• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2021

Started by Nixon, December 09, 2020, 22:22:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Selvmålet var av typen der stort trøkk fra angripende lag nærmest fører til det.

Straffen var feil idømt.

Brann hadde en hel del gode angrep.
Tren på langskudd

krakra

Bør ikke gå lenge før man tar en seriøs diskusjon om kompetansen til trenerne våre. KI/Horneland har blitt omtalt som det det fotballfaglig sterkeste teamet i ES, men er de egentlig i nærheten? To middelmådige trenere, med klare begrensninger rent taktisk begge to. Fotballfaglig vil jeg si at begge er fullstendig underlegne f.eks. Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes. Jeg er usikker på om de er den fotballfaglig sterkeste duoen i Bergen engang. Faktisk tror jeg ikke de er det.

Å satse på unge spillere og mer trening er jo bra, men er dette en del av "KI-filosofien" eller er det noe han har plukket opp at man ønsker i Bergen og kjører på med for å kjøpe seg tid? Fra RBK har jo begge fått kritikk for å slurve med treningsarbeidet, for å satse for lite på unge spillere og for å ikke være i stand til å utvikle spillet. Skal man kjøre en ungdomssatsing, eller hard trening, så krever det folk som vet hva de driver med.

De skal få litt tid på seg, sesongen er jo ikke i gang ennå, men terskelen for å sparke dem bør ikke være veldig høy. At Horneland skal være KIs arvtaker bør i alle fall være fullstendig uaktuelt.

haak

Brann bør be onkel Mohn om hjelp igjen.
Trenger åpenbart forsterkninger.
Å rykke ned er kostbart.

Giles

KI fikk resultater med stadig dårligere spill i RBK. De vant ved hjelp av tyngdekraften til en god stall i norsk målestokk. Det er en grunn til at han fikk sparken.
KI stilen har jeg til gode å se. Finnes den?

gladiporno

Jeg tror disse treningskampene forsterker inntrykket av at lite har endret seg siden i fjor i den forstand at spillerne fremdeles ikke kommer seg til rette i 4-3-3. Taylor blir gjemt bort på kanten, Bamba møter for lavt på banen og blir ufarlig. Barmen og Pedersen ikke god nok som anker. Delaveris og Rasmussen, som skal være våre stjernesigneringer, er skjøvet ut av laget. Hvordan vårsesongen blir tror jeg er avhengig av når Brann endrer permanent til 4-2-3-1. Taylor og Rasmussen er best i Hasund-rollen. Delaveris kan spille på venstrekanten. Bamba kommer seg mer rettvendt, der han kan være god, i stedet for ryggvendt, der han er dårlig. To brukbare sittende er bedre enn én dårlig sittende. Jeg føler meg rimelig sikker på at Brann kommer til å endre formasjon i løpet av vårsesongen. Dette laget er avhengig av at potensielle poengsamlere som Bamba, Taylor, Rasmussen og Delevaris kommer til sin rett. Det gjør de neppe i 4-3-3. Hvis vi endrer tidlig, er sjansen større for at vi gjør en bedre vårsesong.

Nixon

Dersom denne analysen stemmer, er det jo smått utrolig at Brann etter snart seks år som 4-3-3-klubb, ikke har spillere som er tilpasset den formasjonen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Quote from: Nixon on April 26, 2021, 06:11:14 AMDersom denne analysen stemmer, er det jo smått utrolig at Brann etter snart seks år som 4-3-3-klubb, ikke har spillere som er tilpasset den formasjonen.

Ja.
Tren på langskudd

krakra

Ja, og det viser hvorfor det var helt riktig å sparke Soltvedt, selv om han omsider hadde innsett at stallen måtte forynges.
Viser også at vi trenger en sportssjef som vet hva som kreves for å oppnå suksess og ikke bare en smart papirflytter. Vedkommende trenger ikke å ha all verdens erfaring med kjøp og salg, men må ha erfaring og kunnskap om ting som stallsammensetting, sammensetting av sportslig apparat og balansen mellom resultater på kort sikt og utvikling på lang sikt.

Hvem som helst kan si "nå skal for bli yngre" og så hente inn en haug av unggutter.

Gulløl

April 26, 2021, 12:35:30 PM #208 Last Edit: April 26, 2021, 12:47:22 PM by Gulløl
Brann har kun to treningskamper igjen før seriestart. Laget bør definitivt toppes i de to kampene så en i hver fall får spilt inn en 11-er et stykke på vei. Det må også inn litt mer rutine i laget, spillere som har vært ute en vinternatt før. Og Kåre har i helgen fått ytterligere en bekreftelse på at stallen han disponerer egner seg klart best til 4-2-3-1. Fortsetter han å være en stabeis og vil ha 4-3-3 uansett pris er det mye som tyder på at Brann kan gå på fem tap i de første rundene og stå med stygge 0-0-5. Da er det i tilfelle virkelig krise og snakk om hodet hans på et fat.

Så kjør inn 4-2-3-1 i de to siste kampene og ha resten av treningene før seriestart fokusert inn mot denne formasjonen. 4-3-3 formasjonen får Kåre heller vurdere å  implementere forsiktig og gradevis når han har spillere og stall som behersker formasjonen. Brann sliter veldig på backene, dessverre bør en av ungguttene avventes fra startoppstillingen i sesongens første kamper og inntil videre. Dette bør være Wolfe, han bør heller tas gradvis inn på laget i løpet av vårsesongen men med innhopp i første omgang.

Alt dette tatt i betraktning, slik bør laget være i første seriekamp:

                              Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Kristiansen
                   Strand - Barmen
             Skaanes - Taylor - Delaveris
                             Bamba

Muligens det bør vurderes Grøgaard istedenfor Delaveris på venstrekant. Men tror med denne oppstillingen at den rutinerte trioen Forren-Kristiansen-Barmen vil dekke opp for de defensive svakheter til Delaveris. Noen vil kanskje ha enda mer rutine inn i forsvaret med Tveita istenfor Blomberg men jeg mener at Blomberg sine offensive kvaliteter er så viktig at en må akseptere de defensive svakhetene han har og i betraktning at en dekker opp den andre backen med rutinerte Kristiansen som leverer stort sett stabilt og på sitt beste er en av eliteseriens beste venstrebacker.
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

esp123

Kristiansen var direkte svak i flere kamper ifjor (både han og Tveita), og jeg tviler på at han blir bedre med årene. Kanskje Brann sliter defensivt på backene med Blomberg og Wolfe, men det var ikke så noe bedre med Kristiansen og Tveita ifjor. Hvis det er noen som skal inn på venstreback så må det være Grøgaard, og hvis han ikke spiller der så er det fordi han spiller på midtbanen eller kanten.

Lasaron

Folk i media snakker stadig om hvor hardt slag det er for Brann at Daniel Pedersen er skadet. De vet tydeligvis ikke hvor middelmådig han er.

Ja, det kan se ut til at 4-2-3-1 er lurt. Med Taylor i tierrollen.
Tren på langskudd

krakra

April 26, 2021, 13:00:54 PM #211 Last Edit: April 26, 2021, 13:02:41 PM by krakra
Det at en indreløper eller en motsatt kant kan får prikke pasninger til en kantspiller, som får utfordre alene mot en back, før han kan slå et innlegg inn i boks, som treffer en medspiller som er mer eller mindre udekket, er ikke bare et backproblem. Det er et enormt strukturelt problem. Jeg er enig i at Wolfe og Blomberg har klare defensive svakheter, men at man kommer seg rundt backene skal ikke være ensbetydende med mål eller store målsjanser. Det er det i hvert fall ikke når noen av våre kanter runder sine backer.

Det mest forfriskende med Glimt-kampen var å høre kommentatorer som virkelig forstår fotball. Ikke til forkleinelse for BA og BT, men det var et ganske annet nivå enn vi er vant med. Når man verken klarer å ta ut mannen som slår ballen ut på kanten, kantspiller eller noen av løpene inn i boks, så er det ikke snakk om individuelle feil. Da er det kollektiv kollaps som nesten må tilskrives trenerteamet, og de såkalte lederne på banen.

Jeg tror ikke det er mange midtbaner som bidrar så lite i begge bokser som vår.

Lasaron

Ja, det var lett å høre at kommentatorene har mye mer peiling på fotball enn meg, og de sa ting på en forståelig måte. For meg var de bedre eksperter enn kanskje noen andre jeg har hørt. Kanskje Lars Tjærnås og Vidar Davidsen er på høyde.

Jeg husker spesielt at de snakket om kroppsstilling når de mottar ball, betydningen av det. Noe jeg aldri har tenkt særlig på før.
Tren på langskudd

Spelaren

Quote from: Lasaron on April 26, 2021, 13:14:41 PMJeg husker spesielt at de snakket om kroppsstilling når de mottar ball, betydningen av det. Noe jeg aldri har tenkt særlig på før.

Å se spillere nærmest smelte sammen med ballen og opprettholde momentum er en nytelse. Noe helt annet enn det Brann serverer mye av for tiden. Ever Givens ferd gjennom Suez-kanalen framstår som bedre planlagt. Med to kamper igjen og kjeksteinen ute med skade er det på tide å gi opp 433-prosjektet til Kåre.
Gå av.

Nixon

https://www.bt.no/Sport/kommentar/i/6zJ2m8/disse-elleve-boer-starte-mot-viking

Pamer er i vinden for tiden, og her er hans startellever i første seriekamp:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Grøgaard
Barmen - Strand
Skaanes - Robert - Filip
Bamba
Rød makt på Hansa

Lasaron

Tren på langskudd

Finfin respons

Ser VG har en sak om ukultur i spillergruppen i fjor. Masse misfornøyde spillere med større ambisjoner enn benken som nå er renset ut. Kåre kaller (noen av?)  dem råtne epler. Ho-ho!
Kanskje.

Lasaron

Tren på langskudd

Finfin respons

Quote from: Lasaron on May 04, 2021, 19:28:00 PMSåpass?
https://www.vg.no/sport/fotball/i/7KkljK/brann-profiler-aapner-opp-om-veldig-usunt-miljoe?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos2

Konteksten var nok ment fra Kåres side at misnøyen gikk ut over treningsintensiteten. Og at de ikke var "ett lag".
At slike klikkegrupper av misfornøyde toppidrettsutøvere ikke har særlig effekt i et lag som gjør det bra, men at det ble noe annet med et lag som gjorde det dårlig. Derav resultatene i fjor. Jeg tror ikke han forsøkte å beskrive den enkeltes sjelelige kvaliteter.  Råtne epler smitter råte over på friske epler, det er nok lignelsene enkle budskap. I et annet liv kunne nok Kåren hatt et annet kall, ho-ho!

Min rakettforskningstankerekke:
I dette lyset er Soltvedt sin avgang mer forståelig. Og LANs, selvfølgelig. Stallen var ikke ventilert.
Kanskje.

Lasaron

Ranheim slo Rosenborg 2-1. Skandale. Hareide må gå. Eventuelt at treningskamper ikke er så nøye.
Tren på langskudd

Nixon

BTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Jeg tror det er litt urasjonelt pessimistisk. Brann hadde en poengmessig god siste femtedel i fjor. Troppen er nå mer potent, og med stigende kurs i treningskampene. Vinglingen mellom 4-3-3 og 4-2-3-1 er kanskje slutt.

Utfra dette er det gode grunner til å tro at vi havner høyere enn i fjor. Ja, det kan fort bli øvre halvdel.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Nixon on May 07, 2021, 06:14:37 AMBTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.

Jeg liker det. Jeg er ikke helt overbevist over kvaliteten på stallen (den er fremdeles noe ubalansert med tanke på kvaliteter hos spillerne) og KI er fremdeles et usikkerhetsmoment. Jeg har hele tiden tatt til ordet for å gi han en real sjanse, og det står jeg for selv om jeg ikke er overbevist om hans egenskaper. Vi vil se resultatene av treningsarbeidet hans denne sesongen, og da kan det hende at jeg blir overrasket (i positiv eller negativ retning) eller bare får bekreftet mitt inntrykk...

Et pessimistisk utgangspunkt gir også mulighet for å bli positivt overrasket, og det er derfor jeg alltid er for en pessismistisk inngang på enhver sak...

Christian

Quote from: Nixon on May 07, 2021, 06:14:37 AMBTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.

Kommer BTs dekning av Brann til å gjenspeile dette tipset? Får KI arbeidsro eller vil Pamer & co slipe knivene om tipset slår til og det blir bunnstrid?

Sjøl er eg veldig usikker på hva dette Brann-laget vil ha å by på. Men sånn er det gjerne for mange lag i år, med en høyst spesiell oppladning til sesongen.

Nixon

Quote from: Christian on May 07, 2021, 07:47:15 AMKommer BTs dekning av Brann til å gjenspeile dette tipset? Får KI arbeidsro eller vil Pamer & co slipe knivene om tipset slår til og det blir bunnstrid?

Vi får se. En utbredt konspirasjonsteori i tidligere år har jo vært at BT har vært positive før sesongstart for å kunne raljere med lag og trener når tipset ikke har blitt innfridd.
Rød makt på Hansa

Kagain

May 07, 2021, 11:16:16 AM #225 Last Edit: May 07, 2021, 11:20:04 AM by Kagain Reason: Formatering
En lengre sak fra Eurosport om KI og hans inntrykk av tilstanden da han kom til Brann i fjor høst. Han måtte "spyle ut stallen" sier han blant annet.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/sjokkert-ingebrigtsen-matte-spyle-ut-garderoben_sto8306463/story.shtml

Kristoffer Barmen kommer med en utdypende kommentar på en del av det arbeidet som LAN gjorde:

Eurosport setter premissene slik:

"For Barmen har det vært litt av en endring de siste årene og han mener folk må ha tålmodighet med prosjektet til Ingebrigtsen.

- Nå brukte Lars Arne litt tid på å sette sitt lag. Så ble egentlig det røsket fra hverandre i 2019 og før fjoråret, og vi forsøkte å bygge opp et nytt lag. Det fungerte jo ikke. Så har Kåre kommet inn og rensket litt igjen, så det har vært ganske store utskiftninger her de siste to årene. Det er så vidt det er folk igjen her og det tar gjerne litt tid før man får satt et nytt lag, beskriver han.

- Er garderobekulturen gjenkjennbar fra et par år tilbake?

Fra garderoben fra 2016-18 er det ingen igjen omtrent, det er Ruben og nå kom Kasper igjen, da. Det er også noe som må gjenoppbygges og skapes sammen. Det er noe jeg følte manglet under Lars Arne prosjekt 2 fra 2019-sesongen, da vi skulle hente alt av spillere fra fotball-Norge omtrent. Da hadde vi en stor, stor tropp der alle skulle tilfredsstilles og det gikk litt utover samholdet og kulturen

I VG gikk han etter Discovery-podcasten så langt som å kalle miljøet for «veldig usunt» da Ingebrigtsen overtok. "


Jeg er usikker på hva han mener med "hente alt av spillere fra fotball-Norge". Problemet var vel det at det som ble hentet var spillermateriell som ikke hadde så mye å bidra med som resten av stallen hadde.

I den samme artikkelen skriver de at

"De som er igjen - Opdal, Barmen og Kristiansen - er voksne lederfigurer og kontinuitetsbærere i garderoben. Samtidig har alle tre vært avskrevet gang på gang. "

Barmen har vel aldri vært direkte avskrevet? Han har fått mye pes, men han har vel aldri vært ønsket vekk? Opdal ble vel ønsket vekk fordi at han ikke klarte å legge seg til ro med at Piotr kom inn og var vanskelig å konkurrere med. Kristiansen har vært på vei vekk flere ganger, men som regel har Tromsø ikke hatt penger til han.

Broder Kåre bli helt til slutt sitert på følgende måte når de snakker om presset som ligger på skuldrene hans, og som Eurosport gjenforteller slik:

"At han nå er trekvart år inn i trenergjerningen gjør ikke at det er mer press på hans skuldre enn da han overtok et lag som var mentalt slitne etter to år med kontinuerlig negativitet rundt ørene sine.

Nei, egentlig ikke. Jeg føler at de fleste ser at det her prosjektet tar tid med foryngelsen av stallen. I to år har den skuta her vært på feil vei, så prøvde vi å snu på det i fjor høst og følte i alle fall at vi fikk stoppa det, og nå begynner vi å skyve framover. På sikt er dette veien å gå for Brann for å kunne bli et topplag, for vi har ikke økonomi til å kjøpe et nytt 2007-lag. Det prosjektet kommer Eirik og jeg til å stå i helt til noen sier til oss at det trenger dere ikke lenger, sier Ingebrigtsen"


Jeg vet ikke om han her brisker seg for kamera eller om det faktisk føles som han så god støtte hos de styrende makter i Brann. MEn jeg er spent på hvordan dette foryngelsesprosjektet kommer til å arte seg videre under han, spesielt med tanke på det vi så i treningskampen mot Åsane.

Pyton

May 07, 2021, 12:51:24 PM #226 Last Edit: May 07, 2021, 13:44:49 PM by Pyton
Quote from: Kagain on May 07, 2021, 11:16:16 AMEn lengre sak fra Eurosport om KI og hans inntrykk av tilstanden da han kom til Brann i fjor høst. Han måtte "spyle ut stallen" sier han blant annet.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/sjokkert-ingebrigtsen-matte-spyle-ut-garderoben_sto8306463/story.shtml

Kristoffer Barmen kommer med en utdypende kommentar på en del av det arbeidet som LAN gjorde:

Eurosport setter premissene slik:

"For Barmen har det vært litt av en endring de siste årene og han mener folk må ha tålmodighet med prosjektet til Ingebrigtsen.

- Nå brukte Lars Arne litt tid på å sette sitt lag. Så ble egentlig det røsket fra hverandre i 2019 og før fjoråret, og vi forsøkte å bygge opp et nytt lag. Det fungerte jo ikke. Så har Kåre kommet inn og rensket litt igjen, så det har vært ganske store utskiftninger her de siste to årene. Det er så vidt det er folk igjen her og det tar gjerne litt tid før man får satt et nytt lag, beskriver han.

- Er garderobekulturen gjenkjennbar fra et par år tilbake?

Fra garderoben fra 2016-18 er det ingen igjen omtrent, det er Ruben og nå kom Kasper igjen, da. Det er også noe som må gjenoppbygges og skapes sammen. Det er noe jeg følte manglet under Lars Arne prosjekt 2 fra 2019-sesongen, da vi skulle hente alt av spillere fra fotball-Norge omtrent. Da hadde vi en stor, stor tropp der alle skulle tilfredsstilles og det gikk litt utover samholdet og kulturen

I VG gikk han etter Discovery-podcasten så langt som å kalle miljøet for «veldig usunt» da Ingebrigtsen overtok. "


Jeg er usikker på hva han mener med "hente alt av spillere fra fotball-Norge". Problemet var vel det at det som ble hentet var spillermateriell som ikke hadde så mye å bidra med som resten av stallen hadde.

I den samme artikkelen skriver de at

"De som er igjen - Opdal, Barmen og Kristiansen - er voksne lederfigurer og kontinuitetsbærere i garderoben. Samtidig har alle tre vært avskrevet gang på gang. "

Barmen har vel aldri vært direkte avskrevet? Han har fått mye pes, men han har vel aldri vært ønsket vekk? Opdal ble vel ønsket vekk fordi at han ikke klarte å legge seg til ro med at Piotr kom inn og var vanskelig å konkurrere med. Kristiansen har vært på vei vekk flere ganger, men som regel har Tromsø ikke hatt penger til han.

Broder Kåre bli helt til slutt sitert på følgende måte når de snakker om presset som ligger på skuldrene hans, og som Eurosport gjenforteller slik:

"At han nå er trekvart år inn i trenergjerningen gjør ikke at det er mer press på hans skuldre enn da han overtok et lag som var mentalt slitne etter to år med kontinuerlig negativitet rundt ørene sine.

Nei, egentlig ikke. Jeg føler at de fleste ser at det her prosjektet tar tid med foryngelsen av stallen. I to år har den skuta her vært på feil vei, så prøvde vi å snu på det i fjor høst og følte i alle fall at vi fikk stoppa det, og nå begynner vi å skyve framover. På sikt er dette veien å gå for Brann for å kunne bli et topplag, for vi har ikke økonomi til å kjøpe et nytt 2007-lag. Det prosjektet kommer Eirik og jeg til å stå i helt til noen sier til oss at det trenger dere ikke lenger, sier Ingebrigtsen"


Jeg vet ikke om han her brisker seg for kamera eller om det faktisk føles som han så god støtte hos de styrende makter i Brann. MEn jeg er spent på hvordan dette foryngelsesprosjektet kommer til å arte seg videre under han, spesielt med tanke på det vi så i treningskampen mot Åsane.
[/


Foryngelses prosessen er bra den men de unge må være gode nok også... I hvertfall i nærheten av nivå ellers går det dårlig.

gladiporno

Jeg tror Brann overrasker positivt i denne sesongen, selv om de skulle gå på et braktap i kveld. En dårlig start vil selvfølgelig være kjipt, men at den skulle få store konsekvenser for sesongen sett under ett tror jeg ikke. I 1999 hadde Brann 0 poeng og 1-8 i målforskjell etter to kamper. Sesongen endte med seriebronse og cupfinale. I 2001 hadde Tromsø fullpott og 5-0 i målforskjell etter to kamper. Johnny Hanssen gikk ut med i media og klagde over at media hadde tippet Tromsø for langt ned. Det endte med nedrykk. Brann kan få en tøff start på årets sesong, men offensivt er det så mye spennende at jeg tror Brann kommer til å bite godt fra seg.

I tabelltipset tippet jeg Brann på 5. plass (i fjor tippet jeg de på 11. plass). Egentlig er det hipp som happ om jeg tipper dem på 10. plass, for jeg tror få poeng skiller lagene som havner fra 5. til 10. plass. Jeg tror ikke de havner i nedrykkstriden når sesongen nærmer seg halvspilt og utover, og jeg tror ikke de blir stabile nok til å havne i medaljestriden. Manglende stabilitet skyldes ikke den såkalte ungdomssatsningen (som jeg mener er betydelig overdrevet), men heller kvaliteten på enkelte antatte bærebjelker. Spesielt Daouda Bamba og Vegard Forren gir meg større bekymringer enn ungguttene til sammen. Bamba scorer neppe mer enn 3-4 mål i første halvdel av sesongen. Kanskje færre. Vegard Forren mener jeg har vært en klar skuffelse i Brann-drakt, og sprer bra med usikkerhet om seg. Litt merkelig at han ansees som bankers på laget. De to må skjerpe seg kraftig.

Jeg tror Brann får to unge faste på førstelaget i år, og kanskje 3-4 til som spiller med ujevne mellomrom. Det er helt vanlig i norsk toppfotball. Kvaliteten på de etablerte avgjør.

Lasaron

Jeg kjenner jeg blir fornøyd så lenge frykten for nedrykk er borte.
Tren på langskudd

gladiporno

En annen usikkerhet jeg glemte å nevne er Kåre Ingebrigtsen (og øvrig Brann-ledelse). Gjør en del rare valg. Kåre bommet med treningsmengden i fjor høst, avskiltet Jesper Löfgren uten erstatter på plass, og holdt på med 4-3-3 under hele oppkjøringen. Det laget som spilte mot Åsane var bra, spørsmålet er om han vil gjøre de riktige grepene når han må gjøre forandringer på laget.

kabelmann

Velkommen til sesongen 2021. Dette skal bli gøy.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Superjack

Kan fint stå med 0 poeng etter første 5 kampene her.
Brannsupporter.

ZsoltKorcsmar

Jeg følger Brann i tykt og tynt. Tåler sure tap, slag i tryne, dommerfeil som går mot oss etc, men en ting er drepende for interessen. Det er spillere som Barmen og Forren.

Fullt mulig det er noe jeg ikke ser, noe som er utenfor min fatteevne, men:

Barmen - Forstår at ikke alle kan være Alanzinho, men jeg sliter - og har i alle år slitt med å se hva Barmen har. For meg er det direkte drepende for interessen å se han i start-11.

Han var en meget god, ikke fantastisk, men meget god hodespiller før den forferdelige nakkeskaden. Etter det har han (av naturlige årsaker) trukket seg noe mer i hodedueller. Slitt mye med nakken. Foruten om det var han tidligere dyktig på å posisjonere seg; ofte på rett sted, fikk ballen i scoringsposisjon og leverte en miks av brente storsjanser og mål. Mindre av det siste tiden.

Igjen; alle kan ikke være Alanzinho. Tar gjerne en begrenset «jordfreser» om kan kan sin rolle og spiller på sine styrker. Nyter feks. å se SHN spille, men det jeg ser i Barmen er en som alltid er et kvart sekund for treg i det meste. Ser rett og slett ut som han spiller på for høyt nivå, det man ofte ser når man flytter en spiller en divisjon eller to opp.

Dveler litt for lenge med ballen, slår pasningene litt for sent (så de ofte blir brutt), er litt på etterskudd i returløp og litt for sent inne i dueller. Han er ikke en som skaper for eget lag (som Eikrem) og han er ikke en som ødelegger nevneverdig for motstander (som SHN), så hva er han? Hjelp meg? Han har bitt seg fast under utallige trenere, hva er det jeg ikke klarer å se?

Forren - Trenger ikke utdype her, men at Kolskogen som ble kåret til årets spiller i fjor og var tatt ut til landslag holdes utenfor av Forren og en avskiltet vebstreback i midtforsvaret er en skam. Selv uten midtstoppere har de funnet en grunn til å vrake han. Vi har 1,5 midtstopper inkuldert Kolskogen (han teller som 1), og likevel skal han vrakes.

Jeg er nesten der at jeg foretrekker nedrykk med Forren og Barmen ute av laget, enn at vi karrer til oss en trygg 13. plass med disse på banen. Nesten. Så drepende er det...

Jose Arrogantio

Vi jaget bort en lovende ung svensk midtstopper fordi vi kunne ikke ha to høyrebente forsvarere på en gang, og ville prioritere Kolskogens utvikling. Så starter vi i stedet med en venstrebeint back ved siden av en venstrebeint stopper så han vi påståeligvis skulle prioritere blir sittende på benken. For en klubb.

Lasaron

Det du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.
Tren på langskudd

krakra

Brann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Jose Arrogantio

Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Nixon

May 09, 2021, 20:15:36 PM #237 Last Edit: May 09, 2021, 20:29:09 PM by Nixon
Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Mitt stalltips er at han er VIF-spiller onsdag 12. mai klokken 20.00, men at overgangen blir bekreftet litt før midnatt før vinduet stenger og han blir igjen i Bergen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.
Tren på langskudd

kabelmann

Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Det er bare å håpe at kontoen ikke er tom, for her må det brukes penger.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

kabelmann

Mitt tips til KI: Neste gang lar vi Team Ræv sitte på benken og så starter vi med de elleve beste. Ok?
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

gladiporno

Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:28:11 PM
Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.

Viking-stopperen er for øvrig linket til utlandet for 20 mill. 

Lasaron

Hvor god var han i fjor, i forhold til Kolskogen?
Tren på langskudd

krakra

Kolskogen var best i vårsesongen, Heggheim best etter at Kåre kom til Brann.

ZsoltKorcsmar

Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:54:36 PMHvor god var han i fjor, i forhold til Kolskogen?

Mye likt.

Superjack

Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Johannessen er nok økonom mer enn annet, og blårussen gir gladelig 4 1/2 års kontrakt til en sikker investering som vil gå ned i lønn.
Brannsupporter.

gladiporno

Det at daglig leder, som selv har sagt at hun ikke har kompetanse på sport, gir 4-årskontrakt til en stallspiller som hovedtrener har sagt må imponere som midstopper for å få ny kontrakt, er så enormt umusikalsk. Tipper VJ snart er historie i Brann om vårsesongen går skiten.

Dukker hun opp i en toppjobb på Fjordkraft der pappa Barmen er sjef?

krakra

May 09, 2021, 21:29:59 PM #247 Last Edit: May 09, 2021, 21:37:26 PM by krakra
Det tristeste er at Kåre Ingebrigtsen har klart å overbevise hele byen om at han må få masse tid på dette fordi vi bygger fra grunnen av med unge spillere. Et prosjekt verken KI eller Horneland har prøvd før. Mens vi later som vi ikke ser at bydelsklubben Åsane  er faretruende nært å faktisk gå forbi oss med -akkurat- denne oppskriften. Men deres trener var aldri aktuell for Brann.

Det høres ut som det er satt på spissen, men realiteten kan fort bli at Åsane rykker opp, mens Brann rykker ned. Med et yngre lag enn oss. Samtidig som Åsanes -tidligere- trener og vår tidligere 2.lagstrener fortsetter å herje med sitt unge lag i Bodø.

Det er jo faktisk ganske latterlig. Mangler bare at Landro får fart på Sandnes Ulf, og at de rykker opp sammen med Åsane.

Nixon

Quote from: krakra on May 09, 2021, 21:29:59 PMDet tristeste er at Kåre Ingebrigtsen har klart å overbevise hele byen om at han må få masse tid på dette fordi vi bygger fra grunnen av med unge spillere.

Hele byen? Det tror jeg er helt feil. Noen innlegg på Ballspark og noen tomler opp etter kampen i kveld tror jeg stort sett er unntakene. Mitt inntrykk er at folk flest ikke kommer til å gi klubben veldig lang tid før misnøyen blir enda sterkere.
Rød makt på Hansa

Jose Arrogantio

Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:28:11 PM
Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.

Ja, men Kolskogen spiller i en klubb hvor ingen i ledelsen fra topp til bunn faktisk tror på spillersatsning som noe annet enn et buzz word. Det skinner gjennom i alt fra logistikk, kamp-prioriteringer og grad av tålmodighet man viser yngre vis-a-vis eldre spillere.

Go Up