• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

�konomitråd

Started by monzilla, October 04, 2007, 21:49:49 PM

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Go Down

Langhår

Vi får bare håpe at andre klubber følger på, ellers blir vi stående på stasjonen når toget går. Personlig frykter jeg at vi med ekspressfart er på vei tilbake til den tiden da RBK kjøpte seg seriegull år etter år og loppet de andre klubbene for de beste spillerne for småpenger.

Trønderpakket har flere hundre millioner på bok og signalene derfra er at de nå øker budsjettene sine. Resten av fotball-norge kutter. Vi har sett de siste årene at når RBKs konkurrenter fikk bedre økonomi så var det umulig for RBK og opprettholde sin seiersrekke. Dersom vi nå vender tilbake til tiden der kun èn klubb har råd til å satse, ja så kan den utviklingen raskt reverseres.

Jeg håper Brann vet hva de gjør her. Det er noe som heter å spare seg til fant. Prestasjonsrettet lønn må følges av ambisjoner og investeringsvilje fra klubben sin side. Dersom ikke det skjer, ja så er prestasjonsrettet lønn en sikker vei mot å miste de beste spillerne. Det må være en reell mulighet for å få utbetalt bonuser, ellers er det bare tøys på et verdiløst papir.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

steinbygger

Jeg tror at resultatet i serien i 2009 avgjør om dette lar seg gjøre for Brann. Tror ikke at det er så mange som vil skrive under på en slik kontrakt i år, men hvis Brann har havnet på topp 3 neste år og helst har muligheten for å kvalifisere seg til CL i 2010 bør muligheten være der. Meg bekjent hadde ikke rbk de høyeste faste lønningene når de regjerte, men siden de var så suveren så var bonusen for seriegull og CL kvalifisering så å si som en sikker utbetaling for de som gikk til rbk

dudo

http://fotball.bt.no/eliteserien/article124302.ece

I følge Nilsen er kjøpefesten overhodet ikke over. Han vil forsterke hver en lagdel. Fin fyr!

Han har også klare tanker om hvor Azar og Husky skal spille på banen. Det kan jo også bli greit å få avklart.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

monzilla

Brann skal og må være forsiktig med økonomien fremover. Det er spørsmål om tid før fotballnorge kollapser økonomisk. Brann er en av ekstremt få klubber som faktisk genererer overskudd om dagen. Det å øke spillerlønninger og sign-on til nærmere 50% i dagens situasjon er livsfarlig. Når vi har bygget tribune sør, vel, da er kan en åpne kranen for min del.

kabelmann

Quote from: dudo on December 09, 2008, 16:06:02 PM
I følge Nilsen er kjøpefesten overhodet ikke over. Han vil forsterke hver en lagdel. Fin fyr!

Jepp, men "vil" og "ønsker" er nøkkelordene i den artikkelen. Jeg savner et "skal".
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

thesevs

December 11, 2008, 00:09:47 AM #205 Last Edit: December 11, 2008, 00:11:19 AM by thesevs
Fant en oversikt over fordelingen av fotballpengene for 2008:

http://www.na24.no/propaganda/article2461889.ece

Stabæk        21 728 158
Fredrikstad  17 101 620
Tromsø        13 679 065
Bodø Glimt   11 488 732
Rosenborg  18 264 421
Viking          14 147 973
Lyn              12 674 920
Brann          19 344 301
Molde          11 680 492
Vålerengen   15 794 802
S.godset     11 001 350
Lillestrøm    12 542 733
Aalesund    12 520 315
HamKam       8 896 868

Sum: 200 865 750
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

Xminator

Synest den tar litt brodden av sutringen til Brann om sviktende inntekter fra TV-avtalen. Når vi bare får 2 mill mindre enn serievinneren, og nest mest av alle lagene i Tippeligaen, så må vi da ha fått ett godt tilskudd derfra.

Nixon

http://www.na24.no/propaganda/article2479779.ece

Da er Vollvik i gang igjen! Og han vet jo godt hva som gir oppmerksomhet...;)
Rød makt på Hansa

BBB-Tony

Grøsser når jeg tenker på å ha Ludo-logoen på drakten!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

BBB-Tony

http://brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=7097

Brann budsjetterer med over 160 millioner i 2009. Utgiftene blir også store, så de budsjetterer kun med 2 mill i overskudd. Dahl regner blant annet med at det ikke blir de store inntektene når det gjelder spillersalg og lån.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.


monzilla

X har rett med visse forbehold.

- Overskuddet som har vært generert de siste årene har vært generert med hensikt til å bygge et nytt annlegg
- I en prosess der nytt anlegg er under utarbeiding er det å ferdigstille dette det viktigste - selv om det er på bekostning av sportslig suksess et par år.

Jeg mener helt klart at Dahl med magen har prioritert riktig de siste årene. For å bruke penger må en ha penger. Det var den smellen vi gikk på under Berge/Herstad/Tennfjord på 90-tallet. Jeg forventer ikke sportslig suksess fra Brann før anlegget er ferdigutviklet. Det blir som å føree krig på flere fronter. Da er det bedre å gjøre seg ferdig med en ting og gå videre på neste. På lang sikt vil det tjenes på.

Edit: Ellers er jeg enig med X i at en fotballklubb skal ikke generere overskudd. Det som er spesielt med Brann er at et eventuelt overskudd ikke blir tatt ut som utbytte av noen eiere (Les Brynestad i Lyn).

krøvel vellevold

Quote from: Xminator on December 25, 2008, 13:27:15 PM
En fotballklubb skal ikke gå i overskudd. Det som i en "vanlig" bedrift hadde vert overskudd skal i en fotballklubb inn i sportslig satsing.



Men det kan være lurt å legge av litt penger til dårligere tider. Går man f.eks med 10 mill i overskudd, bør man ikke bruke opp alle de 10 mill med en gang.
Legg ned hele klubben!

Xminator

Men pengene man legger av er fortsatt til en sportslig buffer. I RBK mistet man jo dette fokuset en gang etter 2000. Og det virker som Brann mistet fokuset etter gullet. Og ikke nødvendigvis ubevist, Dahl sa vel i ett intervju for ikke så lenge siden at "pengebruken ble litt mer alternativ nå som man ikke jaget gullet like mye" - ikke ordrett sitat.

Nå får vi håpe at det budsjettet som er satt opp denne gangen har fokus på å få Brann tilbake i toppen allerede kommende sesong. Da må det litt mer til enn en trener med glimt i øyet...

Ricky

Quote from: krøvel vellevold on December 25, 2008, 16:01:39 PM
Quote from: Xminator on December 25, 2008, 13:27:15 PM
En fotballklubb skal ikke gå i overskudd. Det som i en "vanlig" bedrift hadde vert overskudd skal i en fotballklubb inn i sportslig satsing.


Men det kan være lurt å legge av litt penger til dårligere tider. Går man f.eks med 10 mill i overskudd, bør man ikke bruke opp alle de 10 mill med en gang.


Kan ikke se noe problematisk i at Brann budsjetterer med et (ubetydelig) overskudd. De to millionene vil jo i praksis bare fungere som frie midler. Penger som styret kan flytte på i løpet av sesongen hvis behovet for to mill skulle oppstå et eller annet sted i organisasjonen.
Overskudd blir bare problematisk når det planlegges utbetalinger til eiere, eller om det profittmaksimeres som i bedrifter. Altså i overført betydning at Brann kutter i den sportslige satsningen, selger Stadion-navnet o.s.v. for å "effektivisere" og skvise mest mulig ut av sitronen.

Nixon



SVAR:
1. Det vil være på samme nivå. Det eneste vi har budsjettert ned er at vi ikke skal spille europacup. Men i Brann er vi ganske optimistiske og i den heldige situasjonen at vi har langsiktige kontrakter med nesten alle spillerne. Vi har allerede (i slutten av november) dekket 80 prosent av markedsbudsjettet. Vi har ingen indikasjoner på at vi ikke vil nå målene.

2. Man vet aldri. Europacup er en ting, men vi er veldig forsiktige med å budsjettere med spillersalg eller utleie. Vi går lavt ut neste sesong, og tror det er en fornuftig utvikling som jeg håper andre også lever etter.

3. Steinar (Nilsen) har allerede fått beskjed om at det finnes lite penger i kassen vår til å kjøpe spillere. Skal vi handle med egne midler, er det hvis noen går ut. Da må vi ha andre inn. Eller vi kan omdisponere midler.

4. Vi har satset veldig friskt foran 2008, med tre heltidstrenere på dette området. Det er vel bare Rosenborg som er i samme klasse. Vi bruker knappe sju millioner her, og intensjonen er at det blir like mye i 2009. Vi må bli enda flinkere til å utvikle spillere fra Bergen, Hordaland og Norge.

5. Man kan ikke gjøre annet enn å honorere kontraktene man har. Jeg tror både du, vi og alle sammen ser at lønnsfesten er over for denne gang. Jeg håper at også spillere, ansatte og alle andre skjønner at man ikke bare kan øke på med fantasibeløp. Vi må bruke hodet - og ikke mer penger enn vi har.

6. Heldigvis har vi en så grei bankforbindelse at de i vår iver etter å få lån har sett på scenarioer om vi rykker ned. Jeg føler vi er ganske komfortable med det, men ville selvsagt merket det i forhold til nedskjæringer. Men jeg ser ikke for meg at det skjer. Vi har god forutsigbarhet.

Bjørn Dahl til VG
Rød makt på Hansa

BBB-Tony

Gode svar fra Bjørn Dahl...
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

steinbygger

Det jeg ikke forstår er at han drar utbyggingen av stadion inn i resultatet. Utbyggingen må jo taes som en investering slik at kostnadene blir tatt over flere år (20 år regner jeg med) er greit at de trenger cash til utbyggingen, men dette skal ikke vises i ett driftsregnskap, men i en kontantstrøm (hvis ikke det er rentekostnadene som han mener tar store deler av resultatet, men da kunne det være greit å vite hva budsjettet var før finans) .

Ricky

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=7125&brann=a83a78879ca02f6e361af1d8a68a7280

Synd at Erik Hanøy er ute av dansen, for 2009 kunne virkelig blitt det store gjennombruddet for Hold kjeft, Hanøy-sangen.

"Vi minner om at..."

...gratis nyheter på mobil...
...gratis nyhetsbrev...
...se Brann-TV...
...besøk diskusjonsforumet...
...Brann.no som startside på nettet...
...link på Facebook og Nettby...

"..da bidrar du direkte til et bedre Brann-lag."

Og etter en tre sekunders pause:

"...Ja, det var altså..."

dudo

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=7097&gad=CNPbmKYFEgjfPn-1VP1DPhjxj6D8AyDrgLc1

Dette er en gammel nyhet, men jeg ser nå dette: "- Et så pass beskjedent overskudd i en bedrift med over 160 millioner i brutto inntekter er ikke veldig imponerende. vi har blant annet vært veldig forsiktige med å satse på inntekter fra salg og utleie av spillere, forklarer han."

Betyr dette at jeg må slutte å hetse andre klubber som budsjetterer med spillersalg? Kan noen med litt mer innsikt utdype om dette betyr at vi ikke budsjetterer med salg, eller om vi bare tror vi får solgt for en million eller to? Eller har man kuttet i lønnsbudsjettet uten å vite at lønnsutgifter forsvinner? Hva skjer?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Ricky

Tror Brann pleier å budsjettere med noen fillesummer på salg og utleie av spillere. Sjöhage gikk jo f.eks på lån til Trelleborg i desember, og bare dét alene gjør at vi er nødt til å budsjettere med salg og utleie av spillere i 2009.
Men selvfølgelig, hva de helt konkret mener med "veldig forsiktig" får vi ikke vite før på årsmøtet i februar.

Xminator

BA søndag, Brann regner med ekstra millioninntekter når området omreguleres til våren. Til nå har man måttet avslå forespørsler om tilstelninger i restaurantene på Stadion. Nå regner de med å kunne avholde slike utenfor kampdagene.

Nixon

Quote from: Xminator on January 19, 2009, 13:22:14 PM
BA søndag, Brann regner med ekstra millioninntekter når området omreguleres til våren. Til nå har man måttet avslå forespørsler om tilstelninger i restaurantene på Stadion. Nå regner de med å kunne avholde slike utenfor kampdagene.


BA skrev også at Viking (som det kan være naturlig å sammenligne oss med) hadde en omsetning på over 10 millioner på slike arrangement i fjor. Hva overskuddet var stod det vel ingenting om, men alt som kommer inn ekstra og som kan puttes inn i det sportslige er mer en velkomment!
Rød makt på Hansa

Xminator

er selvsagt ett underskudd på 2 mill...

viks

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article4057285.ece

Dersom Brann går i null i 2008, så lurer jeg på om hele Helstad salget er inntektsført i 2008. Om dette er tilfelle, så er jo det reelle tallet for Brann minus 15 millioner cirka (om man ser bort i fra spillersalg). Jeg vil da også tro at hele salget er inntektsført i fjor.

Sier seg selv at vi neppe har allverdens å handle for i år da...
Da Miller lobbet inn 4-1 -hans tredje scoring for kvelden -rett før slutt, gikk et fullsatt Brann Stadion helt av hengslene. Folket reiste seg og sang "Rosenborg rykker ned!", så det hørtes nesten helt opp til Trondheim" (VG 20.06.05)

Klaus_Brann

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

CFD

Spørs hva NISO sier da. Vi snakker her om en yrkesgruppe som pÃ¥ 10Ã¥r har 10doblet lønnen sin , og nÃ¥ som klubbene sliter med økonomien sÃ¥ skal de fortsette Ã¥ heve lønn? De har loven pÃ¥ sin side, men jeg trodde selv fotballspillere hadde empati for klubben man spiller for. Dette er kanskje for mye Ã¥ be om ,men en tankevekker siden det var flere spillere som gikk ned i lønn ved tidligere kriser. 

Jeg kan forstå situasjonen tilbake på 90tallet da spillere tjente heller dårlig ,men idag hvor selv spillere som sitter på benken tjener minst 500.000 uten noen nødvendig utdannelse så synes jeg at lønnskutt er mer aktuelt enn noen gang før.

Her burde man gjøre som Amerikansk NHL. Sette lønnstak , koste hva det koste vil!

Xminator

Spillerene går ikke ned i lønn før kontrakten løper ut. Det er jo også eksempler på at spillere kollektivt går ned i lønn om en klubb sliter.

Brann er ikke den klubben som vil merke dette best, så ser ingen grunn til å gi fra seg den konkurransefordelen vi har i økonomien for å hjelpe Andresen og VIF...

Spelaren

Eventuelle forandringen i lønnsstrukturen må komme nedenfra og opp. Dersom NFF eller ein annan instans trer dette nedover håvve på klubbene blir det heilt på trynet. La markedet ordne opp sjølv...
GÃ¥ av.

Langhår

Quote from: Xminator on January 22, 2009, 07:55:47 AM
Spillerene går ikke ned i lønn før kontrakten løper ut. Det er jo også eksempler på at spillere kollektivt går ned i lønn om en klubb sliter.

Brann er ikke den klubben som vil merke dette best, så ser ingen grunn til å gi fra seg den konkurransefordelen vi har i økonomien for å hjelpe Andresen og VIF...


Selv om jeg synes lønningene er hinsides, samtidig som økonomien i klubbene blir verre og verre så er jeg enig i din analyse. Vi må først og fremst ta hensyn til oss selv og vi går faktisk i balanse. Det ville være en synd mot klubben om ikke Brann skulle utnytte dette for alt det er verdt.

RBK hadde økonomisk kvelertak på resten av fotball-Norge i en årrekke. Det var den viktigste årsaken til deres dominanse uansett hvor mye trønderpakket jabber i vei om godfoten og Eggen.

Her må Brann satse å gripe sjansen. Man skal selvsagt være fornuftig og ikke satse over evne, men med Branns forutsetninger er det absolutt et handlingsrom her som kan skape et finfint forsprang til resten av pakket.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

viks

Quote from: Langhår on January 22, 2009, 10:05:08 AM
Quote from: Xminator on January 22, 2009, 07:55:47 AM
Spillerene går ikke ned i lønn før kontrakten løper ut. Det er jo også eksempler på at spillere kollektivt går ned i lønn om en klubb sliter.

Brann er ikke den klubben som vil merke dette best, så ser ingen grunn til å gi fra seg den konkurransefordelen vi har i økonomien for å hjelpe Andresen og VIF...


Selv om jeg synes lønningene er hinsides, samtidig som økonomien i klubbene blir verre og verre så er jeg enig i din analyse. Vi må først og fremst ta hensyn til oss selv og vi går faktisk i balanse. Det ville være en synd mot klubben om ikke Brann skulle utnytte dette for alt det er verdt.

RBK hadde økonomisk kvelertak på resten av fotball-Norge i en årrekke. Det var den viktigste årsaken til deres dominanse uansett hvor mye trønderpakket jabber i vei om godfoten og Eggen.

Her må Brann satse å gripe sjansen. Man skal selvsagt være fornuftig og ikke satse over evne, men med Branns forutsetninger er det absolutt et handlingsrom her som kan skape et finfint forsprang til resten av pakket.


Helt enig.

At andre klubber lever over evne er ikke vårt problem. De klubbene dette gjelder må selv ta tak i egne problemer, å ikke prøve å skyve det over på andre.

Når det er sagt så virker jo mindre tippeliga klubber å være ekspert på nettopp å skyve problemer over på andre. Jmf Bodø GLimt skylder på Nordlansbanken fordi de ikke selv klarer å betale lønn. Tromsø skylder på at sportslig satsning er viktigere enn å kunne gjøre opp for seg. Lyn skylder på Mikel saken..Listen er lang, men inkompetansen er langt større...
Da Miller lobbet inn 4-1 -hans tredje scoring for kvelden -rett før slutt, gikk et fullsatt Brann Stadion helt av hengslene. Folket reiste seg og sang "Rosenborg rykker ned!", så det hørtes nesten helt opp til Trondheim" (VG 20.06.05)

Ricky

Massiv salgssvikt i Brann-butikkene - Brann-regnskapet i beste fall i null, trolig med underskudd. Salget døde bare hen utover året etter hvert som laget presterte svakere. Og julesalget var helt fryktelig, konkluderer Dahl.
- Branns controller Terje Marthinsen bekrefter at man i 2008 knapt tjente noe som helst på å ha to butikker.

http://fotball.bt.no/eliteserien/article129579.ece
http://fotball.bt.no/eliteserien/article129577.ece

Dagens optimist:

Hvor stor varebeholdningen er, vil ingen i Brann svare på. Men som salgssjef Dag Frode Algerøy i Brann sier:

Han har klokkertro på at byens befolkning vil sikre seg jubileumsdraktene.

Ricky

Den herlige ironien oppi dette er naturligvis at Brann, ved å dumpe prisene på 2008-draktene så kraftig, og samtidig kjøre aktive salgskampanjer utover våren for å få dem ut, samtidig utkonkurrerer sine egne fullprisprodukter for 2009. Så blir vi gjerne sittende igjen underskudd og varelager neste vinter også, med mindre vi opplever stor suksess på banen.

Selv synes jeg vi bør selge disse jubileumsdraktene ut februar, og heller gi de tusener av drakter som måtte bli til overs til de hjelpeorganisasjonene som organiserer og hjelper til med sport og idrett i u-landene. Er jo nok av lag som mangler drakter her i verden.

Christian

At julesalget var fryktelig er jo ikkje så rart når de ikkje klarte å få på plass 2009-drakten i en kvalitet de kunne selge. Skulle tro Brann kunne kreve erstatning for tapte inntekter fra leverandøren her.

Ellers syns eg Ricky sitt forslag er bra. Send en mail til Brann og foreslå det. Kan om ikkje annet gi positiv omtale.

Kjell249

Den mest oppsiktsvekkende kommentaren er denne her:



Dette er jo helt utrolig. Har de giret opp hele organisasjonen for å komme til Mesterligaen, unnlatt å forsterke stallen nevneverdig og solgt sin beste spiller?

Dette nivået av inkompetanse trodde jeg var et tilbakelagt stadie i idrettsveien (unnskyld kniksensplass). Har hatt litt troen på Bjørn Dahl, men her fremstår han nesten som tilbakestående. Objektivt sett så var sjansen kanskje rundt 10% for CL, men dere har belaget dere på dette scenarioet?

Uten tvil Bjørn Dahl, varelageret er alt for stort!
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

nero

February 11, 2009, 09:35:41 AM #235 Last Edit: February 11, 2009, 09:37:24 AM by nero
Quote from: Kjell249 on February 11, 2009, 09:23:24 AM
Den mest oppsiktsvekkende kommentaren er denne her:



Dette er jo helt utrolig. Har de giret opp hele organisasjonen for å komme til Mesterligaen, unnlatt å forsterke stallen nevneverdig og solgt sin beste spiller?

Dette nivået av inkompetanse trodde jeg var et tilbakelagt stadie i idrettsveien (unnskyld kniksensplass). Har hatt litt troen på Bjørn Dahl, men her fremstår han nesten som tilbakestående. Objektivt sett så var sjansen kanskje rundt 10% for CL, men dere har belaget dere på dette scenarioet?

Uten tvil Bjørn Dahl, varelageret er alt for stort!


La også merke til den, ja. Dette setter jo selvfølgelig også sportssjefens disposisjoner i forkant av CL-kvaliken i et lite flatterende lys...
Lions led by donkeys.

Nixon

I ettertid ser det jo ganske dumt ut. Men med lang leveringstid er det sikkert ganske umulig å beregne nøyaktig hvor mye man trenger av de ulike produktene. Brann har jo tidligere brent seg på å ha for lite varer.

Men det interessante i forhold til kritikken over er:
Var Helstad solgt på bestillingstidspunktet?
Visste man at spillerjakten skulle bli så vanskelig på bestillingstidspunktet?
Visste man at sesongen skulle gå så dårlig på bestillingstidspunktet?

Hvis man mener at Brann burde visst alt dette på et tidlig tidspunkt så burde man engasjere Snåsamannen til å bestille varer heretter...
Rød makt på Hansa

ostraume

Du trenger ikke være Snåsamann for å skjønne at omsetningen fra et rekordår(07) neppe vil gå opp/eller være stabil året etter.

Med CL ja, men sjansen for det (på bestillingstidspunktet) var vel ca 10% som det blir sagt over her. Skandale!
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Yngve

Salet kunne lett gått opp med tåleleg suksess i serien samt litt CL-feber.

Når det er sagt, så er jo ikkje eit sal på 10.000 drakter så alt for dårleg det heller, i alle tilfelle ikkje i ein drittsesong. Så dei kvanta dei har tatt inn må ha vore enorme.

Men eg håpar likevel Brann vel å oppretthalda butikken på Galleriet, om ikkje anna berre for å vera synlege i bybiletet. Effekten av å ha folk som går rundt med Brann-posar i byen bør ikkje undervurderast.

Nixon

Quote from: ostraume on February 11, 2009, 09:47:09 AM
Du trenger ikke være Snåsamann for å skjønne at omsetningen fra et rekordår(07) neppe vil gå opp/eller være stabil året etter.


Budsjetterte Brann i 2008 med oppgang eller det samme som i 2007?
Rød makt på Hansa

nero

February 11, 2009, 10:29:15 AM #240 Last Edit: February 11, 2009, 10:31:47 AM by nero
Quote from: Nixon on February 11, 2009, 09:42:22 AM
I ettertid ser det jo ganske dumt ut. Men med lang leveringstid er det sikkert ganske umulig å beregne nøyaktig hvor mye man trenger av de ulike produktene. Brann har jo tidligere brent seg på å ha for lite varer.

Men det interessante i forhold til kritikken over er:
Var Helstad solgt på bestillingstidspunktet?
Visste man at spillerjakten skulle bli så vanskelig på bestillingstidspunktet?
Visste man at sesongen skulle gå så dårlig på bestillingstidspunktet?

Hvis man mener at Brann burde visst alt dette på et tidlig tidspunkt så burde man engasjere Snåsamannen til å bestille varer heretter...


De visste selvsagt ikke dette på bestillingstidspunktet, nei, men poenget her er jo bare hvor utrolig viktig CL-kvaliken var. Det var jo også denne sesongen vi virkelig skulle vise at vi var et stabilt topplag, at 07 ikke bare var et blaff. Det er selvfølgelig det som gjør skuffelsen over det som skjedde høsten 08 ekstra stor, spesielt tidspunktet for Helstad salget. Rart at ikke noen satte foten ned, men RBH har jo forsvart seg med at hele ledelsen var enig, så..

På den ene siden var de altså økonomisk avhengig av en viss sportslig suksess, på den andre selger de toppscoreren (ikke bare det, han var jo omtrent den eneste som puttet) uten å ha erstatteren klar. To uker før den livsviktige CL-kvaliken. Ingen blir imponert av den forestillingen der.
Lions led by donkeys.

kjegil

Hvis du har en kjempefin drakt i året Brann tar sitt første gull på 44 år. Så lanserer du en mye styggere de neste to årene... Da er det kanskje ikke så lurt å tro at du skal selge enda flere drakter enn årene før... Når de mye styggere draktene i tillegg koster 749 kroner, da kan det tenkes at problemene melder seg...

Og når vi først er innom temaet... Kan årsaken til at Hans Lokøy sluttet som butikksjef være at han rett og slett har kjøpt inn for mange stygge drakter og laget krøll i regnskapet?


steinbygger

Kjenner jeg gutta der oppe rett hadde de hoset opp en egen CL drakt.

steinbygger

Quote from: kjegil on February 11, 2009, 10:30:02 AM


Og når vi først er innom temaet... Kan årsaken til at Hans Lokøy sluttet som butikksjef være at han rett og slett har kjøpt inn for mange stygge drakter og laget krøll i regnskapet?




Etter det jeg har hørt så var det han som gjorde drakten styggere, noen av de reklamene som var på drakten var i utgangspunktet ikke planlagt å være utformet slik de ble trykket. Er noen av sponsorene som skal ha reagert på dette.

Kjell249

Quote from: Nixon on February 11, 2009, 09:42:22 AM
I ettertid ser det jo ganske dumt ut. Men med lang leveringstid er det sikkert ganske umulig å beregne nøyaktig hvor mye man trenger av de ulike produktene. Brann har jo tidligere brent seg på å ha for lite varer.

Men det interessante i forhold til kritikken over er:
Var Helstad solgt på bestillingstidspunktet?
Visste man at spillerjakten skulle bli så vanskelig på bestillingstidspunktet?
Visste man at sesongen skulle gå så dårlig på bestillingstidspunktet?

Hvis man mener at Brann burde visst alt dette på et tidlig tidspunkt så burde man engasjere Snåsamannen til å bestille varer heretter...
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

krøvel vellevold

Quote from: Kjell249 on February 11, 2009, 09:23:24 AM
Den mest oppsiktsvekkende kommentaren er denne her:



Dette er jo helt utrolig. Har de giret opp hele organisasjonen for å komme til Mesterligaen, unnlatt å forsterke stallen nevneverdig og solgt sin beste spiller?

Dette nivået av inkompetanse trodde jeg var et tilbakelagt stadie i idrettsveien (unnskyld kniksensplass). Har hatt litt troen på Bjørn Dahl, men her fremstår han nesten som tilbakestående. Objektivt sett så var sjansen kanskje rundt 10% for CL, men dere har belaget dere på dette scenarioet?

Uten tvil Bjørn Dahl, varelageret er alt for stort!


Hvis man IKKE hadde tatt hensyn til mulig CL-spill når man kjøpte inn draktene, hadde vel folk sagt: "Jasså, så de hadde ikke engang selv troen på CL-spill?". Og enda verre hvis vi faktisk hadde kommet til CL-gruppespillet: "For noen idioter! De hadde ikke kjøpt inn nok drakter, og nå går de glipp av millioner!"

Jeg er for øvrig enig i at det beste hadde vært å væe nøktern, siden det tross alt var størst sjanse for at det IKKE ble CL-spill. Men kritikken hadde nok kommet uansett.

For øvrig hadde de sikkert sett for seg et oppsving i både interesse og salg i en siste kvalikrunde - som det vel må sies at det var stor mulighet for at vi ville nå. Men neida, Brann-publikum ga fullstendig faen i hele kvaliken og en tredjedel av publikummet som dukker opp mot AaFK i seriekamp holdt seg hjemme. Og det kan man ikke klandre Brann for at de ikke forutså. For det er og blir en skandale den labre interessen som var rundt kampene mot Marseille.
Legg ned hele klubben!

KEA

Veldig mange har sagt at de unnlot å kjøpe 2008-drakten på grunn av at den på langt nær var så fin som 2007-drakten, spesielt på grunn av at jubileumslogoen var helt skrekkelig. At julesalget dermed nesten uteble har uten tvil sammenheng med at 2009-drakten ikke var kommet enda. Det er jo helt åpenbart at svært mange fortsatt venter på denne, og fortsatt foretrekker å vente framfor å kjøpe 2008-drakten, selv om denne nå går til sterkt nedsatt pris.

Sviktende salg i Brannbutikkene er et speilbilde av fiaskoen på overgangsmarkedet. At salget av Helstad og den sportslige nedturen med CL-exit gjorde at effektsalget fikk en stor knekk er det ingen tvil om. Resultatet er millioner mindre å rutte med, til spillerkjøp og spillerlønninger og alt annet.

Kai-Olai

Mye av grunnen til at julesalget har sviktet, er som folk nevner at de ikke hadde fått inn nye varer.. Sendte selv en mail til Brannbutikken i starten av januar, og spurte om de kunne oppdatert nettbutikken sin.. Fikk da til svar at alt de hadde for øyeblikket, lå inne.. De skulle derimot oppdatere så snart de fikk inn nye varer..

Ser en innom www.brannbutikken.no idag, så er det ikke ekstremt mye spennende der.. Så jeg føler meg rimelig sikker på at om de hadde klart å bestille inn de nye effektene i god tid før jul, så hadde de sett ett mye bedre resultat i julesalget!

ostraume

Quote from: Nixon on February 11, 2009, 10:02:38 AM
Quote from: ostraume on February 11, 2009, 09:47:09 AM
Du trenger ikke være Snåsamann for å skjønne at omsetningen fra et rekordår(07) neppe vil gå opp/eller være stabil året etter.


Budsjetterte Brann i 2008 med oppgang eller det samme som i 2007?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Quote from: Kjell249 on February 11, 2009, 10:41:57 AMMener du helt ærlig Nixon at Brann burde budsjettert med CL inntektene for det er nesten det du sier.


Nei, og det gjorde heller ikke Brann. De budsjetterte såvidt jeg vet for en god sesong i TL der Brann skulle kjempe i toppen. Og hadde Brann gjort det hadde de klart et respektabelt draktsalg uten CL.

Jeg ser på Dahl sin CL-uttalselse som det halmstrået som kunne reddet sesongen for brannbutikkene. Og ikke noe de budsjetterte med.
Rød makt på Hansa

Go Up