• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2021

Started by Nixon, December 09, 2020, 22:22:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

ostraume

Jeg tror byen har rimelig kort lunte på prosjekt Kåre. For dette ser virkelig ikke bra ut.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Huff

Quote from: ostraume on May 10, 2021, 08:07:32 AMJeg tror byen har rimelig kort lunte på prosjekt Kåre. For dette ser virkelig ikke bra ut.

Jeg er enig, samtidig tror jeg Branns lunte er betydelig lengre. Brann har ikke råd til å sparke Kåre.  Med KI ut tror jeg fort Horneland også ryker, og jeg vil anta også han lønnes som en hovedtrener. Begge har kontrakt ut 2022, så vil tippe det koster 4-5.mill å sparke dem midtveis i denne sesongen.

Pyton

Hvis vi ser til B/G, Molde, Odd, VIF og andre som nå eller tidligere har brukt unge spillere så er det to ekstremt viktige forutsetninger for å lykkes.
1. Ett solid og kjent system som enkelt kan forklares til alle spillere
2. Tilstrekkelig med antall "etablerte" spillere som kan være solide grunnpilarer

Jo bedre system (1) jo enklere å fase inn flere yngre spillere av gangen. Her har vel B/G vært suverene. Hos de andre lagene så er det også gode systemer men ikke helt på samme nivå. De har imidlertid en grunnstamme av etablerte gode spillere som bærer laget og gir de unge litt slingringsmonn.

Så er spørsmålet, hvor er Brann? Ser vi på kampen i går så mangler (ihvertfall forståelse for) system og hvor mange vil dere gi "godkjent" som potensielle bærebjelker i laget av de etablerte? 1 - 2 ?

Setter man for mange unge (uten ES erfaring) inn på en gang så blir det vanskelig. I stedenfor å spille på seg selvtillit så går det ofte motsatt vei.

Hvordan KI skal bygge dette videre uten en grunnstamme av etablert gode spillere og et system som alle skjønner er litt vanskelig å se. Systemet han vil spille er ikke så vanskelig å forstå men det mangler den grunnstammen av gode nok spillere som kan levere jevnt og trutt.

Så kreves det at nivået på de yngre som slippes til er såpass bra at de har en reell mulighet til å vokse. Men så langt har vi ikke fått noe svar på dette siden rammene er ikke er på plass.

Det motsatte av å lykkes på et sånt prosjekt er total kaos. Og akkurat nå ligger vel lista og balanser veldig fint...

Kagain

Det som Pyton skriver er ganske interessant. Om vi kjøper premisset med at Brann rett og slett ikke har gode nok "etablerte" spillere til å ha en fin grunnstamme som kan lære ungdommene litt om systemet. Det er forsåvidt litt sammenlignbart med Brann da LAN tok de over. Av en eller annen grunn er jeg fremdeles litt mildt innstilt til prosjekt Norling. Men vi må jo kunne si at det som møtte LAN da han tok over var

- Spillere som ikke hadde systemforståelse (da det virket litt hodeløst under Norling)
- Spillere med litt mer varierte ferdigheter enn det vi ser i Brann per i dag
- Spillere som hørte hjemme på nivået over OBOS.

LAN håndterte dette med å fokusere på trening, gjorde et par smarte kjøp av spillere som ikke hadde fått det til i andre klubber (Sønnen og Kristiansen er de to første navene som slår meg) og la opp til et ekstremt rigid system med klare roller for hva de skulle gjøre. Han fikk til mye bra med Brann i nesten 2 sesonger før det begynte å gå gradvis nedover med det de leverte. Han fortsatte med å kjøpe gråstein og lot alle med et ferdighetsregister litt utover det normale forlate klubben. Gråsteinen han kjøpte inn passet ikke en gang inn i systemet, og når han da gikk vekk fra gråsteinen og kjøpte spillere med andre ferdigheter så kjøpte han fremdeles spillere som ikke passet inn i systemet han.

Nøkkelen i systemet til LAN var den utemmede destruktive kraften peronifisert ved Sønnen. Når Sønnen hadde mindre heldige dager (eller de andre i startelleveren ikke kunne kompensere for manglene hans) og etterhvert ble solgt gikk det enda fortere nedover med Brann. Vi som så kamper da SHN holdt på husker kanskje fremdeles frustrasjonen da han gikk for nok en støttepasning tvers over eller bakover i banen. Problemet ble veldig mye klarere da de som mottok pasningene ikke lengre klarte å gjøre noe med dem...

Nå har Broder Kåre tatt over. Han begyngte på mye den samme måten som LAN, med å snakke om hvor dårlig trent laget var og alt slikt. Spillerne som har blitt kjøpt inn under han bærer prov på at de har litt andre ferdigheter enn det som fins i stallen per nu, men det hjelper fint lite om de ikke får spille eller at spilllet blir lagt opp slik at det er om for slike ferdigheter.

Aller helst både KI nå vurdert å spikre rollene i større grad, og sette inn spillere som han tror kan fylle opp rollene. Skal man ha en 10-er rolle i laget bør man ha ferdigheter som skinner i en slik rolle. Han gjorde et forsøk på å velge spillere etter roller i går, men når det gjelder Wolfe så tror jeg at det var posisjonen som ikke passet han selv om han hadde noen av ferdighetene som kunne trenges. Jeg tviler også på at han har fått trent veldig mye i den posisjonen, og da har han ikke fått mulighet til å ta innover seg hva rollen medfører, og hvilke ferdigheter i ferdighetsregisteret hans som er nøkkelferdigheter. Og så bør KI ta innover seg at stallen er tynn og fallhøyden ikke er så veldig stor fra det de har levert så langt i sesongen og førsesongen. Han bør derfor da drille spillere i et par roller. Om han mener at Barmen skal være stopper og anker så bør han trenes i begge rollene på trening. Skal Wolfe være både back og ving så er det noe som han må trenes i, ikke minst for å få med seg hva forskjellen på disse rollene er.

Om vi så baserer oss på at hver spiller skal ha to roller de skal kunne tre inn i foreslår jeg dette.

Bamba - Midtspiss og ving.
Taylor - 10er og ving
Simba - Ving og spiss
Delaveris - Ving og innoverspiss
Heggebø - Spiss og indreløper (kan få bruk for hodestyrke)
Rasmussen  -10er og indreløper

Strand - Indreløper og back
Skaanes - Indreløper og ving
Barmen - Defensiv midt og stopper
Kniklas - Indreløper og ?
Pedersen - Defensiv midt og stopper

Kolskogen - Stopper og back
Grøgaard - Back og indreløper
Kristiansen - Back og stopper
Tveita - Back og generell potet
Blomberg - Back og ving
Wolfe - Back og ving
Forren - Stopper og materialforvalter (den var litt stygg, beklager dette)

Av keeperne så foreslår jeg at de gjør som de pleier, men om Opdal skal være førstekeeper så kan det kanskje være interesssant å se om EHJ (som etter sigende skal ha litt ballkontroll) kanskje kan gjøre nytte for seg i ville skadesituasjoner på utespillere som stopper.

pidre

Blir for enkelt å skylde på trenerduoen. Spillerstallen er for dårlig, og det kan ikke KI lastes for.  
Saludar a los monos!

krakra

Den dagen det er struktur og samhandling i dette laget, og de fortsatt presterer dårlig kan man begynne å snakke om stallen.

Langhår

Man kan selvsagt analysere seg ihjel her, men hovedproblemet er at stallen er for tynn i tillegg til at den er for svak. Ansvaret for det kan man jo strengt talt enkelt plassere. Det ligger hos Brann.

Jeg tror ikke treneren, eller trenerne, er problemet her. Selv om også jeg skjønnner at det er de som eventuelt får fyken midtveis om, eller kanskje rettere sagt, når dette går åt skogen.

Hvis det ikke finnes kapital i eller utenfor klubben som kan bidra blir dette nok en sesong med ryggen mot veggen, eventuelt som middelhavsfarer.

Brann ble bygget stein på stein av Mjelde og co og demontert av Roald Bruun-Hanssen som valgte å lytte til de som "visste bedre". Det sliter vi med enda. Det store øyeblikket for meg var salget av Helstad midtveis i sesongen 2008. Uten en erstatter klar. Eller de trodde vel han var klar. Det var amatørskap uten sidestykke, men Bruun-Hanssen bare fortsatte videre. Mot undergangen.

Så med mindre det finnes kapital må vi bare forsøke å holde oss flytende til den eventuelt kommer. Jeg tror som sagt ikke trenerne er problemet. En ny trener vil oppleve akkurat de samme problemene.

I Bergen er vi ikke fornøyd med dårlige plasseringer, selv om det er det vi er vant med. En ny trener vil få et år eller to han også før vi går lei av ham også. Jeg tror vi like godt kan la dem som er her nå få tid. Gull blir det uansett ikke med den stallen der.

Skal man bytte dem ut, må det være for noe helt annet. Noe som vil sette fyr på byen og næringslivet igjen. For eksempel at Mjelde gjør en spektakulær retur, fulgt av et næringsliv med åpen lommebok. Ikke at jeg tror det vil skje.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Lasaron

Det går an å bli god som klubb, uten mye kapital. Vi ser det iallfall glimtvis *host*
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Lasaron on May 10, 2021, 10:38:20 AMDet går an å bli god som klubb, uten mye kapital. Vi ser det iallfall glimtvis *host*

GLIMTvis, eh? Den der var fin, Lasaron :)

kabelmann

Tror heller ikke det er trenerne som er problemet her. Stallen er svak. Økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle. Greit nok at KI har fått hentet noen spillere, men spillerne som hentes samsvarer jo med økonomien som er tilgjengelig.
Noen må på tiggerferd og hente inn kronasjer. Det må handles.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Jose Arrogantio

Jeg kunne kjøpt at spillerne var problemet om det ikke var for at spillere stadig vekk blir merkbart bedre av å forlate klubben.

krakra

May 10, 2021, 19:09:18 PM #261 Last Edit: May 10, 2021, 19:12:14 PM by krakra
Quote from: kabelmann on May 10, 2021, 11:26:20 AMTror heller ikke det er trenerne som er problemet her. Stallen er svak. Økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle. Greit nok at KI har fått hentet noen spillere, men spillerne som hentes samsvarer jo med økonomien som er tilgjengelig.
Noen må på tiggerferd og hente inn kronasjer. Det må handles.

Vi får se hvor det ender, men en ting er at vi er dårligere enn VIF, Molde, Glimt og RBK. Skulle vi derimot havne bak lag som TIL, KBK, Sandefjord, Mjøndalen, Godset, Stabæk og Sarpsborg så kjøper jeg ikke "økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle".

Å rote seg inn i nedryksstriden vil være veldig svakt håndtverk av Kåre og Horneland.

Giles

Ikke noen drømmestall dette men KI har selvfølgelig ansvar både for utvikling og resultater. Begge deler står til stryk. Han har fått forme stall, kvittet seg med råtne epler i følge seg selv, og hentet spillere han ønsker.
Trenere i fleng er det blitt også.
Til dags dato har han ikke klart å formidle hva Brann prøver på. I hvert fall ikke til spillerne.
Da blir det seendes ut som det gjør nå.

pidre

Kan være formidlet, men det er ikke evner til å gjennomføre.
Saludar a los monos!

nero

May 10, 2021, 20:28:49 PM #264 Last Edit: May 10, 2021, 20:30:49 PM by nero
Stallen er svak, ja. Det lukter rett og slett nedrykk av den. Men man kan ikke akkurat si at trenerteamet har imponert særlig mye heller. Og hva ledelsen driver med, når det gjelder sportssjef og stopperjakt, er det vel ingen som skjønner.

Selvfølgelig alt for tidlig å si, men det ER jo ting som tyder på at vi kan få et gjensyn med OBOS-universet.
Lions led by donkeys.

Finfin respons

Quote from: krakra on May 10, 2021, 09:46:58 AMDen dagen det er struktur og samhandling i dette laget, og de fortsatt presterer dårlig kan man begynne å snakke om stallen.

Enig. Enig. Enig.

Mitt største ankepunkt i går var at lagdelene ikke hang sammen.

Det var nok også hovedgrunnen til at det ikke kom forløsende bytter. Man må spille på seg samhandling. At Wolfe fikk spille handler nok om at han er talentet som gir minst risiko defensivt. Delaveris på motsatt kant jukset langt mer. Men høyresiden ble tam offensivt.
Kanskje.

Spelaren

Pamer etterlyser mer alvor (abo-sak).

"Brann er et lag det er enkelt å angripe mot, enkelt å score på.

Mye henger sammen med at Kåre Ingebrigtsen ikke har klart å få laget til å presse synkront ennå. Motstanderne klarer å spille av Branns høye press, og når enkelte av Branns spillere har begynt å bevilge seg den luksusen det er å ikke engang presse ballfører når de ligger lavt i banen, går det altfor ofte galt."


En kommentar som tar for seg en del av forklaringene fra Brann-profiler på hvorfor det gikk på trynet mot Viking søndag, og avviket mellom kart og terreng i Brann.
Gå av.

Pyton

Drillo lager analyse av kampene i første runde. Brann kommer ikke så dårlig ut som mange tilsynelatende mener/sier. Vi skaper for lite fremover og kan selvfølgelig bli bedre på det meste men det er mulig at KI har et visst poeng når han snakker. Noen mer nøytral vurdering skal vi lete lenger etter.

https://www.nordicbet.com/no/blogg/fotball/eliteserien/drillo-imponerende-seriestart/


ZsoltKorcsmar

Merker at dagens kamp betyr ekstra mye. Tror dette vil være sesongens sureste tap, om det ender med tap , som det trolig gjør.

Alltid surt å tape hjemme, men VIF har blitt mitt hat-lag nr 1 etter at Fagermo kom inn. Ekstra irriterende at de faktisk får det til for tiden og gjør kloke grep etter mange år i ingemannsland.

Beste som kan skje i dag er at vi blir rundspilt etter alle kunstens regler, men at vi får en komplett feilaktig straffe på slutten som vi pirker inn. Ingebting hadde gledet meg mer enn om Fagermo hadde vært så hissig at han setter pekefingeren i brystkassen på dommer etter kampslutt og slenger avgårde noen kraftuttrykk før han gnåler og sutrer i intervju like etter. Det hadde smakt.

Vet det er smålig. Men er noe med Fagermo, Rolex-guttene og gliset til Fagermo etter en eventuelt vunnet kamp av VIF som trigger noe i meg.

MPS

Quote from: ZsoltKorcsmar on May 12, 2021, 17:23:14 PMMerker at dagens kamp betyr ekstra mye. Tror dette vil være sesongens sureste tap, om det ender med tap , som det trolig gjør.

Alltid surt å tape hjemme, men VIF har blitt mitt hat-lag nr 1 etter at Fagermo kom inn. Ekstra irriterende at de faktisk får det til for tiden og gjør kloke grep etter mange år i ingemannsland.

Beste som kan skje i dag er at vi blir rundspilt etter alle kunstens regler, men at vi får en komplett feilaktig straffe på slutten som vi pirker inn. Ingebting hadde gledet meg mer enn om Fagermo hadde vært så hissig at han setter pekefingeren i brystkassen på dommer etter kampslutt og slenger avgårde noen kraftuttrykk før han gnåler og sutrer i intervju like etter. Det hadde smakt.

Vet det er smålig. Men er noe med Fagermo, Rolex-guttene og gliset til Fagermo etter en eventuelt vunnet kamp av VIF som trigger noe i meg.

Ikke, sant.

ZsoltKorcsmar

Gitt at Sané er i OK+ form så tipper jeg dette blir sterkeste lag vi kan stille denne sesongen:


                     Opdal


Blomberg  Gerson Sané    Kristiansen


           Pedersen   Myhre


Skaanes         Taylor           Strand


                     Bamba


Dette baserer seg på at Sané er i OK form, da bør han være selvskreven. Tror Krogh-Gerson danker ut Forren.

Skaanes og Strand ute av beste posisjon, men kombinasjon av løpskraften deres og mangel på bedre alternativer tror jeg de kan bli valgt.

Det positive: Dette laget ryker ikke ned. Her er det mye rutine, løpskraft og en del kvaliteter. Typisk 5-10. plass.

Det negative: Dette tar meg nesten tilbake til Skarsfjord-perioden. Høy snittalder, mange gode - men få/ingen fantastiske eliteseriespillere. Av disse er det vel også kun Myhre og Blomberg som har bra salgspotensial.

Personlig hadde jeg gjerne sett:

- Kolskogen ved siden av Gerson eller Sané.

-Wolfe på venstreback for å få han i gang i foretrukken posisjon. Ja, Kristiansen er bedre p.t, men han er på vei ut. Sats på de som skal være her.

-I tillegg hadde jeg gjerne sett Rasmussen og Delaveris i elleveren, begge har potensiale, men de har til gode å overbevise.
                     

Corran

Tror fort Gerson kan bli DM
Da blir det Sane og Kolskogen/Foren som midstoppere og Myhre og Strand som indreløpere
Pedersen som backup på DM
Rasmussen og Barmen som backup på indreløper

Blomberg/Tveita på ene back og Wolfe/Grøgård/Kristiansen på venstre back

Taylor/Delvaris bytter på ene kanten
Skaanes og Simba på andre kanten

Bamba/Heggebø som spiss
Taylor kan og bli brukt som spiss.

Om de spiller 4-2-3-1 mot et topp lag s kommer fort til å kjøres med Gerson og Myhre eller Pedersen som de to dype

Resten av ungdommene kommer med i tropp og får sine innhopp.

Ser egentlig ikke at det er plass til Daniel Pedersen i dette laget.
Tror han og Barmen er avhengige av skader for å starte kamper.

Men så tenker gjerne KI helt anderledes enn meg, men med Sane og Gerson inn så skal det være mulig å få skikk på det defensive og en kan begynne å leke seg litt offensivt

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Håper mer på Sane på DM. Trenger trøkk og muskler der. Så kan Gerson spille stopper med Kolskogen.

krakra

Viking blir latterliggjort av RBK på Lerkendal og ligger under 5-0.

Spørs om ikke de som tror at Brann egentlig er et ganske bra lag i framgang, som har møtt et par supersterke motstandere, får seg en overraskelse etter hvert.

Corran

Quote from: krakra on May 13, 2021, 19:10:32 PMHåper mer på Sane på DM. Trenger trøkk og muskler der. Så kan Gerson spille stopper med Kolskogen.
Gerson har vel mest erfaring på midtbane ?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Vil Sané og/eller Gerson gjøre at KI går tilbake til 4-3-3 igjen? Det er et spenningsmoment.
Tren på langskudd

Nixon

Hvor trykker egentlig skoen mest når det kommer til 4-3-3? Jeg tenker at en bedre midtstopper og eventuelt Også en bedre defensiv midt ikke vil være nok med tanke på stallen ellers.
Rød makt på Hansa

krakra


Corran

Quote from: Nixon on May 14, 2021, 14:21:28 PMHvor trykker egentlig skoen mest når det kommer til 4-3-3? Jeg tenker at en bedre midtstopper og eventuelt Også en bedre defensiv midt ikke vil være nok med tanke på stallen ellers.
Tja en DM er det som mangler mest i en 4-3-3 og han må/bør også kunne sette i gang noe
MEN ved å putte Taylor ut på vingen så mister man en del fra den spilleren.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Ja. Men Taylor har ikke vært god i de to første kampene. Men så er det bare to kamper, da.

Jeg tror at en skikkelig sjef på midtbanen er viktigere enn at Taylor får spille tier.
Tren på langskudd

Corran

Quote from: Lasaron on May 15, 2021, 09:27:03 AMJa. Men Taylor har ikke vært god i de to første kampene. Men så er det bare to kamper, da.

Jeg tror at en skikkelig sjef på midtbanen er viktigere enn at Taylor får spille tier.
Både ja og nei.
Det er ikke mye som skapes uten Taylor men defensivt er det en solid DM som mangler.
Eller 2 som kan være sittende.

Og vi må klare oss uten Taylor en stund under EM så det må være alternativer til ham.

Men om han eller Rasmussen (eller Wassberg jr) tar en "fri" kantrolle hvor de får lov å gå inn i 10'er rollen og så kommer venstre indreløper og back opp på kanten så kan en få begge deler.

 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Giles

Quote from: krakra on May 13, 2021, 20:38:01 PMViking blir latterliggjort av RBK på Lerkendal og ligger under 5-0.

Spørs om ikke de som tror at Brann egentlig er et ganske bra lag i framgang, som har møtt et par supersterke motstandere, får seg en overraskelse etter hvert.
Så, pessimismen smitter?
Per nå er Brann et lag uten ide og sammenheng. Og en trener som enda ikke har klart å fortelle spillerne(eller noen andre)hvordan han mener de skal spille. Det lukter ikke fugl.

fortune

Branns overmenn i de to første kampene, ligger så langt an til å ta totalt 1 poeng på de øvrige fire kampene de har spilt denne sesongen. Sesongstarten vår fremstår stadig dårligere..
First is first, second is nothing

Lasaron

Var vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Lasaron on May 16, 2021, 15:57:35 PMVar vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Et tredje alternativ er at vi faktisk er mye dårligere enn mange tror.

Nixon

En tøff start blir fort en tøff fortsettelse.
Rød makt på Hansa

ostraume

På den positive siden så slipper vi trolig å bli rundspilt av LAN når vi havner i OBOS.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Gulløl

Tippeligaen er lottoligaen. Noe som gir et syltynt håp om at Brann kan få poeng i kveld. Når Kristiansund og Tromsø klarer seier i sine kamper kan Brann også kanskje :)
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

Lasaron

Quote from: krakra on May 16, 2021, 15:58:21 PM
Quote from: Lasaron on May 16, 2021, 15:57:35 PMVar vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Et tredje alternativ er at vi faktisk er mye dårligere enn mange tror.

Ja, det var på en måte utgangspunktet for innlegget. At så mange tror vi er elendige. Men kanskje det forholder seg slik. Kanskje vi rykker ned.
Tren på langskudd

Lasaron

Jeg har såpass liten tro på to likestilte hovedtrenere at jeg tror vi kommer foran alle klubbene med den modellen. Altså Viking, Sandefjord og Strømsgodset. Viking har allerede begynt å vakle. Vraket Løkberg til dagens kamp, men tapte likevel. Samtidig skal det lite til for at vi kommer foran Tromsø og Mjøndalen. I Lillestrøm skal Helland og Aasen dra lasset? Tror ikke det. Haugesund og Sarpsborg var elendige i dag. Og slik kan man holde på.

Poenget er at mange litt for lettvint tipper oss nord og ned, basert på ganske lite. Da kan jeg, basert på like så ganske lite, tippe oss på topp 5-6.
Tren på langskudd

Lasaron

Troppen i kveld sier seg selv. Men la oss si at omtrent ingen blir skadet, og Gerson, Sanè, Skaanes og Pedersen melder seg på, da blir det ok konkurranse om plass i troppen. Hvem skal da ut, om alle disse kommer inn? Kniklas, Rasmussen, Tveita og Wolfe?
Tren på langskudd

gladiporno

Jeg har selv tippet Brann midt på tabellen. Dette i hovedsak basert på Branns offensive kraft, som jeg mener (bortsett fra spissen) er mer spennende enn på lenge. Det finnes dog en del usikkerhetsmomenter i laget, og ett av disse er treneren, som ikke har imponert hittil. Han har nå hatt ansvaret for laget i ett år, og vi bør kunne forvente at laget er bedre strukturert, ikke minst defensivt, enn det vi har sett. Jeg er litt bekymret for at Brann legger skylden på baklengsmålene på personlige feil, og ikke på at tydelige strukturelle og taktiske problemer. Brann vinner sjelden ballen i gunstige posisjoner. Det er ikke tilfeldig at laget skapte ingenting i 2. omgangen mot VIF.

Et annet usikkerhetsmoment er selvfølgelig spissen, som dessverre er for fotballdum til å prestere jevnt på et høyt nivå. Se bare på det Moses Ebiye gjorde i forkant av Totlands scoring i dag. Hvor ofte ser vi Bamba gjøre noe tilsvarende?

Spelaren

Eg tippet Brann på sjette, mest med hjertet da hodet har null tro på Kåre-Eirik. Det betyr selvsagt ikkje at enkeltkamper ikkje kan tippe i vår favør, men isolert sett ser kveldens dyst ut som et klart tap.
Gå av.

gladiporno

Tromsø møtte Glimt (borte), Molde (hjemme) og Viking (borte) i sesongens tre første kamper. Står med 4 poeng.

pidre

Vi har tross alt scoret 1 mål! Yeah.
Saludar a los monos!

haak

Jeg forbannet LANs destruktive fotball og manglende bruk av unge spillere. Jeg skal gi prosjekt KI tid. Mange spennende unge i Brann nå.  Håper bare vi ikke ligger håpløst bak når det snur.

Corran

Quote from: haak on May 16, 2021, 22:55:57 PMJeg forbannet LANs destruktive fotball og manglende bruk av unge spillere. Jeg skal gi prosjekt KI tid. Mange spennende unge i Brann nå.  Håper bare vi ikke ligger håpløst bak når det snur.
Enten snur det eller så er det en  ny Norling affære
Blir det den siste varianten så kan det for bli en ny trener som skal "redde" oss og da kan det fort gå utover de unge (satsingen på dem) selv om det ikke er deres skyld
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Vi får håpe at Sane og Gerson finner formen kjapt. Gerson inn for Forren og Sané inn for Barmen. Trenger muskler og trøkk på denne midtbanen, og en noe mer pålitelig(og raskere) spillende midtstopper enn Forren.

ZsoltKorcsmar

Quote from: krakra on May 16, 2021, 23:12:47 PMVi får håpe at Sane og Gerson finner formen kjapt. Gerson inn for Forren og Sané inn for Barmen. Trenger muskler og trøkk på denne midtbanen, og en noe mer pålitelig(og raskere) spillende midtstopper enn Forren.

Helt enig i at vi trenger muskler inn i midtbaneleddet, men tviler sterkt på at en (mest sannsynlig) utrent Sané går inn inn der.

KI setter jo svært høye krav til løpskraft, og Sanè er jo i utgangspunktet en stor, eksplosiv spillertype, fysikk som en stopper/spiss, mange kilo muskler å drasse på. Litt type Karadas. I toppform kan han nok være en lignende type på midtbanen som Kara var for TIL i sin tid, men tvilsomt at han er der nå.

KI uttalte jo selv tidligere i uken noe slikt «ja, han har ikke spilt på en stund, men så trenger han vel heller ikke 70 i oksygenopptak for å spille stopper».

Tror det blir motsatt. Krogh-Gerson er langt lettere i kroppen, mer bygd som en midtbanespiller, og mye nærmere match-fit. Lettere for han å gå inn i en midtbanerolle og legge ned meterne som trengs der. I tillegg er han rolig og trygg med ball, der Sané slik jeg husker først og fremst var et fysisk beist med voldsom spenst, toppfart, balanse etc.

Lasaron

Forsøk på analyse av sesongen sålangt.

Et stort problem har vært spillerdisponeringene til KI. Barmen og Forren har spilt alt for mye. Motstanderne vet at medisinen mot de er kjapp fotball langs bakken, da renner målene inn hos oss.

Barmen først. Jeg liker ham, og tror han har mange gode kamper igjen i beltet. Men nå er han ute av det. Han bommer alt for ofte på pasningene, noe han var god på før. Han kommer aldri til sjanser, noe han gjorde mye før. Hodestyrken er heller ikke prima lenger. Det siste kan synes forgjeves å gjøre noe med, men de to første momentene kan komme tilbake igjen. Men Barmen er altså blitt dårlig på det han var god på, samtidig som han fortsatt er dårlig på det han var dårlig på. Han må benkes en stund, og levere i innhopp.

Forren gjør så godt han kan. Men oppsiden er langt fra å veie opp for nedsiden. Jeg mener å huske at nesten alle våre baklengs har kommet etter hurtige angrep langs bakken. Da må Forren rygge eller løpe retur, og det går ufattelig seint. Vi kan ikke holde på sånn lenger. Han må benkes eller tribuneres. Han kan funke hvis Brann er i ferd med å hale i land en seier, og blir presset hardt på slutten og vi ligger lavt. Da kan han settes inn som en tredje midtstopper og stange unna. I slike situasjoner er han fortsatt god. Men det spørs om han skal ta opp en plass på benken bare for slike situasjoner.

Så kan det kanskje fungere å starte med både Forren og Barmen om vi skal ligge veldig lavt helt fra starten, men slik ønsker vi jo ikke å spille. Så det er gale uansett hvordan vi snur oss.

Thomas Grøgaard. Hadde han spilt i går, hadde vel Brann doblet antall sklitaklinger vil jeg tro, som var nesten helt fraværende. Han forflytter seg raskt, og løper ganske raskt i 95 minutter. Og takler. Grunnteknikken er fin også. I dagens stall har han større oppsider enn nedsider, hans egenskaper trengs på banen.

Vel, dette er mine meninger, og jeg syns jeg har argumentert ganske greit for de. Så håper jeg KI er enig.

Ser vi bort fra Gerson og Sané, mener jeg dette er beste startellever i 4-2-3-1:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Kristiansen - Wolfe
Strand - Grøgaard
Skaanes - Taylor - Delaveris
Bamba

Her har vi fart over alt, og god ballbehandling. En ellever som i mye større grad kan holde små avstander. Wolfe hadde et oppløftende innhopp i går, og er i fin utvikling. Venstresiden er kanskje vårt svakeste ledd her, men der kan eventuelt Grøgaard inn, som i mine øyne skal spille uansett. Taylor presses av Rasmussen, som gjorde mye bra med ballen i beina i går.
Tren på langskudd

Go Up