• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger hausten 2020

Started by Lasaron, July 13, 2020, 15:53:19 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

ZsoltKorcsmar

Quote from: Spelaren on September 09, 2020, 18:51:10 PMDe er hhv 19 og 20. Stor oppside, og Brann kunne sikkert fått lignende bud bare ved å la Kvinge og Kolskogen spille fast over tid.

Klarer ikke se det for meg. Kolskogen er 19 og har hatt høyere bunnivå enn de to nevnte hittil i år. De har gjerne hatt enkeltkamper/øyeblikk med magi, men Kolskogen har vært stabilt god. Han har eksempelvis «reddet» langt flere baklengs i siste sekund, enn Strand Larsen har puttet.

Klarer likevel ikke i min villeste fantasi å se for meg bud på 20 mill. Går nok til Rosenborg for 6-7 mill toppen når de skal erstatte de aldrende stopperne sine.

krakra

Unge spillere er attraktive, men Brann vil jo ikke ha unge spillere før de er mer eller mindre på et nivå der de blir attraktive for større ligaer med mindre de er tilnærmet gratis. "Unge spillere er dyr" sa Soltvedt under intervjuet med Brann på Facebook. Kolskogen kostet 500.000, prislappen på Blomberg er 1,5 million(totalt i en pakke). Totalt blir de da cirka like dyre som Eggen og Daniel Pedersen, noe billigere enn Holmen Johansen, halvparten av prisen på Ruben Yttergård Jensen, en tredjedel av Berisha(og Koomson skal man tro BAs siste tall, men jeg mener de sa 3-4 millioner da han ble hentet) og under en fjerdedel av prisen til Bamba.

Brann har brukt over 30 millioner på spillerkjøp siden starten av 2018.  Det er 20 ganger det Åsane vil ha for Blomberg.

Jeg vet det er gjentakende, men jeg syns hele greien er absurd. At sportssjefen i Brann kan si at det er så dyrt å hente unge spillere, mens den samme sportssjefen når man blir konfrontert med Branns store pengebruk de siste årene peker på at "Vi har jo solgt for mye også". Det gir faktisk ingen mening. Unge spillere er ikke så dyre hvis man henter dem litt tidligere, og har vilje og kompetansen til å satse på dem og utvikle dem. Lykkes man med dette kan dessuten ett spillersalg alene generere større salgsinntekter enn Brann har tjent siden 2018. Blir han virkelig god kan ha gi større salgsinntekter enn Brann har hatt totalt helt siden opprykket. Den typen unge spillere Soltvedt sikter til når han snakker om hvor dyre de er, er jo spillere som allerede har slått igjennom i Eliteserien.

krakra

Quote from: ZsoltKorcsmar on September 09, 2020, 20:00:17 PM
Quote from: Spelaren on September 09, 2020, 18:51:10 PMDe er hhv 19 og 20. Stor oppside, og Brann kunne sikkert fått lignende bud bare ved å la Kvinge og Kolskogen spille fast over tid.

Klarer ikke se det for meg. Kolskogen er 19 og har hatt høyere bunnivå enn de to nevnte hittil i år. De har gjerne hatt enkeltkamper/øyeblikk med magi, men Kolskogen har vært stabilt god. Han har eksempelvis «reddet» langt flere baklengs i siste sekund, enn Strand Larsen har puttet.

Klarer likevel ikke i min villeste fantasi å se for meg bud på 20 mill. Går nok til Rosenborg for 6-7 mill toppen når de skal erstatte de aldrende stopperne sine.
Klubber fra større ligaer speider ikke etter norske unggutter på Eliteserie-kamper. De følger med på landskampene. Aldersbestemte landslag. Strand Larsen har fem kamper og fire mål for U21-landslaget. Kolskogen har bare kamper for G18-landslaget ennå. Skulle G19-landslaget kvalifisere seg til EM så blir han en nøkkelspiller for dem der. Deretter vil ha bli fast i midtforsvaret til Norges U21-landslag, og det er ikke sikkert at han er langt unna a-landslaget heller. Da blir han fort attraktiv for større ligaer.

Lasaron

Hvis Brann vurderer en 20-åring fra Ytre Arna, og en 27-åring fra Ytre Enebakk, for like gode - da er man villig til å betale mer for sistnevnte. Denne praksisen og holdningen må ta slutt.
Tren på langskudd

Spelaren

Hvis du er en tenåring med noenlunde fart og med mange spilleminutter i Eliteserien, kan du bare legge startprisen på 5 millioner  8)  .
Gå av.

Nixon

September 10, 2020, 07:20:11 AM #305 Last Edit: September 10, 2020, 07:44:18 AM by Nixon
Jeg synes ikke det er unaturlig at Brann forventer litt spesialbehandling fra Åsane tatt i betrakting samarbeidet som Åsane gjør god nytte av. Ikke bare sportslig, men det blir selvsagt en økonomisk gevinst dersom det gjør at Åsane forblir et stabilt Obos-lag i overskuelig tid.

Men skambud er skambud uansett hvordan man ser på det. Det må da være mulig å finne et nivå som begge klubbene kan være fornøyd med.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Det vil være naturlig at Brann ser på Blomberg som en forsterkning i forhold til Eggen, iallfall på sikt. Derfor er det naturlig om Brann byr omtrent like mye som de fikk for Eggen. Bikk millionen i neste bud.
Tren på langskudd

Spelaren

Quote from: Nixon on September 10, 2020, 07:20:11 AMMen skambud er skambud uansett hvordan man er på det. Det må da være mulig å finne et nivå som begge klubbene kan være fornøyd med.

Samt agent Lillejord.
Gå av.

gladiporno

De summene som er nevnt her er jo helt latterlige. Det er summer man gjerne gir ut for uprøvde 16-18-åringer (type Johan Johannessen Bakke), men Blomberg er en 20-årig ung spiller som har dominert stort på nivå 2 i snart 2 år. Allerede da han var i Brann som 15-16-åring var han god. Det er en spiller det er svært lite risiko rundt. Oppsiden er kjempestor.

Gulløl

September 10, 2020, 09:30:22 AM #309 Last Edit: September 10, 2020, 09:37:16 AM by Gulløl
Har inntrykk av at Soltvedt i forbindelse med en del overgangsforhandlinger går tre tilbudsrunder før han blir enig(eller ikke enig) med selgende klubb. Nå er han ferdig med skambudet som er tilbud nummer en og har gitt tilbud nummer to. Neste runde kommer vel i neste uke da de enten blir enig eller forhandlingene blir avsluttet. Siste runde kan bli at de legger hele "Eggen Rismark potten" på bordet, enten den er litt over millionen som VG mener eller 1,5 millioner som BA mener. Ytterligere penger inn i en Blomberg overgang i en meget vanskelig økonomisk situasjon og bunnskrapt kasse får Soltvedt neppe aksept for i styret.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Quote from: Nixon on September 10, 2020, 07:20:11 AMJeg synes ikke det er unaturlig at Brann forventer litt spesialbehandling fra Åsane tatt i betrakting samarbeidet som Åsane gjør god nytte av. Ikke bare sportslig, men det blir selvsagt en økonomisk gevinst dersom det gjør at Åsane forblir et stabilt Obos-lag i overskuelig tid.

Men skambud er skambud uansett hvordan man ser på det. Det må da være mulig å finne et nivå som begge klubbene kan være fornøyd med.
Noen fordeler bør det være, men kanskje ikke nødvendigvis at de får spillere på billigsalg. Jeg ser flere andre fordeler Brann kan dra av et tett samarbeid med en utviklingsklubb som Åsane.

* En tett dialog kan sikre at man fanger opp talenter tidligere, og unngår at de glipper. Brann har jevnlige møter med både daglig leder og treneren i Åsane. Der regner jeg med at de får oppdateringer på hvilke talenter som er spennende og viser potensiale og som Brann bør følge med på kanskje alllerede før de har slått igjennom i OBOS-ligaen.

* Brann kan invitere spillere fra Åsane med på treninger(kanskje ikke like enkelt nå i disse smittevernstider) og få et mye bedre grunnlag før de henter spillere. Kolskogen hadde vel trent med Brann flere ganger mens han var i Åsane?

* Rent geografisk er det nok en fordel for unge spillere som skal ta steget opp i Eliteserien at de slipper å flytte på seg. Det kan gjøre det enklere å få ja fra talenter på et nivå som egentlig ligger over det Brann burde kunne tiltrekke seg. Som Kolskogen.

Kolskogen er er greit eksempel på alle disse punktene. Det er en spiller jeg aldri tror hadde endt opp i Brann hvis han  var utviklet et annet sted i landet.

Når det gjelder prisnivået så tror jeg Brann må innse at hvis de virkelig, helt genuint, har de ambisjonene de har både når det gjelder toppkamp og talentutvikling så vil det kreve endel investeringer. Det er rett og slett veldig krevende å skulle få tak i unggutter på det nivået Brann ønsker for en 0,5-1 million. De klarte det med Kolskogen, men planen da de hentet ham var jo at han skulle leies ut igjen. Så tok han veldig store steg, i tillegg til at Brann ikke fant den toppstopperen de ønsket, som gjorde at veien inn på a-laget ble kortere enn først antatt. Det er noe Brann selv mener er veldig sjeldent, og hvis de ønsker mer gryteklare unggutter som ligger i vannskorpen for et ES-gjennombrudd så koster det mer. Men neppe mer enn det Brann har brukt på diverse middelmådigheter i midten av 20-årene.

Etterhvert som Brann, forhåpentligvis, viser seg som en god utviklingsarena og en klubb som kan levere spillere til større ligaer vil nok grunnprisen gå ned fordi klubber ser at det er gode penger å tjene på videresalg. Så lenge Brann ikke selger spillere med profitt er jo slike videresalgsklausuler ganske verdiløse.

Nixon

Quote from: krakra on September 10, 2020, 09:51:25 AMi tillegg til at Brann ikke fant den toppstopperen de ønsket, som gjorde at veien inn på a-laget ble kortere enn først antatt.

Enig i mye, men skjønte ikke helt denne. Kolskogen tok jo plassen sammen med en ny spiller. Brann hadde ikke hentet Forren dersom de hadde fått en toppstopper tidligere i oppkjøringen. Så utfallet hadde vel blitt det samme?

Forøvrig ser det ut til at medarbeidersamtalene med Ingebrigtsen er det som får fart på spillerne denne uken. Så langt er det 1-1 med spillere ut og spillere med ny kontrakt.
Rød makt på Hansa

krakra

September 10, 2020, 10:10:58 AM #312 Last Edit: September 10, 2020, 10:14:26 AM by krakra
Da Forren kom hadde jo Kolskogen allerede fremstått som Branns beste stopper gjennom hele oppkjøringen. Jeg tror ikke han hadde fått like gode muligheter til å vise hvor god han var hvis denne stopperen hadde kommet allerede i januar, og var i bedre fysisk forfatning enn Forren. Samtidig tjente jo Kolskogen på at Acosta mer eller mindre satt seg selv på sidelinjen med å møte så dårlig forberedt, men jeg tror likevel at hvis Brann hadde hentet et klart førstevalg helt i starten av oppkjøringen så hadde det vippet vurderingen mot at Brann sendte Kolskogen tilbake til Åsane på lån før han rakk å spille seg til sikker plass på laget. For Brann vurderte lenge å leie ut Kolskogen. Også etter at Løfgren var leid ut, og før Forren ble hentet. At det klare førstevalget lot vente på seg gjorde det imidlertid vanskeligere å leie ut Kolskogen og han rakk å spille seg inn på laget.

Nixon

Quote from: krakra on September 10, 2020, 10:10:58 AMFor Brann vurderte lenge å leie ut Kolskogen.

Gjorde de det? Min husk tilsier at Nilsen etter bare noen få treninger over nyttår bestemte at Kolskogen skulle bli uansett hvem som kom inn når vinduet åpnet.
Rød makt på Hansa

krakra

Her sier iallefall LAN at et utlån fortsatt er aktuelt, og dette var gjort etter at Løfgren var leid ut (dagen etterpå mener jeg).

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/02/06/lan-roser-kolskogen-etter-tapet-mot-aasane/

Hadde Brann allerede hatt Wormgoor-erstatteren på plass på dette tidspunktet, og iallefall hvis Acosta samtidig hadde gjort hjemmeleksen sin i løpet av  juleferien, tror jeg det hadde endt i utlån.

Nixon

OK, da husket jeg litt feil. Innbilte meg at det var 100 % bestemt på et tidligere tidspunkt.
Rød makt på Hansa

Gulløl

Brann-treneren vil signere Kolskogens lagkamerat fra Os.
Vegard Strønen Skeie har spilt med Ole Martin Kolskogen siden han var liten. Nå vil Kåre Ingebrigtsen hente ham til Brann.
https://www.bt.no/sport/i/41d1kq/brann-treneren-vil-signere-kolskogens-lagkamerat-fra-os
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Jeg har aldri sett ham, men spennende at KI vil ha et lokalt talent.
Tren på langskudd

krakra

https://www.ba.no/kare-ingebrigsten-haper-at-osingen-vegard-19-blir-branns-nye-stopper/s/5-8-1392536

- Ja, og vi håper at det skjer nå. Så får vi se om vi får det til. Alt er ikke så lett, vi har jo holdt på med han høyrebacken i tre uker nå, ler Ingebrigtsen, med klar adresse til forhandlingene mellom Brann og Åsane om Ole Didrik Blomberg.Lite stikk til Rune?

Gulløl

September 10, 2020, 12:56:42 PM #319 Last Edit: September 10, 2020, 13:07:41 PM by Gulløl
Kan dette da bli Brann sine fire midtstoppere i 2021 stallen ? En med mye rutine, to med middels rutine og et talent med lite rutine på dette nivået men med potensiale.

- Vegard Forren (32). Venstre midtstopper.
- Ole Martin Kolskogen (19). Høyre midtstopper.
- Jesper Løfgren (23). Høyre midtstopper.
- Vegard Strønen Skeie (19). Venstre midtstopper.

Synes det er ganske bra balansert i forhold til alderssammensetning, beste posisjon og egenskaper. Vegard Strønen Skeie vil nok være tålmodig og ikke skrike etter startplass de to første årene men se muligheten til å bli en del av en midtstopperduo med sin gamle lagkamerat Kolskogen på litt sikt.

Et klipp fra lokalavisen Midtsiden når han begynte å trene med Brann i sommer:
Os-trenar Endre Brenne såg på treninga onsdag. - Eg er glad for dialogen vi har med Brann, og for at Vegard fekk denne sjansen. Vi i sportsleg utval spelte han inn, og dei sa dei kjenner til han frå før.
- Eg synest Skeie gjorde veldig god figur på treninga, han fekk vist seg fram på ein god måte. Som typar er dei litt like, Ole Martin og Vegard. Solide, treningsvillige gutar som er tøffe i hovudet og seriøse i satsinga si.  

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Quote from: Lasaron on September 10, 2020, 12:48:06 PMJeg har aldri sett ham, men spennende at KI vil ha et lokalt talent.

Jeg så ham på én trening. Han klarte seg veldig bra, og det jeg har fått høre er at flere i Brann var overrasket over hvor raskt han tok nivået.

Skal bare være rundt 1 måned eldre enn Kolskogen selv om han er født året før.

gladiporno

Quote from: krakra on September 10, 2020, 12:51:32 PMhttps://www.ba.no/kare-ingebrigsten-haper-at-osingen-vegard-19-blir-branns-nye-stopper/s/5-8-1392536

- Ja, og vi håper at det skjer nå. Så får vi se om vi får det til. Alt er ikke så lett, vi har jo holdt på med han høyrebacken i tre uker nå, ler Ingebrigtsen, med klar adresse til forhandlingene mellom Brann og Åsane om Ole Didrik Blomberg.Lite stikk til Rune?

I så fall på sin plass. For en nedtur det blir hvis Blomberg glipper.

Gulløl

Quote from: gladiporno on September 10, 2020, 12:59:30 PMI så fall på sin plass. For en nedtur det blir hvis Blomberg glipper.
Soltvedt er en taktisk slu jævel som bruker tid for å holde prisen nede  ; )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Quote from: Gulløl on September 10, 2020, 13:09:34 PM
Quote from: gladiporno on September 10, 2020, 12:59:30 PMI så fall på sin plass. For en nedtur det blir hvis Blomberg glipper.
Soltvedt er en taktisk slu jævel som bruker tid for å holde prisen nede  ; )
Med mindre det er middelmådige spillere fra 25 år og oppover da.

Gulløl

Vegard Strønen Skeie er ihvertfall blant de beste på Os sitt lag i utholdenhet og hurtighet. Greit utgangspunkt for en 19 åring som vil prøve seg på eliteserienivå.
http://www.osturn.no/fotball/sjekk-kven-best-trent-pa-a-laget/
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Dette med høyre og venstre midtstopper. Greit, det er gjerne en liten fordel med venstrefot på venstre stopper, vise versa. Men er det så nøye? Diskuteres det om indreløperne? Sentral midt i 4-4-2 eller lignende? Jeg syns det så ofte kommer opp i stopperdiskusjoner.

Kan noen som kan mer om fotballfaget enn meg forklare hvorfor det er så viktig?
Tren på langskudd

Gulløl

En beskrivelse av midtstpperen før 2019 sesongen:
Vegard Skeie (18 år) er ein duellsterk og anvenleg spelar som til tross for sin unge alder speler med stor autoritet og tilstedeværelse. Han er i utgangspunktet midtstopper, men kan også spele sentral midtbane eller back. Vegard er seriøs og målbevisst, i tillegg til at han er ambisiøs, treningsvillig og lærevillig. Det har gjort at han har hatt fin utvikling dei siste sesongane og teke overgangen til seniorfotballen på ein god måte. Han har naturlege leiareigenskaper og er verken redd for å ta ansvar på eller utafor den grønne matta. Det har gjort at han er valt i kapteinsteamet til A-laget i 2019. Me kan trygt seie at Vegard har gode haldningar og forutsetninger for å nå lengst mogleg på fotballbana og me er glade for at han vil fortsette utviklinga si på Kuventræ.

http://www.osturn.no/fotball/framadstormede-ungdommer-rutinert-referansespelar-signert/


Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Dersom Löfgren kommer tilbake lukter det Åsane lang vei for Skeie neste sesong.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Nixon on September 10, 2020, 13:29:16 PMDersom Löfgren kommer tilbake lukter det Åsane lang vei for Skeie neste sesong.

Eller kanskje han erstatter Kolskogen som selges i vinter.

krakra

Ser ikke helt for meg at Løfgren kommer tilbake hvis vi forlenger med Forren for å være ærlig.

Gulløl

Forhåpentligvis har Vegard Skeie bare kontrakt med Os ut 2020 sesongen. Slik at det blir en lett overgang med et mindre beløp til Os.
Skal Soltvedt bruke 3 uker og mer til her også kan han glemme ferieukene sine i 2021  ; )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

esp123

Quote from: Lasaron on September 10, 2020, 13:20:48 PMDette med høyre og venstre midtstopper. Greit, det er gjerne en liten fordel med venstrefot på venstre stopper, vise versa. Men er det så nøye? Diskuteres det om indreløperne? Sentral midt i 4-4-2 eller lignende? Jeg syns det så ofte kommer opp i stopperdiskusjoner.

Kan noen som kan mer om fotballfaget enn meg forklare hvorfor det er så viktig?

De med Atheltic-abonnement, kan lese mer om det her:

https://theathletic.com/2049395/2020/09/08/explained-left-foot-centre-back-ake-laporte/

gladiporno

Virker som det er dårlig kommunikasjon mellom Soltvedt og Ingebrigtsen. Blomberg kan verken bestemme seg for det ene eller det andre uten at Åsane har godkjent budet fra Brann.

krakra

September 10, 2020, 14:30:23 PM #333 Last Edit: September 10, 2020, 14:33:32 PM by krakra
Idiotuttalelse fra KI. Han burde heller spørre Soltvedt om han virkelig vil ha Blomberg.

Spelaren

Soltvedt kan gi seg med det der "basar i Kairo" - opplegget sitt. Åsane vil ha over en million, og det er han verdt.
Gå av.

Gulløl

September 10, 2020, 15:24:18 PM #335 Last Edit: September 10, 2020, 15:41:28 PM by Gulløl
Ikke så helt topp uttalelser fra KI. Men det hadde hjulpet på overgangssaken mellom klubbene om Blomberg virkelig signaliserte at det var til Brann han ville. Det at han sier til media at han ikke har hastverk og heller ikke på død og liv vil til Brann kan oppfattes som at han er halvlunken og det kan være dette som provoserer KI gjennom det han sier i intervjuet.
Unge Blomberg har nok fått litt instrukser om hva han kan si og ikke si fra Lillejord som vil ha mest mulig penger ut av overgangen til sin lommebok (som vanlig). At Lillejord er fornærmet over at Brann ikke har snakket med han enda er bare å ta helt med ro. Først må klubbene som samarbeider godt i andre saker bli enige gjennom samtaler og forhandlinger mellom Soltvedt og Natlandsmyr og så kan Lillejord komme på banen når spilleren skal forhandle om sin kontrakt. At Brann og Åsane skal betale et kostbart honorar til Lillejord for at han skal være med som megler/agent for at dei to gamle kollegaene skal bli enige bør ikke være nødvendig. Brann og Åsane kan ringe Lillejord når dei eventuelt har blitt enige og inntil da kan Lillejord bare fortsette å være "mildt sagt forunderet" og irritert for at dei ikke har ringt til han enda. At Brann ikke har lov til å direkte kontakt med Blomberg før bud er akseptert som han nevner har Brann vel ikke gjort så vidt jeg har fått med meg så forstår ikke hvorfor han nevner det.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Det var nå også en framstilling. Lillejord er da ikke forundret over at Brann ikke har kontaktet Blomberg, han er forurenset over at KI gir Blomberg ut uken på å «bestemme seg» før han i det hele tatt har fått et tilbud.

esp123

Rune har lært seg å forhandle gjennom FM, der man først må få akseptert tilbudet fra klubben før man kan forhandle med spilleren.

Superjack

"- Skal du spille for Brann, da må du virkelig ønske det. "
Om Blomberg sier han vil til Brann så tror jeg nok at den 1.5 millionen Åsane krever også sitter løsere hos Brann.

Dette sier KI. Jeg er 110 % enig med KI.
Å starte å være kostbar i en alder av 19 / 20 år med noen kamper under beltet på Åsane i Obos er kanskje mest risikabelt for Blomberg.

Håper Blomberg vil til Brann, håper han kommer til Brann og at han blir en suksess under Kåre.
Om unge Blomberg tror nok selv på at han er blitt verdensstjernenivå allerede, på grunn av at eliteserieklubber banker på døren, så blir han lite trolig bedre.
Brannsupporter.

krakra

Blomberg ble i Åsane i vinter fordi han mente det var best for utviklingen istedenfor å gå til Start. Han sier også at han vil spille i Åsane ut sesongen fordi det er det beste. Lite som tyder på at han mener han er verdensklassenivå akkurat.

Men Brann må forstå at de faktisk har vært en dårlig utviklingsarena i mange år og at unge spillere ikke bare kommer av seg selv.

Gulløl

September 10, 2020, 16:05:13 PM #340 Last Edit: September 10, 2020, 16:11:05 PM by Gulløl
Ingen ting i media enda over de tre forhandlings-ukene om at andre klubber enn Brann har gitt bud av betydning (beløp)på Blomberg. Om det kommer noen som gir høyere bud enn Brann vil nok Natlandsmyr og Lillejord ha interesse i å få det ut i media for å øke temperaturen og legge ytterlige press på Brann for å få oppgradert budene ytterligere.
Nå har Brann nettopp gitt nytt bud på Blomberg for et par dager siden så vi får vi se om noen vil gå høyere. Det er noe annet å være "interessert klubb" blant Lillejord sine mange betjentskaper av klubber som han snakker med til å bli med i en budkamp. At Lillejord lister opp alle de "interesserte klubbene" overfor media er slik han pleier å operere for å hausse opp. Budkamp over én million nivået blir det nok ikke, ingen ting som tyder på det.
Ellers har vel Åsane noe prutningsmonn på prisen de har oppgitt så det er nok en mulighet for at klubbene kan bli enig om rundt millionen og en god videresalgsprosent. Vi får se frem mot ukeslutt om klubbene blir enige, kan bli spennende.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Det er interessant hva trener og sportssjef Kåre Ingebrigsten sier, så får vi se hva konsulent Rune Soltvedt får ut av det.

At Brann ikke vil snakke så mye med Lillejord, trenger han ikke være så overrasket over.
Tren på langskudd

Superjack

Mye pepper til Soltvedt. Ikke enig at alt er berettiget. Jeg mener også at den rollen som Sportssjef er litt ullen i norsk fotball. I norsk fotball har det vært mye slik at hovedtrener i praksis er leder for sport på A lagsnivå. Både i forhold til spillestil og trening, men også i forhold til hvilke spillertyper og spillere som skal inn.
Som en type Manager.

Sånn virker det å fungere i Brann også. Selv om Soltvedt er leder for sport, så må han benytte hovedtrener, som er mer kompetent enn seg selv på det fotballfaglige for å velge rette spillerene.

Derfor styrte Nilsen det når han var trener, nå er det KI.
Så har også Soltvedt klart å prute og forhandle. I mye større grad enn geniet før han.

Og han har innstilt til skiftet av trenere, når han har ment at det er rett.
Brannsupporter.

Churchill

Hvor god er denne Blomberg, egentlig? Vi har allerede flust med backer som holder OK EL-standard. Vi trenger ikke en til slik.
...we shall never surrender.

gladiporno

Tror ikke jeg har opplevd noen gang at noen fra en kjøpende klubb stiller ultimatum til en spiller før denne har fått tilbud. Han har ingenting å takke ja eller nei til. Brann og Åsane er ikke engang enig om overgangssum. Er det noen som trenerer prosessen så er det Soltvedt. Blomberg sa for flere dager siden at han føler at han har noe uoppgjort i Brann. Klart at han ikke kan avvise andre klubber når Brann ikke engang har fått godkjent budet sitt.

For øvrig er det komplett skandale hvis Brann ikke engang klarer å sikre seg en lokal ung spiller som

1) Brann selv er interessert i
2) spilleren selv er interessert
3) selgende klubb er Branns samarbeidsklubb
4) har vært i Brann før, og som flere av klubbens ansatte kjenner godt til
5) ikke koster mer enn en halv Eggen Rismark da han ble kjøpt
6) ikke kom fra intet denne sesongen. Talentet har vært kjent lenge.

Soltvedt har allerede brukt tre uker på denne saken. Få det i havn.

krakra

Quote from: Churchill on September 10, 2020, 17:25:49 PMHvor god er denne Blomberg, egentlig? Vi har allerede flust med backer som holder OK EL-standard. Vi trenger ikke en til slik.
Vil bli Branns beste back siden Vindheim hvis han kommer.

Finfin respons

Jeg mener Gilli bør gå på et rimelig lån til øygarden ut sesongen.
Da får han kamptrening, og kan planlegge fotballfremtiden.

Brann har ikke bruk for ham på benken, og Øygarden får en bra spiller i et forsøk på å redde plassen. Det er Brann svært tjent med om de klarer det.
Kanskje.

Gulløl

September 10, 2020, 19:28:08 PM #347 Last Edit: September 10, 2020, 19:30:22 PM by Gulløl
Quote from: Finfin respons on September 10, 2020, 18:42:25 PMJeg mener Gilli bør gå på et rimelig lån til øygarden ut sesongen.
Da får han kamptrening, og kan planlegge fotballfremtiden.

Brann har ikke bruk for ham på benken, og Øygarden får en bra spiller i et forsøk på å redde plassen. Det er Brann svært tjent med om de klarer det.
Foreløpig har Gilli kun vært på Brann trening i seks dager etter én måned i korona karantene. Etter et sykdomsforløp over to uker der han var veldig syk trenger han nok en opptrappingsperiode over tid for å bli i form og spilleklar og også være aktuell for utleie.

Klipp fra BA 04 september:
Nå vil han gradvis trene seg opp igjen.- Jeg skal få helsen min på plass, og få grønt lys fra legene. Men det kommer til å ta litt tid før jeg er klar for spill. Vi får ta det steg for steg. Jeg er hundre prosent sikkert ute til Vålerenga-kampen, og helt sikkert den kampen etter det også.

https://www.ba.no/brann-spiller-rammet-av-korona-jeg-har-vart-veldig-syk/s/5-8-1385985


Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Corran

Quote from: gladiporno on September 10, 2020, 18:02:58 PMTror ikke jeg har opplevd noen gang at noen fra en kjøpende klubb stiller ultimatum til en spiller før denne har fått tilbud. Han har ingenting å takke ja eller nei til. Brann og Åsane er ikke engang enig om overgangssum. Er det noen som trenerer prosessen så er det Soltvedt. Blomberg sa for flere dager siden at han føler at han har noe uoppgjort i Brann. Klart at han ikke kan avvise andre klubber når Brann ikke engang har fått godkjent budet sitt.

For øvrig er det komplett skandale hvis Brann ikke engang klarer å sikre seg en lokal ung spiller som

1) Brann selv er interessert i
2) spilleren selv er interessert
3) selgende klubb er Branns samarbeidsklubb
4) har vært i Brann før, og som flere av klubbens ansatte kjenner godt til
5) ikke koster mer enn en halv Eggen Rismark da han ble kjøpt
6) ikke kom fra intet denne sesongen. Talentet har vært kjent lenge.

Soltvedt har allerede brukt tre uker på denne saken. Få det i havn.
Mitt inntrykk fra dagens BA er at han ikke er super interessert og BA spekulerer jo litt mellom linjene til at han kan være lunken/skeptisk på bakgrunn av sitt forrige opphold i klubben
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Personlig skjønner jeg ikke hva folk mener han skal si. Hva hvis det hadde vært Brann som hadde satset på en unggutt, utviklet ham og bidratt til at han ble en attraktiv spiller for større ligaer. Så hadde det kommet en arrogant større klubb og lagt inn skambud etter skambud. Hvordan hadde vi reagert hvis spilleren da hadde flagget en voldsom interesse for å gå til denne klubben, og forsøkt å presse Brann til å selge?

Nå har man etterlyst lojalitet og tålmodighet hos ungguttene i en årrekke. Kan det være at Blomberg bare er lojal og tålmodig og ikke ønsker å presse på for en avtale for Åsane er fornøyd med prisen? Er det utenkelig? Er det i såfall noe Brann burde grine over?

For meg er det helt usmaklig å angripe en spiller og nærmest stille et ultimatum om at "enten sier du at du vil til oss eller så dropper vi deg" før Brann og Åsane har blitt enig. Arrogant og respektløst mot både Blomberg og Åsane.

Go Up