• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann - Mjøndalen, fredag 05 juli kl 19.00 (runde 14)

Started by Gulløl, July 03, 2019, 12:43:34 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kagain

Å se denne kampen på TV ga en interessant oversikt som jeg ikke tror jeg hadde fått hadde jeg vært på Stadion i dag. Som flere andre her inne har påpekt så er EGENTLIG Brann den styrende part i kampen. Tror jeg så noe slikt som 70+% ballinnehav bli presentert som statistikk. Om Brann er den styrende part fordi Mjøndalen lar dem være det (ala Drillos) er en annen diskusjon.

Pasningene har som regel rett adresse, og det er mye småspilling i forsvaret. Men det håpløse er som mange sier den siste tredelen av banen, den som heter angrep. For det første: Strand som spiss? Han er god og alt det der, men om man skal bruke en midtbanespiller til spiss, så bruk da heller Barmen. Det er flere trenere som har forsøkt han der, og det kan godt være at hodestyrken hans kompletterer Berisha. Et klassisk tospann i angrep har fotballhistorisk sett vært en stor og sterk kar med hodestyrke, og en kjappbeint liten røver som har andre styrker. Men i bunn og grunn bør de ha en spiss til å spille spiss. Selv Karadas fra start hadde kanskje vært lurere enn det LAN gjorde her.

Men det absolutt største problemet, tror jeg, er at spillerne er drillet på at det meste skal gå gjennom midten. Men problemet er at det er ganske mange spillere på midten i denne kampen. Det blir trangt. Dermed så ender det med god tendens hvor man tar ballen frem, men det kjøres fast i motstandernes forsvar. Det går også såpass tregt at Mjøndalen som regel klarte å dra ned mange folk i forsvar mens Brann enda vurderte å sette opp spillet sitt. Resultatet er at de da spiller ballen bakover igjen.

Men i mange situasjoner så var det helt unødvendig å dra det gjennom midten. Vingene og vingbackene hadde jo vanvittig store boltrerom. I første omgang så jeg mange ganger at mens spillet var på vei gjennom midten så hadde høyresiden en eller to brannspillere som var omtrent frie siden alle Mjøndalen-folkene var på vei inn mot midten. Jeg blir vanligvis ikke videre agitert når jeg ser en kamp på TV, men det var faktisk irriterende og se at en langpasning ut til høyre der hadde skapt kaos hos Mjøndalen. Vingene hadde hatt all verdens tid til å komme seg i posisjon til å sette opp et innlegg, og spissene hadde fått rom å manøvrere seg i ettersom Mjøndalen hadde vært på jakt etter ballen.
Flere ganger var det faktisk Ruben som var lengst fremme på banen. Det er jo helt sinnsykt. Resten av laget kjører seg fast i en mølje på midten, og en forsvarer er den som er lengst fremme i angrep?!

Til sist. Opdal. Skal ikke si noe på ballstopperferdighetene hans eller reflekser eller noe, men jeg opplever litt den samme situasjon ved utspark med han som da Piotr sto i mål. Etter utspark endte ballen omtrent alltid oppe i høyre del av motstanders forsvar. Med Opdal er det akkurat det samme. Utsparkene går til høyre og utkastene (som han gjør flere av enn Piotr) havner til venstre i banen. Veldig forutsigbart.

Larsendos

Quote from: SK on July 05, 2019, 21:22:50 PMJa. Haugen inn for Barmen i neste!

Du mener at Haugen var på banen da vi hadde vår eneste målsjanse? Det var tynn suppe fra alt og alle.

Hvis jeg var på stadion i går, ville jeg prøvd å gitt Bamba og Koomson en pølsemeny og en popcornmeny hver. De må ha hatt det helt fantastisk.

SK

Så lenge Barmen ikke bidrar nevneverdig i duellspillet, er det liten grunn til å ha han innpå. Han sinker det offensive spillet når han får ballen. Da er det bedre med Haugen, som kan bidra med mer kreativitet og presise pasninger i det offensive.

Giles

Ballinnehav på egen halvdel uten press er ingen kunst. En drøm for enhver motstander.

Superjack

Quote from: SK on July 06, 2019, 12:11:18 PMSå lenge Barmen ikke bidrar nevneverdig i duellspillet, er det liten grunn til å ha han innpå. Han sinker det offensive spillet når han får ballen. Da er det bedre med Haugen, som kan bidra med mer kreativitet og presise pasninger i det offensive.

Enig med deg. Lurer på om det var en tabbe av Brann å forlenge med Barmen. Dellspiller Barmen er gull, men nå virker det som han vegrer seg for dueller eller ikke blir brukt som oppspillpunkt. Da blir det for tregt. Enig der.
Håper jeg tar feil.
Brannsupporter.

Go Up