• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

�konomitråd

Started by monzilla, October 04, 2007, 21:49:49 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Xminator

Var satt opp 3 mill til spillerkjøp. Det er vel ikke lagt frem noe detaljert budsjett, var ihvertfall bare overordnede tall i årsrapporten. Så det er ikke umulig Dahl har en offentlig forklaring og at regnearket har en helt annen sum.

Nixon

For å bedre økonomien til Brann kan man registrere klubben som grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Da vil klubben motta 5% av det du spiller for. En enkel måte å støtte klubben på hvis man likevel tipper.
https://www.norsk-tipping.no/page?id=498

Pr. søndag hadde Brann 35 spillere som gav klubben 8085 kroner. Ikke så mye, men potensiale må vel være flere hundretusen i løpet av et år.
Rød makt på Hansa

BojeN

Damn...da spilte disse 35 personene for ca 3000kr hver på en dag...

Sikker på 8085kr ikke var totalsummen de spilte for, og Brann får 5% av dette?
ojeN

Nixon

Quote from: BojeN on March 04, 2009, 12:58:54 PM
Damn...da spilte disse 35 personene for ca 3000kr hver på en dag...

Sikker på 8085kr ikke var totalsummen de spilte for, og Brann får 5% av dette?


Tallene stemmer nok. Ordningen har tilbakevirkende kraft fra 1. januar selv om den starter nå.
Rød makt på Hansa

BojeN

Edit: Misforstod forrige post.... ::)
ojeN

Spelaren

http://pdf.ba.no/usr/default.asp

Eg ser på thumbnailene til BAs e-avis at Brann skylder 17 mill i sign on fee, er det nokken av dere strategisk plasserte medborgere som har rukket å ta en kaffepause med avisene enno? Ihvertfall virker overskriften slik...
GÃ¥ av.

Xminator

Akkurat det kunne vi jo lese sort på hvitt i årsrapporten for ett par uker siden.

Spelaren

Quote from: Xminator on March 17, 2009, 07:55:12 AM
Akkurat det kunne vi jo lese sort på hvitt i årsrapporten for ett par uker siden.


Eg leste ikkje rapporten, men tenkte instinktvis etter dagens oppslag i BA at dette var nokke forholdsvis nytt(event manglende info om dette før), men det er vel standard BA å trykke litt ekstra kjipe ting når Brann uansett er boss.
GÃ¥ av.

Xminator

Det er nok ikke noe direkte nytt nei. Dahl etterlyste å bli stilt til ansvar da det stormet som verst i fjor høst, her er det: Dahl du har ansvar, gjør noe. Så får vi se om svaret blir i søndagens kampprogram der han er oppgitt over disse bloggerene som bare vil ødelegge.

vebo

Quote from: Spelaren on March 17, 2009, 07:47:58 AM
http://pdf.ba.no/usr/default.asp

Eg ser på thumbnailene til BAs e-avis at Brann skylder 17 mill i sign on fee, er det nokken av dere strategisk plasserte medborgere som har rukket å ta en kaffepause med avisene enno? Ihvertfall virker overskriften slik...


Nei, ikke noe nytt der, "kontraktsbonuser" som må betales i perioden 2009-2012.
Tiocfaidh ár lá

dudo

BA i dag: "Kutter i spillernes lønninger"

Vel, får de dette til uten å vente til kontraktene går ut skal de ha klapp på skuldrene i Idrettsveien. Ellers blir det spennende å se om de kutter i sine egne lønninger også.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

monzilla

Det er nå de klubbene som bruker over evne får smellen. Disse klubbene kommer til å bruke mangfoldige år til å komme seg opp igjen. Takk gud for at de har is i magen på stadion.

Xminator

Det handlet om kontraktene som skal reforhandles. I den artikkelen om Azar på BA snakkes det om 16 spillere... Da får man håpe RBH klarer å skille mellom stjerner og stallfyll. Om ikke står nok diverse andre kriserammede klubber klar med investorkroner.

Som Dudo sier, de med over en halv mill i administrasjonen kunne kuttet lønnen sin med - la oss si 30% og heller fått ett bonus-system de også... Det hadde blitt lønn til 27 spillere i stallen da...

Xminator

BT: Siste nytt er at Brann ikke har råd til å betale lønningen selv om en "riking" skulle legge ett titalls millioner på bordet for spillerkjøp.

Jeg kan allerede forutsi at "noen må ut før noen skal inn" vil koke ned til "noen gikk ut, men vi har ikke råd til noen inn".

Mens andre klubber virker å snu på hver sten for å opprettholde sportslig satsning, så har jeg en følelse av at Bjørn Dahl og styret snur på hver sten for å beholde en overdimensjonert administrasjon.

Brann gikk rett i fellen - blåste opp organisasjonen i en medgangsperiode. Det betaler vi nå for sportslig, og for de som tror vi har sett toppen av det tro igjen. Vi skal gjennom en ny runde med salg av profiler, uten at tilsvarende profiler kommer inn. Det betyr at interessen for produktet synker. Som igjen betyr mindre penger -- etc etc. Brann smidde ikke mens jernet var varmt. Nå er det på tide å tenke alternativt og finne modeller der glade giveres penger også kan dekke en større del av spillerenes lønn.

Belfort

Det er faen meg helt utrolig hvordan Brann selv har satt seg i en sånn posisjon. Nå bør permitteringene komme asap.

Gulløl

Det finnes nok fremdeles smutthull i forbindelse med sponsorer selv om Brann endrer lønnspolitikken.
En modell som Brann har brukt før i forbindelse med Kvisvik var at han også var ansatt i Chees og hevet en god del av lønnen sin der. Selv om det bare er noen timer i uken kan de timene betales høyt slik at totalpakken kan friste en ny toppspiller til Brann. Dette kan sikkert bare gjøres i 1 - 2 tilfeller i Brann stallen, men kan være en løsning nå i sommervinduet for å sikre seg en klassemidtstopper f.eks. Tore Reginiussen.
En slik "ekstrajobb" for spilleren bør helst passe med utdannelse spilleren har fra tidligere eller gå på spesielle gode egenskaper spilleren har f.eks. på å være med å profilere et produkt og/eller bedrift han jobber for. Håper Brann ledelsen vurderer dette.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

storB

Skjønner ikke helt motivet til Dahl med å gå ut med dette nå. Er det for å drepe den gryende interessen som lagets siste resultater har skapt, eller er det for å legge ballen bokstavelig talt til spillere og trenere om at det er de og kun de som skal få Brann ut av dette uføret?

Vi vet jo alle at Brann ikke har verdens beste økonomi, så summasumarum var det liten nyhetsverdi i dagens førsteside!!!
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

skuteviken

Vi vet vel alle at alle klubbene i tippeligaen sliter for tiden, Brann er en av de med best økonomi og har hatt mest ansvarlig styring. Og da mener jeg ansvarlig, ikke det at jeg mener de har prioritert rett. Det er klart det er mye administrative stillinger som er opprett i senere tid og det er ikke stor forskjell på lønnen noen i administrasjonen hever kontra en spiller, dere kan sikkert tenke dere selv at ansatte tar en del av lønnsbudsjettet.

Så tror jeg ikke vi skal være overdramatiske heller, det er klart stallen vår har en grei størrelse i dag, og viss noen blir solgt åpner det opp for nye spillere på lønnsbudsjettet igjen.

Det som irriterer meg er at alle som retter et kritisk lys mot sportsklubben plutselig er i mot den.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde



Ferguson

Hvis vi går litt tilbake til prisnivå så ligger noe av det høye prisnivået i fotball i at klubbene fikk ekstremt mye penger da den millard avtalen med NFF og TV2/Telenor ble inngått. Det som ble utslagsgivende var at de "nye" pengene klubbene fikk gikk rett i overgangssummer og spillerlønninger(der pengene ikke var øremerket andre ting). Det har ført til en veldig kortsiktig tankegang som alle klubbene idag får smertelig erfare nå som finanskrisen er kommet. Hovedpusheren for en slik tankegang er faktisk Brann og VIF som har øst penger ut i øst og vest i forhold til overgangssummer og spillerlønninger.

Lønnsnivået i norsk fotball er alt for høyt i forhold til kvaliteten på spillerne. At enkeltpersoner tjener et par miller i året er helt greit. At toppspillerne i tippeligaen tjener det er greit. Toppspillerne er de spillerne som skal ha ambisjoner om å lykkes i utlandet. Derfor mener jeg at de kvalitetsmessig fortjener en slik millionlønning. Det som er usunt i norsk fotball er alle de middelmådige spillerne som hever millionlønninger de fotballferdighetsmessig ikke er verdt. Her har klubbene mye å gå i selv etter og spesielt Brann!
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Ricky

May 23, 2009, 13:08:54 PM #421 Last Edit: May 23, 2009, 13:11:27 PM by Ricky
Kan ikke skjønne at Brann økonomisk sett ikke skal kunne klare å stå dette løpet bedre ut enn Lyn, Bodø/Glimt, Godset, HamKam og de andre klubbene som merker nedgangstidene på kroppen.
Brann betalte ut rundt 35-40 mill (?) i lønn til spillerne i fjor (eks. arbeidsgiveravgift), og i år må vel tallene nødvendigvis bli lavere pga en del dyre spillere som er borte (Helstad, Demba, Winters, TFL). Budsjetterte inntekter i år er på snaut 160 mill.

Greit at det er finanskrise og hiv og hei, men er det VIRKELIG her vi må starte innsparingene; på gratis klassespillere betalt av investorer? For meg høres det like fjernt ut som å ikke ta inn nye varer til Brann-butikken pga det store restlageret av 2008-jubileumseffekter.
Selv om man har vært igjennom et dårlig år kan man jo ikke bare slutte helt å investere i det som tross alt skal bringe inntektene på bordet.. Spesielt hvis man får tilbudt en kjempedeal, hvilket det jo tross alt er hvis en vennlig investor skulle ha betalt en klassespiller av egen lomme.

TCAC

Er det virkelig en overraskelse for folk at Brann som alle andre lag i Tippeligaen må sloss med lønnsbudsjettet for tiden?

dudo

Nei, men det er irriterende å ha de samme problemene som klubber som har 50 mill i omsetning. Vi bruker 100 mill mer i året enn noen av de andre klubbene i TL. Hva på?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

TCAC

Quote from: dudo on May 23, 2009, 15:18:30 PM
Nei, men det er irriterende å ha de samme problemene som klubber som har 50 mill i omsetning. Vi bruker 100 mill mer i året enn noen av de andre klubbene i TL. Hva på?


Stadion?

dudo

Vi bruker ikke 100 mill i året på stadion. Og dessuten - har ikke andre lag stadion?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

TCAC

Det er definitivt ikke alle andre lag som har brukt mange mange millioner på stadionutbygging og gressteppe i år nei.

dudo

Har vi drevet stadionutbygging på 09-budsjettet? Og ligger matten utelukkende i 09-budsjettet? Jeg trodde de forsvunnete pengene fra Helstad-salget delvis ble forklart med dette?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

May 23, 2009, 17:08:06 PM #428 Last Edit: May 23, 2009, 17:15:48 PM by Huff
Værre enn jeg trodde, mye verre og av lønnsadelen i Brann er det vel bare Azar som er aktuell for salg, han tjener vel mer enn litt. Klepp er billig iom at Hardball betalte sof, mens Solli mulighens er en utgiftspost? PÃ¥ den overbefolkede og svindyre sentrale mitbanen er det vel kun Jaiteh som kan forsvinne og han har garantert lavest lønn der. Priser meg bare lykkelig over at vi gav en gigantisk sof til  Holmvik, alt RBH tar i blir til gull....

Dette er ikke bra, en spiller ut betyr maks en spiller inn med mindre noen på ett eler annet mirakuløst vis vil kjøpe Bakke. Eneste trøst er vel at en del av utgiftene som SOF vil forsvinne i løpet av et par år, men dette løser ikke på langt nær alt. Administrasjonen er vel dritstor og, men gutteklubben grei vil vel ikke gi noen av kompisene sine her sparken.

Og det vi bruker mer penger enn andre pÃ¥  er vel en kombinasjon av latterlige sof og spillerlønninger. Utgifter tilknyttet stadion (gressmatte), denne er forsÃ¥vdt grei. Latterlig stor administrasjon samt dyrt tull som Branntv (antar noe slikt koster millioner og at en tjener et par hundre tusen). I tillegg kommer et investeringer i talentarbeid, for tidlig Ã¥ si om dette gir resultater eller ikke, men vi investerer vel nærmere 10 mill Ã¥rlig i dette sÃ¥ det bør gi gode resultater pÃ¥ sikt (1-2 førstelagsspillere opp per Ã¥r).


dudo

Ja, budsjettet til utvikling er sinnsykt stort. Et spennende prosjekt, men når man ser hvordan resten av klubben styres holder jeg ikke akkurat pusten av spenning.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

benny

I fjor hadde klubben inntekter på ca. 185 millioner. Hvor blir det av pengene? spillertroppen holder jo middels nivå i forhold til de andre tippeligaklubbene. Ingen tvil om at her er det mange som er kraftig overbetalt.

dudo

Nei, det er en ting, men samlet lønn og lønnskostnader kan da ikke svare for stort mer enn 40% av utgiftene?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Ricky

Quote from: TCAC on May 23, 2009, 14:38:45 PM
Er det virkelig en overraskelse for folk at Brann som alle andre lag i Tippeligaen må sloss med lønnsbudsjettet for tiden?


Det er en overraskelse av at vi kjøper og/eller forlenger med den ene perifere squadspilleren etter den andre, samtidig som vi ikke har råd til klassespillere om vi så hadde fått dem levert gratis på døren.
Problemet til Brann er ikke hva vi betaler i lønn (kan umulig være mange klubber i TL som har et sunnere forhold mellom lønn og faste inntekter enn Brann), men hva vi får igjen for pengene. Med de nest største lønningene burde det være en selvfølge at vi i det minste var med og kjempet om å være det nest beste laget.

Det verste som kan skje nå er at Brann bare lar alt tute og kjøre i 2009, med en plass midt på tabellen og nedover som resultat. Det er 2010 som er det store kontraktsåret for vår del, med en hel haug kontrakter som utløper, og Brann er nødt til å komme seg i en bedre posisjon enn de er i nå. Noe sier meg at det er lettere å få folk til å godta en mer bonusbasert lønn hos et vinnerlag som viser ambisjoner, enn hos et taperlag blottet for ambisjoner. Befinner vi oss på nedre halvdel av tabellen også etter 2009-sesongen, og gjennomgangsmelodien er at vi ikke har råd til forsterkninger om vi så hadde fått dem gratis, så skal RBH få et svare strev om ca åtte-ni måneder. Ikke bare med å få nøkkelspillerne våre til å forlenge med nye og dårligere fastlønnsbetingelser, men med å få forlenget kontraktene generelt.

Huff

Quote from: Ricky on May 23, 2009, 17:57:16 PM
Det er en overraskelse av at vi kjøper og/eller forlenger med den ene perifere squadspilleren etter den andre, samtidig som vi ikke har råd til klassespillere om vi så hadde fått dem levert gratis på døren.


Meget godt poeng, mtp hav bjørn dahl (dir) sa om stallen i BT i dag er det helt utrolig at vi tilyr Bjørn Dahl (spill) ny kontrakt. Slankere stall og flere ungdommer, hvorfor i H tilbyr vi Dahl ny kontrakt da, Cato har jo kontrakt ut neste sesong for f...

Quote from: Ricky on May 23, 2009, 17:57:16 PM
Noe sier meg at det er lettere å få folk til å godta en mer bonusbasert lønn hos et vinnerlag som viser ambisjoner, enn hos et taperlag blottet for ambisjoner. Befinner vi oss på nedre halvdel av tabellen også etter 2009-sesongen, og gjennomgangsmelodien er at vi ikke har råd til forsterkninger om vi så hadde fått dem gratis, så skal RBH få et svare strev om ca åtte-ni måneder. Ikke bare med å få nøkkelspillerne våre til å forlenge med nye og dårligere fastlønnsbetingelser, men med å få forlenget kontraktene generelt.

TCAC

Quote from: Huff on May 23, 2009, 19:09:42 PM
Quote from: Ricky on May 23, 2009, 17:57:16 PM
Det er en overraskelse av at vi kjøper og/eller forlenger med den ene perifere squadspilleren etter den andre, samtidig som vi ikke har råd til klassespillere om vi så hadde fått dem levert gratis på døren.


Meget godt poeng, mtp hav bjørn dahl (dir) sa om stallen i BT i dag er det helt utrolig at vi tilyr Bjørn Dahl (spill) ny kontrakt. Slankere stall og flere ungdommer, hvorfor i H tilbyr vi Dahl ny kontrakt da, Cato har jo kontrakt ut neste sesong for f...


Nå vet vi ikke hva slags kontrakt Bjørn Dahl er blitt tilbudt, gjør vi det? Om det er slik at han må gå ned i lønn for å få fortsette i Brann ville vi jo kunne fjernet noen røde tall i lønnsbudsjettet og samtidig beholdt denne "squadspilleren".

gitarbroiler

Det vi ser nå i klubben er delvis Mjeldes feil. Han proklamerte at det skulle bygges stein på stein, men det han har gjort er å bygge med tynne planker. Byggverket ble reist fort, men er utrolig rett å rive ned. Og dette ser vi nå.

Mjelde ble for sulten på suksessen, slik at han gikk bort fra sin proklamerte filosofi. Brann hadde i Mjeldes tid en rekke gode unge spillere som ikke fikk muligheten, rett og slett fordi Mjelde ikke turde å "gamble" med sin egen posisjon. Den "gamblingen" fikk han lov til av Dahl & co, og dette må nå resten av klubben svi for økonomisk. Selvsagt kan ikke Mjelde lastes for finanskrise, men det vi ser nå begynte en god stund før finanskrisen slo til.

Man kan på mange måter si at Brann ikke vant et gull, men kjøpte seg til det. Dette er selvsagt også virkeligheten for mange andre lag, men for en trener som proklamerte i starten at klubben skulle bygges stein for stein og at det skulle bli en stor del lokale spillere (Hordaland & omegn) i klubben, så har det blitt en stor bom. Ja; gullet kom, men de som er igjen etter Mjelde ser nå hva det har kostet.

krøvel vellevold

May 24, 2009, 06:33:41 AM #436 Last Edit: May 24, 2009, 06:37:30 AM by krøvel vellevold
Quote from: gitarbroiler on May 24, 2009, 01:37:47 AM
Det vi ser nå i klubben er delvis Mjeldes feil. Han proklamerte at det skulle bygges stein på stein, men det han har gjort er å bygge med tynne planker. Byggverket ble reist fort, men er utrolig rett å rive ned. Og dette ser vi nå.

Mjelde ble for sulten på suksessen, slik at han gikk bort fra sin proklamerte filosofi. Brann hadde i Mjeldes tid en rekke gode unge spillere som ikke fikk muligheten, rett og slett fordi Mjelde ikke turde å "gamble" med sin egen posisjon. Den "gamblingen" fikk han lov til av Dahl & co, og dette må nå resten av klubben svi for økonomisk. Selvsagt kan ikke Mjelde lastes for finanskrise, men det vi ser nå begynte en god stund før finanskrisen slo til.

Man kan på mange måter si at Brann ikke vant et gull, men kjøpte seg til det. Dette er selvsagt også virkeligheten for mange andre lag, men for en trener som proklamerte i starten at klubben skulle bygges stein for stein og at det skulle bli en stor del lokale spillere (Hordaland & omegn) i klubben, så har det blitt en stor bom. Ja; gullet kom, men de som er igjen etter Mjelde ser nå hva det har kostet.


Helt enig! Mjelde burde brukt minst 25 år på å bygge seg det gullet, i stedet for bare fem. Fem år fra middelmådighet til gull er altfor kjapt. Det er jo ingen lag som f.eks. går rett fra Adeccoliga til medaljekamp. Her burde noen satt bremsene på, slik at vi hadde hatt følgende utvikling: 2003: 12.plass (redde seg via kvaik), 2004: 12.plass (redde seg via kvalik), 2005: 11.plass, 2006: 11.plass med bedre målforskjell enn året før. 2007: 10.plass. 2008: 10.plass med bedre målforskjell enn året før. 2009: 9.plass. 2010: 9.plass med bedre målforskjell enn året før. 2011: 8.plass. 2012: 8.plass med bedre målforskjell enn året før. 2013: 7.plass. 2014: 7.plass med bedre målforskjell enn året før. 2015: 6.plass. 2016: 6.plass med bedre målforskjell enn året før.

2017: Nå skulle Mjelde sett at det kanskje gikk litt fort i svingene, så nå hadde det nok vært mest fornuftig å ta et skritt tilbake. Derfor 9.plass igjen. Men bedre målforskjell enn da de sist kom på 9.plass.

2018: 8.plass. 2019: 8.plass med bedre målforskjell enn året før. 2020: 7.plass. 2021: 7.plass med bedre målforskjell enn året før. 2022: 6.plass. 2023: 6.plass med bedre målforskjell enn året før. 2024: 5.plass. 2025: 5.plass med bedre målforskjell enn året før. 2026: 4.plass. 2027: 4.plass med bedre målforskjell enn året før. 2028 3.plass. 2029: 3.plass med bedre målforskjell enn året før. 2030: 2.plass. 2031: 2.plass med bedre målforskjell enn året før. 2032: Gull.

Dette er veien å gå hvis man skal ta et lag med 18-åringer og utvikle dem til seriemestere innen de er 47.
Legg ned hele klubben!

dudo

Ikke helt enig der, krøvel. I 2032 bør man igjen ta et skritt tilbake for å minnes om at ikke Rom ble bygget på en dag. La oss gjerne si ned til 9. plass igjen.

Ellers skjønner jeg ikke bæret av at broileren greier å lire av seg det han gjør.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

Eg forstår ikkje at 2032 skal vere vårt gullår, det er vel ingenting som kan kobles til dette talet? Nei det hadde vore perfekt med 2063, på hundreårsdagen for forrige gull!
GÃ¥ av.

krøvel vellevold

Quote from: Spelaren on May 24, 2009, 07:48:35 AM
Eg forstår ikkje at 2032 skal vere vårt gullår, det er vel ingenting som kan kobles til dette talet? Nei det hadde vore perfekt med 2063, på hundreårsdagen for forrige gull!


Jo, men nå er det for seint. Dette var jo en plan som skulle startet da Mjelde tok over i 2003.
Legg ned hele klubben!

Xminator

Vi er jo i så fall tilbake på sporet nå. Det vil si, Huseklepp har satt noen kjepper i hjulene på turen vår til 1. divisjon, men det ordner de nok til sommeren.

Det er jo så gøy å bygge lag. Se på Stabæk som fikk en liten tur til Adecco - og vips medaljer i massevis! Det må jo vi også prøve...

For lite av inntektsøkningen har vert brukt til sportslig satsning. Man gikk rett i felle og blåste opp organisasjonen. Akkurat nå virker man handlingslammet.

Vi er tilbake som klubben som får utrolig lite ut av store ressurser. Problemet denne gangen er at man jo tross alt har utnyttet det økonomiske potensialet - og rotet det bort.

gitarbroiler

Si hva man vil om Stabæk. De har ihvertfall økonomien i orden etter at de tok et skippertak i starten av 2000 tallet, også det som følge av uvettige kjøp på 90-tallet for å skape hurtig suksess. Spillerstallen deres er meget bra, økonomien i klubbn er ryddig og de får maks utav det som er mulig med den "lille" supporterskaren som de faktisk har.

Jeg er enig med Xminator når han skriver at Brann har blåst opp organisasjonen for mye, og sitter nå på mange utgifter som kanskje er unødvendige. Men Brann har også "ødslet" bort en unik mulighet til å befeste sin posisjon som ledende i Norden. Eller har de det? Ble den kanskje "ødslet" bort allerede i 2006, når pengene satt løst for å sikre seg gullet? Mye tyder på at nedturen startet før den ordentlige oppturen i 2007.

Jeg tror vi vil gå svært mange spennende år i møte nå. Klubben skal forynge hele stallen sin, og det bare etter ETT gull (mor RBK's 12, ManU's 6 osv). Poenget mitt er at klubben har fått utrolig lite ut av de investeringene som har vært gjort for å sikre Brann/Mjelde suksess.

Nilsen vil få en tøff jobb med media, men med litt mer fokus på yngre spillere fremfor kjøp hele tiden vil det går bra. Og til de som sier at Brann ikke skal være en arena for å lære unge spillere, så trenger man ikke å se lenger enn til f.eks. RbK og Arsenal. RbK har flere egne unge spillere på laget, som har spilte i flere år, og Arsenal er nok kanskje den mest ekstreme med en snittalder på 22 i en CL finale.

Jeg tror også Dahl bør se litt på organisasjonens utgifter, og ikke bare på spiller utgifter.

nero

May 24, 2009, 10:53:43 AM #442 Last Edit: May 24, 2009, 10:59:03 AM by nero
Det Brann har prestert etter 07 har egentlig vært litt av en oppvisning i dårlig lederskap, og Brann har vist en sjokkerende evne og til å skyte seg selv i foten. For folk som har fulgt med en stund er det en slående parallell til hvordan klubben framsto på 80 og 90-tallet.

Det verste som kan skje nå er vel at vi ender opp på en intetsigende 7. plass i serien, nok til at RBH kan skylde på "marginer" og likevel kunne si at "det var jo fremgang i forhold til i fjor" med et lite fikenblad av sannhet. Da kan man lene seg tilbake uten å ta noen grep og vi fortsetter middelhavsfarten. Brann har forvaltet gullet meget slett. Første bud nå bør jo være å slanke administrasjonen, Branntv og hele sulamitten og pøse pengene inn der de bør brukes, nemlig på den sportslige biten.
Lions led by donkeys.

krøvel vellevold

Quote from: gitarbroiler on May 24, 2009, 10:42:02 AM
Si hva man vil om Stabæk. De har ihvertfall økonomien i orden etter at de tok et skippertak i starten av 2000 tallet, også det som følge av uvettige kjøp på 90-tallet for å skape hurtig suksess. Spillerstallen deres er meget bra, økonomien i klubbn er ryddig og de får maks utav det som er mulig med den "lille" supporterskaren som de faktisk har.
Legg ned hele klubben!

kabelmann

I tillegg er så vidt meg bekjent også halve stallen innleid. De har vel ikke de helt store utsiktene fremover for kjempesalg a la Alanzinho etc.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

gitarbroiler

Quote from: krøvel vellevold on May 24, 2009, 11:16:28 AM
Quote from: gitarbroiler on May 24, 2009, 10:42:02 AM
Si hva man vil om Stabæk. De har ihvertfall økonomien i orden etter at de tok et skippertak i starten av 2000 tallet, også det som følge av uvettige kjøp på 90-tallet for å skape hurtig suksess. Spillerstallen deres er meget bra, økonomien i klubbn er ryddig og de får maks utav det som er mulig med den "lille" supporterskaren som de faktisk har.


Så har ikke pengene for salget av Alanzinho og VGP kommet inn enda. De pengene vil rette opp mye av underskuddene de har hatt. Men sånn sett er jeg enig med deg i at de kunne ha gjort det bedre. Poenget mitt er at de har en administrasjon som er effektivisert og tilpasset den virkelige verden, slik at pengene de har går rett til sportslige ledelse.

I tillegg ligger mye av underskuddet som du referer til som avsetning til bygging av nye banen. Og dette er en bane/arena som de vil få mye inntekter på som følge av overbygg og meget god kapasitet. Kunne selvsagt vært en bedre FOTBALL arena, men dette er gjennomtenkt og kommersialisert.

Om det nå skulle vise seg at det blir EM i Bergen, og at Bergen bygger ny arena i sentrum som Brann skal leie (delvis eie), så har Brann kaster bort millioner på bygging av stadion som de nå har. Men det er lenge til 2016 enda....

dudo

Quote from: gitarbroiler on May 24, 2009, 13:34:16 PM
SÃ¥ har ikke pengene for salget av Alanzinho og VGP kommet inn enda. De pengene vil rette opp mye av underskuddene de har hatt.


Gjetter du igjen nå?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

benny

Quote from: Xminator on May 24, 2009, 08:41:08 AM
Vi er tilbake som klubben som får utrolig lite ut av store ressurser. Problemet denne gangen er at man jo tross alt har utnyttet det økonomiske potensialet - og rotet det bort.


Brann har fremdeles et uforløst økonomisk poteniale. Begrensningene på bruk av stadion til andre ting enn bare fotballkamper er bare et av områdene Brann kan hente mer inntekter. Stadion er dessuten ikke ferdig utbygget så det ligger fremdeles store muligheter i anlegget.
Uansett er det et under at Brann med alle sine inntekter ikke klarer Ã¥ prestere et bedre lag pÃ¥ banen enn eks. Lyn. Det mÃ¥ være lov i stille spørsmÃ¥l ved utnyttelsen av ressursene. 

nummer9

May 24, 2009, 20:32:10 PM #448 Last Edit: May 24, 2009, 20:35:47 PM by nummer9
Nå er vel Stabæk på langt nær eier i "eget" hus på Telenor Arena. Ved et kjapt søk er det Stabæk holding som eier 50% av arenaen, men eierforholdet til Stabæk holding vet jeg desverre ikke, dog mere enn 50% eier Stabæk i alle fall ikke. At Stabæk kan pumpe mere penger i sportslig satsning enn Brann er jo ikke rart når de ikke har samme utgifter på utbygginssiden. Jeg har dog en oppfatning om at Stabæks økonomi ikke nødvendigvis er så bra, og tror de ikke er langt bak Brann mtp lønnsutgifter.

skuteviken

Jeg er slett ikke glad for alt oppstyre i det siste, men nå må vi få ting i perspektiv her.

Vi har egenkapital og har ganske stor omsetning, men alt er ikke rosenrødt for tiden og vi må justere driften med tanke på endrede tider.

Men andre klubber sliter veldig.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Go Up