• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Tidenes Brannflopp?

Started by ACHTUNG, August 04, 2020, 09:17:07 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

ACHTUNG

For å spre litt lys og glede, nå som Sportsklubben sniffer på Dark Ages igjen, hvorfor ikke ta et dypdykk i Brannhistoren, for å fiske frem det som kan kalles Brannflopper?

Jeg starter med min kandidat, Jarle Råum og lar tidligere Bataljonen-leder Hellebøs ord (VG.no), beskrive hvorfor:

Brann-Bataljonens Frode Hellebø hadde store forventninger til Mo-toppscoreren Jarle Råum da han landet i Bergen i 1983.

- Han ble kjøpt inn fra Mo IL der han scoret 30 mål. Han skulle pøse inn mål for Brann, men scoret bare ett mål før han ble solgt videre, sier Hellebø. Råum ble riktignok kreditert for tre Brann-mål, før han reiste videre til Trondheim og Rosenborg hvor han heller ikke var noen kjempesuksess.

Finfin respons

Bjarki Gunlaugson:
Spissen som ble hentet i 1998 fra Molde. Islendingen fikk 7 kamper og 1 mål. Ingen glemmer straffen han stjal i e-cupen. Den blåste han ballen langt over og Brann var snipp snapp.
Kanskje.

ACHTUNG


ACHTUNG

Mads Hvilsom er en av de ferskeste kandidatene:

Mads kom til Brann i en alder av 23 år. Han har aldersbestemte kamper for Danmark.

Debuten kom allerede i første seriekamp i 2-2-kampen borte mot Strømsgodset hvor Hvilsom spilte hele kampen. Han startet ytterligere seks kamper og gjorde tre innhopp i Tippeligaen i tillegg til ett innhopp i NM.

Lars Arne Nilsen brukte Mads både som midtspiss og som venstrekant, men den hardtarbeidende dansken fikk det ikke helt til i Sportsklubben Brann.

Etter elleve kamper og null mål kom Esbjerg på banen og kjøpte Mads fra Eintracht Braunschweig. Leiekontrakten med Brann ble avsluttet i juni 2016.

Lasaron

Quote from: Finfin respons on August 04, 2020, 09:45:57 AMBjarki Gunlaugson:
Spissen som ble hentet i 1998 fra Molde. Islendingen fikk 7 kamper og 1 mål. Ingen glemmer straffen han stjal i e-cupen. Den blåste han ballen langt over og Brann var snipp snapp.

Jeg tenkte på akkurat den, hin dagen. Jeg så for meg ansiktsuttrykket og håndbevegelsene hans da han stjal straffen.
Tren på langskudd

SK

Listen å velge fra er enorm, og kommer litt an på hvilke kriterier man legger til grunn. Men jeg slår et slag for Runar Normann. Forlot klubben i protest etter 3,5 måneder, etter at han i mesteparten av disse 3,5 månedene hadde fremstått som en komplett idiot i alle sammenhenger samtidig som han ikke leverte på banen.

Lasaron

Det er vel som oftest spisser som betegnes som flopper. Andre som renner meg i hu er Mika Kottila og Demba Nyren. Ja, og så midtbanespilleren Morten Pettersen.
Tren på langskudd

Belfort

Mika Kottila som var til da den dyreste spilleren Brann hadde hentet. Hadde noen flotte kommentarer." Scoringene kommer de" " er ikke så glad i å spiller på vått gress"

ACHTUNG

Quote from: Belfort on August 04, 2020, 09:57:45 AMMika Kottila som var til da den dyreste spilleren Brann hadde hentet. Hadde noen flotte kommentarer." Scoringene kommer de" " er ikke så glad i å spiller på vått gress"


Hehehe!

ACHTUNG

Når jeg tenker flopp, så detter følgende navn inn, utenom Råum og Hvilsom:

Einar Arne Roth; av en eller annen grunn tenker jeg på ham, uten å ha sjekket statistikken, Trond Nordeide som den meste stasjonære flankespilleren Brann NOENSINNE har hatt, til og med Raymond Kvisvik løp mer.....

Der stod det stille, må komme med flere når de detter inn!

Lasaron

Flopp er en som det ble stilt store forventninger til før første kamp, men som mislyktes nærmest totalt. Det var vel helt andre forventninger til Kottila enn til Mads Hvilsom. Skjønt, selv om Kottila var dyr, så var han finsk, noe som gjorde at vi var mange som var skeptiske sånn automatisk. En finsk spiller, lzm. Men Brann hypet ham.
Tren på langskudd

Superjack

August 04, 2020, 10:10:52 AM #11 Last Edit: August 04, 2020, 10:13:02 AM by Superjack
Kenneth Storvik

Skulle endelig komme "hjem". Bare skadet, total fiasko.
Ellers så utmerker jo også Morten Pettesen seng. Svinedyr og ikke i nærheten av å møte forventninger.

Ellers så var det jo et par skikkelig dårlige svensker innom på slutten av 80 tallet, tidlig 90 tall. Husker spesielt Lennart Fridh som fryktelig dårlig.
Og ikke glemme Mika Kottila - 2 metersmannen som var elending på hodet.

Og Marcus Pedersen....

Brannsupporter.

ACHTUNG

Ja, Kenneth Storvik var fiasko, kom halv- eller helskadet til Brann, etter en enestående karriere i Viking.

Nixon

Hva het han som kom fra U-laget det året? Han som alle hadde så stor tro på, men som floppet og ble sist sett i Hovding eller noe sånt. Noen som husker?

Mulig jeg blander sammen flere her...
Rød makt på Hansa

Kagain

Quote from: Nixon on August 04, 2020, 10:41:54 AMHva het han som kom fra U-laget det året? Han som alle hadde så stor tro på, men som floppet og ble sist sett i Hovding eller noe sånt. Noen som husker?

Mulig jeg blander sammen flere her...

Storvik holdt vel på i 2003. Dette er de ungfolene som var i Brann i sesongen 2003 i følge Brann sine sider.

Vegar Landro - Kom fra Vadmyra, men gikk allerede på Brann Fotballgymnas før han begynte i Brann. Født 23.03.1983

Torbjørn Kjerrgård - Askøystril fra nordre Askøy. Kom fra Nest-Sotra. Hadde også vært innom fotballgymnaset og hospitert hos juniorladet. Mener det var litt snakk om hvor lovende han var. Født 11.04.83

Helge Haugen - Orienteringsløperen som kom til Brann fra Åsane. Var vel aldri veldig hypet på annet enn at han var flink til å springe. Født 15.02.1982

Erlend Storesund - Var med til La Manga som 16 åring og hadde opphold hos Ajax. Født 22.02.1985

Alexander Orvedal - Har like mange mål som han har kamper for Brann. Han havnet definitivt i Hovding. Født 25.11.1984

Arve Walde - Lillebroren til Knut. Mener det var litt oppstuss rundt han etter at Brann vant NM for juniorer i 2002. I følge Brann var han et rent Brann produkt. Født 19.05.1985

Var det noen av disse du tenkte på?

Larsendos

Quote from: Kagain on August 04, 2020, 13:56:04 PMHelge Haugen - Orienteringsløperen som kom til Brann fra Åsane. Var vel aldri veldig hypet på annet enn at han var flink til å springe. Født 15.02.1982
Vi har to gull siden 1982. Helge Haugen skal ha mye av æren for det ene.

Kagain

Ja, mener han hadde noen hestespark av noen mål. Men i 2003 var han vel ikke så veldig hypet? Jeg syns å huske dette forumet (og skbrann.org) var skeptisk til Helge Haugen fordi han ikke hadde så mange andre ekstreme ferdigheter enn en helt absurd utholdenhet.

Nixon

Quote from: Kagain on August 04, 2020, 13:56:04 PMVar det noen av disse du tenkte på?

He he, når jeg skrev "det året" tenkte jeg ikke på innlegget med Storevik over og 2003 spesifikt. Det var mer ment som et generelt spørsmål og litt talent-humor/sarkasme. Føler vi har for lite av det her på forumet...

Men strålende jobb med å hente frem gamle minner!:)
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: Larsendos on August 04, 2020, 14:05:50 PMVi har to gull siden 1982. Helge Haugen skal ha mye av æren for det ene.

Kvartfinalen i 2004. Husker det godt!
Rød makt på Hansa

SK

Gylfi Einarsson bør inn på listen, lønnen tatt i betraktning. En av mange suksesshistorier med geniet i regissørrollen.

ACHTUNG

Har ikke Brann hatt en lei historikk med noen rundingsbøyer på backene? Husker ikke helt navnene i farten, men det har vært noe skrekkutgaver på back.

Henki

Demba Nyrén må vel inn på den listen. Kostet skjorten, sikkert kjempehøy lønn, og scoret nesten ikke mål og var stort sett helt ute av det.
Ballen skal fremover!

krakra

Trond Fredrik Ludvigsen var vel en spiller det ble forventet endel fra, som stort sett var skadet.

Og kanskje ikke en flopp, på bakgrunn av forventingene, men Pavlov er vel den dårligste spilleren som har blitt hentet til Brann i nyere tid?

Falkman

Quote from: Lasaron on August 04, 2020, 10:09:16 AMFlopp er en som det ble stilt store forventninger til før første kamp, men som mislyktes nærmest totalt. Det var vel helt andre forventninger til Kottila enn til Mads Hvilsom. Skjønt, selv om Kottila var dyr, så var han finsk, noe som gjorde at vi var mange som var skeptiske sånn automatisk. En finsk spiller, lzm. Men Brann hypet ham.

Hypen skyldtes jo at han hadde scoret 2  mål for  HJK(Helsinki) i gruppespillet i CL ( mot PSV og Benfica) høsten  i forveien. MEN, han var  fortsatt finsk, så jeg  tenkte nå mitt. Med rette, skulle det det vise seg.

Spelaren

Holmvik fikk godt betalt av geniet, men til hans forsvar var det litt ville tider da.
Gå av.

gladiporno

Quote from: Nixon on August 04, 2020, 10:41:54 AMHva het han som kom fra U-laget det året? Han som alle hadde så stor tro på, men som floppet og ble sist sett i Hovding eller noe sånt. Noen som husker?

Mulig jeg blander sammen flere her...

Er det Sindre Marøy du sikter til?

Superjack

Quote from: ACHTUNG on August 04, 2020, 14:35:03 PMHar ikke Brann hatt en lei historikk med noen rundingsbøyer på backene? Husker ikke helt navnene i farten, men det har vært noe skrekkutgaver på back.

Ken Hasle

Men var vel aldri hyper, bare fryktelig elendig
Brannsupporter.

Belfort

Quote from: Superjack on August 05, 2020, 00:59:55 AM
Quote from: ACHTUNG on August 04, 2020, 14:35:03 PMHar ikke Brann hatt en lei historikk med noen rundingsbøyer på backene? Husker ikke helt navnene i farten, men det har vært noe skrekkutgaver på back.

Ken Hasle

Men var vel aldri hyper, bare fryktelig elendig

Ja, han kom i lag med Lars Bakkerud fra Fram Larvik foran 92 sesongen. Ingen forventninger, bare en spiller som var på helt feil nivå

Superjack

Når man først begynner å «mimre» Mye rart som har blitt hauset opp i Brann og så floppet.

De to Esterene til Teitir, Terehov og Razanauskas. Spesielt siste skulle være fantastisk. Mer en latere og tregere utgave av Hasund som jeg husker.

Jonas Jonsson var det ikke en tragedie av en svenske på tidlig 2000 tall? Og ikke glemme Mr.100% Marcus Jonson -2012 eller noe slikt? Mr100% kjeks viste det seg.
Brannsupporter.

Lasaron

Razanauskas er fra Litauen, noe de fleste med -as-endinger er. Han kunne slå en god gjennombruddspasning av og til. En jeg gikk på stadion med på den tiden, sa en gang noe sånn som dette: Steike! Han får Mons Ivar Mjelde til å se rask ut med pasningen sin.
Tren på langskudd

Nixon

Rød makt på Hansa

SK

August 05, 2020, 09:49:19 AM #31 Last Edit: August 05, 2020, 09:55:18 AM by SK
Joakim Sjøhage. Flopp selv i forhold til de moderate/lave forventningene som ble stilt.

Og når vi er inne på svenske spisser, går det vel an å ta med Kaj Eskelinen.

Hva med keeperplassen, noen kandidater der? Holmen Johansen i hvert fall, flopp så det holder.

Spelaren

Oumar Niasse er jo en finurlig historie.
Gå av.

Leffen

Runar Normann! Hentet fra et treårig skadeopphold i England (usikker på lønnen han fikk, men mistenker den var god). Forlot garderoben før 16.mai-kampen i protest mot å bli vraket, med disse bevingede ord - Jeg synes ikke Mons Ivar Mjelde har nok peiling på fotball. Han er altfor uerfaren til å lede en klubb som Brann.

Nesten så jeg vil kalle han en legende for denne exiten, som aldri igjen kan matches.

Belfort

Quote from: Lasaron on August 05, 2020, 09:27:14 AMRazanauskas er fra Litauen, noe de fleste med -as-endinger er. Han kunne slå en god gjennombruddspasning av og til. En jeg gikk på stadion med på den tiden, sa en gang noe sånn som dette: Steike! Han får Mons Ivar Mjelde til å se rask ut med pasningen sin.

Teitur sammenlignet han med Platini

gladiporno

Quote from: Belfort on August 04, 2020, 09:57:45 AMMika Kottila som var til da den dyreste spilleren Brann hadde hentet. Hadde noen flotte kommentarer." Scoringene kommer de" " er ikke så glad i å spiller på vått gress"

Kottila var ikke den dyreste spilleren Brann hadde hentet til da hvis vi skal tro overgangssummene som er oppgitt i media. Svante Samuelsson var dyrere.

Morten Pettersen derimot, var tidenes dyreste spiller da han ble hentet. Han var også den nest dyreste i norsk fotball hvis jeg ikke husker feil, bak suverene Sigurd Rushfeldt.

Nixon

Quote from: Belfort on August 05, 2020, 11:35:33 AM
Quote from: Lasaron on August 05, 2020, 09:27:14 AMRazanauskas er fra Litauen, noe de fleste med -as-endinger er. Han kunne slå en god gjennombruddspasning av og til. En jeg gikk på stadion med på den tiden, sa en gang noe sånn som dette: Steike! Han får Mons Ivar Mjelde til å se rask ut med pasningen sin.

Teitur sammenlignet han med Platini

Han hadde vel bare én skikkelig god kamp, da vi knuste Viking 6-2 på bortebane i 2000. Men den kampen gjorde han til en legende i mange år etterpå.
Rød makt på Hansa

Superjack

Quote from: gladiporno on August 05, 2020, 11:41:22 AM
Quote from: Belfort on August 04, 2020, 09:57:45 AMMika Kottila som var til da den dyreste spilleren Brann hadde hentet. Hadde noen flotte kommentarer." Scoringene kommer de" " er ikke så glad i å spiller på vått gress"

Kottila var ikke den dyreste spilleren Brann hadde hentet til da hvis vi skal tro overgangssummene som er oppgitt i media. Svante Samuelsson var dyrere.

Morten Pettersen derimot, var tidenes dyreste spiller da han ble hentet. Han var også den nest dyreste i norsk fotball hvis jeg ikke husker feil, bak suverene Sigurd Rushfeldt.

Svante var stor. Det var vel det totalt motsatte av floppen Kottila.
Brannsupporter.

Henki

Hva med Lennart Fridh og Gøran Holter?
Ballen skal fremover!

Belfort

Quote from: Henki on August 05, 2020, 16:04:56 PMHva med Lennart Fridh og Gøran Holter?

Ingen store forventninger til dem. Lennart Fridh spilte fast på B laget til Malmø når han kom hit. Hadde riktignok ambisjoner om å komme på det svenske landslaget. Var mest opptatt av "brudarna" i byen

ZsoltKorcsmar

Quote from: Henki on August 04, 2020, 14:48:12 PMDemba Nyrén må vel inn på den listen. Kostet skjorten, sikkert kjempehøy lønn, og scoret nesten ikke mål og var stort sett helt ute av det.

Mener å huske at han debuterte med innhopp mot Everton i 2008. Helstad-erstatteren. Da var han frisk, noen tekniske finesser og styrke som gjorde at fikk drylt avgårde noen tunge skudd som Tim Howard(?) måtte slå til corner. Tenkte vi hadde skutt gullfuglen. Etter det gikk det bare en vei.

Vi fikk hvertfall hele kjøpssummen + David Nielsen når vi kvittet oss med han...

ZsoltKorcsmar

Quote from: krakra on August 04, 2020, 14:52:00 PMTrond Fredrik Ludvigsen var vel en spiller det ble forventet endel fra, som stort sett var skadet.

Og kanskje ikke en flopp, på bakgrunn av forventingene, men Pavlov er vel den dårligste spilleren som har blitt hentet til Brann i nyere tid?

Pavlov ja. Skarsfjord som trengte en kraftspiss med hodestyrke som kunne komme inn og endre kampbildet. 2 meter høy og 60 kg. Tapte alle dueller og holdt seg knapt på beina. Ble danket ut av juniorer på andrelaget.

Må da ha vært tresifret antall bedre oppspillspunkt bare i Sogn og Fjordane de kunne hentet i stedet for?

ZsoltKorcsmar

August 06, 2020, 09:55:21 AM #42 Last Edit: August 06, 2020, 09:57:24 AM by ZsoltKorcsmar
Quote from: Spelaren on August 05, 2020, 09:53:33 AMOumar Niasse er jo en finurlig historie.

Der er jeg fortsatt bitter. Må ligge noe utenomsportslig bak, at han forsov seg til treninger etc. Her gjorde jo faktisk brann en god jobb og satt for en gangs skyld på en gullgruve.

Så flere treningskamper når han var på prøvespill, og det var åpenbare kvaliteter der. Husker en kamp i Vestlandshallen der han spilte høyreving. Tok ned crossere lekkert på kassen, satte på turboen og lå nydelige innlegg gang på gang. Visst backen prøvde å gå i kroppen på han var det som å dytte på en vegg, backen spratt 2 meter vekk og gikk på trynet mens Niasse stod fjellstøtt

Var noe rått og direkte der. Uten tvil en uslipt diamant. Enhver med litt fotballforståelse hadde rendyrket han som spiss med de fysiske forutsetningene, tyngdepunktet og gjennombruddshissigheten han hadde. I Tyrkia ble han vel benyttet som spiss fra dag 1.

Igjen; det må ligge noe annet bak.

ZsoltKorcsmar

Fant denne «forklaringen» ang Niasse. Han ble jo flyttet med på 2. Laget hvor Bakkerud var trener, og han sa følgende i etterkant:

«Dette handlet om det sosiale, det var der Brann mislyktes med Niasse. For han var en bra spiller, spesielt fysisk hadde han noe helt rått over seg. Potensialet var der, men Brann klarte ikke ta vare på han, og det kunne du se på Niasse. Jeg tror Rodolph Austin prøvde å ta seg av han, før han ble solgt, sier Bakkerud.»

ZsoltKorcsmar

En jeg hadde store forventninger til var Ibrahima Dramè. Et sammensatt juniorlag fra ulike afrikanske land vant finalen i prestisjeturneringen for juniorer «milk cup» 5-1 mot Manchester United.

Mener Møller Dæhlie var en del av United-laget. Dramé scoret hattrick i løpet av de første 25-minuttene av finalen.

På prøvespill imponerte han meg stort som 16-17 åring. Fikk litt Zlatan-vibber i form av at hadde god ballbehandling og touch på tross av at han var høy og god i luften. Så ut som en komplett spiss. Grei fart i tillegg.

Var jo langt større klubber ute etter han, men Walstad gjorde en kjempejobb som gjorde at han valgte Brann. Har jo siden den gang bare gått en vei.

https://www.ba.no/brann/funnet-etter-google-sok/s/1-41-6879362


Kagain

Quote from: Nixon on August 04, 2020, 14:11:29 PMHe he, når jeg skrev "det året" tenkte jeg ikke på innlegget med Storevik over og 2003 spesifikt. Det var mer ment som et generelt spørsmål og litt talent-humor/sarkasme. Føler vi har for lite av det her på forumet...

Men strålende jobb med å hente frem gamle minner!:)

Ah, bare jeg som er litt treg i toppen da. Men ja, talent-sarkasme hadde definitivt gjort seg på dette forumet :)

Når det gjelder litt mildere flopper enn de som allerede har blitt tatt frem her så kan jeg ikke fri meg fra å tenke på Eirik Birkelund. Ekstasen var til å ta å føle på da han endelig kom tilbake til Brann, men så gikk det visst ikke så bra allikevel...

Av andre skuffelser som kanskje ikke kan kalles flopper vil jeg trekke frem

Steinar Tenden - Fyren hadde scoret masse mål tidligere, og jeg trodde at Brann med han hadde fått en fantastisk spiller. Det var ikke helt rett, kan hende...

Eivind Iversen var også en sånn ringrev på målfronten som ikke fikk det til I Brann...

Lasaron

Eirik Birkelund? Er det to av dem?
Tren på langskudd

gladiporno

Jeg så Oumar Niasse i en del kamper på Brann 2. Kanskje også på Brann 3 (litt usikker). Jeg forstår forsåvidt hvorfor han ble vraket. Skålevik og Finne var klart bedre og mer effektiv enn Niasse. Han ble rett og slett utkonkurrert av dem, og måtte ta til takke med Joachim Soltvedt som spissmakker på Brann 3.

Fysisk var han et monster. Råsterk og rask, men virket ufarlig foran mål i de kampene jeg så ham. Ingen lagspiller heller. Men klart, Bakkegud, Walstad og Skarsfjord burde ha sett potensialet.

Henki

Har vi nevnt Rikard Norling, eller gjelder denne tråden bare spillere?
Ballen skal fremover!

Lasaron

Norling er nok den største floppen, ja.
Tren på langskudd

Go Up