• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2022

Started by Nixon, December 15, 2021, 23:16:34 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Pyton

August 27, 2022, 19:13:58 PM #950 Last Edit: August 27, 2022, 19:16:34 PM by Pyton
Hva er det som skjer når «gode» lag i divisjonen møter Brann? Knekker vi selvtilliten deres fullstendig? Alle lag som har vært nr 2 (eller 1) har etter tap for oss gått på videre smell etter smell. Sogndal nå sist som ble overkjørt sist helg og nå 5-2 tap for Fredrikstad. Hva skjer med Ranheim etter helgens tap? Ute av konkurransen om opprykk 🤓😜?

Nixon

Skjedde det noe spennende på medlemsmøtet i går? Fikk ikke deltatt og vet ikke om jeg gidder å se gjennom linken som ligger ute på brann.no nå.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Da er jeg klar for å se KFUM mot Mjøndalen. Taper KFUM, er opprykket 100,0% sikret.

Tja. Egentlig håper jeg verken KFUM eller Mjøndalen rykker opp. Og jeg vil heller sikre opprykket hjemme mot Grorud, enn som i 2007 og 2015. Delaveris på benken. Ikke bra for ham.
Tren på langskudd

Lasaron

KFUM ligger for første gang på direkte opprykk. Har hjemmekamp. Leder 2-0 etter kort tid.

Men ikke fotballfeber, akkurat. De små tribunene er skikkelig glisne. En irriterende tromme dominerer lydbildet totalt.

Jerv er vel det kjipeste laget i eliteserien siden Strindheim, med Ranheim et lite hakk over. KFUM vil eventuelt legge seg helt der nede.
Tren på langskudd

Lasaron

KFUM sine drakter minner om de til et annet Oslo-lag. Lyn.
Tren på langskudd

Pyton

Har sittet og byttet mellom de to Obos kampene som går i dag. Alle fire lag er mange hakk ned fra Brann i år. Det gjør det enklere å se hvorfor vi har 23p ledelse.

Superjack

KFUM var vel antatt av eksperter å være stykke under kvallik av en del eksperter når Brann møtte dem i våres. Nå på direkte opprykk. Ranheim var vel nesten tipper å slite med nivået....

Kravene til å ha kjennskap til norsk fotball for å tituleres ekspert er meningsløs.

Brannsupporter.

Lasaron

Ranheim skal spille to kamper før vår neste kamp. Om de ikke vinner begge, er opprykket 100,0% sikkert.
Tren på langskudd

Falkman

På de siste 13 kampene har vi kun sluppet inn mål i kampene mot Stabæk og Bryne.

De to mot Stabæk var begge store enkeltmannsprestasjoner, ispedd en god del flaks.

De to mot Bryne var begge selvmål, hvor det ene muligens ikke var mål en gang.  Fortjener vel nesten betegnelsen « betongforsvar» det😀

Lasaron

Grorud har snudd det. Vi rykker opp :)
Tren på langskudd

Churchill

September 05, 2022, 18:58:40 PM #960 Last Edit: September 05, 2022, 19:38:15 PM by Churchill
Da er det klart. Stabæk - Bryne 2-2 og ikke minst Grorud-Ranheim 2-1. Brann er tilbake i ES.
...we shall never surrender.

Henrik9

Da var jobben gjort!💪❤❤💪

Spelaren

September 05, 2022, 19:49:59 PM #962 Last Edit: September 05, 2022, 19:54:02 PM by Spelaren
Det var jo fint! Litt vittig med BAs intervju med Horneland bak Brann 2-keeperen under kveldens kamp. Motstander hadde to cornere på rappen.
Gå av.

Corran

Da er det bare å gratulere Brann og alle oss supportere med opprykket
Føler liksom ikke den store jubelbrusen siden det i praksis har vært klart en god stund
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Kun ni måneder mellom nedrykk og opprykk. Det må vel være en form for rekord.
Tren på langskudd

Superjack

I forhold til rekorder, så lurer jeg på hva som er rekorden for følgende, om noen gidder sjekke:

Høyeste poengsnitt på 2. nivå?
Hva er høyeste poengsnitt på to øverste nivåer, om man skal ta med sesonger der det var færre lag
Hva er tidligste sikrede opprykk, i runder, på nivå 2
Beste målsnitt, nivå 2, og to øverste
Beste målforskjell, nivå 2, og to øverste

Poengrekorden er 79 poeng. (Ålesund i 2019 -  2,63 poeng i snitt)
Målrekorden er 83. mål  ( Glimt i 2017)
Brannsupporter.

Lasaron

Sønnen får en veldig viktig rolle nå. Som kaptein må han sørge for at det ikke blir noe slinger i valsen, hverken på trening eller i kamper. For å få best mulig utvikling, og stå best mulig rustet til eliteserien, er det viktig å holde trykket oppe.
Tren på langskudd

Corran

Quote from: Superjack on September 06, 2022, 13:41:19 PMI forhold til rekorder, så lurer jeg på hva som er rekorden for følgende, om noen gidder sjekke:

Høyeste poengsnitt på 2. nivå?
Hva er høyeste poengsnitt på to øverste nivåer, om man skal ta med sesonger der det var færre lag
Hva er tidligste sikrede opprykk, i runder, på nivå 2
Beste målsnitt, nivå 2, og to øverste
Beste målforskjell, nivå 2, og to øverste

Poengrekorden er 79 poeng. (Ålesund i 2019 -  2,63 poeng i snitt)
Målrekorden er 83. mål  ( Glimt i 2017)


Denne Osdal sin Brannblogg på BA har en del av det du er ute etter her
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.


zeta

Nå som Brann har rykket opp, skal de møte Vålerenga til helgen?

Gulløl

Quote from: zeta on September 07, 2022, 23:21:45 PMNå som Brann har rykket opp, skal de møte Vålerenga til helgen?
Brann damer møter Vålerenga til helgen.
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

gladiporno

Anders Hiim fikk sitt fjerde gule kort nettopp, og må dermed stå over mot Brann. Det er en bra spiller (venstreback), dermed fordel oss.

Pyton

Interessant ES omgang. Jerv på nytt uten Kolskogen. B/G som suveren ES leder sliter bigtime mot Tromsø. Lokaloppgjør lever sitt eget liv uansett tabellposisjon. Nå har riktignok B/G nesten utliknet men allikevel.

Synes det var vel mye kritikk sist etter seier mot Åsane. De mobiliserte som besatt og har en trener som vel har bevist at han er god taktisk mot Brann. Til tross for dette vant vi 2-0. Lurer litt på hva folk egentlig forventer? Spillere blir «slaktet», kapteinen gir intervju som vi skulle ha rykket ned og avisene snakker om en forferdelig kamp. Dette er bare helt på trynet - og gjør veien opp for mange unge meget tøff. Gjett hva som hadde skjedd om vi hadde spilt uavgjort - eller tapt - med en tabbe fra en yngre, urutinert spiller?

La oss heller konkludere med at vi er ekstremt gode denne sesongen og ikke la oss være med på media til å lete etter «dårlige» saker å skrive om.

Neste sesong er ennå langt unna og mye både vil og kan skje før vi trenger å bekymre oss for den sesongen.

Corran

En bra artikkel av Tønder som jeg ofte er uenig med og også uenig ang det han skriver om Palle
Hovedbudskapet er at såkalte eksperter og noen supportere må klappe igjen med det negative fram til etter sesongen. Nå er det tid for å nyte et Brann i medgang

https://www.ba.no/la-oss-fa-nyte-na-fotballeksperter/o/5-8-2007215

Var dette nok til å jinxe fram et tap?

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Å diskutere og kritisere Brann ligger da i DNAet til "alle" Brannsupportere og er jo en del av hele pakken. Å være ukritisk hyllende er sånt de driver med i Oslo. Selv i gullsesongen 2007 ble jo Mjelde kritisert.

Men jeg tror nok man kritiserer og diskuterer med et mye lettere sinn nå enn i fjor. Det er ingen som må gå. Det er ingen idioter. Det har jo ikke vært noe klovnerier i det hele tatt, utover det helt bevisste. Brann slår seg til og med løs på sosiale medier med håning av Bryne og Tv2-journalister, samt ekstremt tørre vitser. Alt er fryd og gammen, selv om noen diskuterer hva Brann bør og ikke bør gjøre.

Henrik9

Enig med sistnevte tre talere, hvis vi ikke skal kunne ha det gøy nå, når skal vi kunne ha det gøy? Før sesongen trodde jeg det skulle bli tight om det ble direkte opprykk eller kvalikk, nå har vi vunnet førstedivisjon i midten av september etter 23 ubeseirede kamper. Enkelte her inne fraskrev jo oporykket etter to seire og to uavgjorte på de fire første, noen mente vi kom til å tape fire av fem kamper mot "knalltøff motstand." vi endte med å kjøre over alle sammen. Det må da være gøy?

Eliteserien blir en helt annen ting, tempoet er høyere, og vi får se om Brann kan spille det lekre spillet vi har gjort i år, eller må være mer kyniske. Jeg vil tippe en kombinasjon. Men vi kunne vel vanskelig forberedt oss bedre, vi er jo blitt mer og mer suverene for hver kamp som har gått? Så må vi selvfølgelig jobbe videre, men det må vel gå an å være fornøyd per nå?!

Personlig sikler jeg litt etter å gå gjennnom sesongen ubeseiret, det hadde vært veldig gøy. Så får vi samtidig tenke fremover medctanke på spillerutvikling, uøike spillestiler, hvor vi må forsterke i vinter etc.

Corran

Eg koser ræven av meg på staddaen. Driter i at det er er Obos for det er gøyere enn på mange år.
Å kunne se laget score 6 mål og stupe inn i taklinger for å vinne ballen og komme seg i angrep er noe det er lenge siden vi har sett.
Og håper at ingen i Brann blir skremt av at det e eliteserien neste år men kjører på i samme stil med et par forsterkninger
Å skulle være kyniske passer ikke til denne spillestilen, og får de til denne spillestilen i ES så blir det i alle fall øvre halvdel
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

zeta

Det er påfallende hvor godt Brann fungerer, i hvert fall i perioder. Jeg har ingen tro på at Brann skal falle gjennom i eliten hvis de fortsetter dette sporet. Det burde bli bra selv om det selvsagt blir tøffere og at det må kriges mer om poengene.

   Jeg mener at det viktigste nå blir å holde på lagets funksjon og rytme, følge nøye med på hvilke spillertyper som spiller hvor. For det har stor betydning etter min mening.

   Laget som spilte førsteomgang mot Grorud bør være utgangspunktet, så kan man gjøre litt forsiktig rullering. F eks en kamp uten Børst, en uten Rasmus en uten Horn osv. Det som er viktig er at når f eks Blomberg prøves på kanten at ikke f eks Finne samtidig går inn for Heggebø. Små endringer om gangen! Nå snakker jeg om startelveren. På innbytter er det jo større fleksibilitet.

  Hva er det som gjør at laget fungerer så godt i perioder? Jeg tror at noen elementer er:
 
- det intense backspillet til Wolfe og Crone
- Ferdighetene og tyngdepunktet til Castro
- Presspillet, fysikken og muligens klokskapen til Børst
- styrken til Heggis
- så er det litt forskjellig på midten, både klokskap og finesse

  Til slutt er det også noen svakheter i laget på fart. De kommer til å kjenne litt på det i eliten.

Lasaron

Jeg tror Sønnen er ekstremt viktig. Derfor er det også på tide å la han hvile en kamp, for å kjøre oss litt opp på en reserveløsning.
Tren på langskudd

zeta

Kunne ikke Brann spille inn et reservesystem med to spisser? F eks 5-3-2/3-5-2. Da kunne Finne starte. Men man må jo kunne systemet og rollene der. Ellers er det ikke noen vits

Superjack

Quote from: Lasaron on September 13, 2022, 12:55:59 PMJeg tror Sønnen er ekstremt viktig. Derfor er det også på tide å la han hvile en kamp, for å kjøre oss litt opp på en reserveløsning.

Er ikke Hjorteseth ansett som potensiell kandidat sentralt? Kan han få 30+ minutter i kampene fremover, for Nilsen?

Jeg forventer at Nilsen kommer til å få vesentlig flere gule kort i en 2023 sesong og dertil karantener.
Brannsupporter.

Spelaren

Fortsatt rart å tenke på at me rauk ut av cupen. Uvirkelig nesten.
Gå av.

Pyton

Quote from: Superjack on September 14, 2022, 20:18:54 PM
Quote from: Lasaron on September 13, 2022, 12:55:59 PMJeg tror Sønnen er ekstremt viktig. Derfor er det også på tide å la han hvile en kamp, for å kjøre oss litt opp på en reserveløsning.

Er ikke Hjorteseth ansett som potensiell kandidat sentralt? Kan han få 30+ minutter i kampene fremover, for Nilsen?

Jeg forventer at Nilsen kommer til å få vesentlig flere gule kort i en 2023 sesong og dertil karantener.

Jeg vil gjette på at både Rasmussen og FHM er foran i køen - og ingen av dem er eldre spillere. Skulle SHN gå ut så vil en av de to erstatte han.

Så dersom trenerteamet mener at Hjorteseth er for god for 3 div (eller 2 div om vi rykker opp) så blir det et utlån som alternativ. Det er rett og slett for tøff konkurranse på midtbanen om dagen.

Lasaron

Uenig i strategi.

Ja, både Felix og Rasmussen er i dag bedre fotballspillere enn Tomar. Men Sønnen er et rivjern på midten der (som heldigvis også har utviklet seg offensivt lenge etter å ha passert 25 år). Hverken Rasmussen eller Felix når Sønnen til tissen når det gjelder å være rivjern. Der har Tomar mye mer likhet.

Forøvrig: Om Tomar får litt mer spilletid på A-laget neste år enn i år, og samtidig spiller for Brann 2 i andredivisjon, så bør utviklingen fortsette.
Tren på langskudd

Superjack

Har vært inne på det i talenttråden. Om en spiller som Hjorteseth ikke får tilstrekkelig matching på høyt nok nivå, er han fort en kandidat til utlån til en Obosklubb som vil benytte han sentralt. Uavhengig av om Brann2 rykker opp eller ei. Rykker Brann 2 opp er nivået bedre og arenaen bedre, men kanskje ikke god nok.
Brannsupporter.

krakra

September 15, 2022, 17:38:05 PM #985 Last Edit: September 15, 2022, 17:40:04 PM by krakra
Ser man på spilletiden som Moberg og Skaanes har fått i år, så vil Hjorteseth får godt med matching neste år hvis han settes som første backup bak Kniklas, Hjorteseth og Horn Myhre på indreløper og SHN på sentral midt. Rykker andrelaget opp i tillegg er burde det være fult mulig å gi ham et godt opplegg her.

Heltne Nilsen, Horn Myhre, Rasmussen, Kniklas, Hjorteseth og Haaland er en grei gjeng for de tre midtbaneposisjonene.

esp123


krakra


Norlings Hund 2

Quote from: krakra on September 15, 2022, 18:58:35 PMHan kan selges.

Skulle aldri ha blitt hentet etter min mening. Helt grei spiller som holder et middels eller litt under middels eliteserienivå, høy intensitet og kan finne på noe smålurt iblant men det ebber dessverre for ofte ut i ingenting. Herlig type, men jeg tenker også at han gjerne kan selges.

fortune

Quote from: Norlings Hund 2 on September 15, 2022, 19:11:44 PM
Quote from: krakra on September 15, 2022, 18:58:35 PMHan kan selges.

Skulle aldri ha blitt hentet etter min mening. Helt grei spiller som holder et middels eller litt under middels eliteserienivå, høy intensitet og kan finne på noe smålurt iblant men det ebber dessverre for ofte ut i ingenting. Herlig type, men jeg tenker også at han gjerne kan selges.

Skaanes er et ideelt alternativ dersom man virkelig ønsker å utvikle og benytte Kniklas. Skaanes er lokal, samme spillertype som stortalentet og holder såvidt eliteserienivå slik at han ikke står i veien for Kniklas. Hva mer kan man ønske seg?

FHM er selvfølgelig hakket bedre individuelt, men en helt annen spillertype, som etter min mening gir en dårligere dynamikk på midtbanen sammen med Rasmussen.
First is first, second is nothing

Superjack

Rasmussen går i vinter tipper jeg.

Skaanes er fin å ha, for han blir ikke sur som benkevarmer, og kan ta rolle som backup for Kniklas ja.
Brannsupporter.

krakra

Eneste problemet med å beholde Skaanes er at da er det dobbelt dekning på midtbanen med etablerte og for lang opp for talentene. Det er ikke planen til Brann. Branns plan er en ganske slank stall med «driftssikre» etablerte spillere, etterfylt av en håndfull utviklingsspillere.

I dag vi alt for mange midtbanespillere og stoppere. Hvis Rasmussen drar og ikke erstattes er det riktignok plass for Skaanes, men spørsmålet er om han er god nok til å være en som skal spille 10-20 kamper i Eliteserien.

Lasaron

Brann er blitt gode på innkast nå, over hele banen. Det er slutt på lange, kjedelige innkast som er som en slapp dødball. Og det er slutt på at backen kaster oppover banen så langt han klarer, til en 50-50-duell.

Nå skynder de seg å ta kastet, rett til nærmeste ledige spiller, og begynner å spille fotball igjen. Sånn skal det gjøres. Jeg tror dette er Fakiri som har fått gjennom.
Tren på langskudd

Lasaron

Nederlandsk klubbfotball er på topp 7 i Europa. Go Ahead Eagles ligger på 13. plass av 18 lag. Oliver Edvardsen, som ble solgt fra divisjonskollega Stabæk i sommer, har spilt alle syv kampene fra start, og scoret fire mål. Sier det noe positivt om nivået på Brann?
Tren på langskudd

gladiporno

Nja, det var vel ingen som bestridet at Oliver Edvardsen holdt elitserienivå og vel så det selv om han noe overraskende ble med Stabæk ned?

Corran

Quote from: Lasaron on September 18, 2022, 12:34:37 PMBrann er blitt gode på innkast nå, over hele banen. Det er slutt på lange, kjedelige innkast som er som en slapp dødball. Og det er slutt på at backen kaster oppover banen så langt han klarer, til en 50-50-duell.

Nå skynder de seg å ta kastet, rett til nærmeste ledige spiller, og begynner å spille fotball igjen. Sånn skal det gjøres. Jeg tror dette er Fakiri som har fått gjennom.

Har også lagt merke til det. Men om du legger merke til når Ruben kommer ut igjen på back så tar det tid igjen.
At innkastene får kjappere skjedde med en gang Crone kom inn på høyreback og på venstre med en gang Ruben ble midtstopper
Så også at Castro er veldig ivrig på å ta dem om det er en åpning
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Finfin respons

El Fakiri var Branns beste innkaster så lenge jeg kan erindre, fra 90-tallet. Samtlige kast var kjedelige og uspektakulære og aldeles forglemmelige. Jeg husker faktiske ikke et eneste innkast. Så kjedelige var de. Men vi beholdt ballen i påfølgende trekk. Det husker jeg.

At han nå er i A-trenerteamet og at Brann nå kaster raskt, kort og effektivt er vel neppe en tilfeldighet. Det er avtalt spill.
Kanskje.

Lasaron

Tren på langskudd

Lasaron

Blomberg og Finne utgjør en god duo. Antall mål og svære målsjanser de har samarbeidet om, tror jeg må være relativt svært høyt.
Tren på langskudd

Superjack

Beste med 2022. Jeg tok totalt feil om hvordan jeg trodde sesongen kom til å bli.
Brann har fremstått som et meget solid lag, og en spillestil som fungerer.Brannsupporter.

Go Up