• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2017

Started by Nixon, November 06, 2016, 21:45:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Huff

Når det gjelder indreløperen synes jeg Braaten var betydelig bedre som indreløper enn kant i fjor. Jeg ser i alle fall behovet for en kant som større enn en indreløper selv om vi er meget sårbare om Haugen blir skadet.  Uansett tror jeg på Soltvedt når ham sier seg fornøyd med stallen, og personlig synes jeg dette er direkte trist.
Når et Brannlag som hadde sin styrke i det defensive prioriterer dette og nærmest lar seg svekke offensivt er noe galt. Håper småbørnene som i dag er kantalternativer er bedre enn jeg tror.
Ironi og overdrivelser fungerer tydeligvis ikke på internett, selv når de dras til det ekstreme.

krakra

Ikke overraskende kan vintervinduet oppsummeres med defensiv prioritering. Der særlig innkjøpet av ny stopper ble prioritert på bekostning av offensive forsterkninger. Kreative og tekniske ferdigheter offensivt har knapt hatt fokus i det hele tatt. Istedenfor har vi hentet en indreløper på grunn av løpskraften hans. Børven som spiss er det ene lyspunktet, men er redd han ikke vil få de beste arbeidsvilkårene når sesongen starter. Vi trenger flere enn Haugen som kan behandle en ball og levere kreativt i kamp etter kamp.

Superjack

Sesongen 2017 vil vel starte med årets sikreste tap. Tromsø borte, mest sannsynlig i snø og frost. Så får vi se om Pamer og Doddo da er unisont enige om at Brann har dummet seg ut i å kvitte seg med Huseklepp og LAN må gå, eller om de klarer se fremover.
i taper ALDRI!

Nixon

http://www.bt.no/100Sport/fotball/Branns-stotteapparat-i-La-Manga-er-like-stort-som-Viking-og-Haugesunds-til-sammen-232281b.html

Branns støtteapparat i La Manga er like stort som Viking og Haugesunds til sammen.

Har Brann Høgmoske dimensjoner på støtteapparatet sitt? Er det for råflott med tanke på at vi er i rød sone? Eller er det nødvendig?

Vanskelig å si for oss utenfra. Men det er litt spesielt at vi har så mange flere enn andre tildels sammenlignbare klubber.
Rød makt på Hansa!

Utmedsnolken

Molde og rosenborg stiller vel med like stort apparat. Er de vi bør sammenligne oss med, ikke disse bitte små bygdeklubbene
"og der snubler Sæternes igjen"

Nixon

Joda, kan forsåvidt være enig i det. Det var bare to til en forholdet jeg reagerte litt på. Tar dog forbehold om at jeg ikke får lest saken og vet ikke hvor forskjellene ligger.
Rød makt på Hansa!

Finfin respons

Quote from: Nixon on March 18, 2017, 20:45:22 PM
Joda, kan forsåvidt være enig i det. Det var bare to til en forholdet jeg reagerte litt på. Tar dog forbehold om at jeg ikke får lest saken og vet ikke hvor forskjellene ligger.


Hehe, det er slik Brann skal få råd til den siste vingen! Viking har ikke råd til mediesjef, den jobben tar hovedtreneren, ifølge artikkelen. De har heller ikke massør.

Med andre ord har Brann slått seg opp på stormannsgalskapen allerede! Her er masse penger å spare for et Brann i rød sone. Mediesjarmøren LAN med spisskompetanse i å legge seg flat når det må til, vil få alle mann på dekk og klare til intervju, og dersom f.eks. Grønner har piggene ute, eller kommer med dårlig skjulte stikk til pressen om spilletid, kan LAN bare true med litt akupunktur i masasjetiden.
Kanskje.

Superjack

.... starter om 2 uker. Gleder meg.
i taper ALDRI!

Lasaron

Kanskje Brann satser på kvalitet fremfor kvantitet? Lurer på hvor mange eliteserieklubber som bare har 19 utespillere under proffkontrakt.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Kagain

Quote from: Norlings hund on March 17, 2017, 16:15:51 PM
Blir overrasket om vi får inn noe nytt før sommervinduet.


Nå syns jeg du er litt pessimistisk. Det kan jo hende at vi får inn en back eller stopper til. Hatakka har jo tross alt gått på lån til finnenes riige. Her må det erstattes, må vite...

Morkel

Quote from: Lasaron on March 19, 2017, 10:24:50 AM
Kanskje Brann satser på kvalitet fremfor kvantitet? Lurer på hvor mange eliteserieklubber som bare har 19 utespillere under proffkontrakt.


Viking har 20, Sandefjord har 20. Det tror jeg er de som har lavest antall spillere bortsett fra Brann. Jeg håper riktignok at vi tar dem igjen og henter inn en sykt god venstreving med scoring- eller innleggsfot.

Spelaren

Abonnement-sak i BT der de foreslår årets startoppstilling.

Piotr

Nouri
Wroom
Acosta
Kristiansen

Skaanes
Nilsen
Haugen

Vega
Børven
Braaten

Verdt å merke seg at de altså foreslår Barmen ut, samt fortsatt nøkkeltro på fjorårets backer. Grønner glimrer også med sitt fravær sammen med Orlov.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Torvanger

RBK kommer til å få tøffere konkurranse i år, noe som selvsagt også innebærer at Brann kommer til å få et tøffere program. Man skal ikke nødvendigvis legge for mye i treningskamper, men det er verdt å merke seg at VIF, Godset, Molde og Odd scorer godt med mål og at de vinner komfortabelt, mot kvalifisert motstand. Disse 4 er nok Branns tøffeste utfordrere og jeg er sikker på at RBK kommer til å bli detronisert når regnskapet gjøres opp i høst og jeg tror dessverre at det ikke blir Brann som står øverst.

Lasaron

Vi får håpe det slår ut i at de med en god vinter blir litt for komfortabel, mens Brann får full skjerpings og tenning.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Billy Elliott

Quote from: Spelaren on March 20, 2017, 20:10:20 PM
Abonnement-sak i BT der de foreslår årets startoppstilling.

Piotr

Nouri
Wroom
Acosta
Kristiansen

Skaanes
Nilsen
Haugen

Vega
Børven
Braaten

Verdt å merke seg at de altså foreslår Barmen ut, samt fortsatt nøkkeltro på fjorårets backer. Grønner glimrer også med sitt fravær sammen med Orlov.


En del dumt her. Blant annet skriver de at Vega får høyrekanten under sterk tvil. Hvem i all verden ellers skulle man puttet der?

Ellers bør selvsagt Barmen være selvskreven. Vi så hvor puslete midtbanen ble med Haugen og Skaanes mot FKH.

Hatleking

Eg håpar ikkje at folk klikkar i vinkel om det vert ein femteplass. Det var mange ting som klaffa i fjor. Me kan sjølvsagt gjenta det me gjorde, men me bør ikkje forvente at såpass mange lag feiler nok ein gang. Molde kan eigentleg berre bli betre mtp spelarane dei har. Dei har fått Dempsey tilbake òg. Skullerud får nok betre skikk på Strømsgodset enn det ein helseplaga Ingebrigtsen gjorde. Odd blir nok der oppe i år òg, sjølv om dei har hatt for vane å vere i veldig god form under sesongoppkøyringa, for så ha nokre downperioder utover i sesongen. Deila er ein god trenar, og dei har no mange gode spelarar i den stallen. Elles er RBK sjølvsagt favorittar.

gladiporno

Slik det ser ut nå, så tror jeg Brann får et tilbakeslag både prestasjonsmessig og plasseringsmessig. Brann mister to viktige brikker i backrekken, og selv om erstatterne ikke nødvendigvis er dårligere spillere individuelt, vil det sannsynligvis påvirke samhandlingen i en negativ retning. Vi har ikke erstattet Huseklepp, som spilte en viktig rolle som kampavgjørende innbytter. Det er såpass jevnt i norsk toppfotball at dette fort kan sende Brann noen plasser ned på tabellen.

Nixon

Det skal mye til å gjenskape fjorårets sølvmedalje. Men om folk klikker i vinkel vil ha like mye å gjøre med spillet som med plasseringen. Brann klarte ikke å skape det store engasjementet i fjor selv med medaljekamp. Med det samme "dårlige ryktet" og ikke medaljekamp, kan det fort bli krav om endringer.
Rød makt på Hansa!

Corran

Eg forventer en 7-9 plass i år så kommer ikke til å klikke i vinkel
Det er en del lag som underpresterte deler av fjoråret og Brann fikk en fin flyt i starten som holdt seg bra gjennom sesongen. Tror ikke de får den samme flyten fra start i år og da blir det tyngre. 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Torvanger

Samtidig ser det ut til at Brann har blitt bedre også og når det er alvor er laget veldig vanskelig å slå, så man skal aldri si aldri. For meg er det nærmest ett fett om Brann ender på 2, 3 eller 4, dersom det ikke blir gull, så lenge man får tilgang til E-cup. Hvam pokker bryr seg om sølv- og bronsemedaljer i fotball?

Spelaren

Quote from: Torvanger on March 21, 2017, 08:43:24 AM
Hvam pokker bryr seg om sølv- og bronsemedaljer i fotball?


Bryr meg egentlig ikkje, annet enn at det gir greiere inngang til ecup og mer penger i potten.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Nixon

Klart det er mye bedre å bli nummer to enn nummer fire. Tilfredstillelsen av å bli bedre enn to andre lag, mer penger til klubben og som Spelaren skriver; greiere inngang til e-cup.  Ikke vanskelig å finne argumenter for at høyest mulig plassering er å foretrekke.

Men viktigst: Laget som blir nummer to taper sannsynligvis færre kamper enn laget som blir nummer fire. Og vil vi ikke vinne flest mulig kamper?
Rød makt på Hansa!

Romarius

Det betyr noe at man vinner 10 hjemmekamper i steden for 7, og at man generelt har sett bedre fotball. Man har vel gjennomgående hatt det gøyere i en sesong man havner på 2. plass enn en 4. plass.

Billy Elliott

Quote from: Torvanger on March 21, 2017, 08:43:24 AM
Samtidig ser det ut til at Brann har blitt bedre også


Hva er det som tyder på det?

Poengkongen vår, Huseklepp, er borte. Han er ikke erstattet. Kapteinen med stor K, Demidov, er borte. Er erstattet med lignende kvalitet, men vi vet ingenting om hvorvidt Vito kan erstatte hans standing i gruppen. Ellers er vårt soleklare førstevalg på høyreback, Nouri, plassert i fryseboksen fordi han ikke vil signere ny kontrakt. Erstattet av en ung islending vi vet lite om så langt, men det er vel ingenting som tyder på at han er betydelig bedre enn Nouri. Middelmådigheten Johansen har blitt erstattet av middelmådigheten Orry.

Lite som tyder på at vi er kommet styrket ut av vinteren, spør du meg.

krakra

Quote from: Romarius on March 21, 2017, 09:39:15 AM
Det betyr noe at man vinner 10 hjemmekamper i steden for 7, og at man generelt har sett bedre fotball. Man har vel gjennomgående hatt det gøyere i en sesong man havner på 2. plass enn en 4. plass.
Ja, det var derfor det var så trangt på Stadion i fjor. Fordi det var så gøy på hjemmekampene.

Spelaren

Quote from: krakra on March 21, 2017, 11:31:00 AM
Quote from: Romarius on March 21, 2017, 09:39:15 AM
Det betyr noe at man vinner 10 hjemmekamper i steden for 7, og at man generelt har sett bedre fotball. Man har vel gjennomgående hatt det gøyere i en sesong man havner på 2. plass enn en 4. plass.
Ja, det var derfor det var så trangt på Stadion i fjor. Fordi det var så gøy på hjemmekampene.


Tallene minner om 1997 og 2000, og er kanskje å betrakte som normale - ihvertfall fram til den faste menigheten har est ut litt.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krøvel vellevold

Quote from: Spelaren on March 21, 2017, 12:09:14 PM
Quote from: krakra on March 21, 2017, 11:31:00 AM
Quote from: Romarius on March 21, 2017, 09:39:15 AM
Det betyr noe at man vinner 10 hjemmekamper i steden for 7, og at man generelt har sett bedre fotball. Man har vel gjennomgående hatt det gøyere i en sesong man havner på 2. plass enn en 4. plass.
Ja, det var derfor det var så trangt på Stadion i fjor. Fordi det var så gøy på hjemmekampene.


Tallene minner om 1997 og 2000, og er kanskje å betrakte som normale - ihvertfall fram til den faste menigheten har est ut litt.

Men på den tiden var tilskuertallene mer reelle pga lavere antall p-kort. Det reelle oppmøtet i fjor var antagelig lavere enn de nevnte årene der vi tok sølv.
Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

Ganske dårlig at kampene ikke vil bli liggende tilgjengelig på Eurosport Player i ettertid. "Pga rettigheter" sies det. Men det er jo for faen de som har rettighetene!
Legg ned hele klubben!

Romarius

Quote from: krakra on March 21, 2017, 11:31:00 AM
Quote from: Romarius on March 21, 2017, 09:39:15 AM
Det betyr noe at man vinner 10 hjemmekamper i steden for 7, og at man generelt har sett bedre fotball. Man har vel gjennomgående hatt det gøyere i en sesong man havner på 2. plass enn en 4. plass.
Ja, det var derfor det var så trangt på Stadion i fjor. Fordi det var så gøy på hjemmekampene.


Nei, det hadde sikkert vært både gøyere og flere folk på Stadion om vi hadde tapt litt flere kamper:) 
Spørsmålet var vel om det har noe å si om man kommer på 2. eller 4. plass. Og som oftest vil vel lag som kommer på 2.plass ha vartet opp med bedre fotball enn lag lenger ned på tabellen. Jeg synes også, muligens oppsiktsvekkende nok, at det er morsommere å vinne enn å tape. Men det er kanskje bare meg.

krakra

Ja, vi var vel unntaket i fjor da. For vi spilte jo ikke bedre fotball enn noen. Tror 4. plass med god fotball, hadde trukket flere enn 2. plass med den fotballen vi spilte i år. Og som vi sikkert ender opp med i år også etter at klubben ikke så på det som nødvendig å forsterke offensivt.

Romarius

Ja, med samme fotball og en plassering midt på tabellen, slik det fort kan bli, vil det nok bli glissent. Svær merkelig at en ny ving ikke er prioritert.
Selv ser jeg helst Braaten på midtbanen, men da er det jammen ikke mange alternativer på kanten igjen. Blir vel i så fall Gilli, men heller ikke han imponerte veldig på vingen i fjor.

Falkman

Quote from: krakra on March 21, 2017, 13:02:25 PM
Ja, vi var vel unntaket i fjor da. For vi spilte jo ikke bedre fotball enn noen. Tror 4. plass med god fotball, hadde trukket flere enn 2. plass med den fotballen vi spilte i år. Og som vi sikkert ender opp med i år også etter at klubben ikke så på det som nødvendig å forsterke offensivt.


Høres ut som du sitter på fasiten over hva som er "god fotball".

Utmedsnolken

Quote from: krøvel vellevold on March 21, 2017, 12:41:14 PM
Ganske dårlig at kampene ikke vil bli liggende tilgjengelig på Eurosport Player i ettertid. "Pga rettigheter" sies det. Men det er jo for faen de som har rettighetene!


ikke kan man se på kamper i utlandet heller
"og der snubler Sæternes igjen"

krakra

Quote from: Falkman on March 21, 2017, 15:47:44 PM
Quote from: krakra on March 21, 2017, 13:02:25 PM
Ja, vi var vel unntaket i fjor da. For vi spilte jo ikke bedre fotball enn noen. Tror 4. plass med god fotball, hadde trukket flere enn 2. plass med den fotballen vi spilte i år. Og som vi sikkert ender opp med i år også etter at klubben ikke så på det som nødvendig å forsterke offensivt.


Høres ut som du sitter på fasiten over hva som er "god fotball".
Kveruler gjerne på at vi  ikke spilte god fotball i fjor, men det var nå engang rimelig glissent på stadion utover høsten så det var ikke mange som lot seg rive med akkurat.

Falkman

Quote from: krakra on March 21, 2017, 16:05:36 PM
Quote from: Falkman on March 21, 2017, 15:47:44 PM
Quote from: krakra on March 21, 2017, 13:02:25 PM
Ja, vi var vel unntaket i fjor da. For vi spilte jo ikke bedre fotball enn noen. Tror 4. plass med god fotball, hadde trukket flere enn 2. plass med den fotballen vi spilte i år. Og som vi sikkert ender opp med i år også etter at klubben ikke så på det som nødvendig å forsterke offensivt.


Høres ut som du sitter på fasiten over hva som er "god fotball".
Kveruler gjerne på at vi  ikke spilte god fotball i fjor, men det var nå engang rimelig glissent på stadion utover høsten så det var ikke mange som lot seg rive med akkurat.


Synd for dem. de glipp av en 2.plass.

krakra

De fikk det nok med seg, uten å fryse seg gjennom kjedelige fotballkamper.

Torvanger

Brann har imponert spillemessig i endel kamper, bl.a mot Malmø og Las Palmas B, totaldominansen i Malmø viste hvilket register Brann kan fiske frem.

ostraume

Skulle ønske vi hadde en svensk trener med mediatekke, talentfokus og sexy fotball.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Jeg skulle ønske vi hadde en trener som kunne oppnå resultater uten å være kjedelig på banen og sur i media. Har hørt det har vært gjort andre steder, men da i større klubber som Strømsgodset og sånn.

Lasaron

Fakta: 2016 var den gøyeste sesongen siden 2007

Påstand: Dette med hvor sur LAN er i media overdrives
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

krakra

Begge er påstander. Det var gøy i siste serierunde, da sølvet ble sikret, men de fleste hjemmekampene var kjedelige og man gikk hjem og tenkte at det ikke var verdt pengene. LAN har nok allerede rukket å få seg et rykte som den sureste treneren i TL.

Spelaren

Tipper Nilsen ikkje hadde fått fire TL-sesonger rundt og under midten slik Deila fikk før det løsnet i 2012 og 13. LAN skal få utvikle fotballen sin videre, for den kan være sexy. Det ble vist også i deler av fjorårssesongen.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

LAN kommer heller ikke til å få fire år på seg med den fotballen vi levert i fjor med mindre alle er like gode resultatsmessig.

Spelaren

Quote from: krakra on March 21, 2017, 17:53:21 PM
LAN kommer heller ikke til å få fire år på seg med den fotballen vi levert i fjor med mindre alle er like gode resultatsmessig.
link.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Henki

March 21, 2017, 19:38:53 PM #295 Last Edit: March 21, 2017, 22:43:56 PM by Henki
Quote from: krakra on March 21, 2017, 17:20:22 PM
Jeg skulle ønske vi hadde en trener som kunne oppnå resultater uten å være kjedelig på banen og sur i media. Har hørt det har vært gjort andre steder, men da i større klubber som Strømsgodset og sånn.


Det ble etter hvert veldig gøy i Strømsgodset, men det var vel ikke bare gull og grønne skoger, trepoengere i fleng, og målfest kamp ut og kamp inn fra dag én for Ronny Deila heller?
Ballen skal fremover!

Falkman

Quote from: krakra on March 21, 2017, 17:49:13 PM
Begge er påstander. Det var gøy i siste serierunde, da sølvet ble sikret, men de fleste hjemmekampene var kjedelige og man gikk hjem og tenkte at det ikke var verdt pengene. LAN har nok allerede rukket å få seg et rykte som den sureste treneren i TL.


Påstander, ja. hva er det du kommer med da? for min del er det alltid verdt pengene å se brann vinne. 

Lasaron

Fakta: Jeg syns 2016 var den gøyeste sesongen siden 2007.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

ostraume

Enig i det. Ryktene om den forferdelig kjedelige fjorårssesongen virker rimelig merkelige på meg. Tilskuertallet var, som det har blitt påpekt, rimelig normalt.

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

dokken

Da jeg begynte å gå på Stadion, på slutten av 80-tallet, var jeg storfornøyd hvis Brann hadde to gode hjemmekamper med storseire i løpet av en sesong. Og da regnet vi 3-1 som storseier.

I fjor hadde vi både 4-1 over vif-pakket og 6-0 over aafk. Begge terningkast 6-kamper. Vi hadde kok mot Rbk og knuste Molde på hjemmebane. Så var det selvsagt endel transportetapper, men det var det jammen i 2007 også. Den gang stønnet folk over 2-2 mot Start og 2-1 over TIL på hjemmebane.

På bortebane hadde 2016 også mye gøy- fra euforien da vi klarte 2-2 i Drammen, via den perfekte kontringsfotballen mot Odd og drama over alle drama mot Start.

Synes folk er rimelig historieløse hvis de klager da. Ja, alle håper Brann skal spille litt mer sprudlende offensivt. Men øyeblikkene, jubelen og dramatikken var fullt til stede. Norsk fotball har aldri vært, og kommer aldri til å bli 90 min estetisk nytelse.

Go Up