• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger vinteren 22/23

Started by Lasaron, September 01, 2022, 14:10:38 PM

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Go Down

Giles

Quote from: Lasaron on April 01, 2023, 11:40:57 AMSpørsmål til dere som var positiv til å hente Kartum:

Fins det en eneste spiller mellom 25-28 år som spilte fast i eliteserien i år, som dere ikke ville vært positiv til å hente hvis det først viste seg at det var noe på gang?
Sander Kartum har x-faktor, mange andre har ikke det.

Giles

Quote from: krakra on April 01, 2023, 13:28:22 PMMolde brukte ikke noe mer på 2011-gullet enn Brann. Det var noen profiler som kom pga Solskjær, men først og fremst var det snakk om lite profilerte, unge spillere og rimelige talenter.

Istedenfor å snakke om hva Glimt og Molde gjør nå så bør vi se på hva de gjorde for å komme seg dit de er, og forsøke å lære av det. Altså bygge topplag rundt en betydelig kjerne av unge, lovende spillere som både kan utvikle seg og genere inntekter.

Vi er ikke i ferd med å ta et Glimt light. Det er mange klubber som har hatt korte blaff med suksess på grunn av flyt og samspill. Disse har kollapset raskt fordi fundamentet ikke har vært solid. Det er det som skjer hvis Brann fortsetter å kopiere Soltvedt/LAN-strategien i spillerlogistikken
Det vil kollapse om man ikke er tro mot spillemodell/mønster. Det er hva Brann nå har fått til. Det er jeg sikker på at Horneland vet. Om han mener Kartum eller andre passer inn her så stoler jeg på det.

Giles

Quote from: Pyton on April 01, 2023, 12:17:34 PM
Quote from: krakra on April 01, 2023, 07:00:36 AM
Quote from: Pyton on March 31, 2023, 22:25:11 PMFaktisk et godt poeng. Laget gjør det nesten utrolig bra og svært mange her skal klage på lagets sammensetning. Kanskje på tide å glede seg over fremgangen?
Minner om holdningen man ble møtt med under LAN. De som forsvarer at Brann har forlatt ungdomslinjen nå er jo mange av de samme som forsvarte det samme under LAN også. Lærer aldri ?

Og mange her inne er like ekstrem andre veien (enn LAN) og tror at bare man lar unge spille så blir de gode og kan selges for fantomsummer. Laget må ha en bærekraft i seg selv med gode resultater og det krever at unge er gode nok til å få sjansen. Skal man komme noen vei - og ikke kopiere Stabæk - så må stammen av laget være gode nok og så kan det slippes til en eller to som man kan teste om er gode nok.

Det er faktisk god utvikling av semi-eldre spillere som Blomberg, FHM og Rasmussen og de kan bli en skikkelig stamme fremover om vi gjør det bra. «Alle» forventet for ett par år siden at Kolskogen skulle bli den store. Han stagnerte (og ikke skyld på spilletid, han har fått mange sjanser), Heggebø skulle vokse gjennom himmelen men har stagnert og sliter. Wassberg tåler ikke fullt trykk, blir skadet på så og si alle landslagssamlinger hvor de ikke hensyn til at han trenger tid til å vokse. Det er kanskje en tanke bak at han aldri spilte 90 min i noen kamp for oss i fjor? Hjorteseth er pt ikke i nærheten. Wolfe er egentlig den eneste vi har som har bevist at han er god og forsvarer en plass.

Det vi trenger er å få et godt lag (spillemessig) som tiltrekker seg yngre talenter, slik B/G og Molde gjør nå og RBK er på vei. Årsaken til at feks Dahl fra KFUM velger B/G og ikke VIF er jo nettopp sjansen til å spille på et godt lag som er i Europa. Det er ikke sikkert at han hadde valgt VIF uansett pris/lønn de hadde kommet med. De yngre (bortsett fra de lokale i mange tilfeller) tenker kynisk egen mulighet ved valg av klubb. Målet for de fleste er å komme seg ut, ikke å spille i Norge. Så burde ikke det hindre oss i å forsøke å kjøpe noen talenter utenfra også. Dog er dette en risikosport og med stor sjans for å feile. Det er en grunn til at mellomeuropeiske klubber henter 20-30 stk talenter hvert år og håper på at en skal slå til. Nå ligger de over oss på alle måter men det samme gjelder også delvis i vår skala.

Så kanskje på tide å slutte å snakke om LAN og hva som skjedde for mange år siden. Verden forandrer seg svært raskt og det er nye utfordringer som venter. Gårsdagens «oppskrift» virker ikke i dag. Hvordan ser dette ut om 2-3 år frem? Det er dit vi må tenke i dag om vi ønsker å være med. Hvis vi skal kjøpe 5 talenter og så kan vi håpe på at 1 slår til? Hva blir konklusjonen her inne da? Er det bra (nok)? Eller blir det hyling om sløsing med midler? Hvem er gode nok til å plukke ut spillere som kan slå til? Hele verden prøver på dette og Brann er en ok klubb i Norge som absolutt burde ha muligheter men det trengs nok andre tanker og ressurser for å lykkes.

Pri 1 burde være treningsfasiliteter og dernest må a-laget lykkes. Da kan vi snakke om å plukke talenter i hele Norge og komme noen vei. Lokale talenter som lykkes må være en bonus. Et mulige tankestykke for å sette ting i perspektiv, hvor man lokale spillere (definer lokal som man vil) spiller et sted i verden i dag og ville vært gode nok til å gå rett inn på dagens a-lag? Og da snakker vi en tidsperiode på ca 15 år. 3 stk, 4 stk, 5 stk - 8 stk? Men det sier litt om muligheten for å lykkes og hvor vanskelig det er å plukke dem ut. Hvor mange av de spillerne var så gode at «alle» burde skjønte det når de var 18 år?


Bra oppsummering av virkelighetens verden.

fortune

Quote from: Pyton on April 01, 2023, 12:17:34 PMPri 1 burde være treningsfasiliteter og dernest må a-laget lykkes. Da kan vi snakke om å plukke talenter i hele Norge og komme noen vei. Lokale talenter som lykkes må være en bonus. Et mulige tankestykke for å sette ting i perspektiv, hvor man lokale spillere (definer lokal som man vil) spiller et sted i verden i dag og ville vært gode nok til å gå rett inn på dagens a-lag? Og da snakker vi en tidsperiode på ca 15 år. 3 stk, 4 stk, 5 stk - 8 stk? Men det sier litt om muligheten for å lykkes og hvor vanskelig det er å plukke dem ut. Hvor mange av de spillerne var så gode at «alle» burde skjønte det når de var 18 år?


Dette tankeeksperimentet vil i stor grad preges av at Brann har tatt knekken på det meste av talenter i regionen, siden man hele tiden har maksimert sannsynligheten for å vinne neste kamp. Da er det bedre med en østlending/svenske/afrikaner på 25 år+ som har vært ute en vinternatt før.

Hordaland har litt over 500 000 innbyggere, ca 10 % av Norges befolkning. Likevel kommer det knapt landslagsspillere herfra, til tross for at ungdomslandslagene viser flust med talenter. Brann har tatt knekken på mange av disse, mens de som faktisk har hevdet seg i stor grad var lure nok til å velge bort Brann i ung alder. Og til tross for dette, alle Branns ødeleggelser gjennom 20 år, finnes det likevel mange nok spillere til at Brann i teorien kunne spilt eliteserie med rent Hordalandslag. Det burde være inspirerende for gjengen på Kniksens plass!
First is first, second is nothing

gladiporno

Siden ingen av Branns akademispillere på proffkontrakt har meldt overgang på deadline day jfr. fotball.no, kan vi nå med sikkerhet si at det blir ingen overgang for Haaland eller andre i hans situasjon i denne omgang.

Det må dog understrekes at spillere mellom 18-22 år kan fremdeles gå på utlån utenom overgangsvinduene.

Larsendos

Quote from: krakra on April 01, 2023, 13:28:22 PMMolde brukte ikke noe mer på 2011-gullet enn Brann. Det var noen profiler som kom pga Solskjær, men først og fremst var det snakk om lite profilerte, unge spillere og rimelige talenter.

Istedenfor å snakke om hva Glimt og Molde gjør nå så bør vi se på hva de gjorde for å komme seg dit de er, og forsøke å lære av det. Altså bygge topplag rundt en betydelig kjerne av unge, lovende spillere som både kan utvikle seg og genere inntekter.

Vi er ikke i ferd med å ta et Glimt light. Det er mange klubber som har hatt korte blaff med suksess på grunn av flyt og samspill. Disse har kollapset raskt fordi fundamentet ikke har vært solid. Det er det som skjer hvis Brann fortsetter å kopiere Soltvedt/LAN-strategien i spillerlogistikken

Er det så enkelt? Vi trenger bare å se og lære av Glimt? Så blir vi et medaljelag med europacup-spill. Ikke si noe til ODD, Godset, Sarpsborg, FKH, Viking, Aalesund, Tromsø, Sandnes/Ulf, Start, Fredrikstad osv. Så henter vi heller de unge, gode spillerne. Så må LSK og VIF osv klare seg med middelaldrende middelmådigheter som passer bedre inn i elleveren til LAN enn Horneland.

Beklager usakligheten her, men vær så snill, senk ambisjonsnivået!

krakra

April 01, 2023, 22:02:39 PM #1756 Last Edit: April 01, 2023, 22:06:32 PM by krakra
Du tar det nok feil vei. Vi blir ikke garantert et stabilt topplag med medalje og Europa ved å satse på unge spillere, men vi blir garantert IKKE et topplag uten å satse på unge spillere.

VIF og LSK satser også på unge spillere. Nesten alle i ES gjør det. Fordi det er det åpenbart smarte å gjøre.

Brann har lenge valgt å ikke gjøre det og det er derfor medalje og e-cup er så fjernt.

Brann har imidlertid noen naturgitte forutsetninger som gjør at hvis vi driver minst like smart som de andre, så havner vi i toppen.

Larsendos

Men hvorfor skal vi snakke om snøen som falt før Jimmy/Horneland.
Jeg liker profilen til Brann nå. Henter ikke 20-åringer der man ikke vet hva man får. Bruker ikke 3 millioner på Mvuka-spillere. Man har juniorer i egen stall.

Dyngeland - 26 år (når han ble hentet)
Rasmussen - 23 år
Sery Larsen - 21 år
Myhre - 22 år
Børsting - 27 år(men her får man kvalitet. Spilte mye i Superligaen)
Finne - 26 år
SHN - 29 år (noen bærebjelker må selv dette laget ha)
Crone - 26 år
Palle - 25 år
Pedersen - 26 år
Castro - 26 år

Så er det opp til Trengereid, Haaland, Heggebø, Jensen, Eikrem (på sikt), Holten, Jonsson og Hjorteseth å vise at man er god nok for dette laget.

David


Det var da voldsomt til stemning i denne tråden. Er vi helt, helt sikre på at ord som "skandale" og "katastrofe" er hundre prosent dekkende som tilstandsbeskrivelse etter to overgangsvinduer der til sammen tre spillere har kommet inn og seks har reist? Ulrik Mathisen avskrives nærmest som en flopp før han har rukket en eneste trening, for den forbrytelsen det er å ha fylt 24. De fleste andre klubber henter også spillere som er langt eldre enn dette.

Så henter de også noen som er yngre, og jeg antar det er det som egentlig etterlyses her. Men vi vet jo ikke hvor nær de har vært å få napp hos noen andre, bortsett fra svensken som glapp. Det kan vel være mulig at de har jobbet med ting som ikke har blitt noe av, og som heller ikke har nådd media.

krakra

April 02, 2023, 08:29:41 AM #1759 Last Edit: April 02, 2023, 08:44:10 AM by krakra
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 07:41:39 AMMen hvorfor skal vi snakke om snøen som falt før Jimmy/Horneland.
Jeg liker profilen til Brann nå. Henter ikke 20-åringer der man ikke vet hva man får. Bruker ikke 3 millioner på Mvuka-spillere. Man har juniorer i egen stall.

Dyngeland - 26 år (når han ble hentet)
Rasmussen - 23 år
Sery Larsen - 21 år
Myhre - 22 år
Børsting - 27 år(men her får man kvalitet. Spilte mye i Superligaen)
Finne - 26 år
SHN - 29 år (noen bærebjelker må selv dette laget ha)
Crone - 26 år
Palle - 25 år
Pedersen - 26 år
Castro - 26 år

Så er det opp til Trengereid, Haaland, Heggebø, Jensen, Eikrem (på sikt), Holten, Jonsson og Hjorteseth å vise at man er god nok for dette laget.

Jeg vet at du liker den, men forstår ikke hvorfor siden det er en innkjøpsprofil som gang på gang har vist seg å være dårlig. Hvem av disse spillerne mener du har potensiale for å bli solgt for mer enn fem eller ti millioner? Fjern Rasmussen og Horn Myhre fra listen. De ble ikke hentet av Horneland/Jimmy. De ble derimot nesten solgt / malplassert på backen.

Wolfe, Wassberg, Heggebø, Blomberg, Horn Myhre og Sery Larsen er spillerne Brann har, som vi kan forvente noe særlig mer enn 5 mill for. Kun Sery Larsen er hentet av Jimmy og den prosessen var i gang før han kom. Etter det har det ikke blitt hentet en eneste spiller med videresalgspotensiale. Utenom keeperen vi leide.

At man «får kvalitet» med Børsting er jo en komisk påstand. Vår svakeste offensive spiller i fjor, som aldri var fast i Superligaen. Han er ute av førsteelveren i år.

krakra

Quote from: David on April 02, 2023, 07:49:39 AMDet var da voldsomt til stemning i denne tråden. Er vi helt, helt sikre på at ord som "skandale" og "katastrofe" er hundre prosent dekkende som tilstandsbeskrivelse etter to overgangsvinduer der til sammen tre spillere har kommet inn og seks har reist? Ulrik Mathisen avskrives nærmest som en flopp før han har rukket en eneste trening, for den forbrytelsen det er å ha fylt 24. De fleste andre klubber henter også spillere som er langt eldre enn dette.

Så henter de også noen som er yngre, og jeg antar det er det som egentlig etterlyses her. Men vi vet jo ikke hvor nær de har vært å få napp hos noen andre, bortsett fra svensken som glapp. Det kan vel være mulig at de har jobbet med ting som ikke har blitt noe av, og som heller ikke har nådd media.

Det virker som du har misforstått her. Ordene «katastrofe» og «skandale» har kun blitt brukt for å omtale hva de ville vært hvis Kniklas blir skjøvet ned til fjerdevalg på midten og Mathisen er en flopp dersom det er sånn at man vil betale fem millioner for enda en spiller som kan spille på venstrekanten. Poenget var å vise at vi i utgangspunktet ikke har behov for flere offensive spillere. Ingen har klart å peke på hvor Kartum faktisk skulle spilt, og hvem de skulle vært på bekostning av.

Lasaron

Det er riktig at Nagel ikke har hentet særlig med folk med særlig videresalgspotensiale. Men han har ryddet plass til at de fra egne rekker har relativt kort vei til spilletid. De har videresalgspotensiale.
Tren på langskudd

krakra


Giles

Quote from: Larsendos on April 01, 2023, 21:53:15 PM
Quote from: krakra on April 01, 2023, 13:28:22 PMMolde brukte ikke noe mer på 2011-gullet enn Brann. Det var noen profiler som kom pga Solskjær, men først og fremst var det snakk om lite profilerte, unge spillere og rimelige talenter.

Istedenfor å snakke om hva Glimt og Molde gjør nå så bør vi se på hva de gjorde for å komme seg dit de er, og forsøke å lære av det. Altså bygge topplag rundt en betydelig kjerne av unge, lovende spillere som både kan utvikle seg og genere inntekter.

Vi er ikke i ferd med å ta et Glimt light. Det er mange klubber som har hatt korte blaff med suksess på grunn av flyt og samspill. Disse har kollapset raskt fordi fundamentet ikke har vært solid. Det er det som skjer hvis Brann fortsetter å kopiere Soltvedt/LAN-strategien i spillerlogistikken

Er det så enkelt? Vi trenger bare å se og lære av Glimt? Så blir vi et medaljelag med europacup-spill. Ikke si noe til ODD, Godset, Sarpsborg, FKH, Viking, Aalesund, Tromsø, Sandnes/Ulf, Start, Fredrikstad osv. Så henter vi heller de unge, gode spillerne. Så må LSK og VIF osv klare seg med middelaldrende middelmådigheter som passer bedre inn i elleveren til LAN enn Horneland.

Beklager usakligheten her, men vær så snill, senk ambisjonsnivået!
Fornuftig innspill.

Giles

Quote from: David on April 02, 2023, 07:49:39 AMDet var da voldsomt til stemning i denne tråden. Er vi helt, helt sikre på at ord som "skandale" og "katastrofe" er hundre prosent dekkende som tilstandsbeskrivelse etter to overgangsvinduer der til sammen tre spillere har kommet inn og seks har reist? Ulrik Mathisen avskrives nærmest som en flopp før han har rukket en eneste trening, for den forbrytelsen det er å ha fylt 24. De fleste andre klubber henter også spillere som er langt eldre enn dette.

Så henter de også noen som er yngre, og jeg antar det er det som egentlig etterlyses her. Men vi vet jo ikke hvor nær de har vært å få napp hos noen andre, bortsett fra svensken som glapp. Det kan vel være mulig at de har jobbet med ting som ikke har blitt noe av, og som heller ikke har nådd media.
Bra skrevet. Det utspiller seg et merkelig hysteri her samtidig som det for første gang på mange år er fasong på spillet, begynnende glød i byen og mange bergensere på laget.  Rart da å ha fokus på at 24 åringer(stort talent) er for gamle. Det aller viktigste for videre utvikling er å være tro mot spillemønster og å ha et lag som kan sikre stabilitet mot fortsatt framgang. Da åpner det seg store muligheter.

Superjack

Om Brann i utgangspunktet har en ganske ideell tropp med 14-16 spillere som kan få Brann til å presterer godt, og hevde seg i årets ES, hvorfor da hente flere i samme kategori/alder?

Hvorfor ikke henten en Mvuka, eller lignende, om det er på den plassen det mangler dobbel dekning?
Det er lav risiko, er fortsatt en annen etablert som i utgangspunktet har plassen, men man kan utvikle neste på den plassen som en reell utfordrer.

Det jeg ikke forstår er hvorfor denne stallen skal ha enda flere av disse «etablerte»

For meg fremstår det meget rart.
Brannsupporter.

Corran

Artig at det er mye mer skriving i denne tråden enn i alle andre tråder når Brann nå spiller den fineste fotballen og er gode samt scorer mye mål.

Virker litt som enkelte kun har en tanke i hodet og det er at sportsplanen skal følges slavisk og alt annet er sekundært. Sier ikke en nødvendigvis mener dette, men det kan virke slik.

Brann pr nå er veldig gode blitt, de utvikler seg hele tiden både individuelt og som kollektiv.
De har klart å skape en spillestil som er god og underholdende (en del av sportsplanen er det ikke?)
De har ikke et veldig gammelt lag pr i dag og nesten ingen over 30 (er vel 3 stk hvor 1 er redservekeeper).
De har også skapt og utvikler en veldig god kultur i laget der det er et godt konkuransemiljø.

Når de nå har klart det de har klart til nå på ca 1,5 år så er det meget godt jobbet av de som er ledere for gruppen.
De har også bygget en tynn, men solid tropp der det er muligheter for å så gjennom og få sjanser også for unge spillere.
Men det er også et lag som fort kan bli veldig svekket med 2-3 skader på feile spillere.

En skal også huske at den gode jobben som er gjort og fremdeles pågår også gjør at en nå har en spillestil der en ung spiller inn kan fungere godt for de kommer inn i et fungerende kollektiv.
Det spiller nesten ingen rolle hvem man putter inn om ikke kollektivet fungerer.

B/G hadde også en veldig god og viktig utvikling før Knudsen tok over der de bygget en klubb og  et miljø som fungerte.

SÅ en skal være litt tålmodig. Sportsplanen må man kanskje avvike litt her og der. Kanskje er det 2 spillere feil en vei eller en annen i en periode. Det viktige er at en på lengre sikt får det til slik en skal, men en får det aldri til om ikke laget, miljøet, spillestilen og alt annet rundt ikke fungerer.

Det jeg ser skjer i Brann nå gjør meg mye mer optimistisk enn det jeg så sist de rykket opp.
Det gjør meg mer optimistisk enn jeg har vært siden skuffelsen startet (igjen) i 2008.

Fortsetter Brann å spille slik de spiller nå så kommer også de største talentene til å ville til Brann. For nesten ingen andre klubber er mer attraktive enn et Brann som spiller festfotball hver helg og trekker mye tilskuere.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Jeg ble faktisk litt Beroliget i dag, etter intervjuet med Horneland i BA etter kampen.

Grunnen til at brann stiller med stallen de har, er fordi det er strategien til klubben, og ikke hans valg.
Han ville helst hatt inn KBK spilleren, men tydelig at klubben (Brann) valgte å ikke hente. Dette hadde nok med pris å gjøre.

Jeg mener ikke at planen skal følges 100%, men at det skal være tydelig at den følges. Om det er 16, 17 eller 18 etablerte til enhver tid er ikke det viktigste.
Brann har vist, igjen og igjen og igjen i alle de tiårene jeg har fulgt klubben, at straks det luktes kortsiktig suksess og økonomien ikke er skrapt så skal det handles inn til gull.

I 2007 klarte Brann å få seriegullet, men når det raknet i 2008 på grunn av at det ikke var mulig å følge opp økonomien den suksessen krevde, så kollapset nesten Brann. Det var en spiller tropp som enten var på utgående kontrakt eller ikke salgbare.

Samme skjedde i 2018-19, i kjølvannet av LAN sin suksess.

Dette er grunnen til at jeg er særdeles skeptisk til at Brann faktisk velger å satse på en langsiktig tydelig plan. Ikke 1 eller 2 år, men over år etter år etter år på at det skal bygges stall både av etablerte og gode, men med tydelig plass til utviklingsspillere. Jeg forventer ikke at disse utviklingsspillerene skal skarre på r-en. Men jeg tror det er nok talent i det tidligere Hordaland til at ganske mange av dem også kan gjøre det.





Brannsupporter.

Lasaron

Overgangsvinduet er stengt. Jeg er fornøyd med stallen. Jeg tror på en bra vår, og utvikling.
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on April 02, 2023, 15:03:29 PMOvergangsvinduet er stengt. Jeg er fornøyd med stallen. Jeg tror på en bra vår, og utvikling.

Da er vi iallefall to.

Brannsupporter.

Corran

Quote from: Superjack on April 02, 2023, 15:06:59 PM
Quote from: Lasaron on April 02, 2023, 15:03:29 PMOvergangsvinduet er stengt. Jeg er fornøyd med stallen. Jeg tror på en bra vår, og utvikling.

Da er vi iallefall to.



Tror vi er ganske mange
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Jeg har veldig troen på dette laget her og nå, men er mer skeptisk til hvordan det vil gå om 1-2 år når dagens nøkkelspillere er vekk og man ikke har det samme samspillet og entusiasmen som nå. Særlig når Brann virker å nedprioritere etterveksten og talentutviklingen, igjen, for å spisse laget inn mot årets sesong.

Dette prosjektet blir fort avhengig av medalje i år og muligheter for Europa neste år. Havner vi på sjetteplass med «godt spill» risikerer vi at vi mister både Wolfe, Kristiansen, Myhre, Rasmussen, Wassberg og Blomberg foran 2024, uten noen unge til å ta over og uten nok penger til å erstatte dem uten å bli svekket betydelig.

David

Quote from: Superjack on April 02, 2023, 12:05:47 PMOm Brann i utgangspunktet har en ganske ideell tropp med 14-16 spillere som kan få Brann til å presterer godt, og hevde seg i årets ES, hvorfor da hente flere i samme kategori/alder?

Hvorfor ikke henten en Mvuka, eller lignende, om det er på den plassen det mangler dobbel dekning?
Det er lav risiko, er fortsatt en annen etablert som i utgangspunktet har plassen, men man kan utvikle neste på den plassen som en reell utfordrer.

Det jeg ikke forstår er hvorfor denne stallen skal ha enda flere av disse «etablerte»

For meg fremstår det meget rart.


Bodø/Glimt og Molde henter spillere på feil side av 25 hele tiden. Også da de var på vei opp og frem, og kanskje særlig da. Laget Brann sendte på banen i fjor er også marginalt yngre enn laget Glimt stilte med da de var nyopprykket, målt i snitt per spilleminutt - til tross for at Kristiansen og SHN spilte så å si hele sesongen.

Da de rykket opp var Eirik Wollen Steen (24) og Endre Kupen (27) to av forsterkningene. Deretter har de hentet Marius Høibraaten (25), Ole Amund Sveen (29), Kasper Junker (26 ved sesongstart), Sondre Sørli (25), Vegard Leikvoll Moberg (29), Axel Lindahl (26), Anders Konradsen (31), Brice Wembangomo (25), Amahl Pellegrino (31) Runar Espejord, Gilbert Koomson, Marius Lode, Lars Jørgen Salvesen, Omar Elabdellaoui, Nikita Haikin osv, osv. Pengene brukt på Patrick Berg (25) kunne jo også gått til noe annet, selv om det sikkert er verdt det for dem.

Hvordan hadde folk her reagert hvis noen av disse hadde blitt hentet til Brann i dag, med alderen og statusen de hadde da de gikk til Glimt? Sondre Sørli fra KBK liksom, hvem står han i veien for? Jeg sier ikke at Brann skulle hentet noen av disse, men det er altså ikke bare klubber uten utviklingsfokus som henter den typen spillere.

Og før noen svarer, ja, det er en like viktig del av historien at de også har kjøpt mye ungt, og det burde selvsagt Brann også gjøre (med bedre treffsikkerhet enn de har hatt hittil). Noen av disse (Vetlesen og Grønbæk) er langt utenfor vår rekkevidde, andre kunne man sikkert vært med i kampen om å hente. Men jeg synes det er vel tidlig å konkludere med at dette er et aspekt som nedprioriteres når vi faktisk ikke vet hvilke talenter de har vurdert og forkastet, hvem de har prøvd seg på uten hell, eller andre vurderinger som har vært gjort internt. Det kommer sikkert frem etterhvert, men kanskje man kan spare de største krigstypene til da? Særlig siden stallen tross alt har krympet det siste året, mens en av dem som likevel har kommet inn er Sery Larsen, pluss et mislykket forsøk på Fallenius.

krakra

Quote from: David on April 02, 2023, 18:00:00 PM
Quote from: Superjack on April 02, 2023, 12:05:47 PMOm Brann i utgangspunktet har en ganske ideell tropp med 14-16 spillere som kan få Brann til å presterer godt, og hevde seg i årets ES, hvorfor da hente flere i samme kategori/alder?

Hvorfor ikke henten en Mvuka, eller lignende, om det er på den plassen det mangler dobbel dekning?
Det er lav risiko, er fortsatt en annen etablert som i utgangspunktet har plassen, men man kan utvikle neste på den plassen som en reell utfordrer.

Det jeg ikke forstår er hvorfor denne stallen skal ha enda flere av disse «etablerte»

For meg fremstår det meget rart.


Bodø/Glimt og Molde henter spillere på feil side av 25 hele tiden. Også da de var på vei opp og frem, og kanskje særlig da. Laget Brann sendte på banen i fjor er også marginalt yngre enn laget Glimt stilte med da de var nyopprykket, målt i snitt per spilleminutt - til tross for at Kristiansen og SHN spilte så å si hele sesongen.

Da de rykket opp var Eirik Wollen Steen (24) og Endre Kupen (27) to av forsterkningene. Deretter har de hentet Marius Høibraaten (25), Ole Amund Sveen (29), Kasper Junker (26 ved sesongstart), Sondre Sørli (25), Vegard Leikvoll Moberg (29), Axel Lindahl (26), Anders Konradsen (31), Brice Wembangomo (25), Amahl Pellegrino (31) Runar Espejord, Gilbert Koomson, Marius Lode, Lars Jørgen Salvesen, Omar Elabdellaoui, Nikita Haikin osv, osv. Pengene brukt på Patrick Berg (25) kunne jo også gått til noe annet, selv om det sikkert er verdt det for dem.

Hvordan hadde folk her reagert hvis noen av disse hadde blitt hentet til Brann i dag, med alderen og statusen de hadde da de gikk til Glimt? Sondre Sørli fra KBK liksom, hvem står han i veien for? Jeg sier ikke at Brann skulle hentet noen av disse, men det er altså ikke bare klubber uten utviklingsfokus som henter den typen spillere.

Og før noen svarer, ja, det er en like viktig del av historien at de også har kjøpt mye ungt, og det burde selvsagt Brann også gjøre (med bedre treffsikkerhet enn de har hatt hittil). Noen av disse (Vetlesen og Grønbæk) er langt utenfor vår rekkevidde, andre kunne man sikkert vært med i kampen om å hente. Men jeg synes det er vel tidlig å konkludere med at dette er et aspekt som nedprioriteres når vi faktisk ikke vet hvilke talenter de har vurdert og forkastet, hvem de har prøvd seg på uten hell, eller andre vurderinger som har vært gjort internt. Det kommer sikkert frem etterhvert, men kanskje man kan spare de største krigstypene til da? Særlig siden stallen tross alt har krympet det siste året, mens en av dem som likevel har kommet inn er Sery Larsen, pluss et mislykket forsøk på Fallenius.
Glimt gjorde en ganske kraftig kursendring da KK kom inn. De kvittet seg med en rekke eldre, etablerte og ganske middelmådige spillere og bygde laget rundt en drøss av unge og lite profilerte spillere, som kunne trene hardt. I 2020 var snittalderen på førsteelverne deres på rundt 23 år. Branns førsteelver de første to cupkampene har vært 26,4 år.

Branns strategi og spillerlogistikk er ikke i nærheten av den Glimt og Molde bygde sin suksess på. De bygde gullagene sine med, mange, unge spillere. Brann er ikke i nærheten.



David

Quote from: krakra on April 02, 2023, 18:11:54 PMGlimt gjorde en ganske kraftig kursendring da KK kom inn. De kvittet seg med en rekke eldre, etablerte og ganske middelmådige spillere og bygde laget rundt en drøss av unge og lite profilerte spillere, som kunne trene hardt. I 2020 var snittalderen på førsteelverne deres på rundt 23 år. Branns førsteelver de første to cupkampene har vært 26,4 år.

Branns strategi og spillerlogistikk er ikke i nærheten av den Glimt og Molde bygde sin suksess på. De bygde gullagene sine med, mange, unge spillere. Brann er ikke i nærheten.





Alle spillerne jeg ramset opp her er hentet etter at Knutsen kom, og det var ikke for å kamuflere at de også kvittet seg med Olsen, Drage, Herrem osv, men for å si at det å hente en type med tilsvarende profil som Sander Kartum ikke virker helt fjernt for ham heller.

Snittalderen til Glimt i 2020 var forøvrig 24,4, uten at det spiller så stor rolle. Imponerende uansett.


krakra

April 02, 2023, 18:32:55 PM #1775 Last Edit: April 02, 2023, 18:35:32 PM by krakra
Quote from: David on April 02, 2023, 18:25:04 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 18:11:54 PMGlimt gjorde en ganske kraftig kursendring da KK kom inn. De kvittet seg med en rekke eldre, etablerte og ganske middelmådige spillere og bygde laget rundt en drøss av unge og lite profilerte spillere, som kunne trene hardt. I 2020 var snittalderen på førsteelverne deres på rundt 23 år. Branns førsteelver de første to cupkampene har vært 26,4 år.

Branns strategi og spillerlogistikk er ikke i nærheten av den Glimt og Molde bygde sin suksess på. De bygde gullagene sine med, mange, unge spillere. Brann er ikke i nærheten.





Alle spillerne jeg ramset opp her er hentet etter at Knutsen kom, og det var ikke for å kamuflere at de også kvittet seg med Olsen, Drage, Herrem osv, men for å si at det å hente en type med tilsvarende profil som Sander Kartum ikke virker helt fjernt for ham heller.

Snittalderen til Glimt i 2020 var forøvrig 24,4, uten at det spiller så stor rolle. Imponerende uansett.


Det er ikke noe problem å hente spillere over 25 år, som ikke er prifilerte, så lenge man klarer å satse på en kjerne av unge spillere. Det gjorde Glimt. Det ser det ikke ut som Brann kommer til å gjøre.

En spiller som Kartum er ikke isolert noe galt i å hente, hvis det hadde vært et behov, men hvis man betaler 5 millioner for en spiller så indikererer det en viktigere rolle enn å komme innpå i en og annen kamp og det er fortsatt ingen som har gitt noen realistisk vurdering på hvem denne spilletiden skulle kommet på bekostning av som ikke skyver Kniklas ned i køen eller betyr at man har innsett at Mathisen er en bomsignering.

David

Jeg har ikke sett nok av Kartum til å vurdere ham, og tar ikke stilling til hvorvidt det var riktig å prøve seg, selv om summen var litt voldsom. Jeg ville være helt enig i at det fremstår meningsløst hvis det ellers ikke ligger an til utskiftninger i laget, men jeg synes det er rimelig å anta at de allerede nå vet - enten med sikkerhet, eller med stor sannsynlighet - at de skal selge Rasmussen i sommer, og at det også kan komme bud på spillere som FHM og Wassberg. Enten dette, eller at noen av skadene i troppen ser verre ut enn antatt, eller en kombinasjon av disse tingene. Jeg synes ikke dette virker som en mindre rimelig antagelse enn at de bare ønsker mer generell bredde for å knipe fem ekstra poeng på sluttabellen, særlig siden det kom så sent.

Hvis dette er tilfelle, kan det også hende de vurderer at det er best å handle nå fremfor i sommer, bare for å være litt bedre gardert mot skader i et tett kampprogram før en eventuell cupfinale, som det er potensielt store penger i å vinne.

Jeg vet ikke, alt dette er jo spekulasjoner, men det meste her inne er jo det. Men siden det tross alt har kommet unormalt få nye spillere inn det siste året, synes jeg ikke vi kan si at sportsplanens etterlevelse skal stå og falle på dette ene kjøpet.

Mulig jeg tar feil, men Mathisen er vel skadet fortsatt, og har vel sånn sett ikke fått mulighet til å vise seg som verken det ene eller det andre. Det er jo et bomkjøp hvis skaden er verre enn antatt, men det er i så fall først og fremst en skrape til legene og Jimmi, mer enn at det sier noe om typene de går etter.

krakra

Man ser ikke profilen i spillerlogistikken ved å se på enkeltspillere, men det ble jo gitt en oversikt her som viste at de eneste Jimmy-signeringene som er i stallen som var under 25 år da de ble hentet var Sery Larsen (21 og 23) og Mathisen (24). Da de som allerede har forlatt er det bare Grill som har vært ung.

Det viser jo hva man går for.

Kartum er først og fremst en spiller det er vanskelig å se behovet for. Det er også synd hvis man erstatter noen av de tre på midten med en spiller uten videresalgspotensiale.

Superjack

Quote from: krakra on April 02, 2023, 20:15:18 PMMan ser ikke profilen i spillerlogistikken ved å se på enkeltspillere, men det ble jo gitt en oversikt her som viste at de eneste Jimmy-signeringene som er i stallen som var under 25 år da de ble hentet var Sery Larsen (21 og 23) og Mathisen (24). Da de som allerede har forlatt er det bare Grill som har vært ung.

Det viser jo hva man går for.

Kartum er først og fremst en spiller det er vanskelig å se behovet for. Det er også synd hvis man erstatter noen av de tre på midten med en spiller uten videresalgspotensiale.

For meg virker det som Kartum var en liten desperasjon med Mathisen, Castro og Kniklas ute.
Jeg vet ikke hvor lenge disse 3 er ute. Klart, hadde det vært klart at disse tre er ute til sommeren, så kan jeg kanskje forstå denne.

Samtidig veldig fornøyd med at det ikke ble noe av handelen.
Det gjør at benken kanskje kan se ut som den gjorde i dag. Og med reelle muligheter for å prøve seg på nivået i ES.

Brannsupporter.

gladiporno

April 02, 2023, 20:42:55 PM #1779 Last Edit: April 02, 2023, 20:47:03 PM by gladiporno
Quote from: David on April 02, 2023, 19:34:16 PMJeg har ikke sett nok av Kartum til å vurdere ham, og tar ikke stilling til hvorvidt det var riktig å prøve seg, selv om summen var litt voldsom. Jeg ville være helt enig i at det fremstår meningsløst hvis det ellers ikke ligger an til utskiftninger i laget, men jeg synes det er rimelig å anta at de allerede nå vet - enten med sikkerhet, eller med stor sannsynlighet - at de skal selge Rasmussen i sommer, og at det også kan komme bud på spillere som FHM og Wassberg. Enten dette, eller at noen av skadene i troppen ser verre ut enn antatt, eller en kombinasjon av disse tingene. Jeg synes ikke dette virker som en mindre rimelig antagelse enn at de bare ønsker mer generell bredde for å knipe fem ekstra poeng på sluttabellen, særlig siden det kom så sent.

Hvis dette er tilfelle, kan det også hende de vurderer at det er best å handle nå fremfor i sommer, bare for å være litt bedre gardert mot skader i et tett kampprogram før en eventuell cupfinale, som det er potensielt store penger i å vinne.

Jeg vet ikke, alt dette er jo spekulasjoner, men det meste her inne er jo det. Men siden det tross alt har kommet unormalt få nye spillere inn det siste året, synes jeg ikke vi kan si at sportsplanens etterlevelse skal stå og falle på dette ene kjøpet.

Mulig jeg tar feil, men Mathisen er vel skadet fortsatt, og har vel sånn sett ikke fått mulighet til å vise seg som verken det ene eller det andre. Det er jo et bomkjøp hvis skaden er verre enn antatt, men det er i så fall først og fremst en skrape til legene og Jimmi, mer enn at det sier noe om typene de går etter.

Brann kunne ikke imøtegå KBKs krav på Kartum fordi overgangsbudsjett ikke tillater det. En av hovedårsakene til at Brann ofte ikke kan betale for spillere de har mest lyst på er at klubben med få unntak har investert i tapsprosjekter på spillermarkedet. Altså at man har betalt mer for spillere enn det de selger dem for. Dette samtidig som konkurrentene tjener nisifret antall NOK på det samme. Dette kan ikke fortsette. Brann kan ikke for alltid være den eneste klubben som gir faen i videresalgspotensiale på spillere de henter inn. Det har klubben forstått, og har derfor mekket i stand en sportsplan som tilrettelegger for en bærekraftig klubbygging. Da er det viktig at man ikke lar seg blende av et lite øyeblikks medgang, og derav gi blanke faen i det man ble enige om.

For øvrig er det kun Brann og nevnte KBK som i de seneste 15 årene har gitt blanke faen i utvikling av unge spillere. Man kan vel si at ingen av dem har truffet blink med strategien.

Den dagen Brann begynner å selge spillere for åttesifret NOK jevnlig, er det helt ok om man av og til bruker 5 mill på Sander Kartum'er. 

Larsendos

Men vær så snill - slutt å sammenligne med Glimt hele tiden.. de er et unntak.

Og husk at de beholdt plassen med et nødskrik i 2018. Supporterne ville ha Knutsen vekk fra Bodø.
Hvem hadde blitt med ned i Obos?
Bjørnbak? Moe? Lode? Hauge? Saltnes? Bjørkan? Layouni? Berg?

krakra

April 02, 2023, 21:16:02 PM #1781 Last Edit: April 02, 2023, 21:19:23 PM by krakra
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:04:59 PMMen vær så snill - slutt å sammenligne med Glimt hele tiden.. de er et unntak.

Og husk at de beholdt plassen med et nødskrik i 2018. Supporterne ville ha Knutsen vekk fra Bodø.
Hvem hadde blitt med ned i Obos?
Bjørnbak? Moe? Lode? Hauge? Saltnes? Bjørkan? Layouni? Berg?


Nei, de er ikke et unntak. Det er sånn man bygger topplag av et bunnlag. Molde gjorde det samme. Godset også. Å hente «spillere i sin beste alder» som «har bevist noe» kommer aldri til å gjøre oss til et topplag.

Dagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.

Mesteparten av de du nevnte hadde nok blitt med hvis Glimt rykket ned ja. De var ikke spesielt attraktive spillere på det tidspunktet, med unntak av Bjørnbak.

Lasaron

Nå trenger vi ikke "dyrke" nesten-skandalen (Kartum) lenger.

Jeg blir litt oppgitt over kritikken som fremsettes mot Nagel her, som går ut på at han henter for få unge. Vi har 11 voksne utespillere. Resten er unge. Det er mange. Hvorfor er det så viktig om noen av disse unge er hentet utenfra? Personlig syns jeg det er enda gøyere at de er herfra.

Teoretisk sett kunne Nagel ha hentet en 19-åring, to 20-åringer og to 21-åringer, samtidig som vi kunne hatt 17 voksne i stedet for 11. Da hadde stallbyggingen vært noe ganske annet, og mindre bærekraftig.

Den tynne troppen vi har nå, kombinert med resultater og supporterkok, gjør at den neste Joel Mvuka vil ha mye mer lyst til å gå til oss.
Tren på langskudd

krakra

Stallen er slank, fordi Horneland foretrekker en slank stall der han kan bruke de samme i kamp etter kamp uten at mange havner i kulden. Derfor er det «få voksne». Men det er også få unge.

Har ikke noe å si om den nye Joel Mvuka vil til oss hvis vi ikke vil ha den neste Joel Mvuka.

Larsendos

Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:28:41 PMStallen er slank, fordi Horneland foretrekker en slank stall der han kan bruke de samme i kamp etter kamp uten at mange havner i kulden. Derfor er det «få voksne». Men det er også få unge.

Har ikke noe å si om den nye Joel Mvuka vil til oss hvis vi ikke vil ha den neste Joel Mvuka.
Håper vi aldri betaler 3 millioner for en unggutt i Obosligaen.

krakra

Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:35:10 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:28:41 PMStallen er slank, fordi Horneland foretrekker en slank stall der han kan bruke de samme i kamp etter kamp uten at mange havner i kulden. Derfor er det «få voksne». Men det er også få unge.

Har ikke noe å si om den nye Joel Mvuka vil til oss hvis vi ikke vil ha den neste Joel Mvuka.
er vi aldri betaler 3 millioner for en unggutt i Obosligaen.
Men at vi ikke betalte ti millioner for Tangstedt var dumt?

Larsendos

Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:36:27 PM
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:35:10 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:28:41 PMStallen er slank, fordi Horneland foretrekker en slank stall der han kan bruke de samme i kamp etter kamp uten at mange havner i kulden. Derfor er det «få voksne». Men det er også få unge.

Har ikke noe å si om den nye Joel Mvuka vil til oss hvis vi ikke vil ha den neste Joel Mvuka.
er vi aldri betaler 3 millioner for en unggutt i Obosligaen.
at vi ikke betalte ti millioner for Tangstedt var dumt?
Når vi er i posisjon til å bruke 10 millioner på spillere, så kan vi gjøre det. Og så hjelper det om vi i tillegg kan bruke 17 millioner på agenthonorarer, som Glimt gjør. Da unngår vi Demba Nyren-kjøp.

krakra

Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:39:04 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:36:27 PM
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:35:10 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:28:41 PMStallen er slank, fordi Horneland foretrekker en slank stall der han kan bruke de samme i kamp etter kamp uten at mange havner i kulden. Derfor er det «få voksne». Men det er også få unge.

Har ikke noe å si om den nye Joel Mvuka vil til oss hvis vi ikke vil ha den neste Joel Mvuka.
er vi aldri betaler 3 millioner for en unggutt i Obosligaen.
at vi ikke betalte ti millioner for Tangstedt var dumt?
r vi er i posisjon til å bruke 10 millioner på spillere, så kan vi gjøre det. Og så hjelper det om vi i tillegg kan bruke 17 millioner på agenthonorarer, som Glimt gjør. Da unngår vi Demba Nyren-kjøp.
Tangstedt kom vel fra dansk nivå 2, så han ville uansett vært uaktuell?

Kommer neppe til å havne i posisjon til å bruke ti millioner på spillere uten å satse på talenter som ikke har bevist noe da.

David

Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PMDagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.


De prøvde å hente Fallenius for en måned siden.


krakra

Quote from: David on April 02, 2023, 21:40:23 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PMDagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.


De prøvde å hente Fallenius for en måned siden.


Ja, men det lyktes de ikke med. Han er ikke den eneste unge offensive spilleren de kunne hentet.

fortune

Foreløpig ingen fare, verken Mvuka, Tengstedt eller andre talenter med alternativer ønsker å komme til Brann før vi har en viss track record på talentutvikling.

Wolfe kan fort bli første eksempelet på at talenter kan lykkes i Brann, men vi trenger flere dersom vi skal bli et reelt alternativ for de største eller nest største talentene. Og så bør vi samtidig ikke mislyktes med verken Kniklas eller Heggebø, spesielt ikke mislykkes i å gi dem spilletid.
First is first, second is nothing

David

Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:41:45 PM
Quote from: David on April 02, 2023, 21:40:23 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PMDagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.


De prøvde å hente Fallenius for en måned siden.


Ja, men det lyktes de ikke med. Han er ikke den eneste unge offensive spilleren de kunne hentet.



Jeg tolker det at vi ikke kjøper den typen spillere "lenger" som at du mener det ligger en intensjon bak det, og ikke bare at de ikke har nådd opp. Beklager hvis jeg har misforstått det. Som sagt tror jeg også det er tidlig å konkludere med at de faktisk ikke har prøvd seg på andre, men hvem vet. Kanskje Fallenius var den eneste.

krakra

Quote from: David on April 02, 2023, 21:46:49 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:41:45 PM
Quote from: David on April 02, 2023, 21:40:23 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PMDagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.


De prøvde å hente Fallenius for en måned siden.


Ja, men det lyktes de ikke med. Han er ikke den eneste unge offensive spilleren de kunne hentet.



Jeg tolker det at vi ikke kjøper den typen spillere "lenger" som at du mener det ligger en intensjon bak det, og ikke bare at de ikke har nådd opp. Beklager hvis jeg har misforstått det. Som sagt tror jeg også det er tidlig å konkludere med at de faktisk ikke har prøvd seg på andre, men hvem vet. Kanskje Fallenius var den eneste.
Det er neppe tilfeldig at vi ikke har hentet unge spillere under Jimmy.  Enten er vi ikke veldig interessert i dem, eller er ikke de veldig interessert i oss.

Larsendos

Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PM
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:04:59 PMMen vær så snill - slutt å sammenligne med Glimt hele tiden.. de er et unntak.

Og husk at de beholdt plassen med et nødskrik i 2018. Supporterne ville ha Knutsen vekk fra Bodø.
Hvem hadde blitt med ned i Obos?
Bjørnbak? Moe? Lode? Hauge? Saltnes? Bjørkan? Layouni? Berg?


Nei, de er ikke et unntak. Det er sånn man bygger topplag av et bunnlag. Molde gjorde det samme. Godset også. Å hente «spillere i sin beste alder» som «har bevist noe» kommer aldri til å gjøre oss til et topplag.

Dagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.

Mesteparten av de du nevnte hadde nok blitt med hvis Glimt rykket ned ja. De var ikke spesielt attraktive spillere på det tidspunktet, med unntak av Bjørnbak.
p; Godset?! Utdyp gjerne.
De hentet 34(!) år gamle Storbæk fra Sønderjyske. De hentet 30 år gamle Storflor fra Rosenborg. De hentet 32 år gamle Brenne fra ODD. Og de hentet 34(!) år gamle Kovacs fra Lierse.

Samtidig fikk 22 år gamle Thomas Lehne Olsen nesten ikke spilletid. Her mistet man altså primetime Lehne Olsen pga en Ungarsk 34 åring. Jævla topplagbygging.

krakra

Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:58:01 PM
Quote from: krakra on April 02, 2023, 21:16:02 PM
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 21:04:59 PMMen vær så snill - slutt å sammenligne med Glimt hele tiden.. de er et unntak.

Og husk at de beholdt plassen med et nødskrik i 2018. Supporterne ville ha Knutsen vekk fra Bodø.
Hvem hadde blitt med ned i Obos?
Bjørnbak? Moe? Lode? Hauge? Saltnes? Bjørkan? Layouni? Berg?


Nei, de er ikke et unntak. Det er sånn man bygger topplag av et bunnlag. Molde gjorde det samme. Godset også. Å hente «spillere i sin beste alder» som «har bevist noe» kommer aldri til å gjøre oss til et topplag.

Dagens Brann-lag hadde vært stusslig uten de som ble hentet som unge spillere uten noe å vise til, som Wolfe, Blomberg, Horn Myhre, Ramussen, Sery Larsen, Wassberg og Heggebø. Dessverre henter vi ikke spillere av den typen lenger.

Mesteparten av de du nevnte hadde nok blitt med hvis Glimt rykket ned ja. De var ikke spesielt attraktive spillere på det tidspunktet, med unntak av Bjørnbak.
p; Godset?! Utdyp gjerne.
De hentet 34(!) år gamle Storbæk fra Sønderjyske. De hentet 30 år gamle Storflor fra Rosenborg. De hentet 32 år gamle Brenne fra ODD. Og de hentet 34(!) år gamle Kovacs fra Lierse.

Samtidig fikk 22 år gamle Thomas Lehne Olsen nesten ikke spilletid. Her mistet man altså primetime Lehne Olsen pga en Ungarsk 34 åring. Jævla topplagbygging.

15 U23-spillere fikk spilletid for Godset i gullsesongen 2013. 6 U21-spillere.

Larsendos

Jeg glemte at 26 år gamle Jørgen Horn ble hentet fra Fredrikstad og at 31 år gamle Thomas Sørum ble hentet fra Helsingborg.

Fantastisk at de gav spilletid til juniorene.

Larsendos

Petter Vaagan Moen ble ikke hentet før i 2015, men må vel nevnes? 31 år gammel. Skulle nok gi Godset noen millioner i spillersalg før fylte 35, godeste Moen.

Larsendos

April 02, 2023, 22:17:31 PM #1797 Last Edit: April 02, 2023, 22:30:31 PM by Larsendos
35 år gamle Espen Bugge Pettersen ble hentet fra Molde i 2015. Skal jeg gi meg? Er det et slik lag vi vil ha? Mange 30-åringer, igjen?

Utenom Glimt (unntaket), RBK (penger)og Molde (penger), er det eksempler på det du tenker og drømmer om, Krakra?

Giles

Hvis Brann stoppet kjøpet av Kartum mot trenerens ønske så er det skandalen her. Kan komme til å angre bittert på det. Tro ikke annet enn at seriekamper blir noe annet enn dette. Mange lag har styrket seg og gir blankt faen i om spilleren er 18 eller 24 år. Litt slurring i starten og etpar tap så får vi se. Så forresten SHNs hårreisende taklinger fra kampen i dag, flaks han ikke fikk rødt, og det var mot Sogndal.
Ja, Brann spiller bra og jeg har troen, de fortjener virkelig å lykkes, men hovmod står for fall. Stallen er ikke sterk nok.
Ta det ikke fra meg, nok å lese forumet, høre diverse «eksperter» og det faktum at de fleste rykket ned for to år siden, eller var reserver i fjor.
Kan ta Finne som eksempel, han kunne ikke spille spiss alene, han hadde flaks med scoringene og stod i veien for Heggebø. Stille nå. For ordens skyld mener jeg han er god nok.  
At det hele fungerer så bra må tillegges Horneland 100%. Han skal selvfølgelig lyttes til.
Drittstormen mot kjøpet av Mathisen og nå Kartum er latterlig.
Sportsplanen skal være retningsgivende men skal ikke leses som fanden leser Bibelen.
Jammen sportsplanen!!!! Buhuu!
Amatører.

krakra

April 02, 2023, 22:55:08 PM #1799 Last Edit: April 02, 2023, 22:57:40 PM by krakra
Quote from: Larsendos on April 02, 2023, 22:17:31 PM35 år gamle Espen Bugge Pettersen ble hentet fra Molde i 2015. Skal jeg gi meg? Er det et slik lag vi vil ha? Mange 30-åringer, igjen?

Utenom Glimt (unntaket), RBK (penger)og Molde (penger), er det eksempler på det du tenker og drømmer om, Krakra?
Utenom de tre beste klubbene i Norge?
Hvor mye kostet spillerstallen som ga Molde sitt første seriegull i 2011?

Du kan jo snu på det: Hvilke topplag de siste ti årene IKKE hatt et betydelig innslag av unge spillere i stall og lag?

Go Up