• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Stadig færre lokal i rødt

Started by Brann_ruler, March 13, 2006, 09:54:20 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Brann_ruler

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article1994871.ece

Media (BA) har igjen kjørt artikkel om antall ikke hordalendinger i Brann.

Jeg mener at det viktigste er at Brann vinner fotballkamper.

Det hadde vært kjekt om det hadde vært flere med lokal forankring, men dersom de ikke holder mål så er det bedre med en benk bestående av en fra Kamerun, Albania, Island osv.

Vi klager på bredden i stallen og samtidig på antall lokale. En benk med Mjelde, Walde, Knarvik e.l. hadde ikke vært i stand til å tilføre brann den kvalitet som et topplag trenger.

Brann har lagt ned andre laget, leier ut til lokale klubber. Mulig dette er veien å gå for på sikt øke lokal andel spillere.

Det kreves medaljer fra media, klubben og supporterene. Dermed blir det få hordaledninger på laget. (pdd).

Konklusjon: For å vinne flest mulig kamper er det uinteressant hvor spillerene kommer fra.

krøvel vellevold

Ja, og de fleste av dem som er fra Hordaland i Brann, er jo bare boss! Unntakene er Huseklepp og kanskje Hanstveit og Opdal. De andre keeperne er jo også bra, men de er tross alt ikke på første-11ren. Resten er stallfyll. Kan heller ikke helt se hva slags "store stjerner" fra Hordaland vi IKKE har i troppen. Er Grindheim fra Haugesund eller Sunnhordland? Nei, skaff oss et bra lag! I utlandet er det ingen storlag som har masse lokale spillere. (Nei, Athletic Bilbao er ikke noe storlag). De store klubbene har jo knapt spillere fra eget land engang! Kjøp og salg er hvordan fotballverdenen fungerer i dag, og det må vi forholde oss til. Spesielt når vi kommer fra et område hvor det knapt er oppfostret gode fotballspillere i det hele tatt.

Men det skulle vært et interessant prosjekt å se Brann med BARE bergensere og striler på laget. At vi hadde det som prinsipp, slik som Athletic Bilbao kun har baskere på laget. Også kunne vi hatt drakter uten reklame, slik som Barcelona har hatt til nå. Men da hadde vi måttet slutte å se på Brann som et lag som skal oppnå best mulige sportslige resultater. Da hadde vi måttet se på Brann som et lag som skal ha sin egen lokale identitet og sitt eget antikommersielle image. Det i seg selv kunne sikkert gitt klubben enda flere og enda mer trofaste fans. For da hadde det jo virkelig vært noe spesielt, annerledes og unikt med SK Brann. Men skulle det være noe å satse på, så hadde vi måttet kjøre løpet fullt ut. Bare lokale spillere og ingen sponsor på trøyen. Ingen halvveisløsninger eller kompromisser. Da hadde det ikke vært verd det!
Legg ned hele klubben!

Xminator

Det siste scenarioet er rake veien til ett Bergen like dominant i fotball som man nå er i ishockey. Det finnes sikkert en masse trofaste ishockeyfans i Bergen, men de er vel på hockeykamp hvert 7. år eller noe :p

Så til en annen vinkling på problemet. Hvordan skulle man få spillerene til å forholde seg lojale til ett bergenslag? Slik vi etterhvert kjenner toppfotballspilleren, så finnes det overhode ikke lojalitet i kroppen på dem så snart det ligger noen millioner i den andre enden av vekten. Ett Brannlag midt i 1.divisjon ett par sesonger hadde ikke bare vert mindre verd i kroner og ører, men hadde mistet spillere til andre norske klubber (vil spille for ett topplag - hørt den før?).

Hadde jeg gått med RBK-drakt i 1 år for 2 millioner kroner? Magen sier nei, men tror tvilen hadde kommet snikende hos de fleste (meg inkludert). Jeg hadde gladelig spankulert rundt i russland for 10 mill i året. Og det er her sakens kjerne ligger. 18-åringer som drar ett norsk lag til seriegull er svært sjelden kost. Jeg vil kalle det en ren utopi.

Og for de som tror Brann leier ut spillere til lokale klubber for å få flere bergensere på laget; Feil. Det er en kynisk kalkulert risiko. Eller rettere sagt, Brann leverer inn lotto-kupongen. Den beste invisteringen som finnes er jo den som ikke kostet noe.

Vi går inn i en sesong der den store profilen kan bli en lokal unggutt. Akkurat det vil bety mye mye mer for lokalrekruteringen enn all verdens styrevedtak og prosjekter. Det kommer neppe Brann til gode i form av nye stortalenter som slår til de nærmeste 10 årene.

krøvel vellevold

Jeg er jo fullstendig klar over at et lag med kun bergensere og ingen reklame på draktene, ville ført oss rett ned i 1.divisjon. Men vi hadde i så fall vært en unik klubb, og folks tålmodighet hadde jo vært en helt annen med slike forutsetninger. Med dette som rammebetingelser hadde vi neppe blitt seriemester noen gang, men folk hadde sett på det som en bragd hver gang vi tok 3 poeng i en tippeligakamp. Bare det å spille i tippeligaen med slike rammebetingelser, hadde det jo stått enorm respekt av! Det er gøyere å vinne kamper som underdog enn som favoritt! Det er gøyere med en 11.plass når alle hadde trodd det ville bli nedrykk, enn en 2.plass når alle hadde trodd det ville bli gull!

Nå er uansett ikke dette noe jeg går 100% for, det var bare en tanke jeg fikk.
Legg ned hele klubben!

Tom C

Quote from: "Brann_ruler"
Brann har lagt ned andre laget, leier ut til lokale klubber. Mulig dette er veien å gå for på sikt øke lokal andel spillere.

Det kreves medaljer fra media, klubben og supporterene. Dermed blir det få hordaledninger på laget. (pdd).

Konklusjon: For å vinne flest mulig kamper er det uinteressant hvor spillerene kommer fra.


Det bergenske publikummet har seg selv å takke for den sørgelige andelen lokale Brannspillere opp gjennom de senere år. Vi er ikke akkurat tålmodigheten selv, og for unge talenter er det bare erfaring på toppnivå som kan bringe dem ennå et steg videre. Dette kan de meget sjelden oppnå på en stadion der folk hugger hodet av folk etter to feilpasninger.

Når det er sagt, så burde gjerne en såpass avbalansert og fordomsfri person som deg selv, Brann_Ruler, pakke snippesken og komme tilbake til fødebyen, for å heve andelen reflekterte og snusfornuftige tilskuere på felt B... Kan jo ikke risikere at smårollingene dine begynner å rulle på r'ene...
Aldri mer Obos....

Ricky

De andre Bergenslagene er vel temmelig fullspekket av lokale spillere.. Går jo eventuelt an å heie på dem dersom man ikke er så nøye på de sportslige resultatene.

Brann_ruler

Quote from: Tom C
Quote from: Brann_ruler


Det bergenske publikummet har seg selv å takke for den sørgelige andelen lokale Brannspillere opp gjennom de senere år. Vi er ikke akkurat tålmodigheten selv, og for unge talenter er det bare erfaring på toppnivå som kan bringe dem ennå et steg videre. Dette kan de meget sjelden oppnå på en stadion der folk hugger hodet av folk etter to feilpasninger.

quote]

Det er i og for seg riktig at stadion trollet nok har skremt en ung gutt eller to. Men, dersom unge fotball spillere hadde hatt ferdighetene/ talentet til å spille i tippeligaen så ville de gode bidragene overskygget feilandelen.

Det jeg stiller meg spørsmåls tegn ved er forholdene for å spille fotball på vestlandet. Er det nok baner tilgjengelig. Humpe rundt på grusbaner er ikke særlig moro i lengden. Feks på østlandet så har en dårlig åttende divisjons klubb gjerne en eller to gressbaner. Miniputtene koser seg fra april til september på gressbaner. Til og med grunntreningen på vinteren er artigere når en kan glede seg til å få gress under knottene.

Begynner å bli et par tre år (eller kanskje fler) siden jeg spilte fotball i Bergen. Bortsett fra kunstgresset på Varden tror jeg ikke det var mange kamper/ treninger med annet enn grus. Situasjonen har nok blitt bedre i Bergen, men det er nok bedre fasiliteter på potetlandet her borte.

Nekter å tro at det finnes så mye bedre trener ressurser over fjellet enn i Bergen. Og hva kan en skylde på da? Jeg tror anleggene må rustes opp og med noe høy luftfuktighet i Bergen så er det vel egentlig kunstgressbaner som må prioriteres.

Toa

De bygger jo kunstgressbaner i ett sett for tiden, så det vil nok hjelpe på.

Men er det så mye bedre treningsforhold på Island enn i Bergen? Har jo vært flere islendinger på Brann gjennom tidene enn bergensere (jada), og Island har vel ikke stort mer innbyggere enn Bergen?
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

Xminator

Dette med Island skyldes nok mer kulturforskjeller. Det er deres mulighet for å komme bort fra ett samfunn der "alle" har 2 jobber for å klare seg.

Norsk idrett er generelt for gjennomorganisert. Joda, det må tilrettelegges, men det er på 3 treninger klokken 18:35 hver uke fra februar til november at talentene skapes. Ballkunsterene skapes når unger driller med ball fra det blir lyst til solnedgang - og litt til - av egen fri vilje.

Toa

Tipper ballbingene som bygges rundt omkring også hjelper på at ungene får spille en god del "uorganisert" fotball, der de kan være litt mer individualister enn når en trener står og kjefter fordi man ikke måker ballen vekk ofte nok.

Mange ballbinger og kunstgressbaner bør det komme noe positivt ut av...

Hurra for Trond Mohn!
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

krøvel vellevold

Quote from: "Xminator"Dette med Island skyldes nok mer kulturforskjeller. Det er deres mulighet for å komme bort fra ett samfunn der "alle" har 2 jobber for å klare seg.

.


Ja, selv fotballspillerne spiller for et par-tre forskjellige klubber samtidig for å få endene til å møtes! Ikke rart de flytter til England, Lillestrøm og Brann alle mann!
Legg ned hele klubben!

Nixon

Quote from: "krøvel vellevold"Det er gøyere med en 11.plass når alle hadde trodd det ville bli nedrykk, enn en 2.plass når alle hadde trodd det ville bli gull!


Du er en syk mann, Krøvel.
En syk mann!
Rød makt på Hansa

Alexåsane

Eg kunne ikke brydd meg mindre om kor spillerene kommer fra, så lenge de e gode spillere og bra folk!
Vi è BRANN! Bergens Stolthet!

Nei til mandagskamper!!

Langhår

Det er viktig med en lokal forankring i laget. Rett og slett fordi det viser at det er mulig for unge bergensere og få innpass på Brann dersom de er gode nok. Med lokal forankring mener jeg ikke at man bør være oppvokst på torsk fra fisketorget og bo et steinkast fra Torvallmenningen, men at man har tilknytning til vestlandet.

Idag har vi faktisk en rekke "regionale" spillere på Brann. Opdal, Haugen, Hanstveit og Huseklepp for å nevne de mest sentrale. Med dette synes jeg Brann har en helt grei lokal forankring. Huseklepp er et godt eksempel for andre lokale talenter. Han har vist at det er mulig og har således på mange måter tatt over stafettpinnen etter Hanstveit.

Forøvrig har vel våre utenlandske tilvekster alltid blitt adoptert som bergensere ganske fort. Spesielt dersom de har sportslig suksess.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Gud

Quote from: "Toa"De bygger jo kunstgressbaner i ett sett for tiden, så det vil nok hjelpe på.

Men er det så mye bedre treningsforhold på Island enn i Bergen? Har jo vært flere islendinger på Brann gjennom tidene enn bergensere (jada), og Island har vel ikke stort mer innbyggere enn Bergen?


Bor vel ca. 750 000 mennesker på Island, i Bergen bor det rundt 250 000. Så det er en viss forskjell.

Nixon

Quote from: "Gud"Bor vel ca. 750 000 mennesker på Island, i Bergen bor det rundt 250 000. Så det er en viss forskjell.


Ifølge UD bor det 290.490 mennesker på Island...
Rød makt på Hansa

Ricky

En aldri så liten skivebom det der, ja..

Toa

...og i Hordaland bor det 445.000, så det burde jo ikke være umulig å finne en Gudjohnsen et eller annet sted.
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

abe78

Selv Gud kan feile.

Spøk til side. Det er noe med treningsforholdene i Bergen som gjør at det ikke er flere bergensere på Brann. Det blir litt drøyt å "skylde" på Brann for at de ikke har flere bergensere på laget, da Brann ikke driver rekruttering direkte lenger.

Det er en grunn til at det for eksempel blir produsert tallenter på løpende bånd i Sogndal. Treningsforholdene og treningskulturen er annerledes.
.og husk!

Gud

Nå har det seg slik at jeg er ufeilbarlig så hav UD sier blir ganske irrelevant;-) At Brann ikke har noe særlig med bergensere bryr jeg meg lite om. Brann kunne spillt med elleve polakker for min del, men det hadde kanskje blitt litt kluss med navnene. At vi har Huseklepp holder lenge for meg...

Superjack

Brannsupporter.

Superjack

Tar denne jeg:

Lokale spillere: Stian Stenhjem fra Nest-Sotra. Ganske ukjent for mange kanskje, men han har så langt scoret 16 mål på 14 kamper for Nest. Og de aller fleste målene er dødballmål.

Han er også tilrettelegger for langt de fleste av Nest sine mål.

Nå man i tillegg vet at han spiller på venstre kanten, så blir det enda mer imponerende.

Kanskje han kan være backupen til PVM, når Huseklepp forsvinner?
Brannsupporter.

Abelo

Stian Stenehjem er en artig kar, Sinnsyk rask, og skuddfot som Beckham.!

Absolutt en spiller brann bør vurdere!

dudo

Han er vel strengt tatt litt gammel for å kunne ta steget opp til TL? Men et emne for Løv-Ham kan han kanskje være.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Superjack

Quote from: "dudo"Han er vel strengt tatt litt gammel for å kunne ta steget opp til TL? Men et emne for Løv-Ham kan han kanskje være.


Ian Wright begynte ikke å spille profesionell fotball før han ble 23! Så jeg ser ikke helt at Stian er for gammel for Brann.
Brannsupporter.

Fabregas

Okey, la oss se på elveren til Brann:

                          HÃ¥kon Opdal(Lokalt forankret)
Guntveit(Fra Bergen)Sigurdsson+Bjarnason(Island)-Hanstveit(Fra Osterøy rett utenfor Bergen

Solli(Norsk, alle pengene ble værende i norsk fotball)-Andresen(Norsk, alle pengene ble værende i norsk fotball)-Bakke(Lokalt forankret, skal Bakke spille for en toppklubb i sin landsdel er det kun Brann som er aktuell nå og neste år)-v.Moen(norsk, alle pengene ble igjen i Norge)

Helstad(Norsk, alle pengene ble i Norsk fotball, har bodd her nå en god del av sitt voksne liv gjennom to perioder og kan regnes som delvis bergenser) -Winters(Skottland)

Tar du med at trener og assistenttrener er fra bergensregionen og vel flere i trenerapparatet har Brann god lokal forankring. I alle fall med tanke på at Brann er en toppklubb som kun ha gode gode spillere på banen skal vi få de resultatene vi satser på. Hvis en teller milioner RBK har sendt UT av landet de siste årene så kommer man nok til et ganske høyt tall. Vi har i alle fall solid norsk forankring, det er viktig. Men når vi har Opdal, Hanstveit, Guntveit, Bakke i elveren og to bergenske trenere så er den lokale forankringen absolutt bra.

Go Up