan de påvirker kamper som Brann taper - men å gi Mjelde fyken i den situasjonen Brann er i nå? Aldri.
What a waste of council tax, we paid for your hats!

Belfort

Er nok mange ulike grunner til den dårlige vårsesongen. Skader er helt klart en av grunnene. Brann lurte seg selv med og ikke forsterke i vinter når bl.a Huskeklepp ble borte.

Einarsson som ikke har dokumentert noe siden høsten 2004! ble hentet inn som et cover på midtbanen,men det er jo og tro på julenissen på denne årstiden og tro at han skulle være en bærebjelke på laget. Hassan har aldri klart og hente seg inn igjen etter skaden i vinter og leverer midtbanespill på samme nivå som Lennart Fridh i sin tid. En solli som antagelig får en reaksjon på den oppsiktsvekkende gode 2007 sesongen på samme måte som Dahl fikk etter 2006.

I sum er dette alt for mange spillere som ikke leverer til forventet. Til tross for Patrick Hansson siner forsikringer om nye rekordverdier på det fysiske i troppen så har man ikke sett mye til dette. En midtbane som løper lite og feil. Veldig mye må rettes på dersom vi i det hele tatt skal ha en mulighet til og ta igjen solide Stabæk. Først og fremst noen veldig solide forsterkninger.

gitarbroiler

Hovedproblemet i år har vært tro på egne ferdigheter, og det negativt ment. Brann har hatt altfor høy tro på egne ferdigheter før sesongen, og var sikker på at de skulle klare å gjenskape fjorårets sesong med tilnærmet likt mannskap.

Sannheten er at stallen er svekket. Winters og Helstad har blitt eldre, uten at det er positivt. Opdal var på tur nedover hele vinteren gjennom, og sist men ikke minst; Andresen som var hjernen og motoren i laget var borte. Det som ble hentet for å erstatte kan ikke måle seg i kvalitet, og således er stallen svekket. Samtidig har de andre lagene trent ekstra hardt for å ta igjen Branns forsprang fra 2007, mens Brann har hatt tro på å gjenskape samme som i 2007. Skal man gjenskape noe fra året før, så bør man alltid styrke stallen for å møte økt motstand fra de som ønsker å ta igjen det forspranget man hadde.

Hvem har ansvaret? Hele det sportslige apparatet bør tenke over dette, og det hjelper ikke å skylde på skader. Et fotballag består av de spillerne man har tilgjengelige. Har man ikke gode nok spillere tilgjengelig, så er heller ikke fotballaget godt nok.

Er svært spent på om Brann handler i sommer, og hvilken kvalitet som handles. For noe må gjøres skal Brann ha noe som helst håp om edelt metall og god følelse etter CL kvalikk.


dudo

Sentral midtbane har vært problemet, løsningen er i Gambia. På de fire kampene Tijan har vært involvert har vi 10 poeng. Tilfeldig? Vi må ha inn en backup, i tilfelle rottefelle.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Mika Kottila

Det skrives flere ganger her at spillerene ikke har prestert, kunne ikke vært mer enig, MEN Hvem i H...... sin feil er det da??? Hvem er det som ikke klarer å få spillerene til å prestere? Hvem er det som aldri klarer å få spillerene til å snu en kamp ( i positiv retning)? Mannen kunne ikke motivert en ku til å si mø engeng.

naitsirk


vebo

Quote from: Mika Kottila on June 17, 2008, 17:32:07 PM
Det skrives flere ganger her at spillerene ikke har prestert, kunne ikke vært mer enig, MEN Hvem i H...... sin feil er det da??? Hvem er det som ikke klarer å få spillerene til å prestere? Hvem er det som aldri klarer å få spillerene til å snu en kamp ( i positiv retning)?


Oss supportere?
Tiocfaidh ár lá

Xminator

Både Bakke og Helstad slo opp igjen ankelskader på dagens trening og spiller ikke mot Aalesund.

Gubrask

Quote from: Xminator on June 17, 2008, 19:43:13 PM
Både Bakke og Helstad slo opp igjen ankelskader på dagens trening og spiller ikke mot Aalesund.


Link til saken:
http://fotball.bt.no/eliteserien/article110566.ece

Mjelde sier de vil "kjøre for fullt" i 60 minutter og slippe til ungdommer utover om Helstad og Bakke ikke spiller..

BBB-Tony

Helsiken! Det er til å bli frustrert av! Hva i alle dager er det som gjør at vi får så mange skader? Kun tilfeldigheter? Det er da andre lag som har hatt like lange sesonger som vi hadde i fjor, men unngått så mange skader sesongen etter!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Go Up