• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Felix Horn Myhre

Started by Gulløl, April 30, 2021, 14:37:13 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Larsendos

Vi hadde en trener som har vunnet Allsvenskan med to forskjellige klubber. Blir jo som å si at Solbakken er en taktisk ubrukelig trener fordi han ikke fikk det til i Køln.

Lillestrøm sender en mann ekstra inn i feltet før skåringen. Vår kaptein Pedersen får dessverre ikke dette med seg, og Lillestrøm er i overtall. Kolskogen tar ut feil mann. Blomberg har mulighet til å gjøre det vanskelig for Lehne Olsen, men han blir for veik.


krakra

Uansett hva Norling gjorde i Sverige så var det jo åpenbart at han verken hadde særlig mye kunnskaper om Brann og norsk fotball, eller noen betydelig interesse for  sette seg inn i det. Han visste knapt hvem vi møtte, eller hvordan de spilte. En ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

Blomberg gjør det jo vanskelig for Lehne Olsen, som får en dårlig avslutning. At en spiss får avslutte et og annet innlegg må man jo regne med. Særlig når Brann legger seg så lavt som de gjør, men situasjonen hadde ikke vært farlig hvis Holmen Johansen hadde gjort jobben sin.

Lasaron

Fra der jeg satt, tenkte jeg der og da, at Holmen gjorde en god redning. Var det feil av meg?
Tren på langskudd

krakra

Den ser kanskje god ut fordi Holmen Johansen er såpass tung(som jo Opdal også er, så vi er vant med det), men det er jo en ganske slapp heading(ballen treffer vel nærmest Lehne Olen) en meter unna stolpen, så den burde være mulig å holde eller eventuelt ikke slå rett foran målet.

Larsendos

Quote from: krakra on July 02, 2021, 16:29:38 PMEn ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

Vi hadde dessverre et lag som ikke var i nærheten av Tippeliga-nivå. Inn kom Heltne Nilsen og Kristiansen fra Vålerenga. Heltne Nilsen var den beste og viktigste spilleren i Brann den tiden han var her. Vi har også sett hvor fryktelige vi ble med en gang han dro. 

Jose Arrogantio

Quote from: Larsendos on July 02, 2021, 19:18:07 PM
Quote from: krakra on July 02, 2021, 16:29:38 PMEn ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

essverre et lag som ikke var i nærheten av Tippeliga-nivå. Inn kom Heltne Nilsen og Kristiansen fra Vålerenga. Heltne Nilsen var den beste og viktigste spilleren i Brann den tiden han var her. Vi har også sett hvor fryktelige vi ble med en gang han dro. 

Om alt det tok var to spillere inn var laget veldig nært Tippeliga-nivå og med tanke på at det måtte ikke så altfor mange nye til for sølv året etter så er jeg rimelig sikker på at laget var på Tippeliga-nivå allerede.

krakra

Heltne Nilsen spilte sin første Brann-kamp i runde 16 mot Follo. Da hadde vi allerede tatt ti poeng på fem kamper etter at Norling fikk sparken. Før dette hadde vi tatt 14 poeng på ti kamper. Så det var et ganske umiddelbart løft da Norling forsvant, som ikke startet med at SHN kom inn. Etter at SHN kom inn tok vi 29 poeng på de resterende 15 kampene. Vi fortsatte altså i samme sporet som før han kom. Kristiansen kom vel tre runder senere.

Vi hadde neppe rykket opp hvis vi hadde beholdt Norling og hentet Heltne Nilsen. Den tror jeg er ganske grei? Det store skillet i den sesongen var trenerskiftet. Før da lå vi altså på nedre halvdel av OBOS-ligaen med spillere som Amin Nouri, Erik Huseklepp, Jacob Orlov, Jonas Grønner, Kristoffer Barmen, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Marcus Pedersen og Fredrik Haugen med flere på laget. Sier alt om Norling.

Jose Arrogantio

At vi ble dårligere etter at Heltne Nilsen forsvant er forresten et godt eksempel på dårlig logistikk og stallplanlegging de siste årene. Det er ikke bare spilleren som forsvant, men spillertypen og lederen også. Heltne var en sentral spiller på laget, og har ennå ikke blitt ordentlig erstattet tre år senere. Under LAN hentet vi andre typer og forventet at de kunne gjøre samme jobben i samme rollen med samme ansvar som Heltne gjorde, som blir feil. Blir litt som å erstatte en spiss med en ving og forvente at vingen scorer mål som spissen.

Under KI har vi fortsatt mye i det samme sporet.

Spelaren

To spillere inn og brått er betegnelsen "ikke i nærheten av tippeliga-nivå" en saga blott. Neppe.

Norling var problemet. Kåre er problemet.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Larsendos

Problemet er kanskje hos supporterne som lager «treneren etter»-tråder før den nye treneren har hatt sin første arbeidsdag.
Og kunstgress skal vi i hvert fall ikke ha.

krakra

Hvis problemet er supporterne så er det nok de av dem som tror at man bare kan hente en trener som har tatt gull et annet sted, hente de rette spillerne og vipps så er Brann er topplag. De som maner om tålmodighet, men likevel vil hoppe over alle stegene for å bygge en solid toppklubb. De som vil sparke daglige ledere, styreledere og hele styret hvis laget taper, men som vil frede treneren.

Larsendos

Ikke lett for Norling å vinne kamper i OBOS når spillerne spiller på 10% av sitt nivå.
Kampen mot Levanget er et veldig godt eksempel på det. Haugen og Barmen burde blitt sendt ut dørene sammen med Norling etter den kampen. Forræderi kalles det. Men de guttene er bergensgutter som vet hva supporterne vil. Supporterne ville ha ny trener. Haugen og Barmen ville ha ny trener.

Heltne Nilsen ble aldri erstattet fordi slike spillere ikke vokser på trær. Det er ikke bare til å hente en defensiv midtbanespiller med like styrker så er jobben gjort. Rosenborg har ikke klart å erstatte Mike Jensen heller. Selv om de prøver med den ene stjernesigneringen etter den andre.

krakra

July 03, 2021, 09:00:14 AM #62 Last Edit: July 03, 2021, 09:02:04 AM by krakra
Så at spillerne underpresterer hadde ikke Norling noe ansvar for. Du tror de gjorde det med vilje. At det var viktigere å bytte Norling enn å rykkenopp? Hvorfor i så fall?

Hvorfor trekker du fram Haugen og Barmen forresten? Hva med Demidov, Acosta, Nouri, Pedersen, Orlov? Dette er jo spillere som burde dominert i OBOS.

Larsendos

Treneren til Kroatia hadde også ansvaret i kampen mot Norge på Ullevaal i 2015. Men det hjelper ikke når Modric, Rakitic og co ikke var fornøyd. Vi her hjemme hyllet Tom Høgli, Jo Inge Berget og Even Hovland. Men faktumet er at Kovac hadde mistet garderoben. Han ble sparket 3 dager etter den grusomme forestillingen mot Norge.

krakra

Vet vi at spillerne ikke var fornøyd med Norling?

SK

July 03, 2021, 11:55:16 AM #65 Last Edit: July 03, 2021, 11:57:42 AM by SK
Quote from: krakra on July 02, 2021, 21:45:43 PMHvis problemet er supporterne så er det nok de av dem som tror at man bare kan hente en trener som har tatt gull et annet sted, hente de rette spillerne og vipps så er Brann er topplag.

På den annen side er det nok av de her på forumet som tror ting løser seg ved å hente uerfarne trenere fra OBOS eller lenger ned som har prestert i 1-2 år på det nivået og aldri trent lag på et høyere nivå også. Det har vært et gjentakende mønster i alle år, med en syklus på 1-2 år for hver slik trener man snakker opp ut fra hvem som gjør det bra i øyeblikket. Akkurat nå er det Røssland som har tatt over denne stafettpinnen etter Landro. Uten at det er noen kritikk av Røssland, som vel må være et av de bedre forslagene fra dette nivået. Men hvor enkelte virker å overse den skyhøye risikoen det er å ansette en slik trener.

Lasaron

Skyhøy risiko? Tenker du på lønn? En trener med relativt lav lønn på vei opp?

Tren på langskudd

gladiporno

Synes det er fascinerende hver gang noen unnskylder Norling med at spillertroppen var så dårlig når vi allerede har fasiten på det motsatte i hånden. 

krakra

Kanskje han tenker skyhøy sportslig risiko. Vi kunne jo risikert å rykke ned, og deretter ligge på nedre halvdel 10 kamper ut i sesongen. Eventuelt bare stå med fem poeng etter elleve kamper i Eliteserien?

Empirien viser jo at den største risikoen ikke nødvendigvis ligger i de mindre erfarne trenerne. De siste seks trenerne har vært tre trenere med erfaring og medaljer fra Eliteserien og tre trenere uten noen Eliteserieerfaring:

De erfarne:

Steinar Nilsen - Fikk sparken da vi lå på kvalikk til nedrykk
Rikard Norling - Fikk sparken etter å ha rykket ned og ledet oss til nedre halvdel av OBOS-ligaen
Kåre Ingebrigtsen - Sitter utrolig nok trygt etter fem poeng på elleve kamper.


De uerfarne:

Mons Ivar Mjelde - Seriegull, cupgull, sølv og bronse i Eliteserien. Gikk videre fra gruppespillet i UEFA-cupen
Rune Skarsfjord - 4. plass og finale. Fikk sparken etter en 8. plass i Eliteserien
Lars Arne Nilsen - Opprykk, sølv og bronse i serien. Fikk sparken midtveis i sesongen mens laget lå på øvre halvdel.


Jeg ser ikke noe mønster her som tilsier en enorm risiko i å hente "uerfarne" trenere kontra meritterte trenere. Kanskje man burde gå litt vekk fra den tankegangen. Kanskje man burde se litt mer på hva de faktisk har å by på?


Jose Arrogantio

De to mestvinnende trenere hos Brann de siste 20 årene hadde ingen erfaring på høyeste nivå før Brann. LAN og Mjelde.

De to trenerne med verste meritter i Brann de siste 20 årene har hatt gull på høyeste nivå i Norge eller Sverige. KI og Norling.

Jeg kommer ikke på noen trener med Eliteserie-erfaring før Brann de siste 20 årene som har vunnet medalje i det hele tatt faktisk. Teitur var siste med slik erfaring som vant medalje for oss, i 2000.

krakra

Så er jo erfaring så mangt. Hvis vi tar Røssland så har han erfaring med å bygge opp et nytt lag fra grunnen av (etter Mjelde) med en klar spillestil, offensiv fotball og unge spillere. Har har levert til nærmest en "tier på børsen" på alle disse områdene: Resultater, utvikling av spillere som har blitt solgt til et høyere nivå, underholdende og offensiv fotball.
Men disse erfaringene har altså vært på et lavere nivå enn det Brann spiller på, for øyeblikket.

Kåre har erfaring med å ta over en veletablert, godt voksen stall med Eliteserieprofiler i alle ledd hos en klubb med en godt innarbeidet spillestil, som de siste trenerne hadde veket fra. Han leverte, under disse forutsetningene, til en tier på børsen når det gjaldt resultater, men fikk kritikk både for måten spillet utviklet seg på, og for bruken av unge talenter etter hvert.

Når Brann da annonserer et prosjekt der de skal bygge et nytt lag med unge, lokale spillere og offensiv fotball. Hvem av disse to har mest relevant erfaring, egentlig? Hvilket prosjekt ligger nærmest dagens Brann-prosjekt? Røsslands Åsane-prosjekt, eller Kåres RBK-prosjekt?

SK

July 03, 2021, 13:09:08 PM #71 Last Edit: July 03, 2021, 13:13:28 PM by SK
Er ikke det at uerfarne trenere ikke kan fungere, men holder fast på at dette er høy risiko som undervurderes. Poenget er jo at det så godt som alltid er slik type trener som trekkes frem av mange som løsningen for hvem vi skal gå for. I ettertid ser man stort sett at disse trenerne ikke var få fantastiske som man antok. Eksempel David Nielsen, Landro (enn så lenge, kan muligens endre seg) etc.

Disse trenerne som dere her trekker frem i Mjelde og LAN, snakker man ellers ned i andre sammenhenger. Men for å ta disse, så ansatte vi jo LAN da vi var i OBOS selv, og han hadde erfaring og meritter på det nivået.

Mjelde er et unntak, men han var jo intern fra klubben over lang tid og selv om han hadde liten erfaring som trener, så kjente han klubben, mekanismene og forholdene bedre enn noen. Dette er en vesentlig del av det å ta jobben i Brann, og som er en stor del av utfordringen for enhver som kommer inn. Da spesielt uerfarne trenere fra lavere nivåer. Trenerjobben i Brann krever en egen evne til å håndtere dette også, det holder ikke kun å være taktisk sterk. Ta f.eks. Røssland, han kommer ikke til å få i nærheten av samme arbeidsro og forutsetninger for å lykkes i Brann som han har i Åsane.
Jeg har alltid ment at Mjelde er en god trener og det gjør jeg fortsatt, men hadde ikke Kvisvik kommet inn på sommeren i hans første sesong som Brann-trener hadde vi mest sannsynlig rykket ned det året. Så nær var han å bli en uerfaren flopp kontra hva han ble til slutt.

Synes heller ikke at Skarsfjord var noen suksess i Brann i det hele tatt, selv om det kunne gått værre. Alle ville jo bli kvitt fyren. Det går også an å fortelle hele historien, f.eks. når man nevner 4.plass for Skarsfjord så hadde Steinar Nilsen en 5. plass.
Jose Arrogantio


Quote from: Larsendos on July 03, 2021, 07:22:38 AMIkke lett for Norling å vinne kamper i OBOS når spillerne spiller på 10% av sitt nivå.
Kampen mot Levanget er et veldig godt eksempel på det. Haugen og Barmen burde blitt sendt ut dørene sammen med Norling etter den kampen. Forræderi kalles det. Men de guttene er bergensgutter som vet hva supporterne vil. Supporterne ville ha ny trener. Haugen og Barmen ville ha ny trener.

Heltne Nilsen ble aldri erstattet fordi slike spillere ikke vokser på trær. Det er ikke bare til å hente en defensiv midtbanespiller med like styrker så er jobben gjort. Rosenborg har ikke klart å erstatte Mike Jensen heller. Selv om de prøver med den ene stjernesigneringen etter den andre.

Har du noen som helst kilde for at Norling hadde mistet garderoben? Inntrykket mitt var at han var godt likt blant spillerne.

RBK er ikke akkurat et godt eksempel på en velstyrt klubb de siste årene. Elfsborg hadde erstatter for Nilsen klar allerede før de solgte ham, og laget erstatteren kom fra erstattet ham tidlig med en spiller fra OBOS. Jeg kan ikke nok om dansk eller svensk fotball, men jeg ser begge erstatteren har fått regelmessig spilletid fra start på lagene sine, uten at lagene ser ut til å være spesielt verre sammenlignet med fjoråret så langt. Men det er litt tidlig å bedømme ennå riktignok. Men det burde vært mulig for Brann å i det minste funnet en lik spillertype som Nilsen innen nå, de er ikke så sjeldne.

Jose Arrogantio

Quote from: SK on July 03, 2021, 13:09:08 PMEr ikke det at uerfarne trenere ikke kan fungere, men holder fast på at dette er høy risiko som undervurderes. Poenget er jo at det så godt som alltid er slik type trener som trekkes frem av mange som løsningen for hvem vi skal gå for. I ettertid ser man stort sett at disse trenerne ikke var få fantastiske som man antok. Eksempel David Nielsen, Landro (enn så lenge, kan muligens endre seg) etc.

Disse trenerne som dere her trekker frem i Mjelde og LAN, snakker man ellers ned i andre sammenhenger. Men for å ta disse, så ansatte vi jo LAN da vi var i OBOS selv, og han hadde erfaring og meritter på det nivået.

Mjelde er et unntak, men han var jo intern fra klubben over lang tid og selv om han hadde liten erfaring som trener, så kjente han klubben, mekanismene og forholdene bedre enn noen. Dette er en vesentlig del av det å ta jobben i Brann, og som er en stor del av utfordringen for enhver som kommer inn. Da spesielt uerfarne trenere fra lavere nivåer. Trenerjobben i Brann krever en egen evne til å håndtere dette også, det holder ikke kun å være taktisk sterk. Ta f.eks. Røssland, han kommer ikke til å få i nærheten av samme arbeidsro og forutsetninger for å lykkes i Brann som han har i Åsane.
Jeg har alltid ment at Mjelde er en god trener og det gjør jeg fortsatt, men hadde ikke Kvisvik kommet inn på sommeren i hans første sesong som Brann-trener hadde vi mest sannsynlig rykket ned det året. Så nær var han å bli en uerfaren flopp kontra hva han ble til slutt.

Synes heller ikke at Skarsfjord var noen suksess i Brann i det hele tatt, selv om det kunne gått værre. Alle ville jo bli kvitt fyren. Det går også an å fortelle hele historien, f.eks. når man nevner 4.plass for Skarsfjord så hadde Steinar Nilsen en 5. plass.

Skarsfjord hadde også erfaring som hovedtrener i Eliteserien før Brann for så vidt. Han kunne like gjerne blitt listet med de erfarne.

Men det er vel naturlig at slike type trenere som gjør suksess på lavere nivåer trekkes fram. Alternativene er som regel trenere fra andre ligaer som folk ikke kjenner, trenere som er arbeidsledig fordi de feilet, eller trenere som er urealistiske fordi de må kjøpes fri og/eller neppe vil forlate klubben sin til fordel for Brann.

ZsoltKorcsmar

Norling var vel godt likt da han var en fin fyr og stilte null krav.

De fleste foretrekker vel en smilende sjef som stiller lite krav og stoler på at alle gjør sitt beste, fremfor en som stiller høye krav, detaljestyrer alt og «henger over deg».

Må ha vært ekstremt behagelig å være brann-spiller under Norling; relativt lite treninger, lav intensitet og mest spill og morro. Høy lønn tikket inn på konto uten at man måtte løpe rundt med melkesyre og blodsmak i kjeften.

Mange med ambisjoner i eliteserien som vil irritere seg over slikt og kreve endringer, men er nok også rikelig av de som foretrekker færre og mer behagelige timer på jobb, null alkoholforbud etc. dersom lønnen er lik.

Finfin respons

Ryktet er at spillerne (noen) gikk mer forvirret ut av taktikk møtene med Norlings enn da de gikk inn på møtene.

Så er det mr. råttent eple. Trauste Gilli bekreftet dets eksistens i et intervju før odd kampen. Eplet forsvant før denne sesongen. Samholdet ble helt annerledes visstnok.

Men vi ser det ikke i form av resultater..
Kanskje.

Finfin respons

Unnskyld, Felix. Dette ble litt feil.

Til
Historikere og arkeologer i fremtiden:
Felix har lite med trenerproblemet i Brann å gjøre, han bare kom til klubben akkurat nå.
Dessuten glemmer vi som skrev her hvilken tråd ulike tema skal skrives i.

Ps:
Lykke til med bacheloroppgaven om Sk Brann og dets psykologiske påvirkning på fortidsmennesket.
Kanskje.

Jose Arrogantio

Quote from: Finfin respons on July 03, 2021, 15:19:14 PMUnnskyld, Felix. Dette ble litt feil.

Til
Historikere og arkeologer i fremtiden:
Felix har lite med trenerproblemet i Brann å gjøre, han bare kom til klubben akkurat nå.
Dessuten glemmer vi som skrev her hvilken tråd ulike tema skal skrives i.

Ps:
Lykke til med bacheloroppgaven om Sk Brann og dets psykologiske påvirkning på fortidsmennesket.

Haha, fantastisk :D

Og ja, jeg glemte hvilken tråd jeg var i mens jeg skrev.

Kagain

Quote from: Larsendos on July 02, 2021, 21:35:36 PMProblemet er kanskje hos supporterne som lager «treneren etter»-tråder før den nye treneren har hatt sin første arbeidsdag.
Og kunstgress skal vi i hvert fall ikke ha.

Jeg vet at dette er i FHM-tråden, men jeg svarer bare på denne før jeg går videre på FHM. Jeg syns det er morsomt at det som blir trukket frem blant supporterne er at lager "treneren etter" før ny trener har kommet til. Det sies at det kun er to ting som er sikkert her i verden: døden og skatter. Jeg vil ta vekk dette med skatter da mange folk med gode regnskapsførere har vist at skatt på ingen måte er garantert. Men jeg vil gjerne legge til en annen ting som er vel så sikkert som døden, og det er at "ein skigard kan ikkje vara evig, kan ikkje vara evig veit du", altså at det er ekstremt få eksempler på en klubb som har holdt på en trener fra hans profesjonelle karriere startet til han la opp. Jeg tror det er en trener i England som var hovedtrener for en klubb i over 20 år. I den norske ligaen har vi ikke sett noe så ekstremt. Det nærmeste vi kommer er Hansen hos "de brune" og Fagermo i Odd. Hva er det du sier? Er ikke Fagermo trener i Odd lenger? For en overraskelse. Derfor føler jeg at jeg har ryggen klar når jeg lager en "treneren etter..." tråd. Jeg kommer til å gjøre det neste gang (med mindre noen er kjappere enn meg) om Brann så får tak i Marcelo Bielsa som trener.

Når det gjelder FHM så har jeg også forstått det på han så vel som styrende krefter i Brann ser for seg denne karen som midtbanespiller. Det som er mer usikker for meg er om de tenker indreløper eller defensiv. KI liker jo indreløpere av Helge Haugen-kaliberet med stor motor og som kan springe i 90 minutter uten å gå tom. Jeg tror ikke FHM har de ferdighetene. Ankermessig vil han vel kanskje være en mer kompetent versjon av Rasmussen-typen av defensiv midt. Jeg håper jo selvsagt at han skal være en sjef og innpisker også, men jeg forventer ikke det.

Pyton

Grunnen til at Fagermo ville bruke FHM som back var at han kunne «løpe hele dagen» og har en enorm løpskapasitet. Om det kan forsvare en indreløper rolle under KI vet jeg ikke men tror nok han kan dekke begge roller veldig bra. Rekdal hentet han til VIF som def midt / en av to sittende på midten. Får han sjansen til å utvikle seg i disse rollene tror jeg vi har gjort en lite kupp.

krakra

Det vi virkelig trener er jo en leder som kan ta styring både offensivt og defensivt på midtbanen. Slike spillere vokser ikke på trær og må trolig dyrkes fram. Mitt inntrykk er at Horn Myhre kan bli en slik spiller. Gode allroundferdigheter og veldig solid med ballen. Bare å gi ham tid og tålmodighet som defensiv midtbane.

Daniel Pedersen faller egentlig igjennom på begge områder, og Rasmussen er alt for udisiplinert. God offensivt, men etterlater store rom defensivt. I like med sine midtbanekollegaer.

Finfin respons

For meg ser det ut som en av de viktigste nøklene i logistikken er Defensiv midtbane anker.

Vi ser hvordan Rosenborg sliter uten dansken, selv om Hoff har kvaliteter.

Andresen var ufattelig god.
Og Austin hadde sine styrker og svakheter.

I 2014 ble Badji brukt helt feil.
Sivert hadde sine enorme styrker og enorme svakheter, som ikke ble kompensert med ballsikre pasningssikre stoppere.

Yttergård Jenssen hadde ikke tempoet inne og var helt katastrofe.

Soltvedt hentet Pedersen, og ble "sparket" for sin logistikk. Sliter med å se at han likevel skal være nøkkelen.

Jeg er usikker på Rasmussen, han trenger tid i rollen, og kan bli veldig god i den, men har Brann tid? Nei.

Gerson kan jo være den rette men ikke så lenge han er skadet.

Kanskje Felix er rett mann?
Kanskje.

Lasaron

Felix virker å være en god signering. Han ser ut til å være litt god på alt, og opptrer svært rutinert i forhold til alder.
Tren på langskudd

Churchill

Felix har imponert i en posisjon han selv misliker. Ser for meg at han blir en enda større suksess når vi får dekning på backen som gjør at vi kan skyve ham frem på midten, hvor han hører hjemme.
...we shall never surrender.

krakra

Bare å kjøre inn Blomberg det.

Nixon

Tror neppe det skjer mot Mjøndalen. Men så er det en liten pause der Horneland lettere kan spille inn noen nye posisjoner.
Rød makt på Hansa!

krakra

Slår vi Mjøndalen er vi inne i en flytsone der vi kan tillate oss å gjøre en eller to endringer for å få folk inn i sine beste posisjoner. Pedersen sliter som indreløper, og Felix kan ta hans plass. Så må vi få i gang Blomberg. Det kan ikke være sånn i Brann at med en gang en ung spiller får en formsvikt, så er han ferdig i klubben. Felix har et veldig stort potensiale på midtbanen. Ser ikke helt det samme potensialet på backen, selv om han er grei der. Synd hvis en såpass spennende spiller skal være potet og nødløsning i feil posisjon veldig lenge.

esp123

Syns Felix Horn Myhre var meget god på backen. Han har en presis og bra fot,  noe som går veldig bra med både i oppspillsfasen og når han kommer i innleggposisjon. Han har også ro og ganske bra aks på de første meterne.


Han er såpass bra nå at jeg vil ikke flytte han opp på midten helt ennå. Han gir oss noe annet  på backposisjon enn det Blomberg kan tilby. Vi har også veldig gode alternativer på midten i Rasmussen, Sakor, Skaanes og Wassberg.

ostraume

Felix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Superjack

Felix fungerer godt på backen.
Ser ingen grunn å flytte han.

Det må i så fall være om han tar plassen til kaptein Pedersen på midten.
Han skal ikke ut av laget i alle fall.
 
Brannsupporter.

krakra

Quote from: ostraume on September 27, 2021, 12:56:46 PMFelix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
Ikke ut, men opp. Opp til posisjonen kan dro til Brann for å spille. Som Brann hentet ham for å spille i. Hvor han er klart best og har det klart største potensialet.

ostraume

Som indreløper? Vet vi at det er der han har størst potensiale? Det kan jo tenkes, men jeg er langt fra sikker.

Nå har vi rimelig god bredde på indreløperplass, særlig om Sakor begynner å røre på seg for alvor, så det gir god mening å holde FHM på backen.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

esp123

Quote from: krakra on September 27, 2021, 13:19:44 PM
Quote from: ostraume on September 27, 2021, 12:56:46 PMFelix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
ut, men opp. Opp til posisjonen kan dro til Brann for å spille. Som Brann hentet ham for å spille i. Hvor han er klart best og har det klart største potensialet.

Jeg er ikke med på at han har klart størst potensial på midten, men mest fordi han er en meget god back! Det å ha skapende, ballsikre og kreative backer er en fordel. Spesielt når høyrestopper er så ubrukelig offensivt som det Pallesen og Kolskogen har vist seg.

krakra

Det er en grunn til at både han og Brann var samstemte i at han skulle satses på som midtbanespiller. Det er der han har størst potensiale. Han spiller back fordi alternativene har slitt, men Blomberg er en god høyreback med et veldig høyt potensiale som slet på et lag som overhodet ikke hang sammen. Slår man Mjøndalen er man etter hvert kommet litt i flytsonen og kan begynne å fase Blomberg inn på et lag som fungerer. Så har vi en god høyreback der. Så kan Felix ta plass på en midtbane som ikke akkurat imponerer, med unntak av Heltne Nilsen.

Det er en grunn til at man leide inn Sakhor. Det var jo et lån som mange forsvarte tross den store midtbanebredden nettopp fordi vi mangler kvalitet på midtbanen. Det er en grunn til at Pedersen fortsatt er i førsteelveren. Vi har mange midtbanespillere, men er det mange potensielle klassespillere der?

- Heltne Nilsen? - Ja, i sin veldig spesifikke rolle
- Pedersen? - Nei
- Skaanes? Nei
- Wassberg? Ja, om noen år, men hans vei til en fast plass i førsteelveren er nok via kanten inntil han har fått litt flere kilo på kroppen
- Sakhor? Kanskje, men han er jo bare her på lån ut sesongen.
- I utgangspunktet kanskje, men han har slitt veldig lenge nå
- Rasmussen - Han mangler jo motoren til å spille indreløper.

Jeg syns heller ikke Horn Myhre er -så- god på backen som det sies. Han var på halvdistanse på 1-1 i går, og han er ofte feilplassert. Han er også litt passiv i det offensive spillet, selv om han er god i oppbyggingen og hadde et strålende innlegg i går. Alle de egenskapene som trekkes fram er jo egenskaper vi trenger, og mangler, på midtbanen også.

Kagain

Quote from: krakra on September 27, 2021, 15:11:59 PMDet er en grunn til at man leide inn Sakhor. Det var jo et lån som mange forsvarte tross den store midtbanebredden nettopp fordi vi mangler kvalitet på midtbanen. Det er en grunn til at Pedersen fortsatt er i førsteelveren. Vi har mange midtbanespillere, men er det mange potensielle klassespillere der?

Mener du "lån" (altså i anførselstegn?). Da Brann hentet Sakor skrev de jo eksplisitt følgende:

"Vajebah Sakor (25) kommer gratis til Brann etter at hans kontrakt med den greske klubben OFI Crete gikk ut tidligere i sommer."

https://www.brann.no/nyheter/vajebah-sakor-er-klar-for-brann

Forstår det slik at han er her på korttidskontrakt, men mistenker at han er en dyr mann, og at det derfor blir mer et "lån" enn en faktisk permanent signering.

Når det gjelder FHM så kan han sikkert bli en god back, men jeg er enig med det i at han kan bli en dominerende midtbanespiller. Jeg tror også det var du som i et annet innlegg pekte på at fyren kan risikere å bli en av disse potetene i stedet for å få utviklet seg til en toppspiller.

Jeg har ikke sett så mange intervju med fyren, men han var jo klar på at han gikk til Brann fra VIF pga. at han hadde blitt lovet en midtbanerolle i stedet for back som han selv mente han ikke trivdes på. Om Brann bryter med dette så er det jo lov å være litt urolig for hvordan han vil reagere på dette.

esp123

Brann må til syvendes og sist tenke på Brann. Akkurat nå trenger Brann FHM som back, og da må han forholde seg til det. Og det tror jeg han innser selv. Jeg tror han aller mest bare har lyst på jevnlig spilletid.

Brann har et tøft kampprogram mot slutten av sesongen, så selv om vi er i flyten nå så har vi langt fra sikret plassen. Å flytte FHM vekk fra backplassen akkurat når han har blitt skikkelig varm i back-trøyen er unødvendig. Utvikling av enkeltspillere får vi legge i skuffen til vi har litt mer å gå på.

Nixon

Det er ikke noe som er hogget i stein. Etter kampen på søndag vil det bli tid til å teste ut ulike konstellasjoner på trening. Felix har lang erfaring fra midtbanen og kan fort bli varm der også. Det samme med Blomberg.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Quote from: esp123 on September 27, 2021, 15:43:15 PMBrann må til syvendes og sist tenke på Brann. Akkurat nå trenger Brann FHM som back, og da må han forholde seg til det. Og det tror jeg han innser selv. Jeg tror han aller mest bare har lyst på jevnlig spilletid.

Brann har et tøft kampprogram mot slutten av sesongen, så selv om vi er i flyten nå så har vi langt fra sikret plassen. Å flytte FHM vekk fra backplassen akkurat når han har blitt skikkelig varm i back-trøyen er unødvendig. Utvikling av enkeltspillere får vi legge i skuffen til vi har litt mer å gå på.

Det er nettopp derfor jeg er for at Brann må tenke over hva de gjør.

En ting er omdømmet til Brann. FHM kom til Brann med lovnader om at midtbanen var der de så han for seg. Derfor valgte han, en meget lovende ungfole, Brann fremfor å holde seg i VIF som back. Om Brann står frem som et lag som sier akkurat det spilleren vil og går tilbake på det etterpå vil det til syvende og sist gjøre utslag på omdømmet til klubben. Kan hende at neste gang man er i en slik situasjon så vil den aktuelle spilleren tenke "Brann lover og lyger, jeg går heller til Bodø Glimt, får en lavere lønn men på sikt kan jeg få en proffkarriere siden jeg får spilt meg inn i den posisjonen jeg antageligvis er best på".

En annen ting er at Brann trenger penger. Om de tar en spillere som FHM, og lar han lide i en potetrolle er det fare for at de ikke for så mye penger igjen for han. Med mindre det skulle vise seg at han blomstrer voldsomt som back ala Philipp Lahm. Da er det bedre at han får spille i den posisjonen som han har mest lyst til å være i og som det virker som han har størst potensiale for (lyst har mye å si for treningen man legger ned). Går det bra så kan det være at den godeste FHM bringer store penger inn i en slunken klubbkasse.

En annen fordel er at Blomberg, en spiller som flere klubber var interessert i, kan få sjanse til å spille seg opp og inn på en høyrebackrolle. Så kan det hende at også han enten gjør en veldig god jobb for Brann og blir en viktig back, eller at han blir solgt for en pen profitt...

Edit: Legg merke til at jeg ikke tar til orde for å la FHM spille på midtbanen fordi "det er så synd i han stakkars", men fordi jeg tror at det er der Brann har mest å tjene på han.

krakra

I tillegg må en huske det Nixon er inne på. Det er snakk om å omskolere Felix Horn Myhre til midtbanespilller. Det er det som er hans beste posisjon. Det har både Brann og Horn Myhre selv sagt. Det er heller ikke sånn at han har dominert på backen akkurat, og alternativet er også en god spiller. I tillegg til det så har vi slitt på midtbanen og trenger nettopp Horn Myhres ferdighetspakke der. Etter Mjøndalen-kampen er det god tid til å øve inn en liten justering på laget.

Det å utvikle en spiller med stort talent i hans beste posisjon er ikke motstridende til å tenke på Brann. Det burde jo egentlig være en selvfølge. Og her trenger det ikke å koste noe. Det kan tvert imot lønne seg med en gang. Midtbanen vår sliter.

Corran

Selv om han spiller back her og nå så er situasjonen en annen enn i vif.
Der fikk han beskjed om at han ikke fikk spille midtbane, men kunne bli brukt som backup og på backen var han vel ikke første valget.
Han sa vel også at han ikke hadd enoe i mot å spille back men ville satses på.
Tror ikke han blir sur over at han nå spiller fast på backen, men vil kanskje satses på i lengden som midtbane spiller
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Go Up