• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2022

Started by Lasaron, April 04, 2022, 07:18:36 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Jeg syns Molde har vært flinke til å utvikle spillere.
Tren på langskudd

krakra

Der ble det 1-1 mellom Molde og Jerv på Aker Arena. Håper Wolfe så denne kampen. Uten Wolf Eikrem er ikke Molde et bedre lag enn Brann er min påstand.

Pete05

Utrolig synd at vi ikke kunne fått en cup kamp mot et ES lag i år for og få en viss ide om nivået. Synes det er litt vanskelig å vurdere nivå mellom divisjonene. Tempoet er høyere men ikke så veldig imponert.

fortune

Quote from: Lasaron on July 06, 2022, 19:42:53 PMJeg syns Molde har vært flinke til å utvikle spillere.

Utifra forutsetningene helt ok etter min mening. De har hentet en del av Norges største talenter og utviklet dem såpass at de er interessante for klubber fra Østerrike, Tyrkia, Danmark og Nederland. Ligaer som befinner seg litt over eller på omtrent samme nivå som den norske.
First is first, second is nothing

Larsendos

Det blir jo ikke aktuelt før i neste overgangsvindu, men naturlig at vi da henter Øvretveit som ny 2. keeper? Johansen på utgående kontrakt. Øvretveit kommer selvsagt til å kjempe med Dyngeland om startplass.

Lasaron

Øvretveit er mye vanskeligere å score på enn Dyngeland.

Tror ikke vi kommer til å hente noen på keeperplass. Pettersen er uaktuell for andre klubber å hente, og han har kontrakt som er relativt gullkantet for ham, helsen tatt i betraktning. Børsheim bør minst være tredjekeeper.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on July 07, 2022, 07:37:46 AMØvretveit er mye vanskeligere å score på enn Dyngeland.

Mye? Da bør sotrastrilen hentes!
Rød makt på Hansa

Lasaron

Han er en fenomenal skuddstopper.
Tren på langskudd

Superjack

Øvreteveit imponerer på Jerv.
Siden han er en meget sterk skuddstopper er det kanskje ikke så rart, da han spiller på et av ES svakeste lag.
Ikke uvanlig at slike keepere viser seg fra sin beste side i slike klubber.

Ser ikke at Brann skal hente Øvretveit.
Han ønsker å spille, det vil han ikke få gjøre i Brann, med mindre Dyngeland blir skadet
Han er en totalt annerledes spiller enn Dyngeland. Brann ønsker en spillende keeper, det er ikke Øvretveit.

Anders Pamer ville nok foretrekke Øvretveit, for han er mest opptatt av at en keeper skal stoppe skudd.
Moderne fotball som Brann ønsker å spille krever en keeper som er i stand til å behandle ballen, og være aktiv del av oppbyggende spill.

Men som påpekt over, Brann trenger en 2. keeper. Men hvem kan denne være?
Brannsupporter.

esp123

Jeg er imot at Brann henter Øvretveit utelukkende for å unngå at Pamer og BT skal kunne lage et narrativ med Dyngeland vs. Øvretveit.

Kagain

Quote from: Larsendos on July 07, 2022, 06:32:40 AMDet blir jo ikke aktuelt før i neste overgangsvindu, men naturlig at vi da henter Øvretveit som ny 2. keeper? Johansen på utgående kontrakt. Øvretveit kommer selvsagt til å kjempe med Dyngeland om startplass.

Om Brann kommer med blafrende seddelbunker så er det kanskje ikke utenkelig at Jerv vil la seg friste. Spørsmålet er om Øvretveit ønsker å komme tilbake til gamleklubben i januar 2023, 28 år gammel, for å være andrekeeper for ett år yngre Dyngeland. Han har jo andre ferdigheter enn Dyngeland, men vil han ha troen på at Horneland kommer til å la seg friste av å bruke disse?

Det som taler for at Øvretveit ville ha sagt ja til denne hypotetiske situasjonen er vel at han er lokal og kommer nærmere familien sin. Jeg vet ikke hvor kjæresten hans er fra, dog. Brann vil nok sikkert kunne betale bedre lønn enn Jerv, noe som kanskje er fristende avhengig av hvor ærgjerrig han er... 

Gulløl

Litt over 10 år siden Øystein Øvretveit som 17 åring fikk sin debut for Brann mot Rosenborg og da Kjernen ertet ham for sveisen. Ting har endret seg på de årene og sveisen er nå helt innenfor hårmoten  ; ). Jeg ønsker han gjerne velkommen tilbake til Brann neste år om han vil ta opp kampen med Dyngeland, klubben trenger to gode keepere for å kjempe i toppen av eliteserien. Må vel være helt greit at Børsheim som 17 åring starter som tredjekeeper i forhold til alder.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Superjack

Håper Horneland og Co har en tanke om hvilken type keeper de ønsker.

Øvretveit er jo rake motsetningen til Dyngeland som keepertyper, ikke bare med tanke på håret, eller manglende slikt.

Brann trenger en keeper nr 2.

Hvordan er ståa til Markus Olsen?
Han er jo Branns kjeksalibi, men er han der at han kan være i stand til å stables nok på bena til å være backup til Dyngeland neste år?
Brannsupporter.

Gulløl

Quote from: Kagain on July 07, 2022, 11:01:00 AMJeg vet ikke hvor kjæresten hans er fra, dog. Brann vil nok sikkert kunne betale bedre lønn enn Jerv, noe som kanskje er fristende avhengig av hvor ærgjerrig han er...  
Konen er oppvokst i Sandefjord området, innlandet innenfor. Ho spiller også fotball, for Amazon Grimstad FK.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Quote from: Superjack on July 07, 2022, 13:38:31 PMHvordan er ståa til Markus Olsen?
Han er jo Branns kjeksalibi, men er han der at han kan være i stand til å stables nok på bena til å være backup til Dyngeland neste år?
Har vel prøvd å stable han på bena i flere år. Brann har vært veldig tålmodig men nå bør det løpet være kjørt. Kan ikke ha en andrekeeper som er så veldig usikker i forhold til å kunne både trene og spille fotball i Eliteserien.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Nå er denne tråden for denne sommeren. Og vi trenger kanskje ingen i dette vinduet. Om vi beholder alle. Det er spesielt. Men det vil komme flere bud. Wolfe vet vi jo om. Så lenge Brann ikke forlenger med Kniklas, tror jeg det kommer bud der. Rasmussen og Felix kan det også komme bud på.
Tren på langskudd

Spelaren

Dyngeland vs Øvretveit høres ut som et lokalt bikkjeslagsmål i fjerdedivisjon.
Gå av.

pidre

July 11, 2022, 14:43:40 PM #217 Last Edit: July 11, 2022, 14:50:04 PM by pidre
Midtstoppar. Martin Ove Roseth? Jesper Daland?
Saludar a los monos!

krakra

Han er god, rask og gratis etter sesongen, men spørsmålet er om han tåler Hornelands treningsregime. Det var snakk om det da han var aktuell før sesongen, og da ble det nevnt at selv om han ikke sto over så mange kamper, så trente han ofte alternativt fordi kroppen ikke tålte så mye. Nå har han vært ute med en hamstringsstrekk siden slutten av mai.

Vi kan ikke gå rundt med 4-5 stoppere i stallen, så det er viktig at de vi har er tilgjengelige og pålitelige.

gladiporno

Vet ikke om dette er riktig tråd, men Palles mindre flatterende opptreden mot Stabæk kan ha bidratt til at Wolfe-salget definitivt skrinlegges i dette vinduet. Da kommer det noe positivt ut av det likevel.

krakra

I tillegg til at de ikke spiller spesielt god fotball for tiden, så har Molde også veldig store skadeproblemer. Mange langtidsskade. Molde har hatt en god politikk for spillerlogistikk, men akkurat nå er det ikke så mye som tyder på at de gjør en veldig god jobb på spillerutviklingen.

Superjack

Tror fortsatt Glimt kan ta det i år også
Brannsupporter.

Lasaron

Det overrasker meg litt at det ikke er noe nytt, ingen spekulasjoner. Vinduet åpner 1. august.
Tren på langskudd

Pete05

Jeg tror egentlig Horneland er fornøyd med laget slik det fremstår i dag og jeg er ganske sikker på at dette laget rykker greit opp. Spørsmålet er egentlig mer om hva vi trenger til neste år for å komme topp 4-5. Har forsøkt å gjøre en liten vurdering av de mest aktuelle 14-15 spillerne som brukes nå samt de mest aktuelle av de yngre. Blant de siste kan jeg fort ha glemt noen...

Dyngeland:
Har sin styrke som offensiv keeper med ball i beina. Synes imidlertid han har gjort sine saker bra som skudd stopper i det siste også. Hans litt manglende høyde kan kanskje bli en utfordring i ES med større og sterkere motstand men tror dette skal gå rimelig bra. Vi trenger imidlertid et godt andrevalg. Her ser jeg egentlig ingen av dagens keepere men mulig at Børsheim er bra nok?

Crone:
Tror han vil vokse med oppgaven i ES, her trenger vi ikke legge mye vekt på forsterkninger. Han har vært litt nøytral i mine øyne så langt i år men er ikke bekymret for denne posisjonen. Vi har back-up som er god nok

Kristiansen:
Klart seg glimrende i år men holder det mål for topp 4-5 i ES? Her er jeg usikker. Tror vi trenger en ny stopper inn om ikke Kolskogen skulle gjøre store fremskritt. Ruben er en mer enn god nok back-up både her og på venstre back til neste år. Bør få ett års foreleggelse uten tvil.

Skovgaard:
Fått mye skryt i år for sitt offensive spill. Er god på mye men heller ikke blitt satt på de store prøvene. Jeg er bittelitt usikker på om han egentlig er god nok, vil nok kreve vesentlig mer av en makker enn han har i dag for å kunne blomstre. Jeg vet ikke helt hvordan er han er boks dueller med større og bedre motstand. Velger å gi han nok tillit om makker er god nok.

Wolfe:
Alle skryter han opp i skyene men jeg avventer litt. Klart vårt beste valg på venstre back med sine offensive kvaliteter. Så spørs det om han tar den defensive delen godt nok eller ender opp som Blomberg som kant med sine beste egenskaper. At Molde har lagt inn et bud sier ikke noe annet enn at de har vurdert han som et stort potensiale men vi vet ikke hva de tenker om videre utvikling og posisjoner. Tror uansett han blir med oss videre og får utviklet/testet seg også på det defensive. Ikke så redd for denne posisjonen og vi har både en solid back-up i Ruben og flere gode talenter på vei. For de sistes del håper jeg på litt spilletid i år i OBOS slik at de får testet seg.

Rasmussen:
Vår kanskje beste spiller i år men vil det være godt nok til neste år? Hans gode egenskaper kommer mye bedre til sin rett når han får tid og vi dominerer kamper. Har også en tendens til å være mye «borte» i store deler av kampene for å så glimte til med en herlig pasning eller scoring. Vil han klare å gjenta det på nivået over? Har ikke tidligere vist god stabilitet men mulig han har vokst på seg nok selvtillit? Vil bli mye «strengere» straffet for nonchalant opptreden og feilpasninger. Vi har en ok back-up i Felix som kanskje til og med vil være bedre mot tøffere motstand med sine egenskaper som er mer vektet mellom offensive og defensive bidrag.

SHN:
Mitt egentlig store spørsmålstegn. Vi trenger et meget godt anker, ikke en kjeftesmelle og kortsamler. Mange skryter av hans tøffe taklinger og ufine spill men mye av det kommer av at han er feilplassert og treg slik at han må bruke alle midler for å stoppe motstander. Jeg tror ikke han er god nok. I Obos er han helt konge og kan «herje» som han vil. Lite press og spillere rundt seg som rydder opp ved feilpasninger. Det siste er det ganske mange av og jeg er litt skuffet over innsatsen i de siste kampene mot litt bedre motstand. Hans lederegenskaper både på og utenfor banen er glimrende men skulle gjerne hatt de samme glimrende egenskapene som fotball-spiller også. Spørsmålet er om vi virkelig trenger en slik leder i dagens spillertropp hvis han ikke leverer tilsvarende på banen? Vi har Rasmussen og FHM som mulige alternativ og jeg håper Horneland faktisk tester ut begge i denne rollen i løpet av sesongen.

Wassberg:
Har noen fantastiske øyeblikk og noen hodeløse miss i samme løp. På sitt beste er han en fryd men ikke stabil nok ennå. Dette kan fort utvikle seg riktig så bra resten av denne sesongen og at han er klar for større oppgaver fra neste år. Med Skaanes som back-up er vi godt forspent på denne plassen - selv om jeg ikke tror at Skaanes egentlig er god nok for ES. Han må forbedre seg fra tidligere år for å kunne ta denne rollen, selv som back-up. Så er spørsmålet om vi beholder Wassberg, litt usikker siden det ikke er kommet noen forlengelse ennå.

Børsting:
God sliter på denne kanten. Kommer også bedre til sin rett mot bedre motstand og jeg tror fort han kan bli en viktigere brikke til neste år. Her har vi også både Bård og Blomberg som mulige spillere så denne posisjonen er godt besatt. Spesielt Blomberg synes jeg er spennende og med mye utviklingspotensiale. Men han må opp ett hakk for å kunne ta rollen i ES. Bård er Bård - superinnbytter selv om han neppe liker betegnelsen.

Heggebø:
Ikke levert i år og ser ut til å få et sliteår. En spiss trenger selvtillit og det virker å mangle så langt i sesongen. Viste i fjor at han kan levere i ES men han må komme tilbake dit i løpet av sesongen om ikke klubben må på spiss-jakt. Bård er en mulig back-up men jeg ville ikke gått til start i ES med kun de to om ikke Heggebø våkner skikkelig i løpet av høsten.

Castro:
Kjempespiller i Obos men aldri klart nivået over. Synes også at han har hatt en ganske lang formdupp i det siste. Skal han være et soleklart første valg på høyre kant må han, som Heggebø, bevise adskillig bedre form utover høsten. Hans finter og repertoar funker greit i Obos men ikke mot bedre motstand (så langt i karrieren). Skal han klare det denne gangen? Vi har Bård som back-up her også - og kanskje Blomberg?

I tillegg har vi vel 4 stk «faste» innbyttere som er nevnt som back-up i forskjellige posisjoner. Bård, Blomberg, FHM og Skaanes. Palle, Moberg og Hove er i mine øyne ikke gode nok annet enn for helt spesielle situasjoner. Om vi skal ta oss råd til å beholde dem som «ledere, inspirasjon og annet» ikke-spillemessig regner jeg med at klubben gjør en god vurdering av. 

Utover dette så er spranget ganske stort for de øvrige yngre som har vært på benken i løpet av sesongen så langt. Det er vel bare Hjorteseth som har fått prøve seg. Bak han finnes det flere som ligger i den berømte vannskorpa som Torsvik, Jonsson, Holten og Trengereid. Tror veien frem for Myrlid og ett par andre er ganske lang.

Mange vil sikkert ikke være enig disse vurderingen og det er helt ok. Det er jo et forum for diskusjoner :-).

Men så spørs på hvordan dette (og neste) overgangsvinduet vil slå ut på dagens tropp og hvordan trener og ledelse ser på behovet for forsterkninger. Som sagt tror jeg ikke at det trengs for å rykke opp men for å komme topp 4-5 i ES så mener jeg vi behøver å forsterke oss på noen posisjoner. Kampbildet vil være annerledes mot bedre lag og det er synd vi ikke får testet oss litt på bedre motstand i år. Synes dessverre at de to siste kampene avslørte litt svakheter men det kan jo også være en liten formdupp. I år som i fjor regnet vi med å slå Stabæk hjemme uten å klare det. Vi har jo forsterket laget og var i en positiv flyt, allikevel klarte vi ikke å vinne. Også mot Start var vi avhengig av litt flaks og to gode skudd for å vinne. Synes det er litt skummelt at vi faller slik igjennom.

Så selv om vi ikke trenger å forsterke oss for årets sesong så håper jeg at det kommer inn noen klare forsterkninger i de to neste vinduene. Vil ikke ta en Ålesund og ryke rett ned igjen. Spørsmålet er også om klubben «må» selge noen spillere og hvordan det slår ut. Skal vi få penger for feks Rasmussen må han enten selges i dette eller neste vindu eller kontrakten forlenges. Det heldigvis ikke så mange sånne...

Var bare en blanding av utblåsning og tanker om tropp og neste år. Vi har jo ennå mange kamper å glede oss over i inneværende sesong.


krakra

Skal man vurdere stallen og behov for forsterkninger må man nesten sette et ambisjonsnivå først.

Hvis ambisjonen er å ha en stall som er blant de 3-4 beste i Eliteserien, kjemper om medaljer i en normalsesong, tar gull i en makssesong og ender trygt på øvre halvdel i en svak sesong så er det helt klart behov for forsterkninger.

Hvis ambisjonen er å ha en stall som ender på øvre halvdel i en normalsesong, tar medalje i en makssesong og ender på øvre halvdel, men unngår nedrykk i en svak sesong, men kan rykke ned i en sesong der absolutt alt skjærer seg, så er det ikke noen behov for å forsterke seg nå. Vi har allerede en sterkere stall enn Kristiansund, Jerv, Haugesund, Odd, Tromsø, Sandefjord, Ham Kam, AaFK og hvem enn som rykker opp sammen med oss. Vil også si at vi er cirka jevngode med Godset, Viking og VIF, mens ingen av Molde, RBK, Glimt eller LSK fremstår umulige for oss å slå for øyeblikket.

Jeg syns det hadde vært skivebom om man skulle lagt føringer for spillerlogistikk basert på en ambisjon om å være et topplag allerede neste år. Særlig hvis dette innebærer at noen av våre yngre spillere ikke skal satses på, eller at noen av våre viktige ledertyper skal byttes ut med "mer kvalitet". Det tror jeg fort kan lede til katastrofe, slik Branns hastverk har gjort flere ganger før.

Så for øyeblikket syns jeg Brann først og fremst bør konsentrere seg om å lete etter noen store talenter / unge signalspillere fra utenfor Bergen som kan gå inn i posisjoner hvor det er litt tynn konkurranse akkurat nå, som spiss, kant og stopper, i tillegg til å vurdere om noen av akademispillerne er klare for å ta steget neste år.

esp123

Målet neste år må være å stabilisere seg i Eliteserien. Ikke kjempe i toppen. Det får være en gigantisk bonus. Bygge topplag tar tid.

Huff

Synes det er utrolig vanskelig å vurdere hvor en må forsterke foran neste sesong.

Jeg er og skeptisk til en del av de spillerne som nevnes i posisjoner mange vil forsterke, men skal jeg vurdere spillerne ut fra det de presterer i OBOS gjør de fleste det utmerket.

Skal man erstatte spillere som storspiller fordi man antar de ikke gjør det samme på nivået over eller skal man gi dem en sjanse til å fortsette storspillet i divisjonen over?

Lasaron

Rykker vi opp og går klar av den verste nedrykksstriden, er jeg fornøyd. Havner vi i tillegg på topp 10 er det knall.

Men i dette vinduet her trenger vi nok ikke forsterke for å rykke opp.
Tren på langskudd

pidre

Midtstopper som er bedre enn dei vi har.
Saludar a los monos!

Henki

Er det ikke litt slik at for første gang på ganske lenge er Brann i en situasjon der vi ikke trenger å forsterke på kort sikt? Jeg kan i utgangspunktet leve godt med at stallen ser ut som den gjør ut denne sesongen, og at Brann heller bruker tid på å jobbe med overganger for neste sesong. For da bør målet selvsagt være øvre halvdel og at man relativt raskt skal opp igjen i øverste sjiktet av eliteserien.
Ballen skal fremover!

Huff

Quote from: pidre on July 14, 2022, 20:17:19 PMMidtstopper som er bedre enn dei vi har.

Enig, men igjen bør vi foreløpig avvente å se an situasjonen . Denne midtstopperen kan fort hete Kolskogen etter en sesong med innbitt forsvarsspill i Jerv.

krakra

Det viktigste er at eventuelle framtidige signeringer ikke roter med grunnpilarene i "nye Brann", men satsing på talenter og utvikling av kultur med de rette ledertypene. Det er det Brann har gjort før, man har hentet "stjernespillere" som Bamba, Berisha, Forren, Koomson, i tillegg til spillere på slutten av karrieren(og null tilknytning til Brann) som RYJ, som har ødelagt mye av dynamikken og mentaliteten i gruppa. Å hente "enere" som skal bære laget på sine skuldre for mange millioner må det også være slutt på.

Når det gjelder forsvaret Palle så er det verdt å huske at mot Stabæk så spilte han også med en treig midtstopper. Dessuten er duellstyrken hans mindre verdt for et så dominerende lag som Brann er. Jeg tror Palles egenskaper har større verdi i Eliteserien, og at han er bedre med en raskere makker. Jeg mener det skal en del til for å forsterke forsvaret også. Det er nok stoppere i Eliteserien som på papiret er bedre enn de vi har, men å bytte ut Palle med en 26-åring uten noen tilknytning til Brann som er marginalt bedre er meningsløst.


Kan godt være at Skov, Palle, Kristiansen og Kolskogen er en grei firer neste år. Kols og Skov som førstevalg, Kristiansen som backup for Kols og Palle for Skov. Holten bak der igjen.

Superjack

Det er vel en større sannsynlighet at noen går ut, enn at noen kommer inn nå i sommer, tenker jeg.

Jeg tviler på at spillere som Wolfe, Kniklas eller noen av de andre som er faste i laget går ut.
Men jeg blir ikke overrasket om en spiller som Finne eller FHM kan gå ut.

Finne viser mye målpoeng og jeg blir ikke overrasket om ES klubber kan være interessert i han. Tror heller ikke han er fornøyd med å være 2. valg, både på kant og som spiss. Uansett hvor politisk korrekt han uttaler seg i media.

Tror også FHM er i samme katergori. Vist seg som en god midtbanespiller, men får ikke mye spilletid. Han er i beste fall 3. eller 4. valg som indreløper, evt 5. valg når man ser at Børsting også kan være i den køen.

Kommer noe inn så tror jeg mest på en danske. Rolle og posisjon vet jeg ikke, men kansje Jimmi klarer å hente en danske fra et hakk høyere hylle for spill i ES.

 
Brannsupporter.

Lasaron

Martin Palumbo fra Radøy har kontrakt med Udinese ut juni 2025. Han ser for seg et utlån til en klubb på lavere nivå, nå i første omgang. Kan han vurdere oss?

https://www.eurosport.no/fotball/gar-mot-nytt-utlan-for-den-norske-serie-a-profilen-ma-fa-mer-spilletid_sto9035795/story.shtml?fbclid=IwAR2o_u8vtW-i03P7Dl4NvHPUVZhT4OaeHtK_LJUaJ60jN8eaWiHZU435770
Tren på langskudd

Norlings Hund 2

Hvorfor i alle dager skulle vi være interessert i et lån som står i veien for å bruke våre egne spillere, når vi ser ut til  å være på cruisekontroll mot Eliteserien?

Lasaron

God innvending. Det måtte i så fall være fordi det øker sjansen for at en talentfull spiller, som hører hjemme hos oss på en måte, blir Brannspiller over lengre tid.
Tren på langskudd

Kagain

Jeg tror at det blir vanskelig å si noe om hvor man skal forsterke før man vet hva som går ut. Om det er forsterkninger på kort sikt Brann skal satse på i det kommende overgangsvinduet, så krever det en viss type spillere. Jeg kunne tenkt meg at brann i så fall hadde gått for noe ala Lasse Selvåg Nordås. Han har ikke fått vist seg så mye frem for Bodø Glimt, men med tanke på at han har høyde, spenst og hurtighet vil jeg i så fall hatt han inn som en utfordrer til Heggebø. Selvåg Nordås er et halvt år yngre enn Selland Heggebø og har en del spennende ferdigheter om man kan få dyrket de frem.

Jeg tror ellers at med Ullaland Hove, Pallesen Knudsen, Skovgaard Larsen og Kristiansen så er Brann per nu godt forspent for høsten på stopperplass.

Om man tenker å forsterke i sommer, men at resultatene først kommer på lengre sikt så kunne jeg tenkt meg en stopper, en indreløper og en spiss.

Superjack

Er vel ekstremt lite behov for å forsterke Brann på kort sikt.

Brann er vel også i rød sone.

Tenker Brann får i orden salg av de kommersielle delene av stadion, og fokuserer på å få i orden stadionmatten og treningsbaner først av alt.

Brannsupporter.

Lasaron

Quote from: Superjack on July 15, 2022, 18:58:15 PMEr vel ekstremt lite behov for å forsterke Brann på kort sikt.

Brann er vel også i rød sone.

Tenker Brann får i orden salg av de kommersielle delene av stadion, og fokuserer på å få i orden stadionmatten og treningsbaner først av alt.



Enig.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Lasaron on July 15, 2022, 19:01:58 PM
Quote from: Superjack on July 15, 2022, 18:58:15 PMEr vel ekstremt lite behov for å forsterke Brann på kort sikt.

Brann er vel også i rød sone.

Tenker Brann får i orden salg av de kommersielle delene av stadion, og fokuserer på å få i orden stadionmatten og treningsbaner først av alt.



Enig.

Ser den. Mine vurderinger var mer i tilfelle de absolutt skulle insistere på å forsterke. Da bør de forsterke på en smart måte, og enten se på kort eller lang sikt. Som dere begge to er enige med meg i så er det ikke noen store mangler akkurat nå, men om man skal forberede seg på neste år må noen valg gjøres. Om Brann kommer seg ut fra den røde sonen, kan de lettere gjøre en del ting på overgangsfronten.

Men det kan kanskje være greit om de befinner seg i den røde sonen en stund til. Som enkelte andre forumbrukere har påpekt så har Brann en del lovende ungfoler som bare skriker etter å få spilletid. Brann skal klare seg gjennom ganske store skadekriser med kombinasjonen av lovende ungfoler og de spillerne som man har. Spesielt siden de spiller i OBOS og ikke eliteserien.

Nixon

Er ikke Eliteserien ganske uforutsigbar for tiden der ingen lag er stabilt gode? Det kan være et godt tidspunkt å komme inn der neste år og kunne klare å hevde seg på øvre halvdel.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Jeg tror det er lurt å ikke gape over for mye. Men vi kan tenke at det for hver sesong er mulig å bli litt og litt bedre. Da kan det selvsagt skje at det plutselig blir mye bedre enn antatt, fordi motstanderne er sånn og sånn.

Først og fremst må vi få skikkelig trenings- og kampanlegg. Og bli en klubb som spillere flest blir bedre av å være i. Og så tror jeg det er klokt å tørre mer enn på lenge å drive egenrekruttering.

Å bruke mer penger på skikkelig anlegg, og på å ha trenere i klubben (både A-lag og akademi) som vet å utvikle spillere, tror jeg på sikt gir oss langt flere poeng enn å hente gode 25-åringer.
Tren på langskudd

Larsendos

Får vi penger for et Berisha-salg?

gladiporno

Quote from: Larsendos on July 18, 2022, 16:04:31 PMFår vi penger for et Berisha-salg?

Da han ble solgt mener jeg å huske at Soltvedt sa at han hadde sikret seg videresalgsprosenter. På Viking-twitter spekuleres det i 30% til Brann.

Kagain

Quote from: gladiporno on July 18, 2022, 22:21:11 PM
Quote from: Larsendos on July 18, 2022, 16:04:31 PMFår vi penger for et Berisha-salg?

Da han ble solgt mener jeg å huske at Soltvedt sa at han hadde sikret seg videresalgsprosenter. På Viking-twitter spekuleres det i 30% til Brann.

Om det stemmer at Soltvedt fikk til det syns jeg det kan være på sin plass med en stille applaus. Ikke bare fikk de pengene igjen for han, men også mer penger i kassen!

Nixon

Vel, det må vel være den enkleste overgangen å få gode betingelser på. Både spiller og Viking ville jo få det til nesten for enhver pris.
Rød makt på Hansa

Kagain

Quote from: Nixon on July 18, 2022, 22:44:09 PMVel, det må vel være den enkleste overgangen å få gode betingelser på. Både spiller og Viking ville jo få det til nesten for enhver pris.

Både og. Om spillerne vil det så har jo ofte de truet seg til å gå billigere. Berisha fikk jo ikke vist noe særlig i Brann-drakten. Ikke fordi at han ikke hadde skills, men fordi han ble brukt i et system og en rolle hvor ferdighetene hans ikke kom til nytte. At Brann fikk igjen pengene for en spiller som av flere ble karakterisert som en flopp er alltid et pluss i min bok. Når Demba-Nyrén gikk tilbake til Danmark var det også overraskende. Men om Brann får 30% av overgangssummen (Viking avslo et bud på 10 millioner for han. Det må altså være mer en 3 millioner som kan komme til Brann om man tror på Viking-twitter) så må det være lov å si "akkurat der gjorde du en ok jobb, Soltvedt". Derfor en stille applaus i stedet for stormende jubel og krav om at Soltvedt må få tilbake stillingen sin...

Falkman

Quote from: Nixon on July 18, 2022, 22:44:09 PMVel, det må vel være den enkleste overgangen å få gode betingelser på. Både spiller og Viking ville jo få det til nesten for enhver pris.

Godt poeng. men ofte er det vel slik at prosentene for  videresalg beregnes ut fra merverdi? Altså  på summen  Viking nå får utover det de betalte til oss? Hvis mediene har rett   fikk vi jo igjen  omlag det vi selv la ut for han, visstnok omlag 7 mill.  hvis han nå, jfr spekulasjoner, selges for i overkant av 10 mill, er det  3 mill + videresalgsprosentene beregnes ut fra. aner dog ikke hva som er tilfelle her.

Superjack

En stille applaus for Soltvedt på den overgangen om han har 30% (selv 10 er nesten godkjent)

Er gammel nok til å huske at spillere gikk for slikk og ingenting når de ble grinete og fikk hjemlengsel osv. Så at det er letteste salget i verden er jeg ikke enig i.

Soltvedt skal ha kritikk for en ting i hovedsak. Det var at han hentet inn spillere som hovedtrener LAN pekte på, nesten ukritisk. Iallefall slik det ser ut fra utsiden.
Han var ikke dårlig til å få ut kroner fra spillere som gikk ut. Selv om han ikke hadde mye salgbart. Skaanes ble vel solgt for en ca 3 mill til Start.


Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Superjack on July 19, 2022, 09:54:44 AMHan var ikke dårlig til å få ut kroner fra spillere som gikk ut. Selv om han ikke hadde mye salgbart. Skaanes ble vel solgt for en ca 3 mill til Start.


Og nå er Skaanes tilbake i Brann :)

Go Up