• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Stemningen på Hansa

Started by skb!, April 16, 2007, 22:18:16 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Langhår

Quote from: "kapteinen"
Ok, prøver en gang til.
Først sier du at vi skulle ha sunget andre sanger enn klassikerene.Altså de vanlige supportersangene som vi aldri i livet hadde fått med oss hele stadda på.Hadde vel egentlig ikke runget så enormt mye på Hansa heller.Vi kunne selvfølgelig sunget gulle ska hem enda flere ganger enn det vi allerede gjorde, men det er ikke noe argument at tjukk og feit sangen ødela for andre sanger som kunne runget, for de andre sangene hadde vi aldri fått til å runge skikkelig


Hvor i all verden skriver jeg at vi skulle sunget andre sanger enn klassikerne? Det er jo tvert imot disse jeg etterlyser! Og hva vet du om hvilken sanger som hadde slått an på en unik kveld som dette? Tror du ikke det er større muligheter for at familien på 5 på SPV eller BT hadde sunget med på Byen e Bergen enn på Tjokk og feit og full? Det er dette jeg mener! At vi kunne fått med hele Stadion om ikke Tjokk og feit - sangen hadde stjålet showet.

Og bare for å gjenta det; Tjokk og feit var morsom den, for all del. Jeg sang med selv. Men når alt fokus flyttes til den sangen og den gjentas og gjentas på en måte som ville gjort en undulat stolt så slutter den på et eller annet tidspunkt å være gøy.

Jeg ønsker synging og stemning rundt hele banen. I de aller aller fleste tilfeller er det av naurlige årsaker umulig, men på en kveld som denne var det etter min mening mulig. Dessverre gidder ikke Gustav på 60 og synge Tjokk og feit og full. Byen e bergen derimot...

QuoteTjukk og feit skapte kjempestemning, kunne kanskje klart å skvise inn en byen e bergen og to gullet ska hem, der vi sang tjukk og feit og repetert oss enda mer enn vi gjør.Men hadde det vært så veldig mye bedre?


Den skapte kjempestemning på Hansa ja. En stund. Og jeg forstår ikke at du kan bruke repetering som et argument. Tjokk og feit ble jo repetert i det uendelige, faktisk til langt etter kampslutt. Og vi har flere sanger som "alle" kan enn de to som du nevner.

Jeg er for mest mulig spontanitet på Stadion og minst mulig regi og planlegging. Når dette gav seg utslag i evighetssyngingen på Tjokk og feit aksepterer jeg det. Alt er bedre enn dirigent og sanghefte, men jeg forbeholder meg retten til å si hva jeg mener om det.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

crm

Strekker litt ut denne diskusjonen, men så lenge det var folk igjen på de andre tribunene på stadion runget da Gullet skal hem og Byen e Bergen fra alle kanter, noe som ganske klart kommer frem fra en del herlige YouTube-klipp. Sitter ikke med følelsen av at noe gikk på bekostning av noe annet - det var ganske enkelt helt enorm stemning med både flere sanger samtidig og et vanvittig samlet trøkk på de rette stedene. Om en ser kampen om igjen på fjernsyn koker det minst like mye på "Tjukk og feit..." som på alle andre sanger, det ser også ut til at mange på gamle sitte slenger seg på.
"Quantify your love for me!"
K. Jæger

Nixon

Quote from: "Langhår"Og bare for å gjenta det; Tjokk og feit var morsom den, for all del. Jeg sang med selv. Men når alt fokus flyttes til den sangen og den gjentas og gjentas på en måte som ville gjort en undulat stolt så slutter den på et eller annet tidspunkt å være gøy.


Det er nå mest her på forumet at all fokus har blitt rettet mot den sangen. Under kampen synes jeg den var et fint supplement til våre mer andaktsfulle korsanger. Variasjonen gjorde bare godt for stemningen etter min mening!
Rød makt på Hansa

Langhår

Quote from: "Nixon"
Quote from: "Langhår"Og bare for å gjenta det; Tjokk og feit var morsom den, for all del. Jeg sang med selv. Men når alt fokus flyttes til den sangen og den gjentas og gjentas på en måte som ville gjort en undulat stolt så slutter den på et eller annet tidspunkt å være gøy.


Det er nå mest her på forumet at all fokus har blitt rettet mot den sangen. Under kampen synes jeg den var et fint supplement til våre mer andaktsfulle korsanger. Variasjonen gjorde bare godt for stemningen etter min mening!


Men var det vi opplevde variasjon? Enkelte har jo klaget både verbalt og skriftlig på at Gullet ska hem blir sunget altfor mye. I mine øyne ble ikke Tjokk og full variasjon, men en sang som ble gjentatt i det uendelige. Altså det samme som Gullet ska hem syngingen blir kritisert for.

Men for all del, jeg forstår synet ditt, det er ingen stor sak heller. Jeg synes bare ikke den representerte noen variasjon siden den inneholder en linje som ble gjentatt noen hundre (tusen?) ganger. En morsom liten sang som ble ødelagt av endeløse gjentagelser.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Klaus_Brann

Quote from: "Langhår"
Og vi har flere sanger som "alle" kan enn de to som du nevner.


Da utfordrer jeg deg til å nevne de!
Byen e Bergen, Berømte Brann, Brann Bergens stolthet og Gullet ska hem, hvilke fler mener du hele stadion kunne hengt seg på?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

BuG

Vi e brann bergens stolthet?

Vi e brann, vi e brann....... er to jeg kommer på i farten iallefall..
ullet 2007! =)

mads1..

Ser lyst på året..

HansaInferno

Quote from: "BuG"Vi e brann bergens stolthet?

Vi e brann, vi e brann....... er to jeg kommer på i farten iallefall..


Den første nevner også han, den andre er ikke hele stadion med på. Kun klappingen kanskje, som en en uting.

Av og til lurer jeg på om enkelte her inne kanskje er RBK-supportere som er her for å lage krøll.
Breiflabben, baby!

krøvel vellevold

Quote from: "kapteinen"
Quote from: "Langhår"
Quote from: "kapteinen"
Quote from: "Langhår"
Quote from: "Utmedsnolken"
Quote from: "Langhår"


Når det gjelder denne Tjukk og full sangen var den litt morsom i tre minutter. Det var det. Helt greit, gidder ikke hisse meg opp over det, selv om jeg føler at vi på en slik kveld hadde unike muligheter hva angår stemningskaping. Disse ble kanskje forspilt gjennom denne sangen, klassikerne hadde nok lokket enda flere med.
.


Gullet skal hem og disse andre klassikerne ble jo gjentatt i det uendelige de. Skulle vi erstattet tjukk og full med klassikerne, så hadde folk blitt fryktelig lei av å synge de samme tre sangene hele tiden. Variasjon er like viktig som at alle synger med på de samme sangene om og om igjen.


Problemet var vel at Tjokk og Full endte opp i en evighetssang UTEN variasjon. Det er ikke heller ikke riktig at alternativet ville vært å synge de samme tre sangene. Det finnes en helt haug med sanger som de fleste  kjenner, men som er lite brukt.


Argumentet mot denne sangen har jo hele tiden vært at vi kunne kjørt igang de sangene som kunne lagd større stemning, og hele stadioen kunne vært med på.
Men nå er det plutselig blitt til at vi skulle kjørt igang på de sangene som vi så vidt får til å runge på Hansa en vanlig dag.Det hadde ikke skapt i nærheten av den stemningen som tjukk og feit gjorde!Punktum finale!


Vel, såvidt jeg fikk med meg var det kun på Hansa denne sangen runget skikkelig. Det jeg snakker om er muligheten man på en sådan kveld hadde til å få med seg hele Stadion, slik man tidvis også fikk til med "Gullet ska Hem". Det er jo nettopp dette som gjør oss unike i Norge, at vi tidvis har rabling rundt hele Stadion.

Forøvrig har hva som skjer på en "vanlig dag" på Stadion fint lite med forrige kamp å gjøre. Dette var ingen vanlig dag, på ingen måte.

Punktum, komma, semikolon!


Ok, prøver en gang til.
Først sier du at vi skulle ha sunget andre sanger enn klassikerene.Altså de vanlige supportersangene som vi aldri i livet hadde fått med oss hele stadda på.Hadde vel egentlig ikke runget så enormt mye på Hansa heller.Vi kunne selvfølgelig sunget gulle ska hem enda flere ganger enn det vi allerede gjorde, men det er ikke noe argument at tjukk og feit sangen ødela for andre sanger som kunne runget, for de andre sangene hadde vi aldri fått til å runge skikkelig.

Tjukk og feit skapte kjempestemning, kunne kanskje klart å skvise inn en byen e bergen og to gullet ska hem, der vi sang tjukk og feit og repetert oss enda mer enn vi gjør.Men hadde det vært så veldig mye bedre?


Saken er jo den at vi sikkert sang "kjukk og feit og full" i 20 minutter tilsammen. Der kastet vi bort mye verdifull tid! Har sett kampen om igjen et par ganger på DVD, og trøkket på "kjukk og feit og full" kan ikke måle seg med mye annet som ble sunget. Bl.a. fordi flere andre sanger drar med hele Stadion.

"Skapte kjempestemning"??? Men det gjør jo la-la-la-tromme-forza-allez-å-å-å-sangene til Kanariene også! De fleste av oss har lenge kritisert dem for å synge evighetssanger som aldri tar slutt + at de synger en masse sanger uten noe poeng. (For meg er "kjukk og feit og full" like poengløst som "la-la-la"). Er det altså likevel slik at det ikke spiller noen rolle hvordan vi lager stemning og hva vi synger, bare det blir stemning? I så fall er det fritt frem for å synge popsanger med originaltekst, fengende barnesanger, ta med trommer og instrumenter, ha megafon, forsanger, o.l. Trodde vi hadde litt stolthet!

Kan noen snart forklare meg hva den fantatsiske humoren i "kjukk og feit og full" er? Hvem var satiren på vegne av? Hvem var den rettet mot? Hvem var den et spark til? Er det de 4000 på Hansa som er kjent for dette, og at vi dermed harselerte med resten av Stadion? Er det  Brann-fans generelt som er kjent for å være spesielt kjukke og feite og fulle, slik at vi i grunn harselerte med andre lags supportere som så kampen på tv? Eller er det fotballgenerelt som er kjent for å være "kjukk og feit og full", og at vi i grunn harselerte med alle dem som ikke er interessert i fotball men likevel var på Stadion eller så kampen på tv? Hadde det f.eks. vært slik at en kjent person hadde gått ut i media og anklaget folket på Hansa/ Brann-supportere /fotballsupportere generelt for å være "kjukke, feite og fulle", så hadde det jo vært et dagsaktuelt poeng og et stikk til den som sa det. Men jeg ser ærlig talt at stigmatiseringen mot folk på Hansa-/Brann-supportere/fotballsupportere er tydelig nok til at dette skal være noe godt poeng.


Som jeg har sagt før: 90% av dem som sang denne sangen på mandag, går ikke under kategorien "kjukk og feit og full", og 90% av de som sang denne sangen på mandag skjønte sikkert ikke bæret av hvorfor de sang dette - men bare hev seg på fordi "dette var moro". Ergo: ALT kan synges, bare melodien er fengende nok!
Legg ned hele klubben!

Langhår

Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Langhår"
Og vi har flere sanger som "alle" kan enn de to som du nevner.


Da utfordrer jeg deg til å nevne de!
Byen e Bergen, Berømte Brann, Brann Bergens stolthet og Gullet ska hem, hvilke fler mener du hele stadion kunne hengt seg på?


Er dette seriøst?
For det første nevner du jo fire selv som altså etter litt kjapp hoderegning  er dobbel så mange som de to (2) han jeg kommenterer nevner. Så hva er problemet? Dersom du oppriktig mener at dette er de eneste sangene en kunne fått med seg publikum på i motsetning til Tjokk og feit og full tror jeg nesten jeg må stille spørsmål ved ditt kunnskapsnivå.

Her er ihvertfall noen til som de aller aller fleste kan og som ihvertfall alle har hørt før slik at de er lette å lære: Niagarfossen (Sang til Bergen), Thorstein Helstad sangen, Azar Karadas ropet, Hassan El Fakiri, Dø for Brann (Herlig ironi i dagens situasjon), Brann Fra Bergen, Vestlandets Konger, Så kom igjen.   Etc etc det finnes også flere.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nixon

Quote from: "krøvel vellevold"Som jeg har sagt før: 90% av dem som sang denne sangen på mandag, går ikke under kategorien "kjukk og feit og full", og 90% av de som sang denne sangen på mandag skjønte sikkert ikke bæret av hvorfor de sang dette - men bare hev seg på fordi "dette var moro". Ergo: ALT kan synges, bare melodien er fengende nok!


90%? Hvor dum tror du egentlig at folk er? Tror du ikke at svært mange hadde den klassiske stereotype fotballsupporteren i bakhodet da de sang denne sangen?

Og hvorfor må man på død og liv være feit eller full for å synge denne sangen? Når ble det viktig at sangene skal være selvbiografiske? Det er et argument jeg ikke har hørt før denne sangen dukket opp. Da kan ikke striler synge om å være kjuagutter. Eller ikke du synge om at du har vært på purken. Det er noe i alle fall minst 90% av publikumet på Stadion ikke kan forholde seg til.

Og apropos banale sanger. Du deltok med liv og lyst på lallingen "seriemester, seriemester, seriemester, seriemester, seriemester osv..." til en eller annen melodi. Skapte den kjempestemning?
Rød makt på Hansa

Klaus_Brann

Quote from: "Langhår"
Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Langhår"
Og vi har flere sanger som "alle" kan enn de to som du nevner.


Da utfordrer jeg deg til å nevne de!
Byen e Bergen, Berømte Brann, Brann Bergens stolthet og Gullet ska hem, hvilke fler mener du hele stadion kunne hengt seg på?


Er dette seriøst?
For det første nevner du jo fire selv som altså etter litt kjapp hoderegning  er dobbel så mange som de to (2) han jeg kommenterer nevner. Så hva er problemet? Dersom du oppriktig mener at dette er de eneste sangene en kunne fått med seg publikum på i motsetning til Tjokk og feit og full tror jeg nesten jeg må stille spørsmål ved ditt kunnskapsnivå.

Her er ihvertfall noen til som de aller aller fleste kan og som ihvertfall alle har hørt før slik at de er lette å lære: Niagarfossen (Sang til Bergen), Thorstein Helstad sangen, Azar Karadas ropet, Hassan El Fakiri, Dø for Brann (Herlig ironi i dagens situasjon), Brann Fra Bergen, Vestlandets Konger, Så kom igjen.   Etc etc det finnes også flere.


Ja, blodig alvor. Det vet jeg, jeg nevnte de tross alt. Det virket på meg som om du mente det var fler enn "de fire store" som HELE stadion kunne hengt seg på...
Hva er det for noe piss å komme med?Mitt kunnskapsnivå?Det er jo ikke noe fasitsvar her. Hadde hele stadion vært med på de sangene du nevner her før, så kunne det kanskje vært det, men så vidt jeg vet har ikke det skjedd...
Jeg tror ikke at hele stadion kunne vært med på de du nevner, kanskje en del fler enn vanlig på spillerropene, men ikke fler sanger enn de som er nevnt...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Tom C

Kan noen snart fortelle Krøvel hvordan man staver "Tjukk"...? Var bare morsomt de første gangene han skrev "kjukk", og til og med når han fortsatte i hvert eneste innlegg, men når han skriver det 7 ganger i ett eneste innlegg holder det ihvertfall for meg.

Forøvrig var sangen morsom for oss som sitter på langsiden også, og jeg hørte mange som både sang med og lo godt av sangen. Kanskje det ble litt for mye av det gode, men er vel ingen grunn til å ase seg opp over det...
Aldri mer Obos....

jako

De som synes monotone tjukk feit og full og seriegull skapte stemning er i all fall ikke i posisjon til å kritisere KFL. Her var det bare trommen som manglet, grusom sang rett og slett.

Ikke ser jeg helt humoren i denne sangen heller. Er det et desperat forsøk på å være selvironisk? Noen som kan forklare?

Forøvrig var det en kul versjon av Three Lions, selv om den var lik Gullet ska' hem var det en kul seriemesterlåt for anledningen.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

Langhår

Quote from: Klaus_Brann
QuoteJa, blodig alvor. Det vet jeg, jeg nevnte de tross alt. Det virket på meg som om du mente det var fler enn "de fire store" som HELE stadion kunne hengt seg på...


Hvorfor virket det slik? Jeg kommenterte jo han som mente det kun var to. Når det er sagt så mener jeg at Stadion kunne hevet seg med på flere den kvelden ja.

QuoteHva er det for noe piss å komme med?Mitt kunnskapsnivå?Det er jo ikke noe fasitsvar her. Hadde hele stadion vært med på de sangene du nevner her før, så kunne det kanskje vært det, men så vidt jeg vet har ikke det skjedd...
Jeg tror ikke at hele stadion kunne vært med på de du nevner, kanskje en del fler enn vanlig på spillerropene, men ikke fler sanger enn de som er nevnt...


Jeg stiller spørsmål ved det fordi du for ramme alvor hevdet at det kun finnes fire sanger som majoriteten på Stadion kan. Det er etter min mening helt feil og historieløst å hevde. Dessuten har det som har skjedd lite og si i og med at vi her snakker om den kvelden vi sannsynligvis sikret det første seriegullet på 44 år. Det er unikt og jeg mener at det her var en utmerket mulighet til å få med seg hele Stadion på synging. De sangene jeg nevner foruten de fire du nevner er sanger jeg mener kunne fungert.

"Tjukkogfeitogfull" fungerte ikke og hadde aldri en sjanse til å fungere heller. Det ble en sang for de få og en sang som en umulig kunne fått med seg hele stadion på. Morsom er den ja, i noen få minutter. Etter det var det kun en evighetssang, slik som idiotsupporterne på togstasjonen har.

Og til Tom C er jeg helt enig i at det ikke er noe å ase seg opp over. Det er ingen voldsomt stor sak. Jeg syntes bare at denne sangen brøt litt med våre tradisjoner. Det var litt skuffende.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

krøvel vellevold

Quote from: "Nixon"
Quote from: "krøvel vellevold"Som jeg har sagt før: 90% av dem som sang denne sangen på mandag, går ikke under kategorien "kjukk og feit og full", og 90% av de som sang denne sangen på mandag skjønte sikkert ikke bæret av hvorfor de sang dette - men bare hev seg på fordi "dette var moro". Ergo: ALT kan synges, bare melodien er fengende nok!


90%? Hvor dum tror du egentlig at folk er? Tror du ikke at svært mange hadde den klassiske stereotype fotballsupporteren i bakhodet da de sang denne sangen?

Og hvorfor må man på død og liv være feit eller full for å synge denne sangen? Når ble det viktig at sangene skal være selvbiografiske? Det er et argument jeg ikke har hørt før denne sangen dukket opp. Da kan ikke striler synge om å være kjuagutter. Eller ikke du synge om at du har vært på purken. Det er noe i alle fall minst 90% av publikumet på Stadion ikke kan forholde seg til.

Og apropos banale sanger. Du deltok med liv og lyst på lallingen "seriemester, seriemester, seriemester, seriemester, seriemester osv..." til en eller annen melodi. Skapte den kjempestemning?


"Seriegullet" - "ikke seriemester".
Sangen ble aldri livlig fordi folk rett og slett ikke kjenner melodien.  Og jeg syns heller ikke dette hadde vært noe å synge om og om igjen i det uendelige - noe det heller ikke ble. I det minste handler "seriegullet" 100 % om noe relevant - motstetning til "kjukk og feit og full". (Nei, det heter ikke "tjukk" - like lite som det heter "tjuagutt").

Og dette med "vi har vært på purken", synger vi jo fordi det er den originale teksten! Skulle vi forandret på en gammel bergenssang fordi den ikke passer?

Men det er fremdeles ikke noen som har forklart meg den bitende ironien og satiren i "kjukk og feit og full". Hva er det åpenbare poenget? At en og annen kanskje har sagt en eller annen gang at fotballsupportere er feite og fulle?

Hvis vi f.eks. hadde møtt VIF på slutten av sesongen,hadde det vært et poeng å sunget "Brann vinner ingenting i år", fordi det var det Klanen sang mot oss i sommer. Da hadde det vært et POENG og et stikk til Klanen. Og mot Viking hadde det passet å synge "1963 er lenge siden det", siden det er det de har pleid å synge til oss. Men "kjukk og feit og full" er vel strengt tatt ikke et stikk mot noen. Ikke er det selvironi heller, for ingen utenforstpende har vel laget noe nummer av at vi er feite og fulle?
Legg ned hele klubben!

HansaInferno

Det heter tjukk, og det heter "tjuagutt". Har du hørt om ordet "tjuv"? Der har du opprinnelsen.
Breiflabben, baby!

Klaus_Brann

Quote from: "jako"De som synes monotone tjukk feit og full og seriegull skapte stemning er i all fall ikke i posisjon til å kritisere KFL. Her var det bra trommen som manglet, grusom sang rett og slett.


Det blir litt feil å si.
Jeg er blant mange som kritiserer de for deres form for "stemning", fordi det blir altfor mye repetering. Det kan du godt si om denne sangen, men poenget er at de har MANGE sånne sanger, mens vi "har" en...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: "Langhår"

Jeg stiller spørsmål ved det fordi du for ramme alvor hevdet at det kun finnes fire sanger som majoriteten på Stadion kan. Det er etter min mening helt feil og historieløst å hevde. Dessuten har det som har skjedd lite og si i og med at vi her snakker om den kvelden vi sannsynligvis sikret det første seriegullet på 44 år. Det er unikt og jeg mener at det her var en utmerket mulighet til å få med seg hele Stadion på synging. De sangene jeg nevner foruten de fire du nevner er sanger jeg mener kunne fungert.



Ikke at de ikke kan, men ikke vil/har lyst til å henge seg på..
Vi blir nok uansett ikke enige, men jeg tror ikke folk flest hadde hengt seg på noe mer enn de som er nevnt, og i og med at de hadde gått jevnt og trutt syntes jeg bare det var morro med "Tjokk og seriegull" som de fleste på Hansa tok helt av til, det var rabling, og det var spontant..

Den gikk vel kanskje i overkant mye, men folk trengte vel en sånn låt mest akkurat da, og den gikk jo fortsatt laaangt ut i de sene nattetimer...
Og som du sier, det er ikke hver dag vi tar gull, så da tar jeg det ikke så tungt, og det gjør heller ingenting å variere litt..Vi må ikke være helt England i alle sangene...Det er jo selv ikke England en gang..
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!


dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Quote from: "krøvel vellevold"Og dette med "vi har vært på purken", synger vi jo fordi det er den originale teksten! Skulle vi forandret på en gammel bergenssang fordi den ikke passer?


Nei, men denne originale teksten er det visstnok veldig nøye at skal passe for absolutt alle på Stadion. Eller er det andre regler for gamle sanger? I så fall kan vi jo bare synge den lenge nok til den blir en gammel klassiker...

Quote from: "krøvel vellevold"Men det er fremdeles ikke noen som har forklart meg den bitende ironien og satiren i "kjukk og feit og full". Hva er det åpenbare poenget? At en og annen kanskje har sagt en eller annen gang at fotballsupportere er feite og fulle?


En og annen kanskje har sagt? Så du vil ikke være med på at det finnes en stereotyp oppfatning av fotballsupportere i mildt sagt varierende kroppsfasonger som sitter på puben før kampen?
Rød makt på Hansa

Tore Larsen

vi e Sk Brann, tar seriegull
vi e Sk Brann, tar seriegull
vi e Sk Brann
vi e Sk Brann
vi e Sk Brann, tar seriegull
Mvh

Tore

Stoffi

Quote from: "Nixon"

En og annen kanskje har sagt? Så du vil ikke være med på at det finnes en stereotyp oppfatning av fotballsupportere i mildt sagt varierende kroppsfasonger som sitter på puben før kampen?



Sangen sitter som et skudd. En stereotypisk brannsupporter er en mann i 40-årene med ølvom.
Min bestemor er tilgjengelig som Branntrener, løp og kjøp!

thesevs

Quote from: "HansaInferno"Det heter tjukk, og det heter "tjuagutt". Har du hørt om ordet "tjuv"? Der har du opprinnelsen.


Kan jo bare legge til at etter et kjapt søk på den store verdens veven fant jeg ut følgende:

(kjuagutt)  se tjuagutt

tjuagutt bergensk skøyergutt
Etym.:visstn. eg. 'tyveknekt'
.............................................
tjukk tjukt; ( fam.) tykk (jf. tykk 1) : det ligger tjukt utenpå ham; (jf. tykk 3 og 4)  tjukt av folk /  tjukk i hue; (om skrøne, unnskyldning) usannsynlig: den var for tjukk; ( e. sv.)  bare tjukke slekta bare nære slektninger

Skriver du "kjukk" på google får du beskjeden: "Mente du: tjukk?"

Kilde: Ordbok
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

grei


Geirmund

Quote from: "grei"Det heter "tjokk".


Det uttales kjokk og kjuagutt.

thesevs

Quote from: "Geirmund"
Quote from: "grei"Det heter "tjokk".


Det uttales kjokk og kjuagutt.


En ting er uttalelse, en annen skrivemåte.
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

Tifo

Rettskriving kan diskuteres andre steder! Hold dere til tema!
.:Tifo-gruppen:.

krøvel vellevold

Quote from: "Nixon"
Quote from: "krøvel vellevold"Og dette med "vi har vært på purken", synger vi jo fordi det er den originale teksten! Skulle vi forandret på en gammel bergenssang fordi den ikke passer?


Nei, men denne originale teksten er det visstnok veldig nøye at skal passe for absolutt alle på Stadion. Eller er det andre regler for gamle sanger? I så fall kan vi jo bare synge den lenge nok til den blir en gammel klassiker...

Quote from: "krøvel vellevold"Men det er fremdeles ikke noen som har forklart meg den bitende ironien og satiren i "kjukk og feit og full". Hva er det åpenbare poenget? At en og annen kanskje har sagt en eller annen gang at fotballsupportere er feite og fulle?


En og annen kanskje har sagt? Så du vil ikke være med på at det finnes en stereotyp oppfatning av fotballsupportere i mildt sagt varierende kroppsfasonger som sitter på puben før kampen?
Legg ned hele klubben!

Northside

Eller det kanskje var god selvironi ettersom fotballsupportere er kjent for å være tjukk, feit og full.
Vi er "kjent" for å være tjukk, feit og full, samtidig så tar vi seriegull.

Sangen ble kanskje sunget litt for mye, men de andre sangene slapp lett til og runget bra til tider. Denne sangen skapte bra med liv i tillegg.

Helt utrolig at det går an å diskutere og kverulere så pass mye pga denne sangnen.

Nixon

Quote from: "krøvel vellevold"


Er det det du har mast om hele tiden? Hvem vi satte til veggs?
Ingen. Og det var heller ikke poenget slik jeg oppfatter sangen.
For der du bare ser fjas og sammenraskede ord ser vi andre selvironi på (nok en gang) en ganske utbredt oppfatning av fotballsupportere. Men harsellering med deg selv er kanskje ikke din sterke side?

Og spørsmålet tilbake blir jo; må enhver supportersang være til ettertanke? At folk på langsidene skal stoppe opp med å se på kampen og ta innover seg den dypsindige sangen som strømmer mot de. "Jasså, der har de et poeng. Vi har ikke sett det fra den innfallsvinkelen før. Nå ble jeg jaggu satt til veggs med mine fordommer. Her gjelder det å ha med seg penn og papir for å få med seg gullkornene".
Rød makt på Hansa

tippetuppen

E dokkar ikkje lei av å diskutere dette nå.. Blir kjedelig i lengden
E det så nøye då

krøvel vellevold

Quote from: "tippetuppen"E dokkar ikkje lei av å diskutere dette nå.. Blir kjedelig i lengden


Sier opphavsmannen til "Eg kan en sang som alle sammen snart blir lei"???? hehe...
Legg ned hele klubben!

tippetuppen

det var en yrkeshemmelighet :P

hilsen en stolt opphavsmann av tommy knarvik sangen :P
E det så nøye då

BBB-Tony

Tjukk og feit og full og seriegull var forsåvidt kjekk å ha på hansa, men jeg har fått inntrykk av at folk på de andre tribunene bare hører det som mumling og for meg minner det ALT for masse om LSK! Mangler bare trommer... Huff!!!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Christian

Quote from: "gitarbroiler"

Om du tar deg tid til å se etter hvem som er kritiske her vil du registrere at de aller fleste har vært positivte til Brann og Mjelde gjennom denne sesongen. Du er vel sjøl en av de har sytt og klagd; skjønt no når du har funnet en repetetiv kanarisang å kose deg med er du smørblid...

gitarbroiler

Quote from: "Christian"
Quote from: "gitarbroiler"

Om du tar deg tid til å se etter hvem som er kritiske her vil du registrere at de aller fleste har vært positivte til Brann og Mjelde gjennom denne sesongen. Du er vel sjøl en av de har sytt og klagd; skjønt no når du har funnet en repetetiv kanarisang å kose deg med er du smørblid...


Du har tydeligvis skjønt poenget mitt :)

Jeg står inne for alt jeg har sagt om Mjelde, og det er forøvrig ikke bare meg som har klaget på han. Jeg gidder selvsagt ikke å bruke energi på han nå som gullet er (for de mest pessimistiske; nesten) i boks. Det blir bare for dumt. Derfor reagerer jeg litt på at noen gidder å bruke så mye energi på å diskutere en dum sang, som forøvrig ikke går ut over BRANN som klubb eller fremtid.

Men, men.... Jeg er vel kanskje en supertulling som likte den sangen da.

gitarbroiler

Legger forøvrig merke til at spillerne har "adoptert" tjukk feit og full sangen, og også store deler av media. Dette ligner starten på en ny slager som faktisk har potensiale til å runge over hele stadion. Vi får se på søndag (evt torsdag)

grei

Den kommer nok til å runge godt fra Hansa ja, men håper den ikke vil dominere for mye. Vi har en tendens til å synge ihjel enkelte sanger og hovedfokuset bør selvfølgelig være på sanger som appellerer til flere enn super-supporterne på Hansa.

gitarbroiler

Tror faktisk at store deler av stadion vil henge seg på denne på søndag, både langsider og kortsider. Den har blitt "adoptert" og akseptert av svært mange den siste uken.

Markmus

Quote from: "gitarbroiler"Tror faktisk at store deler av stadion vil henge seg på denne på søndag, både langsider og kortsider. Den har blitt "adoptert" og akseptert av svært mange den siste uken.

krøvel river av seg håret om han ikke har gjort det allerede ;-)
Ka du ve?

Nixon

Quote from: "Markmus"
Quote from: "gitarbroiler"Tror faktisk at store deler av stadion vil henge seg på denne på søndag, både langsider og kortsider. Den har blitt "adoptert" og akseptert av svært mange den siste uken.

krøvel river av seg håret om han ikke har gjort det allerede ;-)


Kanskje derfor han gikk med lue natt til tirsdag?:)
Rød makt på Hansa

Markmus

Quote from: "Nixon"
Quote from: "Markmus"
Quote from: "gitarbroiler"Tror faktisk at store deler av stadion vil henge seg på denne på søndag, både langsider og kortsider. Den har blitt "adoptert" og akseptert av svært mange den siste uken.

krøvel river av seg håret om han ikke har gjort det allerede ;-)


Kanskje derfor han gikk med lue natt til tirsdag?:)

Vet ikke hvem han er, så det har jeg fint lite peiling på ;-)
Ka du ve?

Northside

Håper vi på søndag kan nå nye høyder på stadion når det gjelder stemning.
Mot lyn var det bra trøkk til tider under kampen, men stort sett bare jevnt bra. Mot slutten eksploderte det selvsagt, og det skal mye til for å overgå den stemningen vi hadde siste 10 minuttene.

Men jevnt over så kan trykket på stadion bli enda bedre, jeg tror det vil skje mot Viking på søndag, så sant vi vinner!

revert

Skal man prøve seg på et slags ekspriment på søndag for å "hylle" laget. Hva med feks å få hele stadion til å stå siste 20 min? ALLE må hvert fall stå når siste nystemten synges!

Markmus

Quote from: "revert"Skal man prøve seg på et slags ekspriment på søndag for å "hylle" laget. Hva med feks å få hele stadion til å stå siste 20 min? ALLE må hvert fall stå når siste nystemten synges!

Hvordan vil du få SPV til å stå så lenge? Om du reise deg der borte blir du kjapt pirket i skulderen og spurt om du ikke kan sette deg ned igjen fordi du blokkerer sikten.

I så fall må alle være med på "reis opp om du elsker Brann" eller lignende og dra den om og om igjen med jevne mellomrom.
Ka du ve?

Nixon

Quote from: "Markmus"I så fall må alle være med på "reis opp om du elsker Brann" eller lignende og dra den om og om igjen med jevne mellomrom.


Jeg synes det bare er irriterende når den kommer for ofte. Vi er et litt situasjonsavhengig publikum og reiser oss hvis det trengs. Jeg synes det blir litt feil å planlegge hvordan vi skal gjøre det på søndag.
Rød makt på Hansa

Markmus

Quote from: "Nixon"
Quote from: "Markmus"I så fall må alle være med på "reis opp om du elsker Brann" eller lignende og dra den om og om igjen med jevne mellomrom.


Jeg synes det bare er irriterende når den kommer for ofte. Vi er et litt situasjonsavhengig publikum og reiser oss hvis det trengs. Jeg synes det blir litt feil å planlegge hvordan vi skal gjøre det på søndag.

Enig, men jeg kan ikke helt se for meg hvordan vi skal få med oss SPV uten å gjøre det på denne måten. Da måtte vi i så fall laget stifter på setene deres :p
Ka du ve?

Utmedsnolken

Quote from: "Markmus"
Quote from: "revert"Skal man prøve seg på et slags ekspriment på søndag for å "hylle" laget. Hva med feks å få hele stadion til å stå siste 20 min? ALLE må hvert fall stå når siste nystemten synges!

Hvordan vil du få SPV til å stå så lenge? Om du reise deg der borte blir du kjapt pirket i skulderen og spurt om du ikke kan sette deg ned igjen fordi du blokkerer sikten.

I så fall må alle være med på "reis opp om du elsker Brann" eller lignende og dra den om og om igjen med jevne mellomrom.


Reis opp er verdens tåpeligste rop. Etter at alle har reist seg, må det komme en allsang eller noe som alle kan rett etterpå, ellers blir man bare stående og skutte litt bort på sidemannen før man setter seg igjen. I tillegg så kommer jo ropet som regel på et dårlig tidspunkt. Mot Lyn så stod alle på BT de siste 10min iallefall. Det kommer av seg selv.
"og der snubler Sæternes igjen"

Go Up