• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger hausten 2020

Started by Lasaron, July 13, 2020, 15:53:19 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kagain

Quote from: krakra on September 10, 2020, 20:47:50 PMNå har man etterlyst lojalitet og tålmodighet hos ungguttene i en årrekke. Kan det være at Blomberg bare er lojal og tålmodig og ikke ønsker å presse på for en avtale for Åsane er fornøyd med prisen? Er det utenkelig? Er det i såfall noe Brann burde grine over?

For meg er det helt usmaklig å angripe en spiller og nærmest stille et ultimatum om at "enten sier du at du vil til oss eller så dropper vi deg" før Brann og Åsane har blitt enig. Arrogant og respektløst mot både Blomberg og Åsane.

Dette er et meget godt poeng. Jeg tror at det som forsurer litt er at det er Stig Lillejord som er agenten. Han fikk jo "våre" unggutter (*kremt* Finne) til å "fremstå som illojal og utålmodig". Så når det ikke skjer det samme den andre veien er det kanskje noen som blir litt mugne...

ostraume

Quote from: krakra on September 10, 2020, 20:47:50 PMFor meg er det helt usmaklig å angripe en spiller og nærmest stille et ultimatum om at "enten sier du at du vil til oss eller så dropper vi deg" før Brann og Åsane har blitt enig. Arrogant og respektløst mot både Blomberg og Åsane.

Blir ikke dette litt lettkrenket?

KI legger press på Åsane (og til en viss grad Blomberg). Det er vel greit nok?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Ingen ønsker vel at Brann skal opptre som en bølle. Men noen ganger opp gjennom årene, spesielt dersom sentrale personer i Brann er litt upopulære, har det bikket andre veien. Brann skal nærmest stå med luen i hånden og be pent, i stedet for at Brann skal være den attraktive parten som kan sette litt press og krav.

Jeg får ikke lest den aktuelle saken fra BT. Men uttaler meg på generelt grunnlag som det så fint heter.
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Kanskje KI ikke vil at Blomberg skal ha Brann som et tredje-fjerdevalg, som bare kommer om andre ting slår feil? Kanskje det blir fortgang i forhandlingene mellom Åsane og Brann om Blomberg sier tydelig til Åsane at han vil til Brann?

Jeg reagerer mer på at uttalelsene til KI viser at det er han som de facto er sportssjef, enn på at han "krever" at Blomberg skal bestemme seg raskt.
Tren på langskudd

ostraume

Quote from: Lasaron on September 11, 2020, 07:26:08 AMJeg reagerer mer på at uttalelsene til KI viser at det er han som de facto er sportssjef, enn på at han "krever" at Blomberg skal bestemme seg raskt.

Ja, det er et godt poeng. Det virker litt merkelig.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Et moment som det ikke virker som at folk her tar hensyn til er at økonomien til klubben er sterkt påvirket av koronaviruset. Det sammenlignes med tidligere kjøp i gode tider, men det begynner å bli mindre og mindre relevant. Det er en reell sjanse for at også neste sesong blir spilt med store restriksjoner på antall tilskuere. Det må alle klubbene ta hensyn til.

Hva vil det i så fall si for sponsorinntektene til klubben? For ikke å snakke om partoutkortsalget. En ting at utrolige 90 prosent ikke krevde pengene tilbake nå i år, men det var snakk om penger som gikk ut av kontoen i fjor høst. Det føltes ikke som noe stort økonomisk tap. Noe helt annet å skulle betale disse tusenlappene nå før jul og ikke vite om man får gått på kamp i 2021. Det vil garantert ikke bli 90 prosent som kjøper på nytt.
Rød makt på Hansa!

ZsoltKorcsmar

Hva er egentlig inntektstapet på manglende publikum i år? Si Brann budsjetterer med 10 000 solgte.

10 000*15 hjemmekamper=150 000 totalt.

Snittpris 200*150 000= 30 mill

Hvor mye dekker partoutkort? Hva dekker krisepakker til idretten? Hvor mange millioner kan man anslå at forsvinner her kontra et normal-år?Lasaron

Quote from: Nixon on September 11, 2020, 07:45:26 AMEt moment som det ikke virker som at folk her tar hensyn til er at økonomien til klubben er sterkt påvirket av koronaviruset. Det sammenlignes med tidligere kjøp i gode tider, men det begynner å bli mindre og mindre relevant. Det er en reell sjanse for at også neste sesong blir spilt med store restriksjoner på antall tilskuere. Det må alle klubbene ta hensyn til.

Hva vil det i så fall si for sponsorinntektene til klubben? For ikke å snakke om partoutkortsalget. En ting at utrolige 90 prosent ikke krevde pengene tilbake nå i år, men det var snakk om penger som gikk ut av kontoen i fjor høst. Det føltes ikke som noe stort økonomisk tap. Noe helt annet å skulle betale disse tusenlappene nå før jul og ikke vite om man får gått på kamp i 2021. Det vil garantert ikke bli 90 prosent som kjøper på nytt.

Gode poeng.
Tren på langskudd

esp123

Gode poeng, absolutt. Men Brann har i koronaperioden valgt å hente Vegard Forren, Ali Ahamada og Kåre Ingebrigtsen, Det kan nå altså hindre oss i å hente spillere som potensielt styrker oss i flere år fremover.

Gulløl

September 11, 2020, 09:30:08 AM #359 Last Edit: September 11, 2020, 09:47:43 AM by Gulløl
Quote from: esp123 on September 11, 2020, 09:04:00 AMGode poeng, absolutt. Men Brann har i koronaperioden valgt å hente Vegard Forren, Ali Ahamada og Kåre Ingebrigtsen, Det kan nå altså hindre oss i å hente spillere som potensielt styrker oss i flere år fremover.
Tre nye ansatte uten overgangssummer og innenfor lønnsbudsjettet. Går det nye spillere ut fremover slik som Eggen Rismark nettopp har gjort og kanskje snart Gilbert Koomson blir det mer ledige midler på lønnsbudsjettet. Trolig forsvinner også Rólantsson, Ahamada og Teniste og kanskje et par til etter sesongen og frigjør lønnsmidler som kan brukes til nye spillere som forhåpentligvis kan styrke laget. Det er vel trolig at støttespillere(Mohn og andre) bidrar slik at dagens lønnsbudsjett og dagens drift i Brann omtrent kan opprettholdes i denne korona- og overgangsperioden. Men nye storinvestering i spillere foran 2021 sesongen blir det ganske sikkert ikke utover det som klares innenfor lønnsbudsjettet og salginntekter av spillere.
OBOS 2022 ......... og 2023

Nixon

Ja, Forren fikk ikke noe spesielt god kontrakt, han hadde jo ikke så mange andre alternativer, men forventer mer dersom han forlenger. Ikke umulig at dette gjør at ny kontrakt drøyer i disse usikre tider.
Rød makt på Hansa!

krakra

Mitt tips er at Brann kommer til å betale mer for enkeltspillere de neste to vinduene enn det Åsane vil ha for Blomberg. Blir ikke overrasket om vi ser enkeltoverganger på 3-5 millioner. Ikke nødvendigvis i høst, men iallefall i løpet av de neste to vinduene. Men det får tiden vise.

Når det gjelder respektløshet og usmaklighet så syns jeg ikke det er å overdrive i det hele tatt. Åsane skal være en samarbeidsklubb med et "felles mål om å utvikle spillere" og Branns linje har vært å by godt under markedspris for den mest lovende spilleren deres. Når de ikke går med på det så går treneren ut i media for å forsøke å presse spilleren til å legge press på Åsane. Det er vel ikke sånn man oppfører seg ovenfor samarbeidsklubber med skambud, press og åpent spill for media?

Hadde det vært Åsane eller Blomberg som var den vanskelige parten her, så så. Men det er jo Brann som er de kjipe her.

Nixon

Quote from: krakra on September 11, 2020, 10:20:39 AMMitt tips er at Brann kommer til å betale mer for enkeltspillere de neste to vinduene enn det Åsane vil ha for Blomberg.

Det får vi da virkelig håpe!
Rød makt på Hansa!

Gulløl

September 11, 2020, 11:00:15 AM #363 Last Edit: September 11, 2020, 11:03:23 AM by Gulløl
Hva er egentlig markedspris for en 18-19 åring under langsiktig kontrakt på omtrent Blomberg sitt nivå ved salg mellom Obos og Eliteserien ? Salg til utlandet holdes utenom siden det ikke er bud fra utlandet på Blomberg. Har vi noen priseksempler her siste par år på noen backer og forsvarsspillere på den alderen ? Føler det er litt ullent hva markedspris er. Når jeg tenker nivå på spillerne tenker jeg også blant annet i forhold til antall U16, U17 og U19 landskamper og antall kamper den enkelte har i Obos. Og gjerne også andre faktorer som kan påvirke markedspris. Kolskogen gikk for kr.500 000,-. Andre priseksempler mellom Obos og Eliteserien ? Å påstå at markedspris for Blomberg er 1,5 million ut av luften holder ikke, en markedspris må baseres på et sammenligningsgrunnlag og hva markedet er villig å betale for omtrent tilsvarende.
OBOS 2022 ......... og 2023

SKBCPH

Jeg synes én million kroner høres ut som en fornuftig pris både Åsane og Brann bør være fornøyde med. Kanskje med en liten viderslagsklausul i tillegg.
- Vi har den treneren vi har.

krakra

Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 11:00:15 AMHva er egentlig markedspris for en 18-19 åring under langsiktig kontrakt på omtrent Blomberg sitt nivå ved salg mellom Obos og Eliteserien ? Salg til utlandet holdes utenom siden det ikke er bud fra utlandet på Blomberg. Har vi noen priseksempler her siste par år på noen backer og forsvarsspillere på den alderen ? Føler det er litt ullent hva markedspris er. Når jeg tenker nivå på spillerne tenker jeg også blant annet i forhold til antall U16, U17 og U19 landskamper og antall kamper den enkelte har i Obos. Og gjerne også andre faktorer som kan påvirke markedspris. Kolskogen gikk for kr.500 000,-. Andre priseksempler mellom Obos og Eliteserien ? Å påstå at markedspris for Blomberg er 1,5 million ut av luften holder ikke, en markedspris må baseres på et sammenligningsgrunnlag og hva markedet er villig å betale for omtrent tilsvarende.
1,5 millioner er fair. Åsane har ikke akkurat lagt ut Blomberg for salg. De har neppe noe stort behov for å selge Blomberg.

krakra

Quote from: Nixon on September 11, 2020, 10:59:21 AM
Quote from: krakra on September 11, 2020, 10:20:39 AMMitt tips er at Brann kommer til å betale mer for enkeltspillere de neste to vinduene enn det Åsane vil ha for Blomberg.

Det får vi da virkelig håpe!
Ja, hvis det brukes på gode unge spillere og ikke middelmådige spillere rundt 25 år og oppover, så får vi håpe det. Uansett så er nok ikke Brann gniene her fordi de ikke har råd til å betale det Åsane vil ha. De trenger ikke smelle til å betale prisforlangende med en gang, men når de byr 1/3 av av det Åsane ber om, som egentlig er en fair pris, får nei og øker det med 200.000 sånn at de fortsatt er under prisforlangende så er ikke problemet verken Åsane eller Blomberg.

Spelaren

Quote from: SKBCPH on September 11, 2020, 11:44:26 AMJeg synes én million kroner høres ut som en fornuftig pris både Åsane og Brann bør være fornøyde med. Kanskje med en liten viderslagsklausul i tillegg.

Den blir på 25 %.
Gå av.

Corran

Hvorfor er 1,5 mill en fair pris? Er dette markedspris i Norge for slike spillere?
Om en sammenligner med Kolskogen er Blomberg verdt 3 ganger så  mye?
Spør av interesse ikke for at jeg sier at noen tar feil.

En annen ting ang rollefordeling og hvem som bestemmer av trener og sportssjef. Om en sammenligner med f.eks Leeds så har der treneren Bielsa alt å si. Han signerer ikke kontrakter før visse ting er på plass og det kan være spillerlogistikk, endringer på treningsfasiliteter o.l. Han har til og med sluttet i en jobb etter noen uker da han ikke fikk de spillerne han var lovet.
Samtidig er sportssjefen Orta (director og football) geniforklart og veldig attraktiv hos andre klubber i andre land.
Nå vet jeg at det er litt andre roller o.l. i England enn i Norge, men like fult er det trener/manager som bestemmer/legger føringer ovenfor sportssjefen/director of football.
Så det er ikke uvanlig at trenere legger føringer og bestemmer en del og slik må det nesten være. Så er det opp til sportssjef og ledelse å finne den treneren som kan utvikle klubben slik en ønsker og spille i den stilen en måtte ønske.
Så ser det ikke som unaturlig at KI har litt å si ang hvilke spillere og spillertyper han ønsker for sitt system og lag. Så er det sportssjefen sin jobb å hente disse innenfor de rammer en har
 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

ostraume

Quote from: krakra on September 11, 2020, 12:16:46 PM1,5 millioner er fair. Åsane har ikke akkurat lagt ut Blomberg for salg. De har neppe noe stort behov for å selge Blomberg.

Er ikke 1.5 litt mye?

Det sammenlignes med de 2-3 vi la ut for Eggen, men han hadde jo demonstrert godt ES-nivå og var en lederskikkelse på Ranheim. Dessuten med utypiske stopperferdigheter og en rollespesialist i 4-3-3. Jeg var veldig happy med det kjøpet når det skjedde. Så gikk det jo filleveien, men ok.

La oss møtes rundt millionen så blir alle fornøyd.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Kolskogen hadde ikke levert i OBOS-ligaen. Han ble ikke hentet for å forsterke førstelaget. Han ble forsterket med en plan om å leie ut. Hentes Blomberg så må det jo være fordi han skal forsterke oss på kort sikt også. En 20 år gammel back som skal spille fast for et lag med ambisjoner om toppkamp mener jeg 1,5 millioner er en helt fair pris på. Hvis Brann ikke mener at Blomberg er på det nivået bør de ikke hente ham i det hele tatt.

1,5 millioner er jo også rapportert å være totalprisen i en pakke. Der det sikkert ligger forutsetninger om kamper osv. Ikke en grunnpris. Og det kan godt være at det er mulig å forhandle en noe rimeligere pris, men 500.000 er jo milevis unna.

Lasaron

At trener skal ha litt å si om spillere og spillertyper er rimelig. Litt å si.
Tren på langskudd

gladiporno

September 11, 2020, 13:17:20 PM #372 Last Edit: September 11, 2020, 13:20:44 PM by gladiporno
Quote from: ostraume on September 11, 2020, 12:37:06 PM
Quote from: krakra on September 11, 2020, 12:16:46 PM1,5 millioner er fair. Åsane har ikke akkurat lagt ut Blomberg for salg. De har neppe noe stort behov for å selge Blomberg.

Er ikke 1.5 litt mye?

Det sammenlignes med de 2-3 vi la ut for Eggen, men han hadde jo demonstrert godt ES-nivå og var en lederskikkelse på Ranheim. Dessuten med utypiske stopperferdigheter og en rollespesialist i 4-3-3. Jeg var veldig happy med det kjøpet når det skjedde. Så gikk det jo filleveien, men ok.

La oss møtes rundt millionen så blir alle fornøyd.

Mellom 2 og 3 mill for 27-årige Eggen med kun 1/2 års eliteserieerfaring, uten landskamper, uten e-cuperfaring, uten tempo, uten øvrige meritter er ganske hinsides. Det er nesten ingen andre som gjør noe sånt fordi det skal egentlig et mirakel til for at det ikke blir et større økonomisk tap. Han hadde i praksis ingen salgsverdi, og vi er heldige som etter sigende fikk litt penger for ham. De fleste henter spillere i denne kategorien gratis. Jeg sliter med å se noen endre enn LAN i norsk fotball som vil være villig å betale så mye for en slik spiller.

Det er nettopp derfor det er stor forskjell prismessig ute i Europa når det gjelder unge spillere kontra etablerte spillere. Klubber tenker salgspotensiale når de henter spillere. Man vet aldri, men om Brann betaler opp mot 1,5 mill for Blomberg, og at han for eksempel skriver under på en fire års kontrakt, så skal det veldig mye til for at det blir et økonomisk tap for klubben. Og Brann får uansett solidaritetsmidler for ham resten av karrieren ettersom han da få en del utviklingsår i klubben. Og disse pengene alene kan fort bli mye mer enn 1,5 mill.

Hvis han ikke blir solgt så er det også store muligheter for at han blir en støttespiller og kontinuitetsbærer slik Haugen og Barmen ble. Også det vil selvfølgelig være bra.

Brann har i de siste fem årene nesten bare brukt penger på spillere som mest sannsynlig går fra klubben vederlagsfritt eller i hvert fall med betydelig tap. Det må det bli slutt på.

Gulløl

September 11, 2020, 13:47:47 PM #373 Last Edit: September 11, 2020, 13:50:44 PM by Gulløl
Vi må ta med i betraktning litt historikk på "store talenter" i 17 -20 alderen Brann har hentet fra andre klubber f.eks. siden 90 tallet, altså siste 30 år. Det har vært virkelig stor optimisme rundt mange, nå har jeg ikke tid å lage noe liste akkurat akkurat nå men det er en del spillere. Hvor mange har lykkes i Brann og fått en god karriere på eliteserienivå eller høyere ? Er det 2/10 som har lykkes kanskje ? Om Brann legger seg på 1,5 mill. for spillere i Blomberg kategorien og det hentes 10 slike spillere de neste årene blir det 15 millioner investerte kroner. Om det kun er en spiller som lykkes koster det 15 millioner. Er det to spillere som lykkes blir det 7,5 millioner pr. spiller som lykkes. Mulig det lønner seg, ikke vet jeg. Jeg mener Brann absolutt skal satse på å hente slike spillere men at prisnivået bør være på 1,5 mill. er jeg ganske usikker på. Tror ikke vi skal blande inn alle bomkjøpene på rutinerte og etablerte spillere selv om det er mange der også. Det må være mulig å se isolert på hva Brann bør betale for talenter under 20 år og hva som er fornuftig nivå.
OBOS 2022 ......... og 2023

gladiporno

September 11, 2020, 13:49:30 PM #374 Last Edit: September 11, 2020, 14:03:44 PM by gladiporno
Quote from: Superjack on September 10, 2020, 17:04:09 PMMye pepper til Soltvedt. Ikke enig at alt er berettiget. Jeg mener også at den rollen som Sportssjef er litt ullen i norsk fotball. I norsk fotball har det vært mye slik at hovedtrener i praksis er leder for sport på A lagsnivå. Både i forhold til spillestil og trening, men også i forhold til hvilke spillertyper og spillere som skal inn.
Som en type Manager.

Sånn virker det å fungere i Brann også. Selv om Soltvedt er leder for sport, så må han benytte hovedtrener, som er mer kompetent enn seg selv på det fotballfaglige for å velge rette spillerene.

Derfor styrte Nilsen det når han var trener, nå er det KI.
Så har også Soltvedt klart å prute og forhandle. I mye større grad enn geniet før han.

Og han har innstilt til skiftet av trenere, når han har ment at det er rett.


Sportssjef og hovedtrener har to forskjelige oppgaver og (bør) blir målt på forskjellige resultater.

Sportssjefen er fast ansatt og har som mål å forbedre Brann som klubb i et lengre perspektiv. Han blir målt på gevinst, salgsinntekt, styrket avdeling, ansattes innsats og prestasjoner og resultater over tid osv. Sportssjefen bør være en faglig meget kompetent person som har dyp forståelse i fotball, spillermarkedet, spillerutvikling og egentlig alt som har med fotballfaget å gjøre.

Hovedtrener er midlertidig ansatt og skal vinne neste fotballkamp. Hans fokus er kortsiktig, fordi han lever på lånt tid og må levere resultater med en gang. Det er ikke hans jobb å tenke strategisk, hva som er lurt økonomisk osv. Han skal tenke taktikk og kamptropp.

Sportssjefen skal holde styr på hovedtrener. Ikke omvendt. Dersom sportssjefen blir en løpergutt for hovedtrener bør han 1) gå ned i lønn, 2) bli ansatt midlertidig og blir målt på kortsiktig resultat.

Det er også derfor jeg ikke bebreider LAN så mye for at han bare brukte spillere over 24 år, og dermed satte en stopper for håpet om spillersalg av større beløp. Spillertroppen er Soltvedts ansvar. Det er han som ansetter en haug med middelmådige spillere på 25 +++ år som gir null i salgsinntekt. Han kunne, som alle andre i eliteserien, fylle troppen med en kombinasjon av etablerte spillere (som spiller fast) og unge spillere med salgspotensiale (som begynner Brann-karrieren på benken), men valgte altså annerledes.

krakra

September 11, 2020, 13:57:19 PM #375 Last Edit: September 11, 2020, 14:05:48 PM by krakra
Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 13:47:47 PMVi må ta med i betraktning litt historikk på "store talenter" i 17 -20 alderen Brann har hentet fra andre klubber f.eks. siden 90 tallet, altså siste 30 år. Det har vært virkelig stor optimisme rundt mange, nå har jeg ikke tid å lage noe liste akkurat akkurat nå men det er en del spillere. Hvor mange har lykkes i Brann og fått en god karriere på eliteserienivå eller høyere ? Er det 2/10 som har lykkes kanskje ? Om Brann legger seg på 1,5 mill. for spillere i Blomberg kategorien og det hentes 10 slike spillere de neste årene blir det 15 millioner investerte kroner. Om det kun er en spiller som lykkes koster det 15 millioner. Er det to spillere som lykkes blir det 7,5 millioner pr. spiller som lykkes. Mulig det lønner seg, ikke vet jeg. Jeg mener Brann absolutt skal satse på å hente slike spillere men at prisnivået bør være på 1,5 mill. er jeg ganske usikker på. Tror ikke vi skal blande inn alle bomkjøpene på rutinerte og etablerte spillere selv om det er mange der også. Det må være mulig å se isolert på hva Brann bør betale for talenter under 20 år og hva som er fornuftig nivå.
15 millioner altså under halvparten av det Brann har brukt på spillerkjøp de siste tre sesongene, og cirka like mye som Berisha og Bamba kostet tilsammen.
Sannsynligheten for at ti spillerkjøp i Blomberg-kategorien skal gi større suksess og avkastning enn kjøpene av Eggen, Johansen*2, Bamba, Koomson, Yttergård Jensen, Berisha, Taylor, Pedersen med flere anser jeg som ganske høy.

At vi ikke skal blande inn bomkjøpene av etablerte spillere skjønner jeg ingenting av. Hvorfor ikke?

Ser man til andre klubber ser man at én god investering på en ung spiller kan gi inntekter på over 15 millioner alene. Brann bør selvfølgelig ha ambisjoner om å lykkes på mer enn en eller to signering i Blomberg-kategorien. En suksessrate på 1/10 av slike spillere bør medføre oppsigelse av sportssjef og/eller trener.

Med Blomberg-kategorien mener jeg altså unge spillere (U21) som hentes om direkte kandidater til en plass i førsteelveren. Altså ikke spillere som skal være læregutter eller leies ut i ørten år før de kanskje kan være backup. Spillere som Hustad og Mehnert hører ikke hjemme i Blomberg-kategorien. De ble hentet fra 2. divisjon med en plan om å leie de ut og et lite håp om at de kanskje skulle ta så store steg at de kunne kjempe om en plass på laget etter at de allerede hadde fylt 20 år.

gladiporno

Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 13:47:47 PMVi må ta med i betraktning litt historikk på "store talenter" i 17 -20 alderen Brann har hentet fra andre klubber f.eks. siden 90 tallet, altså siste 30 år. Det har vært virkelig stor optimisme rundt mange, nå har jeg ikke tid å lage noe liste akkurat akkurat nå men det er en del spillere. Hvor mange har lykkes i Brann og fått en god karriere på eliteserienivå eller høyere ? Er det 2/10 som har lykkes kanskje ? Om Brann legger seg på 1,5 mill. for spillere i Blomberg kategorien og det hentes 10 slike spillere de neste årene blir det 15 millioner investerte kroner. Om det kun er en spiller som lykkes koster det 15 millioner. Er det to spillere som lykkes blir det 7,5 millioner pr. spiller som lykkes. Mulig det lønner seg, ikke vet jeg. Jeg mener Brann absolutt skal satse på å hente slike spillere men at prisnivået bør være på 1,5 mill. er jeg ganske usikker på. Tror ikke vi skal blande inn alle bomkjøpene på rutinerte og etablerte spillere selv om det er mange der også. Det må være mulig å se isolert på hva Brann bør betale for talenter under 20 år og hva som er fornuftig nivå.

Når du sier "Blomberg-kategorien" sikter du til 20-åringer som av et samlet Eurosport-panel omtales som den mest ettertraktede spilleren på nivå 2, eller mener du lokale unge spillere (som også er en gruppe Blomberg tilhører). For hvis det er førstnevnte kategori, så mener jeg at 1,5 mill er god investering fordi de fleste i denne gruppen vil gjøre det bra og verdien på spilleren vil mest sannsynlig stige betydelig.

Spillere i sistnevnte kategori vil ikke koste 1,5 mill i dagens marked.

krakra

September 11, 2020, 14:18:36 PM #377 Last Edit: September 11, 2020, 14:21:27 PM by krakra
Forøvrig noe rart med dette regnestykket om at hvis vi henter ti "Blomberger" for 1,5 hver og to av dem blir en suksess, så må de gå for 7,5 hver for å dekke kostnaden. Hva er da "ikke suksess"? At vi ikke får noen igjen for dem i det hele tatt? ? Var Eggen en suksess? Skaanes en suksess? Begge to er jo spillere Brann fikk mer enn 1,5 million for.

Henter vi ti spillere på på 20 år som storspiller i OBOS-ligaen, så tror jeg vi skal klare få å igjen penger for samtlige. Med mindre noen drar som bosman da. Selv om de ikke slår igjennom og blir skikkelige suksesser. Noen kan vi kanskje gå i pluss på også, uten at de er noen sportslige suksesser.

Og bør virkelig Branns linje og strategi i spillerlogistikken baseres på et premiss om at vi fortsatt skal være dårlige på å finne de rette spillerne, og deretter utvikle dem? For i såfall er jo klubbens høye ambisjoner ganske meningsløse.

Lasaron

KI sier til BT at han ønsker en venstrebent kantspiller. Noen som vet om noen?
Tren på langskudd

gladiporno

Rashani, Shala og Tønne er trolig på blokken. De to førstnevnte er bosmannspillere til høsten, mens Tønne har imponert stort i sesonginnledningen for Ranheim. Kontrakt ut 2021..

Problemet for alle tre er at de er på feil side av 20-tallet og har null vidersalgspotensiale. Utfra BTs artikkel kan det tyde på at Brann har lyst til å låne noen med opsjon på kjøp. Tipper de henter en venstrekant i begynnelsen av 20-årene fra utlandet på lån.

ZsoltKorcsmar

Quote from: gladiporno on September 11, 2020, 17:51:02 PMRashani, Shala og Tønne er trolig på blokken. De to førstnevnte er bosmannspillere til høsten, mens Tønne har imponert stort i sesonginnledningen for Ranheim. Kontrakt ut 2021..

Problemet for alle tre er at de er på feil side av 20-tallet og har null vidersalgspotensiale. Utfra BTs artikkel kan det tyde på at Brann har lyst til å låne noen med opsjon på kjøp. Tipper de henter en venstrekant i begynnelsen av 20-årene fra utlandet på lån.

Tipper også sistnevnte. Lån med opsjon, slik han gjorde med Jevtovic i RBK. Broren har vel bra nettverk som agent, satser på de drar frem noe spennende!

Nixon

Det er utopi å tro at alle nye spillere skal være 20 år med stort videresalgspotensiale. Ingen klubber gjør det slik. Selv ikke de som er best i klassen.

Men vil de tre som er nevnt over styrke førsteelleveren? Er de to første bosmenn fordi de selv ønsker det, eller får de ikke ny kontrakt? Føler det er lenge siden vi har snappet en spiller fra en klubb som sterkt ønsket han videre.
Rød makt på Hansa!

gladiporno

September 11, 2020, 19:02:52 PM #382 Last Edit: September 11, 2020, 19:06:50 PM by gladiporno
Quote from: Nixon on September 11, 2020, 18:13:20 PMDet er utopi å tro at alle nye spillere skal være 20 år med stort videresalgspotensiale. Ingen klubber gjør det slik. Selv ikke de som er best i klassen.


Men det er Ingebrigtsen selv som sier at de primært ønsker å rekruttere spillere i aldersgruppen 20 til 23 år, og at dette samt manglende mulighet til se spillere live kompliserer spillerjakten. Når han sier det slik eksplisitt, så må man nesten tror på ham. I så fall er det klart at alderen til Shala, Rashani og Tønne teller mot dem.

For min del må Brann gjerne hente Helland eller en som er enda eldre så lenge de klarer å kvitte seg med mesteparten av den gjengen på 30++ som sliter benken og hever høy lønn. Jeg tipper Ingebrigtsen tenker de samme tankene. Du må ikke glemme at før Eggen/Steinseide-byttet var 19 av 23 spillere på A-listen til Brann over 23 år. 18 over 25 år. Dette er unormale store tall. Da ligger det i kortene at man ønsker å bruke de kommende vinduene til å justere disse tallene.

Rashani styrker trolig Brann. Det samme gjør nok Shala. Sistnevnte har spilt indreløper de siste årene, men spilte og imponerte som venstrekant tidlig i karrieren. Et felles problem for alle tre, forutenom alderen, er at de har såvidt jeg kan huske lite erfaring som høyrekant. Jeg mistenker at Ingebrigtsen ønsker en venstrebeint innoverkant som erstatter for Gilbert Koomson. Han antyder også at Koomson fort kan forsvinne.

MPS

Quote from: ZsoltKorcsmar on August 28, 2020, 08:24:45 AMHva driver VIF med om dagen forresten? De spiller vel med en spiss, og har to av bra eliteserienivå tilgjengelig (Stokke og Vilhjalmsson).

Så ser det nå ut som de nå henter legenden Vidar Ørn Kjartansson og Henrik Bjørdal (som vel er best som spiss? Var hvertfall det han spilte på landslag husker jeg).

Knyst rundt rykter i andre klubber, men Fagermo får viljen sin på tross av sviktende inntekter...

Blir jo sånn når man først selger unggutter for titalls millioner, for deretter å hente inn nye 35 millioner, på solide videresalgsklausuler. Går Dønnum, snakker vi om rundt 50 millioner inn, på noen få måneder.

gladiporno

For øvrig ønsker jeg Ingebrigtsen velkommen til å søke på jobben som sportslig leder i Brann den dagen han ikke gidder å være trener lenger. En sportslig leder skal ha visjoner og se mer enn en halv sesong frem i tid. Dette har vært savnet.

Nixon

Quote from: gladiporno on September 11, 2020, 19:02:52 PM
Quote from: Nixon on September 11, 2020, 18:13:20 PMDet er utopi å tro at alle nye spillere skal være 20 år med stort videresalgspotensiale. Ingen klubber gjør det slik. Selv ikke de som er best i klassen.


Men det er Ingebrigtsen selv som sier at de primært ønsker å rekruttere spillere i aldersgruppen 20 til 23 år, og at dette samt manglende mulighet til se spillere live kompliserer spillerjakten. Når han sier det slik eksplisitt, så må man nesten tror på ham. I så fall er det klart at alderen til Shala, Rashani og Tønne teller mot dem.


Ingen grunn til å ikke tro han på det. Men skal man gjøre unntak må det være i sesongvinduet dersom treneren føler at han trenger en spesifikk type spiller som er mangelvare i troppen, og som er så god at han går rett inn og styrker førsteelleveren.
Rød makt på Hansa!

gladiporno

Fra BT:

- Vi har navn på blokken, i alle posisjoner, som vi følger. Men vi ser helst etter yngre spillere, gjerne i aldersgruppen 20 til 23 år. Vi må være nøye med dem som vi skal ha inn, sier Kåre.

Også fra BT:

- Det er vanskelig å reise og få sett spillere. For å være mer trygg kan låneavtaler være et godt opplegg for oss hvis vi skal gjøre noe i dette vinduet. Da får man noen måneder for å se om ting er riktig

Jeg tolker dithen at han prøver å unngå hente en etablert venstrebeint spiller. Han sier neppe nei takk om det dukker opp en over 25 som passer perfekt inn på laget og som ikke er for dyr. Men utfra sitatene så tyder det på at Shalas - , Rashanis-, Tønnes og Hellands kandidatur er svekket. For LAN hadde det neppe vært et problem.

Sitat nummer to tyder på at de vil prøve å hente en spiller på utlån. Gjerne fra utlandet.

Lasaron

Det kan jo væe at KI generelt er fornøyd med Taylor, men ønsker en venstrebent kant for å utvide arsenalet, hvis dere skjønner. Altså at denne ikke nødvendigvis skal gå rett inn og styrke førsteelleveren, men gi KI mer å "spille på."

Er Emil Hansson venstrebent? I følge Transfermarkt er han høyrebent, men han spilte en del på venstresiden. Noen som vet? Han kan jo ha vært innoverkant? Typisk meg å hente frem lokale talenter, eller ex-talenter. Men han var en spillertype som det vil være helt utrolig gøy om kan herje for Brann.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on September 11, 2020, 20:13:03 PMDet kan jo væe at KI generelt er fornøyd med Taylor, men ønsker en venstrebent kant for å utvide arsenalet, hvis dere skjønner. Altså at denne ikke nødvendigvis skal gå rett inn og styrke førsteelleveren, men gi KI mer å "spille på."

Er Emil Hansson venstrebent? I følge Transfermarkt er han høyrebent, men han spilte en del på venstresiden. Noen som vet? Han kan jo ha vært innoverkant? Typisk meg å hente frem lokale talenter, eller ex-talenter. Men han var en spillertype som det vil være helt utrolig gøy om kan herje for Brann.

Hansson er ikke venstrebent.

Jeg tror Gilberten forsvinner. Skal Brann ha penger for fyren er det nå eller aldri. Fra BT:

- Jeg blir ikke overrasket om han forsvinner, det blir jeg ikke. Men da skal det være riktig for Brann og riktig for Gilbert, sier Ingebrigtsen.

Jeg mistenker at Ingebrigtsen vil ha en venstrebeint kantspiller som erstatter for Gilberten. Tenk deg en offensiv venstrebeint høyreving som søker innover på banen og lager rom for Blomberg som stormer frem i angrep. Lukter en del mål både for og imot.

Gulløl

September 11, 2020, 22:31:31 PM #389 Last Edit: September 11, 2020, 23:13:01 PM by Gulløl
Snakket med en kollega i kveld som selv har spilt for VIF en gang som har snakket med en kamerat av seg for et par dager siden som har kontakter inn i VIF administrasjonen. Han sier at Brann i forbindelse med kampen på søndag skal ha samtaler med VIF rundt Bård Finne. Om dette går på at VIF ønsker å få litt penger for han i dette vinduet eller at Brann har et reelt ønske om en overgang vet jeg ikke. At VIF er den ivrigste i dette tilfellet er godt mulig, vi får se.

At KI ønsker en mer klar konkurrent til Bamba enn han har i dag er det da ikke noen bombe om sonderer rundt Finne. At Finne er en fleksibel spiller som også kan spille kant og har en veldig god dødballfot og en veldig god statistikk på målpoeng siste årene gjør det heller ikke usannsynlig at Brann vurderer han og blir med på en prat med VIF.
OBOS 2022 ......... og 2023

MPS

Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 22:31:31 PMSnakket med en kollega i kveld som selv har spilt for VIF en gang som har snakket med en kamerat av seg for et par dager siden som har kontakter inn i VIF administrasjonen. Han sier at Brann i forbindelse med kampen på søndag skal ha samtaler med VIF rundt Bård Finne. Om dette går på at VIF ønsker å få litt penger for han i dette vinduet eller at Brann har et reelt ønske om en overgang vet jeg ikke. At VIF er den ivrigste i dette tilfellet er godt mulig, vi får se.

Dette er jo ikke sant. Finne passer ikke inn i Brann. Blir han Brannspiller, er det pga sympati.

Gulløl

September 11, 2020, 22:49:30 PM #391 Last Edit: September 11, 2020, 23:00:50 PM by Gulløl
Quote from: MPS on September 11, 2020, 22:43:56 PMDette er jo ikke sant. Finne passer ikke inn i Brann. Blir han Brannspiller, er det pga sympati.
KI henter nok ingen spillere på grunn av sympati. Vil VIF tilby Finne til Brann i dette vinduet og samtale rundt det kan de vel få lov til det. Om det i det hele tatt er aktuelt for Brann vil tiden vise. At noen supportere fremdeles er sint på han syv år etter at han som 17 åring forlot Brann blir nok ikke vektlagt i en eventuelt vurdering.
OBOS 2022 ......... og 2023

krakra


ZsoltKorcsmar

Sønnen til Bakke (15-16 år) debuterte for Sogndal mot Strømmen for et par sager siden.

En ny kriger i emning? Får håpe vi følger med her og at ikke det blir en ny Mannsverk-sak..

Gulløl

Quote from: krakra on September 11, 2020, 22:56:14 PMHan er vel gammel nok nå
I følge BT i dag ser KI helst etter spillere i aldersgruppen 20 til 23 år. Bård Finne på 25 år kan være for gammel.
Men et paradoks at han blir nesten yngst om han kommer inn i stallen i dette vinduet.
OBOS 2022 ......... og 2023

MPS

Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 22:31:31 PMSnakket med en kollega i kveld som selv har spilt for VIF en gang som har snakket med en kamerat av seg for et par dager siden som har kontakter inn i VIF administrasjonen. Han sier at Brann i forbindelse med kampen på søndag skal ha samtaler med VIF rundt Bård Finne. Om dette går på at VIF ønsker å få litt penger for han i dette vinduet eller at Brann har et reelt ønske om en overgang vet jeg ikke. At VIF er den ivrigste i dette tilfellet er godt mulig, vi får se.

At KI ønsker en mer klar konkurrent til Bamba enn han har i dag er det da ikke noen bombe om sonderer rundt Finne. At Finne er en fleksibel spiller som også kan spille kant og har en veldig god dødballfot og en veldig god statistikk på målpoeng siste årene gjør det heller ikke usannsynlig at Brann vurderer han og blir med på en prat med VIF.

Enga drar inn nærmere 100 millioner. Kvalmt mye! Hvorfor er de så mye bedre en Brann?

Nixon

Quote from: MPS on September 12, 2020, 01:49:43 AMEnga drar inn nærmere 100 millioner. Kvalmt mye! Hvorfor er de så mye bedre en Brann?

Hmmm... Ny på forumet nå rett før Engen-kampen. Fem av fem innlegg er Engen-relatert. Noen av disse er svar på innlegg fra august som han har lett seg frem til. Skriver i kamptråden at Brann har en god sjanse til å vinne i morgen.

En indisiekjede som kan måle seg med den i Laila Bertheussen-saken?;)
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Hvor mye har Finne spilt spiss som en av to i 4-4-2 i Engen? Noen som vet? Han har iallfall levert stabilt bra i flere sesonger. "Nei, han kan bare spille som spiss i 4-4-2!" Slike type utsagn interesserer meg. Jeg forstår ikke at en fotballspiller bare kan prestere godt i en såpass definert posisjon, og bare den. Men så har jeg bare fotballerfaring på barne og ungdomslag til Kvernbit.

Dette er kanskje litt i samme bane som det med høyre- og venstrebent midtstopper. At mange fotballspillere har prestert godt i flere posisjoner er et fakta. At det fins mange forskjellige spillertyper er også et fakta. At noen da er mindre fleksibel enn andre er jeg helt med på. Men jeg forstår ikke helt at noen skal være så låst. Bare venstre midtstopper. Bare spiss som en av to i 4-4-2. Bare høyreback i 5-3-2. Kan noen med innsikt forklare?
Tren på langskudd

Nixon

Nei, jeg skjønner heller ikke alltid hvorfor det skal være så låst. Sånn som når noen skriver at Haugen ikke passer inn i trønderens indreløperrolle. Hva er problemet? Han har lang erfaring, to føtter, god teknikk og god frekvens på beina. Det er ikke slik at det nye systemet innebærer en haug med hodedueller på midten der slik at han fysisk ikke er i stand til å ta den rollen. Skal det være så vanskelig å omstille seg?

Se på Strand. Han bare tok tak i ballen og satte fart fremover.
Rød makt på Hansa!

gladiporno

Quote from: Gulløl on September 11, 2020, 22:31:31 PMSnakket med en kollega i kveld som selv har spilt for VIF en gang som har snakket med en kamerat av seg for et par dager siden som har kontakter inn i VIF administrasjonen. Han sier at Brann i forbindelse med kampen på søndag skal ha samtaler med VIF rundt Bård Finne. Om dette går på at VIF ønsker å få litt penger for han i dette vinduet eller at Brann har et reelt ønske om en overgang vet jeg ikke. At VIF er den ivrigste i dette tilfellet er godt mulig, vi får se.

At KI ønsker en mer klar konkurrent til Bamba enn han har i dag er det da ikke noen bombe om sonderer rundt Finne. At Finne er en fleksibel spiller som også kan spille kant og har en veldig god dødballfot og en veldig god statistikk på målpoeng siste årene gjør det heller ikke usannsynlig at Brann vurderer han og blir med på en prat med VIF.

Siden Finne er bosman er det litt merkelig at VIF i det hele tatt blir koblet inn før Brann er enig med Finne. Det behøver de ikke. Brann eller hvilken som helst annen klubb kan forhandle og signere med Finne med virkning fra 01.01.2021 uten at VIF kan gjøre noe med det. Hvis Brann vil ha Finne i dette vinduet kan de møte VIF med en ferdigsignert kontrakt med fra neste år og tvinge VIF til å selge Finne nå på billigsalg.

Virker som et taktisk uklokt manøver.

Go Up