• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2021

Started by haak, May 13, 2021, 08:11:16 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

nero

Virker som en klassisk Brann-signering, men vi må jo prøve noe, og vi er jo ikke i en situasjon der vi kan være kresne..
Lions led by donkeys.

Lasaron

Noen kommer vel til å forlate Brann i dette overgangsvinduet.


Foreløpig har vi 21 utespillere til høstsesongen. Da har jeg tatt med Felix og Gerson, men utelatt Hjorteseth og Markus Haaland. Så vet vi at det sitter en danske på hotell i Bergen, som sannsynligvis signerer. Det blir 22. Kanskje Søderlund signerer, det blir 23. I tillegg vet vi at A-listen totalt skal være på 25, og deriblant blir det vel tre keepere, og vi har fire av de akkurat nå. Kanskje det kommer enda flere, så det er sannsynlig at noen forsvinner. Hvem?

Ta keeperne først. Opdal blir garantert værende. Han er frisk, og har kontrakt ut året. Mikkel Andersen er jo ny, og tenkt som en kortsiktig forsterkning, så han blir nok også en av keeperne på A-listen. Så hvem blir den tredje keeperen på A-listen? Holmen eller Pettersen? Og hva skjer med den som ikke kommer med? Utlån? Hva vil de selv? Holmen er jo lengst fremme i køen, og Pettersen er kjeks. Så det blir sannsynligvis Holmen som blir keeper nr tre. Når det gjelder Pettersen er det ikke sikkert han blir utleid en gang, siden han er kjeks. Men kanskje han kan bidra for Brann 2?

Når det gjelder utespillere er det brått blitt vanskeligere å spå, pga at KI er ute og vi ikke vet hvem som skal inn. Hva foretrekker den nye treneren? Hvordan vil han spille? Hvilken formasjon?

Bamba er jo spådd å forsvinne. Han vil vekk, har et halvt år igjen av kontrakten, og må bli solgt nå skal vi få noe som helst igjen for ham. Han har økt verdien sin noe, med mål i fire kamper på rad. Samtidig er han for tiden vår beste høyreving i 4-3-3, og vil passe godt som spiss i 4-4-2.

Grøgaard er en annen med et halvt år igjen av kontrakten, som ikke har fått spille så mye. Nå for tiden er han riktignok skadet, men han er ingen kjeks, og blir vel bra igjen av skaden snart. Er i en alder, og har kvalitet nok, til at det fins mange eliteserieklubber som jeg tror vil kunne tilby ham kontrakt på 2,5 år eller lengre.

Jon Helge Tveita har kontrakt ut 2022. Han er sannsynligvis misfornøyd med spilletiden, og kan tenkes å ønske seg vekk. Det er ikke utenkelig at en og annen eliteserieklubb i bunnstriden tror han vil styrke laget og vil bla opp.Så har vi en lang rekke unge spillere som enten har spilt lite, eller kanskje kommer til å spille lite. Kolskogen kan i verste fall havne bak disse i køen: Yaya, Gerson, dansken, Forren og Barmen. Blomberg kan havne bak disse i køen, i verste fall: Strand, Felix og Tveita.

Så det kan skje at 1-3 av disse jeg nevner nå, blir utlånt til f eks Åsane: Blomberg, Kolskogen, Wolfe, Kniklas, Delaveris, Simba og Heggebø. Det er jo også langsiktig bra for oss om Åsane holder seg i divisjonen sin.


Tren på langskudd

Nixon

TV2 melder at Søderlund er blitt enig med Brann. Kontraktslengde halvannet år.
Rød makt på Hansa!

ZsoltKorcsmar

Quote from: Nixon on July 22, 2021, 09:40:53 AMTV2 melder at Søderlund er blitt enig med Brann. Kontraktslengde halvannet år.

Får vel ikke sterkere signal på at Horneland tar over minimum ut sesongen?


Vi har ekstremt begrensede midler. Svir ikke av «alt» på Søderlund om det er tanken at en danske skal inn og redde oss? Da hadde det vel vært mer naturlig å vente til vedkommende var på plass slik at han kunne «valgt» de spillerne/spillertypene han mener trengs for å redde oss.

Horneland og Søderlund kjenner hverandre godt, og jeg tror nå set brygger opp til Hornelands kick-and-run fotball med tanksenteret Søderlund på topp. Ikke super-sexy, men en slik tilnærming er trolig det som øker poengfangst mest på kort sikt.

Lasaron

1,5 år høres noenlunde fornuftig ut.
Tren på langskudd

krakra

July 22, 2021, 10:42:12 AM #305 Last Edit: July 22, 2021, 10:47:33 AM by krakra
Det minner jo litt om Pedersen-overgangen, men det er et par klare forskjeller. Det ene er at man faktisk har tatt grep på trenersiden. Det andre er at de har helt forskjellige personligheter. Søderlund er en fin fyr å ha i stallen, også i motgang. Sånn sett en grei overgang. Skulle han falle igjennom så vil ha i det minste være et bra oppspillspunkt.


Leffen

Om han blir en god signering avhenger vel litt av hvem som skal trene laget? Blir det 4-3-3 tviler jeg på at vi kunne funnet noen særlig bedre akkurat nå. Ja, han har slitt de siste årene. Men vi må ikke glemme at nivået på denne serien er ganske lavt.

"Antar" at han har skrevet kontrakt hvor han går om vi rykker ned. Håper det hvertfall. En Søderlund på monsterlønn i OBOS høres ut som en dårlig ide.

Huff

https://www.bt.no/fotball/i/GQKW99/branns-nye-stopper-er-paa-vei-ut-etter-to-og-en-halv-maaned-i-klubben

Brann hentet to stoppere for å løse stopperkrisen i vår. Den ene var langtidsskadet og den andre er uønsket i klubben, to måneder etter han ankom. Stopperen som ikke var god nok for klubben spiller for Sveriges beste lag, og er i motsetning til de to "forsterkningene" som ble hentet ung og med videresalgpotensiale.


Dette virker så amatørmessig at jeg mangler ord. Selv i Roald Bruun Hansens glansdager ville dette vært oppsiktsvekkende.

Lasaron

Signeringene av Gerson og Yaya må KI og VJ dele ansvaret for. Mest VJ.
Tren på langskudd

Nixon

Rød makt på Hansa!

krakra


krakra

Jeg tror nå fortsatt at Søderlund blir Brannspiss da.

esp123

Jeg ser ikke helt hva som er alternativene til Søderlund. Hvem er villig til å gi mer lønn enn Brann evt. lenger kontrakt til en 34-åring?

gladiporno

Så lenge Søderlund ikke har signert for ny klubb, og Brann ikke har signert ny spiss, er det ikke sikkert at siste ord er sagt. Dansken er en luring. For noen uker siden sa han til Davy Wathne at han ikke tror de får Mikkel Andersen i havn. Noen dager senere var han klar. Det Nagel sier til TV2 kan være ren taktikk.

krakra

Plukket noen triks fra Soltvedt

pidre

July 26, 2021, 09:48:18 AM #315 Last Edit: July 26, 2021, 09:49:52 AM by pidre
Stabæk tar grep og henter «Mål-Pål» Kirkevold
Saludar a los monos!

Kagain

Quote from: pidre on July 26, 2021, 09:48:18 AMStabæk tar grep og henter «Mål-Pål» Kirkevold

Her er det noen sikkert som har mer peiling enn meg, men var ikke han litt skadeplaget for en periode?

Kagain

Jeg ser at det spekuleres i et nytt utlån for Olsen Pettersen. Da slipper i alle fall Brann å sitte med 4 keepere som tar opp plasser på A-laget. Om dette går i mål så kan jeg ikke gjøre annet enn å håpe det samme som tidligere; at Olsen Pettersen får kontroll på kroppen sin, og at enten Brann eller andre klubber i så fall kan bruke han fast.

https://www.bt.no/fotball/i/O3dgwA/brann-keeperen-er-paa-vei-til-aasane

Lasaron

Det er vel ikke utenkelig at et talent eller to slår følge på utlån.
Tren på langskudd

pidre

Då er forumdraumen Mannsverk på veg til Molde - ein prislapp på 15 mill er antyda.
Saludar a los monos!

pidre

July 27, 2021, 21:00:34 PM #320 Last Edit: July 27, 2021, 21:02:58 PM by pidre
Og vår 9-millioners stjernespiss er solgt til Altay. Kilde er rett nok BT, så avventer stadfesting frå Jimmi Nagel. .
Saludar a los monos!

Lasaron

Tren på langskudd

Lasaron

3 mill når bare et halvt år igjen av kontrakten, må vel være bra?
Tren på langskudd

Falkman

Quote from: Lasaron on July 27, 2021, 21:22:31 PM3 mill når bare et halvt år igjen av kontrakten, må vel være bra?

Isolert sett, ja. Men lite sammenlignet med hva det kan koste oss. Nå har vi null friske spisser. Absurd.

Jose Arrogantio

Quote from: Falkman on July 27, 2021, 21:33:20 PM
Quote from: Lasaron on July 27, 2021, 21:22:31 PM3 mill når bare et halvt år igjen av kontrakten, må vel være bra?

Isolert sett, ja. Men lite sammenlignet med hva det kan koste oss. Nå har vi null friske spisser. Absurd.

Slapp av, Jimmi er på saken.

Lasaron

Apropos spisser. La oss huske på at Bamba først begynte å score regelmessig etter at han ble flyttet ut på ving. Vi har således manglet spiss lenge.
Tren på langskudd

Gulløl

Quote from: Lasaron on July 28, 2021, 06:58:18 AMApropos spisser. La oss huske på at Bamba først begynte å score regelmessig etter at han ble flyttet ut på ving. Vi har således manglet spiss lenge.
Rett det men vi mister en ving som har scoret regelmessig i sommer. For å ikke rykke ned bør det komme inn både en ving og en spiss som scorer regelmessig.
OBOS 2022 ......... og 2023

Kagain

Quote from: Lasaron on July 28, 2021, 06:58:18 AMApropos spisser. La oss huske på at Bamba først begynte å score regelmessig etter at han ble flyttet ut på ving. Vi har således manglet spiss lenge.

Det mest absurde med dette er at det har her på forumet tidligere vært foreslått å slenge Bamba på vingen, og når det endelig skjer og han begynner å virke så blir han ganske fort solgt. Dette kan jo nesten tyde på at kompetanse kommer i mange forskjellige pakker.

Superjack

Jeg ser at Sivert Mannsverk mest sannsynlig går til Molde.

Molde er flinke og har vært flinke lenge.
Etter at det var kjøpe bonanza i Molde når Ole Gunnar overtok første gangen så ble det etter hvert justert og klubben har nå en veldig klar filosofi om å gå for unge talentfulle spillere.

De har klart å bli en meget troverdig politikk og bruk av unge spillere.
Ja, Mannsverk koster 15 millioner, men Brann var villig å blåse vel så mye som det på Bamba og lønn og godtgjørelser til RYJ og flere.

Tilbake i 2015/16 var det også mas om at det ikke var økonomi til å hente unge talenter til høye summer, og bl.a Braut Haaland var nevnt, for det måtte gjøres "sikre" investeringer. Jeg tror Vibeke - blåruss - Johannessen er veldig sentral i dette. Hvor er styret her?
Hvor er styrets instruks til daglig leder og sporslig leder om hvilke spillere det skal benyttes penger på?

Jeg hadde vært meget komfortabel med om Vibeke hadde låst opp 15 mill for Sivert Mannsverk, og startet å bygge lag rundt han. Jeg er også sikker på at det er rom for dette i klubbens økonomi.
Jeg ser ikke at endringene om å satse yngre har medført annet enn at det er hentet noen unge lokale, men uten en større forståelse av hvordan det skal satses og hentes unge spillere, og samtidig få sportslig suksess.


 


Brannsupporter.

Nixon

Du kan ikke dra sammenligningen med Bamba. Han ble finansiert eksternt. Den muligheten har ikke Brann nå etter det som har stått i media. Så nei, jeg tror ikke det er i nærheten av rom for Brann å hente en spiller for 15 millioner akkurat nå.
Rød makt på Hansa!

Superjack

Quote from: Nixon on July 28, 2021, 11:57:01 AMDu kan ikke dra sammenligningen med Bamba. Han ble finansiert eksternt. Den muligheten har ikke Brann nå etter det som har stått i media. Så nei, jeg tror ikke det er i nærheten av rom for Brann å hente en spiller for 15 millioner akkurat nå.

Stemmer at han ble finansiert eksternt. Men hva ville du plassert pengene dine på? Bamba eller Mannsverk?
Jeg drar deg kanskje litt langt med Mansverk, men det er litt symptomatisk at Brann aldri har råd til å bruke penger for å hente de største talentene, men kan finne penger (om det er eksternt eller internt) til 9 mill for en Bamba og 7 for en Berisha

Hvor er f.eks den langsiktige tenkingen. Hvorfor har ikke Soltvedt / Kåre I hatt en jevnlig dialog med Mannsverk og andre av de største talentene sine agenter? F.eks fortalt hvilke planer de evt ville hatt for dem. Hvordan og hva Brann skal bli og være fremover?

Brann virker planløse og på godt Bergensk - sløkkete i sin måte å drive klubben på.

 
Brannsupporter.

krakra

July 28, 2021, 12:11:02 PM #331 Last Edit: July 28, 2021, 12:12:41 PM by krakra
Selvfølgelig har ikke Brann økonomiske muskler til å hente Mannsverk nå. Og hadde de hatt økonomi til det så hadde de neppe vært spesielt attraktive uansett. Både på grunn av sportslige prestasjoner for tiden, og historikk når det kommer til spillerutvikling generelt og talentutvikling spesielt.  En ting er at klubber som Molde, Glimt, Vålerenga og Rosenborg er mer attraktive, men i en hypotetisk situasjon der ingen andre klubber kunne hentet Mannsverk så er jeg ikke sikker på om Brann hadde vært mer attraktive enn å bare bli i Sogndal en stund til.

Men Brann kunne hatt mulighet til å hente Mannsverk hvis de var en over middels godt drevet fotballklubb de siste ti årene. Jeg håper virkelig de skjønner at det ikke kun er økonomi som hindrer dem å hente landets største talenter og bli en suksessfull talentfabrikk som drar inn hundrevis av millioner på spillersalg.

Supertzar

Brann prøvar å låne ut Simba i følge transferrykteguru Stian André de Wahl.

Nixon

Quote from: Supertzar on July 28, 2021, 12:17:22 PMBrann prøvar å låne ut Simba i følge transferrykteguru Stian André de Wahl.

Med tanke på hans stadig færre minutter på banen, er det ikke veldig sjokkerende dersom det stemmer. Nok et eksempel på det gode vinter/vår-vinduet 2021 oppe på Stadion. Det er ikke veldig store sko Jimmi skal fylle.
Rød makt på Hansa!

Superjack

Quote from: krakra on July 28, 2021, 12:11:02 PMSelvfølgelig har ikke Brann økonomiske muskler til å hente Mannsverk nå. Og hadde de hatt økonomi til det så hadde de neppe vært spesielt attraktive uansett. Både på grunn av sportslige prestasjoner for tiden, og historikk når det kommer til spillerutvikling generelt og talentutvikling spesielt.  En ting er at klubber som Molde, Glimt, Vålerenga og Rosenborg er mer attraktive, men i en hypotetisk situasjon der ingen andre klubber kunne hentet Mannsverk så er jeg ikke sikker på om Brann hadde vært mer attraktive enn å bare bli i Sogndal en stund til.

Men Brann kunne hatt mulighet til å hente Mannsverk hvis de var en over middels godt drevet fotballklubb de siste ti årene. Jeg håper virkelig de skjønner at det ikke kun er økonomi som hindrer dem å hente landets største talenter og bli en suksessfull talentfabrikk som drar inn hundrevis av millioner på spillersalg.

Er dette jeg skal frem til.

Brann er ikke attraktive / har ikke troverdighet blant landets mest lovende. Både på grunn av at unge ikke har fått spilletid, men også manglende interesse og få disse til å følge seg ønsket i Brann, over tid. Troverdighet tar tid å bygge, men kan rives ned ganske kjapt.
Vil tro at Molde og Glimt er mest attraktive. Både mtp troverdighet i satsing for utvikling og salg, RBK er sammen med disse 2 kanskje mest aktuell fordi de er av klubbene som er reelle utfordrere til titler og Europaspill, og mulighetene for å ta større steg ut i Europa. 

At Brann i dag ikke har muskler til å hente Mannsverk betyr ikke at de ikke burde ha beilet etter han siste 4 årene....

Brannsupporter.

Pyton

Iflg samme mann så ryktes flere nye spillere inn til de lagene som vi sloss med om nedrykksplassene... Vi får vel inn FHM, Larsen og etterhvert Gerson men det er neppe nok til på produsere tilstrekkelig fremover. Så vi trenger minst 2 gode der fremme til å skape sjanser. Og så glemte jeg en ok keeper som kommer (iflg min danske fotballvenner er han meget god og de skjønte ikke helt at han gikk til Brann...).

Men vi trenger snart noen nyheter som kan løfte optimismen en smule.

krakra

For noen uker siden sa vår nye danske sportssjef at vi ikke skulle sparke treneren, men heller forsterke stallen. Så langt har vi sparket treneren og virker mer opptatt av å avskilte eller selge spillere enn å få noen inn.

De to danskene vi har hentet tror jeg ikke vil påvirke sesongen nevneverdig.

Ting snur fort.

fortune

Ingen av talentene utenfor vår region vurderer Brann seriøst inntil vi lykkes med å foredle og utvikle noen av de talentene vi allerede er i besittelse av. Så vi har neppe mulighet inntil den dagen vi har solgt en egenutviklet spiller eller to for 10-15 millioner til en topp-10-liga..
First is first, second is nothing

Spelaren

Brann kommer ikkje til å selge en spiller for mer enn 10 millioner før 2030...
Gå av.

Superjack

Quote from: Spelaren on July 28, 2021, 12:54:50 PMBrann kommer ikkje til å selge en spiller for mer enn 10 millioner før 2030...

Ting kan snu fort, men nå ser det ganske sort ut.
Husk at Glimt rykket opp sesongen 2017 og var nær å rykke ned sesongen 2018, elendig økonomi og stort sett hele stallen ble skiftet ut før 2019 sesongen. 2019 ble de tippet på 15 eller 16 plass av vel alle tabelltips:
Nettavisen:
14. plass: Viking
-----------------------------
15. plass: Bodø/Glimt
16. plass: Mjøndalen

Men da må noe fundamentalt rett skje. Og skjer det så virker det som det vil være flaks, mer enn grundig og solid arbeid slik som SKB fremstår nå.
Brannsupporter.

Lasaron

Quote from: fortune on July 28, 2021, 12:50:48 PMIngen av talentene utenfor vår region vurderer Brann seriøst inntil vi lykkes med å foredle og utvikle noen av de talentene vi allerede er i besittelse av. Så vi har neppe mulighet inntil den dagen vi har solgt en egenutviklet spiller eller to for 10-15 millioner til en topp-10-liga..

Ord.
Tren på langskudd

Jose Arrogantio

July 28, 2021, 14:30:33 PM #341 Last Edit: July 28, 2021, 14:32:22 PM by Jose Arrogantio
Quote from: Nixon on July 28, 2021, 12:30:44 PM
Quote from: Supertzar on July 28, 2021, 12:17:22 PMBrann prøvar å låne ut Simba i følge transferrykteguru Stian André de Wahl.

Med tanke på hans stadig færre minutter på banen, er det ikke veldig sjokkerende dersom det stemmer. Nok et eksempel på det gode vinter/vår-vinduet 2021 oppe på Stadion. Det er ikke veldig store sko Jimmi skal fylle.

Han har vel spilt mer enn tiltenkt da han ble hentet, så litt urettferdig å dømme denne overgangen på at spilletiden har gått nedover i det siste.

At han har hatt spilletiden han har hatt er bedre eksempel på dårlig logistikk i vinduet, han burde ikke vært førstevalg på kanten, som han var til Bamba ble flyttet dit.

krakra

Soltvedt har jo fått et bedre rykte etter at han dro fordi folk er så sinte på Johannessen, men jeg tror faktisk ikke at det hadde spilt noen særlig rolle om man hadde ventet med å sparke ham. Det påstås at "man hadde ikke solgt Løfgren for en million med en sportssjef", men Soltvedt påstod jo selv at han godtok et bud på 1 million tidligere i vinduet. (Da var det vel Løfgren som sa nei, men hey: Dette salget var uunngåelig og var tvunget fram av svensken som av en eller annen hemmelig og mystisk grunn ville vekk fra Brann).

gladiporno

Denne Nettavisen-journalisten er litt løskanon som skyter vilt rundt seg. Han var først på Sander Svendsen-overgangen, men han sa også at han var klar for Brann før han ble klar for Brann.

Avventer litt.

Superjack

Soltvedt skiftet var vel greit nok. Problemet blir når 3 av signeringene som skulle «redde» Brann i sesongen 2021 enten ikke har spilt fotball på 1 1/2 år, er langtidsskadd uten at det er gjort medisinsk sjekk eller som det virker på Simba, leies ut etter et par måneder.
Det er terningkast 0 på sportssjefgjerningen.

Kanskje Jimmi finner gull.
Brannsupporter.

esp123

Kaaaan jo være at det er noen på vei inn hvis Simba skal lånes ut?

fortune

Det kan hende, men man vet aldri. Det er mange år siden sist Branns spillerlogistikk var preget av logikk og fornuft
First is first, second is nothing

Falkman

Quote from: Superjack on July 28, 2021, 16:33:39 PMSoltvedt skiftet var vel greit nok. Problemet blir når 3 av signeringene som skulle «redde» Brann i sesongen 2021 enten ikke har spilt fotball på 1 1/2 år, er langtidsskadd uten at det er gjort medisinsk sjekk eller som det virker på Simba, leies ut etter et par måneder.
Det er terningkast 0 på sportssjefgjerningen.

Kanskje Jimmi finner gull.

De to stopper-signeringene lyser desperasjon lang vei, og kan stilles store spørsmålstegn ved.

Men at en spiller som kun kan vise til en håndfull kamper fra nest øverste nivå i Sverige, og som knapt fikk trent med laget før sesongstart,  blir lånt ut, kan det da ikke være verdt å gjøre noe større nummer ut av.

Han har vel spilt mer enn man kunne forvente, og visst ett og annet som tyder på at han kan bli bra.

At det derimot bør være flere offensive forsterkninger på vei inn, er hevet over enhver tvil.

Billy Elliott

Forumfavoritten Noah Jean Holm er klar for RBK.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Superjack

Quote from: Falkman on July 28, 2021, 18:25:50 PM
Quote from: Superjack on July 28, 2021, 16:33:39 PMSoltvedt skiftet var vel greit nok. Problemet blir når 3 av signeringene som skulle «redde» Brann i sesongen 2021 enten ikke har spilt fotball på 1 1/2 år, er langtidsskadd uten at det er gjort medisinsk sjekk eller som det virker på Simba, leies ut etter et par måneder.
Det er terningkast 0 på sportssjefgjerningen.

Kanskje Jimmi finner gull.

De to stopper-signeringene lyser desperasjon lang vei, og kan stilles store spørsmålstegn ved.

Men at en spiller som kun kan vise til en håndfull kamper fra nest øverste nivå i Sverige, og som knapt fikk trent med laget før sesongstart,  blir lånt ut, kan det da ikke være verdt å gjøre noe større nummer ut av.

Han har vel spilt mer enn man kunne forvente, og visst ett og annet som tyder på at han kan bli bra.

At det derimot bør være flere offensive forsterkninger på vei inn, er hevet over enhver tvil.

Overrasket, nei. Men med fasit på de tre som ble hentet, til en tropp som hylte etter en tydelig forsterkning og lederskikkelse sp inngår Simba i den totale katastrofen.
Simba er jeg enig med er mer «prosjekt». Litt ala Løfgren, Hustad og Mehnert var.

VJ har stått som leder i Brann sin største fiasko i nyere tid.
Vi vet ikke alt bak, men virker veldig rart, og dels uansvarlig at det ikke ble konstituert en Sportssjef (f.eks POL) frem til permanent løsning var på plass.

Brannsupporter.

Go Up