• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann 2 - kamper

Started by gladiporno, August 07, 2021, 14:21:31 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

esp123

June 11, 2022, 16:17:07 PM #200 Last Edit: June 11, 2022, 16:20:25 PM by esp123
Dette var et ungt lag som også var svekket. Haaland, Hjorteseth, Torsvik er tunge fravær i seg selv.

Fra midtbanen og frem ser jeg bare Kvinge som kanskje har en fremtid i Brann på sikt fra laget som spilte idag.

Nixon

Det er sånne dager som dette som man må ta med i beregningen om klubben ønsker opprykk eller ikke. U-landslagskamper og varierende antall A-spillere vil det alltid være.
Rød makt på Hansa

fortune

Slik Brann behandler andrelaget sitt skjønner jeg godt at lag i andre og tredjedivisjon vil ha andrelagene ut av divisjonssystemet. Noen Brann2-motstandere møter et halvt eliteserielag, mens andre møter et rent juniorlag som attpåtil mangler de beste jubileene grunnet landslagsoppdrag. Da har man ingenting i et normalt ligasystem å gjøre.
First is first, second is nothing

Lasaron

Nå er det mange sesonger at antall A-lagsspillere ikke har vært proporsjonalt med kvalitet på Brann 2-laget.
Tren på langskudd

Lasaron

Det kan se ut til at Brann 2 vant 3-0 borte mot Ulf 2.
Tren på langskudd

krakra

Ser opptaket nå. Veldig imponert over Holten så langt, virkelig påskrudd.

Pete05

1-0 til pause. Hagen som scoret. Jevn kamp

krakra

Ender 2-0.

Brann 2 har jo egentlig kommet ganske bra ut av denne perioden med lite eller ingen hjelp fra a-laget. De mistet seiersrekken sin, men har vel ikke mistet noe av forspranget til lagene bak?

Pete05

Myrlid økte til 2-0 i 90 min. Så tre nye poeng i boks.

krakra

Så veldig pussig er det ikke når det er Holten og Jonsson som starter som stopper. Vet ikke hvordan de gjorde det i dag, men de var i alle fall gode sist.

krakra

Stenseide er heller ikke rask akkurat.

Pete05

Ble 1-0. Kjørte kampen i første men så gikk det litt tråere. Heldig med en skudd som gikk i tverrligger ut. Med så tett kamp program lurer jeg litt på om laget har noe 2 div å gjøre. I sånne perioder blir det fort stygt og svært lite utvikling.

krakra

De er i alle fall for gode til å bli i 3. divisjon sånn som det er nå. De har jo vært det beste laget i avdelingen også i perioden med begrenset til ingen hjelp fra a-laget.

Skulle Brann2 fortsette i andredivisjon må de nesten ha et tak på to spillere fra a-laget, eller droppe å bruke a-lagsspillere helt.

esp123

Quote from: Pyton on July 02, 2022, 14:52:09 PMBle 1-0. Kjørte kampen i første men så gikk det litt tråere. Heldig med en skudd som gikk i tverrligger ut. Med så tett kamp program lurer jeg litt på om laget har noe 2 div å gjøre. I sånne perioder blir det fort stygt og svært lite utvikling.

Jeg tenker plussene veier opp for minusene. Ja, det kommer til å bli noen dårlige opplevelser, men jevnt over kommer det til å bli veldig bra for de beste unge spillerne våre.


Superjack

Med eget lag i 2. divisjon så er behovet for å lånen ut de mest lovende til andre klubber vesentlig mindre.

Jeg har ment lenge at Brann bør ha et 2. divisjonslag.
Men det kan ikke bli slik at det ikke satses på det laget også, for er 2. divisjonslag som bare får pryl er ikke bra.


Brannsupporter.

krakra

Lysekloster tapte mot Sandnes Ulf 2 i dag(som Brann2 slo uten a-lagsspillere) og er dermed ti poeng bak etter halvspilt serie. Brodd er også ti poeng bak, men spiller ikke rundens kamp før på mandag, mot Viking 2. Det er nok bare Brodd og Lysekloster som har noen mulighet til å utfordre Brann2.

krakra

En interessant, og trolig ganske viktig, detalj som kom fram under medlemsmøtet 29. juni er at Nymark ikke engang innfrir kravene for spill i 3. divisjon. Så andrelaget spiller på dispensasjon der. Skulle de rykke opp til 2. divisjon er kravene enda høyere og man vil neppe få dispensasjon igjen. Da må andrelaget enten spille inne på Stadion eller på denne planlagte Nymark Arena, eventuelt andre steder i Bergen.  Nymark Arena er uansett ikke på plass før tidligst 2024, så hvis andrelaget rykker opp i år så må de enten spille inne på Stadion eller et annet sted neste år.

Ellers så fikk jeg inntrykk at Brann har falt på at Brann 2 på sikt skal spille i andredivisjon. Noe jeg tror er smart. Finner de en god løsning på kamparena så bør de ta opprykket i år. Man kan ikke ha et andrelag på et nivå der de bare fullstendig overlegne med et par-tre a-lagsspillere på laget. Ideelt sett bør andrelaget spille på et nivå der de ligger cirka midt på treet. Halvparten av de andre lagene er sterkere på papiret og halvparten er svakere.

krakra

July 08, 2022, 17:11:34 PM #217 Last Edit: July 08, 2022, 17:13:35 PM by krakra
Quote from: Lissabon on July 08, 2022, 17:09:34 PMHva er galt med Nymark ? Kunstgresset, garderobene, tribunene , jeg skjønner lite. Mange røkalag i div 2 spiller da på steinharde plastikkbaner med små tribuner og lite annet.

Kunstgresset kan vel skiftes på 3 uker ?
Er det tribuner på Nymark? Er det garderobeanlegg? På de kampene jeg har vært på så kommer de ut av Brann Stadion. Ingen pressefasiliteter heller. De har vel egentlig ingenting annet enn banene? Nymark er jo først og fremst et treningsanlegg. Ikke et kampanlegg. Ikke et spesielt god treningsanlegg heller.

Henki

July 10, 2022, 11:30:53 AM #218 Last Edit: July 11, 2022, 18:45:56 PM by Henki
Quote from: Lissabon on July 08, 2022, 18:18:51 PMSiden jeg var 4 år var det garderobeanlegg på Nymark. Hvor vanskelig er det å bygge en tribune for de 20-30 som ser på, og en bu for pressen ? 3 uker og kr 90000,- ?

Hvordan er det på Jørpeland ? Brodd ?

Jeg er usikker på hvordan forholdene er på Nymark, men følge arrangementsreglementet for Postnord-ligaen skal det være tribuneplass til minimum 200 personer.
Det er i tillegg en del andre ting jeg er usikker på om banene på Nymark oppfyller. Det skal blant annet være uhindret tilgang for lagene og støtteapparat mellom banene og garderobene. Hjemme- og bortegarderobene skal være så like hverandre som mulig og hver garderobe skal kunne brukes av 25 personer. Anbefalt størrelse på garderobene er 50kvm.
Dommergarderobene skal være mulig å benytte seg av for dommerkvartetter der både menn og kvinner er representert.
Videre skal dommerveiledere og delegater fra NFF ha plass under tak, og det skal være minimum fem arbeidsplasser for media, skjermet fra vær og vind. I tillegg skal det være plass til kamera (med god sikt) og kommentatorplass på samme side som kameraet, pluss en del tekniske krav til strøm, web o.l.

Når det gjelder flomlys er det krav om minimum 350 lux (UEFA sitt minimumskrav). Jeg vet ikke hva styrken på anlegget på Nymark er. Høytaleranlegg skal ha tilfredsstillende kvalitet.  Det skal også være minimum 4 meter fra banen til tribune o.l. langs sidelinjen og 5 meter langs dødlinjen.

Arenaene skal ha et medisinsk behandlingsrom på minimum 15kvm som begge lag skal ha enkel tilgang til.
Det skal også være kiosktilbud og toalettfasiliteter lett tilgjengelig for publikum. I tillegg skal det være fasiliteter for handicappede.

Jeg er som nevnt usikker på i hvilken grad Nymarksbanene oppfyller kravene til NFF, men det er i hvert fall klart at kravene er litt mer omfattende enn det som forespeiles i innlegget over.

Lenke til Turneringsbestemmelser for Postnord-ligaen: https://www.fotball.no/globalassets/regler-og-retningslinjer/turneringsbestemmelser/turneringsbestemmelser-postnordligaen.pdf
Ballen skal fremover!

Pete05

1-1 mot Fana. Ledelsen på tabellen er nå 5p. Spørs om vi holder helt inn. Virker ikke som det er så prioritert.

Lasaron

Brann 2 spiller mot Bremnes på Nymark i dag kl 13. Den skal jeg se live, og blir den første Brann 2-kampen jeg ser live på svært lenge. Er Geddi fortsatt trener der? Om ikke, hvem?
Tren på langskudd

Pete05

Moberg ikke med, ikke Hove heller. Noen som vet om Moberg er skadet igjen eller spares til troppen på mandag? Rart han ikke får noen minutter om han er frisk.

krakra

July 16, 2022, 12:27:56 PM #222 Last Edit: July 16, 2022, 12:29:30 PM by krakra
Lar meg stadig begeistre av Holten. Han er sjef i alt bak der. Rydder opp i luften, rydder opp langs bakken, styrer oppbyggingen og styrer de rundt seg. En 17-år gammel midtstopper som fremstår et par hakk bedre i mange av spillets faser enn de fleste andre i 3. divisjon. I tillegg er han jo svær. Det er ikke snakk om "tidlig utviklet". Han er den nest høyeste stopperen Brann har, etter Hove, men det er altså ikke der han utmerker seg. Blir interessant å se hvordan han takler tempoet på høyere nivåer, men jeg syns han kan få prøvd seg i OBOS allerede i år.

Børsheim er også en bra keeper. Reaksjonssterk, bra rekkevidde og god med ballen.

Haaland er kanskje det råeste talentet i akademiet, men Holten og Børsheim ser i mine øyne ut som de mest komplette. God på mange ting, og har få, om noen, klare svakheter.

Virker litt tynt med spiss- og kanttalenter da. I alle fall nå som Kvinge er utlånt. Blir spennende når Jahren er spilleklar.

krakra

Fult fortjent seier. Brann var helt overlegne i andreomgang og Bremnes hadde ikke annet å komme med enn noen kontringsforsøk som stort sett ble plukket greit opp. Burde scoret minst ett mål til.

Mener kommentatoren nevnte at Haaland har hatt korona, så sikkert derfor han stod over siste kamp og bare fikk innhopp i dag. Bra innhopp forresten, med unntak av skuddene.

Lasaron

Jeg syns Brann var litt bedre på alt, og dermed en god del bedre totalt. Det er nydelig at det unge laget klarer å hale i land trepoengere mot voksne lag.

Den første halvtimen spilte Trengereid sentralt og Tomar som indreløper. Så byttet de roller. Da ble Brann med ett en del mer solid defensivt, og Tomar spilte en god del bedre. Han er absolutt en type som kan ta over etter Sønnen om 2-3 år.

Rasmus Holten hadde mye å by på. Han er stor og sterk, men også en god del mer. Pasningssikker. Hadde et par gode krossere. Kapteinsk i måten å være på. Og så hadde han gode kroppsfinter som han brukte effektivt til å spille av press. Mange ganger.

Martin Børsheim tok seg av alt som kom, og flere av skuddene var brukbare. Dessuten var han god med ball i beina, og trygge pasninger.

Haaland var god når han kom inn. Både i presspillet, teknisk og pasninger.

Torsvik var helt grei.

Myrlid sitt mål var sånn dukke opp-mål, og skulle kanskje vært avblåst for offside.
Tren på langskudd

krakra

Brann 2 får kun med seg Hove og Hjorteseth fra a-laget mot Brodd i kveld. Også verdt å merke seg at etter at Folkestad forsvant ut av klubben så rykker Mathias Klausen opp som reservekeeper. Han er bare 14 år gammel, fyller 15 år i høst.

gladiporno

Quote from: krakra on August 15, 2022, 16:25:44 PMBrann 2 får kun med seg Hove og Hjorteseth fra a-laget mot Brodd i kveld. Også verdt å merke seg at etter at Folkestad forsvant ut av klubben så rykker Mathias Klausen opp som reservekeeper. Han er bare 14 år gammel, fyller 15 år i høst.

Hadde håpet på Skaanes og Heggebø. Blir nok tap.

krakra

Quote from: gladiporno on August 15, 2022, 16:28:47 PM
Quote from: krakra on August 15, 2022, 16:25:44 PMBrann 2 får kun med seg Hove og Hjorteseth fra a-laget mot Brodd i kveld. Også verdt å merke seg at etter at Folkestad forsvant ut av klubben så rykker Mathias Klausen opp som reservekeeper. Han er bare 14 år gammel, fyller 15 år i høst.

Hadde håpet på Skaanes og Heggebø. Blir nok tap.
Skaanes ble visstnok skadet i går, men de kunne godt kjørt med Heggebø. I hvert fall Moberg.

Superjack

Veldig spennende.

3. divisjon etter spissingen for noen sesonger siden er knalltøff. Mange lag som satser tungt.

Håper disse viser at de er gode nok, uten store bidrag fra A-laget
Brannsupporter.

Lasaron

Interessant at Holten vurderes foran Jonsson. Og at Tveit nå vurderes foran Presthus. Ottem klorer seg fast. Jahren er på benken. Haaland vurderes foran Hagen.
Tren på langskudd

krakra

Basert på 1. omgangen er Holten en bedre stopper enn Hove.

Pete05

August 15, 2022, 18:57:33 PM #231 Last Edit: August 15, 2022, 18:59:39 PM by Pyton
2-1... Får se om vi holder inn.

Myrlid. Men de bytter litt «rart». Torsvik ut etter en omgang. Planlagt bytte?

Lasaron

Sterkt å vinne toppkampen borte 4-1, med bare Hove som voksen. Jeg så de siste minuttene, og fikk med meg de to siste målene.

Det aller siste var av det spesielle, og underholdende slaget. Markus Haaland klarerer, og så løper han opp sin egen klarering. Som om han startet en kontring med en langpasning til seg selv. En langpasning til seg selv. Så løp han forbi en fyr og la lavt inn til Erlend Ottem. Denne Ottem tar en dragning som finter keeperen på ræv. Mens keeperen ligger og spreller, rusler Ottem ballen rolig i mål.

Lukter opprykk nå. Jeg håper de går for det, og "forsterker" ved å forlenge med et par-tre av de rundt 20 år. Å etablere Brann 2 i andre, tror jeg vil være bra for å utvikle gode fotballspillere til A-laget. Etc. Gidder ikke gjenta alle argumentene nå.
Tren på langskudd

krakra

Knuser serietoerne med Hove som eneste voksne førstelagsspiller. En så rusten Hove var ingen forsterkning heller.

Uforsvarlig å holde dette laget i 3. divisjon

Nixon

Så også bare helt på slutten. Men hvor lenge spilte vi med en spiller mer?
Rød makt på Hansa

esp123

Spilte nesten 80 min mot 10 mann. Og de to siste målene kom helt på slutten. (Jeg er for at Brann 2 skal rykke opp, altså)

Nixon

Hvordan gjør de andre lagene som har andrelag i 2. divisjon. Har de spillere som har bikket 20 som verken er på A-laget eller som er talentfulle nok til kunne forsvinne til U-landslagene? For det vil vel komme noen perfekt storm-helger der få eller ingen A-lagsspillere er tilgjengelige og det er U-samling.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Odd 2 ligger på sjetteplass i avdeling 1. Vålerenga 2 på åttendeplass i avdeling 2. Det er det. Jeg vet ikke hvor gamle spillerne er. Men jeg vet at begge klubber er flinke på å få frem egne spillere.

Brann har forøvrig to spillere nå, som er for gamle til G19-turneringer. Det er Vegard Hagen og Elias Myrlid, begge er 02-modeller.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Nixon on August 15, 2022, 20:28:36 PMHvordan gjør de andre lagene som har andrelag i 2. divisjon. Har de spillere som har bikket 20 som verken er på A-laget eller som er talentfulle nok til kunne forsvinne til U-landslagene? For det vil vel komme noen perfekt storm-helger der få eller ingen A-lagsspillere er tilgjengelige og det er U-samling.
Så lenge det er nok kamper med et slagkraftig lag til å beholde plassen så er jo spørsmålet om det er verre med en håndfull kamper der andrelaget er helt underlegne enn at de skal være helt overlegne i over halvparten av kampene i 3. divisjon.

Jeg tror dog at istedenfor å skulle forlenge mef 20-åringer som aldri blir a-lagsspillere for at de skal være en del av stallen til andrelaget så kunne man kanskje heller tillat seg et par-tre ekstra "long shots" i a-stallen. Type Mehnert og Hustad. Det er enklere med sånne spillere når de kan spille regelmessig i 2. divisjon enn i 3. divisjon.

Lasaron

Quote from: krakra on August 15, 2022, 21:23:29 PMJeg tror dog at istedenfor å skulle forlenge mef 20-åringer som aldri blir a-lagsspillere for at de skal være en del av stallen til andrelaget så kunne man kanskje heller tillat seg et par-tre ekstra "long shots" i a-stallen. Type Mehnert og Hustad. Det er enklere med sånne spillere når de kan spille regelmessig i 2. divisjon enn i 3. divisjon.

Absolutt.

Poenget er at det vil koste litt mer, men jeg tror det vil svare seg på sikt. Jeg tror det vil bli en billig måte å få flere poeng på sikt.
Tren på langskudd

krakra

Hove byttet ut etter åtte min.

Lasaron

Det lukter skade.

Helland har rykket foran Jonsson i køen.
Tren på langskudd

Pete05

Moberg ut etter en omgang (planlagt, orker ikke, skade)? Blomberg ut etter 70 min. Torsvik ut etter 45. Merkelig prioritering dersom man ønsker opprykk. Det er over en uke til neste a-kamp så det er ingen grunn.

Og det står 1-1 ....

Pete05

Og så kom målet på tampen som er litt typisk med «letter» spillere på banen. Tap i dag som vel burde vært mulig å unngå hvis vi satset på opprykk?

krakra

Bruken av a-lagsspillere må være naturlig og etter a-lagets behov. Hvis det ender i opprykk, som det ser ut til å gjøre, så er det et naturlig opprykk å ta. Å sprøyte a-lagsspillere inn på andrelaget for å sikre et opprykk kan straffe seg neste år.

Lasaron

Det var veldig typisk å miste poeng i sluttminuttene, men i år har det vært mange ganger de har klart å ri det inn. At det til slutt skjedde igjen, trenger ikke bety så mye. Det skjer vel med alle lag iblant.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Pyton on August 21, 2022, 16:57:04 PMMoberg ut etter en omgang (planlagt, orker ikke, skade)? Blomberg ut etter 70 min. Torsvik ut etter 45. Merkelig prioritering dersom man ønsker opprykk. Det er over en uke til neste a-kamp så det er ingen grunn.

Og det står 1-1 ....

Torsvik-byttet forsto jeg lite av, men verken Blomberg eller Moberg dominerte kampen, og er derfor i mine øyner naturlige bytter. Spørsmålet er om formspilleren Ottem skulle bli vraket i det hele tatt. Virket friskere enn Blomberg når han først kom inn.

Veldig surt tap. Brann skapte mer enn nok sjanser til å punktere kampen både på 1-0 og 1-1, i stedet får de en i fisen på overtid. For all del, Vidar skapte flere store sjanser også, og det er helt greit at de scorer to mål, men uavgjort eller Brann-seier hadde reflektert kampbildet bedre. Isak Hjorteseth og Markus Haaland imponerer mest. Begge er veldig ballsikre og spillbare. At ikke medspillere utnyttet bedre deres fantastiske pasninger kan ikke belastes dem. Tror ikke David Tufekcic sover godt i natt.

Ellers en rotete kamp. Hove måtte ut tidlig pga av en hodeskade etter en duell. Senere i 1. omgang kræsjet Jakob Tveit kraftig med en Vidar-spiller. Tveit måtte ut med en stygg flenge i trynet, mens Vidar-spiller ble kjørt i ambulanse etter at Brann-lege Arne Instebø m/flere behandlet han i mange minutter. Omgangen ble utsatt i 11 minutter før den kunne fullføres.


gladiporno

Nå har ikke Brann 2 spilt kamper i dag, men det har Brodd, og de tapte svært overraskende 1-2 hjemme mot Ulf. Brodd ledet 1-0 etter at 90 minutter var passert, så klarte jaggu Ulf å score to mål på overtid.

Hvilken glede!

Lasaron

Sola - Brann 2 kl 17 i ettermiddag. Direktesport. Det er mange spenningsmomenter rundt hvem som spiller. Sender de Skovgaard ned til Jæren? Hva med de som kom innpå i går? Hva med Hove?
Tren på langskudd

krakra

Både Lysekloster og Brodd tapte i går forresten, så her er det mulighet til å skaffe seg en liten luke igjen. Neste runde skal Brodd møte Vidar og Brann møte Lysekloster. Poengtap for Brodd og seier til Brann der også vil mer eller mindre forsegle opprykket. Hvis vi klarer å ta tre poeng i kveld da.

Håper man dropper Hove og kjører ned med Blomberg, Hjorteseth, Skovgaard, Kniklas og Finne. Tror imidlertid sistnevnte blir hjemme, mens kanskje Moberg reiser nedover.

Go Up