• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Håkon Opdal

Started by dudo, January 18, 2008, 14:45:59 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Huff

Etter dagens TL-runde føler jeg litt ros av Opdal er på plass. Han gjør en feil en gang i blant, men se på alternativene rundt om kring. Takk og lov for at vi har Håkon i mål. Nå håper jeg inderlig ikke at Håkon selges til sommeren.

Håkon har gjort en stor tabbe i år og ellers variert mellom bra og glimrende. Vi har med andre ord en av TLs tre beste keepere, om ikke den beste.

Tom C

Kan vel ikke si at Håkon Opdal har vært "outstanding" i årets sesong, men jeg synes han har vært bra. Og jeg lurer derfor på om han ikke burde være aktuell for førstekeeperplassen på landslaget igjen? Nå er jo Jarstein helt på jordet, og ingen har vel akkurat blitt imponert over Jon Knudsen i år. Og jeg kan ikke forestille meg Espen Johnsen som landslagskeeper heller, en ustabil keeper som ikke en gang liker fotball... :S

Da har vi vel ikke så mange andre stabilt gode keepere å velge mellom? Thomas Myhre? Næh. Noen andre?
Aldri mer Obos....

Kai-Olai

Vil tro Espen Bugge Pettersen i SF stiller sterkt i køen til dette uttaket..

Fez

Eller Starts Kenneth Høie..

nummer9

Syntes ikke Kenn eth Høie virket stabil mot oss, selv om han ikke gjorde noen direkte blemmer var han ikke heelt patent på målet til Brann.

Henrik8

Opdal bør være landslagskeeper. Viser at han er på vei mot 2007-formen. Ene målet mot Odd er så som så, samme med det ene mot TIL. Ellers viser han klart at han er på riktig vei. Flere kanonredninger hittil, og med enda mer tid etter skaden forsvinner de små tabbesymptomene også.
Kjør over pakket 09`

Yngve

Forsåvidt einig. Litt provosert over alle desse "ekspertane" som berre snakkar om Knudsen, Jarstein, Myhre (!) og av alle Lund Hansen. Opdal er tilbake i god form og leverer stabile kampar. Har han hatt nokon tabbar sidan tronsø-kampen?

På den andre sida er det greitt at han ikkje spelar på landsen, då får ikkje dei utanlandske laga opp augene for han og me har han lenger..

Henrik8

Det kommer vel litt an på hvordan og hva man definerer som en keepertabbe. En del mener det ene målet mot Odd er en tabbe. Jeg er ikke enig, i de aller fleste tilfelle vil ballen få en berøring i feltet, og da må Opdal stå der det er mest sannsynlig at han kan redde hvis det kommer en berøring. Så får ballen heller gå inn den lille andelen av ganger den går gjennom feltet.

Jeg kjøper ikke forklaringen om at Opdal ikke redder uansett hvis det kommer en touch på ballen. Han er så reaksjonssterk at det kan han fint gjøre. Et slikt standpunkt er uansett litt spesielt, da det nærmest innebærer at det blir poengløst å ha en keeper på slike innlegg.

Uansett hva man anser som en keepertabbe er Opdals vesentlige mindre "tabbete" enn de fra de andre keeperne i Tippeligaen. Jarstein x 3, Jan Kjell Larsen x 2, Myhre x 2, Andre Hansen x 2, Lars Ivar Moldskred x 2, Johan Dahlin og Pavel Londak har alle hatt tabber som har vært verre enn de målene man kanskje kan sette på Opdals kappe. Med det har vi dekket nesten halvparten av alle keeperne i Tippeligaen.

Perkins, Høie, Knudsen og Bugge Pettersen har vel ikke hatt noen utpregede tabber så vidt jeg kommer på, men har heller ikke utmerket seg på et spesielt høyt nivå. Jeg synes Opdal har vært generelt bedre enn disse. At han har ett høyere bestenivå kan det vel neppe være tvil om.
Kjør over pakket 09`

posemedsnopi

Opdal fikk plass på tribunen i dagens landskamp. Til tross for Jarsteins tabber. At han gidder...
Misstenker Grodås for å se seg blind på at Jarstein, i følge ekspertene, er en typisk "keepertype". Det er tydeligvis alt som kreves...

dudo

Vi skal være sjeleglad for at han sitter på tribunen. Helst skulle han holdt seg hjemme.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

QuoteBranns vedtekter
§ 1 Formål
Klubbens formål er å drive idrett organisert i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) ved samarbeid og kameratskap å fremme fotball, både på amatør- og profesjonelt nivå, og å skape et godt miljø for alle medlemmer.

Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Klubben skal være nøytral i partipolitiske spørsmål og livssyn/trosoppfatninger. Det er ikke tillatt for medlemmer å arbeide for bestemte politiske oppfatninger eller trosretninger i sin klubbvirksomhet. Det er heller ikke tillatt å bruke klubbens anlegg, eiendeler, emblemer eller annet i forbindelse med slik virksomhet.


Ikkje eit vondt ord om Opdal eller Høyre, han ikkje på tynn is her?
Gå av.

vebo

Tiocfaidh ár lá

Joggi Bogga

Skandale!

Hadde det i det minste vært et parti som stod for fellesskap og lagbygging så kunne man sett gjennom fingrene. Men Brann kan ikke være folkets klubb og samtidig ha medlemmer som promoterer et parti som kun arbeider for at elitene skal kunne rykke ytterligere fra massen.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

vebo

Drit nå i det politiske budskapet. Det å bryte formålsparagrafen må uansett sees alvorlig på!
Tiocfaidh ár lá

Langhår

Det er klart at Opdal må få lov til å flagge et politisk standpunkt uansett hvor ynkelig det er, at han støtter ego-partiet Høyre får være så sin sak. Grensen går imidlertid langt før han lar bruke i en politisk reklamefilm med Stadion som kulisse og dermed bruker klubbens faciliteter til å reklamere for et politisk parti.

"Det er heller ikke tillatt å bruke klubbens anlegg, eiendeler, emblemer eller annet i forbindelse med slik virksomhet."

Virker rimelig åpenbart dette her. Nå spørs det hva klubbledelsen gjør.


"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

skuteviken

June 17, 2009, 15:59:38 PM #415 Last Edit: June 17, 2009, 16:03:03 PM by skuteviken
Quote from: Joggi Bogga on June 17, 2009, 14:43:27 PM
Skandale!

Hadde det i det minste vært et parti som stod for fellesskap og lagbygging så kunne man sett gjennom fingrene. Men Brann kan ikke være folkets klubb og samtidig ha medlemmer som promoterer et parti som kun arbeider for at elitene skal kunne rykke ytterligere fra massen.


Folk kan la det ligge! Vi diskuterer hvor vidt han har gjort noe galt, noe de fleste sikkert ser. Ikke det politiske budskapet, er ikke noe bedre om det er overformynderi-tanker og restriksjoner i folks selvrealisering og frihet han står for, for å sette det på spissen andre veien.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

skuteviken

Quote from: Langhår on June 17, 2009, 14:54:21 PM
Virker rimelig åpenbart dette her. Nå spørs det hva klubbledelsen gjør.


Tror ikke det får så store konsekvenser ut over at det ikke kan gjenta seg. Skal ikke se vekk i fra at det faktisk er slik at de er beviste på alt sammen, men det gjør det ikke mindre feil av den grunn. Kan ikke være slik at stadion skal være med i en reklame film fra høyre med en av spillerene til klubben, samme om det er FRP-folk som syns høyre er for naive i miljøpolitikken eller venstreradikale som tror kapitalisme er roten til alt ondt i verden.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

vebo

Har snakket med en bekjent på Stadion. Det ble visst forespeilet at det bare skulle være en skoleoppgave fra disse elevene på BHG, BA har visst heller ikke opptrådd helt ryddig slik det ser ut.
Tiocfaidh ár lá

posemedsnopi

Opdal får sikkert nok tyn når han reiser inn til Odda...

kabelmann

Den eneste grunnen til å heve øyenbrynet en smule finner man i følgende sitat:
QuoteHan har ikke fått noen kommentarer fra lagkameratene etter at han «sto frem» som Høyre-mann i et intervju med BA. Politikk er ikke det mest debatterte emnet i garderoben.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

blubbin

To nye tabbemål fra Opdal i dag.  Denne mannen hører hjemme i 2.- eller 3. divisjon.

Nixon

At Opdal er høyre-mann er vel ingen overraskelse. Faren er jo stor høyre-pamp inne i Odda!
Rød makt på Hansa

TCAC

Høres plutselig meget fornuftig ut denne Håkon Opdal. :)

Om "folka på Stadion" var informert er det vel dessuten ingen stor sak i det hele tatt...

skuteviken

Quote from: TCAC on June 17, 2009, 22:31:05 PM
Høres plutselig meget fornuftig ut denne Håkon Opdal. :)

Om "folka på Stadion" var informert er det vel dessuten ingen stor sak i det hele tatt...


Som sagt er ikke innholdet jeg skal reagere på, men det er ikke helt riktig å gjøre noe politisk ut av Brann. Brann er for alle, og politikk er et så viktig tema at det ikke bør være et tema i Brann-sammenheng. Det står dessuten i vedtektene. Nå tror jeg ikke det blir noe stor sak ut av dette her, men vi bør helst unngå slike ting i fremtiden.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

TCAC

Greit nok det, jeg synes uansett signaleffekten av en fotballspiller som er interessert i politikk er mer positivt enn at et forbilde i Brann uttrykker et bestemt budskap. Og det ville jeg faktisk synes selv om det hadde vært SV Opdal sympatiserte med...

Dessuten kan man ikke ut fra den artikkelen se hvordan dette ble fremstilt i videoen. Den eneste "kontroversielle" delen vi vet om er vel at Stadion ble brukt i bakgrunnen. Som privatperson kan vel Opdal gjøre stort sett hva han vil? Ser at dette er i grenseland når det gjelder klubbens paragrafer, men det er definitivt ingen skandale...

skuteviken

Skandale er det nok ikke:) Vet at Per Ciljan Skjeldbred har føket rundt om å skreke om hvor urettferdig verden er i media mange ganger før, pakket inn i terroristskjerf.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Stian

Vi lar den politiske debatten ligge...

vebo

Ny vinkling i saken fra BT.no

Er spillerene automatisk medlemmer av klubben? I så fall så bryter han vel fremdeles vedtekten, selv om det blir filmet et annet sted enn på stadion..?
Tiocfaidh ár lá

TCAC

Quote from: vebo on June 18, 2009, 11:48:50 AM
Ny vinkling i saken fra BT.no

Er spillerene automatisk medlemmer av klubben? I så fall så bryter han vel fremdeles vedtekten, selv om det blir filmet et annet sted enn på stadion..?


Som privatperson kan vel Håkon Opdal gjøre akkurat som han vil så lenge han ikke bryter norsk lov!

Spelaren

Brann har igrunn opptrådd glimrende og tro mot vedtektene sine, det var den diskusjonen eg var interessert i, ikkje borgerlig vs sosialistisk... Det var faktisk ein av dei første kommentarene på saken i BA som trigget min interesse...
Gå av.

Torvanger

Har nyss kommet hjem fra utlandet og fikk først nå se klipp fra Viking - Brann og det er bare å gi seg ende over hva denne oddingen i mål kan stelle til. Han har en så elendig rekkevidde at det er ikke sant. Opdal har etterhvert en nokså stygg tabbehistorikk og tabbene han har gjort har alt for ofte fått direkte innvirkning på poengfordelingen.

Dersom Udjus ikke er et bedre alternativ, så bør Brann begynne å se seg om etter andre alternativer. Jonevret tok affære med Larsen, nå forventer jeg etterhvert at Nilsen markerer vs Opdal.


dudo

Eh, sikker på at du så rett kamp? Det målet hadde ingen verdens ting med rekkevidde å gjøre.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

DangerousDan

Quote from: dudo on June 24, 2009, 19:49:22 PM
Eh, sikker på at du så rett kamp? Det målet hadde ingen verdens ting med rekkevidde å gjøre.


Nei det hadde det ikke, og jeg kan ikke se at Opdal har gjort en så svak sesong at det er betimelig for Nilsen å "markere" noe som helst, ref Torvanger.
Vil heller mene at han har hatt en sterk sesong jeg.

kabelmann

Quote from: dudo on June 24, 2009, 19:49:22 PM
Eh, sikker på at du så rett kamp? Det målet hadde ingen verdens ting med rekkevidde å gjøre.

Det er et definisjonsspørsmål. Han har dog vist gang på gang at han har store problemer med å beregne ballbaner, så at han slipper baller under seg er ikke veldig overraskende. Er forøvrig enig med Torvanger. Kanskje man etterhvert burde prøve Udjus litt, om ikke for annet enn å sette litt press på Opdal.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

kabelmann

Det skulle man jo nesten tro. En ball som går tre meter til siden for deg er også innen rekkevidde for de aller aller fleste, men noen bruker litt lengre tid enn andre på å nå bort til den.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Langhår



Quote from: kabelmann on June 24, 2009, 20:00:03 PM
Quote from: dudo on June 24, 2009, 19:49:22 PM
Eh, sikker på at du så rett kamp? Det målet hadde ingen verdens ting med rekkevidde å gjøre.

Det er et definisjonsspørsmål. Han har dog vist gang på gang at han har store problemer med å beregne ballbaner, så at han slipper baller under seg er ikke veldig overraskende. Er forøvrig enig med Torvanger. Kanskje man etterhvert burde prøve Udjus litt, om ikke for annet enn å sette litt press på Opdal.


Ja, men da handler det om reflekser og hurtighet, ikke rekkevidde.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Torvanger

Mulig at målet mot Viking ikke faller inn under betegnelsen manglende rekkevidde, men likefullt er det til å gråte blod av at oddingen får black out når vi trenger det som minst. Enten har han episoder der han rett og slett ikke er tilstede mentalt, eller så er det rett og slett nerver.

Jeg stoler rett og slett ikke på mannen, selv det tilsynelatende ufarlige ved at han har en forkjærlighet for å måke ballen utover sidelinjen på en stor prosentandel av utsparkene er intet annet enn uholdbart. Bare tenk på hvor mye dette ødelegger rytmen i Branns spill og ikke minst hvor unødvendig det er at motstanderen overtar ballen.

For øvrig: Er Riisnes den eneste i Branns trenerteam? Hva med å få flere krefter inn på dette vesentlige området? NB! Ikke det at jeg har noen grunn til å mistenke mannen for å gjøre en dårlig jobb.

Belfort

Opdal sliter veldig på lave langskudd som stusser i bakken. Virker som han blir paralysert når disse skudden kommer. Tror nok det er rimelig kjent blant elitespillerne at han sliter med dette.

posemedsnopi

Quote from: Belfort on June 24, 2009, 20:50:42 PM
Opdal sliter veldig på lave langskudd som stusser i bakken. Virker som han blir paralysert når disse skudden kommer. Tror nok det er rimelig kjent blant elitespillerne at han sliter med dette.

Klaus_Brann

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Torvanger

Jeg foreslår et tredje alternativ, en ny keeper.

revert

Jeg foreslår vi henter han Stamatopolos (med forbehold om at navnet skrives slik)

dudo

Tja, skal man ha inn en ny keeper foreslår jeg en utfordrer a la Opdal for ti år siden. Altså Lars Stubhaug, som nylig er fristilt av Everton.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Jeg tror vi blir skuffet dersom vi tror vi kan hente en keeper som gjør null tabber. Tror ikke Opdal er noe verre enn noe annet vi kan få tak i.
Rød makt på Hansa

Christian


Spelaren

June 25, 2009, 07:49:46 AM #446 Last Edit: June 25, 2009, 08:01:00 AM by Spelaren
Hadde Solli presset slik han burde hadde me diskutert kor god prestasjon tre poeng borte mot Viking var...

Edit: btw, reklamen "øvelse.... gjør mester" på brann.no - Ekstremt sminket Opdal?? Tøff.
Gå av.

Torvanger

Quote from: Spelaren on June 25, 2009, 07:49:46 AM
Hadde Solli presset slik han burde hadde me diskutert kor god prestasjon tre poeng borte mot Viking var...

Edit: btw, reklamen "øvelse.... gjør mester" på brann.no - Ekstremt sminket Opdal?? Tøff.


Det får da være grenser, Vikingspilleren skyter fra 30 meter, harmløst. Opdal er den eneste man kan peke på, og han har dessverre gjort lignende alt for, alt for ofte.


blubbin

Quote from: Klaus_Brann on June 24, 2009, 21:49:34 PM

Dette høres ut som en beskrivelse av f.eks. Espen Johnsen.
Opdal som kan redde de mest sinnssyke skudd? Har jeg til gode å se.
Opdal som tar en del "umulige" baller? Har jeg tilgode å se.
Poenget med Opdal er at når han er i form, så er han stabilt god på alt en keeper bør ta, men slipper likevel inn de ballene som krever ekstreme redninger.  Et sånt nivå er godt nok, men når han er i "tabbemodus", så blir det desto verre, nettopp fordi han heller ikke redder noen "umulige" baller.

Go Up