• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sogndal - Brann, lørdag 20.08.2022, kl 16.00

Started by Nixon, August 16, 2022, 08:42:54 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

Ny borte/hjemme-kamp med full mobilisering på bortefeltet. Denne gangen oppe i Saftbygda mot et lag som har variert veldig i år, men som kommer fra en sterk borteseier sist. Sogningene ligger i en særdeles jevn strid om kvalik, og trenger alle poengene de kan få.

Om laget så tippes det med overbevisning 10 av 11 plasser. Høyrekanten mellom Blomberg og Børsting er mer usikker.

Dyngeland
Crone - Pallesen - Ruben - Wolfe
Rasmussen - Sønnen - Felix
Børsting/Blomberg - Heggebø - Castro
Rød makt på Hansa

fortune

Quote from: Nixon on August 16, 2022, 08:42:54 AMNy borte/hjemme-kamp med full mobilisering på bortefeltet. Denne gangen oppe i Saftbygda mot et lag som har variert veldig i år, men som kommer fra en sterk borteseier sist. Sogningene ligger i en særdeles jevn strid om kvalik, og trenger alle poengene de kan få.

Om laget så tippes det med overbevisning 10 av 11 plasser. Høyrekanten mellom Blomberg og Børsting er mer usikker.

Dyngeland
Crone - Pallesen - Ruben - Wolfe
Rasmussen - Sønnen - Felix
Børsting/Blomberg - Heggebø - Castro

Får da virkelig håpe at Horneland finner tilbake til den midtbanekonstellasjonen som har fungert klart best, med en mer dynamisk og gjennombruddshissig venstre indreløper i Skaanes.

På høyrekanten burde vi virkelig gå for Blomberg, men jeg forventer at Børsting får den. Da vet man jo hva man får, selv om det ikke er noe særlig offensivt :)
First is first, second is nothing

Nixon

Skaanes er kanskje ikke tilgjengelig på grunn av skade. Men enig at det blir mer fart fremover med Skaanes.
Rød makt på Hansa

Pete05

Når lag legger seg så lavt som Raufoss så blir det meste av fart nøytralisert. Så hvorvidt Skaanes eller Felix gjør seg best i den rollen er nok litt avhengig av motstand. Gjetter på at Skaanes er best når vi får rom å løpe i og mindre press mens Felix nok er bedre mot bedre motstand og jevnere kamper.

Superjack

En annen forumdeltager har nevnt dette med skader.

Her tror jeg det er en kamp med mulighet for skader, siden Sogndal ønsker nesten mest i hele verden, å slå Brann.

Tenningen hos Sogndalspillerne kommer til å være på maks.


Ellers håper jeg Blomberg får ny start. Ikke ryker på benken fordi han ikke presterte fantastisk på banen fra start sist. I en kamp der resten av Brann heller ikke fungerte optimalt fra start.
Brannsupporter.

esp123

Jeg vil tippe at i posisjoner der konkurransen er stor og nivåforskjellen liten vil det bli en del rullering mot slutten av sesongen for å holde alle på tå, sulten og fornøyde.

Superjack

Veldig stabil stamme i laget nå. Der forsvaret, 2/3 av midtbanen og 1/3 av angrepet ligger fast.
Gir en veldig trygg og solid ramme.

På midten er det flere mulighere, Hjorteseth kan få innhopp og kjenne på nivå. Skaanes, Kniklas og FHM blir rullert. Der er klubben litt heldig mtp at det har vært litt skader på disse, og dermed lite av at noen av dem har blitt satt i kulden.

Denne kampen gleder jeg meg til.
Brannsupporter.

Lasaron

Det er litt typisk at Børst kan spille mange kamper fra start, på et litt labert nivå, før han blir tatt ut. Mens Blomberg bare kan spille en laber kamp før han blir tatt ut. Jeg tror Børsting erstatter Blomberg. På grunn av alder. Men jeg tror det bare 59%.
Tren på langskudd

fortune

Quote from: Pyton on August 16, 2022, 10:02:31 AMNår lag legger seg så lavt som Raufoss så blir det meste av fart nøytralisert. Så hvorvidt Skaanes eller Felix gjør seg best i den rollen er nok litt avhengig av motstand. Gjetter på at Skaanes er best når vi får rom å løpe i og mindre press mens Felix nok er bedre mot bedre motstand og jevnere kamper.

Det er ikke primært Skaanes sin fart jeg har savnet de siste kampene, selv om han nok er hakket raskere enn Felix og Rasmussen. Vi har imidlertid mangler bergenserens støtte til angrepsleddet, viljen til å utfordre rom overalt på banen, kjappheten i små rom og evnen til å dra av motspillere i trange situasjoner.

Jeg har nevnt dette før, men måten Brann denne sesongen har satt opp midtbanen sin, har store likhetstrekk med de best fungerende midtbanene de siste 10-15 årene. Både Barcas Busquets/Xavi/Iniesta og Reals Casemiro/Kroos/Modric  er satt opp som hos oss.

Ankeret har sin force i det defensive arbeidet og har stor fysisk tilstedeværelse. Ved siden av seg har han en playmaker som er god begge veier, men som er mer stasjonær og balanserende. Tredjemann på midtbanen løper vesentlig mer offensivt, oppsøker ledige rom over hele banens bredde og er mer aktiv innenfor motstanders sekstenmeter.
First is first, second is nothing

krakra

Ja, sentrallinjen har faktisk klart å utvikle en klar stil med tydelige roller. Akkurat nå mangler man tre vesentlige brikker her i Skovgaard, Skaanes/Wassberg og Heggebø, og det merkes veldig på spillet. På siden kan man kanskje tillate seg å variere litt mer, men en sentrallinje med stabilitet og kontinuitet i spillertypene tror jeg blir viktig.

pidre

Heggebø har stigande formkurve (har han trent for hardt i vinter?) - Finne likevel best som innbyttar.

Skaanes småskada, så det vert nok FHM som venstre indreløpar. Kva er forresten status på Wassberg?

Kan bli fysisk i Sogndal - kanskje best, i denne kampen, om Børsting gir litt julig før Blomberg slepp utpå.     

Saludar a los monos!

krakra

Samtidig sa jo Flo nylig at de har gått litt tilbake til "eget spill",  som innebærer mye ball og mange i angrep. Tørr de det mot oss også, så kan det bli kontringsmuligheter.

Pete05

Quote from: krakra on August 16, 2022, 13:55:38 PMSamtidig sa jo Flo nylig at de har gått litt tilbake til "eget spill",  som innebærer mye ball og mange i angrep. Tørr de det mot oss også, så kan det bli kontringsmuligheter.

Håper virkelig de tør å gjøre det så vi kan få en mer «naturlig» fotballkamp. De har sikkert endel selvtillit etter siste kamp så det er lov å håpe. Det er mye morsommere med kamper hvor begge lag forsøker å spille og ikke sånn det var mot Raufoss.



Nixon

Fint for de som vil drikke seg opp før kampen. Og det var jo litt rart at ingen oppe i Sogndal ville sope inn på tørste Brannsupportere!;)
Rød makt på Hansa

krakra

Det er jo fadderuke, så de soper nok godt inn uansett.

Optimist

For en som bor i Sogndal selv kan jeg forsikre at utestedene selger godt for tiden, både med og uten Brannsupportere!
Kokende idiot

Corran

Quote from: Optimist on August 17, 2022, 16:32:15 PMFor en som bor i Sogndal selv kan jeg forsikre at utestedene selger godt for tiden, både med og uten Brannsupportere!
Et anslag i BA tilsa ca 270.000 ekstra omsetning på et par timer så selv om de selger godt gjør nok dette ekstra godt
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Det blir vel Heggisen fra start. Men hvem tar de på høyreving? Børst, Finne eller Blomberg? Og hvem blir venstre indreløper? Skaanes eller Felix?

Digresjon: Er det noen som vet noe om helsefremgangen til Skov og Kniklas?
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on August 20, 2022, 08:51:25 AMDigresjon: Er det noen som vet noe om helsefremgangen til Skov og Kniklas?

Nei, litt skuffende at BA ikke oppdaterer oss om dette. Som forventet av BT.

Nixon

God stemning på vei til, og i Saftbygda. Men har en dårlig følelse for kampen. Tror rekken av kamper uten tap ender her i dag.
Rød makt på Hansa

Pete05

To endringer fra sist... Torsvik og Hjorteseth på benken. Ellers dårlig med yngre spillere.

Lagoppstilling:

1 Mathias Dyngeland
13 Svenn Crone
3 Fredrik Pallesen Knudsen
21 Ruben Kristiansen
18 David Møller Wolfe
7 Mathias Rasmussen
19 Sivert Heltne Nilsen
8 Felix Horn Myhre
10 Frederik Børsting
20 Aune Heggebø
9 Niklas Castro

Benken:

12 Eirik Holmen Johansen
2 Ole Didrik Blomberg
6 Vegard Leikvoll Moberg
11 Bård Finne
27 Runar Hove
31 Isak Tomar Hjorteseth
32 Jonas Torsvik

Lasaron

Hvorfor ryker Blomberg ut etter bare èn halvsvak kamp, mens Børsting tåler mange slike? Det er ett svar. Alder.
Tren på langskudd

esp123

Det har nok litt med statusen i troppen å gjøre også. Tipper både Blomberg og Børsting kommer til å få spille rikelig resten av sesongen.

fortune

Quote from: esp123 on August 20, 2022, 14:17:58 PMDet har nok litt med statusen i troppen å gjøre også. Tipper både Blomberg og Børsting kommer til å få spille rikelig resten av sesongen.

Definer rikelig. Blomberg hadde trengt 5-6 kamper på rad for å spille seg inn med lagkameratene og la dem få kjenne på hvilke muligheter han tilbyr offensivt. Istedet vender man tilbake til en indreløper som knapt har offensive egenskaper og som lagkameratene allerede er blitt vant til å overse siden han står å henger ute på kanten hvert angrep.

Man klager på at Castro i liten grad finner medspillere med forløsende pasninger, men med Børsting ute ved cornerflagget og en midtspiss på 173 cm, har han ikke akkurat hatt de helt store alternativene..
First is first, second is nothing

Lasaron

Statusen i troppen har vel med alder å gjøre. Alder er noe som er med på å skape en dynamikk i en gruppe. Hornis, og mange andre trenere, er nok litt redd for dynamikken hvis man vraker en 27-åring, mens det er lettere å vrake en 22-åring sånn sett.

Man er vel redd for større motstand om man vraker den eldre. Synd. Det er slik man ikke utvikler spillere.
Tren på langskudd

Lasaron

Sogndal er relativt dårlig lokalt forankret. Bare to fra start som kan sies å være det.
Tren på langskudd

ostraume

Quote from: Lasaron on August 20, 2022, 13:48:53 PMHvorfor ryker Blomberg ut etter bare èn halvsvak kamp, mens Børsting tåler mange slike? Det er ett svar. Alder.

Tror du virkelig det? Ett svar? Jeg har registrert du har kommet med denne noen ganger, men har tenkt det er litt flåsete. Nå lurer jeg på om du virkelig tror på det. Det er fordumming det der. Tror du virkelig Horneland sitter med listen over fødselsdato og vektlegger det 100%? Og at harmonien i troppen ryker om Blomberg hadde vært foran Børst i køen i dag? Jeg tror det har null og niks å si for Horneland sitt valg.

Jeg tror nok heller det er spillertype som Horneland digger. Børst er en høytrykksspiller som er god i gjenvinning og beveger seg mye både når Brann har ball og ikke. Begrenset spiller helt klart, men han  gjør andre rundt seg gode, noe Rassmussen pekte på tidligere i sommer.

Blomberg er en annen spillertype (som jeg faktisk også gjerne helst ville hatt på banen fra start i dag), har fart, rykk, er mer uforutsigbar, og med en noe høyere feilprosent i det han gjør. Han er dessuten en type som er ekstremt gunstig å få inn som innbytter mot slitne bein.

Så; dersom jeg skal inn i Hornis sitt hode så tror jeg det handler om spillertype og kampforløp. Ikke fødselsdato.

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Spelaren

Tre flotte muligheter første tre minuttene, frisk åpning! Burde nesten stått 1-0 til oss no.
Gå av.

Spelaren

Hah for en DEILIG scoring! Rasmussen et et funn!
Gå av.

Churchill

...we shall never surrender.

Lasaron

Quote from: ostraume on August 20, 2022, 14:56:45 PM
Quote from: Lasaron on August 20, 2022, 13:48:53 PMHvorfor ryker Blomberg ut etter bare èn halvsvak kamp, mens Børsting tåler mange slike? Det er ett svar. Alder.

Tror du virkelig det? Ett svar? Jeg har registrert du har kommet med denne noen ganger, men har tenkt det er litt flåsete. Nå lurer jeg på om du virkelig tror på det. Det er fordumming det der. Tror du virkelig Horneland sitter med listen over fødselsdato og vektlegger det 100%? Og at harmonien i troppen ryker om Blomberg hadde vært foran Børst i køen i dag? Jeg tror det har null og niks å si for Horneland sitt valg.

Jeg tror nok heller det er spillertype som Horneland digger. Børst er en høytrykksspiller som er god i gjenvinning og beveger seg mye både når Brann har ball og ikke. Begrenset spiller helt klart, men han  gjør andre rundt seg gode, noe Rassmussen pekte på tidligere i sommer.

Blomberg er en annen spillertype (som jeg faktisk også gjerne helst ville hatt på banen fra start i dag), har fart, rykk, er mer uforutsigbar, og med en noe høyere feilprosent i det han gjør. Han er dessuten en type som er ekstremt gunstig å få inn som innbytter mot slitne bein.

Så; dersom jeg skal inn i Hornis sitt hode så tror jeg det handler om spillertype og kampforløp. Ikke fødselsdato.



Ja, det tror jeg virkelig. For Blomberg er en bedre ballvinner enn Børsting. Derfor.
Tren på langskudd

krakra

At Blomberg er en bedre ballvinner enn Børsting blir litt drøyt å si.

Spelaren

Fin omgang, Rasmussen og Myhre friske, fine mål. Heggebø virker tyngre i steget enn han var før, men våken og flott foran mål. Verken Kristiansen eller Pallesen bør kjæle for mykje med ballen.
Gå av.

ostraume

Quote from: Lasaron on August 20, 2022, 15:42:31 PMJa, det tror jeg virkelig. For Blomberg er en bedre ballvinner enn Børsting. Derfor.

Ikke enig der, men ok. Anbefaler Ballspark før kampen i dag der Huseklepp svarer på hvorfor Børsting blir valgt foran Blomberg. Så kan du jo velge å tro på det han sier eller ikke.

Og igjen for orden skyld; Jeg ville helst hatt Blom fra start i dag.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Finfin respons

Jeg vil si at dette var en enorm omgang!

Finfin Felix!
Kanskje.

Lasaron

Quote from: ostraume on August 20, 2022, 15:50:29 PM
Quote from: Lasaron on August 20, 2022, 15:42:31 PMJa, det tror jeg virkelig. For Blomberg er en bedre ballvinner enn Børsting. Derfor.

Ikke enig der, men ok. Anbefaler Ballspark før kampen i dag der Huseklepp svarer på hvorfor Børsting blir valgt foran Blomberg. Så kan du jo velge å tro på det han sier eller ikke.

Og igjen for orden skyld; Jeg ville helst hatt Blom fra start i dag.

Den er grei. Seriøst, jeg er ikke så glad i podcaster foreløpig (det vil si, for spesielt interesserte, jeg prioriterer lytting til musikk foran podcast noen år). Kan noen være grei å kort oppsummere hvordan Huseklepp argumenterer for Børst kontra Blomberg? For jeg lurer på hvorfor? Jeg tipper han ikke argumenterer med alder, nemlig.

Forøvrig: Jeg er nok farget av hvordan jeg opplever ting. Jeg har flere ganger i det siste sett at Blomberg løper opp og vinner igjen ballen på mesterlig Ørn 2-vis. Bare høyere i banen. Derfor mener jeg Blomberg er en bedre ballvinner enn Børst. Men det kan tenkes jeg er blendet av de ballvinningene.

Så, hvordan argumenterer Huse?
Tren på langskudd

ostraume

Ja, hva var det. Det var vel at kampforløpet der Sogndal potensielt kan trykke litt på gjør Børsting (underforstått; Børsting bedre defensivt, bedre pressspiller uten ball) til et bedre valg fra start. Og at Blomberg er best når han kommer inn mot slitne bein.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Quote from: Lissabon on August 20, 2022, 15:59:54 PMTror Brann må fram med skarpknivene.

UT : Holmen, Hove, Blomberg, Børsting

INN i troppene : Børsheim, Holten, Haaland og en utenfra, helst superrask spiss. Hvis det dukker opp en supergod stopper, vurder det.

2024 vil vel både sønnen, Finne og Juben gå ut. Det er grenser for hvor lenge gamle menn kan holde på.

Vil du ha ut über-raske og unge Blomberg? Overraskende.
Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: ostraume on August 20, 2022, 16:02:15 PMJa, hva var det. Det var vel at kampforløpet der Sogndal potensielt kan trykke litt på gjør Børsting (underforstått; Børsting bedre defensivt, bedre pressspiller uten ball) til et bedre valg fra start. Og at Blomberg er best når han kommer inn mot slitne bein.

Jeg er enig i at Blomberg, foreløpig, er bedre som innbytter enn fra start. Men hvordan skal vi få han til å bli like god fra start som han er som innbytter? Sånn ca?
Tren på langskudd

Spelaren

Gå av.

krakra

Hvem er han kommentatoren som ikke vet hvem noen av brannspillerne er?


Lasaron

Quote from: krakra on August 20, 2022, 16:30:43 PMHvem er han kommentatoren som ikke vet hvem noen av brannspillerne er?

Han heter Arve Fuglum, og han vet heller ikke at overarmen er en del av armen, og at det dermed skal dømmes hands.
Tren på langskudd

Spelaren

August 20, 2022, 16:34:38 PM #45 Last Edit: August 20, 2022, 16:40:35 PM by Spelaren
Finne og Moberg inn. Modig.
Edit, jaja :)
Gå av.

Lasaron

Finne er grei å bytte inn. Lang kontrakt. Scorer mål. Lokal.
Tren på langskudd

Pete05

Savner ikke Skaanes eller Niklas i dag mot god (?) motstand. Tror nok motstander er mer avgjørende enn mange tror for prestasjon.

Nixon

Quote from: Nixon on August 20, 2022, 12:10:28 PMMen har en dårlig følelse for kampen. Tror rekken av kamper uten tap ender her i dag.

Nok en gang bommes det med spådommer.
Men det er til å leve med.
Rød makt på Hansa

krakra

Periodevis skyhøyt nivå på angrepsspillet i dag, med et tempo og en presisjon som få lag i Eliteserien matcher. Blottlegger oss litt bakover, men da får jo Dyngeland sjanse til å vise fram sine egenskaper som sweeperkeeper.

Go Up