• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Strømsgodset - Brann , søndag 24. november kl 18.00 (runde 29)

Started by Kagain, November 10, 2019, 11:51:06 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kagain

Søndagskamp. Kaldt. Grei tid?
Defensivt spill. Tafatt. Er LAN på gli?
Lang spillepause. God treningsuke?
Drammen kaller, men hvor mange Brannspillere er småsjuke?

Det er jo en liten stund til denne kampen, men kamptråden kan opprettes for det om.

For min del er jeg mest spent på hvilke spillere som er tilgjengelig for LAN denne søndagen. Og hvilke av de tilgjengelige spillerne ønsker han å bruke? Kommer han til å se for seg at det nå har oppstått relasjoner mellom de som spilte sist kamp, eller gjør han noe annet? Er det mulig  få 10 forsvarere og en keeper på banen?

Lasaron

Tren på langskudd

osoerli

Her er det bare å stille med alle dei yngste, og tape, for å sende Mjøndalen ned !!!
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Lasaron

Ting kan skje på overgangsfronten innen denne kampen. Kanskje et klubbskifte for en av våre spillere blir klar og offentliggjort. Det kan kanskje spille inn på laguttaket. For eksempel, kanskje Eggen blir klar for Sandefjord, og dermed benket? Eller Yttis klar for Tromsø, og dermed benket? Sånne ting. Dessuten, kanskje Ordagic blir klar for et innhopp?
Tren på langskudd

Henki

Godset må vinne. Vi har ingenting å spille for. Regnestykket er ganske enkelt.
Ballen skal fremover!

Lasaron

Tren på langskudd

Lasaron

Det diskuteres kaptein. Wormgoor skal ikke spille denne kampen. Hvem blir vikar. Mest trolig Acosta, siden han har vært visekaptein lenge. Blir det Haugen er det et sterkt signal om hvem som blir kaptein neste år. Jeg er 99% sikker på at han holder på visekapteinen sin ut sesongen, og tar en ny vurdering i vinter.
Tren på langskudd

Lasaron

LAN virket forøvrig litt sur når han ble bedt om å kommentere Haugen som mulig kaptein. Hvorfor skulle han kommentere hva Doddo mener? Det kan jeg saktens si meg enig i, men jeg frykter LAN skal trosse fornuften for at det ikke skal se ut som om han blir påvirket av Doddo og hans likesinnede. Jeg frykter det, jeg frykter det.

Litt som dette med rullering. "Åja? Så dere syns jeg har for mange klippekort? Ja la oss se hva som skjer når dere får viljen deres, da. Nå skal jeg rullere kjempemye." Litt sånn Ulrik. Litt barnslig, kanskje?
Tren på langskudd

Spelaren

Ja, det var en smule feil fot i dag morges over Nilsens kommentar. Hva med bare å si "dette tar vi internt, nå skal vi fokusere på de kommende kampene"?
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

krakra

Utrolig hvordan Brann fortsatt insisterer på å følge opp dårlig spill og resultater og frustrerte supportere med arrogante, sure og uspiselige ledere. I en periode der de burde være ekstra forsiktig med å ikke skyve omgivelsene enda lenger fra seg skrur de bare opp arrogansenivået. Selvfølgelig skal ikke LAN la Doddo styre hvem som er kaptein, men hvis han ikke har lyst til å drøfte hvem som skal være kaptein neste år kan han gi beskjed om det uten slike syrlige meldinger.

Brann burde være glad for at BT og BA fortsatt skriver om dem. Det er knapt noen som bryr seg lenger. Istedenfor blir de sure og sarkastiske. Det er forståelig at det er frusterende og tøft å være i den situasjonen Brann er i nå, med mye kritikk, men dette er toppledere som får veldig god lønn og da bør en forvente en viss profesjonalitet. Hvis ikke er det ledig trenerjobb i Nest Sotra(eller Øygarden) snart. Der er det ingen som bryr seg, og man kan være som amatørmessig man bare vil.

At LAN holder på sånn er forsåvidt ikke sjokkerende. Han har jo klart å fremstå sur i media også i klar medgang. Noen mediemann er han ikke, men "joviale" Soltvedt og Johannessen har virkelig skuffet i denne perioden.

Lasaron

Jeg syns du skriver mye riktig der, Krakra. Særlig det med lønn i forhold til press (det er jo tross alt bare fotball), og det at vi skal være glad bergenspressen er interessert. Det er nødvendig for at interessen skal stige igjen.
Tren på langskudd

Spelaren

"- Vil du jeg skal kommentere det? Det blir for dumt. Skal jeg kommentere hvem Doddo mener skal bli kaptein i Brann? Er vi på det nivået? spør Lars Arne Nilsen retorisk."

Dette er sånn som Klopp eller Guardiola kunne ha svart i tilsvarende situasjoner med rette. Klubber med suksess og gigantisk interesse. Brann nærmer seg glemmeboken for tiden...
Sånn kunne han svart:

"Hehe, vi tar dette internt men takker for interessen. Det er kjekt at problemstillingen engasjerer og vi skal nok finne en god løsning i vinter - men nå først er det Strømsgodset og Viking som skal bankes".

Ser du hvor lett det er?
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Lasaron

Det er ikke lett å tenke klart med det umenneskelige presset og den lave lønnen han har.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on November 13, 2019, 12:09:46 PMDet er ikke lett å tenke klart med det umenneskelige presset og den lave lønnen han har.

Dette er typisk Lars Arne Nilsen. Han hater å snakke med pressen, og at han glefser til når de spør om noe han ikke liker. Jeg var vitne til at en fersk (?) journalist ble skjelt ut av Nilsen etter hjemmekampen mot Stabæk i fjor da han våget å stille spørsmål ved aldersammensetningen i laget. Journalisten var tydelig nedfor etter utskjellingen, hvorpå Erik Huseklepp gikk bort og trøstet journalisten med at "han er bare sånn".

Det jeg likevel reagerer mest på er han flere ganger på oppsiktsvekkende vis bruker pressen til å angripe egne spillere. Etter en fredagstrening i fjor gikk han bort til pressen og helt uoppfordret begynte å kritisere en av spillerne. "Så dere det", sa han. "Elendig innsats, null energi. Skal ikke nevne navn, men det er en som begynner på G."

Det var ikke Gilli, for å si det sånn. At han er misfornøyd med en spillers innsats er selvfølgelig helt på sin plass, men det er selvfølgelig noe han måtte ta internt med spilleren. Å sladre til pressen på den måten han gjør er illojalt overfor egen spiller. Mulig at han tror at spilleren uansett ikke leser norske aviser, og at han neppe får det med seg, men det gjør egentlig bare saken verre.

Det er ikke første eller siste gang Nilsen kommer med ufordelaktige bemerkninger mot egne spillere til pressen. Det er litt paradoksalt ettersom han er den Brann-treneren i historien som i størst grad ønsker å begrense pressens tilgang til spillere, samtidig som han ofte lager saker for dem med sine sleivspark både her og der.

Hittil har både klubben og presse vært overbærende med denne oppførselen grunnet gode resultater. Spørsmålet er om dette er noe han kan bruke som et forsvar noe særlig lenger.

SK

Akkurat når det gjelder Doddo, støtter jeg LAN fullt ut. Det er forståelig at han ikke gidder å forholde seg til den klovnen, og fint at han faktisk sier tydelig fra om det også.

Spelaren

"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

SK

Å vise til det teoretiske våset der, er ikke noe argument. Det hindrer ikke at man kan bruke hodet, sunn fornuft og vurdere konkrete situasjoner selv. Og å tydeliggjøre at man ikke gidder å forholde seg til Doddo sitt tull, er sunn fornuft.

Spelaren

Nilsen bryter med klubbens verdier, gang på kjedsommelige gang. Han styrer en skute som blør tilskuere og interesse, gir det ene løftet etter det andre om unggutter som aldri følges opp og serverer tidenes kjedeligste fotball. Det minste man kan forlange i møte med to lokalaviser som har behandlet ham med silkehansker er at han opptrer som en voksen person, og ikkje som et troll i et tilfeldig kommentarfelt.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Nixon

Man vet at stemningen virkelig har snudd når folk her holder med BT i alle sakene nå. Selv Gulløl har sluttet å spekulere i BTs agenda og andre konspirasjonsteorier...
Rød makt på Hansa!

krakra

Quote from: SK on November 14, 2019, 01:14:49 AMAkkurat når det gjelder Doddo, støtter jeg LAN fullt ut. Det er forståelig at han ikke gidder å forholde seg til den klovnen, og fint at han faktisk sier tydelig fra om det også.
Ja, arroganse og surhet er akkurat det vi trenger fra LAN nå. Regner med bergenserne strømmer til i siste hjemmekamp for å se en gjeng middelaldrende middelmådigheter, ledet av en arrogant surpomp spiller primitiv fotball.

Kanskje "klovnen" Doddo og de andre "klovnene" burde slutte å snakke om Brann? La LAN holde på i fred og slutte å bry seg, i likhet med resten av Bergen?

Syns for ordens skyld ikke det er noe tullete i det Doddo sier. Da har det vært langt mer tull fra LAN og co den siste tiden.

Jose Arrogantio

Quote from: SK on November 14, 2019, 08:53:52 AMÅ vise til det teoretiske våset der, er ikke noe argument. Det hindrer ikke at man kan bruke hodet, sunn fornuft og vurdere konkrete situasjoner selv. Og å tydeliggjøre at man ikke gidder å forholde seg til Doddo sitt tull, er sunn fornuft.

Det er ikke sunn fornuft som trener å lage fiender i media, om det er Doddo eller andre. Ikke når fokuset til Brann burde være på å skape engasjement og positivitet rundt klubben.

krakra

Quote from: Jose Arrogantio on November 14, 2019, 16:18:30 PM
Quote from: SK on November 14, 2019, 08:53:52 AMÅ vise til det teoretiske våset der, er ikke noe argument. Det hindrer ikke at man kan bruke hodet, sunn fornuft og vurdere konkrete situasjoner selv. Og å tydeliggjøre at man ikke gidder å forholde seg til Doddo sitt tull, er sunn fornuft.

Det er ikke sunn fornuft som trener å lage fiender i media, om det er Doddo eller andre. Ikke når fokuset til Brann burde være på å skape engasjement og positivitet rundt klubben.
Og det virker ikke å være det Doddo faktisk sier som irriterer LAN, men det faktum at Doddo mener noe i det hele tatt og at han må forholde seg til det. Utifra det kan man jo tolke det som at det irriterer LAN at folk rundt klubben har meninger om Brann. Er det holdningen i resten av klubben sitter nok LAN veldig trygt. For de nærmer seg stadig et punkt der folk driter i klubben.

SK

Selv om man skulle mene at akkurat denne uttalelsen fra Doddo var grei, så lirer den mannen generelt av seg så mye dumt at det er fullt forståelig at LAN irriterer seg over at han må forholde seg til han. At han gir uttrykk for det må være greit.

Som andre har vært inne på, så tyder dette mer på at folk er imot LAN og vil ta han på noe. For Doddo har vel ikke akkurat noen høy stjerne hos mange, men så kritiseres LAN for å gi uttrykk for det samme som mange mener. Det er fullt mulig å mene generelt at LAN bør oppføre seg bedre i media, uten at han nødvendigvis skal være voldsomt imøtekommende i enhver situasjon av den grunn.

krakra

Veldig rar logikk du legger til grunn. For det første er det vel ingen som er "inne på" at noen vil ta LAN. For det andre er det ingen som har sagt noe om Doddo her inne. Forutenom deg som kaller ham en klovn. LAN er en ansatt leder i Brann, med en årslønn på 1,5 million. Da forventes det at han oppfører seg profesjonelt. Å blir sur på en journalist fordi han stiller ham et helt greit spørsmål, på bakgrunn av LANs personlige meninger om Doddo, er ikke profesjonelt. Det er helt på andre siden av skalaen.
Om noen personlig er enig i at Doddo er en klovn har ingenting med saken å gjøre. Det er mye man ikke kan si i en profesjonell setting, som man kanskje mener i en privat setting.

Faktum er at interessen for Brann er dramatisk fallende og en sur og arrogant trener, som blir sinna fordi noen fortsatt bryr seg om Brann, er en dårlig medisin for det. Det gjør Brann enda mer uspiselig og kan frastøte seg noen av de få som fortsatt følger klubben.

SK

Ingen som har nevnt Doddo? Dette blir for dumt, man har i x antall innlegg spesifikt diskutert et tilsvar LAN ga direkte knyttet til han, og navnet hans er nevnt x antall ganger. Man skal for øvrig ikke lete mye blant tidligere innlegg her for å finne både det ene og andre i negativ retning Doddo. Ser man ikke dette, har man gullfiskhukommelse.

Dette med "oppføre seg profesjonelt", er i dette tilfellet kun en floskel. LAN trenger ikke fremstå totalt A4 og imøtekommende i enhver kontakt med media, like lite som et hav av andre trenere og personligheter (på langt høyere hyller enn LAN) gjør det. Vi diskuterer én konkret sak her, og ikke generelt. Det er nettopp denne profesjonaliteten folk ellers klager over, fordi Brann er så kjedelige.


Dette svaret betyr null og niks for folks interesse rundt Brann, det er helt andre og dypere årsaker som påvirker dette enn et surt svar fra LAN i media i retning Doddo.


krakra

Doddo har ingenting med saken å gjøre. Det er LANs arrogante og grinete svar som er saken. Det har ingenting å si om Doddo er Norges skarpeste fotball-ekspert eller en "klovn". LAN svarer som en høyt lønnet ansatt, en leder i en av Norges største fotballklubber. Da skal han uttale seg seriøst og profesjonelt. Ikke som en grinete drittunge. Der svikter han. Det handler ikke om å være A4. Jeg tar gjerne en fargerik trener jeg. Det er fult mulig å være fargerik og smelle til, uten å være sur og uproff. Et eksempel på det er jo Steffen Landro(som Brann burde erstattet LAN med). Han har sine sleivspark i diverse retninger som har gitt ham sin andel av uvenner, men jeg kommer ikke på et eneste eksempel på at han har angrepet verken egen klubb, spillere eller supportere(nå har ikke Nest så mange av dem). Ei heller journalister som skriver om klubben hans.

Men LAN er ikke fargerik. Han er traust og grå og gjør seg nærmest kun bemerket når han er sur og grinete. Det er ikke noe som løfter interessen og engasjementet for Brann. Tvert imot.

Og nei: Det er ikke bare én sak. Det har vært et mønster med LAN. Hadde det bare vært en dårlig dag for en ellers ydmyk og sympatisk trener så hadde det vært lettere å avfeie, men dette er mer typisk LAN og det er et stort problem.
Jeg vil si at det er helt åpenbart at det skader interessen og engasjementet for klubben at vi har en trener fullstendig uten karisma som fremstår sur og arrogant. Hvordan klubbens ledere fremstår utad er faktisk av vesentlig betydning. Feig og defensiv fotball, manglende talentsatsing, defensive uttalelser og usympatisk oppførsel mot de som Brann er fullstendig avhengige av er alt med på å rive ned støtten til klubben.

Jose Arrogantio

Poenget er ikke at det er Doddo. Poenget er at i stedet for å vinke vekk kommentaren går han i angrep og skaper unødvendig og uforståelig negativitet og gjør media til en fiende når Brann trenger positivitet og entusiasme.

Spesielt i motgang kan man ikke være frekk mot media, spesielt ikke når publikum allerede er i mot deg. Ingen kommer eller lar være å gå på stadion på grunn av LANs meninger om Doddo, men medias omtale av klubben kan derimot ha innflytelse på om folk kommer. Derfor er det viktig for Brann å ha media som støttespiller, ikke fiende. LAN var i beste fall arrogant og uprofesjonell, uansett hva du synes om Doddo.

Lasaron

Enig med Krakra og Jose her, men jeg må få arrestere Krakra på en ting. Når Steffen Landro sa dette om Elmin Nurkic: «En fyr jeg personlig ikke liker. Jeg liker ikke å trene ham, jeg liker egentlig ikke hans spillertype og jeg gruer meg til å kanskje måtte jobbe med ham i ett år til. Men statistikken hans er helt enorm. Han er et monster og han sørger for at laget mitt tar poeng». Da husker jeg du reagerte.
Tren på langskudd

krakra

Jeg kan ikke huske at jeg reagerte på det, men det er jo en drøy uttalelse som man skal ha rimelig høy sosial kompetanse for å driste seg til. Noe jeg etter å ha fulgt Nest en god del under Landro vil si at at fyren har i massevis.

Det er jo egentlig et kompliment. 

SK

Når man sier at dette ikke handler om Doddo er det direkte feil, for jeg påpekte i mitt originale innlegg (som er det folk svarer på) at akkurat når det gjaldt Doddo, så var det ikke noe å bebreide LAN for. Når folk gjør dette til en generell diskusjon om LAN sin mediehåndtering (selv om jeg gjentatte ganger skiller disse tingene), da er vi inne på stråmannsargumentasjon. Jeg gidder ikke diskutere med folk som egentlig bare diskuterer med seg selv.

Hvis dette er så ille fra LAN, til og med mot en person som mange ellers fremstiller som en klovn og lignende, er det ett av flere eksempler på at det som er bagateller rundt LAN krisemaksimeres fordi man er inne på et spor da han skal kritiseres for alt som tenkes kan. Det går an å ha noenlunde perspektiv på tingene, og ikke trekke inn ting som at folk ikke gidder å gå på kamp etc. grunnet dette, det blir for overdrevet og useriøst.

krakra

Du ser virkelig ikke skogen for bare trær du SK.
Dette er jo en av mange tilfeller der LAN oppfører seg arrogant, grinete og uproff i media. Det er ikke en glipp fra en ellers god mediemann.

Og det er ikke ok for en Brann-leder å oppføre seg som en grinete tenåring i media bare fordi du, han eller noen andre ikke liker Doddo. Utspillet han ble bedt om å svare på var ikke klovnete, det var ikke provoserende og det var ingen grunn til å reagere slik LAN gjorde.

Videre bør du sjekke ut hva stråmannsargumentasjon er. At du mener dette ikke bør settes i en større sammenheng betyr ikke at vi andre ikke kan gjøre det. Det er ikke en stråmann når vi ser på dette som en del av LANs generelle mediehåndtering. Alle uttalelsene hans er jo enkeltepisoder hvis du ikke ser dem i sammenheng med andre enkeltepisoder.

Årsaksbildet til hvorfor folk ikke går på kamp er sammensatt. Personlig tror jeg ikke det er sånn at folk aktivt velger å holde seg unna Brannkamper, men at de har bedre ting å gjøre. Så er det en rekke faktoren som senker terskelen for å prioritere andre ting. At vi har en usympatisk, grinete og arrogant trener er en av disse faktorene.

Dette var vi forøvrig flere som påpekte også da LAN hadde resultatene med seg. Sammen med kritikk av spillestil, manglende satsing på talenter og forkjærlighet for eldre, trauste spillere osv.

Jose Arrogantio

Quote from: SK on November 14, 2019, 22:49:34 PMNår man sier at dette ikke handler om Doddo er det direkte feil, for jeg påpekte i mitt originale innlegg (som er det folk svarer på) at akkurat når det gjaldt Doddo, så var det ikke noe å bebreide LAN for. Når folk gjør dette til en generell diskusjon om LAN sin mediehåndtering (selv om jeg gjentatte ganger skiller disse tingene), da er vi inne på stråmannsargumentasjon. Jeg gidder ikke diskutere med folk som egentlig bare diskuterer med seg selv.

Hvis dette er så ille fra LAN, til og med mot en person som mange ellers fremstiller som en klovn og lignende, er det ett av flere eksempler på at det som er bagateller rundt LAN krisemaksimeres fordi man er inne på et spor da han skal kritiseres for alt som tenkes kan. Det går an å ha noenlunde perspektiv på tingene, og ikke trekke inn ting som at folk ikke gidder å gå på kamp etc. grunnet dette, det blir for overdrevet og useriøst.

Du misforstår. Du sier det er om Doddo. Vi sier at det er ikke greit uansett hvem det er. Det er noe å bebreide LAN for uansett hvem det er.

Og ellers er det naturlig at folk reagerer hardere i dårlige tider. Det er en del av menneskelig psykologi, og noe LAN og de fleste i lederstillinger bør være klar over. Derfor det er lurt å gå stillere i dørene når ting butter i mot.

Jose Arrogantio

For å si det sånn, Brann skaper ikke sympati på banen for tiden verken gjennom spillestil eller resultater. Da gagner det dem lite å framstå usympatisk utenfor banen også.

krakra

Alt henger sammen. Folk er misfornøyd med spill og resultater, men de hadde fort vært mer tilgivende hvis treneren var en omgjengelig, karismatisk og sympatisk fyr som var godt likt. Se på Norling. En fyr som ikke fikk til noen verdens ting her. Kanskje vår dårligste trener i moderne tid. Men kravene om hans avgang var nesten mindre enn både Skarsfjord og LAN, som leverte mye bedre. Det hadde litt med at han hadde meritter, ville spille god fotball og satset på unggutter å gjøre, men også endel med at han som person var godt likt. LAN hadde nok lettere blitt tilgitt en dårlig periode og fått mer kred for sine gode perioder hvis han hadde vært mer sympatisk. Når han oppfører seg på denne måten er forsterker det også de negative reaksjonene på andre områder, og det forsterker også misnøyen med klubben som garanterer at han får fortsette.

Og LAN er nok ikke en spesielt usympatisk fyr sammenlignet med vanlige folk, men han er i underholdningsbransjen og han er en godt lønnet leder for en klubb det skal være mye engasjement rundt. Da blir negative sider fort forsterket. Sånn er det. Det er en del av jobben med å være Brann-trener og en trener som ikke vil forholde seg til det bør egentlig ikke være Brann-trener.

Nixon

Det er i det hele tatt ganske utrolig at vi har endt opp med en ny Skarsfjord. Det er urovekkende mange likhetstrekk her.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Ja, uavhengig av hva man ellers mener om Doddo (jeg er tilbøyelig til å ikke bry meg om fyren, han er mer støy som forsøker å selge seg selv som erkebergensk) eller LAN (Han har gjort mye godt for Brann, men det er en traurig periode han er gjennom nå som gjør at det kanskje kan være grunn for å fremme spørsmålet om Brann og LAN trenger en liten Teitur-pause fra hverandre) så er måten han svarer på i strid med den ellers etablerte mediestrategien til Brann.

Her er situasjonen

Dodde stiller spørsmålet: "Er Haugen en potensiell kapteinkandidat?" (men bare på en litt mer Doddo-aktig måte) i en artikkel på BT. LAN blir bedt om å kommentere dette da det er et faktum at det ser ut som nåværende kaptein er tapt for klubben. Det kunne like gjerne vært Pamer som stilte spørsmålet om Gilli kanskje kunne blitt kaptein.

Om det fremstår slik som i sitatet "- Vil du jeg skal kommentere det? Det blir for dumt. Skal jeg kommentere hvem Doddo mener skal bli kaptein i Brann? Er vi på det nivået? spør Lars Arne Nilsen retorisk."

Så er det en misforståelse av spørsmålet. Om den er villet eller ikke skal jeg ikke uttale meg om. Men det jeg vet er at kapteinspørsmålet er viktig i mange klubber, og derfor vil det være naturlig å ta noe slikt opp.

Klassisk Brann-håndtering vil være noe slikt som "Jeg forstår at det er et spørsmål som opptar mange supportere, deriblant Doddo. Vi har flere kandidater, men vi har ikke gjort noen valg enda. Dette er noe vi kommer til å bruke mer tid på i sesongoppkjøringen til neste sesong."

For det som LAN egentlig ble bedt om å kommentere var om det er gjort noen tanker om fremtidig kaptein.

Lasaron

Ønsketenking:

Opdal
Gilli - Acosta - Marthinussen - Grøgaard
Haugen - Mjøs - Barmen
Koomson - Bamba - Berisha

Benken: Holmen, Eggen, Teniste, Kristiansen, Karadas, Yttis, Heggebø
Tren på langskudd

Nixon

Er dette ønsketenking som det beste laget du kan tenke deg akkurat nå? Eller er det greit å senke kvaliteten litt for å få i gang andre spillere? Og da selvsagt større sjanse for å tape?

Og et annet helt generelt spørsmål: Bryr folk i Bergen seg veldig om hvem som spiller? Er det forskjell på om Brann taper en kamp med de etablerte eller et mer yngre og mer fremtidsrettet lag? Ville reaksjonene og presset på Nilsen og Brann blitt mindre?
Rød makt på Hansa!

krakra

Over tid er nok Brann nødt til å levere både spill og resultater for at omgivelsene skal være tilfredse. Så har resultater et lite trumfkort der gull nok gir optimisme uavhengig av spill, mens godt spill neppe rettferdiggjør middelmådige resultater over tid.

På kort sikt, som i avslutningen av en sesong der vi ikke lenger har noe å kjempe for, tror jeg folk kan være litt mer tilgivende for at resultatene uteblir dersom man satser på yngre spillere. Men det forutsetter nok samtidig at man ser et potensiale hos disse yngre spillerne. Altså at de leverer noe som gir grunn til optimisme. Det betyr ikke at de må være på ES-nivå totalt sett. Ser man f.eks. en 16 år gammel Kvinge dra av noen ES-backer tror jeg man vil tilgi et manglene sluttprodukt og defensive ferdigheter en periode. Så de siste to kampene i år tror jeg det vil komme mindre negativitet av at man får svekkede resultater med talenter på banen. Jeg tror ikke to seire i de to siste kampene betyr veldig mye for optimismen. Men jeg tror et par kamper der en eller to talenter får vist seg fram, og angrepsspillet er lovende, men der vi kanskje får et par uavgjort eller en seier og et tap kan løfte optimismen litt.

Lasaron

For meg utgjør det en forskjell. Kanskje for noen andre også. Dessuten tror jeg fort en Marthinussen er minst like god defensivt som Eggen. Gilli/Grøgaard vs Teniste/Kristiansen tror jeg både er bedre og mer fremtidsrettet. Mjøs på en god dag er bedre enn Yttis på en dårlig dag. Sistnevnte har vi sett mange av.

En slik startoppstilling vil gire meg mer opp, og gi meg større tro på fremtiden. Men ønsket mitt er gjerne ikke det laget med størst potensiale til å vinne akkurat denne kampen.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: krakra on November 15, 2019, 11:29:15 AMavslutningen av en sesong der vi ikke lenger har noe å kjempe for,

Har vi ikke nettopp hyllet Haugen som sa det motsatte? Jeg tror nok at to seirer trumfer mer enn det du gir uttrykk for hos den jevne supporter; at å vinne kamper betyr mer enn at talenter får prøve seg og resultatene ikke blir like gode. Mitt inntrykk er i alle fall det. Men klart, skal man først eksperimentere så er det bedre nå enn andre perioder av sesongen.
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Det gjelder vel å finne en balanse. Jeg tror ikke Fredrik Haugen tenkte på kjedelige 1-0-seire når han sa det han sa. Nå var Odd-seieren noe mer enn en kjedelig 1-0-seier, riktignok. Derfor kan det argumenteres for å starte mest mulig likt som da.

Vinner vi de to siste, med god fotball, og med spillere som gir fremtidstro, vil det være det beste. Det er oppnåelig.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on November 15, 2019, 12:11:38 PMJeg tror ikke Fredrik Haugen tenkte på kjedelige 1-0-seire når han sa det han sa.

Nei, men så er han nok heller ikke helt inne i forum-retorikken der man på den ene siden kan velge mellom kjedelige 1-0 seire og på den andre siden et litt dårligere resultat, men talenter som gjør noen fikse ting som kan skape optimisme. Tror nok at han ønsker å stille best mulig lag og gjøre en best mulig kamp. Ganske enkelt.
Rød makt på Hansa!

krakra

Quote from: Nixon on November 15, 2019, 12:36:38 PM
Quote from: Lasaron on November 15, 2019, 12:11:38 PMJeg tror ikke Fredrik Haugen tenkte på kjedelige 1-0-seire når han sa det han sa.

Nei, men så er han nok heller ikke helt inne i forum-retorikken der man på den ene siden kan velge mellom kjedelige 1-0 seire og på den andre siden et litt dårligere resultat, men talenter som gjør noen fikse ting som kan skape optimisme. Tror nok at han ønsker å stille best mulig lag og gjøre en best mulig kamp. Ganske enkelt.

Nå er vel dette en retorikk som i stor grad er forbeholdt talentskeptikere og kynismetilhengere. Det er hos disse at premisset om at man må velge mellom resultater, bra fotball og talenter er skapt. Jeg har ingen problemer med å si "Ja takk! Alt sammen" og jeg har oppriktig troen på at det både er mulig og realistisk. Men du spurte jo, om ikke annet så indirekte, om hva som er viktigst. Og for min del er både spill og potensielle profiler(i form av både talenter og annet) viktigere enn resultater.

Så hvis det skal være sånn at man må ofre resultatene for å satse på talenter, såfremt dette er talenter som kan vise et potensiale til å bli ES-profiler, eller få god fotball så er det et offer jeg tror Brann er tjent med å gjøre akkurat nå. Klarer man å kombinere alle disse tre tingene er det naturligvis det beste. Men å ofre spill og talenter for å få to seire tror jeg ikke Brann er tjent med i det hele tatt og jeg oppfatter heller ikke det som at det er dette Haugen vil.

Det aller verste er jo å ofre talenter og spill i jakt på resultater uten å få disse resultatene. Som har vært tilfellet i hele høst.

Superjack

Brannsupporter.

Nixon

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Gilli Rólantsson, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Thomas Grøgaard, Daouda Bamba, Veton Berisha.

Benken: Eirik Holmen Johansen, Azar Karadas, Emil Kalsaas, Sander Marthinussen, Andreas Mjøs, Mikal Kvinge.
Rød makt på Hansa!

Nixon

Når sendte vi sist et lag ned? Dersom myten skal slå til blir det en god kveld for hjemmelaget i kveld.
Rød makt på Hansa!

Spelaren

Quote from: Nixon on November 24, 2019, 17:43:47 PMNår sendte vi sist et lag ned? Dersom myten skal slå til blir det en god kveld for hjemmelaget i kveld.

Tromsø 2013. Haugen var glad for at det ikkje ble noen turer til Tromsø året etter. Litt mindre happy med at det heller ikkje gjaldt året etter det igjen.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Spelaren

Finne, Furdal og Zachariassen har så langt scoret i Eliteserien. Tre hordalendinger...
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Spelaren

Acosta har virkelig ikkje levert i kveld. Nå fintet bort som en gammel kjerring.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Go Up