• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Moonga Simba

Started by fortune, February 18, 2021, 21:51:11 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

fortune

https://www.bt.no/fotball/i/x3QEAV/brann-kjoeper-lynrask-svenske-vi-falt-for-han-karen-her?fbclid=IwAR3frtgp0dviTf3SLny0dXqR1Z0estTifzf9EpRJlSPpnw8cFU39SBE_EIA

Den 20 år gamle kantspilleren Moonga Simba fra Sverige kjøpes av Brann.

BT får bekreftet overgangen fra Västerås SK, som spiller på andre nivå i Sverige.

Simba kan spille på begge kantene, selv om han er venstrebeint. Han har stor fart og en evne til å slå fine gjennombruddspasninger, noe BT har sett en rekke eksempler på i analyseverktøyet Wyscout.

- Vi har sett etter spillere i denne posisjonen en god stund. Vi har gjort mange vurderinger om hvilken type spiller og alderssegment vi ønsker, sier Soltvedt.
First is first, second is nothing

Nixon

Fyren valgte oss foran IFK og andre svenske toppklubber. Ikke dårlig. Når hentet vi sist en slik (tilsynelatende) ettertraktet spiller?
Rød makt på Hansa!

fortune

Spenstig signering av en spiller med høyt potensiale og sannsynligvis begrenset nedside. Og ikke minst en spiller, som utifra den eneste fornuftige videoen jeg kunne finne, blir underholdene å følge!
First is first, second is nothing

Lasaron

Velkommen. En type signering jeg liker, med langtidskontrakt. Så får jeg håpe Brann snart klarer å hoste opp et bilde av karen der han ikke ser arrestert ut.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Corran

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Allsvenskan var visst mer vanskelig å følge med på.

osoerli

Quote from: Nixon on February 18, 2021, 21:57:20 PMFyren valgte oss foran IFK og andre svenske toppklubber. Ikke dårlig. Når hentet vi sist en slik (tilsynelatende) ettertraktet spiller?

Ikkje tru alt du les
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Gulløl

Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Optimist

Denne karen kan få noen flotte sanger om han blir en suksess ser jeg for meg

Spelaren

February 18, 2021, 23:07:24 PM #9 Last Edit: February 18, 2021, 23:17:16 PM by Spelaren
https://ostersif.se/a/klassmal-fallde-oster-i-sista-matchen

Bla litt ned for et herlig skudd med venstrebeinet.
"Kolla på den där bogen"

Her er en assist:
https://youtu.be/c1B9D3690mc?t=57
Legg ned klubben.

Gulløl

February 18, 2021, 23:37:32 PM #10 Last Edit: February 18, 2021, 23:56:08 PM by Gulløl
Her kan det være at Tom Mangersnes har bidratt til å finsikte og analysere spilleren gjennom analyseverktøyet Wyscout som han kjenner veldig godt. Har vel tid til å bruke sin gode ekspertise på dette området i tillegg til å være fagsjef/trenerutvikler på akademiet. En slags speiderjobb altså. Brann får svare selv på om han har vært involvert men jeg har mistanke om det.Tviler sterk på at det er Soltvedt som funnet han på youtube i koronatiden men har nok bidratt sterkt han også for å få dette til i forhold til klubb og spiller.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Huff

Quote from: Nixon on February 18, 2021, 21:57:20 PMFyren valgte oss foran IFK og andre svenske toppklubber.

Ignorance is bliss.

Fyren aner tydeligvis ikke hva han går til, og lever trolig i den villfarelsen at vi er en veldrevet klubb drevet av kompetente mennesker.

Takk og lov.

krakra

Det står jo at KI har et godt forhold til agenten så det er ikke umulig at det kom et tips den veien.

Spelaren

Nyheten om IFKs bud er fra tidlig januar, rart at det ikkje ble napp dersom den historien stemmer.
Legg ned klubben.

Nixon

Trønderens kontakter fra bartelaget slo endelig inn. Er det dette som er «circle of life»?

Jepp, la oss bli ferdige med alle Simba-vitsene jo før jo heller!
Rød makt på Hansa!

Gulløl

Om jag skulle ge mig på en jämförelse kan jag säga att Moonga påminner mig om Jonathan Levi som jag fick förmånen att se slå igenom när jag tränade Östers IF och som sen hamnade i Rosenborg och nu är etablerad i Allsvenskan".

https://www.vskfotboll.nu/moonga-simba-lamnar-vsk-fotboll/
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Churchill

Jeg har trua! Välkommen Simba!!
...we shall never surrender.

Kagain

Quote from: Nixon on February 18, 2021, 21:57:20 PMFyren valgte oss foran IFK og andre svenske toppklubber. Ikke dårlig. Når hentet vi sist en slik (tilsynelatende) ettertraktet spiller?

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg forestiller meg at Löfgren også var ganske ettertraktet før Brann hentet han? Kan hende jeg husker helt feil og at det eneste de har til felles er at de begge er svenske.

Uansett, velkommen til Simba. Brann har jo ikke for mange kjappfoter, så det er nok veldig greit å få noen som kan det også...

Nixon

Litt spesiell overgang der ingen i Brann har sett spilleren live, bare video og rapporter fra en svensk speider som klubben "stoler på". Heller ingen medisinsk sjekk med klubben til stede, men i Stockholm ved hjelp av spillerens agent.

Merk også at Moonga egentlig bare utmerket seg i de seks siste kampene i fjor høst. De eneste seks kampene han har spilt fra start i Superettan. Så ingen erfaren mann på tilnærmet høyt nivå dette.

Får litt Sjöhage-vibber dersom jeg skal henfalle til negativitet her.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Ah. Endelig noen andre enn meg som uttrykker skepsis (generelt sett, jeg har ikke uttrykt skepsis til denne). Vi får se hva Simba får til. Bare ikke hype oss selv opp.

Sjöhage-parallellen er interessant. Han var jo også solgt inn som et hurtigtog på topp.

Belfort

Meget spennende signering. Så skal vi huske på at han før sommeren 2020 kom fra nivå 3 i Sverige og kun en halv sesong i superettan.  Er nok først i 2022 sesongen vi kan forvente at han er en permanent bidragsyter.

ZsoltKorcsmar

Det positive:

-For å finne gull med så begrensede midler som vi har nå, - så «må» man gamble. Dersom en spiller har levert over tid er de trolig utenfor vår rekkevidde. Her tar brann sjansen, og går ikke for det trygge, slik man ofte har gjort.

-Scoutingverktøy har blitt betydelig bedre de siste årene. Før var nok fokuset i større grad på mål og assist, men nå fanger man opp mye mer og bedre data. Antall km løpt, antall sprinter, toppfart, vellykkede pasninger, nøkkelpasninger, sjanser skapt, vellykkede driblinger per kamp etc. Større forutsetning til å treffe dersom de ser at dette er en spiller som løper mer, sprinter oftere, og har høyere toppfart enn dagens kanter.

-Liker også at kombinasjonsspill/spillforståelse trekkes frem som en styrke. Ser det igjen i videoene også. Varierer mellom å sette opp vegger på 1-touch, og å bruke flere touch, posisjonerer seg fint og linke opp med medspillere. Savner ofte dette hos kanter. Koomson hadde mye fart, men syntes han manglet mye på dette med posisjonering, ta rette valg og linke opp med medspillere.


Negative:

-Som nevnt. Han har 6 kamper fra start på tilsvarende nivå som OBOS. Har til dels herjet der, men svært lite grunnlag. Mvuka på Åsane har vel lignende erfaring, hvorfor ikke bare hente han?

-Personlighet/type er vanskelig uten å møte vedkommende. Nå stoler man på rapporter/agent. Spennende å se om han passer inn i KI/Horneland-regimet.


Lasaron

Når det gjelder Mvuka aner jeg et aldri så lite hype. Han har_ikke_herjet i 1. divisjon.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

esp123

Det er såpass mye informasjon tilgjengelig når det gjelder data og video, at det er ikke nødvendigvis krise om Brann ikke har fått se han live. Og de få klippene som ligger på Youtube viser en rask, kreativ spiller med bra touch og som gjør gode valg. Han virker å ha noe veldig spennende over seg. Det kan jeg like.

Jeg leser det sånn at Brann her har fått tips om spilleren gjennom en agent som Kåre kjenner godt. Det gjør meg mer skeptisk, men Brann er i en situasjon der de må bruke det "nettverket" de har. Det er ikke uvanlig at speidere baserer seg på folk de kjenner og stoler på i nettverket sitt for å identifisere spillere. Det gjelder bare å gjøre det nødvendige grunnarbeidet selv også.

Når det kommer til Mvuka, så har han nettopp kommet tilbake etter hjerteproblemer. Han har vel ikke spilt 90 minutter en eneste gang. Jeg tror han har veldig godt av å spille en hel sesong i trygge omgivelser i Åsane før han tar steget videre, og Brann har helt sikkert god og jevnlig kontakt med Åsane om Mvuka.

Gulløl

February 19, 2021, 10:12:55 AM #24 Last Edit: February 19, 2021, 10:15:01 AM by Gulløl
Brann betaler omkring halvannen million for spilleren skriver BA. Samme sum ble nevnt i forbindelse med Delevaris. Da er vel "Hetle Nilsen potten" på 3 millioner oppbrukt. Overgangskassen er helt tom og bunnskrapt ? Noen får spørre Soltvedt hvilke mynter som ligger i bunnen av kassen. Den sentrale midtbanespilleren de jakter "som er for god for eliteserien" kan de trygt spørre om hjelp fra Mohn om å finansiere, lenge siden de ba om hjelp derfra. En profil som virkelig hadde økt tilskuertilstrømningen og økt billettinntektene hadde gjort seg.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

fortune

Kan vel fort bli en nordmann som ikke får spilletid i utlandet på lån, uten at jeg helt har kontroll på hvem kandidatene kan være. Drømmen er selvsagt at onkel Trond spanderer Joshua Kitolano fra Odd..
First is first, second is nothing

Corran

Meget spesiell overgang, men riktig satset.
Her er de blitt spilt inn en spiller, de har hatt en svanske speider som de stoler på til å lage en stor god rapport og de har selv sett kamper med ham på video.
Legesjekk etter Brann legen sine innspill/instruksjoner

her sattser de noen kroner på en spiller som kan bli noe. Mulig bom, mulig gull mest sannsylig midt i mellom.
Men dette er slik de må prøve seg på.

Vil si at Brann sin ungdomssattsing har tatt seg opp siden i fjor så der holder de det de lovet

Artikkel ang overgang og intervju som kan fortelle at han har spilt på Sandviken
https://www.ba.no/slik-ble-han-brann-spiller-uten-at-klubben-har-mott-ham/s/5-8-1553562
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Kan vi signere agenten hans også? Med Simba og Musa kunne vi appellert til både barn og voksne, tror jeg.

Gulløl

IFK Göteborg har et ganske aktivt diskusjonsforum. Simba sin overgang får nesten ingen oppmerksomhet her men fant en mening:

Nu har jag aldrig sett Moonga Simba spela... men han var alltså inte ordinarie i Sandviken i div 1 när han gick till västerås, och han har inte varit ordinarie i västerås heller. Ändå ska han ta ytterligare ett kliv upp. Fattar ingenting, och är spontant nöjd över att han ej kommer hit.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

SKBCPH

Snakket med en svensk kollega som er stor Hammarby-fan, og har god "koll" på Allsvenskan. Han hadde heller ikke hørt om Simba, men er lite oppdatert på Superettan generelt.

Det virker som Superettan ikke har en like høy stjerne i Sverige som OBOS har her i Norge..
- Vi har den treneren vi har.

Supertzar

Har svensk kamerat som ser veldig mykje svensk ball kvar runde. Hadde kun høyrt namnet, men aldri sett han spele.

Supertzar

Assistenten i VSK og journalist i Aftonbladet, ein xG-ekspert som tidlegare var trenar i Karlberg, der Simba vart henta til før VSK.

https://twitter.com/Kalle__Karlsson/status/1362516817462382595?s=20


Nixon

February 19, 2021, 16:39:26 PM #32 Last Edit: February 19, 2021, 17:47:00 PM by Nixon
Det er jo litt ironisk at Brann ofte får kritikk for å hente spillere som «alle» har hørt om, slik at det virker meningsløst å bruke penger på speiding. Så henter Brann en spiller som man har plukket på potensiale og godt nettverk, før han blir allment kjent, og så leter man med lys og lykter etter noen som har hørt om han...
Rød makt på Hansa!

Kagain

Vi får uansett gi Simba sjansen. Det kan hende det er Sjöhage 2 - Return of the jedi, men det kan også være at han gnistrer på vingen. Blir spennende å se om han ender opp med lite spilletid, mugner og blir sendt på trøstesløse utlån til småklubber, eller om det er en Huseklepp-historie.

Supertzar

Quote from: Nixon on February 19, 2021, 16:39:26 PMDet er jo litt ironisk at Brann ofte får kritikk for å hente spillere som «alle» har hørt om, slik at det virker meningsløst å bruke penger på speiding. Så henter Brann en spiller som man har plukket på potensiale og godt nettverk, han blir allment kjent, og så leter man med lys og lykter etter noen som har hørt om han...

Veit ikkje om dette var meint som kritikk, men uansett:


Assistenten til VSK er ein kredfyr og hausta mykje skryt for jobben i hipsterlaget Karlberg.

Lasaron

Det er i Branns interesse at Åsane holder seg stabilt i 1. divisjon, og de har mistet mange viktige bidragsytere fra i fjor. Jeg tror det er høyaktuelt at Simba lånes ut til Åsane iallfall frem til sommeren.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Vil ikke Moonga i så fall bli en direkte konkurrent til Kvinge som er høyaktuell for utlån? I så fall kan utlånet av sistnevnte bli meningsløst.
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Quote from: Nixon on February 19, 2021, 19:14:11 PMVil ikke Moonga i så fall bli en direkte konkurrent til Kvinge som er høyaktuell for utlån? I så fall kan utlånet av sistnevnte bli meningsløst.

Se, det tenkte jeg ikke på. Om det blir dobbelt utlån til Åsane, må posisjoner selvsagt avklares med Åsane på forhånd.

Kvinge kan kanskje ha godt av utlån til Sotra eller Øygarden.

Egentlig liker jeg ikke så godt dette med utlån. At vi betaler lønn for spillere som ikke bidrar. Men så lenge Brann 2 er i 3. divisjon er det nok fornuftig.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Gulløl

Klipp:
Under hösten har vi sett en spelare med spännande spetsegenskaper, framförallt i ett mot ett spelet både offensivt och defensivt. Självklart har han saker fortfarande att utveckla sig inom, men enligt WyScout är han i topp i serien på antalet dribblingar och nyckelpassningar. Det har också därför varit underhållande att se en ung lirare inte visa respekt på sin kant utan bara köra på. Under hösten blev det två mål och en assist på 688 spelade minuter, framförallt var kanonen mot Öster ett av de snyggaste målen i VSK i år.


https://www.anno1904.se/simba-fick-chansen-och-tog-den-om-overgangen-till-sk-brann/

Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Churchill

Tipper Simba i utgangspunktet ikke skal lånes ut, men heller kjempe om en plass på Brann.
...we shall never surrender.

Lasaron

Quote from: Churchill on February 19, 2021, 21:39:49 PMTipper Simba i utgangspunktet ikke skal lånes ut, men heller kjempe om en plass på Brann.

Jeg tipper 60-40 i favør utlån. Dette fordi Simba foreløpig bare har prestert i en håndfull kamper på nivå med norsk 1. divisjon. Han kan således sammenlignes med Jonas Eide Vågen i Åsane. Samme alder.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Gulløl

February 25, 2021, 10:14:39 AM #41 Last Edit: February 25, 2021, 10:17:44 AM by Gulløl
Syv dager siden han signerte. Er det noen spesiell grunn at det tar så lang tid før han kommer til Bergen ? Skal i tillegg gjennomføre innreisekarantene etter ankomst så tiden går. At han kommer i trening med laget så fort som mulig er vel viktig.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Lasaron

Vet vi at han ikke er her? Vet vi at Brann eller pressen hadde laget sak om det visst han var kommet?
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Nixon

Han er ikke kommet. Og det er vel innreisereglene som stopper han. For det er vel slik at det kun er utlendinger som er bosatt i Norge som har anledning til å reise inn i Norge?
Rød makt på Hansa!

Nixon

https://www.ba.no/branns-nysignering-nektes-innreise-til-bergen/s/5-8-1562425

Moonga kan tidligst komme 19. mars. Og da er det rett i karantene. Så seriestart blir en glemmesak for vår nye spiller.
Rød makt på Hansa!

Gulløl

March 03, 2021, 21:41:01 PM #45 Last Edit: March 03, 2021, 21:44:33 PM by Gulløl
Quote from: Nixon on March 03, 2021, 21:17:55 PMhttps://www.ba.no/branns-nysignering-nektes-innreise-til-bergen/s/5-8-1562425

Moonga kan tidligst komme 19. mars. Og da er det rett i karantene. Så seriestart blir en glemmesak for vår nye spiller.
Forståelig da at Skaanes ikke møte konkurranse fra utenlandske indreløpere. Brann måtte rett og slett ta en fornuftig beslutning og hente i innlandsmarkedet for å unngå enda en koronafast spiller med usikkert tidsperspektiv.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Corran

Quote from: Gulløl on March 03, 2021, 21:41:01 PM
Quote from: Nixon on March 03, 2021, 21:17:55 PMhttps://www.ba.no/branns-nysignering-nektes-innreise-til-bergen/s/5-8-1562425

Moonga kan tidligst komme 19. mars. Og da er det rett i karantene. Så seriestart blir en glemmesak for vår nye spiller.
Forståelig da at Skaanes ikke møte konkurranse fra utenlandske indreløpere. Brann måtte rett og slett ta en fornuftig beslutning og hente i innlandsmarkedet for å unngå enda en koronafast spiller med usikkert tidsperspektiv.
Var ikke Moonga kantspiller og ikke indreløper.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Gulløl

March 03, 2021, 22:17:45 PM #47 Last Edit: March 03, 2021, 22:21:06 PM by Gulløl
Quote from: Corran on March 03, 2021, 22:04:33 PM
Quote from: Gulløl on March 03, 2021, 21:41:01 PM
Quote from: Nixon on March 03, 2021, 21:17:55 PMhttps://www.ba.no/branns-nysignering-nektes-innreise-til-bergen/s/5-8-1562425

Moonga kan tidligst komme 19. mars. Og da er det rett i karantene. Så seriestart blir en glemmesak for vår nye spiller.
Forståelig da at Skaanes ikke møte konkurranse fra utenlandske indreløpere. Brann måtte rett og slett ta en fornuftig beslutning og hente i innlandsmarkedet for å unngå enda en koronafast spiller med usikkert tidsperspektiv.
Var ikke Moonga kantspiller og ikke indreløper.

Ja kantspiller. Henting av indreløper fra inn- eller utland var en annen sak om det ikke kom tydelig frem.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Corran

Quote from: Gulløl on March 03, 2021, 22:17:45 PM
Quote from: Corran on March 03, 2021, 22:04:33 PM
Quote from: Gulløl on March 03, 2021, 21:41:01 PM
Quote from: Nixon on March 03, 2021, 21:17:55 PMhttps://www.ba.no/branns-nysignering-nektes-innreise-til-bergen/s/5-8-1562425

Moonga kan tidligst komme 19. mars. Og da er det rett i karantene. Så seriestart blir en glemmesak for vår nye spiller.
Forståelig da at Skaanes ikke møte konkurranse fra utenlandske indreløpere. Brann måtte rett og slett ta en fornuftig beslutning og hente i innlandsmarkedet for å unngå enda en koronafast spiller med usikkert tidsperspektiv.
Var ikke Moonga kantspiller og ikke indreløper.

Ja kantspiller. Henting av indreløper fra inn- eller utland var en annen sak om det ikke kom tydelig frem.
ahhh Kom tydeligere fram når eg viste fasit ;-)
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Gulløl

Klipp fra BA:
Simba har man fortsatt ikke sett snurten av i Bergen. Lynvingen sitter hjemme i Sverige og venter på å få slippe inn til Norge. Det må han gjøre til godt ut i april, etter at de strenge innreiserestriksjonene ble forlenget til 7. april før helgen.
- Vi finner ingen åpning for å få ham inn før det. Vi må bare vente på at Erna åpner opp, sier Brann-lege Magnus Myntevik.
Ingebrigtsen skjønner lite av reglene, all den tid dagpendlere fra Sverige får lov å komme inn i landet for å jobbe.
- Vi har en spiller som har fått seg jobb i Norge, som skal bo i Norge, men som ikke får slippe inn i Norge. Vi skal selvsagt respektere reglene, men jeg må ærlig si at jeg synes de er underlige, sier Brann-treneren.

https://www.ba.no/nff-vurderer-a-utsette-det-norske-overgangsvinduet/s/5-8-1570216

Enig med Ingebrigtsen, dette er underlig.
Dagpendlerne får holde på til alle slags arbeidsgivere med forskjellige grad av smittevern, men Brann sin strenge kohort er ikke bra nok. Media burde konfrontert Erna Solberg med hvorfor det er slik.


Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Go Up