• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

�l pÄ hÄndballbaner

Started by monzilla, January 29, 2007, 18:50:43 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

monzilla

Dette er semi-relevant, derfor jeg poster en trÄd om det. PÄ TV2-nyhetene gÄr Larvik HÄndballklubb inn for Ä fÄ alkoholserviering pÄ kampene. Dersom dette er lov i hÄndball ser jeg ingen grunn til at Brann ikke skal fÄ til det samme.

Hva sier dere?

jako

Er mot servering av alkohol pÄ kamparenaen av hensyn til alle barnefamiliene som er der. Alltid noen som ikke klarer Ä stoppe Ä drikke.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

Northside

Quote from: "jako"Er mot servering av alkohol pÄ kamparenaen av hensyn til alle barnefamiliene som er der. Alltid noen som ikke klarer Ä stoppe Ä drikke.



var det ironi?

FÞr jeg pÞser pÄ med negative kommentarer vil jeg ha et svar pÄ den :wink:

Ellers sÄ er jeg for alkohol pÄ kampene. Men, sÄ er det vel slik at fotball og alkohol ikke skal forbindes, spesielt ikke i Norge, av en eller annen teit grunn.

monzilla

Skulle ikke vÊre noe problem Ä servert Þl pÄ Hansa og brus i BT. Dersom man er redd for at ungene skal bli utsattt for ting som ikke egner seg for barn, da tar man ikke ungen med pÄ felt z.

Og uansett, folk tilbringer ca 2 timer pÄ stadion under en kamp. Begrenset hvor dritings man blir. Alle er ikke pÄ fottikken seks timer fÞr kampstart...

forĂžvrig interessant Ă„ se at BjĂžrn Dahl har noen tilhengere med familiepolitikken sin her inne.

DJ_ADG

E kansje en ide Ä Ä gjÞre som i England, der det blir solgt lav prosent Þl og mange arenaene e det uovelig Ä ta det med ut pÄ tribunnen.

PÄ Hansa bÞr det kunne vÊre lov borte ved kiosken og i hjrÞnet, og pÄ de nye tribunnene nede i kiosk gangen. Ved Ä selge og mÄtte drikke der man ikkje ser banen(uten om pÄ tv'r) blir det ikkje noke srore problem pÄ fulle folk pga dÄ gÄr folk glipp av kampen.
ĂŠr med Ă„ stĂžtt tifo-gruppen med noen kroner, konto nummer 3628.52.72631 (merk tydelig med TIFO)

SKBMiller

skal sies at det er en forskjell pÄ hÄndball og fotball praktisk sett her i Norge. Er vel ikke sÄ stor fare for fulle supportere pÄ en Larvik kamp i gilde ligaen.

men jeg synes det burde vÊre lov med Þl servering pÄ en tribune. da kanskje med 18 Ärs grense pÄ denne tribunen.

jako

Hehe innlegget mitt var kanskje litt lite utdypende. Poenget mitt er at det er alltid noen som klarer Ä Þdelegge for alle andre, og stemningen pÄ Stadion er aggresiv nok som den er. Nordmenn har gang pÄ gang vist at de sjelden klarer Ä vise mÄtehold nÄr de fÞrst har begynt Ä drikke. Derfor er jeg skeptisk til at de begynner Ä servere Þl pÄ kamparenaen. Sikkert masse penger Ä tjene pÄ det pÄ kort sikt, men pÄ lang sikt tror jeg Brann kommer til Ä tape pÄ dette.

Jeg liker selv Ä ta en Þl mens jeg ser pÄ kamp, men har aldri fÞlt behov for det mens jeg har vÊrt pÄ Stadion, antageligvis for at det ikke er kultur for slikt i Norge. Men det kan jo tenkes at man kunne ha servert lettÞl slik som dj'en foreslÄr.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

Nixon

Man mÄ gjerne Äpne for Þlsalg i et egnet lokale pÄ Stadion i timene fÞr kampstart. Og etterpÄ. Men jeg vil ikke ha Þl inn pÄ tribunen.

For det fĂžrste bĂžr man klare seg uten stimuli de to timene kampen varer.
For det andre tror jeg stemningen vil lide av Ä ha muligheten til Ä hente seg en Þl under kampen. At folk blir fullere er en ting. Men ogsÄ at det vil bli mye trafikk frem og tilbake. Noe jeg tror vil Þdelegge for stemningen. Hvorfor innfÞre noe som tar folk sin konsentrasjon vekk fra det som skjer pÄ banen? Vi er der for Ä se pÄ fotball. Ikke Ä stÄ i ÞlkÞ.

Og jeg stoler heller ikke et sekund pÄ de som sitter pÄ radene bak meg. Jeg vil ikke ha Þl i nakken nÄr Brann skÄrer, nÄr motstanderen skÄrer, nÄr dommeren driter seg ut eller hva som enn gjÞr at folk rabler gal.
RÞd makt pÄ Hansa


monzilla

Helt enig, godt poeng fra Nixon. Men det bĂžr vĂŠre rom for Ă„ ta seg en halv en i pausen.

Henki

SÄ lenge det ikke er lov Ä ta med seg Þl inn pÄ selve tribunen synes jeg det bÞr vÊre lov Ä selge Þl pÄ Stadion. Men dette blir jo en prinsippiel diskusjon egentlig for det er jo ikke veldig mye som tyder pÄ at dette vil bli lovlig med det fÞrste.
Ballen skal fremover!

Brannmus

Problemet er vel heller med de som ikke klarer Ă„ bare ta seg en halvliter.

En lÞsning kunne jo alltid vÊrt Ä plassere Þlserveringen sÄ langt unna banen at de fleste kun ville ta seg en tur under kampen og helst da i pausen. Men skal man gjÞre det vanskelig for folk Ä kjÞpe Þl, sÄ er det ikke ideelt Ä selge det.

Klaus_Brann

Det kunne fungert fint, sÄ lenge det bare ble solgt fÞr og etter kamp, i pausen, og at det ikke var lov Ä ta med ut pÄ tribunene.
Som tidligere poengtert, tror jeg ikke folk hadde vÊrt veldig fornÞyd med Ä fÄ nakken full av Þl under kampen.
Folk hadde ikke da rukket Ä bli kjempefull i lÞpet av pausen. Om de blir dritings etter kamp, er ikke noe problem da...FÞr kamp er de som er tÞrste allikevell pÄ en pub...
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

HansaZ

Da ville det fungerte slik som det gjĂžr  England. Jeg ser mye fotball der, og det er uhyre sjeldent du ser overberusede mennesker. De er begrenset hva du rekker i en 15 minutters pause. At en ikke fĂ„r ta det med ut pĂ„ tribunen er en helt grei regel.

krĂžvel vellevold

Quote from: "HansaZ"Da ville det fungerte slik som det gjĂžr  England. Jeg ser mye fotball der, og det er uhyre sjeldent du ser overberusede mennesker.  .


SÄ er da ogsÄ drikkekulturen en helt annen i England.
Legg ned hele klubben!

Klaus_Brann

Quote from: "krĂžvel vellevold"
Quote from: "HansaZ"Da ville det fungerte slik som det gjĂžr  England. Jeg ser mye fotball der, og det er uhyre sjeldent du ser overberusede mennesker.  .


SÄ er da ogsÄ drikkekulturen en helt annen i England.


Det er en ting, men tror du at folk rekker Ă„ bli vannvittig mye fullere i lĂžpet av 15 min, enn det de var fra fĂžr kampen?
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

Rune felt F

Quote from: "HansaZ"Da ville det fungerte slik som det gjĂžr  England. Jeg ser mye fotball der, og det er uhyre sjeldent du ser overberusede mennesker. De er begrenset hva du rekker i en 15 minutters pause. At en ikke fĂ„r ta det med ut pĂ„ tribunen er en helt grei regel.


Det er vel ogsÄ pga at de fleste kampene legges til lÞrdag kl 1215 og kl 1500. De aller fleste antar jeg ikke tar pÄ vekkerklokken til kl 09 for Ä begynne Ä drikke Þl fÞr kamp. Hadde det vert kamp pÄ stadion lÞrdag kl 1215 eller 1500 sÄ ville nok promillesnittet ikke vÊrt sÊrlig hÞyt hos oss heller. En lÞrdagskamp kl 19 mellom f.eks Liverpool og Everton ville nok vÊrt sett av veldig mange godt berusede engelskmenn. Det er vel ogsÄ derfor at slike kamper blir lagt til et tidligere tidspunkt.
Er enig med de som sier at ÞlsÞling kan bli et problem, men kanskje Ä tillate Þl pÄ enkelte deler av tribunene, f.eks halve hansatribunen. Slike at de(vi) ÞltÞrste kan kose oss ekstra under kamp. Men det blir nok neppe noen realitet med Þlsalg pÄ stadion for de "vanlige"

HansaZ

Eh..spÞr du meg, sÄ er det vel mer aktuelt Ä ta seg en Þl ekstra dersom kampen hadde gÄtt en lÞrdag enn om den gÄr sÞndag eller mandag slik som nÄ.

Hele poenget for min del er at dette er overformynderi. La oss si at det av 20000 mennesker totalt er 10 stk som ikke takler alkoholen pÄ en normal mÄte pÄ kamp, sÄ fÄr vi ha rutiner for Ä hÄndtere disse da.

Strandlien


Professoren

Ravende dritings mennesker pÄ stadion er bonde. Men en fin bris under kamp er bare herlig. Ja til lÞrdagskamper og Þlservering!

jako

Quote from: "krĂžvel vellevold"
Quote from: "HansaZ"Da ville det fungerte slik som det gjĂžr  England. Jeg ser mye fotball der, og det er uhyre sjeldent du ser overberusede mennesker.  .


SÄ er da ogsÄ drikkekulturen en helt annen i England.


Briter er nÄ kjent for Ä vÊre ganske ivrig pÄ flasken da, men det er ikke pÄ grunn av at folk skal rekke familiemiddagen at Liverpool-Everton gÄr 12:45.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

LanghÄr

Quote from: "jako"
Briter er nÄ kjent for Ä vÊre ganske ivrig pÄ flasken da, men det er ikke pÄ grunn av at folk skal rekke familiemiddagen at Liverpool-Everton gÄr 12:45.


Joda det er riktig det. Men hadde man overfÞrt det til norske forhold ville det resultert i at folk ikke hadde gÄtt hjem fra byen fredagskvelden men kommet pÄ kamp rett fra nachspiel....

Vaktholdet pÄ Engelske kampene er forÞvrig et helt annet enn i Norge. Jeg kan garantere at en god del av vÄre supportere aldri ville fÄtt sett Liverpool knuse Everton dersom de hadde troppet opp med samme promille som de gjÞr pÄ Stadion....
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

eriksen_30

Syns eg ser det for meg. 5-10 minutter fÞr pause reiser 1/4 av stadionpublikumet seg og gÄr fÄr ikke Ä mÄtte stÄ i ÞlkÞ... god stemning! og fÞrst ti minnutter ut i andre omgang klarer folk Ä komme seg pÄ plass igjen... den personen som klarer ÞlkÞ og drikke en halvliter ilÞpet av pausen e` god. Nyter sikkert pilsen sin. Men for all del, folk fÄr gjÞre som de vil. Bare ikkje forstyr meg under kampen!

krĂžvel vellevold

Quote from: "eriksen_30"Syns eg ser det for meg. 5-10 minutter fÞr pause reiser 1/4 av stadionpublikumet seg og gÄr fÄr ikke Ä mÄtte stÄ i ÞlkÞ... god stemning! og fÞrst ti minnutter ut i andre omgang klarer folk Ä komme seg pÄ plass igjen... den personen som klarer ÞlkÞ og drikke en halvliter ilÞpet av pausen e` god. Nyter sikkert pilsen sin. Men for all del, folk fÄr gjÞre som de vil. Bare ikkje forstyr meg under kampen!


Folk som klager over at de blir forstyrret av tilskuere som gÄr fÞr kampen er ferdig, bÞr ikke hÄpe pÄ Þlsalg i pausen...
Legg ned hele klubben!

Corran

Hadde holdt med et Ăžltelt/Ăžlhall som var Ă„pen til 15-20 minutter fĂžr kampstart og Ă„pnet rett etter kampslutt.
Gjerne med noen tv skjermer som de kunne vise oppvarming pÄ fÞr kamp og hÞydepunkter etter kamp
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Klaus_Brann

Quote from: "eriksen_30"Syns eg ser det for meg. 5-10 minutter fÞr pause reiser 1/4 av stadionpublikumet seg og gÄr fÄr ikke Ä mÄtte stÄ i ÞlkÞ... god stemning! og fÞrst ti minnutter ut i andre omgang klarer folk Ä komme seg pÄ plass igjen... den personen som klarer ÞlkÞ og drikke en halvliter ilÞpet av pausen e` god. Nyter sikkert pilsen sin. Men for all del, folk fÄr gjÞre som de vil. Bare ikkje forstyr meg under kampen!


Den hadde ikke jeg tenkt pÄ:-)
Men tviler pÄ at 1/4 av stadion reiser seg 5-10 min fÞr pause, da blir det jo allikevell kÞ..Men med dette i tankene er jeg mot Þl pÄ stadion...
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

klysa

Att en pub pÄ eller i nÊrheten av stadion er sÄrt tiltrengt er det ingen som helst tvil om, hadde ikke begynte Ä grine visst de ble servert alkohol pÄ feks Hansa tribunen heller(da hadde vi jo fÄtt en voksentribune i samme slengen). Men uansett sÄ gÄr det ganske greit med lommelÊrka.

jako

Skal det ikke Äpnes resturant pÄ den nye hovedtribunen nÄ da? Regner med de kan selge alkohol der.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

monzilla

mÄ vel vÊre VIP for Ä komme seg inn der...

LanghÄr

Quote from: "monzilla"mÄ vel vÊre VIP for Ä komme seg inn der...


Akkurat.Dette er jo det store prinsipielle problemet her. Hvorfor i helvete skal det vÊre greit for VIPÚne Ä sitte og fyre, mens vanlige folk for all del ikke mÄ ta seg en pils.

Personlig har jeg intet behov for alkoholservering pÄ stadion, men jeg mener at dersom det skal vÊre helt uproblematisk for VIPÚne sÄ mÄ jo for pokker ogsÄ vanlige folk fÄ kose seg med en pils eller tre.

Alkohoservering pÄ tribuene er jeg under alle omstendigheter imot. Skal det serveres bÞr man finne en lÞsning med en pub eller lignende pÄ StadionomrÄdet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Chrisstah

skulle vÊrt en sÄnn bar som pÄ ullevaal, der man kan drikke utenfor stadion fÞr kampstart, sÄ ta seg noen pils etter kampstart.
bygg en pub/spisested i hansatribunen;)
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det mÄ han bare forholde seg te

Klaus_Brann

Quote from: "Chrisstah"skulle vÊrt en sÄnn bar som pÄ ullevaal, der man kan drikke utenfor stadion fÞr kampstart, sÄ ta seg noen pils etter kampstart.
bygg en pub/spisested i hansatribunen;)


Det er det vel?Hansa corner..selv om ikke alle slipper inn der. Men lokale har de jo...
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

Nixon

Quote from: "Klaus_Brann"Det er det vel?Hansa corner..selv om ikke alle slipper inn der. Men lokale har de jo...


Har ikke Bataljonen sagt at de har snakket med Brann om Ä fÄ bruke lokalene fÞr kampene? Vil tro at Þl er med i de planene...
RÞd makt pÄ Hansa

Klaus_Brann

Quote from: "Nixon"
Quote from: "Klaus_Brann"Det er det vel?Hansa corner..selv om ikke alle slipper inn der. Men lokale har de jo...


Har ikke Bataljonen sagt at de har snakket med Brann om Ä fÄ bruke lokalene fÞr kampene? Vil tro at Þl er med i de planene...


De har vel snakket om det, tror Brann ville vel ha det til vip`ene, men nÄ fÄr jo de sitt eget sted...
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

Brannmus

Siden de skal fÄ Þl pÄ hÄndballbaner.. Kan ikke vi ta etter Ä fÄ inn disse kule kubjellene pÄ Stadion.. Jo, stÞrre jo bedre.. Og gjerne vikinghjelmer ogsÄ.. Da blir det liv altsÄ..

LanghÄr

Quote from: "Brannmus"Siden de skal fÄ Þl pÄ hÄndballbaner.. Kan ikke vi ta etter Ä fÄ inn disse kule kubjellene pÄ Stadion.. Jo, stÞrre jo bedre.. Og gjerne vikinghjelmer ogsÄ.. Da blir det liv altsÄ..


Og klappere! Ikke glem klappere! Og de skal det stÄ VG pÄ, for det har de i hÄndballen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Chrisstah

Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det mÄ han bare forholde seg te

Vestkanten

Heia Brann!

Klaus_Brann

Quote from: "Vestkanten"


Synes Ä huske at jeg leste en sak om dette for noen dager sia, hvor enga hadde servert Þl i Valhall bla bla bla, og NFF kunne ikke si noe pÄ dette i og med at det skjedde pÄ en pub i tilknytning til tribunen, men ikke ute pÄ tribunen, for det var visst ikke lov.
SĂ„ folk bĂžr nok ikke vĂŠre redd for Ăžl i nakken, selv om det skal myyye til at dette blir en realitet.
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

2rB

Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Vestkanten"


Synes Ä huske at jeg leste en sak om dette for noen dager sia, hvor enga hadde servert Þl i Valhall bla bla bla, og NFF kunne ikke si noe pÄ dette i og med at det skjedde pÄ en pub i tilknytning til tribunen, men ikke ute pÄ tribunen, for det var visst ikke lov.
SĂ„ folk bĂžr nok ikke vĂŠre redd for Ăžl i nakken, selv om det skal myyye til at dette blir en realitet.

Eg syns Ă„ huske at linken til den saken ligger 2-3 poster lengre oppe ;)

Eg mÄ sei at eg ser ikkje problemet med Ä fÄ servert Þl i forbindelse med kamp. Men er enig i at det er ein uting om «alle» reiser seg fÞr pausen for Ä springe Ä handle Þl... Dessuten er det ikkje alle som har godt av Ä drikke ei Þl i full fart i pausen. Kan slÄ dÄrlig ut det...

Dere som er redd for Ä fÄ ei Þl i nakken, burde kanskje tenke over at terskelen for Ä kaste ei Þl nok er stÞrre enn Ä kaste ei brus - som i dag er lov Ä ha pÄ tribunen...
I tillegg er Stadion bitt sÄ overvÄka i det siste, at det er ikkje noko problem Ä slÄ ned pÄ dette, og straffe dei som ikkje kan oppfÞre seg...

Er typisk norsk Ä forby ting fordi noen fÄ ikkje klarer Ä oppfÞre seg...

Klaus_Brann

Quote from: "2rB"
Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Vestkanten"




Synes Ä huske at jeg leste en sak om dette for noen dager sia, hvor enga hadde servert Þl i Valhall bla bla bla, og NFF kunne ikke si noe pÄ dette i og med at det skjedde pÄ en pub i tilknytning til tribunen, men ikke ute pÄ tribunen, for det var visst ikke lov.
SĂ„ folk bĂžr nok ikke vĂŠre redd for Ăžl i nakken, selv om det skal myyye til at dette blir en realitet.

Eg syns Ă„ huske at linken til den saken ligger 2-3 poster lengre oppe ;)

Eg mÄ sei at eg ser ikkje problemet med Ä fÄ servert Þl i forbindelse med kamp. Men er enig i at det er ein uting om «alle» reiser seg fÞr pausen for Ä springe Ä handle Þl... Dessuten er det ikkje alle som har godt av Ä drikke ei Þl i full fart i pausen. Kan slÄ dÄrlig ut det...

Dere som er redd for Ä fÄ ei Þl i nakken, burde kanskje tenke over at terskelen for Ä kaste ei Þl nok er stÞrre enn Ä kaste ei brus - som i dag er lov Ä ha pÄ tribunen...
I tillegg er Stadion bitt sÄ overvÄka i det siste, at det er ikkje noko problem Ä slÄ ned pÄ dette, og straffe dei som ikkje kan oppfÞre seg...

Er typisk norsk Ä forby ting fordi noen fÄ ikkje klarer Ä oppfÞre seg...


Hehe, det er bra det er noen som fĂžlger med.
Det med Þl i nakken gÄr ikke sÄ mye ut pÄ kasting, men du kan jo prÞve Ä se for deg scenarioet: litt for full mann fra fÞr av, en Þl i hÄnda, i tillegg til et voldsomt engasjement rundt det som skjer pÄ banen.
Brann putter!
Selv om han ikke kaster Þlen sin da, sÄ skal jeg love deg at du fÄr gratis Þl.
Dette kan du ikke slÄ ned pÄ.
Det har gÄtt i arv i fra far og til sÞnn, har du fÞrst falt i gryten, sÄ er det ingen bÞnn!

Go Up