• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgang vinteren 06/07

Started by Superjack, September 13, 2006, 22:34:35 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kjell249

Quote


I følge rapportene fra landslaget er Helstad på vei tilbake til god gammel form, da er det ikke noe i veien for komme opp på 20 tallet i antall scoringer. Men, må vel innrømme at jeg ikke helt har lagt merke til at denne gode formen er på plass. Begynner å bli en stund siden sist jeg så Helstad i aksjon, var vel kvarten i RL.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

jako

Helstad var jo et av veldig få lyspunkt i RL-kvarten. Har klokketro på at han kommer til bøtte inn mål for oss i år. Sæternes derimot er et langt større spørsmålstegn.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone


Xminator

Hva sitter de andre lagene med på stopperplass? Har alle 4 stoppere som er bedre enn vårt 4. valg Bjørn Dahl?

RBK: Kvarme, Koppinen, Riseth, Lago
Stabæk: Kjølø og Olsen, de andre har jeg ikke hørt om...
Viking: Soma, Stenslid, Abelsson, Gabrielsen
VIF: Johnsen, Wæhler, Muri, Førsund
Start: Borgersen, Håland, Engedal
LSK: Kippe, Rambekk, Andresen

Selv er jeg overhode ikke bekymret for å stille med en 4'er der alle 3 islendingen er ute, noe som sett ut fra spilletid de siste sesongen vil være en ekstremsituasjon av de sjeldne.

Med mindre det er en virkelig god midtstopper, en som går rett inn som sjef i forsvaret, så vil ikke en ny stopper være målbart over sesongen. De 2 kampene Andresen eller Vaagan Moen er ute vil merkes mye bedre enn den ene vi må stille med Dahl eller Hanstveit som stopper...

SKBMiller

Quote from: "Felt-H kongen"Hadde dette vært noe da?

http://pub.tv2.no/nettavisen/fxt/tippeligaen/vif/article947423.ece


han sa på sporten at det ikke var aktuelt før sommerene og at enga var eneste alternativ

Felt-H kongen

Han er vel som de fleste andre norske spillere. Kommer det nok penger på bordet, så skriver han på for hvem som helst...

olebrann3

Mjelde sa i avisen for litt siden at vi ikke måtte kritisere kjøpet av solli fordi vi ville heller ha en midtstopper han sa de skulle og hente en midtstopper no sier han at kjøpene er ferdig kor ble det av midtstopperen?

Nixon

Rød makt på Hansa

tormi

Quote from: "Nixon"


Jeg så bare litt av kampen, men det jeg så så syntes jeg Hanstveit spilte med autoritet som midtstopper. Jeg ble overrasket og synes han tok mer i enn jeg har sett ham gjøre på aldri så lenge...

Så dette er kanskje ikke så dumt...
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Xminator

Som jeg sa i kamptråden, så ble Hanstveit avslørt på farten ett par ganger, men avklarer godt og var god i duellspillet. Førte også ballen fremover i Soma-stil, og akkurat den sammenligningen er ikke helt bortevekk. Farten mangler, men teknikken sitter.

Nixon

Rød makt på Hansa

Christian

For en kar som krysset Atlanteren i helgen og knapt har spilt fotball siden januar gjorde Corrales en god kamp. Trygg på det defensive og med noen bidrag fremover - kanskje spesielt i første omgang. Teknikk ser det ut som han òg har. Dro seg lekkert forbi en vikingspiller på et tidspunkt. Frisparket trekker også opp.

Hanstveit sin innsats som stopper var det vel heller ikkje mykje å si på. Solid. Han mangler fart, men har en fin evne til å frem en fot i tide likevel. At han er trygg med ballen og gjerne tar offensive initiativ gjør jo saken enda bedre. Tviler likevel på om vi får se han i midtforsvaret i særlig grad denne sesongen, men det kan kanskje bli aktuelt med tiden. Samtidig viste Guntveit at Bjørn Dahl helst ikkje bør trekkes inn i midten ved behov. Då faller kvaliteten på høyre back dramatisk.

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Gepard

Nå som tiden tydeligvis er inne for å innse at det ikke blir nye midtstoppere, da synes jeg at Hanstveit bør gå inn som vårt fjerdevalg. Farten er vel heller ikke verre enn Bjarnasson vel ?

Som "spillende" midtstopper har jeg også mer tro på Hans Tveit enn Bjarnason, viste endel fine ting i midtforsvaret i går, hvor hans pasningskvalitet kan bli god å ha. Hvordan han er i rene duelle både langs bakken og i luften lurer jeg litt mer på.

Corran

Eg har vel utalt meg negativt om Erlend som midtstopper men etter å ha sett ham i går så mener eg han er det nye 4 valget. han gjorde en grei kamp og Corrales er, som det blir sagt lengre oppe i tråden, et bedre back alternativ på venstre en Cato på høyre.
Cato var vel en av de dårligste i går
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Langhår

Riseth mumler om klubbskifte igjen. Skulle ikke forundre meg mye om BruunH slår på tråden igjen....

http://fotball.adressa.no/tv/article77852.ece
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Roald

Er det en spiller som aldri skal få besudle den røde trøyen så er det han. Eklere enn eklest. Fysj!
Det ligner ingen bergensgutt å være mutt!

Xminator

Vel det kan komme til å skje, så det er bare å gjøre seg klar.

Hanøy: NR 16 - VIDAR RISETH ...stillhet...

Felt-H kongen

vel. Det hadde jo ikke vært første gang han hadde signert for Brann...

Xminator


Marek

Siste dagen i overgangsvinduet i dag og her er det stille som graven.
Kanskje like greit å hoppe på noen nødløsninger, men er jo artig slik som med Bakke sist.
ons Ivar skal hem...

jako

Hadde jo vært morsomt om en kanin ved navn Fakiri hadde blitt trukket opp av flosshatten.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

tintin

joda, hassan e alltid velkommen, men vi trenger han vel strengt tatt ikkje pr idag..

jako

For syv doble halvstikk Tintin, mye vil ha mer.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

tintin

hehe... joda er med på den:) ingen som følger med på flesland om rbh tar en flytur østover?

Marek

Eller kanskje RBH er østpå? På vei opp fra Skien med kontrakten til Pelle Nilsson i kofferten.
ons Ivar skal hem...

tintin

d hadde vært tidenes signering ja, akkurat mannen vi trenger... våt drøm, blir nok aldri noe mer..

Strandlien

Blogger på fxt.no vurderer vinterens spillerkjøp. Ja, blogger og blogger. Han har vel litt oversikt i markedet...

QuoteTor-Kristian Karlsen
Tidligere speidersjef i Bundesliga-klubben Hannover 96 (2004-2006). Talentspeider for Bayer 04 Leverkusen (2000-2004), Watford FC (1998-2000) og Grasshopper-Club Zurich (1996-1998). Ekspert/analyse-opptredener for bl. a BBC Radio Five Live og Norsk TV2. Artikkelforfatter, analyser og journalistisk samarbeid med bl. a BBC Radio, FIFA Magazine, SportBild, Neue Zürcher Zeitung, Fredrikstad Blad og Four Four Two.


QuoteBRANN

Av storkonsumeren i Norges overgangsverden, burde man kunne forventet en bedre jobb. For sju millioner kroner kan man hente en het landslagsspiller fra markeder kvalitativt sterkere enn det norske. I stedet, som en konsekvens av dårlig oversikt, og dermed mangel på alternativer, henter man Jan Gunnar Solli fra Rosenborg. Jeg hopper ikke på la-oss-disse-Solli-toget, for jeg utelukker ikke at overgangen til fotball-mekkaet Bergen kan vekke gutten ut av dvalen. Men likevel, prisen er for høy. Amerikaneren, Ramiro Corrales, viste i Ham-Kam at han er en helt ok spiller og bør gjøre en tilsvarende fin figur i Bergen. I likhet med andre unge afrikanere hentet for en billig penge, er Tijan Jaiteh et sjansespill. Flott for Bergen om han slår til. Spilleren er ukjent for meg. Tatt i betraktning de store beløpene Brann har benytter til kjøp de siste årene, er det en skandale om klubben ikke sloss om seriegullet til langt ut på høsten.

Terningkast 3

Nixon

Det må sies at ingen klubber fikk mer enn en firer på terningen...
Rød makt på Hansa

Belfort

Tor-Kristian Karlsen er en mann jeg har stor respekt for. For dem som leser bloggen hans på fxt.no vil skjønne at dette er en mann som har stor peiling. Han har selvsagt helt rett når han påpeker at vi ville fått en helt annen kvalitet på det utenlanske markedet for 7 mill. Nå fikk vi en spiller som ikke har imponert siden cupfinalen 2003.

Forøvrig synes jeg Brann burde undersøkt muligheten til og få Karlsen som speider. Han har en enorm oversikt rundt om i verden.

Rbk har en gigantisk fordel med og ha Stig Torbjørnsen som speider. Mannen som står bak Olofinjana,Mikel og Edu bl.a ville kunne fore Rbk med afrikanske juveler. Den mannen drar inn i krigsherjede land og lever 24 timer som speider for rbk.

Mens Brann håper at de skal vinne i lotto gjør Torbjørnsen grundig forarbeid. Hvorfor kan ikke Brann ansette en speider som er villig til og reise 300 dager i året for og gjøre en god jobb for Brann?

Strandlien

Quote from: "Nixon"Det må sies at ingen klubber fikk mer enn en firer på terningen...


Det er vel strengt tatt ikke så langt i fra sannheten heller da... Hvilken av klubbene har virkelig kjøpt gullfuglen(e) denne vinteren da?

Stort sett middelmådige kjøp over hele linja. Det er vel ikke det at Brann har vært så mye dårligere enn de andre på overganger. Det har vel mer med det generelle nivået på overganger i hele Tippeligaen. Det meste skjer på lykke og fromme uten å ha noen som helst oversikt over hva som rører seg der ute. Det er som nevnt her i tråden RBK som er lengst fremme her da de har ansatt en mann dedikert til dette arbeidet.

Xminator

Dedikert i arbeidet ja, men Sapara skal følge opp denne sesongen, og de har noen afrikanere som til nå ikke har vist den dritt i eliteserien.

Corran

Quote from: "Strandlien"
Quote from: "Nixon"Det må sies at ingen klubber fikk mer enn en firer på terningen...


Det er vel strengt tatt ikke så langt i fra sannheten heller da... Hvilken av klubbene har virkelig kjøpt gullfuglen(e) denne vinteren da?

Stort sett middelmådige kjøp over hele linja. Det er vel ikke det at Brann har vært så mye dårligere enn de andre på overganger. Det har vel mer med det generelle nivået på overganger i hele Tippeligaen. Det meste skjer på lykke og fromme uten å ha noen som helst oversikt over hva som rører seg der ute. Det er som nevnt her i tråden RBK som er lengst fremme her da de har ansatt en mann dedikert til dette arbeidet.


De har ansatt en mann og utav det er det kommet 2 afrikanere og Sappara. Sappara var dyr invistering og en kunne kanskje fått en like god spiller her heme til samme prisen eller litt dyrere. Er ikke gitt at en god dyr utlending slår til i norge og TL Afrikanerene er like stor gambling som alle afrikanere er. uansett hvor godt arbeid det gjøres i forkant.
Tror det i fremtiden blir enda viktigere å finne unge spillere i Norge som i utlandet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

naitsirk

QuoteDet er vel strengt tatt ikke så langt i fra sannheten heller da... Hvilken av klubbene har virkelig kjøpt gullfuglen(e) denne vinteren da?


corrales ser ut til å vera i denne kategorien.

Kruxleiven

Det gjelder å være tidlig ute. Og etter rapportene skal Bodø/Glimts nye spiss Thiago Martins allerede være den beste avslutteren i adecco. Sammen med han der Sakk i Bryne da. Alderen taler imot og CV'en er lite imponerende, men vi får se. Såpass bra som B/G er vil han nok score en del.

eivhelle

Er i grunnen ikke spesielt imponert over kommentarene til Tor Kristian Karlsen.

Viking fikk mye skryt for sine innkjøp som av en eller annen grunn skal
være så mye mer gjennomtenkte enn det de andre klubbene har gjort.

Brann sine innkjøp skulle visst nok være preget av tilfeldigheter og ikke
være gjennomtenkte.

Jeg mener at Brann har gjort de sikreste innkjøpene i forhold til at en vet
hva en får. Brann har lenge vært interessert i Solli og har fulgt Tijan Jaiteh
i over to år før de valgte  å hente ham. Corrales har vært en av de beste
venstre backene i tippeligaen og er også et sikkert kjøp. Alt i alt har Brann
gjort det bra på overgangsmarkedet. Det eneste jeg savner er en midtstopper til.

Men med tanke på at både Dahl og Hanstveit også kan bidra i midten
mener jeg Brann er godt besatt. Dessuten positivt at Brann stort sett
har spillere fra norden slik at landslagssamlinger og reiser stort sett er
bra koordinert med sesongen. Det er ikke bare enkelt med Afrikanere
og sør amerikanere som har andre terminlister og stort sett spiller
på andre siden av kloden.

Lurkin

Berømte Brann fra Bergen

Klaus_Brann

Så på sporten i dag, hvor Fredrikstad med Morgan Andersen (selvfølgelig) i spissen, pratet om sine nyinnkjøpte Ivorianere.
De kom fra et akademi, som Charlton spytta inn en del penger i, og derfor var de i bunn og grunn Charlton`s eiendom.
Det betyr at Charlton kan hente de når de føler for det, helt gratis. Skjegget til Andersen blir visst alltid sittende fast i postkassa når det gjelder unge afrikanere...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

kabelmann

Han har ihvertfall ikke fått med seg at LSKs Alssane Diomande ikke fikk oppholdstillatelse.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

lurkie

Quote from: "eivhelle"Er i grunnen ikke spesielt imponert over kommentarene til Tor Kristian Karlsen.

Viking fikk mye skryt for sine innkjøp som av en eller annen grunn skal
være så mye mer gjennomtenkte enn det de andre klubbene har gjort.

Brann sine innkjøp skulle visst nok være preget av tilfeldigheter og ikke
være gjennomtenkte.

Jeg mener at Brann har gjort de sikreste innkjøpene i forhold til at en vet
hva en får. Brann har lenge vært interessert i Solli og har fulgt Tijan Jaiteh
i over to år før de valgte  å hente ham. Corrales har vært en av de beste
venstre backene i tippeligaen og er også et sikkert kjøp. Alt i alt har Brann
gjort det bra på overgangsmarkedet. Det eneste jeg savner er en midtstopper til.

Men med tanke på at både Dahl og Hanstveit også kan bidra i midten
mener jeg Brann er godt besatt. Dessuten positivt at Brann stort sett
har spillere fra norden slik at landslagssamlinger og reiser stort sett er
bra koordinert med sesongen. Det er ikke bare enkelt med Afrikanere
og sør amerikanere som har andre terminlister og stort sett spiller
på andre siden av kloden.


Joda, det er alltid noe å utsette på en slik ekspert. Men faktum er, han vet mye mer om spillere enn journalister og annet snikksnakk som vanligvis uttaler seg om overganger. Han treffer rimelig bra med tanke på at han kommenterer samtlige lag. Men det lyser jo igjennom at han helst ser at tippeligalag importerer billigere spillere, og ikke vil at vi skal drive og kjøpe Norske.

--

Strandlien

Quote from: "lurkie"
Quote from: "eivhelle"Er i grunnen ikke spesielt imponert over kommentarene til Tor Kristian Karlsen.

Viking fikk mye skryt for sine innkjøp som av en eller annen grunn skal
være så mye mer gjennomtenkte enn det de andre klubbene har gjort.

Brann sine innkjøp skulle visst nok være preget av tilfeldigheter og ikke
være gjennomtenkte.

Jeg mener at Brann har gjort de sikreste innkjøpene i forhold til at en vet
hva en får. Brann har lenge vært interessert i Solli og har fulgt Tijan Jaiteh
i over to år før de valgte  å hente ham. Corrales har vært en av de beste
venstre backene i tippeligaen og er også et sikkert kjøp. Alt i alt har Brann
gjort det bra på overgangsmarkedet. Det eneste jeg savner er en midtstopper til.

Men med tanke på at både Dahl og Hanstveit også kan bidra i midten
mener jeg Brann er godt besatt. Dessuten positivt at Brann stort sett
har spillere fra norden slik at landslagssamlinger og reiser stort sett er
bra koordinert med sesongen. Det er ikke bare enkelt med Afrikanere
og sør amerikanere som har andre terminlister og stort sett spiller
på andre siden av kloden.


Joda, det er alltid noe å utsette på en slik ekspert. Men faktum er, han vet mye mer om spillere enn journalister og annet snikksnakk som vanligvis uttaler seg om overganger. Han treffer rimelig bra med tanke på at han kommenterer samtlige lag. Men det lyser jo igjennom at han helst ser at tippeligalag importerer billigere spillere, og ikke vil at vi skal drive og kjøpe Norske.

--


Så lenge norske spillere blir priset slik de gjør så er jeg enig med Karlsen. Leste om u21-spissen som LSK ville kjøpe fra Kongsvinger. 7 mill satt de prisen til. Det er bare uholdbart. Det som det endte med var at spilleren selv brøt hele kontrakten med Kongsvinger og kom seg selv ut av kontrakten. Hva overgangssummen ble vet jeg ikke. Hva med Haugesund som slenger 15 mill i trynet for en spiller som knapt nok har spilt i Adeccoligaen? Greit nok at han er et enormt talent som United og Arsenal snuser på, men hallo? 15 mill?

Klart det er best for norsk fotball at vi får frem norske talenter, men da ender vi med at alle må utvikle sine egne talenter fra bunnen av da. Det går jo ikke lenger an å hente et talent fra 2. divisjon uten å få slengt et millionkrav i trynet.

tormi

Quote from: "Strandlien"
Så lenge norske spillere blir priset slik de gjør så er jeg enig med Karlsen. Leste om u21-spissen som LSK ville kjøpe fra Kongsvinger. 7 mill satt de prisen til. Det er bare uholdbart. Det som det endte med var at spilleren selv brøt hele kontrakten med Kongsvinger og kom seg selv ut av kontrakten. Hva overgangssummen ble vet jeg ikke. Hva med Haugesund som slenger 15 mill i trynet for en spiller som knapt nok har spilt i Adeccoligaen? Greit nok at han er et enormt talent som United og Arsenal snuser på, men hallo? 15 mill?

Klart det er best for norsk fotball at vi får frem norske talenter, men da ender vi med at alle må utvikle sine egne talenter fra bunnen av da. Det går jo ikke lenger an å hente et talent fra 2. divisjon uten å få slengt et millionkrav i trynet.


Er helt enig i dette her og har påpekt det selv.

Jeg skjønner at klubber vil ha mest mulig penger for spillerne sine, men her burde de definitivt være mer behjelpelige. Burde ikke prise spillere ut av tippeligaen i den alderen. Det må da gå an å selge en spiller for en relativt overkommelig pris og heller sikre seg med videresalgsavtaler.

Det hele er et stort dilemma om det skal bli slikt at de største talentene ikke skal få stifte bekjentskap med eliteserien, men enten råtne på rot i 1 eller 2. divisjon eller gå direkte til Premier League.

Det er ikke bare Eliteserieklubbene sitt ansvar å få frem profiler i Eliteserien.
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Go Up