• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet vinteren 2023/2024

Started by Lasaron, September 03, 2023, 09:22:40 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Erlend

Han har vel lov å spille mot RBK?  Bare å gi han 10-15 minutter, ser han er på plass i Spania.

Lasaron

23-24 år. Squad-spiller på et middels Serie B-lag. Boks til boks. Potet. Skiftet klubb veldig ofte.

Jeg er skeptisk.
Tren på langskudd

andreas1989

February 15, 2024, 15:04:05 PM #2052 Last Edit: February 15, 2024, 15:09:53 PM by andreas1989
Tilsynelatende en spiller som "slo igjennom" ved å tilrive seg en plass sentralt på midten på Lyngby som 20 åring, våren 2021.

Den sesongen endte med nedrykk for Lyngby, men Kornvig hadde tilsynelatende imponert nok til at Serie A klubben Spezia la litt over 1 million euro på bordet.

Kornvig ble så lånt direkte ut til Søderjyske der han fortsatte å spille relativt fast sentralt på midtbanen. Denne sesongen ender også opp med nedrykk og Konvig imponerte ikke nevneverdig. Det nevnes dog at dette var en kaos klubb på det tidspunktet.

Sommeren 2022 drar han på lån til Cozenza i Serie B, men her blir det ikke så mange starter men noen innhopp.

Sommeren 2023 går altså ferden videre til Cittadella i pernament overgang og her fortsetter det omtrent som i Conzenza med hovedsaklig innhopp.

Ser ikke ut til å være særlig skadeplaget.

Spurte en danske på twitter om han kunne fortelle litt om spilleren, han forteller følgende.


QuoteHey!

Det er en veldig spennende handel for Brann, hvis det lykkes.

Han og Victor Torp var en kjempe bra opplevelse på midtbanen til Lyngby i 20/21, dersom han hadde sit gjennombrudd og skiftede til Spezia.

Jeg var veldig fascinert og positiv omkring han, og har ofte lurt på hvorfor han skifter mellom små Serie B-klubber nå.

Han utmerket sig på sin fysik og teknikk. Veldig elegant på ballen i forhold til størrelsen😊

Han var ikke nogen voldsom suksess i Sønderjyske, men hans opphold var under en veldig kaotisk periode for klubben, som endte i nedrykk.

Yes, sentral midt er hans posisjon. Jeg vil mest kategorisere han som en boks til boks spiller, men han har ikke en veldig høy toppfart og samtidig har han en bra avleveringsfot.

Så med andre ord en sentral midtbanespiller og i Brann sitt tilfelle da trolig indreløper. I Italia er jo ikke tradisjonelle kanter det mest vanlige, diamantformasjoner er ikke uvanlig så mulig det er i en slik rolle han har operert der nede?

Nevnte Victor Torp ble jo solgt fra Sarpsborg i vinter for næremere 30 mill.

andreas1989

February 15, 2024, 15:14:35 PM #2053 Last Edit: February 15, 2024, 15:18:38 PM by andreas1989
Og dansken er allerede på plass på hotellet i Marbella kan BA melde.

Skal bli spennende å se hva som meldes om overgangssum og lønn.

fortune

Quote from: Nixon on February 15, 2024, 14:03:44 PMEr ikke dette en typisk spiller som ikke har klart å gjenskape gode prestasjoner fra de første årene i seniorfotballen? Føler at vi har hatt noen slike som heller ikke har klart å etablere seg hos oss.

Blir ikke fotballkåt her. Men krysser selvsagt fingrer!

Det er selvfølgelig en viss risiko knyttet til spillere som har hatt noen år med motgang, men samtidig er den potensielle oppsiden betydelig. Brann har så langt ikke vist særlig vilje til å satse tungt på juniorspillere og man har sjelden råd til å kjøpe unge spillere som spiller relativt fast hos våre eliteseriekonkurrenter. Da er denne typen «rejects» et godt alternativ til å hente 27-åringer fra OBOS med relativt begrenset opp- og nedside.
First is first, second is nothing

Optimist

Jeg er positiv! Virker som en spennende spiller.
Men over til det viktige spørsmålet: Når ryker lysken eller hamstringen? Jeg tipper 8. mars under treningskampen mot Åsane.
Kokende idiot

Hickok

Han trenger nok tid til å trene seg opp, ja. Jeg tviler på at vi skal satse hus og hjem på at han er en nøkkelspiller før ferien.

andreas1989

Quote from: Hickok on February 15, 2024, 15:42:41 PMHan trenger nok tid til å trene seg opp, ja. Jeg tviler på at vi skal satse hus og hjem på at han er en nøkkelspiller før ferien.

Laget hans er jo i sesong og han spilte 60 min mot Parma i helgen? Dette må jo være en spiller som kan bidra umiddelbart.

Om han må skoleres er en annen sak.

Hickok

Den timen mot Parma er det lengste han har spilt for Cittadella. Stort sett har det blitt noen få minutter eller ubenyttet reserve, så 100% matchfit er han neppe. I tillegg er det antakelig et tøffere treningsregime i Brann enn der han kommer fra, så det tar nok litt tid før han er ordentlig i gang.

andreas1989

February 15, 2024, 16:09:28 PM #2059 Last Edit: February 15, 2024, 16:11:04 PM by andreas1989
Likefult midt i sesong, mens vi er midt i en oppkjøring.

Så hva mener du med, før han er ordentlig i gang? Jeg forventer ikke at han skal spasere rett inn på laget eller stå 90 min, men jeg skjønner ikke hvorfor dette ikke skal være en spiller som skal kunne være tilgjengelig umiddelbart?

esp123

Quote from: Nixon on February 15, 2024, 14:03:44 PMEr ikke dette en typisk spiller som ikke har klart å gjenskape gode prestasjoner fra de første årene i seniorfotballen? Føler at vi har hatt noen slike som heller ikke har klart å etablere seg hos oss.

Blir ikke fotballkåt her. Men krysser selvsagt fingrer!

Dette er jo en Rasmussen/Horn Myhre-type? Spillere som har noe uforløst over seg. Muligens akkurat litt for gammel, men det er slike vi bør gå for i mine øyne.

Erlend

Ser han er verdsatt til 350 000 euro på transfermarkt.  Overflødige spillere går vel gjerne til rundt "markedsverdi" så kanskje en sum rundt 4 millioner kroner?

Sammenligningen med Rasmussen er fin, Kornvig er ca samme alder som Rasmussen var når vi kjøpte han.  Kan han følge i hans fotspor så er det jo en ypperlig signering

David

Han er vel omtrent et år eldre enn det Rasmussen var, men det tok jo også over et år før han begynte å prestere bra, og dansken kommer inn i et lag som fungerer mye bedre, så han trenger forhåpentligvis ikke like lang tid.

Churchill

Meget spennende signering. Nå mangler vi bare konkurranse på HB.
...we shall never surrender.

Optimist

Quote from: Churchill on February 15, 2024, 18:08:18 PMMeget spennende signering. Nå mangler vi bare konkurranse på HB.

En høyreback i tillegg til at ingen forsvinner, så er jeg happy med overgangsmarkedet. Eneste er at nivået bak Dyngeland fortsatt er mye lavere. Håper de unge keeperne utvikler seg mye de neste månedene/årene.
Kokende idiot

krakra

Rasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.

Rossi

Seriøst, han har spillt for Lyngbø!
Saludar a los monos!

andreas1989

Det er for all del ikke den mest spennende signeringen(på papiret) verken profil eller aldersmessig. Men vi får velge å tro at det er en spiller man ser value i det som er et mye omtalt vanskelig marked.

187 høy med det som beskrives som god teknikk og en mer enn brukernes høyrefot tilsier jo at dette er en spiller så må kunne markere seg på banen. Kanskje ikke bare som indreløper, men kanskje også som et alternativ til SHN? Så får vi se om dansken også kan føre ballen i beina.

Blir vel neppe noe rekordsalg ,men er kjøpesummen rundt 5 millioner er det jo ikke utenkelig at vi kan tjene på penger på Kornvig skulle han få det til i Brann.

Optimist

Brann fikk 14 mill for 25 år gamle Rasmussen, og han hadde aldri en spesielt god sesong i eliteserien. Dersom Kornvig slår til er jeg sikker på at Brann kan selge for rundt det samme som Rasmussen. Nå for tiden selges spillere som er godt opp i 20-årene for titalls millioner. Når det er sagt så er vel det viktigste hva han kan bidra med for Brann nå. Liten avsporing fra meg :)
Kokende idiot

andreas1989

Rasmussen hadde vel en bedre sesong på papiret enn man fikk inntrykk av. 😊 Han ble solgt til en av de klubbene i Europa som er best på spillerlogistikk så om det var vi eller de som gjorde en god handel er vel litt usikkert.

Superjack

Første bud for å komme til de store pengene er sportslig suksess.
Klubber som Sarpsborg og Stabæk har jo solgt unge spillere for store summer, men det blir jo aldri noe stor rikdom i klubbene, eller sportslig suksess.

Å hente spillere fra Norden i alder 23-24, som har stort potensiale til å utvikle både seg og klubb er veldig bra, og rett utvikling.

Både fordi de har mulighet til å utvikle seg lenge. Det er ikke LAN spillere på 33 som maks kan bidra 1-2 sesonger men de kan også selges for greit med penger om Brann får vist seg i Europa f.eks.

Brannsupporter.

krakra

February 15, 2024, 19:50:42 PM #2071 Last Edit: February 15, 2024, 20:08:07 PM by krakra
Quote from: Superjack on February 15, 2024, 19:27:06 PMFørste bud for å komme til de store pengene er sportslig suksess.
Klubber som Sarpsborg og Stabæk har jo solgt unge spillere for store summer, men det blir jo aldri noe stor rikdom i klubbene, eller sportslig suksess.

Å hente spillere fra Norden i alder 23-24, som har stort potensiale til å utvikle både seg og klubb er veldig bra, og rett utvikling.

Både fordi de har mulighet til å utvikle seg lenge. Det er ikke LAN spillere på 33 som maks kan bidra 1-2 sesonger men de kan også selges for greit med penger om Brann får vist seg i Europa f.eks.


Vi hentet ikke bare 33-åringer under LAN. Soltvedt var først og fremst opptatt av å hente "spillere i sin beste alder". 24-29 år. Problemet var at vi ikke hentet unge spillere, og det gjør vi fortsatt ikke. Vi kommer aldri til å ta igjen Molde og Glimt med sportslig suksess der yngste spiller er 24 år. Den er helt grei. De selger spillere for 100 millioner. Vi fikk 12 millioner for Rasmussen. Vi fikk 30 millioner for fem år yngre Wolfe, som spiller i en mindre attraktiv posisjon. Det viser hvor kjapt verdien faller når spilleren passerer 23.

Larsendos

Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Huff

Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:10:19 PM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Så løsningen er at Brann gir opp å konkurrere med dem?

Churchill

Bodø Glimt har gjort alt riktig de siste årene. I bunn er dette en klubb som ikke er i nærheten av å ha de samme forutsetningene som Brann. Det ville vært direkte idiotisk å ikke lære av hva de har fått till. Tilfellet Moille, er litt annerledes. Der i gården er det ikke god klubbdrift som gjør at de er der de er. 40 mill for BERISHA. Say no more!
...we shall never surrender.

Morkel

Så er det greit å merke seg at til tross for at Bodø/Glimt er langt bedre på å hente og utvikle unge spillere, så er det kun en spiller i startoppstillingen mot Ajax som var under 24 når han ble hentet til Bodø/Glimt (sist gang). Det er Grønbæk.  

Larsendos

Quote from: Huff on February 15, 2024, 21:34:15 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:10:19 PM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Så løsningen er at Brann gir opp å konkurrere med dem?
Vi kan vel slå dem, med svakere økonomi?

Superjack

Glimt blåste heller ikke store penger på spillere for bare 3-4 år siden.

De hentet rett og utviklet rett.

Dansker i 22-25 årsalderen har vel vært med å bygge Glimt.

Alt har sine nivåer.
Tror Brann gjør rett og klokt i det de gjør om dagen.

Brannsupporter.

Hickok

Quote from: Superjack on February 15, 2024, 21:59:10 PMGlimt blåste heller ikke store penger på spillere for bare 3-4 år siden.

De hentet rett og utviklet rett.

Dansker i 22-25 årsalderen har vel vært med å bygge Glimt.

Alt har sine nivåer.
Tror Brann gjør rett og klokt i det de gjør om dagen.


Helt rett. Vi må ta steg for steg. Vi er ikke i posisjon til å betale 20-25 mill for de største talentene i rett alder.

Morkel

Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:57:24 PM
Quote from: Huff on February 15, 2024, 21:34:15 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:10:19 PM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Så løsningen er at Brann gir opp å konkurrere med dem?
Vi kan vel slå dem, med svakere økonomi?

Ja, men det er litt ja takk begge deler. Brann er gode på mye nå og har hentet mye riktig, men de må bli mye bedre på utvikle spillere også. Akkurat nå er vi i en privilligert posisjon hvor A-laget er ganske komplett, da har vi mulighet til å løfte blikket litt og hente u20-spillere som kan vokse inn i rollene sine over et par år.

andreas1989

Verdt å merke seg at det er 20 nordmenn og 2 dansker fra start for Glimt og Molde i kveld.

Så det er ikke bare Brann&Horneland som liker å holde det skandinavisk, det er en trend som er bra for norsk fotball.

Lasaron

Kommunisering er en vesentlig del av det å trene et lag. Vesentlig. Om norske trenere kommuniserer vesentlig bedre på norsk enn engelsk, klart man da får mest ut av dem om de får lov til å snakke norsk.
Tren på langskudd

Giles

Hvorfor ikke la Brann 2 spille i eliteserien og gi faen i «gamle» 24 åringer?

krakra

Quote from: Superjack on February 15, 2024, 21:59:10 PMGlimt blåste heller ikke store penger på spillere for bare 3-4 år siden.

De hentet rett og utviklet rett.

Dansker i 22-25 årsalderen har vel vært med å bygge Glimt.

Alt har sine nivåer.
Tror Brann gjør rett og klokt i det de gjør om dagen.


Brann trenger heller ikke blåse penger på spillere. De må også hente og utvikle rett. Når nedre aldersgrense er 23 år, og man knapt går under den, så er det ikke rett.

Larsendos

2/16 benyttede Glimt-spillere i kveld er yngre enn Kornvig.

Prisen på de to da de ble hentet?

Gulliksen 25 mill
Grønbæk 25 mill

krakra

At Glimt ikke prioriteter spillerutvikling i en sluttspill-kamp i Europa er et tøvete poeng.

De kommer nok til å ha et yngre lag enn oss i årets ES også.

Falkman

Herregud så deilig det hadde vært om overgangs-systemet slik vi kjenner det hadde blitt avskaffet,  og det ikke var noe å tjene på å selge spillere.  Da kunne man begynt å bry seg om spillet, og ikke bare tenkt på inntjening. Fotball er uten tvil en av tingene i livet som gjør meg  mest lykkelig, men alt gnålet om penger dreper gleden med å følge med, litt og litt.

Norlings Hund 2

Quote from: Optimist on February 15, 2024, 18:13:55 PM
Quote from: Churchill on February 15, 2024, 18:08:18 PMMeget spennende signering. Nå mangler vi bare konkurranse på HB.

En høyreback i tillegg til at ingen forsvinner, så er jeg happy med overgangsmarkedet. Eneste er at nivået bak Dyngeland fortsatt er mye lavere. Håper de unge keeperne utvikler seg mye de neste månedene/årene.

Lavere? EHJ holder jo middels Postnord-nivå, vi er vel ikke spesielt svekket ved at han forsvinner.

Lasaron

Børsheim er så ung at han sannsynligvis blir bedre i år enn i fjor.

I fjor spilte Holmen en håndfull kamper i 2. divisjon, og Børsheim mange. Rapportene går ut på at Børsheim var klart bedre. Holmen gjorde minst en stor tabbe i hver kamp, sånn omtrent.

Dermed er vi sannsynligvis forsterket på keeperplassen i år, siden Holmen ble prioritert i A-lagstroppene uansett.


Anekdote:
Når Christiano Ronaldo vendte tilbake til Manchester United, skjønte alle at det ikke kom til å gå bra. Alle, bortsett fra de som visste best, de som best kjente forholdene i klubben og som visste hva de fikk. Og hvem viste det seg at fikk rett? Jo, de som ikke visste best.
Tren på langskudd

Lasaron

Det er snakk om folk som spiller seniorfotball, så jeg tar det her.

Brann 2 sin Ole Andreas Leinebø trapper ned og går til Juristforeningen.

Brann henter 06-modellen Julian Måkestad fra Askøy. Han spilte mye for Askøy når de rykket opp fra 4. divisjon i fjor, og har spilt seniorfotball siden året han fylte 15.
Tren på langskudd

esp123

Jeg har ikke sett Klausen spille, men jeg har på en uforklarlig måte litt mer tro på han. Både utifra rapportene om styrker og svakheter, men også personlighet de få gangene jeg har sett/lest han uttale seg.

gladiporno

Klausen utmerker nok som et større talent enn Børsheim i kraft av fotarbeid og kommunikasjon med spillerne (han roper høyt og er ikke redd for å gi beskjed til mye eldre lagkamerater). Men jeg mener at Børsheim ligger et godt stykke foran i utvikling mtp skuddstopping og rekkevidde. Han er også lang mer erfaren i å spille viktige kamper, og har spilt mange avgjørende kamper både for Brann 2 og Brann G19- og G16-lag.

Jeg forstår ikke denne forkjærligheten enkelte viser for Holmen Johansen. Han er sikkert en god motivator på trening, men er svært uerfaren i kampsituasjoner, noe han som regel viser de få gangene han får sjansen til å spille kamper. Det går nesten aldri en kamp uten at han begår minst 1-2 store tabber som lett kan koste baklengsmål og poeng.

Erlend

Sats på ungdommen på keeperplass.  Johansen er sikkert et lite hakk bedre enn ungdommen (ikke fordi jeg er imponert av EHJ, men har ikke sett ungdommene spille), men ikke i nærheten av å forsvare den enorme forskjellen det er i lønn mellom EHJ og juniorene

esp123

Quote from: gladiporno on February 16, 2024, 08:58:36 AMKlausen utmerker nok som et større talent enn Børsheim i kraft av fotarbeid og kommunikasjon med spillerne (han roper høyt og er ikke redd for å gi beskjed til mye eldre lagkamerater). Men jeg mener at Børsheim ligger et godt stykke foran i utvikling mtp skuddstopping og rekkevidde. Han er også lang mer erfaren i å spille viktige kamper, og har spilt mange avgjørende kamper både for Brann 2 og Brann G19- og G16-lag.

Børsheim er jo også to år eldre. Og det er vel ikke utenkelig at rekkevidden til Klausen blir bedre ved at han vokser noen cm. Gutten er bare 16 år.

Optimist

Quote from: Norlings Hund 2 on February 16, 2024, 01:48:51 AM
Quote from: Optimist on February 15, 2024, 18:13:55 PM
Quote from: Churchill on February 15, 2024, 18:08:18 PMMeget spennende signering. Nå mangler vi bare konkurranse på HB.

En høyreback i tillegg til at ingen forsvinner, så er jeg happy med overgangsmarkedet. Eneste er at nivået bak Dyngeland fortsatt er mye lavere. Håper de unge keeperne utvikler seg mye de neste månedene/årene.

Lavere? EHJ holder jo middels Postnord-nivå, vi er vel ikke spesielt svekket ved at han forsvinner.

Ja, nivået bak Dyngeland var mye lavere også når EHJ var i troppen. Ingen krise at han forsvant. Mente aldri at Brann burde beholdt han.
Kokende idiot

krakra

Jeg tror EHJ er cirka det nivået vi får på en etablert andrekeeper bak et åpenbart førstevalg som Dyngeland. Da er det like greit å gå for talentene.

Larsendos

Quote from: krakra on February 15, 2024, 23:41:57 PMAt Glimt ikke prioriteter spillerutvikling i en sluttspill-kamp i Europa er et tøvete poeng.

De kommer nok til å ha et yngre lag enn oss i årets ES også.

Mulig det, men litt interessant at de har arvtagere til Pellegrino i Bassi, Gulliksen og Zugelj, og så henter de heller en eldre erstatter for 50 millioner.

ostraume

Bassi må da forbanne dagen han satte sine ben i Bodø? Veldig lite spilletid.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Morkel

Quote from: Larsendos on February 16, 2024, 11:04:06 AM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 23:41:57 PMAt Glimt ikke prioriteter spillerutvikling i en sluttspill-kamp i Europa er et tøvete poeng.

De kommer nok til å ha et yngre lag enn oss i årets ES også.

Mulig det, men litt interessant at de har arvtagere til Pellegrino i Bassi, Gulliksen og Zugelj, og så henter de heller en eldre erstatter for 50 millioner.

Zugelj er 24 i år. Så det er Gulliksen, Sjøvold, Kubr og Gulliksen som først og fremst vil være ungdomsalibiet per nå. Så henter de ikke Evjen og Hauge for så mye penger for å sette dem på benken. Wembangomo og Bjørkan er vel også ganske sikre. Derfor er jeg ganske trygg på at B/G kommer til å ha et førstelag bestående primært av spillere over 23/24.

Dette er altså ikke et argument for at Brann ikke skal hente ungdom. Man må bli bedre på å finne de beste 15-19-åringene. Men man må også være klar over at hvis man skal bruke B/G som et målbilde så graviterer de også mot å hente noe eldre spillere nå (23-27 i år, litt yngre i fjor). Snittet er ikke høyt, men majoriteten av laget er 24-27. Norge/Danmark er ikke utømmelig for unge, gode fotballspillere og skal man ha et snevert nedslagsfelt så er krever det mye å finne spillere med potensial for europeisk nivå.

En ting Brann må gå all in for er å finne alle de beste spillerne på Vestlandet. Helst i området nord for Stavanger til sør for Romsdalen. B/G har jo klart å ha de aller beste fra nord-norge i sitt lag. Det er en "lokal" kjerne som har vært viktig for dem og som er en naturlig del av deres identitet og kultur. Når Knutsen snakker om at Brann er laget i Norge med høyest potensial er nok dette en av tingene han tenker på.

krakra

Men Glimt har altså mål om seriegull, cupgull og avansement fra europacupenes gruppespill. I går spilte de uavgjort borte mot Ajax. De drar inn 50-100 millioner hvert år på spillersalg. De er på et nivå at alle spillere under 23 år som slår igjennom og gjør det bra er svært attraktive for utenlandske, pengesterke klubber. Har de to U23-spillere blant de 16 som spiller mest, så er det ikke urealistisk at de får solgt disse for nærmere 100 millioner.

Go Up