• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Klassikere

Started by runarnormann, April 28, 2006, 08:12:31 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

runarnormann

Mener det er duket for en traad som diskuterer klassiske Brann kamper.  Foreslaar den legendariske semifinalen mot Lillestroem som tidenes Brann kamp.  

Noen andre forslag?
egenden Alf Dahl

Lennono8

Når du er inne på temaet syntes jeg det er rart at Brann ikke får laget en DVD med slike klassiske kamper. Alle de store engelske klubbene har jo det, så vi kommer vel etter etterhvert...

Er det bare jeg som drømmer om en DVD-serie med bilder fra kampene/intervjuer/innslag fra sporten på tv/osv osv??? Vil tro at sesong-dvdene har vært en suksess, så dette er kanskje noe å prøve?? Men da bør de være så snill å spare oss for å kommentere kampen i ettertid sånn som det er med cupfinalen 04. Orginalkommentarer er viktig!

runarnormann

Har tidligere bedt om Lillestroem kampen paa DVD.  Er klar over at den er tilgjengelig over nettet, men hva hjelper det for de av oss som bare slaar paa PCen for aa sjekke Bataljonen?
egenden Alf Dahl

Tom C

Quote from: "runarnormann"Mener det er duket for en traad som diskuterer klassiske Brann kamper.  Foreslaar den legendariske semifinalen mot Lillestroem som tidenes Brann kamp.  

Noen andre forslag?


Foreslår returkampen mot PSV (2-2 etter seier 2-1 hjemme), som sørget for avansement til kvartfinale mot Liverpool i Europacupen.

[Men jeg er enig at LSK kampen er legendarisk]
Aldri mer Obos....

Memelli


dex1974

6-2 vel memelli?

Eller for meg så endte den kampen 8-2 :wink:
Ekte lidelse fra 1982 frem til no!

Superjack

Brannsupporter.

UnnamedFeeling

Quote from: "Superjack"
Jeg har Semien til Brann-LSk på DVD :D

Det har jeg også.  :D
Og flere andre godkamper.
quot;Det er godt med alt som er gjort", sa mannen. Han tørket seg i ræven før han dreit.

Lennono8

Jeg har også en del av disse kampene på VHS og DVD, men det var ikke det som var poenget mitt. Det jeg ønsker er en slags Best Of - DVD der man får se høydepunkt fra kampene i tillegg til stemningsrapporter før og etter kampene som har vært vist på de ulike tv-kanalene. En komprimert utgave av våre største stunder som kan varme oss gjennom høst/vinter. Hadde vært genialt hvis man også kunne fått med klipp fra hva tv-kanaler i motstanderens land viser og sier om kampen (ved E-cup).

Personlig vil jeg trekke frem semien mot Stabæk i 04 som stor, fordi tanken på at vi skulle til Ullevaal var ekstremt deilig! Det som skjedde etterpå er vi vel alle enige om var stort...

En annen kamp som er stor for meg, selv om resultatet ble negativt, var CL - kvalikken hjemme. Det å høre CL - sangen strømme ut av anlegget på Stadion var stort. Skuffelsen over at vi ikke kom videre var også stor, men tanken på at vi var i det beste selskapet var herlig!

krøvel vellevold

Mine fire største Brann-opplevelser er:

- Da Brann reddet plassen med ett måls margin i kvalikkamp mot Bryne i 1991,etter at Bryne holdt på å score på overtid.
- Da vi slo ut PSV.
- Cupfinalen 2004 + hjemkomsten på Torgallmenningen.
- Den berømte semien mot LSK i 1995
Legg ned hele klubben!

monzilla

husker Brann - Kongsvinger i 99. fantastisk kamp. Brann leder 2-0, plutselig står det 3-2 til Kongsvinger. Før folk fikk komme seg til ro igjen stod det plutselig 4-3 til Brann. Det ble 4-4 og vi alle trodde det skulle bli tap, men rett før slutt ble det 5-4.
Mener å huske at Eirik Dybendahl utmerket seg spesielt godt for Kongsvinger, og Jan Ove Pedersen hadde dagen for brann.

Kampen var ikke det spor viktig, men morro å se på

batty

Brann-Frigg 8-1 1963 ( Dere kunne se glimtet av kniksen terrorisere Friggforsvaret og score i målet mot Nymark, der hansa er nå på NRK2 i ønskerepriser )

Brann-Steinkjer 4-1 1962
men først og fremst
Brann-Fredrikstad 4-1 i september 1962
Søndag kl 13 strålende solskinn og smekkfullt stadda. På gratishaugen må det ha vært minst 4000 så kampen ble sett av 29000 mennesker.
Det første målet kom etter 20 min ved Kniksen på straffe. Han ble felt på vei inn i feltet i målet som idag er klokkesvingmålet litt til høyre i 16-meterfeltet ble han felt.

Azzurri

Semifinalen mot Molde på Røkkeløkka i 1999. Helstad utlignet til 3-3 da klokken viste nesten 3 miniutter på overtid, slik at vi fikk ekstra omganger....og en skadet POL avgjorde kampen med et fantastisk volley skudd i krysset! Dette var litt av en kamp kan jeg huske...:) Først følelsesmessig langt oppe, så langt nede og så langt opp igjen....helt ubeskrivelig!

Mico

Quote from: "Superjack"(Den sistnevnte er var det bare 9500 personer på, og de som ikke var der pga regnvær eller mangel på tro kan gremme seg til de går i graven. :D)


Men det la på ingen måte noen demper på kvelden. Herregud for en stemning og for en følelse.
Var vel forresten også en del som gikk i løpet av starten på 2. omgang  :D

Minnet hadde kanskje vært enda bedre om Brann hadde vunnet finalen, men kampen dannet jo grunnlaget for Cupvinnercup deltakelsen, og det er jo ikke gale det heller.

Azzurri

Av andre kamper som jeg husker godt, så er det cupfinalen i 82 og 2004 såklart. Seriekampen hjemme mot Sogndal i 2003 var også en høydare, ble vel 6-2(1). Semifinalekampen mot Lillestrøm i 1995 var stort. Fjorårets 16. mai kamp mot Lillestrøm, og det er den beste 16. mai kampen EVER! Bortekampen mot Viking i 2000, ble vel 6-2 der også! :) Sesongene 1990, 1996 og 2000 er det mange godbiter å velge i!

Mange gode minner...:)

runarnormann

Kan ogsaa nevne 4-0 seieren borte mot Rosenborg i 93.
egenden Alf Dahl

naitsirk

Quotehusker Brann - Kongsvinger i 99. fantastisk kamp. Brann leder 2-0, plutselig står det 3-2 til Kongsvinger. Før folk fikk komme seg til ro igjen stod det plutselig 4-3 til Brann. Det ble 4-4 og vi alle trodde det skulle bli tap, men rett før slutt ble det 5-4.
Mener å huske at Eirik Dybendahl utmerket seg spesielt godt for Kongsvinger, og Jan Ove Pedersen hadde dagen for brann.

Kampen var ikke det spor viktig, men morro å se på


husker godt denne kampen ja. husker godt etterpå at ein kompis som aldri hadde vore på staddaen, han trudde folk ropte Svein Dale når da egentlig vart ropt Skandale:)

men har og gode minner frå semien mot lsk. var ikkje på staddaen pga prøvelesing. såg til lsk scora og byrja lese igjen. klarte derimot ikkje motstå fristelsen og måtte sjå siste 20 min. har aldri angra.
fekk forresten 5 på prøven:)

Superjack

Ville nok ALDRI valgt prøvelesing fremfor Brannkamp... uansett stillingen.
:D
Brannsupporter.

henk

Her vil jeg og melde meg på litt! Mange gode alternativer her, men en kamp som ikke er nevnt er Stabæk-Brann i 99, Stabæk leder 2-0 til pause utan at vårt kjære Brann hadde spilt dårligt, egentlig så hadde de spilt meget bra, de kom på banen til andre omgang og forsatte det bra spillet og snudde kampen til 2-3, en av mine bedre bortekamper
enk Ekerhovd
Nå som privatperson

Langhår

Må si meg enig med trådstarter. Den ultimate Brannopplevelsen for meg var semifinalen mot LSK en høstkveld i 95. Glemmer det aldri.

Har hatt mange store opplevelser Brann, men denne kampen er høydepunktet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nixon

Rød makt på Hansa!

C@Bøe_79

Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

krøvel vellevold

Merkelig at ingen har tatt med cupfinalen 1923! Vår første tittel og greier! Husker alle ablegøyene og jubalongen rundt finalen som om det var i går! På den tiden var det jo ingenting som het fjernsyn, så vi måtte pent nøye oss med å følge kampen på text-tv eller internett. Og i den tiden gikk nedlastingen ganske seint. Det var uansett bedre enn i 1918 da vi også spilte cupfinale. Den gangen fikk vi kamputviklingen gjennom brevduer som sendte røyksignaler. Det tok tre døgn før meldingene kom frem. Så siden cupfinalen ble spilt søndag kl. 1315, så satt folk spente ved røyksignalmottakerne sine onsdag i halvto-tiden for å høre siste nytt om  kamputviklingen. Spillerne hadde forsåvidt kommet tilbake fra hovedstaden allerede tirsdag kveld, men de hadde fått grei beskjed om å holde tett om resultatet.
Legg ned hele klubben!

Falkman

veldig mange gode forslag her.. som gir veldig mange gode minner!.. men ska eg trekke frem en kamp som eg ikkje kan se har blitt nevnt, må det bli 4-0-seieren mot Molde i siste serierunde i 2000. 19000 tilskuere, fabelaktig stemning, seriesølv og mesterligakvalikk. kommer ALDRI te å glemme det!

Smitty

Quote from: "Superjack"

Jan Ove Pedersen scoret det første målet..

Bataljonen

Quote from: "Azzurri"Semifinalen mot Molde på Røkkeløkka i 1999. Helstad utlignet til 3-3 da klokken viste nesten 3 miniutter på overtid, slik at vi fikk ekstra omganger....og en skadet POL avgjorde kampen med et fantastisk volley skudd i krysset! Dette var litt av en kamp kan jeg huske...:) Først følelsesmessig langt oppe, så langt nede og så langt opp igjen....helt ubeskrivelig!


Må si meg enig her. Har aldri vært så langt nede og så høyt oppe psykisk og fysisk før i en kamp, var totalt utslitt etterpå. Tro aldri jeg har klemt så mange kjente og ukjente før som i den kampen.
Var helt utrolig, skal innrømme at dette er en av få kampene tårene har piplet for dette var STORT !

Lillestrøm i semien kommer nok på en meget sterkt 2 plass.
Brukes kun til moderering på forumet!
Er ikke i bruk av Brann Bataljonen Bergen sitt styre!

Mvh
Christian Bøe

dex1974

Quote from: Nixon
Ekte lidelse fra 1982 frem til no!

Kruxleiven

Kampene mot Godset sist de var oppe var gøy. 6-2 begge gangene. På Tv så jeg Helstad score 5 mål. Stort. Hjemmekampen var jeg på og det tror jeg er den gøyeste kampen jeg har vært på med Brann. Skjedde noe hele tiden, og fra minutt 1 følte man ikke seieren truet. Vi kom til å vinne og det var sikkert.

Andre store øyeblikk er 4-0 kampen mot Molde i 2000, PSV i 1996, RBK-Brann 0-4 i 93, LSK i semifinale i 95, Brann-Stabæk 8-1 i 2001 og Brann-Lyn 7. november 2004. For øvrig må jeg si at jeg aldri har blitt så forundret som da vi slo VIF med et skikkelig "C-lag" da vi vant 1-0 etter scoring av Valencia. De kampene jeg husker best er merkelig nok hjemme mot Tromsø. Husker en kamp der Svante spilte med bandasje rundt hodet. El Fakiri ble vel stemplet stygt også. Litt senere tapte vi vel 1-0 for dem. Tror det var Kovacs som scoret. En skikkelig møkkakamp og masse rasende Brannfans. Også husker jeg Brann-Odd i 2001. Den merkeligste hendelsen på Brann stadion noensinne. Kvisvik tar frispark. Han treffer Edwin van Ankeren som faller og blir liggende helt død. Vi var sikker på at det var en vits. Kunne da ikke være sant og pipekonserten var massiv. Også hadde vi vel en kamp hjemme mot Glimt i 2002. Tror det er det dårligste jeg har sett av Brann. Ja, Suduvakampen var enda verre da, men det var så rævva det de hadde å by på at jeg ikke har sett maken.

dex1974

Jeg var blant de få som så den kampen i Kaunas.
Huff og huff...var vel tre feile innkast fra Brann den kampen der.
Løven scoret Branns 2 mål mens en og samme spiller scoret Suduvas 3 mål. Hjemmelaget var omtrent like effektive som Stabæk var i 7-1 kampen på Nadderud i 2000 da serielederne Brann fikk bank så det holdt i Hassans avskjedskamp.

6-2 kampen i Drammen så jeg seff ringside og er en sann klassiker.
Helstad stod uten nettkjenning de første tre(eller var det fire?) rundene i Tippeligaen men med sine 5 scoringer overtok han teten på Toppscorerlisten.
Det hører med til historien at resultatet lyver og uten giftige Tossen hadde Brann tapt den kampen.
Godset fikk vel en mann utvist ganske tidllig og om jeg husker rett.
Ekte lidelse fra 1982 frem til no!

C@Bøe_79

Og hadde Helstad vært ørlite mer våken og effektiv,så hadde han scoret 10..
Var og så den kampen,og resultate lyger ikke..
Ballene haglet rundt ørene på stakkers Godset-keeperen,og i aluminiumen.
PFO satt inn det siste målet,en virkelig perle..

Forresten rart ingen nevner bortekampen mot Viking i 2001?
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

Toa

Quote from: "Nixon"
Ellers enig i mange av kampene som er nevnt her. Vil også legge til Brann-Rosenborg i 1990. Vi ledet vel 3-0 etter 20 minutter om jeg ikke husker helt feil. Og selvsagt kampen mot Lyn i cupen samme år!


Lyn-kampen i 1990 er en klassiker ja. Lå vel under 2-0 til det gjenstod 15 minutter eller noe. Brann vant 3-2. Folk gikk helt av hengslene. Knapt nok hørt mer liv på stadion noensinne, og det var vel bare 3000 mennersker der.

Dette var forøvrig 1 av bare 2 kamper jeg har stått i Hansa-svingen. Den andre var mot Liverpool. :)
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

krøvel vellevold

Quote from: "Toa"
Quote from: "Nixon"
Ellers enig i mange av kampene som er nevnt her. Vil også legge til Brann-Rosenborg i 1990. Vi ledet vel 3-0 etter 20 minutter om jeg ikke husker helt feil. Og selvsagt kampen mot Lyn i cupen samme år!


Lyn-kampen i 1990 er en klassiker ja. Lå vel under 2-0 til det gjenstod 15 minutter eller noe. Brann vant 3-2. Folk gikk helt av hengslene. Knapt nok hørt mer liv på stadion noensinne, og det var vel bare 3000 mennersker der.

Dette var forøvrig 1 av bare 2 kamper jeg har stått i Hansa-svingen. Den andre var mot Liverpool. :)


Vi lå under 0-2 til det var 7-8 minutter igjen. Vi lå under 1-2 til det var ett eller to minutter igjen. 3-2-målet kom i minuttet etter 2-2. Det var 4000+ på kampen, mener jeg å huske. Jeg var på englandsbåten midt ute i Nordsjøen under kampen. Selvsagt forsvant radioforbindelsen på walkmanen min rett etter 3-2 og før dommeren blåste av... Men etter 5 minutter i uvisse, fikk jeg endelig radioforbindelse igjen, og fikk med meg sluttresultatet.
Legg ned hele klubben!

monzilla

den van ankeren-hendelsen, skjedde ikke den mens ballen lå død? Mener å huske at kvisvik skjøt ballen i trynet på fyren før spillet kom igang

C@Bøe_79

Kvisvik ble iiritert for Van Ankeren stod i veien for et frispark,når han tok det traff han Van Ankeren i bakhodet så han stupte fremover å ble liggende.
Faktisk var hjernerystelsen så kraftig at han lå på Haukeland i 2-3 dager om jeg ikke husker feil..
Raymond har til den dag idag ikke svart på om han gjorde det med vilje eller ikke,men han skålte for Van Ankeren på byn samme kveld(med et stort glis og latter).
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

BRANN gutten fra Os!

Quote from: "Superjack"Jeg har Semien til Brann-LSk på DVD :D


Mulig å få ein kopi?
RANN<3

Esskåbrann

Hvis man ser på TV-bildene så ser man at han prøver å slå til en medspiller (husker ikke hvem).

Jeg var uansett ballgutt på den kampen, og stod rett vedsiden av der hvor frisparket ble tatt. Jeg lo til jeg grein! :twisted:
å skal det skje!

jako

Quote from: "Superjack"

1-0 ble scoret av Jan Ove Pedersen.

Azar Karadas kom vel innpå litt senere gjorde han ikke? Husker godt duellen hans med Mini. Dat Mini prøvde å sutre til seg et straffespark.

En helt vidunderlig kamp som BST gav ut på video i sammerbeid med TV2.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

runarnormann

Quote from: "BRANN gutten fra Os!"
Quote from: "Superjack"Jeg har Semien til Brann-LSk på DVD :D


Mulig å få ein kopi?


Ja er det mulig?
egenden Alf Dahl

Nixon

Jeg legger til kampen i kveld.
En kveld for historiebøkene.
Både på banen og på tribunen.
Deilig!!!!
Rød makt på Hansa!

weirus

hehe..en kamp for historiebøkene..vel, men det er vel bare for å ha bokfyll..:P
SK BRANN BERGEN - Hasta la victoria siempre

KennethS

Beste kampen må være Brann-Sogndal i 1990 eller 91 (husker ikkje helt)

kampen endte 0-0 eneste som skjedde var at Atle Torvanger traff ene cornerflagg mens Arne Møller traff det andre :)

Ser den kampen på video hver gang eg ikkje får sove :D
tå på Brann

Endre

Noen som har dagens kamp på DVD, og er villig til å selge meg en kopi?
Send gjerne en privat melding her.

Jeg skulle ta den opp selv, men glemte pinnadø å sette på før jeg dro på stadion! Krise!

Skeid-mann

For dem av oss som husker langt tilbake i tid, her er et par minner fra litt gamle dager (jada, denne Skeid-mannen var på Brann stadion ofte i 1976-1982) :

September 1976 : Brann - LSK 2-1

Toppoppgjør og smekkfullt stadion.Dette var siste sesong med den gamle ståtribunen, så dere kan tenke dere hvordan det det var med plassen når 22 000 betalende og sikkert mange snikere var innenfor.Det sto 0-0 etter første omgang.I andre tok det av. Brann leder 1-0. Husker ikke selve goalen og hvem som scoret, men jeg husker hvordan Brann stadion eksploderte som INGEN andre arenaer i Norge kan det. Så utligner Tom Lund, den hersens forhatte og akk så glimrende Tom Lund. Han vender utenfor 16-meteren og setter en knallhard markkryper nede i hjørnet.Jan Knudsen i Branns mål rekker bare så vidt å snu hodet 90 grader der han står stiv, intetanende og med begge bena plantet på bakken.

Stillheten var...ja, fryktelig stille.

Så kommer en situasjon mot slutten av kampen. Brann får indirekte frispark innefor boksen.Det er temmeloig ampert både på bane og tribuner. Steinar Aase (hvorfor fikk ikke den mannen flere landskamper?) får pirket ballen bort til seg, skrur/lobber ballen over tre meter høye LSK forsvarere (noen som husker Frank Grønlund, mannen som fikk Atle Bilsback til å se ut som en engel i forhold?), ballen knaller i undersiden av tverrliggeren, spretter i bakken og ut. UT.
Var ballen inne? Det var babelsk forvirring på Brann stadion.Dommeren het Svein Inge Thime. Han dømte til slutt ballen inn, ikke fordi han var sikker på at den var inne, men fordi han ikke våget annet.TV-bildene viste at ballen faktisk var inne. Banen ble stormet og debatten om gale bergensere gikk i pressen uken etterpå.

Hele kvelden var magisk, men også ganske nifs.Har aldri opplevd noe lignende i Norge hverken før eller senere.

Ellers så jeg Brann bli utspilt av QPR et par uker etterpå. 0-7 ble det til slutt. Venstreving Dave Thomas fikk Helge Karlsen til å slå ut med armene mot Store Stå og utbryte med et oppgitt flir : "Ka faen ska' eg gjøre då?"
Stan Bowles spilte seg gjennom Brann-forsvaret gang på gang. En gang stanset han på 16-meteren, plasserte foten på ballen og gliste mot stakkars Jan Knudsen. Så trikset han ballen et par ganger og spilte ballen mot midten av banen igjen. En klovneaktig barmhjertighet på stillingen 5-0, eller hvor mye de nå ledet. Det ironiske er at QPR i dag sannsynligvis ikke er bedre enn et lag som Brann.

Ellers kan jo 4-2 i kvartfinalen mot Mjøndalen i 1982 nevnes.Førsteomgangen var rævva. Brun ledelse med 2-0 var rett og slett pinlig. Den som så andre omgang av den kampen vil ALDRI glemme det.Akkurat da hadde Brann tatt hvem som helst. Til dags dato kan ikke jeg huske å ha sett et lag fra nivå 2 i norsk fotball spille så vakker fotball, selv ikke mitt eget Skeid da vi banka vettet av FFK og Jaalerengens Idrettsklubb i Daniel-tiden.
Synd at det Brann-laget aldri fikk utnyttet sitt potensial til fulle, for der var det utvilsomt noe på gang.

Husker noen Hans Brandthun fra den tiden han slo igjennom? En av de beste sidebackene jeg noen sinne har sett i norsk fotball.

Min siste Brann-kamp før jeg flyttet tibake til Skeid-land var klassikeren på Krohnsminde. 9-1 til Brann mot salige Varegg (hvor ble det av dem forresten?) og opprykket var sikret.

DET var Brann-historie.

Vennlig hilsen fra Skeid-land
KEID - OSLOS EGENTLIGE STOLTHET

Haer217

Var i militæret i -82 og måtte nøye meg med Kveldsnytt etter cupseieren over Mjøndalen. Knut Th. Gleditsch: -Brann presterte den beste fotballen jeg har sett siden sommerens VM foran et sydlandsk publikum.

Go Up