• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann - Sarpsborg 08, søndag 12 desember kl.17.00 (runde 30)

Started by Gulløl, December 05, 2021, 21:24:33 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Pete05

Quote from: Nixon on December 08, 2021, 14:04:34 PMJeg så Felix gikk med slippers på flyplassen mandag morgen der tærne ble sjekket av lege, og jeg overhørte noe om videre undersøkelser hjemme i Bergen. Så fryktet at det kunne være noe greier. Men er Blomberg skadet siden han ikke er med i oversikten over friske spillere? Var ikke han med i troppen i helgen?

Men det er jo typisk uflaks dersom også vi skal miste enda flere stoppere. Å sette Sønnen ned på stopperplass er ikke bra for verken forsvaret eller midtbanen.


Felix brakk tåa tidlig i andre omgang og spilte hele kampen med brukket tå. Hjalp ikke akkurat på skaden. Ble stemplet av Pellegrino. Han er ute minst 4 uker så sesongen hans er uansett over.

Kagain

Quote from: Gulløl on December 08, 2021, 14:03:51 PMBT melder at dette er de utespillerne Brann har tilgjengelig til serieavslutningen (Lennart Grill står i mål):

Forsvar/midtbane: David Wolfe, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand, Petter Strand, Vajebah Sakor, Kasper Skaanes, Niklas Jensen Wassberg, Mathias Rasmussen.

Angrep: Bård Finne, Filip Delaveris, Robert Taylor, Aune Heggebø, Moonga Simba.

Usikre: Runar Hove, Ole Martin Kolskogen.


Petter Strand, mannen som er så dyktig at han teller for to. Men i det tilfellet der er jo Brann dekket på backene med Wolfe og Strand. Klubben har prøvd seg med Sønnen som stopper, men det har ikke gått så bra. Kan hende Sakor er et alternativ der.

Men det beste er vel om de to usikre kortene kommer seg inn eller at Brann benytter seg av muligheten for B-listen.

krakra

La oss ta de seks da:

Kolskogen: - Hadde en del skadeplager i fjor
Knutsen: - Har en lang skadehistorie
Hove: - Har en lang skadehistorie
Gerson: - Ble hentet skadet
Sané: Hadde null treningsgrunnlag
Larsen: Der er det nok en del tilfeldigheter i bildet vil jeg anta. Uten at jeg helt kjenner hans skadehistorikk fra Danmark.

kabelmann

Quote from: Gulløl on December 08, 2021, 14:07:48 PMSeks stoppere i stallen er vel rekord i Brann sin historie. At alle er mer eller mindre skadet er vel en sensasjon eller noe fullstendig galt en plass. Er spent på evalueringen på det punktet.
Husker når Ørn 1 og Ørn 2 spilte fast på midtstopperplassene, uke etter uke, måned etter måned. Også flere andre midtstopperpar med stor kontinuitet i Brann historien. Men nå klarer vi ikke å være i nærheten.

Det var jo en gang for lenge, lenge siden at vi opererte med noe som het "medisinsk sjekk". Oppskrytt, så dette fordyrende mellomleddet har vi nå kuttet ut.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gulløl

Quote from: Lissabon on December 08, 2021, 15:35:55 PM( Pamer,BØyum og Brann gidder ikke lese mine mail, de er så fantastisk kloke og kompetente)
Sender  du mange mail ? Dumt at de ikke gidder å lese. Bedre å sende mail til BA, de hadde en hel samtale om plastduk i siste podcast.



Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Hvis man ser vekk fra alle utskiftingene igjen, så er jeg usikker på hvor svekket vi er for å være ærlig. Syns midtbanen ser spennende ut. Myhre har hatt en dalende kurve på høyrebacken(det har vel å merke Strand også) og jeg er virkelig ikke solgt på Hove som midtstopper.

Hvis utgangspunktet er at vi skal ut å angripe, så er dette et bedre lag enn mot Glimt. Enda flere utskiftinger er ikke ideelt, men vi har jo ikke så gode relasjoner uansett.

Nixon

Brann viste mot Molde at de klarte seg bra uten Sønnen på midtbanen. Men jeg er svært usikker på han som midtstopper. Vil han klare, som mange midtstoppere er flinke til, å kamuflere tempoproblemer med å posisjonere seg smart? Dersom Hove ikke blir klar, risikerer vi å bli en god del svekket defensivt. Med Hove inne skal forhåpentligvis ikke førsteelleveren merke det noe særlig. Så får vi håpe at Hove og Kolskogen klarer kamp søndag og onsdag før de kan ta ferie.
Rød makt på Hansa

krakra

Joda, men jeg er svært usikker på Hove som midtstopper også, og syns ikke han dekker tempoproblemene så veldig bra. Så spørs det jo hvordan vi legger opp spillet. Forhåpentligvis skal vi kjøre kampen, så forsvaret ikke får så mye å gjøre. Så får Kolskogen ta kontringene.

Heltne Nilsen er jo en fotballsmart og posisjoneringssterk spiller, og han spilte vel regelmessig stopper i Belgia?

Nixon

Sønnen rykket ned i Belgia som midtstopper. Bare der er et omen vi ikke bør befatte oss med. Og det begynner også å bli en stund siden.

Ingen av våre to gjenværende stoppere er uten feil og lyter, men jeg tar mye heller Hove enn Sønnen som midtstopper. Jeg hadde heller vraket sistnevnte fra laget enn å sette han ned i en ny posisjon i denne viktige kampen, dersom Horneland ville komponert en ny midtbane.
Rød makt på Hansa

esp123

Hove har ihvertfall bra toppfart, og er god på å løpe opp spillere når Brann står høyt. Hove er også veldig god i luften og fysisk. Kolskogen og SHN kan også kanskje bli litt lette mot Ibrahima Koné?


Men Sarpsborg er vel senhøstens lag i Eliteserien, så dette blir tøft. Før Tromsø hadde de tatt 19 av de siste 24 poengene, der det eneste tapet var borte mot Glimt. Måtte klare seg uten Saletros sist mot Tromsø, noe som kan forklare den litt middelmådige kampen. Er det noen som vet om han er tilbake mot Brann?

Gulløl

Quote from: esp123 on December 09, 2021, 13:16:43 PMEr det noen som vet om han er tilbake mot Brann?
Saletros ute også mot Brann skriver Sa.no.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Hove trente ikke i dag og er svært usikker til søndag, melder BA.

Brann trente etter hvert på full bane i Vetslandshallen torsdag, og da stilte trener Eirik Horneland opp følgende førsteellever:

Lennart Grill - Petter Strand, Sivert Heltne Nilsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Vajebah Sakor, Matthias Rasmussen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
Rød makt på Hansa

Superjack

Quote from: Nixon on December 09, 2021, 13:44:23 PMHove trente ikke i dag og er svært usikker til søndag, melder BA.

Brann trente etter hvert på full bane i Vetslandshallen torsdag, og da stilte trener Eirik Horneland opp følgende førsteellever:

Lennart Grill - Petter Strand, Sivert Heltne Nilsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Vajebah Sakor, Matthias Rasmussen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.


Det høres ut som laget fra start.

Brann må vinne, og jeg ser for meg at S08 vil være helt ok med å bli presset lave og spille seg ut / frem og satse på overganger. Pga det så er jeg komfortabel med Kolskogen i midtforsvaret.

Ingen anelse hvordan Sivert er som stopper, og vet ikke hvordan S08 er på dødball, for dette blir ikke et veldig duellsterkt Brannlag.
Brannsupporter.

gladiporno

Quote from: Gulløl on December 09, 2021, 13:41:12 PM
Quote from: esp123 on December 09, 2021, 13:16:43 PMEr det noen som vet om han er tilbake mot Brann?
Saletros ute også mot Brann skriver Sa.no.

Dette er jo fine nyheter. Håper Koné og Lindseth også blir syk/skadet før helgen. 

Lasaron

Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: Lissabon on December 09, 2021, 19:58:53 PMHvis Marcus Haaland imponerer så mye i turneringen i Sverige nå, bør han ikke da hentes hjem med første fly mht kampen søndag ?



Nei.
Tren på langskudd

krakra

La ham kose seg i Sverige(?).

Men neste sesong forventer jeg at han er en av disse "utviklingsspillerne" som står beskrevet i sportsplanen til Brann.

Corran

Quote from: Lissabon on December 09, 2021, 14:46:23 PMBlomberg, hva galt har han gjort, må både Felix, Strand og Skaanes være skadet før han vurderes ?

Når spilte Skaanes back?
Blomberg har ikke tatt nivået. Så enkelt er det.
Er ikke noen konspirasjon som gjør det ei heller talentfiendtlighet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Leffen

Lissabon, du er jo nødt til å ha en nær relasjon til Blomberg. Kan ikke skjønne noen annen rasjonale for denne non-stop hypingen. Han har fått prøve seg og ikke vært god nok. Kanskje blir han det men langt unna i dag.

krakra

Først og fremst er det trenerne som ikke har vært gode nok.

esp123

Min enkle analyse er at Blomberg er en utmerket høyreback for et lag som dominerer kamper, i kamper der Blomberg tilbringer mesteparten av kampen på motstanderens banehalvdel. Slik som Åsane spilte. For Brann, som ikke dominerer kamper, så blir han altfor svak defensivt til å forsvare en plass på laget. Han får heller ikke utnyttet sine offensive ferdigheter fullt ut. Og manglende tillitt, prestasjoner og trygghet defensivt satte sine spor i selvtillitten offensivt.


Nixon

Men fortsatt ung, og en restart i vinter kan gjøre han godt. Litt tidlig å gi han opp. Men det gjenstår jo å se om Horneland gjør alvor av trusselen om å omskolere Felix fast som høyreback.
Rød makt på Hansa

Pete05

Quote from: Nixon on December 10, 2021, 12:37:56 PMMen fortsatt ung, og en restart i vinter kan gjøre han godt. Litt tidlig å gi han opp. Men det gjenstår jo å se om Horneland gjør alvor av trusselen om å omskolere Felix fast som høyreback.

Det tviler jeg på og klubben har vel også «annonsert» at de leter etter en høyreback (iflg BT?). Felix flyttes oppover i banen til neste år så får vi se om det fungerer og om det blir noe spilletid. Blomberg må nok uansett regne med konkurranse om plassen. Tror en vinter med god oppkjøring på et litt mer satt lag kan gjøre han godt.

krakra

Quote from: esp123 on December 10, 2021, 12:28:31 PMMin enkle analyse er at Blomberg er en utmerket høyreback for et lag som dominerer kamper, i kamper der Blomberg tilbringer mesteparten av kampen på motstanderens banehalvdel. Slik som Åsane spilte. For Brann, som ikke dominerer kamper, så blir han altfor svak defensivt til å forsvare en plass på laget. Han får heller ikke utnyttet sine offensive ferdigheter fullt ut. Og manglende tillitt, prestasjoner og trygghet defensivt satte sine spor i selvtillitten offensivt.

Også Kniklas hadde en feil som resulterte i baklengs mot Glimt. Hadde vi hatt et godt lag, så ville den feilen neppe resultert i baklengs. Heldigvis veide Kniklas opp for det med scoring og en bra kamp ellers. Men skulle han få en liten formsvikt fremover så vil slike feil bli påpekt i langt større grad.

I tillegg så er Brann et dårlig lag, der personlige feil blir mye mer avgjørende enn hos gode lag. Det er ikke sånn at vi dominerer defensivt.

Sånn har det vært i hele år, ikke bare for de unge. Det pekes på personlige feil, men ingen spør hvorfor vi gjør så mange feil, og hvorfor de blir så avgjørende.

esp123

Quote from: krakra on December 10, 2021, 13:51:02 PM
Quote from: esp123 on December 10, 2021, 12:28:31 PMMin enkle analyse er at Blomberg er en utmerket høyreback for et lag som dominerer kamper, i kamper der Blomberg tilbringer mesteparten av kampen på motstanderens banehalvdel. Slik som Åsane spilte. For Brann, som ikke dominerer kamper, så blir han altfor svak defensivt til å forsvare en plass på laget. Han får heller ikke utnyttet sine offensive ferdigheter fullt ut. Og manglende tillitt, prestasjoner og trygghet defensivt satte sine spor i selvtillitten offensivt.

Også Kniklas hadde en feil som resulterte i baklengs mot Glimt. Hadde vi hatt et godt lag, så ville den feilen neppe resultert i baklengs. Heldigvis veide Kniklas opp for det med scoring og en bra kamp ellers. Men skulle han få en liten formsvikt fremover så vil slike feil bli påpekt i langt større grad.

I tillegg så er Brann et dårlig lag, der personlige feil blir mye mer avgjørende enn hos gode lag. Det er ikke sånn at vi dominerer defensivt.

Sånn har det vært i hele år, ikke bare for de unge. Det pekes på personlige feil, men ingen spør hvorfor vi gjør så mange feil, og hvorfor de blir så avgjørende.
Neida, men det er ikke bare personlige feil. Han er også generelt svak defentivt. Men gutten er jo egentlig kant, og har egentlig ganske begrenset erfaring som høyreback. Jeg gir han ikke opp, han har veldig gode ferdigheter. En god vinter, så tror jeg han er til å regne med neste år. Ihvertfall hvis Brann rykker ned.


krakra

Quote from: esp123 on December 10, 2021, 14:09:55 PM
Quote from: krakra on December 10, 2021, 13:51:02 PM
Quote from: esp123 on December 10, 2021, 12:28:31 PMMin enkle analyse er at Blomberg er en utmerket høyreback for et lag som dominerer kamper, i kamper der Blomberg tilbringer mesteparten av kampen på motstanderens banehalvdel. Slik som Åsane spilte. For Brann, som ikke dominerer kamper, så blir han altfor svak defensivt til å forsvare en plass på laget. Han får heller ikke utnyttet sine offensive ferdigheter fullt ut. Og manglende tillitt, prestasjoner og trygghet defensivt satte sine spor i selvtillitten offensivt.

Også Kniklas hadde en feil som resulterte i baklengs mot Glimt. Hadde vi hatt et godt lag, så ville den feilen neppe resultert i baklengs. Heldigvis veide Kniklas opp for det med scoring og en bra kamp ellers. Men skulle han få en liten formsvikt fremover så vil slike feil bli påpekt i langt større grad.

I tillegg så er Brann et dårlig lag, der personlige feil blir mye mer avgjørende enn hos gode lag. Det er ikke sånn at vi dominerer defensivt.

Sånn har det vært i hele år, ikke bare for de unge. Det pekes på personlige feil, men ingen spør hvorfor vi gjør så mange feil, og hvorfor de blir så avgjørende.
Neida, men det er ikke bare personlige feil. Han er også generelt svak defentivt. Men gutten er jo egentlig kant, og har egentlig ganske begrenset erfaring som høyreback. Jeg gir han ikke opp, han har veldig gode ferdigheter. En god vinter, så tror jeg han er til å regne med neste år. Ihvertfall hvis Brann rykker ned.


Men hadde Brann vært et bedre lag, så hadde man kunnet dekke over hans defensive mangler. De hadde ikke hatt de samme konsekvensene.

esp123

Absolutt. Som jeg skriver over, så tror jeg Blomberg hadde vært veldig bra på et lag som spiller mest på motstanderen sin banehalvdel.

Lasaron

Jeg har sett Blomberg være god defensivt i eliteserien for Brann. Jeg husker ikke hvilken kamp, men det gikk på dueller med vingen. Han er ikke bare dårlig defensivt. Men han hadde en mislykket piruett i farlig sone, som førte til baklengs. Det betyr ikke at han ikke kan bli god.
Tren på langskudd

gladiporno

Jeg synes han sliter med plasseringen sin en del som høyreback. Spesielt på overganger der han ofte står for høyt i forhold til motspiller, men det er noe som i utgangspunktet lett kan læres opp. Han er heller ikke den eneste som sliter med posisjoneringen sin, men Ballspark fokuserer enormt mye på ham og hans utilstrekkelighet. Jeg har sett ham rydde opp i andres feil ved hjelp av farten sin flere ganger, men slike ting glemmes langt enklere. Til neste sesong håper jeg han + ny høyreback kriger om plassen.

Superjack

Blomberg ble kanskje litt naiv i sitt møte med ES. Og offer for en ellers naiv tankegang om hvordan fotballen skulle spilles, og nivået på troppen.

Syntes Blomberg var frisk i starten, men så gjorde han noen ekstremt overmodige manøvere, som resulterte i overganger og mål i mot.
Virket som at selv om han var sisteforsvarer så prøvde han å drible/ spille av mann for å komme seg ut, i stedet for å gjøre trygge valg.

Kanskje 6 måneder i Åsane neste sesong hadde vært tingen. Gitt at Brann holder seg i ES.
Om Brann rykker ned så ser jeg ikke hvorfor ikke Blomberg skal holde nivå i Obos med Brann, når han gjorde det i Åsane. 
Brannsupporter.

krakra

Han bør heller lære seg hvordan man kjemper seg gjennom motgang her. Det bør Brann og.

Nixon

Hove er definitivt ute, melder BT. Pallesen var med på treningen i dag for å teste seg, men usikkert om de tar sjansen på han.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Elias Myrlid skal ha imponert på A-lagstrening og ble i dag meldt inn på A-listen. Det betyr trolig at han er på kamptroppen på søndag.

Nixon

Rød makt på Hansa

Lasaron

Quote from: Nixon on December 10, 2021, 18:26:29 PMOg tradisjonen tro starter han i kvaliken på onsdag!

La oss indirekte håpe det ;)

Det gikk greit med Erik Mjelde i 2002.
Tren på langskudd

gladiporno

Palle debuterte borte mot Mjøndalen i 2014. Det gikk ikke så bra.

Lasaron

Jeg stemmer for at alle spillerne må spille med munnbind.
Tren på langskudd

haak


1908

Høyst sannsynlig starter Brann med følgende elleve mot Sarpsborg (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.

zeta

Quote from: Lissabon on December 10, 2021, 09:35:06 AM
Quote from: Corran on December 09, 2021, 22:57:07 PM
Quote from: Lissabon on December 09, 2021, 14:46:23 PMBlomberg, hva galt har han gjort, må både Felix, Strand og Skaanes være skadet før han vurderes ?

Når spilte Skaanes back?
Blomberg har ikke tatt nivået. Så enkelt er det.
Er ikke noen konspirasjon som gjør det ei heller talentfiendtlighet

Jeg skjønner at Blomberg ikke holder det enormt høye nivået i Brann, skulle bare mangle at noen kan matche fenomenet Strand. Og så gjorde han en feil i forhistorisk tid, bronsealder.

Ikke minst har både LAN og Horneland, styret, BT og BA gang på gang truffet blink med både signeringer og sine spådommer om hvem som blir god, Bergen har jo hatt 12-14 a-landslagsspillere de siste årene, og det vrimler jo av Brannspillere i England, Tyskland og Spania. Den enorme lokale kompetansen må man bare beundre....

Nei, jeg har null tro på at Horneland er i stand til å vurdere dette noe bedre enn oss andre, han har gjort en haug feilvalg i hele høst som gir nedrykk. Det er hverken styret, Vibeke, BT, BA, været eller KI sin skyld, utelukkende Horneland's skyld.

Det skal dog sies, inkompetansen i BT BA styret osv er ubegripelig lav.  Brann, Bergen og lokalmediene er helt i bunnen i Norge hva kompetanse angår, på teknikk, talentvidereutviklig, gress, nedbørsproblematikk, taktikk, analyse og evne til å se et talent. Busslast på busslast med talenter har jo forlatt området de siste 25-30 årene.

At de skal fortsette med ham i 2022 også er ille.
du skal ikke overvurdere tilstanden i Oslo, Fredrikstad og Kristiansand..

  men ja, mange steder tror jeg selve hovedkravet for en lederstilling er at du ikke har greie på fotball, ikke en antydning til peiling! virkelig blank hva fotball angår.. Journalistene skal kakle i flokk og ikke mene noe som helst, selve fotballfaget må ikke diskuteres..

   Men jeg har sans for Ballspark, podcasten, den er bra!

zeta

Quote from: 1908 on December 11, 2021, 14:30:27 PMHøyst sannsynlig starter Brann med følgende elleve mot Sarpsborg (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
p; Brann får en myk høyreside, vi får håpe, S08 ikke kjører hardt der

  Horneland startet bra, så kom Finne inn og resultatene ble straks svakere. Deretter kom Rasmussen inn og resultatene ble enda verre. Brann fortjener fint nedrykket hvis de ikke kan vinne en eneste kamp

  Rasmussen har kanskje mer inne, men virker så tafatt! Spillerne må ta tak og gjøre seg gjeldende, de kan ikke bare forsvinne når laget trenger dem

 Nå får vi håpe brann kan vinne en kamp, da er det brukbare sjanser. Jerv eller Kåffa bør slås, bare de ikke undervurderes

Eivind

Ikke en artikkel om salgstall på biletter. Klarer vi ikke å mobilisere til en kamp som dette? Eller er det koronafrykten som tar folk?

gladiporno

Koronafrykt og vær/temperatur skremmer nok mange. Selv om det er meldt relativt mildt i morgen, er det ikke på denne tiden av året man normalt ønsker å gå på fotballkamp i Norge. 

Nixon

Hvordan er nervene? Jeg er spent, og det hjelper jo ikke på at vi er avhengig av å stole på to lag som overhodet ikke er til å stole på.
Rød makt på Hansa

pidre

Odd er heldigvis heime, ellers hadde dei vel ikkje lagt mye i dette.
Saludar a los monos!

fortune

Quote from: Nixon on December 12, 2021, 13:36:38 PMHvordan er nervene? Jeg er spent, og det hjelper jo ikke på at vi er avhengig av å stole på to lag som overhodet ikke er til å stole på.

Lite nerver, innstilt på at det som vanlig går til helvete. Er håpet som dreper oss.
First is first, second is nothing

Corran

Litt nerver og tror på nedrykk

Går på staddaen med håp om efurorisk lykke på linje med et seriegull
Forventer å gå skuffet hjem etter ett av tre senarioer
Odd gjør jobben og Brann roter det til
Odd gjør jobben og Brann taper med et stolpeskudd eller ikke får straffe på slutten
Mest sannsynlig som svi mest
Brann gjør jobben sin og i Skien er det uavgjort når kampen i Bergen er ferdig.
Så på overtid av overtiden får Stabæk feilaktig idømt straffe eller frispark og scorer. Det lille ekstra saltet i såret er at det er Haugen som scorer eller har assist. Eller filmet seg til straffen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

Magefølelsen sier Brann-tap, solid Stabæk-seier og en for vår del udramatisk siste serierunde. 

Finfin respons

Håper Brann bruker mer av byttene sine, og at kampbildet tillater det. Friske krefter er undervurdert av Horneland.
Kanskje.

Finfin respons

Apropos slitne:
Det blir ekstra omganger på levermyr. Bra.
Kanskje.

Go Up