• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2022

Started by Lasaron, April 04, 2022, 07:18:36 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

ostraume

Han har vel og fått lite spilletid i Glimt frem til nå?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

esp123

Han har fått innhopp jerv og trutt. Kom innom i flere kamper i Conference League. Så litt på kampen igår, og da var han veldig bra. Ekstrem en-mot-en, ekstremt rykk med ball. Hadde han vært litt kjøligere foran mål kunne han hatt 3-4 mål. Selvfølgelig litt «rå» ennå, men kjenner det er veldig bittert at han ikke er i Brann. Her snakker vi nok et kjempesalg av Glimt etterhvert.

Superjack

Quote from: gladiporno on August 04, 2022, 16:01:14 PM
Quote from: osoerli on August 04, 2022, 14:41:39 PMBrann skal heller kjøpa unge lovande spelarar frå andre Obos-lag enn å selja til ES-klubbar.  Kvifor kjøpte ikkje Brann f.eks Joel Mvuka frå Åsane for eit par år sidan?


Etter det jeg har hørt var ikke Mvuka interessert i Brann for noen år siden. Det er ikke veldig overraskende..

For øvrig slet han også med hjerteproblemer på den tiden.

Mvuka gikk vel til Glimt for 1 år siden. Da var Brann et rotehus uten like. Med en historikk som direkte talentfiendtlig.
Derfor var ikke Brann interessert i Mvuka og selvfølgelig ikke han interessert i å spille for Brann.

Brann må rydde i egen bakgård og gjøre det attraktivt for alle fra Leirvik på Stord til Lindås å spille for Brann.




Brannsupporter.

pidre

Pallesen, Hove, Moberg, Holmen og Pettersen bør takkast av til hausten.

Vi treng ein ny stoppar, og kva med keeper?
Saludar a los monos!

Lasaron

Quote from: pidre on August 05, 2022, 06:23:58 AMPallesen, Hove, Moberg, Holmen og Pettersen bør takkast av til hausten.

Vi treng ein ny stoppar, og kva med keeper?

Pettersen har kontrakt, og er neppe attraktiv for andre klubber.

Men hva med dette overgangsvinduet?
Tren på langskudd

krakra

Jeg blir stadig mer overbevist om at de posisjonene som har størst behov for en kvalitetsøkning er vingene. Er usikker på både Castro og Børsting i Eliteserien. Er det noen som kan se for seg noen av dem på et topplag? Det samme kan kanskje sies om stopperne, men det er i større grad mulig å kamuflere. Det snakkes mye om spissplassen, men Heggebø har vist høyt nivå i Eliteserien tidligere. Det har ikke Casto og Børsting.

Jeg har et håp om at Blomberg kan bli en veldig god høyreving. Han har fysikken og ferdighetene til det, og så er det vel på det taktiske og mentale han har mest å gå på. Castro har vært god for oss i år, men jeg mener man ser litt hvorfor han ikke har slått igjennom på toppnivå. Det går litt sakte, og det er litt for variabel kvalitet på avleveringene. I Eliteserien må han tenke raskere, og får ikke like mange sjanser. Skal vi ha denne "uromoment"-typen på venstrevingen syns jeg vi kan koste på oss enda råere kvalitet.

På stopperplass er det et litt krevende puslespill fordi man har så mange stoppere, og har uttalt at man ønsker å ha ganske få. Horneland gjentok det i går. Tanken er å gå med tre etablerte og en junior som stoppere. I dag har vi fire etablerte og ingen juniorer og vi har én etablert på utlån. Skal vi i det hele tatt komme ned til ønsket antall må to ut. Skal vi hente noen må tre ut. De mest naturlige ville kanskje vært å la Palle og Hove gå, men da sitter man igjen med en rimelig duellsvak trio. Det går bra i OBOS, men jeg tror det ville vært veldig naivt å gå til Eliteserien med såpass lite muskler og høyde. Holten er stor og sterk, men han kan ikke bære den rollen alene som 18-åring i Eliteserien uten noe erfaring for Branns a-lag. Kolskogen har høyden og jeg skulle virkelig ønske de klarte å bygge duellspillet hans, men jeg tror ikke han blir noen ryddegutt i luften allerede neste år. I går så vi litt hvorfor Pallesen kan bli nyttig neste år.

I utgangspunktet tror jeg vi klarer oss helt fint med Kolskogen, Palle, Kristiansen og Skovgaard med Holten i bakhånd. Man blir litt overtallig, men det får man kanskje tåle ett år? Skal det komme noen inn her kan det ikke være en ny "rollespesialist". Det må være mer full pakke. Noen som har krysser av flere bokser enn en eller to. En har både fart, duellkraft, ferdigheter med ball og lederegenskaper. Drømmespilleren hadde, fortsatt, vært Jacob Glesnes. Faktisk er man mer perfekt nå enn noen gang før. Usikker på om han er spesielt realistisk da.

Backene er bankers, håper Børsheim kan løftes som andrekeeper neste år, midtbanen er bankers og på spissplassen kunne man kanskje fått inn et utviklingsprosjekt. Noe med en viss risiko, men samtidig høyt potensiale?


Det sagt. Jeg tror ikke det er noen krise om vi går til neste sesong med dagens stall. Jeg tror den klarer seg helt fint, og derfor håper jeg virkelig at man ikke henter noe grått og kjedelig bare for å gjøre stallen mer "solid". De som kommer inn de neste par vinduene bør enten være utviklingsprosjekter eller spillere av høy kvalitet.

Nixon

Horneland sier i BT i dag at nye spillere inn skal styrke førsteelleveren.
Rød makt på Hansa

krakra

Hjorteseth er ikke akkurat rask.

Lasaron

Enig i betraktningene til Krakra. I utgangspunktet mener jeg vi ikke bør prioritere penger på å hente noen dette vinduet, men Glesnes hadde ikke vært dumt.

Pengeprioriteringene bør først og fremst gå til enorme oppgraderinger av fasiliteter. Dernest resigneringer og henting av trenere somer flink til å utvikle spillere, både på A-lag og Akademi. Og folk som kan utvikle trenere til å bli trenere som kan utvikle spillere.

Dernest igjen, å fornye med de spillerne som er viktigst å fornye med. Tenker på Kniklas, Wolfe, Heggebø, Rasmussen, Blomberg og Dyngeland.

Får man alt dette til på kort tid, og har penger til overs, så kan det evnetuelt hentes noen.

For de tre tingene jeg vil prioritere før overganger, tror jeg er viktigere for å på sikt hente flest mulig poeng i eliteserien. For vi rykker opp uansett.
Tren på langskudd

Corran

Helt enig med null signeringer nå
Få Wassberg til å signere samt andre unge som har korte kontrakter.
Rasmussen og om mulig men han har vel allerede lansert at vinduet neste sommer er et gunstig tidspunkt å komme seg ut igjen.

Palle og Hove trenger ikke fornyes med
Ruben ja til et år til

Når alt over er talt opp så kan en se hva en trenger neste år.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Billy Elliott

Denne Lars Kilen som Åsane har plukket opp fra Sotra er en skikkelig spiller. Ikke at jeg vil lansere han som en kandidat for oss allerede, men om nivået han viste i går er det han faktisk ligger på over tid, blir ikke han i OBOS-ligaen lenge.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

Napoleon i Skeid burde også være en interessant kandidat hvis vi virkelig skal satse på unge spillere. 18 år, venstreving/spiss, kvikk og teknisk og har sju mål og to målgivende for et bunnlag med totalt 21 mål.

Nixon

Det var vel denne Napoleon som skapte mest trøbbel for oss i bortekampen som vant med et nødskrik.
Rød makt på Hansa

osoerli

Litt uenig at Brann kun skal henta spelarar som kan gå rett inn på laget og styrke førsteelveren.  Må også kunne henta nokre unge talent som på sikt (1-2 år) vil kunna styrka startelveren.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Lasaron

Quote from: osoerli on August 09, 2022, 10:00:31 AMLitt uenig at Brann kun skal henta spelarar som kan gå rett inn på laget og styrke førsteelveren.  Må også kunne henta nokre unge talent som på sikt (1-2 år) vil kunna styrka startelveren.

Men vi har jo så mange i den kategorien selv?
Tren på langskudd

osoerli

Quote from: Lasaron on August 09, 2022, 10:02:35 AM
Quote from: osoerli on August 09, 2022, 10:00:31 AMLitt uenig at Brann kun skal henta spelarar som kan gå rett inn på laget og styrke førsteelveren.  Må også kunne henta nokre unge talent som på sikt (1-2 år) vil kunna styrka startelveren.

Men vi har jo så mange i den kategorien selv?

Jo, men om det finns større talent der ute bør dei hentast om mogleg.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Lasaron

Ja, en slik kategori spiller vil være bedre å hente enn en ok 27-åring.
Tren på langskudd

pidre

Luben stråler i OBOS sånn vi spiller nå, der hans fremste styrker vert eksponert. Men mot anna motstand kan hans svakheter komme meir til kjenne.

Vi har eindel stoppere som er mest squad og med lite utviklingspotensiale. Dansken er vel  egentlig einaste med øvre ES standard.

Er det tanken at Holten skal satses på, bør han fases inn nå, i OBOS.

Saludar a los monos!

Superjack

Quote from: pidre on August 09, 2022, 11:41:34 AMEr det tanken at Holten skal satses på, bør han fases inn nå, i OBOS.


Ja, og får han ikke prøve seg nå, i Obos, hva er sannsynligheten at han får prøve i ES neste år?

Brannsupporter.

Lasaron

Fjær i hatten til Brian Jahren. Han er tatt med på Eurosports overgangsoversikt i 1. divisjon.
Tren på langskudd

Eivind

Sander Christensen på vei til Sarpsborg. Veiet for lett eller vraket Brann?

Superjack

Quote from: Eivind on August 10, 2022, 11:20:47 AMSander Christensen på vei til Sarpsborg. Veiet for lett eller vraket Brann?

Eller rett og slett ikke behov for han i stallen nå?
Brannsupporter.

Superjack

Jeg kommer med en spådom: Glimt kommer til å gjøre fremstøt mot Wolfe nå som de minst skal spille EL, kanskje CL.

Brannsupporter.

SKBCPH

Det deilige med at opprykket nærmest er sikret er at Brann og Nagel kan oppføre seg mer som et Eliteserie-lag, både i salgs- og kjøpsforhandlinger.
- Vi har den treneren vi har.

pidre

Quote from: Superjack on August 10, 2022, 12:51:52 PMJeg kommer med en spådom: Glimt kommer til å gjøre fremstøt mot Wolfe nå som de minst skal spille EL, kanskje CL.



Tja mulig. Tenker det også er interesse for Rasmussen.
Saludar a los monos!

krakra

Christiansen har signert med Sarpsborg og Maden med FFK. Regner med at Brann kunne hentet begge hvis de ville og at de har en plan for å utvikle egne midtbanetalenter istedenfor. Er jo en del av dem også.

gladiporno

Etter det jeg har hørt skal Stig Lillejord ha gitt Christiansen beskjed om å trene med Åsane mens han fremdeles var med Brann. Det var altså ikke han selv som ikke ønsket å trene videre med Brann. Sannsynligvis hadde Brann gitt beskjed til Lillejord om at det ikke var aktuelt å signere spilleren.

At Maden går til FFK er svært overraskende. Han skal ha hatt et veldig godt treningsopphold med Cercle Brügge, og spilte blant annet en treningskamp med A-laget mot Monaco (?). Oppholdet ble avbrutt fordi at Maden fikk flere infeksjoner samtidig og ble innlagt på sykehus i flere uker. Han har hatt treningsforbud i lang tid, før han fikk lov til å ha kontakttrening nå nylig. Jeg hadde ventet han ville gå til en bedre klubb enn FFK. Han er vel kanskje på korttidskontrakt.

Lasaron

Hm. På den ene siden ønsket jeg de til Brann. Særlig Maden, da jeg digget spillertypen før han dro.

På den andre siden sier dette kanskje noe positivt om kvaliteten på spillerne våre.

Og ingen broer er brent.
Tren på langskudd

Billy Elliott

August 12, 2022, 09:30:46 AM #378 Last Edit: August 12, 2022, 09:32:20 AM by Billy Elliott
Europa-millionene til Glimt sitter løst allerede:
https://www.nrk.no/nordland/bekreftet_-glimt-enig-med-agf-om-kjop-av-albert-gronbaek-1.16065536

26 mill (!) for en dansk 21-åring.

Vi skal gjøre mye riktig økonomisk for å kunne være med å kjempe på øverste nivå fremover. Dette er ny hverdag hva angår prisnivå på spillere. Kalvenes har litt av en jobb fremfor seg.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

fortune

Quote from: Billy Elliott on August 12, 2022, 09:30:46 AMEuropa-millionene til Glimt sitter løst allerede:
https://www.nrk.no/nordland/bekreftet_-glimt-enig-med-agf-om-kjop-av-albert-gronbaek-1.16065536

26 mill (!) for en dansk 21-åring.

Vi skal gjøre mye riktig økonomisk for å kunne være med å kjempe på øverste nivå fremover. Dette er ny hverdag hva angår prisnivå på spillere. Kalvenes har litt av en jobb fremfor seg.

Det er bare to måter å lykkes godt nok økonomisk til å henge med Glimt, Molde og RBK på dette området; spillerutvikling med påfølgende salg og europeisk suksess. Glimt har lyktes ekstremt godt med begge, så da er det forsåvidt fair at de også kan høste godene. Men blir spennende å se om de treffer like godt på utlendinger til 20 mill som de har gjort på benkeslitere fra OBOS:)
First is first, second is nothing

esp123

Kan vel trygt si at strategien i perioden 2015-2019 var feilslått, og at vi betaler for det den dag i dag.


krakra

I alle fall 2017-2019.


Jeg frykter at man er i ferd med å skli litt inn i samme fellen igjen. At alle spillere vi henter skal være etablerte "toppspillere", så er det akademiet som skal levere talentene, men disse får ikke spilletid og det begrunnes med at nåløyet er så trangt.


Det har ikke akkurat blitt hentet mye ungt under Horneland og Jimmy.

esp123

Quote from: krakra on August 12, 2022, 10:02:58 AMI alle fall 2017-2019.


Jeg frykter at man er i ferd med å skli litt inn i samme fellen igjen. At alle spillere vi henter skal være etablerte "toppspillere", så er det akademiet som skal levere talentene, men disse får ikke spilletid og det begrunnes med at nåløyet er så trangt.


Det har ikke akkurat blitt hentet mye ungt under Horneland og Jimmy.

Jeg ser foreløpig ingen tegn til det. Da Jimmi kom til Brann var de i en ekstraordinær situasjon - stallen var forferdelig tynn og trengte mer kvalitet. Tror ikke vi skal legge for mye i den "strategien". Jimmi virker opptatt av å signere de unge spillerne vi har på lengre kontrakter. Dessuten får Wolfe, Heggebø, Wassberg (og Hjorteseth) jevnlig spilletid (innhopp). Det er bra. Ikke nødvendig å svartmale situasjonen, foreløpig. Selv om det hadde vært interessant å vite hvorfor de ikke fyller opp benken med flere spillere.



Spelaren

Alle vet at BG har penger nå, så det blir priser deretter.
Gå av.

Superjack

Quote from: Billy Elliott on August 12, 2022, 09:30:46 AMEuropa-millionene til Glimt sitter løst allerede:
https://www.nrk.no/nordland/bekreftet_-glimt-enig-med-agf-om-kjop-av-albert-gronbaek-1.16065536

26 mill (!) for en dansk 21-åring.

Vi skal gjøre mye riktig økonomisk for å kunne være med å kjempe på øverste nivå fremover. Dette er ny hverdag hva angår prisnivå på spillere. Kalvenes har litt av en jobb fremfor seg.

Nå ser jeg at det kommer kra v om å starte kjøpefest rundt om kring.
Hva må Brann kjøpe for å lykkes i ES osv.

Virker som det er kollektiv demens i byens befolkning.
Hver gang Brann har forsøkt å kjøpe seg til suksess har det gått til skogen.

Nå må Brann bygge klubben gjennom god og målrettet utvikling av spillestil, trening og spillere. Ikke kjøpe kjøpe kjøpe.

Skal spillere kjøpes skal det være for å gå inn i tiltenkt rolle og funksjon, rett alder og rette holdninger.
Brannsupporter.

Superjack

Quote from: Spelaren on August 12, 2022, 10:51:44 AMAlle vet at BG har penger nå, så det blir priser deretter.

Og Glimt velger å gå etter et tydelig vis stort talent.
Tipper denne spilleren nå ser på Glimt som en fantastisk vei for å komme seg til større muligheter.

Speidet lenge av Glimt
Brannsupporter.

Nixon

Horneland har sagt at Brann bare skal hente spillere som skal styrke førsteelleveren.
Brann har vel ikke veldig mye penger til å hente spillere.
Så det blir neppe hentet spillere.
Rød makt på Hansa

krakra

Quote from: Nixon on August 12, 2022, 11:36:06 AMHorneland har sagt at Brann bare skal hente spillere som skal styrke førsteelleveren.
Brann har vel ikke veldig mye penger til å hente spillere.
Så det blir neppe hentet spillere.
Det er den uttalelsen som gjør at jeg blir litt bekymret for at "unge Brann"-veien slutter når dagens unggutter forsvinner eller ikke er unge lenger. Skal man ha en ungdomsstrategi som varer og gir frukter over en lengre periode så må man jo fylle på underveis, og jeg tror ikke det holder med å bare hente spillere fra Brann-akademiet. For Brann-talentene kan det forresten være fint med en og annen "referansespiller" utenfra. Type Sery Larsen, som riktignok ble hentet av Jimmy, men som i alle fall Pamer er veldig skråsikker på var Kåre Ingebrigtsens signering.

Forhåpentligvis var han bare litt upresis og siktet til at de etablerte spillerne man henter må styrke førsteelveren.

Spelaren

Det kreves minst et par-tre gode sesonger før man er i en posisjon at skandinaviske unge talent-stjerner skal finne oss attraktive. Dansken drar til Bodø fordi han vet at et par gode sesonger der betyr tidobling i lønn i Nederland, Belgia, Tyrkia eller lignende. Eg håper Brann er der at tilsvarende spillere seriøst skal vurdere oss innen en fem års tid, men eg er fortsatt i tvil om at dagens trenermannskap er de som skal få oss opp helt dit.
Gå av.

krakra

Vi fikk da tak i Sery Larsen i fjor. Han var kanskje ikke på øverste talenthylle i Skandinavia akkurat da, men han er en type signering som er mer enn bra nok for Brann i dagens situasjon, og som fort kan bli veldig verdifull hvis man unngår å rykke ned og får beholde dem litt lengre.

ostraume

Denne dansken til Glimt har og fått lite spilletid i AGF, og er vel heller ikke på den øverste talenthyllen. Den hyllen går vel uansett ikke til verken oss eller til Glimt.

Det til side virker det som Glimt og Molde har samme modell; kjøp gode talenter (ca 20 år) og ta det derfra. Det er ikke akkurat mye egenproduksjon av lokale tenåringer.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Quote from: ostraume on August 12, 2022, 13:34:47 PMDenne dansken til Glimt har og fått lite spilletid i AGF, og er vel heller ikke på den øverste talenthyllen. Den hyllen går vel uansett ikke til verken oss eller til Glimt.

Det til side virker det som Glimt og Molde har samme modell; kjøp gode talenter (ca 20 år) og ta det derfra. Det er ikke akkurat mye egenproduksjon av lokale tenåringer.
Evjen, Berg, Bjørkan og Hauge er er i alle fall egenproduserte, lokale unggutter. Vil egentlig hive Saltnes og Amundsen i samme kategori selv om de kommer fra lengre sør i Nordland. Begge ble i utgangspunktet hentet til akademiet da de var 17-18 år.

Superjack

Litt spennende å følge med hvor langt bak i køen disse beste spillerene til Glimt har kommet i sine nye klubber.

Tror det sier ganske mye om at det ikke er enkeltspillerne i Glimt, men totalen Glimt, system, spill og spillere som gir de fantastiske resultatene.
Brannsupporter.

krakra

Større talent enn Wassberg, Hjorteseth og Haaland?

krakra

Quote from: Superjack on August 12, 2022, 14:27:45 PMLitt spennende å følge med hvor langt bak i køen disse beste spillerene til Glimt har kommet i sine nye klubber.

Tror det sier ganske mye om at det ikke er enkeltspillerne i Glimt, men totalen Glimt, system, spill og spillere som gir de fantastiske resultatene.
Man må ha begge deler skal man holde seg i toppen over tid. Det er flere lag som har meldt seg inn i toppen med en sterk årgang, og så kollapset når nøkkelspillerne har dratt. Samtidig er jo ting som spillestil, kultur og kollektivet viktig for utvikling av enkeltspillere også.

Men de har vel ikke havnet så langt bak? Både Bjørkan, Berg og Hauge spilte så og si alle kampene de var tilgjengelig til i Bundesliga og Ligue 1. Riktignok en overvekt av innhopp, men hvis en snur på det og noen norske klubber hadde hentet en 22-24-åring som fikk innhopp i hver eneste kamp, og noen sporadiske starter i Bundesliga eller Ligue 1 så hadde det jo blitt sett på som en gullsignering.

gladiporno

Potensialet til Maden er skyhøyt, om han får det ut over lengre tid er dog usikker ettersom han har spilt svært lite seniorfotball. Etter det jeg har hørt var han nær en overgang til Cercle Brügge da han ble skikkelig syk og måtte avbryte treningsoppholdet. Er overrasket over både klubbvalget og kontraktslengden (2,5 år er ett år lengre enn det jeg trodde), men tipper at han og FFK allerede har snekret sammen en videresalgsavtale.

gladiporno

Quote from: Lissabon on August 12, 2022, 14:37:01 PM
Quote from: krakra on August 12, 2022, 14:32:29 PMStørre talent enn Wassberg, Hjorteseth og Haaland?

Nei, bedre enn Moberg og Skaanes kanskje, og mye yngre, ingen vet hva som skjer med ham

Brann får neppe en gulost for ham i utdannelseskomp siden Soltvedt dreit seg ut ?

Nei, men Brann har krav på solidaritetspenger hver gang han selges for penger resten av karrieren.

krakra

Selv om jeg syns Branns tidligere holdning om at de ikke skulle ha mer enn én unggutt som konkurrerte om samme plassen, så syns jeg det er helt rett å ikke hente flere midtbanetalenter nå. Det vi mangler på talentfrontet(bak førsteelveren) er vel spisser og kanter.

Lasaron

Når det gjelder kanter, så har vi et par jokere i Delaveris og Simba, som begge er relativt unge også.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on August 12, 2022, 15:06:50 PMNår det gjelder kanter, så har vi et par jokere i Delaveris og Simba, som begge er relativt unge også.

Og Jahren.

Go Up