• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Hva skjer med kapasiteten denne sesongen ?

Started by enavgutta, April 04, 2005, 09:43:01 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

enavgutta

Ser på brann.no at det er solgt ca 10 000 til seriepremieren mot Molde - og det sies at man må raske på for å få bill til kampen fordi det kun er 5000 igjen. Dette er triste nyheter. Er det virkelig en sesong vi trenger 17600 i kap er det denne. Hvorfor i all verden har vi ikke fått dispensasjon til å ha den samme som i fjor? Sommel og byråkrati? Vi må til bunns i denne saken !

Toa

Ser for meg følgende scenario:

- Brann får i utgangspunktet kun ha 15.000 tilskuere.
- Folk raser fordi svartebørsselgere har kjøpt opp tusenvis av billetter.
- Diskusjonene går i avisene, og den lave kapasiteten får skylden.
- NFF kryper til korset, og gir dispensasjon for å få bukt med svartebørs problemet.
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

Kandahar

Eventuelt:

NFF tar "sjølkritikk" og reduserer kapasiteten ytterligare fordi ferre skal kjøpe bilett på svartebørs.

Klassisk tenking fra den kanten. Og føyer seg fint inn i rekka av handlingar i  "dersom det ikkje komme folk på fotballkamp e sikkerheten jævli godt ivaretat"-tradisjonen.

enavgutta

Noe sier meg at dette kommer til å ende i skandale !

Nixon

Tror nok NFF får et forklaringsproblem når Stadion er utsolgt, mens det i Klokkesvingen er god nok plass til å spille en egen fotballkamp.
Rød makt på Hansa

_owenz_

Quote from: "Toa"Ser for meg følgende scenario:

- Brann får i utgangspunktet kun ha 15.000 tilskuere.
- Folk raser fordi svartebørsselgere har kjøpt opp tusenvis av billetter.
- Diskusjonene går i avisene, og den lave kapasiteten får skylden.
- NFF kryper til korset, og gir dispensasjon for å få bukt med svartebørs problemet.


Tror ikke 15.000 er endelig avgjort ennå. Det er sendt inn en søknad om til å utvide kapasiteten. For å få dette måtte Bergen Kommune garantere for at det ikke var noe politisk i veien for at Brann skulle få utvide.

Samt at Brann måtte kunne fremlegge konkrete planer med tidsfrister samt finansieringsmodell for utbygging.

Mener at kommunen foretok et hastevedtak for noen ukersiden angående dette da tidsfristen for søknaden gikk ut. Søknaden er vel inne til behandling nå.

Nå må vi også legge til at Brann er "best i klassen" på dette feltet. Brann utvidet ifjor kapasiteten med 1005 plasser slik som NFF krevde. Iår har NFF krevd nye 1000 plasser men nå har Brann konkrete planer å legge frem.

Det var endel andre klubber som ikke bygde midlertidig stadion ifjor og som heller ikke kunne legge frem en fullverdig plan. Disse klubbene var vel bl.a Sogndal og Tromsø hvis jeg ikke husker helt feil. De fikk en latterlig liten bot i forhold til de 1.8 Millionene Brann hadde brukt på sine 1005 plasser(Som nå skal rives om 1 år eller noe).

Så Brann bør ha litt "goodwill" hos NFF for dette. Bør få litt uttelling.


owenz

Per Anders

Uten problemer kunne vi hatt en kapasitet på 20000. Jeg skjønner ikke hva som er så farlig med å stå tett i klokkesvingen og i ståseksjonen foran gamle sitte. Da det var 17638 betalende tilsk. på 16. mai i fjor, var det fullt mulig å få inn ytterligere 2-3000 i klokkesvingen. Forskrifter my ass... Hva er så farlig med å stå tett? Hadde det begynt å brenne i Hansatribunen, ville det uansett ikke vært noen problemer for ståplassene i klokkesvingen. Latterlig paragrafrytteri og regeltøys!

paf

Quote from: "Per Anders"Uten problemer kunne vi hatt en kapasitet på 20000. Jeg skjønner ikke hva som er så farlig med å stå tett i klokkesvingen og i ståseksjonen foran gamle sitte. Da det var 17638 betalende tilsk. på 16. mai i fjor, var det fullt mulig å få inn ytterligere 2-3000 i klokkesvingen. Forskrifter my ass... Hva er så farlig med å stå tett? Hadde det begynt å brenne i Hansatribunen, ville det uansett ikke vært noen problemer for ståplassene i klokkesvingen. Latterlig paragrafrytteri og regeltøys!

Det har ikke noe med farlig eller ikke farlig å gjøre. Klubbene har vedtatt lisenskrav, som ligger tett opp til UEFAs krav. De viktigste grunnene til dette har vært å få bedre anlegg i Norge (Det har definitivt vært en suksess) og at alle lag i eliteserien skal kunne spille sine hjemmekamper i Europacupen (dersom man kommer dit) på hjemmebane. Slik det er nå, tilfredsstiller ikke Brann stadion UEFAs lisenskrav og det er mer enn tvilsomt om vi får spille de kampene på stadion (Kilde: Dag Vestlund, NFF på sikkerhetsseminaret med supporterklubbene). Hadde ikke NFF presset på med dette, er det rimelig sikkert at ingenting hadde skjedd med vårt stadion på en 10-20 år til dessverre.
Fristen Brann og Bergen kommune hadde for å legge frem forpliktende planer og vedtak var så vidt jeg husker 1. april, men jeg mener også å ha lest noe om at man fikk noen dagers ekstra tid for å få det gjennom kommunalt.
Nå skal det vel mye til at Brann blir nektet å spille seriekamper hjemme i år så kort tid opp mot seriestart, men det er fortsatt en rekke A-krav som ikke er tilfredsstilt og som vi bare slipper unna med pga planene om utbygging...

Nixon

Quote from: "paf"Nå skal det vel mye til at Brann blir nektet å spille seriekamper hjemme i år så kort tid opp mot seriestart, men det er fortsatt en rekke A-krav som ikke er tilfredsstilt og som vi bare slipper unna med pga planene om utbygging...


Men når det gjelder UEFA-cupkampene til høsten må vi altså belage oss på å måtte reise til Oslo og Ullevaal? Vil jo bli litt av en nedtur, spesielt dersom vi kvalifiserer oss til gruppespillet.
Rød makt på Hansa

paf

Quote from: "Nixon"
Men når det gjelder UEFA-cupkampene til høsten må vi altså belage oss på å måtte reise til Oslo og Ullevaal? Vil jo bli litt av en nedtur, spesielt dersom vi kvalifiserer oss til gruppespillet.

Andrews

Mye av kritikken i denne debatten blir rettet mot NFF (som vist skal ha skylden for alt disse dager). Men hva med Brann (og til dels Bergen Kommune) som har visst om at disse kravene kom til å bli stilt i mange år? Dette er ikke krav som ble stillt over natten, og prosessen har forgått i Europa i mange år. Er enig med mye av det paf sier her: Dette er krav som gjør at vi supportere slipper forhold som bortesupporterene har måtte slitt med på b.a. Brann Stadion og Nadderud. Hadde ikke NFF presset disse kravene igjennom ville vi aldri i dag ha sittet med en plan for ny stadion i Bergen! Dette er en reform som vil tjene norsk fotball på sikt!

naitsirk

Det er difor eg synst det er heilt hol i hovudet at den nye stadionen skal stå klar i 2008.

Ser ikkje heilt samanhengen i branns målsetting med tanke på uefacup/cl kamper.

Per Anders

Poenget mitt er at så snart Brann har fått dispensasjon fra disse reglene så bør man kunne ta inn 20000 og ikke bare 17650, av den grunn at det er plass til så mange. Idiotisk om vi kjemper om gullet på høsten, og 15000 må stå utenfor portene i stedet for "kun" 11-12000......

Andrews

Det å kutte ned på maks publikum innenfor portene er jo NFF sin måte å legge press på klubbene for å få fortgang på prosessen. Ellers hadde det aldri skjedd noe her!

enavgutta

Men er det 17600 eller 15100 som er kapasiteten i år?

PornoPung


paf

Quote from: "enavgutta"Men er det 17600 eller 15100 som er kapasiteten i år?

Brann har inne en dispensasjonssøknad til NFF i forhold til å utvide dette til fjorårets kapasitet. NFF har vært svært tydelige på at det ikke gis dispensasjoner med mindre man har forpliktende vedtak og planer om utbygging. Det har vel Brann pr i dag ikke med mindre det har skjedd noe i kommunen som ikke jeg har fått med meg.
For øvrig vil en utvidelse bety at man åpner feltet foran gamle sitte igjen og at det også slippes inn folk i klokkesvingen. Hvordan man skal få inn 5.000 ekstra de to plassene går faktisk over min forstand. (jfr han som mente 20.000 var realistisk)

jkippers

Jeg vil uansett gratulere Brann med endelig å legge ut reell billett-informasjon på sidene sinde. Tidligere har de jo hatt for vane love utsolgt i hytt og pine, og dermed skremme folk bort fra å dra på Stadion. Nå legger de opp til at de harde tall skal være tilgjengelig og dermed vet alle hva man har å forholde seg til. Frykter likevel at det er en manuell oppdatering og dermed ikke alltid vil bli oppdatert? De burde jo på en eller annen måte kunne linke seg opp mot ticnet sitt system og få fortløpende automatisk oppdatering.

Uansett har det her skjedd et stort fremskritt.
Gull 09

Per Anders

Litt av en "forstand" du har paf. Ikke no eproblem å få inn mer enn 5000 i klokkesvingen og foran gamle sitte. 16. mai 1993 var det over 23000 betalende innenfor portene. Da var det sitteplasser kun på langsidene, og de hadde en samlet kapasitet på 7000. Med andre ord var det over 16000 som sto innenfor stadionportene. Av disse var det vel omkring 4000 på Store Stå, så det vil si at omtrent 12000 sto i de to svingene. For øvrig den eneste kampen jeg har sett fra Store Stå, og det var jævl.. trangt. Men uansett; det er bare å stå tettere. Vi er vel på stadion for å se på Brann, ikke for å se på hva vedkommende som står foran har av bukser på seg....?

paf

Quote from: "Per Anders"Litt av en "forstand" du har paf. Ikke no eproblem å få inn mer enn 5000 i klokkesvingen og foran gamle sitte.

Det var ikke det før, nei. Da var kapasiteten på de to tribunene til sammen ca. 7.000. Men hvis du har vært på stadion det siste året har du kanskje fått med deg at det nå er en ganske så stor tribune i klokkesvingen som tar veldig mye av plassen der. Mitt anslag er at det nå er plass til ca. 1.000-1.500 der og 1.000 foran gamle sitte. Da mangler vi fortsatt plass til noen tusen...

paf

Quote from: "jkippers"Uansett har det her skjedd et stort fremskritt.

Absolutt et solid fremskritt, og foreløpig virker det som de er flinke til å oppdatere. Ser likevel at det dabber litt av. Bare 200 solgte til 16. mai i dag er svakt :-)

Per Anders

Tull!

Så du ville ikke fått plass til flere enn 1000-15000 utenom den provisoriske sittetribunen?

Hahahaha....

Xminator

Komplett umulig å få inn 20000 så lenge mastadonten står der. Om det "bare" blir 15000 som er kapasiteten på stadion i år, så får det gå sin gang. De siste 2500 vi snakker om vil uansett få en forferdelig dårlig tribuneopplevelse. For de som ikke har stått i klokkesvingen (eller for den del gamle hansa), ta med platåsko :p

lenuzen

rann i våre hjerter

Per Anders

På 16. mai i fjor var det 17638 betalende tilskuere på stadion. Ikke kom her og si at det ikke var mulig å få inn ytterligere 2400.... Det var god plass på alle kanter av "mastadonten", samt bra plass til noen hundre flere foran gamle sitte. Men-men, det er uansett ALTFOR liten kapasitet på stadion!

enavgutta

Hehe, sikten i Klokkesvingen er nesten like ille som på Nadderud. Egentlig rart Brann bare har gitt faen i hele svingen i årtier. Vi gleder oss til å bli kvitt bombekrateret for godt:-) Så raskt så overhodet mulig.
Og den dagen de river Mastodonten, det skal bli en offisiell festdag :-)

brannfrik

du lever i en eventyrverden per anders!!! de dagene det var mulig å presse 6000 mennesker i klokkesvingen e over!! hvis vi hadde greid å få inn over 2500 stående der i dag (inkluddert det gamle bortefeltet) hadde eg blitt mektig overrasket. du må huske på at mastodonten tar rundt 1/2 av plassen i klokkesvinen i bredden. hvis man ser på bildene fra 16.mai i fjor ( gidder ikkje finne frem linken) ser det kanskje ut som om det e god plass der, men hvis vi skulle hatt inn fler måtte de stått under/bak mastodonten og det ser ikkje eg helt poenget med. når det gjelder feltet foran gamle sitte så stod folk som sild i tønne der 16.mai i fjor og det ville aldri vært snakk om å få inn mer folk der. på bbb feltet på store stå kunne man derimot ha presset inn et par hundre mennesker mer uten at det hadde blitt direkte plagsomt. men eg e helt enig med enavgutta i at mastodonten e en forbanna uting. og man kan jo diskutere opp og i mente om den burde være der eller ei. men virkeligheten i dag e at vi kan være nødt til å innstille oss på å spille 16.mai kamp med 15000 på tribunene og kanksje 15000 på gratishaugen sjøl om eg og gjerne skulle sett det annerledes :(

Go Up