• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Felix Horn Myhre

Started by Gulløl, April 30, 2021, 14:37:13 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kagain

Jeg ser at han har "gitt opp" å bli brukt som midtbanespiller nå, og sagt at han vil fokusere på back. Eller som BA formulere det: han har gitt opp drømmen.

https://www.ba.no/gjor-som-treneren-sier-na-blir-han-back/s/5-8-1796049

Jeg syns dette er trist. Det blir litt som da Karadas ble tvunget til å gå for en posisjon. Karadas gjorde det greit nok, men det er lov å spørre seg om han ikke kunne fått enda en større karriere om han hadde gjort som planlagt.

Jeg ville mye heller hatt en defensiv midtbanespiller ala FHM enn at Brann legger seg på den primitive linjen som krever at Sønnen har en nøkkelposisjon.

Det blir også litt trist for Blomberg, som ikke får sjansen til å spille seg opp som back om dette fortsetter. Horneland virker jo ikke som en som rullerer mye med mindre han er nødt med tanke på skader.

krakra

Jeg syns ikke "han var bedre enn Blomberg" er et spesielt godt argument. Horn Myhre ble plassert der som en nødløsning fordi Blomberg var ute av det. Han løste det helt greit, ikke noe særlig mer enn det. Målet for Blomberg må jo være å finne tilbake til det nivået han hadde i Åsane, og viste prov på i starten av Brannkarrieren. Da er han i mine øyne bedre enn Horn Myhre var i høst.

Så er spørsmålet hvor mye Horn Myhre har å gå på. Hvilke egenskaper har han som ikke fikk skinne i fjor, men som skal skinne i år?

Vi får se. Kanskje har Horneland rett, men hvis Blomberg tar seg i nakken og finner 2020-formen, så utkonkurrerer han Myhre og da bør Myhre satses på som midtbanespiller. Ikke være backup for Blomberg.

Kagain

Kan hende Horneland gjør som de som ville ha Barmen som spiss, ombestemmer seg og lar FHM spille midtbane. Jeg er kanskje fryktelig naiv nå, men jeg mener jo at det må være mulig å legge en taktikk som ikke avhenger av at den defensive midtbanespilleren er mer en slags organisk og bråkete jordfreser enn fotballspiller. FHM har fått mer defensiv erfaring av sin tid på backen og det burde være mulig at han kunne gjøre en god jobb som defensiv midt i stedet for Sønnen. Kanskje spesielt nå når Brann har fått en kjeftesmelle i mål (ifølge BA). Men igjen, dette er Horneland sitt valg...

Corran

FHM har ingenting i mot å spille back og løste jobben greit + i høst og etter min mening bedre enn Blomberg.
Han gikk ikke fra vif pga at han måtte spille back, han gikk pga at han satt på benken og måtte spille back på treningene. Dette har han sagt flere ganger når media vil lage sak om at han gikk pga at han ikke ville spille back.
Når Horneland tok over ville han bruke ham som back og mente han hadde størst potensiale der.
FHN vil spille fast og bryr seg ikke mye om det er back. Han følte seg litt ukomfortabel med ny plass i starten men kom mer inn i det og føler nå at det kommer til å bli enda bedre når han får en full oppkjøring som det.

Og at alle er så opptatt av at han er så mye bedre som midtbane skjønner eg ikkje for ingen har sett ham spille mye i den posisjonen på et par år. Han slet benk i vif og har vel en kamp på midtbanen i Brann.

Eg e spent på utviklingen hans på back og tror han kommer til å bli meget god der i år.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Pete05

January 19, 2022, 09:01:41 AM #104 Last Edit: January 19, 2022, 09:03:27 AM by Pyton
Nå er også BT «på ballen», nesten for å skape en konflikt som ikke virker å være der? Blir reell konkurranse om begge back plassene, FHM og Blomberg på høyre og Kristiansen og Wolfe på venstre. 

https://www.bt.no/fotball/i/jaMOqA/horneland-slaar-fast-at-myhre-fortsetter-som-hoeyreback-i-brann

Men måtte ta et dypdykk i VIF historien vedr spilletid og posisjoner. FHM har spilt nesten overalt på banen under Deila/Fagermo. Han spilte såpass godt på midten at han ble tatt ut til både U20 og U21 laget i de store turneringene. Deila brukte han både som anker og indreløper, både venstre og høyre side. I tillegg spilte han flere kamper som kant, der også begge sider. Fagermo uttalte han at ikke visste helt hvem som var best som anker av Oldrup og FHM når han overtok men Oldrup som hans hjertebarn fikk rollen. Etter dette har også Fagermo brukt han på begge sider som back, indreløper begge sider og anker når Oldrup vært skadet, måtte spille stopper. Han må kunnes sies å være rimelig anvendelig men aldri fått sjansen til p utvikle seg i en posisjon. Det tror jeg kanskje var hovedårsaken til at han forlot vif.

Back plassen er noe nytt fra siste år, nesten fordi Fagermo trengte backer. Og det samme gjelder litt her i Brann. Blomberg sviktet og det var litt desperasjon for å finne en løsning. Når en trener skal omskolere en spiller (nesten mot hans vilje) så er det trenerens ord som gjelder. Men du kan neppe forvente deg stor lojalitet om det dukker andre muligheter. Kanskje er det like greit å skille lag? Horneland mener tydeligvis at Blomberg er på vei tilbake (og de er omtrent på samme alder). Hvorfor ikke bare kjøre på den veien?

Rossi

Mitt inntrykk er at FHM er god som back, men klart best på midtbana - og der er han virkelig god. Synes det er litt waste at han skal ned på backen, spesielt med tanke på at vi har en comming man der - hvis han får tillit.
An argument's a collective series of statements to establish a definite proposition. No it isn't. Yes it is! Look, if I argue with you, I must take up a contrary position. But it isn't just saying, "no it isn't." Yes it is!

Belfort

FHM får uansett forholde seg til at i Brann har man det kjekt.

Kagain

Quote from: Belfort on January 19, 2022, 12:26:11 PMFHM får uansett forholde seg til at i Brann har man det kjekt.

Ja, den godeste Ramiro var jo også en back med ideer utover sin stand. Riktignok at han ville bytte klubb (om jeg husker rett), men greit nok.

Corran

Quote from: pidre on January 19, 2022, 10:35:17 AMMitt inntrykk er at FHM er god som back, men klart best på midtbana - og der er han virkelig god. Synes det er litt waste at han skal ned på backen, spesielt med tanke på at vi har en comming man der - hvis han får tillit.
Har du sett ham spille mye midtbane?
Jeg har sett ham i en kamp og synes ikke han gjorde noen kjempe kamp, men blir jo alt for tynt grunnlag til å dra en konklusjon ene eller andre veien.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

Horn Myhre har da spilt en del på midtbanen til VIF i de årene han var det. Ikke så mye fra start, nei, men gjorde mange gode innhopp. Scoret mot Brann gjorde han også fra midtbanen. Glimt hentet ham på lån for (etter sigende) som mulig erstatter for P. Berg. Dette er ikke en spiller man henter fra 3. divisjon. Han har vært på TV før. 

esp123

For meg er det avhengig av hvordan Brann tenker å bruke backen. Skal høyreback ha mye ansvar i det oppbyggende spillet, og være et spillpunkt når man skal sirkulere ballen så er FHM å foretrekke. Skal back gå høyt og bredt og være en som skal utfordre og skape overtall på siste tredjedel så er Blomberg å fortrekke.

Pete05

Han er definitivt best på midtbanen...

Churchill

Man må da kunne finne plass til Felix på midten! Felix-Heltne-Rasmussen.
...we shall never surrender.

Gulløl

Quote from: Churchill on March 26, 2022, 20:48:41 PMMan må da kunne finne plass til Felix på midten! Felix-Heltne-Rasmussen.
Blir nok den foretrukne midtbane trioen fremover. Felix vil løfte seg ytterligere når han  får noen kamper til i posisjonen, tar litt tid å omstille seg tilbake til midtbane fra back.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Husk at Kniklas skal dyrkes.

Superjack

Kniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på
Brannsupporter.

Pete05

Quote from: Superjack on March 26, 2022, 21:14:15 PMKniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på

Det er ihvertfall der pengene ligger ...

krakra

Det er der Branns mulighet til å bli et topplag ligger. Hva slags signal sendes det hvis man ikke engang klarer å satse på Wassberg?

Håper Myhre er første backup for Heltne Nilsen på defensiv midtbane, ikke Moberg. Det er nok der han har størst potensiale. Heltne Nilsen kommer til å få en del karantener i år. På sikt kan Myhre ta over ankerrollen.

Superjack

Quote from: Pyton on March 26, 2022, 21:34:14 PM
Quote from: Superjack on March 26, 2022, 21:14:15 PMKniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på

Det er ihvertfall der pengene ligger ...

Man skal være ganske vanskelig for ikke å se at Kniklas er en god spiller, med kjempepotnsiale.
Kommer seg ut med ballen i bena i utrolig mange situasjoner. Og motstanderene er allerede veldig observante på han.

Må spille mye for å bli bedre i valg. Spille/ikke spille osv.

Skulle helst hatt Kniklas-Felix-Rasmussen som midtbanetrioen. Men Nilsen kaptein blir nok fast inventar.

Tror den første er bedre. Spesielt for et Brann som skal og må føre kampene.
Brannsupporter.

Lasaron

Sønnen hadde nok en gang en god del offensive pasninger som var vellykket. Tør påstå han hadde flere slike enn Felix.
Tren på langskudd

Lasaron

Tung skute tar lang tid å vende. Jeg nevner det her også. Men først vil jeg si at jeg er godt fornøyd med prestasjonene til Felix i gårsdagens kamp. Særlig var han nyttig når vi skulle spille oss ut.

Men jeg påstår altså at Sønnen hadde langt flere offensive, konstruktive, vellykkede pasninger i går enn hva Felix hadde. Er ikke det rart? Siden Felix er kreativ og Sønnen primitiv?
Tren på langskudd

Gulløl

Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:06:24 AMMen jeg påstår altså at Sønnen hadde langt flere offensive, konstruktive, vellykkede pasninger i går enn hva Felix hadde. Er ikke det rart? Siden Felix er kreativ og Sønnen primitiv?
Ikke med hensyn til hvor ganske lite Felix har spilt midtbane i Brann og den siste tiden i VIF. Potensialet er størst som midtbanespiller som han egentlig er tilbake til når han spilte på U21 og andre ungdomslandslag.
I forhold til nivået Felix og Sønnen viste i går vil nok førstnevnte være den som vil løfte seg ytterligere når han får flere kamper på midtbanen i bena, skal bli spennende å se utviklingen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Nå spiller ikke Heltne Nilsen på grunn av sine offensive kvaliteter da. Det er mer en bonus hvis man viser framgang der. Så skjørt som Brann er for tiden, så er vi nok avhengige av Heltne Nilsen, men målet må jo være at han blir overflødig etter hvert, som han ville vært på lag som Molde, Glimt, Viking og VIF.

Jeg tror ikke man bare skal ta for gitt at Myhre bare blir bedre og bedre. Det er lenge siden det har vært sånn i Brann. Han var best som back de første kampene sine der og det er en haug av andre spillere som har startet bra og sloknet etter hvert. Kampen i går var ikke -så- bra heller.

Lasaron

Poenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:39:03 AMPoenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Dine meninger er ikke fakta. Hadde det vært konkrete tall, så hadde det vært fakta.

Lasaron

Quote from: krakra on March 27, 2022, 11:40:56 AM
Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:39:03 AMPoenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Dine meninger er ikke fakta. Hadde det vært konkrete tall, så hadde det vært fakta.

Det har du jammen rett i. Jeg har jo ikke rene tall for dette. Her var jeg nok litt for raus med bruken av ordet fakta. Kanskje Felix hadde flere slike pasninger enn Sønnen i denne kampen, og at jeg sitter igjen med feil inntrykk?


Etter at Sønnen kom hjem i fjor sommer, har det etter mange kamper blitt påpekt at han har levert en del bra offensive pasninger, som bryter med inntrykket av at han bare er primitiv og destruktiv. Likevel blir han på nytt og på nytt beskrevet slik. Det syns jeg er rart.

Jeg skal komme med et nytt forsøk på fakta: Sønnen har langt flere gode, offensive, vellykkede pasninger enn mange brannsupportere_liker_å tro. (Men jeg har ikke konkrete tall på det, var det bare min mening?)
Tren på langskudd

Nixon

Jeg vet ikke hvem av Sønnen og Felix som hadde flest offensive pasninger. Hvordan de enn ser ut og kan måles. Var noen av nest sist eller tredje sist ved noen av målene? Men det jeg la merke til var at Felix hadde mye mer roen i trange situasjoner med tilsynelatende både bedre grunnteknikk og bedre overblikk. For der Sønnen så ut til å bli stresset og måtte kjempe for å beholde ballen, for så å spille i støtte, løste Felix det ofte med en pasning på tvers ut av farlig område til en ledig spiller og fikk vendt spillet på den måten.

Men hvordan han vil løse Sønnen-rollen er ikke så godt å si. Men vi vil kanskje finne det ut i løpet av sesongen. For Sønnen vil garantert komme såpass mange ganger på etterskudd, at han neppe kommer til å være tilgjengelig alle kampene fra sommeren og utover.
Rød makt på Hansa

krakra

May 22, 2022, 14:14:29 PM #127 Last Edit: May 22, 2022, 14:17:35 PM by krakra
Har Myhre blitt back igjen? Venstreback til og med. Det var der han spilte når han kom inn i går og det virker som det er der han skal spille for andrelaget i kveld. Mener han har kommet inn på venstrebacken tidligere også. Spilte høyreback mot Voss.

At den gutten ikke er et soleklart førstevalg på midtbanen til Brann sier litt om hvor overlegen spillerstall vi egentlig har i OBOS. Kanskje han skulle fått seg et opphold i Åsane? Må være bedre enn å være backup på venstrebacken.

fortune

Quote from: krakra on May 22, 2022, 14:14:29 PMHar Myhre blitt back igjen? Venstreback til og med. Det var der han spilte når han kom inn i går og det virker som det er der han skal spille for andrelaget i kveld. Mener han har kommet inn på venstrebacken tidligere også. Spilte høyreback mot Voss.

At den gutten ikke er et soleklart førstevalg på midtbanen til Brann sier litt om hvor overlegen spillerstall vi egentlig har i OBOS. Kanskje han skulle fått seg et opphold i Åsane? Må være bedre enn å være backup på venstrebacken.

Vi har vel ingen annen backup på venstrebacken så lenge vi er såpass tynt besatte på stopperplass, så vi tåler strengt tatt ikke å låne ut Felix. I praksis vil jeg tro at Felix konkurrerer direkte med Rasmussen om plassen, så da er det bedre at han får litt spilletid på backene enn å bare sitte på benken.
First is first, second is nothing

Pete05

Det er vel en ting å spille back men å bli plassert litt her og der gjør nok spilleren rimelig misfornøyd. Fortsetter det slik vil han vekk i neste vindu. Det var også en av grunnene til at han forlot VIF og et klart brudd med hva som ble sagt ved overgangen. Kom inn som venstre back mot SU, spilte høyre back og stopper i cup kampen for så å komme inn som venstre back igjen i går. Så det spørs hvor lenge han blir i Brann. Synes det er synd siden han også er en meget god spiller på midtbanen.

Churchill

Det virker som om Felix har funnet plassen sin på Branns midtbane. Forsetter han som i saftbygden, er han et klart førstevalg sentralt sammen med sønnen og Rasmussen.
...we shall never surrender.

krakra

August 24, 2022, 20:43:23 PM #131 Last Edit: August 24, 2022, 21:04:33 PM by krakra
Kniklas skal dyrkes, så får de andre konkurrere om de øvrige plassene. Kan godt være at Myhre bør ta plassen til Rasmussen da.

Egentlig burde det være mulig å rullere mellom alle tre. Hadde man fordelt spilletiden mellom alle så hadde de startet 20 seriekamper hver, og sikkert fått ti innhopp hver i tillegg. Det er bra med spilletid for alle tre. Moberg ut, Skaanes og Hjorteseth som backup.

Pete05

Quote from: krakra on August 24, 2022, 20:43:23 PMKniklas skal dyrkes, så får de andre konkurrere om de øvrige plassene. Kan godt være at Myhre bør ta plassen til Rasmussen da.

Egentlig burde det være mulig å rullere mellom alle tre. Hadde man fordelt spilletiden mellom alle så hadde de startet 20 seriekamper hver, og sikkert fått ti innhopp hver i tillegg. Det er bra med spilletid for alle tre. Moberg ut, Skaanes og Hjorteseth som backup.

Beste for Brann? Selg Niklas for 20+ mill og sats på nestemann. FHM er mer enn god nok til å spille (og bedre enn Niklas pt) så tjen penger og bruk de andre til å bygge opp lag og penger. Null sentimentalitet. Tenk penger og business. Vi har mange på midten. Ingen garanti for at Niklas blir en veldig stor stjerne. Talent ja men lang vei frem.

krakra

Heldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå. Man får ikke poeng for penger i banken.

Pete05

Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit

krakra

Quote from: Pyton on August 24, 2022, 21:41:31 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit
Det er først og fremst feigt og uambisiøst. Brann har allerede avvist bud på 20 millioner for Kniklas og 11 millioner for Wolfe så det er åpenbart at de ikke kommer til å kjøre den linjen du stadig tar til ordet for med å kvitte seg med talentene så fort som mulig.

Pete05

Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:44:28 PM
Quote from: Pyton on August 24, 2022, 21:41:31 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit
Det er først og fremst feigt og uambisiøst. Brann har allerede avvist bud på 20 millioner for Kniklas og 11 millioner for Wolfe så det er åpenbart at de ikke kommer til å kjøre den linjen du stadig tar til ordet for med å kvitte seg med talentene så fort som mulig.


Det har du rett i. Om 1-2 år får vi svar på om det var fornuftig. De samme ville beholde både Kolskogen og Heggebø som vel har halvert sin pris. En på utlån og en som har levert middels i Obos. Skal man tjene penger så er det salg av talenter som gjelder. Det er ekstremt få unntak hvis du ikke spiller i Europa.

Bygge lag er en annen sak. Men dersom Niklas ikke vil ha ny kontrakt så har vi en skadet spiller som går som Bosman om ett år. Det er god butikk?

krakra

August 24, 2022, 21:56:50 PM #137 Last Edit: August 24, 2022, 22:05:02 PM by krakra
Det var ingen bud på verken Kolskogen eller Heggebø. Sistnevnte er forresten en veldig viktig spiller for Brann.

Noen talenter vil selvfølgelig ikke få den forventede utviklingen, men det som er helt sikkert er at vi aldri blir noe stabilt topplag ved å selge våre mest talentfulle spillere ved første anledning.

Brann er forresten en fotballklubb, ikke en butikk. Du fronter samme modell som Stabæk driver etter. De har solgt talenter for nærmere 250 millioner siden 2018 og er i ferd med å etablere seg i OBOS. Klubber som VIF og Sarpsborg har også tjent store summer på å selge talenter. Det er ikke veldig inspirerende selv om de får store inntekter.

Corran

Klart det skal satse likt på Rasmussen FHM og Wassberg ang spilletid. De beste må spille men alle må få spilletid.
Tipper også minst en av dem går i vinter

Rasmussen uttalte vel at sommervinduet neste år var et fint vindu for å gå videre
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

esp123

Tenk så dumme Glimt var da, som slapp Fredrik Bjørkan som bosman!! Jaja, de får trøste seg med de to seriemesterskapene sine.

Man kan ikke selge bort halve laget bare pga. de kanskje kan falle i verdi. Brann skal bygge lag, da må de ha en stamme. Brann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

Nixon

Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Rød makt på Hansa

Lasaron

Som påpekt. Det er flere klubber som har solgt for mye, uten å ha blitt spesielt gode. Så der er ingen automatikk.

Dog har Sarpsborg brukt en del på å bygge ut stadionet. Ikke sikkert det er så dumt.

Det er så mye det går an å være god på, som er «gratis». Se på hvordan Glimt er blitt gode.

Jeg tror det er bedre for oss om Kniklas herjer for oss i årevis, enn at han blir solgt for 25 mill i morgen.

Men det er vanskelig å ha fasiten på forhånd.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Nixon on August 25, 2022, 08:33:15 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Det kan uansett ikke være sånn at det eneste formålet med talentene er å tjene så mye penger som mulig for dem, og at den eneste kost/nytte-vurderingen da er hvilket tidspunkt man kan få aller best betalt. Hvem er det da vi skal bygge laget med? Spillere som kjøpes inn etter at de har rundet 25 år og gitt opp utenlandsdrømmen?

Gjort riktig så vil noen av talentene ta så store steg at de blir "umulig" å holde på. Disse vil da generere betydelig inntekter for klubben. For andre vil toppen av karrieren være å spille for Brann. Det er ikke nødvendigvis en "fiasko" det heller, hvis Brann gjør det bra og spiller regelmessig i Europa.

Uansett så tenker jeg at det beste for Brann er å utvikle spillere som gjør det veldig bra for Brann. At vi skal drive en form for talentspekulasjon der vi kjøper de billig, og selger de dyrt før de har rukket å bidra sportslig, ser jeg ikke for meg som en spesielt givende vei å gå. Selv om det selvfølgelig kan dukke opp spillere som er så ekstremt talentfulle at utenlandske storklubber kaster 40-50 millioner etter dem før de knapt har rukket å spille en halv sesong for oss.

esp123

Quote from: Nixon on August 25, 2022, 08:33:15 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Ja, jeg tenker jo det er positivt. Kvalifiserer man seg for gruppespillet i Conference League så får man 30 mill i døren. Før prestasjoner er hensyntatt. Brann må også tenke på at det er stor risiko forbundet med å gå ut i markedet for å hente erstattere for spillerne de selger.

Brann skal vinne, ikke drive business.


Nixon

Jo lengre ned i næringskjeden i norsk og europeisk fotball man er, jo vanskeligere blir det vel å optimalisere forholdet mellom først nytteverdi og senere inntekten man kan få for en spiller. Det er lettere å holde på en spiller jo bedre og rikere en klubb er. Selv om man da selvsagt har mer attraktive spillere som svinger pendelen litt tilbake.

Men som flere er inne på, så kan det være klokt å ha som utgangspunkt å beholde spillerne lengst mulig. Men da må man også "tillate" at klubben går på noen smeller med kontrakter som går ut og spillere som synker i verdi enten med dårligere prestasjoner eller langvarige skader.

For oss som husker Gunnar Norebø er jo skrekken nå at leddbåndene til Niklas skal bli hans bane i forhold til å få en skikkelig god karriere, slik kneet ble for Norebø.
Rød makt på Hansa

krakra

Det må man, men det vil man jo også hvis at klubben har nok suksesshistorier og sportslig suksess. Det er jo ingen i Bodø som klager over at Bjørkan gikk gratis, eller noen i Molde som klager over at Haugen går gratis.

Skulle Niklas nekte å forlenge kontrakten før nyttår, så syns jeg derimot det er helt greit å selge ham i vinter. Verken han eller noen andre bør få lov å ha Brann som backupløsning mens de sjekker ut mulighetene for andre klubber som bosman.

ostraume

Dersom Niklas har ett år igjen av kontrakten bør forlengelsen eller salget komme i det nåværende vinduet. Nå er kanskje ikke kjøpslysten så stor på en skadet spiller.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Det er vel halvannet år igjen, eller ut neste sesong. Har ikke kommet så mye om hvordan det ligger an med forlengelse annet enn at Jimmy før sommeren sa at de ikke ville gjøre noe før etter sommeren.

Corran

En kan vel ikke måle suksess i hvor mye en selger spillere for.
Og det er ikke ensbetydende at ved store salg så får en mer suksess.
Sarpsborg  var jo en klubb som solgte veldig bra, men som klubb har det ikke ført til at de tok steg.
Rbk var veldig mange ganger rikere enn alle andre og støvsuget de beste spillerne i eliteserien for å sette dem på benken. Og ja det tok noen år men de rotet det til de og. I dag sutrer de over at andre klubber kan bruke mer penger.

Så hva vi selger spillere for betyr ikke så mye da en som norsk fotballklubb kommer til å rote vekk pengene på et eller annet.
Eneste er at noen klarer å sitte igjen med bedre fasiliteter.

Tror f.eks ikke det er så lenge til B/G kommer litt ned på jorden. Enten når Knutsen går eller når de møter litt motgang. De må må også betale og lønne spillere mye høyere pga at de har suksess.

Så om en får 50 mill for Wassberg betyr egentlig ikke så mye, men at han blir en spiller som er med å fører Brann opp i toppen igjen kan bety veldig mye.
 
Litt flåsete og satt på spissen noe av dette men med litt godvilje skjønner en hvor jeg vil.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Pete05

Kanskje Huseklepp skal ha større ære for årets sesong enn vi tror? Kan han få Felix til å bli mer målfarlig burde mange ha muligheter...

https://www.brann.no/nyheter/forteller-om-ekstratreningen-som-har-bidratt-til-flere-malpoeng

Go Up