• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann i media

Started by Leffen, August 01, 2016, 13:21:50 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Leffen

Tenkte det kunne være greit med en tråd om Brann i media. Skrives og menes mye der ute. Diskuter det her! (fant ingen slik tråd på forumet)

Det eneste lille jeg har å melde nå er at når man går inn på fanen Brann på ba.no får man alle nyheter både om laget og branner i Bergen. Det er både ganske irriterende og litt artig:)


gladiporno

Stakkars Anders Pamer er ute på Twitter og gråter igjen. Først er det Brann som er slemme mot ham fordi de nekter ham og andre i pressen tilgang på spillere etter arbeidstid. Så er det supportere som er slemme fordi de forunderlig nok virker å bry seg mer om Brann enn hans såre følelser.

Da jeg tok mediakunnskap som enkeltemne i det som da het Høgskolen i Agder for hundre år siden, var det en foreleser som sa at journalister måtte unngå å gjøre seg selv til nyhet. Anders Pamer har tydeligvis gått i en annen skole.

Spelaren

Forstår ham godt. Så dere ham, Bøyum og Doddo i forrige ballspark? Som tre småunger i en godtebutikk med pappas lommebok, tipper han vil skrive gladsak etter gladsak og så nekter slemme Gorm ham det.
Gå av.

Gulløl

May 11, 2018, 21:17:10 PM #3 Last Edit: May 11, 2018, 21:36:06 PM by Gulløl
Det var nå jævlig syting fra denne Pamer. Kan ikke han og Bøyum (Pompel og Pilt) passe på å være på jobb samtidig med Brann spillerne og Gorm (Gorgon vaktmester), så får de sikkert nok av tid til å snakke med spillerne. Spillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue. De fleste av oss liker å ha fri når vi har fri og ikke bli kontaktet om jobbsaker på fritiden så langt det er mulig og det ikke er saker som brenner og haster veldig. Så at Brann ønsker det for spillerne som skal holde fokus i tetkampen i eliteserien er bare rett og rimelig.

Ikke vet jeg men mulig det ikke er noe "gladsak potensiale" blant reservene for tiden. Noen som er skuffet eller misfornøyd, noen som synes LAN er et rævhol. Mulig en kan få Vega ut på glattisen en av fridagene hans om de fikk lov hos slemme Gorm.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker". Intervju nekten fra Acosta rett etter kampslutt da han ikke var helt i balanse sitter kanskje tungt i journalist minnet enda ?
VG hadde et veldig bra og langt intervju med LAN nylig, noe å lære kanskje ?

Ellers vedrørende journalistisk kvalitet. Både BA og "Heia Brann" har klart bedre podcaster enn klovnepodcasten til BT der det fotballfaglige er på et minimum. Huseklepp kunne vært et positivt bidrag for å løfte podcasten opp og frem men han virker allerede å ha blitt opplært av Pamer og panelet til å uttale seg på en ganske tabloid og "førstesidevennlig" måte.

Ellers ganske rart å dra likhetstegn til politiet sitt forhold til media. Er vel langt mer strengt der om hvem som får snakke med media, og om hva og hvilke saker.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Gudene vet at oppmerksomhet og pressedekning er det siste Brann trenger så la oss fokusere på hvor teit Pamer er.

Corran

ble litt nysgjerrig på ka Pamer har lirt av seg på twitter
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Quote from: Corran on May 11, 2018, 22:05:45 PMble litt nysgjerrig på ka Pamer har lirt av seg på twitter

Kritiserte Brann for et medieregime som går langt ut over det normale.
Gå av.

Corran

Takk
Søkte det opp på twitter da nysgjerrigheten ble stor. Angrer på det
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Yngve

Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Superjack

Pamer sutrer, og kanskje Brann er for beskyttende?

I dagens Brann, et Brann som skal prestere så bra som mulig, i ett tett kampprogram, kan det hende at det rett og slett er slike regler for å skåne spillerene mest mulig?

Jeg stiller spørsmålet litt fordi jeg ikke vet, kanskje andre vet; Med andre idrettsutøvere, Bjørgen, Bjørndalen og andre som er ansett som veldig seriøse toppidrettspersoner. Hvordan er tilgjengeligheten der, i OL, VM, eller i oppkjøring til slike arrangementer. Eller i sesongen generelt?

Jeg mener å huske at det var kritiske røster etter nedrykket 2014 om at selv om noen står frem og gjør seg tilgjengelig for media, slik som Huseklepp gjorde, så er det ikke sikkert det er så gunstig, for det kan være en ekstra påkjenning ved å være tilgjengelig i media, når alle krefter burde være brukt på fokus på det sportslige.

Jeg vet ikke, men det jeg vet, er at jeg personlig synest Pamer er en enorm sutrepave. Får han det ikke slik som han vil, så blir han sur og grinete. En litt mini Trump.

Brannsupporter.

krakra

Det er utrolig at enkelte i denne saken er mest opptatt av å komme med personangrep mot Pamer. Som om det er vesentlig hva dere mener om personligheten til journalister. Det har ingenting med saken å gjøre.

Kjernen her er at Brann sliter med interessen til tross for gode resultater og likevel så gjør de stadig nye grep for å gjøre seg enda mer lukket og uinteressant. Og utrolig nok forsvares det. Fra mennesker som har klaget på tilskuertallene. Å nekte media kontakt med spillere utenfor «arbeidstiden» er absurd. Det høres ingen steds hjemme. Hvis enkelte spillere opplever for stor mediepoeng så får de ta grep rundt disse enkeltspillerne. Men jeg klarer faktisk ikke se at interessen for noen av spillerne våre skal være så alt for stor akkurat nå. Målet til Brann burde være mer interesse, ikke mindre.

Det snakkes om Bjørgen. Jeg tror ikke hun har noe «ikke kontakt med etter «arbeidstid»»-regel og jeg tror ihvertfall ikke at hun i nedgangstider gjør grep for å gjøre seg utilgjengelig. Man ringer ikke midt på natta. Det sier seg selv og er ikke noe man trenger å lage regler for.

Ninja-Bob

Men kor vanskelig er det å få til intervju med spelarar og apparat? VG fekk eit langt intervju med Nilsen og TV2 lagde videosak med Koomson. Sikkert etter avtale, men det verkar vel ryddig det å lage avtalar først? Det Brann vil ha mindre av er vel sånne korte saker om at LAN er sur etter trening eller at Vega skulle ønske han fekk meir speletid, og sånne ting er jo egentlig ikkje så veldig interessant? Kunne godt tenkt meg å lest fleire lengre saker om korleis me speler og kva filosofien bak det er eller korleis ein indreløper tenker i systemet vårt enn dei fleste intervjua sånn dag-til-dag på bt.no.

Gulløl

May 12, 2018, 09:41:58 AM #12 Last Edit: May 12, 2018, 09:46:56 AM by Gulløl
https://www.tv2.no/v/1332084/
Nå er det bare 4 dager siden Tv2 laget denne reportasjen, så det er nok mulig å få til litt ekstra utenom "arbeidstid". Men akkurat i denne perioden med to kamper i uken er det nok fornuftig at medieansvarlig er litt mer bevist slik at det ikke blir for mye halloi.

Ellers for å være litt slem. Byens største avis har historisk i ganske mange år ihvertfall tilbake til 90 tallet vært ganske opptatt av å få intervjue de mest misfornøyde Brann reservene. At Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit. Om en googler "frustrert Brann spiller" får en ikke uten grunn veldig mange treff på media saker og ikke bare oppbyggende artikler for laget. At de fleste av oss supportere ønsker at spillerne skal holde fokus og være mest konsentrert om å vinne kamper er det vel naturlig at vi støtter Brann delvis eller helt i dette.

Fra Brann sin hjemmeside. Er dette strengt ?
Mediekontakt med A-lagsspillere og hovedtrener(under treningstider)
http://www.brann.no/treningstider-a-lag

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Crispo 2

Pamer er uinteressant. Han har en egen evne til å vinkle «alle» sine historier negativt.

Usikker om dette er den mediedekningen vi trenger.

Heldigvis ser det ut til at VG, TV2 osv er i ferd med å våkne slik at vi får litt kvalitet omtale i media.
Per Pettersen 1960-1964

Corran

Om Pamer har rett eller ikke er ikke viktig da det er et "ikke problem", men at voksne menn sutrer på twitter på den måten er rett og slett tragisk
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Crispo 2

Quote from: Corran on May 12, 2018, 10:45:19 AMOm Pamer har rett eller ikke er ikke viktig da det er et "ikke problem", men at voksne menn sutrer på twitter på den måten er rett og slett tragisk


True story!

Men ikke uventet fra Pamer.
Per Pettersen 1960-1964

Pelle


Ser i https://vglive.no/events/341822/report

Der en Rolf Brun hevder at Brann Scorer ikke voldsomt mye.

Slik eg tyder tabellen mener eg Brann har scoret mest ?
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Nixon

Quote from: Gulløl on May 12, 2018, 09:41:58 AMAt Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit.

Mener du dette prinsipielt, eller er det bare fordi det er BT vs. Brann? For meg er dette helt hinsides; at "Norges mest åpne klubb" skal sensurere den frie pressen på denne måten. Er poenget å late som at alt er bra dersom det ikke er det? Hva hvis resultatene blir dårligere en eller annen gang og Nilsen mister garderoben og blir upopulær i spillergruppen. Er det greit at Brann skal jobbe aktivt på denne måten for å hindre at dette blir skrevet om?

Når det gjelder innskrenket tilgang på spillerne er det litt ironisk at de som synes det er greit også mange ganger har etterlyst flere Brann-relaterte saker. Spesielt når publikumsinteressen har sunket og de mener at media kan bøte på det med flere saker. Det vil det sannsynligvis bli mindre av nå. Jeg kan ikke se for meg at BT og BA klarer å fylle alle mediekanalene sine med Brannstoff basert på de få minuttene de vil ha til rådighet etter kamp og trening. Husk på at mediebildet har endret seg drastisk de siste årene i forhold til hvor ofte ting blir publisert. Nå forventer vi nytt stoff nærmest hele døgnet. Det blir vanskeligere nå. Men jeg regner med at Brann har tatt det med i beregningen.

Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Yngve on May 12, 2018, 01:33:57 AM
Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Det er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion. Det bør nok avtales på forhånd, men spillerne drar som regel ikke hjem rett etter trening. De henger på Stadion, spiser og prater med folk etterpå. BT har i liten grad benyttet seg av dette tilbudet. Jeg oppfatter ikke at Pamers sytring skyldes manglende mulighet for å lage portrettintervju med spillerne, men heller det at det nå ikke er opp til ham å bestemme når han kan snakke med spillerne, og at tema må avklares med Gorm først.

Restriksjoner som Brann nå har innført, og som er helt vanlige i profesjonelle klubber i utlandet, er nok ment for å skjerme spillerne fra å bli nedringt av en lokal presse som nærmest har gått amok i gullpratet. Lars Arne Nilsen, som trolig står bak dette, frykter nok at det kan bli distraherende for spillerne å ha dette gullpresset på seg foran hver kamp, spesielt i denne kritiske fasen av sesongen som mai-måned er i norsk fotball. Nilsen lyktes i 2015 med å avlaste presset fra spillerne da han understreket at målet for sesongen var kvalikplass. I ettertid har han innrømt at det bare var bullshit, men nødvendig for å ta vekk det negative presset spillerne hadde foran hver kamp, der det forventes og kreves at Brann ikke bare skulle vinne over motstanderne, meg også gi dem rundjuling. Noe av det samme kan skje nå. Det forventes ikke bare at Brann slår Start på bortebane. De skal helst bli rundpult. Det er ikke så enkelt, og det blir en viktig jobb for Nilsen og støtteapparatet rundt spillerne til å få dem til å fokusere på sine arbeidsoppgaver.

Det er nok heller ikke ønskelig med nye Barmen- og MacAllister-saker der spillerne kommer ut og føler seg lurt av journalistene. Spesielt australieren, som ble invitert av pressen til Vannkanten, for så å bli latterliggjort av samme presse for Vannkanten-besøket da han ikke ikke lenger presterte.

Om restriksjonene er riktige og nødvendige er selvfølgelig verdt en diskusjon, men ser man på arbeidslivet ellers er det helt vanlig at man fritas fra arbeidsoppgaver utenfor arbeidstid. I forrige uke sendte jeg en rekke e-poster som jeg gjerne skulle hatt svar på sporenstreks. Ideelt sett burde jeg ringt mottakerne i dag for å hente inn svar, men jeg må nok vente til mandag morgen med å gjøre det. Sportsjournalister har i alle år blitt bortskjemt med at de har hatt tilgang på spillerne nærmeset 24 timer i døgnet. Dette skyldes trolig etterdønningene fra tiden med amatørfotballen. Faktum er at fotballen i dag er milliardindustri og spillerne er millioninvesteringer. Det er naturlig at de blir tatt vare på og skjermet. Da jeg bodde i utlandet ble jeg spurt av Den 12. mann om å skrive om fotballen der jeg studerte og jobbet. Jeg forsøkte å komme i kontakt med spillerne i den lokale klubben, men det var klin umulig med mindre jeg gikk gjennom en lang og komplisert formell prosedyre som antageligvis ville tatt et par uker å få gjennomført. Skulle jeg lykkes i komme i kontakt med spillerne utenom klubben, ville jeg trolig fått et par av klubbens advokater på døren. Norge har vært i sær stilling, men det er bare et tidspørsmål før man gjennomprofesjonaliseres. Lars Arne Nilsen er en trener som gjerne går over lik for å lykkes, og jeg tror nok ikke det er siste gang han kommer i konflikt med sensitive journalister.

Når det gjelder Anders Pamers siste tweets så reagerer jeg mest på to ting:

1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg. Jeg er selv veldig kritisk til mye av det Brann gjør og ikke minst ikke gjør. Jeg synes for eksempel at pressen burde i større grad vært på Brann når det gjelder deres merkverdige usynlighet i bybildet. Det er flere fulltidsansatte pluss flere frilansere og frivillige som jobber med å markedsføre Brann. Likevel sitter vi igjen med veldig lave tilskuertall og svært mange bergensere som ikke visste at Brann spilte fotballkamp før de leste om det på nettet etter kampslutt. Det er for dårlig, og det er ingenting å si på om pressen tar dette opp på dagsordenen. At noen tar klubbens parti i denne saken skyldes ikke blind kjærlighet, men at man forstår klubbens eller spillerens ståsted. Slik det var med Acosta sist, og klubben nå. Også er noen, for eksempel jeg, lei av å lese "nyheter" som skapes av journalister selv. BTs journalister og deres tilgang til Brann-spillerne eller konflikt med Brann bør ikke være særlig interessant for den alminnelige leser. Det er Brann som er interessant, på godt og vondt. Dekk sakene, ikke seg selv.

Jeg har elleres ingenting imot Anders Pamer som person, og synes faktisk at fyren er ganske sympatisk, i hvert fall sammenlignet med en del andre journalister. Men vi er nok uenige i hva som er viktige i dekningen av en fotballklubb. Jeg synes ikke det er så viktig at Thorstein Helstad er et kjedelig intervjuobjekt så lenge han banker inn 100 mål for Brann. Jeg synes ikke følelseslivet til Erik Huseklepp er så interessant når Brann kjemper om seriesølv som nyopprykket klubb med lav budsjett. Jeg synes ikke det er uforståelig at en spansktalende spiller synes det er kjipt å stå foran et kobbel av kritiske journalister etter et pinlig selvmål. Jeg synes ikke at det er riktig å vinkle det som en oppsikstvekkende svak prestasjon å spille 0-0 mot en 1. divisjonsklubb når halve laget besto av fjortisser og førtidspensjonerte mosjonister. Jeg synes ikke det er uforståelig eller kontroversielt at en fotballtrener velger å stenge av en trening når de øver på nye dødballtrekk eller ny formasjon. Jeg synes også det er ganske svakt at fulltidsansatte sportsjournalister ikke kan noe om spillere på motstanderlaget (og skryter av det!), og ikke forstår seg på ti år gamle regler som er svært relavant for klubben de dekker. Jeg synes at dekningen av det sportslige er det viktigste, så kan alt det andre komme utenom.

Nixon

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PMDet er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion.

Tror ikke det er dette som er hovedproblemet. For portrettintervjuer er det tross alt ikke så mange av. VG sin sak om Nilsen ble nevnt. Fin sak, men når hadde de noe sånt sist, og hvor lenge blir det til neste gang? Det er vel heller alle småsakene som de skal levere i løpet av en uke.

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PM1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg.Ja, Pamer er sin egen verste fiende. Sutring har aldri gjort noe godt for noen.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Ninja-Bob on May 12, 2018, 09:14:54 AMMen kor vanskelig er det å få til intervju med spelarar og apparat? VG fekk eit langt intervju med Nilsen og TV2 lagde videosak med Koomson. Sikkert etter avtale, men det verkar vel ryddig det å lage avtalar først? Det Brann vil ha mindre av er vel sånne korte saker om at LAN er sur etter trening eller at Vega skulle ønske han fekk meir speletid, og sånne ting er jo egentlig ikkje så veldig interessant? Kunne godt tenkt meg å lest fleire lengre saker om korleis me speler og kva filosofien bak det er eller korleis ein indreløper tenker i systemet vårt enn dei fleste intervjua sånn dag-til-dag på bt.no.

Med Tore Strand ute, er det tvilsomt om du får ønsket ditt oppfylt i BT. Verken Pamer og Bøyum synes å prioritere det sportslige i sine reportasjer. Men BA, spesielt Einar Lundsør, har skrevet flere gode artikler der man tar for seg taktikk og spillestil. Tormod Bergesen også, i noe mindre grad.

Norlings Hund 2

Quote from: Crispo 2 on May 12, 2018, 10:39:29 AMPamer er uinteressant. Han har en egen evne til å vinkle «alle» sine historier negativt.

Usikker om dette er den mediedekningen vi trenger.

Heldigvis ser det ut til at VG, TV2 osv er i ferd med å våkne slik at vi får litt kvalitet omtale i media.

Skal si meg enig i at han ofte vinkler ting negativt, men i år har han da vitterlig vært ute i media og sagt at han tror vi tar gull!

Når det gjelder VG, som er hovedpartneren til Discovery i forbindelse med denne TV-avtalen, er jeg litt skuffet over hvor få saker det er fra Tippeligaen. Hender de har noen gode dybdeintervjuer, som for all del er veldig bra, men dekningen etter hver runde synes jeg er ganske svak.

Spelaren

May 12, 2018, 22:14:50 PM #22 Last Edit: May 12, 2018, 22:17:56 PM by Spelaren
VG fokuserer på at Brann har dårligere tilskuersnitt i år enn året i Obos, og hopper glatt over det å regne på snittet per 12. mai 2015 vs 12. mai 2018. Det kan jo tenkes at minusgrader og full vinter har noe å si for årets tall.

12. mai 2015: 7648 snitt (tre kamper)
12. mai 2018: 8963 snitt (fire kamper)

https://www.vg.no/sport/fotball/i/p6vAB1/serieleder-brann-hadde-flere-tilskuere-i-1-divisjon-de-er-blitt-en-mer-lukket-klubb

Edit: Samme avis slår til med børskarakter 1 på Teniste, og BB til Haugen. Noe for AKAN-utvalget.
https://pbs.twimg.com/media/DdBIgHIWsAUqNiR.jpg
Gå av.

SeLyren

BB på haugen? Såg de han? Det gjorde ikke eg.

Superjack

Enten var promillen høy, eller synet fryktelig dårlig, tror mest på en kombinasjon der.
Haugen var totalt usynlig i kampen i går.
Brannsupporter.

Gulløl

Quote from: Superjack on May 13, 2018, 13:49:16 PMEnten var promillen høy, eller synet fryktelig dårlig, tror mest på en kombinasjon der.
Haugen var totalt usynlig i kampen i går.
Orry Larsen bør vurderes fra start mot FKH, foran Haugen. Alle ser hvem av de som er i best form for tiden.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Quote from: Nixon on May 12, 2018, 15:07:26 PM
Quote from: Gulløl on May 12, 2018, 09:41:58 AMAt Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit.

Mener du dette prinsipielt, eller er det bare fordi det er BT vs. Brann? For meg er dette helt hinsides; at "Norges mest åpne klubb" skal sensurere den frie pressen på denne måten. Er poenget å late som at alt er bra dersom det ikke er det? Hva hvis resultatene blir dårligere en eller annen gang og Nilsen mister garderoben og blir upopulær i spillergruppen. Er det greit at Brann skal jobbe aktivt på denne måten for å hindre at dette blir skrevet om?

Når det gjelder innskrenket tilgang på spillerne er det litt ironisk at de som synes det er greit også mange ganger har etterlyst flere Brann-relaterte saker. Spesielt når publikumsinteressen har sunket og de mener at media kan bøte på det med flere saker. Det vil det sannsynligvis bli mindre av nå. Jeg kan ikke se for meg at BT og BA klarer å fylle alle mediekanalene sine med Brannstoff basert på de få minuttene de vil ha til rådighet etter kamp og trening. Husk på at mediebildet har endret seg drastisk de siste årene i forhold til hvor ofte ting blir publisert. Nå forventer vi nytt stoff nærmest hele døgnet. Det blir vanskeligere nå. Men jeg regner med at Brann har tatt det med i beregningen.


Gorm skal sile vekk de kritiske Brannsakene og nekte journalister å snakke med spillerne utenfor «arbeidstiden»(les uten at han eller treneren er til stede) så sier det seg selv at dekningen vil gå ned ja. Det er vanskelig å skjønne at enkelte ikke ser det.

Det er greit nok at man syns det er greit at Brann sensurer media og lukker seg stadig mer, men da kan man ikke samtidig klage på at media dekker de for lite eller at interessen er for lav.

Ellers virker det som at flere her hadde passet godt inn som regimevenner i enkelte andre land i verden. Ikke et gram av kritikk mot at Brann driver sensur og motarbeider medias mulighet til fri og kritisk journalistikk. Samtidig som journalister og medier som kritiserer regimet fort blir folkefiender.

Er ingen stor fan av Pamers tabloide og høylytte stil. Syns ikke Bøyum er så ille, men enkelte har jo lagt også han for har fordi han har kritisert Brann og LAN. Eller skrevet saker som er Brannkritiske.

At den fotballfaglige tyngden er større i BA enn BT er jeg imidlertid enig i.

Corran

For det første så det er klart så er jeg ikke for å kneble presse eller har noe i mot kritiske artikler når det er på sin plass. Men at det settes regler for når spillere kan kontaktes synes jeg ikke er feil i disse tider Ei heller at en vil vite hva intervjuet skal dreie seg om Og dette er ikke en sensur i seg selv. Det håndheves jo ikke strengere enn at Pamer selv sier at de ikke gir beskjed om hva det gjelder og det er ikke blitt nektet intervjuer av den grunn
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Hva tror du er grunnen til at Brann vil vite hva et intervju skal handle om og nekter media å ta kontakt med spillere når LAN eller Gorm er der?

Tror du ikke det handler om at de skal kontrollere hva media skriver om?

Corran

Men Pamer sier jo selv at de ikke gir beskjed om hva det skal handle om og det har ikke fått konsekvenser enda.
Grunnen til at Brann vil dette er jo enkel De vil skjerme spillerne.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Så da gjør de en dårlig jobb med å skjerme spillerne når de ikke følger opp?

Dette er voksne mennesker. Trenger de virkelig en Gorm som holder dem i hendene?

Hallais

Jeg reagerer litt på påstandene om at Pamer "syter". Nå er det ikke slik at han bruker avisen som talerør og mikrofonstativ fordi han ikke får viljen sin, men han lufter ut på sin egen mikroblogg om noe han har funnet forunderlig og som han reagerer på i sitt liv. Alle står fritt til å følge han og være uenig, men slik jeg ser det er dette en fin opplysning om hva som foregår som nødvendigvis ikke blir skrevet om. Og følgene av det er dårligere journalistikk. Ofte kan det bare være at de trenger svar på et enkelt spørsmål for å opprettholde sine plikter, av typen "Hva synes du om at Brann ønsker å signere deg videre?", og ofte er journalister pliktige til å gi anledning til motsvar. Å skulle forholde seg til meget rigide tidsskjemaer kan da føre til at nyhetssaker mister sin aktualitet, eventuelt at konkurrenten kommer de i forkjøpet. Nyheter er ferskvare, og BT er i konkurranse med andre aktører. Dette er bare ment som noen små innsigelser på kritikken som kan sette det i en bredere kontekst, da andre har tatt for seg hovedpunktene..

ostraume

Quote from: krakra on May 13, 2018, 23:10:57 PMSå da gjør de en dårlig jobb med å skjerme spillerne når de ikke følger opp?

Dette er voksne mennesker. Trenger de virkelig en Gorm som holder dem i hendene?

Kanskje ikke. Jeg vet ikke helt hva som er standard medieregime i ES-klubber. Men det vet sikkert du?

Ellers er det morsomt at uken etter noen diskuterte hersketeknikker så drar du til med følgende flotte karakteristikk av dine meddebatanter:
 
"flere her hadde passet godt inn som regimevenner i enkelte andre land i verden"

Du følger opp med denne denne tvilsomme påstanden: "Brann driver sensur og motarbeider medias mulighet til fri og kritisk journalistikk. "

Jeg tar også med at regimevennene bør være enig med deg ellers....: "da kan man ikke samtidig klage på at[...] at interessen er for lav."

Såvidt jeg har fått med meg så poengterte noen at Pamer syter på Twitter. Og så ble det diskutert hva som er "passelig" tilgang for journalister. Du derimot driver din helt egen diskusjon. Noe som helt klart kan ha underholdningsverdi, men særlig fruktbart er det kanskje ikke.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

May 14, 2018, 09:15:22 AM #33 Last Edit: May 14, 2018, 09:17:14 AM by krakra
Jeg driver ikke en helt egen diskusjon nei, men svarte på et innlegg om det er «helt greit» at Brann skal vite hva media skal skrive og spørre om før de gjør avtaler i tillegg til at de nå nekter media kontakt med spillerne utenfor kampdagen. Det er en form for mediekontroll og sensur som hører hjemme i diverse regimer. Hva du mener med at det passer i enkelt regimer å påpeke at man ikke både kan forsvare at medias tilgang innskrenkes og samtidig være misfornøyd med interessen kan du sikkert utdype. Det var selvfølgelig ikke ment som et forbud, men som et poeng at disse standpunktene er veldig motstridende.

Og det er noen, kall det gjerne gjengangere, som er veldig raskt ute med å angripe Pamer og Bøyum så fort de skriver en kritisk setning om Brann. Det har også blitt lansert konspirasjonsteorier her om hvorfor de gjør det. Altså utover det åpenbare om at slikt selger.

Jeg vet hva de gjør i Start og RBk iallefall. Der er det ingen forbud mot å kontakte spillere utenfor treningstiden. Det er ingen slike begrensninger. At enkeltspillere skjermes i enkelte situasjoner skjer overalt, men det er ikke det som skjer her. De flere klubber skjønner at de er avhengig av media for å holde interessen for klubben oppe.

ostraume

Det kan godt være Brann er for restriktive her, det skal jeg ikke uttale meg bastant om.

Jeg følger deg også delvis i at enkelte kan gå litt raskt i skyttergraven når BT kommer med noe.

Jeg ser dog ikke helt at disse begrensningene vil påvirke mediedekning og tilskuertall noe særlig. Det er jo ikke slik at det blir spesielt færre saker av dette. Eller at Brann er veldig utilgjengelig. Du kan jo telle antall artikler før og etter "sensuren" for å se om dette utgjør noen forskjell? Jeg tviler på at den sammenhengen du ser der eksisterer.

Og "sensur" blir litt spesielt å påstå så lenge ingen noensinne får nei eller blir sensurert. Dette handler vel kun om at Gorm vil mediedrille spillerne sine. Intervju med Vega om manglende spilletid? Greit, men da skal Gorm "hjelpe" Vega å svare riktig. Dette kan man selvsagt kritisere, men å snakke om "sensur" og "regimevenner" blir skivebom etter min mening.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Hallais

Quote from: ostraume on May 14, 2018, 09:54:36 AMJeg ser dog ikke helt at disse begrensningene vil påvirke mediedekning og tilskuertall noe særlig. Det er jo ikke slik at det blir spesielt færre saker av dette. Eller at Brann er veldig utilgjengelig. Du kan jo telle antall artikler før og etter "sensuren" for å se om dette utgjør noen forskjell?

Det blir vanskelig med tanke på at interesse er noe som går i sykluser, og også at interessante saker og vinklinger varierer med prestasjoner og spillermateriell.

krakra

Nei, nå viser det seg jo at Brann ikke trenger å vite hva media skal skrive om og da er jo det greit fra deres side. Men jeg syns det er et rart prinsipp å forsvare. Men for de dette var greit for er det vel også greit at de ikke gjør det.

Brann går uansett feil vei. Problemet i dag er at interessen er for lav, og det skrives for lite. Da burde en gjøre grep for å bli mer åpne og mer attraktive for media. Istedenfor går de motsatt vei. Om det ikke gir mindre oppslag så gjør det det iallefall vanskeligere å få mer. Og jeg ser ikke poenget. Det kan umulig være sånn at spillere nedringes av journalister. Da må det isåfall være mange intervjuer som forkastes for det skrives ikke særlig mye.

Nixon

En viktig ting når vi snakker om Brann og hvor mye tilgang og innsikt media skal ha, er å tenke på at de gode tidene sannsynligvis ikke varer evig. Nå har vi tilsynelatende fornuftige mennesker i styre og stell oppe på Stadion, men vi kan bare være ett årsmøte og et par feilansettelser fra at det kan se helt annerledes ut. Brann har historisk sett tiltrukket seg mennesker som har vært like opptatt av seg selv som klubben. Da kan det være greit å ha media som har tilgang og som kan kikke de ansvarlige litt i kortene.
Rød makt på Hansa

ostraume

Quote from: Nixon on May 14, 2018, 10:10:12 AMDa kan det være greit å ha media som har tilgang og som kan kikke de ansvarlige litt i kortene.

Selvsagt. Alle er vel for god kritisk journalistikk?

Men konkret hva er det med dagens regler som motvirker dette?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Mitt største ankepunkt er at det går i feil retning. Det er per dags dato ikke noe som direkte hindrer kritisk journalistikk, men man kan jo lett tenke seg at Gorm skrur igjen kranen ytterligere dersom det på nytt blir turbulens i klubben. Så jeg liker ikke utviklingen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Noen spørsmål melder seg:

1. Hva er vanlig i andre norske toppklubber?
2. Hva er vanlig i utlandet, blant gode klubber som vi kan strekke oss mot?
3. Kan det være at mindre tilgjengelige brannspillere i seg selv fører til litegrann bedre brannspillere? Isåfall vil det føre til bedre resultater og større interesse......

Jeg vil presisere at ingen av spørsmålene er retorisk ment. Jeg lurer virkelig. Svarene er viktige for å bedømme om det er feil retning eller ikke.
Tren på langskudd

Yngve

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PM
Quote from: Yngve on May 12, 2018, 01:33:57 AM
Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Det er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion. Det bør nok avtales på forhånd, men spillerne drar som regel ikke hjem rett etter trening. De henger på Stadion, spiser og prater med folk etterpå. BT har i liten grad benyttet seg av dette tilbudet. Jeg oppfatter ikke at Pamers sytring skyldes manglende mulighet for å lage portrettintervju med spillerne, men heller det at det nå ikke er opp til ham å bestemme når han kan snakke med spillerne, og at tema må avklares med Gorm først.

Restriksjoner som Brann nå har innført, og som er helt vanlige i profesjonelle klubber i utlandet, er nok ment for å skjerme spillerne fra å bli nedringt av en lokal presse som nærmest har gått amok i gullpratet. Lars Arne Nilsen, som trolig står bak dette, frykter nok at det kan bli distraherende for spillerne å ha dette gullpresset på seg foran hver kamp, spesielt i denne kritiske fasen av sesongen som mai-måned er i norsk fotball. Nilsen lyktes i 2015 med å avlaste presset fra spillerne da han understreket at målet for sesongen var kvalikplass. I ettertid har han innrømt at det bare var bullshit, men nødvendig for å ta vekk det negative presset spillerne hadde foran hver kamp, der det forventes og kreves at Brann ikke bare skulle vinne over motstanderne, meg også gi dem rundjuling. Noe av det samme kan skje nå. Det forventes ikke bare at Brann slår Start på bortebane. De skal helst bli rundpult. Det er ikke så enkelt, og det blir en viktig jobb for Nilsen og støtteapparatet rundt spillerne til å få dem til å fokusere på sine arbeidsoppgaver.

Det er nok heller ikke ønskelig med nye Barmen- og MacAllister-saker der spillerne kommer ut og føler seg lurt av journalistene. Spesielt australieren, som ble invitert av pressen til Vannkanten, for så å bli latterliggjort av samme presse for Vannkanten-besøket da han ikke ikke lenger presterte.

Om restriksjonene er riktige og nødvendige er selvfølgelig verdt en diskusjon, men ser man på arbeidslivet ellers er det helt vanlig at man fritas fra arbeidsoppgaver utenfor arbeidstid. I forrige uke sendte jeg en rekke e-poster som jeg gjerne skulle hatt svar på sporenstreks. Ideelt sett burde jeg ringt mottakerne i dag for å hente inn svar, men jeg må nok vente til mandag morgen med å gjøre det. Sportsjournalister har i alle år blitt bortskjemt med at de har hatt tilgang på spillerne nærmeset 24 timer i døgnet. Dette skyldes trolig etterdønningene fra tiden med amatørfotballen. Faktum er at fotballen i dag er milliardindustri og spillerne er millioninvesteringer. Det er naturlig at de blir tatt vare på og skjermet. Da jeg bodde i utlandet ble jeg spurt av Den 12. mann om å skrive om fotballen der jeg studerte og jobbet. Jeg forsøkte å komme i kontakt med spillerne i den lokale klubben, men det var klin umulig med mindre jeg gikk gjennom en lang og komplisert formell prosedyre som antageligvis ville tatt et par uker å få gjennomført. Skulle jeg lykkes i komme i kontakt med spillerne utenom klubben, ville jeg trolig fått et par av klubbens advokater på døren. Norge har vært i sær stilling, men det er bare et tidspørsmål før man gjennomprofesjonaliseres. Lars Arne Nilsen er en trener som gjerne går over lik for å lykkes, og jeg tror nok ikke det er siste gang han kommer i konflikt med sensitive journalister.

Når det gjelder Anders Pamers siste tweets så reagerer jeg mest på to ting:

1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg. Jeg er selv veldig kritisk til mye av det Brann gjør og ikke minst ikke gjør. Jeg synes for eksempel at pressen burde i større grad vært på Brann når det gjelder deres merkverdige usynlighet i bybildet. Det er flere fulltidsansatte pluss flere frilansere og frivillige som jobber med å markedsføre Brann. Likevel sitter vi igjen med veldig lave tilskuertall og svært mange bergensere som ikke visste at Brann spilte fotballkamp før de leste om det på nettet etter kampslutt. Det er for dårlig, og det er ingenting å si på om pressen tar dette opp på dagsordenen. At noen tar klubbens parti i denne saken skyldes ikke blind kjærlighet, men at man forstår klubbens eller spillerens ståsted. Slik det var med Acosta sist, og klubben nå. Også er noen, for eksempel jeg, lei av å lese "nyheter" som skapes av journalister selv. BTs journalister og deres tilgang til Brann-spillerne eller konflikt med Brann bør ikke være særlig interessant for den alminnelige leser. Det er Brann som er interessant, på godt og vondt. Dekk sakene, ikke seg selv.

Jeg har elleres ingenting imot Anders Pamer som person, og synes faktisk at fyren er ganske sympatisk, i hvert fall sammenlignet med en del andre journalister. Men vi er nok uenige i hva som er viktige i dekningen av en fotballklubb. Jeg synes ikke det er så viktig at Thorstein Helstad er et kjedelig intervjuobjekt så lenge han banker inn 100 mål for Brann. Jeg synes ikke følelseslivet til Erik Huseklepp er så interessant når Brann kjemper om seriesølv som nyopprykket klubb med lav budsjett. Jeg synes ikke det er uforståelig at en spansktalende spiller synes det er kjipt å stå foran et kobbel av kritiske journalister etter et pinlig selvmål. Jeg synes ikke at det er riktig å vinkle det som en oppsikstvekkende svak prestasjon å spille 0-0 mot en 1. divisjonsklubb når halve laget besto av fjortisser og førtidspensjonerte mosjonister. Jeg synes ikke det er uforståelig eller kontroversielt at en fotballtrener velger å stenge av en trening når de øver på nye dødballtrekk eller ny formasjon. Jeg synes også det er ganske svakt at fulltidsansatte sportsjournalister ikke kan noe om spillere på motstanderlaget (og skryter av det!), og ikke forstår seg på ti år gamle regler som er svært relavant for klubben de dekker. Jeg synes at dekningen av det sportslige er det viktigste, så kan alt det andre komme utenom.

Eg skjønar de to har detalkunnskap om journalistikk, så det skal eg ikkje legga meg opp i.

Men det er eit par ting rundt landets opnaste klubb det er verdt å merka seg/uroa seg over.

Dei som såg TV 2 sitt intervju med Koomson; Kven hang på slep der? Gorm, som er medieansvarleg. Kor fritt føler han for å snakka då? Det er uheldig.

At Brann gjekk føre og støtta Acosta i sin tausheit, kven skreiv den saka trur de?

Jonas Bergh-Johnsen frå Eurosport skreiv på Twitter nyleg at han har prøvd å landa ein avtale utanfor arbeidstid med ein Brann-spelar no i halvannan månad. Lurar meg på kven som stoppar det.

Utan samanlikning forøvrig dreg ein fram Svindal/Jansrud. Kenneth Fredheim peikar på at dei er tilgjengelege før, under og etter konkurranse kvar helg. Og alpint er stort nede i Europa.

Brann har årsmøtevedtak på å vera landets mest opne klubb. Det dei driv på med no er berre pinleg.

Morkel

Quote from: Lasaron on May 14, 2018, 12:53:00 PM2. Hva er vanlig i utlandet, blant gode klubber som vi kan strekke oss mot?

England er i hvert fall ikke noe å strekke seg etter. Alex Ferguson utestengte BBC i 7 år pga kritisk journalistikk. Newcastle hadde en lang ban på lokalavisen, Southampton det samme. Et titalls klubber i hele ligasystemet har lagt restriksjoner på journalister. Hvor flesteparten handler om at de mister tilgang på pressesone og spillere. En kompis av meg som er Aston Villa-supporter sier at ingen av lokalavisene i Birmingham er særlig kritiske til laget, selv ikke etter nedrykket. Kanskje ikke så rart hvis konsekvensene er at man ikke får intervjue spillerne.


Nixon

https://www.vg.no/sport/fotball/i/qnMyWo/taushet-er-tull
https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2mror/frykter-premier-league-tilstander-i-norsk-fotball

Det er ikke bare i Bergen at det reageres på at klubbene lukker seg mer og mer i en tid der alle klubbene kjemper om oppmerksomhet og flere folk på tribunene.
Rød makt på Hansa

Yngve


Nixon

Kynisk utnyttelse av gryende gullfeber i Bergen og kanskje litt generell uventet spenning i toppen?
Rød makt på Hansa

Gulløl

May 15, 2018, 09:15:58 AM #46 Last Edit: May 15, 2018, 09:20:56 AM by Gulløl
Quote from: Yngve on May 15, 2018, 08:41:44 AMhttps://www.ba.no/sk-brann/sport/fotball/na-havner-brann-kamp-pa-betalingskanal/s/5-8-798906 Det er no godt at Eurosport bidreg til å få fotballen ut til folket då..
Discovery betalte 2,4 milliarder for å vise tippeligaen 2017-2022. I forhold til inntjening og for å få lønnsomhet i denne avtalen har det vært raust og overraskende at de har vist så mye gratiskamper, spesielt storkampene i ligaen og kampene til de største publikumslagene.
Det har i fjor og i år bare vært et ganske lite antall av Brann sine hjemmekamper som har vært vist på betalingskanal. Dette mener jeg har vært en av grunnene til den store svikten i publikumstilstrømmingen til Brann Stadion som har slått kraftig til i år med stor svikt i salget av partoutkort. Når folk såg at så mye kamper ble vist gratis i 2017 forsvant motivasjonen til å kjøpe partoutkort hos mange. Folk har blitt grundig bortskjemt med å få se tippeliga gratis fra godstolen hjemme på 65 tommeren med øl og god mat innen rekkevidde. Reduserer Eurosport antall gratiskamper til kun halvparten  eller i underkant av det også (5-8) tror jeg en vil få flere til å komme tilbake i gammel vane med å kjøpe partoutkort og enkelt billetter.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Corran

Eg e helt for at ingen hjemmekamper går på gratis kanal
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Norlings Hund 2

Dilemmaet er at TV-pengene vil gå drastisk ned hvis ikke kamper vises på gratiskanaler, fordi sponsorer og reklamefolk vil nå ut til flest mulig. Da må de øke prisen på abonnementer, noe jeg selv synes de bør gjøre (selv om jeg aldri har mulighet til å gå på kamp selv og er avhengig av å abonnere) - 99 kroner i måneden er for billig.

C more var for dyrt, for ikke å snakke om for dårlig, men Eurosport Player er altfor billig ... særlig når man får diverse annen sport i tillegg.

gladiporno

May 24, 2018, 21:58:53 PM #49 Last Edit: May 24, 2018, 22:01:09 PM by gladiporno
*Nerdealarm*

Steffen Opheim er blant journalistene i BA som dekker Brann. Jeg mener at han tidligere har slitt litt med et middelmådig språk. Dette synes jeg han har tatt tak i. Språket flyter langt bedre nå. Han er likevel ikke noen jeg ville hatt med på quiz-laget mitt hvis Bataljonen noen gang skal holde Brann-quiz-kvelder igjen. En gang skrev han at Birkir Sævarsson var en som aldri/svært sjelden scoret mål. Sævarsson har scoret 18 mål for Brann og er blant tidenes mestscorende forsvarspiller i Brann. Nå har han skrevet en ny sak om Branns seire mot RBK på Lerkendal de siste 25 årene. En grei artikkel, men igjen er flere feil oppdaget:

1) Det påstås at T.E. Soltvedt var Brann-spiller på 0-9-ydmykelsen, men fikk fem målgivende for RBK året etter - implisitt at 0-10-tapet kom året etter 0-9*. Dette stemmer ikke. 0-9 kom i 1994, 0-10 kom to år etterpå - i 1996. I 1995 tapte Brann "bare" 1-3. Magnus Johansson scoret Branns mål på frispark via hodet til Steffen Iversen og forbi Tom Kåre Staurvik (!) i RBK-målet. Staurvik måtte steppe inn som keeper etter at Jørn Jamtfeil felte Roger Nordstrand som bakerste mann. Jamtfeil ble utvist (noe som resulterte at han ikke ble seriemester det året) og Staurvik måtte stå i mål ettersom RBK hadde gjort unna alle byttene. Keeperkarrien til Staurvik startet heller dårlig med mål i mot på det påfølgende frisparket.

*Med mindre Opheim mente at Soltvedt fikk fem målgivende for RBK i hele 95-sesongen. Det vil i så fall være en merkelig formulering all den tid han også gjorde noen mål.

2) Han skriver konsekvent Kjetil Løvvik som Kjetil Løvik. Løvvik heter Løvvik, ikke Løvik

3) Han skriver dette om Løvviks seiersmål mot RBK i 99: "Kontringen som ga seiersmålet var til å få gledestårer av, der ballen ble ført opp av en energisk Stefan Paldan". Det er bare et lite problem: Paldan spilte ikke den kampen! Det er Cato Guntveit som sto for det superløpet forut for scoringen. Guntveit var i sitt livs form da han strålte som midtbanespiller i 99, og løpet var svært karakteristisk for hvordan han var i det året. Han hadde evnen til å sprinte i 90 minutter før snusen og skadene tok kondisen hans.


Kagain

Mer slik nerding, mr. Voksenunderholdning. Veldig interessant for oss som ikke har fulgt Brann så lenge som deg.

Lasaron

Langt intervju med Koomson i BA i dag. Ulriken. På det ene bildet ser vi en albue ved siden av ham. Mon tro hvem det er sin? Gorm, kanskje?
Tren på langskudd

Gulløl

Imponerende seertall på søndag selv om det nok var den klart største prosenten som heiet på "Hele Norges Rosenborg".

Klipp 1:
Søndagens kamp mellom Rosenborg og Brann var den perfekte storm. Det kommer også frem i TV-tallene fra kampen, forteller rettighetshaver Discovery i en pressemelding. Kampen trakk 310.000 seere til TVNorge - det høyeste antallet siden Discovery tok over rettighetene før 2017-sesongen.


Klipp 2:
Den forrige rekorden var på 295.000. Også den gangen møttes Brann og Rosenborg, i mai i fjor.
Da Rosenborg jaget en utligning i sluttminuttene søndag, var det 470.000 mennesker som så på.


https://www.bt.no/100Sport/fotball/Rosenborg-Brann-satte-ny-rekord-255811b.html
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Det er unektelig god reklame for norsk fotball med fulle tribuner, fint vær og en seierherre som gir håp om noe mer spennende enn kor tidlig potetene kan tas opp i haust.
Gå av.

Serez

Tok å søkte litt rundt på nettet angående seertall for å se hvor godt dette tallet faktisk er.

Snitt for seertall på hovedkampen i 2017 var 159000, som var bedre enn bunnåret 2016 med 119.000 seere i snitt. Sist hovedkampen gikk på TV (2012) var snittet 339000. Så det er enda langt igjen, var jo ikke som om 2012 akkurat var et høydeår heller, men pilen peker nå i hvert fall oppover.

Litt morsomt er det at i glansdagene (2006) så var det 380.000 som så en OBOS kamp mellom Aalesund og Strømsgodset på TV. Hvis vi ender opp med en spennende høstsesong, så burde det være håp om at vi kan komme opp i godt over 200.000 i snitt på hovedkampen. Det viktige er i hvert fall at hovedkampen må aldri igjen bak betalingsmur.

Superjack

Mye Brann i beegenspressen om dagen. Liker det!
Brannsupporter.

Billy Elliott

- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Gulløl

June 07, 2018, 15:26:40 PM #57 Last Edit: June 07, 2018, 15:52:16 PM by Gulløl
Quote from: Billy Elliott on June 07, 2018, 15:08:19 PMBrann starter podkast:
http://www.brann.no/nyheter/na-kommer-brann-podcasten
Dristig og offensivt valg å kalle podcasten "Gullet ska hem". Men flott det for gullet skal jo hem en gang : )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Christoffer Schjelderup ser ut til å være rett mann til å være programleder i Brann podcasten. Dette var frisk og bra. Første episode gir jeg terningskast 5.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Norlings Hund 2

Flott initiativ! Står ikke noe om hvor ofte podcaster slippes, men regner med at det er hver uke?

Tom C

Enig. bra pod. litt mer dybde enn bt sin, selv om det selvfølgelig også er fornøyelig å høre på fjaset til doddo innimellom... Men må man velge tror jeg Brann sin vinner på knockout,
Aldri mer Obos....

Belfort

Quote from: Tom C on June 08, 2018, 10:24:11 AMEnig. bra pod. litt mer dybde enn bt sin, selv om det selvfølgelig også er fornøyelig å høre på fjaset til doddo innimellom... Men må man velge tror jeg Brann sin vinner på knockout,

faren er at den blir lite kritisk.

Billy Elliott

Quote from: Belfort on June 08, 2018, 10:40:14 AM
Quote from: Tom C on June 08, 2018, 10:24:11 AMEnig. bra pod. litt mer dybde enn bt sin, selv om det selvfølgelig også er fornøyelig å høre på fjaset til doddo innimellom... Men må man velge tror jeg Brann sin vinner på knockout,

faren er at den blir lite kritisk.

Men til det har man mange andre Brann-podkaster. Branns offisielle har en så unik tilgang på interessante gjester at det nesten er dømt til å bli gøyalt å høre på. I alle fall for oss blodfans.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Norlings Hund 2

Bedre med substans uten kritikk, enn kritikk uten substans.

Nixon

Quote from: Norlings Hund 2 on June 08, 2018, 12:37:43 PMBedre med substans uten kritikk, enn kritikk uten substans.

He he, hvis man måtte velge. Men tror vi skal være glade for at de oppe på Stadion ikke har vært enerådende når det gjelder Brannrelaterte nyheter og informasjon de siste tiårene...

Denne podcasten er jo bra den som et tilskudd til den mer objektive pressen, jo mer stoff jo bedre. Men de burde strengt tatt merket den "Kommersielt innhold"!;)
Rød makt på Hansa

Nixon

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/G1b4RV/Syk-Brann-dyrking-av-pressen

Når Bergens Tidende hver uke bruker et titalls sider til Brann-stoff, og endatil setter av førstesiden både titt og ofte, da er det noe alvorlig i veien med redaksjonen. Kanskje det neste blir at pedofili også skal hylles? Det ligger vel egentlig ikke så langt unna det å gå på Stadion og se relativt unge sexy menn løpe rundt etter en ball?

Jeg skulle nesten ønske at dette ikke var satire, men at han mente det!:)
Rød makt på Hansa

Kagain

Det er vel et satirisk svar på "https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/5Vz1lK/Syk-homo-dyrking-av-pressen"; av WILFRED W. HØSTELAND (mest kjent for å skrive innlegg om bybanen etter det jeg forstår på kommentarene)

Finfin respons

Gøy offisiell bannepod episode 1, gledelig for både prester og lekfolk. Som kjent fra både Bibelen og senere O Thue er det ikke langt fra 11-3 og dra til helveté. Forskjellen på hjemmebane og bortebane ligger i dette Soltvedtske nødrimet.

Fint å høre Osdal i gang igjen, men tvilen har begynt å gnage.
I den forbindelse:
Viktig melding til Krøvel Vellevold!
Sjansen er stor for at man fremdeles er i dyp koma, at Brann egentlig ligger på åttendeplass, det er jevn uro og misnøye i klubben og byen og ideen om podden Guldet skal heim har ikke blitt unnfanget engang, og at alt bare er en komatøs drøm.
Vi her på forumet er litt usikker på hva som er virkelig, og ber herved om bekreftelse fra ansvarlig lege, gjerne denne mønsterlegen Schelderup, kanskje.
Kanskje.

Lasaron

Tren på langskudd

Nixon

Krøvel tilpasset seg til et liv uten forumet da det var nede i fjor høst, og var klok nok til å holde på det!;)

Når det gjelder Brann i media er det en fin kommentar i BA under den faste vignetten "Ka é det med Bergen?" som i dag omhandler Brann. Jeg må si meg enig med forfatteren som oppsummerer med "Hvis Lars Arne Nilsen på mirakuløst vis makter å lede Brann til seriemesterskapet i november, skal jeg sende Rikard Norling en tanke. For faen, Rikard, det skulle vært du, det skulle vært du."
Rød makt på Hansa

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Billy Elliott

- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Tom C

Det må jo være kødd...
Aldri mer Obos....

Corran

October 26, 2018, 22:48:31 PM #73 Last Edit: October 26, 2018, 22:52:06 PM by Corran
Bare for å provosere og fyre opp litt tenker jeg.
Men det morsomme er at han har med Acosta som kan bli erstattet av Eggen Jr

Edit: Hadde det ikke vært det ultimate utfallet om Eggen Rismark avgjør til Branns fordel og det at han er en av grunnene til at Brann tar gullet fra rbk? Finner det meget fornøyelig om barnebarnet til han som er selve symbolet på (og grunner for)  rbk sin suksess skulle avgjøre gull kampen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

...det hadde vært fornøyelig for oss. Vil tro at julen hjemme hos "The Eggens" ikke vil helt bli den samme, da :)

Nixon

https://www.medier24.no/artikler/brann-snakker-pent-om-apenhet-i-virkeligheten-bruker-klubben-hengelas/451212?fbclid=IwAR1RZZ9cJ-pnZ0IyxEqRvOhtZeuB1f7aPhPoJ_bnllQfuPKx2MAL_WESEVE

Brann snakker pent om åpenhet. I virkeligheten bruker klubben hengelås. Når du sliter med at folket ikke velger deg, hvor klokt er det da å velge bort folket?

Her er det utvilsomt en god del poenger som Brann burde ta til seg.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Branns mediehåndtering står til stryk.
Gå av.

Lasaron

BT driver og rangerer de 110 beste brannspillerne gjennom historien. Jeg har fått med med 110-101, og i dag 90-81. Interessant å se at Martin Knudsen rangeres foran Charlie Miller. I den anledning vil jeg gi en "hyllest" til Martin Knudsen

Han ble en slags kultfigur for meg og de jeg sitter/satt med. Vi pleide å telle croyff-fintene hans. Han var veldig god på de, men han brukte de stort sett bare til å drepe våre egne angrep med. De ble gjerne tatt rundt midtstreken, etterfulgt av en støttepasning.
Så var han en mester til å lese om en ball var mulig å ta igjen eller ikke. Han kastet ikke bort energi på å løpe etter en ball som kom til å trille ut over sidelinjen eller dødlinjen. Bemerkelsesverdig ofte stoppet han opp lenge før alle andre ville gjort det. Og innsatsen hans var jo generelt god, så det kan neppe ha vært latskap.
Til slutt vil jeg (igjen) nevne at han har stått for tidenes målgivende. Det var i en kalasseier hjemme mot Sogndal i 2003 eller 2004. Et flott og raskt angrep der han med utsiden, fra sidelinjen rett over midten, slår en perfekt krosspasning til Putte-Petter som kommer på løp inn i boksen.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on December 12, 2018, 10:18:00 AMBT driver og rangerer de 110 beste brannspillerne gjennom historien.

En viktig detalj i den kåringen er at BT ikke rangerer de "beste" brannspillerne, men de "største" med en haug med kriterier i bunn.
Rød makt på Hansa

Kagain

Quote from: Lasaron on December 12, 2018, 10:18:00 AMBT driver og rangerer de 110 beste brannspillerne gjennom historien. Jeg har fått med med 110-101, og i dag 90-81. Interessant å se at Martin Knudsen rangeres foran Charlie Miller. I den anledning vil jeg gi en "hyllest" til Martin Knudsen

Han ble en slags kultfigur for meg og de jeg sitter/satt med. Vi pleide å telle croyff-fintene hans. Han var veldig god på de, men han brukte de stort sett bare til å drepe våre egne angrep med. De ble gjerne tatt rundt midtstreken, etterfulgt av en støttepasning.

Jeg husker best at han slet med Salmonella rett etter han kom til Brann og fikk mye hets etter han var frisk. Tydeligvis har han forbedret seg noe da...

SK

Har ingenting imot Knudsen, men på den listen har han ingenting å gjøre. Mange spillere bak han som ikke hører hjemme bak han heller, som f.eks. Olofinjana. Klarer ikke å ta kåringen seriøst når man begår slike brølere.

Spelaren

BT om Leciejewski i dag ifm de 100 mest markante spillerne : "kjent for sine mange strafferedninger"

Så de i det hele tatt Branns kamper etter cupen 2011?
Gå av.

nero

December 22, 2018, 19:26:59 PM #82 Last Edit: December 22, 2018, 21:52:28 PM by nero
Hvilken plassering får Tom Sanne? Når Martin Knudsen kommer foran Olofinjana, kan han jo fort ende opp som tidenes Brannspiller😁
Lions led by donkeys.

Lasaron

Tom Sanne var enormt god på Stadion i en kamp mot Start. Tror det var i 2005 da Start var så gode, og vi vant 1-0, tror jeg. Bortsett fra det var Sanne flink til å løpe rett frem.
Tren på langskudd

nero

December 23, 2018, 11:41:34 AM #84 Last Edit: December 23, 2018, 13:08:21 PM by nero
Må ha gått glipp av Startkampen, for Sanne må være en av de aller, aller dårligste Brannspillerne jeg har sett. Og jeg har sett en del dårlige Brannspillere opp gjenom årene😁
Lions led by donkeys.

SK

Sanne var stort sett elendig ja, men han hadde et par unntak innimellom alt dritet hvor han briljerte. Spesielt noen kamper på slutten av perioden hos oss

Yngve

Tom Sanne var heilt rå mot Malmø i Royal league. Då var det Figo-klasse over mannen.

Superjack

Tror de ramser opp de spillerne de husker navnene på... Lennart Fridh, legendarisk elendig svenskeimport, etterfulgt av ikke like elendig Gøran Holter. Og hva med Tassen?? Når Martin Knudsen er der må jo Tassen være topp 50? Og Ken Hasle? Knudsen går inn på listen sammen med spillere som Filipzhak, Ken Hasle, Razanauskas og andre totalt middelmådig stallfyll som fikk spille en del fordi Brann hadde dårligere spillere enn nødvendig....
Brannsupporter.

nero

December 24, 2018, 01:45:03 AM #88 Last Edit: December 24, 2018, 01:50:20 AM by nero
Mika Kottila😁 Herlighet, vi har hatt mye gull i denne klubben!
Lions led by donkeys.

Superjack

Quote from: nero on December 24, 2018, 01:45:03 AMMika Kottila😁 Herlighet, vi har hatt mye gull i denne klubben!

Å himmel for høyeste mannen som ikke kunne vinne en eneste hodeduell.
Brannsupporter.

Lasaron

Hvilke ex-brannspillere blir fortsatt ropt eller sunget på Stadion? Jeg prøver meg med å ramse opp de jeg vet/tror, så får andre fylle på:

Geir Hasund
Mika Kottila
Migen Memelli
Stefan Paldan
Kniksen

Burde ikke Frank Strandli hatt noe?
Tren på langskudd

nero

Slanke-Frank, ja! En legende!😁
Lions led by donkeys.

Superjack

Quote from: Lasaron on December 24, 2018, 09:05:37 AMHvilke ex-brannspillere blir fortsatt ropt eller sunget på Stadion? Jeg prøver meg med å ramse opp de jeg vet/tror, så får andre fylle på:

Geir Hasund
Mika Kottila
Migen Memelli
Stefan Paldan
Kniksen

Burde ikke Frank Strandli hatt noe?

Fantastisk liste.
Tenk at Super-Ray og Charlie Miller ikke er med enda på listen.
Brannsupporter.

Falkman

Quote from: Spelaren on December 22, 2018, 16:38:33 PMBT om Leciejewski i dag ifm de 100 mest markante spillerne : "kjent for sine mange strafferedninger"

Så de i det hele tatt Branns kamper etter cupen 2011?

Merket meg det der, jeg også.  Blir vanskelig å ta denne kåringen seriøst når de begrunner valgene på en måte som ville fått Komiske Ali til å rødme. Reddet Piotr ett eneste straffespark i ordinær kamp? Jeg kommer ikke på noen.

Lasaron

Nei. Bortsett fra noen cupkamper i 2011 var han eliteseriens letteste å score på på straffer.
Tren på langskudd

nero

Sånne ting viser bare hvor lavt nivået på journalistikken er.
Lions led by donkeys.

Brynjulf

Hei, og god jul til alle!

Er det noen med BA+ som vil fortelle om det er kommet frem noe nytt i denne saken?


https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/sannhetene-om-den-mest-omtalte-brann-overgangen/f/5-8-951263

gladiporno

Quote from: Brynjulf on December 25, 2018, 18:51:49 PMHei, og god jul til alle!

Er det noen med BA+ som vil fortelle om det er kommet frem noe nytt i denne saken?


https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/sannhetene-om-den-mest-omtalte-brann-overgangen/f/5-8-951263

Jeg har ikke lenger tilbgang til BA+, men jeg trodde det meste var klart da Lars Arne Nilsen avslørte på Eurosport at det var en forhandlingssitausjon mellom Soltvedt og Heltne som ikke gikk i orden.

Uten å ha lest BA-saken tipper jeg at Heltne trappet opp på kontoret til Soltvedt og minnet ham om den ulovlige avtalen de inngikk da han signerte for Brann. Han forlangte sikkert solid lønnshopp om han ikke skulle grine seg til Danmark. Soltvedt gikk ikke med på det, og den svikefulle dro.

Branns mulighet til seriegull i år falt med andre ord på en gniten Brann-ledelse og en grisk sunnmøring.

gladiporno

Quote from: Falkman on December 25, 2018, 10:39:25 AM
Quote from: Spelaren on December 22, 2018, 16:38:33 PMBT om Leciejewski i dag ifm de 100 mest markante spillerne : "kjent for sine mange strafferedninger"

Så de i det hele tatt Branns kamper etter cupen 2011?

Merket meg det der, jeg også.  Blir vanskelig å ta denne kåringen seriøst når de begrunner valgene på en måte som ville fått Komiske Ali til å rødme. Reddet Piotr ett eneste straffespark i ordinær kamp? Jeg kommer ikke på noen.

Nei, han gjorde ikke det - bare på straffekonk. Flere Brann-keepere i de siste årene har reddet straffer, for eksempel Horwath og Udjus, men aldri Leciejewski.

Corran

Quote from: Brynjulf on December 25, 2018, 18:51:49 PMHei, og god jul til alle!

Er det noen med BA+ som vil fortelle om det er kommet frem noe nytt i denne saken?


https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/sannhetene-om-den-mest-omtalte-brann-overgangen/f/5-8-951263
Kommer vel ikke noe nytt fram egentlig. Men får mer og mer følelsen av at tilbudet fra Horsense kun var ment fra SHN side som et pressmiddel for å få opp lønnen sin og Soltvedt synte bløffen og spilte like hard og SHN dermed enten måtte tape litt tryne eller gå til Horsense.
Kun mitt inntrykk.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

Quote from: Falkman on December 25, 2018, 10:39:25 AMMerket meg det der, jeg også.  Blir vanskelig å ta denne kåringen seriøst når de begrunner valgene på en måte som ville fått Komiske Ali til å rødme. Reddet Piotr ett eneste straffespark i ordinær kamp? Jeg kommer ikke på noen.

Noe er rart, for eksempel at Magnus Johansson beskrives som løpssterk, Bjørn Oddmar Andersen presenteres som midtbanespiller og at Martin Knudsen er foran spillere som Jan Ove Pedersen (etter mitt syn en av Branns beste spillere de siste 30 årene), Bjørn Erik Brandt og Charlie Miller er absurd. Likefullt mener jeg at BT og Anders Pamer skal ha skryt for kåringen og ikke minst portrettintervjuene av legendene (evt. deres familier) som følger med. Historisk interssant arbeid som jeg lenge håpet at Brann.no skulle ta seg tid til.

Superjack

Så hvem er på topp 10?

Nr 1 er gitt, Kniksen. Andre kandidater til topp 10 listen:  Pesen,  Martin Andresen, Helstad, Ahlsen, Kvisvik, Per Ove bør alle være på topp 10. Eller?
Brannsupporter.

SK

December 30, 2018, 02:47:27 AM #102 Last Edit: December 30, 2018, 02:51:38 AM by SK
Usikker på om Per-Ove bør være helt oppe i topp 10, men er garantert topp 20. Enig i resten, men litt for ung til å ha sett Ahlsen spille særlig og har litt begrenset kunnskap der.

Huseklepp er en kandidat i mine øyne.

Hva med mannen med desidert flest kamper for Brann, Tore Nordtvedt? Vet i grunnen ikke mer om denne spilleren enn at han har rekorden for kamper.

Noen keepere som bør være i topp 10 ? Både Piotr og Opdal bør høyt på listen, men trolig ikke så høyt. 

Får ta forbehold om at noen av disse allerede er plassert i kåringen, har ikke fulgt med 100 %.

nero

Synes ikke Huseklepp har noe på en topp ti-liste å gjøre.
Lions led by donkeys.

gladiporno

Quote from: Superjack on December 30, 2018, 02:16:55 AMSå hvem er på topp 10?

Nr 1 er gitt, Kniksen. Andre kandidater til topp 10 listen:  Pesen,  Martin Andresen, Helstad, Ahlsen, Kvisvik, Per Ove bør alle være på topp 10. Eller?

Roald Jensen, Rolf Birger Pedersen, Per Egil Ahlsen, Thorstein Helstad, Martin Andresen, Finn Berstad og Raymond Kvisvik opplagte kandidater. Videre mistenker jeg at Håkon Opdal sniker seg inn på topp 10 siden det er Anders Pamer som har siste ordet. Med tanke på hvordan oddingen startet og avsluttet (sin første periode av) Brann-karrieren, synes jeg det er absurd å i det hele tatt tenke tanken på å sette ham blant topp 30.

Andre kandidater:

Per-Ove Ludvigsen (fantastisk spiller, men skadeoppholdene reduserer hans kandidatur)
Gunnar Skagen (opplagt kandidat mtp at han var 50-tallets største Brann-profil og en massiv målscorer)
Alexander Olsen
Tore Nordtvedt

Lasaron

Det er 30 igjen. Opdal er garantert blant dem, for han rangeres nok høyere enn Piotr som er tatt. Tror Opdal kommer på minst topp 20, for keeperkvoten sin del, tror Pamer tenker slik.

Følgende spillere med mye spilletid på gullaget 2007 er fortsatt ikke tatt, og kommer dermed med på topp 30: Guntveit, Hanstveit, Andresen, Opdal, Huseklepp, Winters, Helstad, Andresen, Karadas. Nordtvedt er garantert med i kraft av klubbrekord. Pesen og Kniksen. Ahlsen, Kvisvik, POL. Fredrik Haugen er og med, siden han må rangeres høyere enn Barmen som allerede er med.
Tren på langskudd

Superjack

Med mulighet å ikke fått med meg om de har vært på listen, Geddi og Charlie Miller kvalifiserer vel til topp 30 om de ikke er nevnt allerede?
Brannsupporter.

SK

December 30, 2018, 12:30:18 PM #107 Last Edit: December 30, 2018, 12:55:47 PM by SK
Miller er allerede plassert, langt nede på listen.
Fredrik Haugen også, kom vel i går et sted mellom 31 og 40.

Er Mons Ivar Mjelde plassert, btw ? Hører med i topp 30.

Kagain

Vet ikke om Tore-Andre Flo er valgt, men det er en figur som kanskje burde fått være med. Mest på grunn av ferdighetene.

Corran

Av keepere bør vel Bjarni Sigurðsson over Opdal og Piotr?
Om eg husker riktig at det var han som var så god på 80 tallet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Henki

Med forbehold om at jeg ikke har sett hvem som allerede er plassert på listen allerede, tenker jeg at følgende spillere bør være kandidater til topp 10:

Av litt eldre årgang er både Kniksen og Pesen selvskreven. Selv om jeg vet lite om Finn Berstad, er det jeg har lest meg til, nok til å få en plass på min liste. Helge Karlsen og Tore Nordtvedt er vel også gode kandidater til topp 10.

Av litt nyere årgang synes jeg både Per Egil Ahlsen, Torstein Helstad,  og Raymond Kvisvik bør være med.

Og så blir det jo litt vanskelig da, når man begynner å gå tom for plasser på listen. Men, Per Ove Ludvigsen, Martin Andresen, Geddi, Robbie Winters, Erik Huseklepp, Mons Ivar Mjelde og Erlend Hanstveit bør være naturlig å vurdere.

Åpenbar mangel på keepere på listen min. Men kanskje Håkon Opdal, Piotr og Vidar Bahus?
Ballen skal fremover!

Corran

Quote from: Kagain on December 30, 2018, 13:35:16 PMVet ikke om Tore-Andre Flo er valgt, men det er en figur som kanskje burde fått være med. Mest på grunn av ferdighetene.
Hore-Andre er vel en av de Brann spillerne med best karrière internationalt men topp 10????
Jokke Bjørklund og Lundekvam er vel 2 som bør vurderes på topp 10
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

SK

Har ikke lest kriteriene, men det er vel lagt vekt på det de har utrettet i Brann og ikke karierren generelt ? Jokke Bjørklund havnet langt nede på listen, selv om det i reportasjen de laget om han står at han hadde den største karrieren av alle Brann-spillere.
Tore-Andre bør ikke være på listen i det hele tatt av denne årsaken. Sviket på slutten nuller ut det han må ha hatt av prestasjoner, og vel så det.

Spelaren

Det er få spillere som har vært her lenge og samtidig spilt veldig bra OG gitt oss heder, ære og berømmelse. En slik liste blir veldig misvisende siden det er en haug med spillere som var bidratt helt middels og lenge (eks Knudsen). Men kudos til BT for arbeidet med å tråle arkivene.
Gå av.

gladiporno

Quote from: Lasaron on December 30, 2018, 11:18:06 AMDet er 30 igjen. Opdal er garantert blant dem, for han rangeres nok høyere enn Piotr som er tatt. Tror Opdal kommer på minst topp 20, for keeperkvoten sin del, tror Pamer tenker slik.Jeg tror også at Opdal blir minst topp 20, og kan faktisk snike seg inn til en topp 10-plassering siden at han er en favoritt hos Pamer. Husker at Pamer og Bøyum kommenterte Start - Brann i 2016 sammen med Hanøy og Vibeke Johannessen direkte på Ballspark (kampen der Pamer og Bøyum skrøt av at de bare kune to navn på Start). Da skrøt Pamer uhemmet av en hundre prosent flakseredning Opdal hadde på Orlov (den kan man fremdeles se på youtube). Foranledningen var et innlegg fra venstre slått inn av Huseklepp. Orlov skjøt ballen mot samme retning som ballen kom fra. Vanligvis er det ensbetydende med mål så lenge skuddet treffer mål fordi keeperen naturlig nok trekker seg mot midten når det kommer innlegg fra siden for å dekke mest mulig av målet. "Problemet" til Brann var at Opdal ikke rakk å reagere i det hele tatt fra innlegget ble slått til Orlovs avslutning, noe som gjorde at Orlov skjøt rett på en stillestående Opdal i stedet for i mål. Pamer var fra seg av begeistring, og mente at det var en fantastisk redning, men det er helt åpenbart at det ikke var intensjonen til Opdal å bli stående på det ene hjørnet og la nesten hele målet stå åpent.

Det morsomste var at like etter vartet Leciejewski opp med en virkelig fantastisk reaksjonsredning på en stor Start-sjanse. En avslutning fra kloss hold var på vei mellom beina på polakken, men han reagerte lynkjapt og fikk samlet beina slik at avslutningen ble avverget. Der sa Pamer at Piotr hadde flaks som fikk ballen rett på seg. Erik Hanøy var vel den eneste som så redningen og kommenterte dette til Pamer.

Personlig mener jeg at Opdal hadde to gode sesonger i Brann, 2006 og 2007 (spesielt førstnevnte år). De andre sesongene var det så som så. Mot slutten gikk jo nesten alt som ikke ble skudd rett på ham inn.

   

Corran

Eg mener at i mine år på stadion er Jokke en av de beste spillerne eg har sett på Brann.
Bedre enn de fleste andre som er nevnt over fra 80 tallet og utover.
Kvisvik f.eks var god og en publikums yngling, Hanstveit var en god back,  men som fotball spiller så var Jokke klart bedre enn begge disse.
Ahlsen og Helstad bør inn på topp 10 de og. Martin Andresen er jeg litt i tvil om. Han var viktig for gullet og en god kaptein, men ikke sikker på at han fortjener topp 10.

Men nå spørs det jo litt hva kriteriene for å komme på listen er. Er det kun det de viser i spill eller er det andre kriterier som publikums popularitet,  viktighet på laget, viktighet i garderoben, it faktor, hvordan laget gjorde det når de var her, hvor god de var i forhold til landslag og i forhold til resten av liga når de spilte eller andre kriterier som jeg ikke tenker på akkurat nå?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

Det er betydningen og ikke ferdighetene som vel er hovedkriteriet i denne kåringen. Derfor det heter "største" spillere og ikke "beste" spillere.

Det er vanskelig å komme utenom Roald Jensen, Rolf Birger Pedersen, Per Egil Ahlsen, Thorstein Helstad, Martin Andresen, Finn Berstad og Raymond Kvisvik på topp ti.

Per-Ove Ludvigsen, Gunnar Skagen, Alexander Olsen og George Deans er eksempler på spillere som har vært banebrytende for Brann og hadde enorm betydning for laget i en årrekke. Bjørn Tronstad også en opplagt kandidat. Ellers er det noen kjedelige slitere som Guntveit og Nordtvedt som spilte lenge, men som kanskje ikke var dem med de største ferdighetene (selv om jeg synes Guntveit var virkelig god rett før han forsvant til Skottland).

Lasaron

Jeg rotet litt. I det forrige innlegget trodde jeg det var 30 spillere igjen. Først nå leste jeg 31-40, og der er Haugen og Sæternes med.

Siden Acosta er midt på treet her, så er det mulig Wormgoor eller Demidov er med. Kanskje Sønnen også. Pamer syns sikkert det er gøy å provosere, og vil argumentere med at han har vært avgjørende for snuoperasjonen fra sommeren 2015. Geddi skal selvsagt med, ja.

Kniksen, Pesen, Nortvedt, Ahlsen, Geddi, POL, Kvisvik, Demidov, SHN, Hanstveit, Guntveit, Andresen, Helstad, Karadas, Winters, Berstad, Opdal, Mjelde. Da er vi oppe i 18.
Tren på langskudd

Spelaren

Knudsen > Sonen

Knudsen var med i to sølvsesonger (2000 og 2006), én bronsesesong (2004) samt en cupseier samme år.
Nilsen har én sølvmedalje. Å plassere ham blant de siste nå er useriøst.
Gå av.

gladiporno

December 30, 2018, 16:50:55 PM #119 Last Edit: December 30, 2018, 16:55:17 PM by gladiporno
Quote from: Lasaron on December 30, 2018, 15:47:06 PMJeg rotet litt. I det forrige innlegget trodde jeg det var 30 spillere igjen. Først nå leste jeg 31-40, og der er Haugen og Sæternes med.

Siden Acosta er midt på treet her, så er det mulig Wormgoor eller Demidov er med. Kanskje Sønnen også. Pamer syns sikkert det er gøy å provosere, og vil argumentere med at han har vært avgjørende for snuoperasjonen fra sommeren 2015. Geddi skal selvsagt med, ja.

Kniksen, Pesen, Nortvedt, Ahlsen, Geddi, POL, Kvisvik, Demidov, SHN, Hanstveit, Guntveit, Andresen, Helstad, Karadas, Winters, Berstad, Opdal, Mjelde. Da er vi oppe i 18.

Nekter å tro at legender som Alexander Olsen og Gunnar Skagen ikke er med helt i toppen. Bjørn Tronstad likeså, selv om han kanskje ikke er i samme skala som de to forannevnte.

George Deans ble hyret inn av fotballforbundet for å lære nordmenn å spille fotball. Han og trener Donald Colman (egentlig Donald Cunningham) dro til Bergen (Brann) og Oslo (Frigg) og fikk følgelig stor innflytelse i hvordan disse to klubbene utviklet seg, ikke minst stilmessig. Han burde også vært aktuelt for topp 30.

SK

December 30, 2018, 17:21:26 PM #120 Last Edit: December 30, 2018, 17:27:36 PM by SK
Quote from: Spelaren on December 30, 2018, 16:25:18 PMKnudsen > Sonen

Knudsen var med i to sølvsesonger (2000 og 2006), én bronsesesong (2004) samt en cupseier samme år.
Nilsen har én sølvmedalje. Å plassere ham blant de siste nå er useriøst.


Helt enig i at Heltne ikke hører hjemme blant topp 30, men han burde da vært foran Knudsen. Han hadde en viktighet for laget som Knudsen aldri var i nærheten av.

Heltne har også en bronse.

gladiporno

Glemte Trygve Andersen og Roald Paulsen. Begge er alternativer på topp 20. Huseklepp selvsagt det samme.

Spelaren

Quote from: SK on December 30, 2018, 17:21:26 PMHelt enig i at Heltne ikke hører hjemme blant topp 30, men han burde da vært foran Knudsen. Han hadde en viktighet for laget som Knudsen aldri var i nærheten av.

Heltne har også en bronse.

Etter NFFs liberale regler for medalje kanskje, men han forsvant halvvegs uti sesongen. Knudsen var her hele medaljesesongene og spilte i over halvparten av kampene alle sesonger utenom 2001. Han har omtrent dobbelt så mange kamper og mål som Sivert. Hva bidrag til Brann angår, fastholder eg ham foran Nilsen.
Gå av.

SK

December 30, 2018, 21:54:11 PM #123 Last Edit: December 30, 2018, 22:53:04 PM by SK
Det er ikke spesielt liberalt at en spiller som har spilt rundt halvparten av kampene (og stort sett 90 minutter i disse), får medalje. Så og si alt av innbyttere hadde heller ikke mottatt medaljer, hvis man hadde lagt strengere kriterier enn det til grunn. Mener du seriøst at Heltne ikke har sin del av fortjenesten for bronsen vi endte opp med til slutt?
Når du kommer med slik argumentasjon, blir den svakere når du samtidig setter dine egne subjektive kriterier for den.
Edit: Men skal man tenke slik, kan man like godt nevne at Knudsen kun spilte 9 kamper fra start i sølvsesongen 2006. Kom riktignok inn i mange, ofte sent i kampene. I 2000 startet han 11 kamper.

Det eneste man kan slå i bordet med for Knudsen, er at han var her en god stund og spilte store deler av tiden. For meg var han typisk stallfyll som fikk spille mest fordi vi ikke hadde skikkelig kvalitet i den posisjonen. Selv om han hadde en og annen bra kamp innimellom. Vet at mange mener det samme. Når jeg tenker meg om, har jeg aldri hørt noen som mener noe annet, utenfor dette forumet. Men har selvsagt ikke snakket med hele verden om saken.

Man kan spørre seg selv, tenkte man noensinne at « å nei, i neste kamp er vi svekket, for da er Knudsen ute med skade/karantene».

Corran

Quote from: Lasaron on December 30, 2018, 15:47:06 PMJeg rotet litt. I det forrige innlegget trodde jeg det var 30 spillere igjen. Først nå leste jeg 31-40, og der er Haugen og Sæternes med.

Siden Acosta er midt på treet her, så er det mulig Wormgoor eller Demidov er med. Kanskje Sønnen også. Pamer syns sikkert det er gøy å provosere, og vil argumentere med at han har vært avgjørende for snuoperasjonen fra sommeren 2015. Geddi skal selvsagt med, ja.

Kniksen, Pesen, Nortvedt, Ahlsen, Geddi, POL, Kvisvik, Demidov, SHN, Hanstveit, Guntveit, Andresen, Helstad, Karadas, Winters, Berstad, Opdal, Mjelde. Da er vi oppe i 18.
Må si meg litt tvilende til et par av disse skal være med på topp 20 Brannspillere gjennom tidene.
Uansett kriterier så vil jeg si at Lundekvam og Jokke bør være langt foran Demidov ja til og med Wassberg foran Demidov.
SHN burde heller ikke inn på en slik liste, men skjønner litt hvorfor noen tar ham med da han var viktig i snuoperasjonen og suksessen etter at LAN tok over, men snuoperasjoner og opprykk har vi vel nok av spillere som har vært med på i historien ;-)
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Eg mener seriøst at en spiller som stikker av halvvegs ikkje er med og ferdigstiller arbeidet, ja. Og rangerer hans bidrag til Brann under det Knudsen gjorde.

Nilsen er heller ikkje avbildet på oversiktsbildet til BT, siden han endte opp som en liten parentes - mindre enn kjedelige Knudsen.
Gå av.

Lasaron

Quote from: SK on December 30, 2018, 21:54:11 PMMan kan spørre seg selv, tenkte man noensinne at « å nei, i neste kamp er vi svekket, for da er Knudsen ute med skade/karantene».

Haha! Nei. Det eneste aberet var at jeg og vennene mine ikke kunne telle verdiløse cruyff-finter som stoppet opp angrep.
Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: Corran on December 30, 2018, 21:54:35 PM
Quote from: Lasaron on December 30, 2018, 15:47:06 PMJeg rotet litt. I det forrige innlegget trodde jeg det var 30 spillere igjen. Først nå leste jeg 31-40, og der er Haugen og Sæternes med.

Siden Acosta er midt på treet her, så er det mulig Wormgoor eller Demidov er med. Kanskje Sønnen også. Pamer syns sikkert det er gøy å provosere, og vil argumentere med at han har vært avgjørende for snuoperasjonen fra sommeren 2015. Geddi skal selvsagt med, ja.

Kniksen, Pesen, Nortvedt, Ahlsen, Geddi, POL, Kvisvik, Demidov, SHN, Hanstveit, Guntveit, Andresen, Helstad, Karadas, Winters, Berstad, Opdal, Mjelde. Da er vi oppe i 18.
Må si meg litt tvilende til et par av disse skal være med på topp 20 Brannspillere gjennom tidene.
Uansett kriterier så vil jeg si at Lundekvam og Jokke bør være langt foran Demidov ja til og med Wassberg foran Demidov.
SHN burde heller ikke inn på en slik liste, men skjønner litt hvorfor noen tar ham med da han var viktig i snuoperasjonen og suksessen etter at LAN tok over, men snuoperasjoner og opprykk har vi vel nok av spillere som har vært med på i historien ;-)


Topp 30, mister. Roy Wassberg, ja. Da er vi oppe i 19.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on December 31, 2018, 09:13:46 AM
Quote from: Corran on December 30, 2018, 21:54:35 PM
Quote from: Lasaron on December 30, 2018, 15:47:06 PMJeg rotet litt. I det forrige innlegget trodde jeg det var 30 spillere igjen. Først nå leste jeg 31-40, og der er Haugen og Sæternes med.

Siden Acosta er midt på treet her, så er det mulig Wormgoor eller Demidov er med. Kanskje Sønnen også. Pamer syns sikkert det er gøy å provosere, og vil argumentere med at han har vært avgjørende for snuoperasjonen fra sommeren 2015. Geddi skal selvsagt med, ja.

Kniksen, Pesen, Nortvedt, Ahlsen, Geddi, POL, Kvisvik, Demidov, SHN, Hanstveit, Guntveit, Andresen, Helstad, Karadas, Winters, Berstad, Opdal, Mjelde. Da er vi oppe i 18.
Må si meg litt tvilende til et par av disse skal være med på topp 20 Brannspillere gjennom tidene.
Uansett kriterier så vil jeg si at Lundekvam og Jokke bør være langt foran Demidov ja til og med Wassberg foran Demidov.
SHN burde heller ikke inn på en slik liste, men skjønner litt hvorfor noen tar ham med da han var viktig i snuoperasjonen og suksessen etter at LAN tok over, men snuoperasjoner og opprykk har vi vel nok av spillere som har vært med på i historien ;-)


Topp 30, mister. Roy Wassberg, ja. Da er vi oppe i 19.

Det er nærmest utenkelig at spillere som Gunnar Skagen, Alexander Olsen, Roald Paulsen, Trygve Andersen, Erik Huseklepp og Bjørn Tronstad ikke er med topp 30-. Da har noen fått alvor forsømmet tjenesten sin.

Pamer foretrekker Wormgoor fremfor Demidov, så det er lite trolig at sistnevnte er med topp 30. Tvilsomt om SHN er der heller.

Superjack

Jeg synest ikke Huseklepp skal være topp 30.  Men hva er egentlig kriteriene? På popularitetsskalaen er Husekepp topp 30, kanskje topp 10, Men totalt hadde Huseklepp  to ok sesonger i skyggen av Helstad, Winters og Co, signerte nesten for Stabæk, hadde 1 1/2 fabelaktig sesong etter at Helstad var borte, returen var elendig og han har klart mesterstykket å rykke ned med Bari, Portsmouth, Brann og Åsane.

Brannsupporter.

Corran

På topp tredve bør jo Neal Maccload og Reidar inn ;-)
Og Pamer har vel funnet plass til Tore Strand
Og hva med Oddvar Hansen, Atle Bilsback, Helge Karlsen, Dalhaug, Aase, Kjell Rune Pedersen, Hadler-Olsen, Hasund, Jan Halvor Halvorsen, Giske, Soltvedt, osv osv osv
Kan være alle er nevnt fra 31 og oppover for jeg har ikke BT abn, men det er mange som fortjener å komme foran sønnen, demidov og et par andre som er nevnt over
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Pelle

Mener Martin Knudsen var en bra spiller eg, banens beste Cupfinalen 2004.

Rogalending som gikk fra Viking til Brann, respekt.


I vertfall ikke Jan Halvor Halvorsen som ødela selvtilliten til lag kameratene , det var jo ingen som vågde å dusje på samme tid som han ;-)

"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

gladiporno

Quote from: Superjack on December 31, 2018, 12:21:31 PMJeg synest ikke Huseklepp skal være topp 30.  Men hva er egentlig kriteriene? På popularitetsskalaen er Husekepp topp 30, kanskje topp 10, Men totalt hadde Huseklepp  to ok sesonger i skyggen av Helstad, Winters og Co, signerte nesten for Stabæk, hadde 1 1/2 fabelaktig sesong etter at Helstad var borte, returen var elendig og han har klart mesterstykket å rykke ned med Bari, Portsmouth, Brann og Åsane.Det er bare tredve spillere igjen på listen, noe som betyr at hvis han ikke er med der så er han ikke rangert blant de 110 største spillerne av BT. Det er selvsagt helt utenkelig. Fyren jobber i BT, han har over 300 obligatoriske kamper for klubben noe som plasserer ham på en fin 4. plass i adelskalenderen over spillere med flest kamper. I 2009 og 2010 var han en av de aller beste spillerne i eliteserien. Jeg er ikke enig i at returen var elendig, selv om den selvsagt var svært skuffende utifra forventningene. Hva han "oppnådde" med andre klubber er forsåvidt ikke interessant. I motsatt fall hadde Jokke Björklund vært helt på topp.

gladiporno

Quote from: Pelle on December 31, 2018, 12:50:02 PMMener Martin Knudsen var en bra spiller eg, banens beste Cupfinalen 2004.

Rogalending som gikk fra Viking til Brann, respekt.


Jeg likte Martin Knudsen, men han har selvfølgelig ingenting på denne listen å gjøre. Fyren startet nesten aldri i den posisjonen han var ment for. De gangene han spilte fra start var det som regel som venstrebackvika -  og det skyldes at laget ikke hadde bedre alternativer.

Superjack

Quote from: gladiporno on December 31, 2018, 20:32:09 PM
Quote from: Superjack on December 31, 2018, 12:21:31 PMJeg synest ikke Huseklepp skal være topp 30.  Men hva er egentlig kriteriene? På popularitetsskalaen er Husekepp topp 30, kanskje topp 10, Men totalt hadde Huseklepp  to ok sesonger i skyggen av Helstad, Winters og Co, signerte nesten for Stabæk, hadde 1 1/2 fabelaktig sesong etter at Helstad var borte, returen var elendig og han har klart mesterstykket å rykke ned med Bari, Portsmouth, Brann og Åsane.Det er bare tredve spillere igjen på listen, noe som betyr at hvis han ikke er med der så er han ikke rangert blant de 110 største spillerne av BT. Det er selvsagt helt utenkelig. Fyren jobber i BT, han har over 300 obligatoriske kamper for klubben noe som plasserer ham på en fin 4. plass i adelskalenderen over spillere med flest kamper. I 2009 og 2010 var han en av de aller beste spillerne i eliteserien. Jeg er ikke enig i at returen var elendig, selv om den selvsagt var svært skuffende utifra forventningene. Hva han "oppnådde" med andre klubber er forsåvidt ikke interessant. I motsatt fall hadde Jokke Björklund vært helt på topp.

Forsåvidt enig. Han er fort topp 15 basert på kriteriene til Pamer. Og det er ok. Men personlig mener jeg han er litt oppskrytt. Kanskje for mye farget av hans siste periode, og flørting med Stabækk.
Brannsupporter.

Spelaren

Men flørten med Stabæk er irrelevant i denne sammenhengen.
Gå av.

Superjack

Quote from: Spelaren on January 01, 2019, 17:24:56 PMMen flørten med Stabæk er irrelevant i denne sammenhengen.

Ja, det er den.
Brannsupporter.

Lasaron

Nå er 21-30 kommet. Deriblant Karadas, Wassberg, Guntveit, Kvisvik, Geddi og POL. Drøyt med Wormgoor, Demidov eller SHN foran flere av disse.

Følgende av "mine" spillere gjenstår blant topp 20: Ahlsen, Helstad, Winters, Hanstveit, Huseklepp, Andresen.
Tren på langskudd

Corran

Quote from: Superjack on January 01, 2019, 15:54:29 PM
Quote from: gladiporno on December 31, 2018, 20:32:09 PM
Quote from: Superjack on December 31, 2018, 12:21:31 PMJeg synest ikke Huseklepp skal være topp 30.  Men hva er egentlig kriteriene? På popularitetsskalaen er Husekepp topp 30, kanskje topp 10, Men totalt hadde Huseklepp  to ok sesonger i skyggen av Helstad, Winters og Co, signerte nesten for Stabæk, hadde 1 1/2 fabelaktig sesong etter at Helstad var borte, returen var elendig og han har klart mesterstykket å rykke ned med Bari, Portsmouth, Brann og Åsane.Det er bare tredve spillere igjen på listen, noe som betyr at hvis han ikke er med der så er han ikke rangert blant de 110 største spillerne av BT. Det er selvsagt helt utenkelig. Fyren jobber i BT, han har over 300 obligatoriske kamper for klubben noe som plasserer ham på en fin 4. plass i adelskalenderen over spillere med flest kamper. I 2009 og 2010 var han en av de aller beste spillerne i eliteserien. Jeg er ikke enig i at returen var elendig, selv om den selvsagt var svært skuffende utifra forventningene. Hva han "oppnådde" med andre klubber er forsåvidt ikke interessant. I motsatt fall hadde Jokke Björklund vært helt på topp.

Forsåvidt enig. Han er fort topp 15 basert på kriteriene til Pamer. Og det er ok. Men personlig mener jeg han er litt oppskrytt. Kanskje for mye farget av hans siste periode, og flørting med Stabækk.
Har Pamer satt noen kriterier som er lagt ut i artikkel? Hva er i så fall disse?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

SK

Kvisvik ikke engang topp 20?
Håpløst.

Finfin respons

Podkasten til bt tar opp noen av kriteriene.
Det samme som er nevnt over. Største, ikke beste. Vunnet med Brann, betydning for brann, antall kamper, den slags. Veldig grei å høre på. Syns dette var en flott  idé og ambisiøst. Kudos til bt for å holde koken oppe. Har nesten glemt kollapsen. Har du?
Kanskje.

Corran

Quote from: Finfin respons on January 02, 2019, 02:52:19 AMPodkasten til bt tar opp noen av kriteriene.
Det samme som er nevnt over. Største, ikke beste. Vunnet med Brann, betydning for brann, antall kamper, den slags. Veldig grei å høre på. Syns dette var en flott  idé og ambisiøst. Kudos til bt for å holde koken oppe. Har nesten glemt kollapsen. Har du?
Hvilken av kollapsene? Har gått på staddaen siden 70 tallet så kollapser har eg fåt mer enn nok av ;-)
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Quote from: Finfin respons on January 02, 2019, 02:52:19 AMPodkasten til bt tar opp noen av kriteriene.
Det samme som er nevnt over. Største, ikke beste. Vunnet med Brann, betydning for brann, antall kamper, den slags. Veldig grei å høre på. Syns dette var en flott  idé og ambisiøst. Kudos til bt for å holde koken oppe.

Ja, største og de som har titler kommer høyere av den grunn. Og subjektiv, sett fra Pamer + sportsredaksjonen i BT sin side.

Personlig ville jeg satt både POL, Kvisvik, Svante og Scharner i topp 10-15.
Det går på at de gav mange store øyeblikk som Brann supporter.

Helstad fortjener også plass der. Andresen gjør det nok av objektive grunner, men sortien til Engen ødelegger mye av hans status for meg.

Og helt enig med at det er veldig bra at Bt lager denne saken. Jeg liker å lese brann stoff, og dette er en skikkelig morsom sak i fotballpausen.

Brannsupporter.

Spelaren

Quote from: Lasaron on January 01, 2019, 21:56:01 PMNå er 21-30 kommet. Deriblant Karadas, Wassberg, Guntveit, Kvisvik, Geddi og POL. Drøyt med Wormgoor, Demidov eller SHN foran flere av disse.

Følgende av "mine" spillere gjenstår blant topp 20: Ahlsen, Helstad, Winters, Hanstveit, Huseklepp, Andresen.

SHN er ikkje på listen.
Gå av.

SK

Quote from: Spelaren on January 02, 2019, 13:41:45 PM
Quote from: Lasaron on January 01, 2019, 21:56:01 PMNå er 21-30 kommet. Deriblant Karadas, Wassberg, Guntveit, Kvisvik, Geddi og POL. Drøyt med Wormgoor, Demidov eller SHN foran flere av disse.

Følgende av "mine" spillere gjenstår blant topp 20: Ahlsen, Helstad, Winters, Hanstveit, Huseklepp, Andresen.

SHN er ikkje på listen.

Det kan umulig Demidov eller Vito være heller. Aldri i verden om noen av de plasseres blant topp 20.

Spelaren

Quote from: SK on January 03, 2019, 00:19:29 AMDet kan umulig Demidov eller Vito være heller. Aldri i verden om noen av de plasseres blant topp 20.

Ingen av dem er med, heller.

Her er de som hittil er tatt ut, 21-110. Av resterende spillere er det bl.a Mjelde, Winters, Hanstveit, Helstad, Huseklepp og Andresen som er mest kjent for almuen.

Gå av.

Lasaron

Nå er 11-20 kommet. Deriblant Winters, Mjelde, Ahlsen og Hanstveit. Det betyr at blant spillere jeg har opplevd er vel bare følgende aktuelle for topp ti: Andresen, Huseklepp og Helstad.
Tren på langskudd

Superjack

January 05, 2019, 12:44:53 PM #147 Last Edit: January 05, 2019, 12:48:04 PM by Superjack
Er det mye fra 62-63 laget med da vil jeg tro. Men Huseklepp er ikke topp 10 mann om kriteriene er titler. Han var med i 2007, men ikke den mest sentrale, det var i sesongene etter at Huseklepp blomstret, på det som var mer middelmådig lag.
Personlig ville jeg satt en Kvisvik mye før Huseklepp. Han var ikke bare god på banen, han løftet humøret i klubben og var kanskje den viltigste enkeltspiller i snuopperasjonene i både 1998 og 2003.

Brannsupporter.

Superjack

January 05, 2019, 12:49:49 PM #148 Last Edit: January 05, 2019, 14:52:22 PM by Superjack

feil
Brannsupporter.

Spelaren

Quote from: Lasaron on January 05, 2019, 11:33:25 AMNå er 11-20 kommet. Deriblant Winters, Mjelde, Ahlsen og Hanstveit. Det betyr at blant spillere jeg har opplevd er vel bare følgende aktuelle for topp ti: Andresen, Huseklepp og Helstad.

Aktuelle? De er jo tydeligvis der nå som 11-20 er offentliggjort.
Gå av.

Superjack

Brannsupporter.

Billy Elliott

Huseklepp er selvsagt med. Hvis ikke mener altså BT at f.eks. Acosta og Piotr er blant Branns 110 største gjennom tidene, men ikke Huse. Ville vært absurd.

Men...hva med Flo? Han har vel ikke blitt nevnt enda. Kan vel umulig overses på en slik liste. Utvilsomt en av favorittspissene jeg har hatt gleden av å se traktere Brann-drakten.

Så kan man selvsagt si at måten han forlot klubben var kjip, men det samme kan da saktens sies om mange andre også, som Andresen, Karadas, Soltvedt, etc.

Spesielt Andresens exit var om mulig verre. Han gikk også som bosman, men ikke til Chelsea, men til en av våre absolutt største hatklubber. Til slutt endte man jo også opp med noen millioner for Flo. For Andresen ikke en dritt. Virker noe merkelig at Flo skal straffes ekstra hardt bare fordi bosmandommen var nyere og mer ukjent da han benyttet seg av den.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Spelaren

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 14:57:08 PMHuseklepp er selvsagt med. Hvis ikke mener altså BT at f.eks. Acosta og Piotr er blant Branns 110 største gjennom tidene, men ikke Huse. Ville vært absurd.
Men...hva med Flo? Han har vel ikke blitt nevnt enda. Kan vel umulig overses på en slik liste. Utvilsomt en av favorittspissene jeg har hatt gleden av å se traktere Brann-drakten.

Flo er med, 41-50. Huseklepp er på topp 10, ingen som følger med? Hele listen ble lagt ut på dag én, kun rekkefølgen som er hemmelig.
Gå av.

Billy Elliott

Quote from: Spelaren on January 05, 2019, 15:02:29 PM
Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 14:57:08 PMHuseklepp er selvsagt med. Hvis ikke mener altså BT at f.eks. Acosta og Piotr er blant Branns 110 største gjennom tidene, men ikke Huse. Ville vært absurd.
Men...hva med Flo? Han har vel ikke blitt nevnt enda. Kan vel umulig overses på en slik liste. Utvilsomt en av favorittspissene jeg har hatt gleden av å se traktere Brann-drakten.

Flo er med, 41-50. Huseklepp er på topp 10, ingen som følger med? Hele listen ble lagt ut på dag én, kun rekkefølgen som er hemmelig.

Ok, takk for oppklaringen.

Blir spennende å se hvordan de resterende blir plassert. Nr. 1 er opplagt, men vanskelig å tippe noe om resten. Blir Pesen nr. 2? Hvem er mest aktuelle for pallen, tror folk?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SK

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 14:57:08 PMSpesielt Andresens exit var om mulig verre. Han gikk også som bosman, men ikke til Chelsea, men til en av våre absolutt største hatklubber. Til slutt endte man jo også opp med noen millioner for Flo. For Andresen ikke en dritt. Virker noe merkelig at Flo skal straffes ekstra hardt bare fordi bosmandommen var nyere og mer ukjent da han benyttet seg av den.

Da tar du ikke med hele historien. Flo brøt reglene i forbindelse med overganger, og løy om det. Det økonomiske tapet for Brann etter den manøveren var gedigent, og langt større enn hva gjaldt Andresen.

Norlings Hund 2

January 05, 2019, 17:00:08 PM #155 Last Edit: January 05, 2019, 17:10:23 PM by Norlings Hund 2 Reason: Addition
Quote from: SK on January 05, 2019, 16:21:28 PM
Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 14:57:08 PMSpesielt Andresens exit var om mulig verre. Han gikk også som bosman, men ikke til Chelsea, men til en av våre absolutt største hatklubber. Til slutt endte man jo også opp med noen millioner for Flo. For Andresen ikke en dritt. Virker noe merkelig at Flo skal straffes ekstra hardt bare fordi bosmandommen var nyere og mer ukjent da han benyttet seg av den.

Da tar du ikke med hele historien. Flo brøt reglene i forbindelse med overganger, og løy om det. Det økonomiske tapet for Brann etter den manøveren var gedigent, og langt større enn hva gjaldt Andresen.

At han hadde skrevet under en kontrakt med Chelsea ble offentliggjort få timer etter at han ble bosmannspiller. Skal lete lenge etter større svik, ekstremt uredelig av både Flo og Chelsea. Han fortjener ikke å være på noen liste over de største spillerne i Brannhistorien, uavhengig av hva han har prestert og hvilke kriterier man legger til grunn.

Billy Elliot: Det var veldig klart, også på den tiden, at det ikke var lov å diskutere med spillere før de hadde maks seks måneder igjen av kontrakten. Så han blir ikke straffet ekstra hardt, han blir bare beskrevet som det han fortjener - den største svikeren i klubbens historie.

Billy Elliott

January 05, 2019, 17:28:42 PM #156 Last Edit: January 05, 2019, 17:33:32 PM by Billy Elliott
Så han skrev under for Chelsea før det var seks måneder igjen av kontrakten?

Og, på hvilken måte gikk Brann glipp av massevis av millioner? Hadde Flo lovet å forlenge med Brann (slik at man kunne selge han), men valgte i stedet å skrive under for Chelsea?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Norlings Hund 2

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 17:28:42 PMSå han skrev under for Chelsea før det var seks måneder igjen av kontrakten?

Det er ikke lov å ha kontakt med andre klubber om en overgang, før det gjenstår seks måneder av kontrakten, uten at klubben har takket ja til et bud eller sagt at det er greit at de forhandler. Tror du virkelig at Chelsea kontaktet han like etter midnatt, og at det var første gangen de snakket sammen? Her har selvsagt begge parter brutt reglene, og i en sivilrettssak føler jeg meg ganske sikker på at i hvert fall Chelsea hadde vært nødt til å betale store summer.

Norlings Hund 2

January 05, 2019, 17:34:50 PM #158 Last Edit: January 05, 2019, 17:39:26 PM by Norlings Hund 2 Reason: Clarification
Les litt om bosmanndommen og hva den faktisk innebærer. En klubb har ikke lov til å snakke med en spiller som ikke allerede er en bosmannspiller om en overgang, med mindre det har gått gjennom spillerens klubb først. Og en spiller har ikke lov til å diskutere med en annen klubb før det gjenstår seks måneder eller mindre av kontrakten.

Billy Elliott

January 05, 2019, 17:46:11 PM #159 Last Edit: January 05, 2019, 17:51:03 PM by Billy Elliott
Det skjønner jeg er rottent, men det er jo først og fremst rottent av Chelsea, ikke Flo, da jeg regner med det var førstnevnte som kontaktet sistnevnte og ikke omvendt.

Og igjen trenger jeg at noen forklarer meg hvordan Brann gikk glipp av massevis av millioner. For med mindre Flo hadde signalisert at han skulle forlenge med Brann, så gjør det absolutt null forskjell om Flo signerte for en annen klubb et par timer, et par dager, et par uker eller et par måneder etter at de siste seks månedene av kontrakten hans begynte å tikke ned.

Da synes jeg egentlig det er verre med Andresen som sto på Festplassen i 2007 og sa at vi sees her om ett år for å feire nytt seriemesterskap og like etter gikk vederlagsfritt til en av våre største rivaler.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Norlings Hund 2

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 17:46:11 PMDet skjønner jeg er rottent, men det er jo først og fremst rottent av Chelsea, ikke Flo, da jeg regner med det var førstnevnte som kontaktet sistnevnte og ikke omvendt.

Og igjen trenger jeg at noen forklarer meg hvordan Brann gikk glipp av massevis av millioner. For med mindre Flo hadde signalisert at han skulle forlenge med Brann, så gjør det absolutt null forskjell om Flo signerte for en annen klubb et par timer, et par dager, et par uker eller er par måneder etter at de siste seks månedene av kontrakten hans begynte å tikke ned.

Da synes jeg egentlig det er verre med Andresen som sto på Festplassen i 2007 og sa at vi sees her om ett år for å feire nytt seriemesterskap og like etter gikk vederlagsfritt til en av våre største rivaler.

Flo kunne nok ha bedt om en overgang til Chelsea måneder i forveien, samtidig som Chelsea kunne ha ventet. De ville sikre seg Flo, men var villige til å vente for å slippe å betale. Nå er jeg også en mann av mitt ord, og synes at det er viktig, men det er forskjell på svikene her slik jeg ser det.

Norlings Hund 2

Altså ville Chelsea slippe å betale, og kontaktet Flo lenge før kontrakten utløp, mens Flo førte klubben fullstendig bak lyset og signerte for Chelsea få timer etter at han i prinsippet hadde lov til å forhandle med dem.

Jeg var sjeleglad for at vi aldri tok ham tilbake, og enda mer happy for at han sviktet så totalt i Tippeligaen. Ikke at jeg ville han skulle brekke benet eller noe i den dur, men jeg ønsket ham ingen gode opplevelser på fotballbanen.

Billy Elliott

January 05, 2019, 18:00:50 PM #162 Last Edit: January 05, 2019, 18:03:55 PM by Billy Elliott
Ville jo vært idioti av Chelsea å betale i dyre dommer, som mange hevder tydeligvis var aktuelt da det snakkes om tap av titalls millioner, når de heller bare kunne vente et par måneder og få spilleren gratis.

Selvfølgelig ikke innenfor å kontakte Flo før det er seks måneder igjen av kontrakten, men her må skylden plasseres riktig sted; hos Chelsea. Det er de som bryter reglene her.

Og på hvilken måte førte Flo klubben bak lyset? Hadde han lovet å forlenge, men i stedet forhandlet med Chelsea? I så fall kan jeg forstå hatet, men hvis det ikke forelå noen slike lovnader skjønner jeg det virkelig ikke. Brann må jo ha visst at Flo var fritt vilt når det gjensto seks måneder av kontrakten.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Norlings Hund 2

January 05, 2019, 18:12:24 PM #163 Last Edit: January 05, 2019, 18:15:43 PM by Norlings Hund 2 Reason: Addition
Synes du det er innenfor av en Brann-spiller å forhandle med andre klubber lenge før det er seks måneder igjen av kontrakten?

It takes two to tango!

Billy Elliott

Quote from: Norlings Hund 2 on January 05, 2019, 18:12:24 PMSynes du det er innenfor av en Brann-spiller å forhandle med andre klubber lenge før det er seks måneder igjen av kontrakten?

Vel, om han uansett forsvinner gratis fra klubben er det jo revnende likegyldig om han begynner å forhandle med sin nye klubb før eller etter seks måneders-grensen. Resultatet blir det samme, spilleren forsvinner gratis.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Norlings Hund 2

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 18:16:08 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on January 05, 2019, 18:12:24 PMSynes du det er innenfor av en Brann-spiller å forhandle med andre klubber lenge før det er seks måneder igjen av kontrakten?

Vel, om han uansett forsvinner gratis fra klubben er det jo revnende likegyldig om han begynner å forhandle med sin nye klubb før eller etter seks måneders-grensen. Resultatet blir det samme, spilleren forsvinner gratis.

Da kan man jo begynne å forhandle med spillere som har to år igjen av kontrakten, eller spillere som nettopp har signert ny kontrakt. Hvor går grensen? Vi snakker ikke om en bransje med en til to måneders oppsigelsestid, men en bransje der man på sett og vis "eier" spilleren i perioden man har en kontrakt. Ser du at en interesse og kontakt fra andre klubber allerede før spilleren har seks måneder igjen kan spille inn i forhold til hvorvidt spilleren signerer for klubben han er i for øyeblikket?

Uten lover og regler går hele fotballen slik vi kjenner den til helvete, og i tilfellet Flo ble alle faktiske og etiske lover og regler brutt.

Flo, er det deg?

SK

January 05, 2019, 18:34:18 PM #166 Last Edit: January 05, 2019, 18:36:32 PM by SK
Her utelates vesentlige momenter.
Bare noen måneder i forveien hadde Brann blitt enige om å selge Flo og Claus Eftevaag til Everton for cirka 3 mill. pund.
Overgangen strandet fordi Flo sa nei - og begrunnet det bl.a. med at prosessen gikk for raskt for han. Enhver idiot skjønte senere at han allerede hadde snakket med Chelsea da.
Ergo gikk Brann glipp av en sannsynlig kjempeovergang grunnet klare regelbrudd begått av Flo og Chelsea som de løy om i etterkant.
Altså akkurat et slikt tilfelle som Norlings Hund nevner i forrige innlegg.
Legg til at dette var på et tidspunkt hvor Brann hadde stort behov for penger, og konkurrerende klubber solgte spillere dyrt til utlandet.,

Husker at Flo, i en pressekonferanse senere det året, skamfull satt og tilbød å personlig betale Brann et beløp tilsvarende overgangssummen de hadde kjøpt han for fra Tromsø, slik at Brann ikke skulle tape noen penger på han. Folk med rent mel i posen og god samvittighet, gjør ikke slikt.

Billy Elliott

Men...igjen, det er jo Chelsea som er skurken her. Det er de som bryter loven. At Flo heller ville til Chelsea er jo ikke så veldig rart, og ser man på karrieren han fikk er det jo tydelig at han gjorde et meget klokt valg.

At Flo løy når han avslo Everton-tilbudet er nok ikke usannsynlig, men det var uansett hans rett å avslå en overgang. Martin Andresen løy på Festplassen i 2007 også.

Sammenligner man de to sakene satt Brann igjen med betydelig mer penger etter Flos exit enn Andresens. Likevel huskes førstenevnte utelukkende som en sviker, mens sistnevnte hylles som en legende. Jeg skjønner det bare ikke. Sakene er ikke prikklike, det er klart, men de er ikke SÅ forskjellige heller.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SK

Flo hadde like lite lov å snakke og forhandle med Chelsea, som Chelsea hadde lov til å snakke og forhandle med Flo. Hvis bare én av partene hadde brutt reglene, hadde ikke saken blitt som den ble. Når to parter forhandler og blir enige uten at de har lov til det, da er begge skyldige. At de lyger om det i etterkant gjør det ikke bedre.

Å sammenligne direkte uærlighet og regelbrudd fra Flo som lå bak den stansede overgangen til Everton og påfølgende signering med Chelsea, med en helt uskyldig kommentar fra Andresen i seiersrusen nede på Festplassen i 2007, det er helt useriøst. Det samme gjelder den øvrige sammenligningen mellom de to, bidragene deres til Brann er lysår i forskjell. Andresen fikk da sin del av kritikken for VIF-overgangen også, men de to sakene har langt mer forskjeller enn likheter.

Billy Elliott

January 05, 2019, 22:27:07 PM #169 Last Edit: January 05, 2019, 22:35:50 PM by Billy Elliott
Det siste først; uenig. Joda Andresen var en del av et mye sterkere Brann-kollektiv enn Flo, et mye bedre lag, men TAA var i mine øyne utvilsomt den beste spilleren av de to. Karrierene deres i andre klubber forteller vel ganske klart den samme fortellingen. Flos bidrag til Brann var nesten 30 mål på 40 kamper. Et helt sinnsykt målsnitt, som må være blant de absolutt beste i klubbens moderne historie. Bare fordi det ikke ble seriegull av det, betyr ikke det at bidraget hans, individuelt, var mindre enn Andresens.

Du kan si at Flo også var rotten som snakket med Chelsea før han hadde lov, men herregud, dette skjer da hele tiden. Også i dag. Tror du ikke f.eks. at Løkberg var klar over at Brann var interessert i han, også før han hadde seks måneder igjen. Det gjøres kanskje mer subtilt nå, gjennom agenter og mellommenn, men det er ingenting sensasjonelt med Flos sak annet enn at Bosman-dommen var ny og ukjent på de tider. Jeg mener han dømmes urettferdig hardt i forhold til andre.

Andresen dras fremdeles frem som en av de største, Karadas hylles som en legende, mens Tore Andre fremdeles bare er en sviker. Jeg synes ikke det henger på greip.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SK

Det er ikke et godt argument å si at noe er greit, fordi mange andre (påståelig) gjør det samme. Det gjør det ikke bedre.
Ellers er ikke det ikke slik at all form for løs kontakt, diskret kommunikasjon o.l. er i samme gate som tilfellet Flo. Når han klarer å bli enig med en klubb bare et par timer etter at han hadde lov til å i det hele tatt snakke med den, er det jo klart at det meste av kommunikasjon og forhandlinger var unnagjort lenge før det var tillatt.

Samtidig sitter Brann i god tro, følger spillereglene og forventer (og arbeider med) å selge han for en større sum, noe som var viktig for klubben. Når man da går bak ryggen på klubben sin på en slik måte, og deretter lyger så det renner om det i ettertid, da fortjener man å bli hatet og vel så det.

Se for deg at Huseklepp hadde hatt under ett år igjen av kontrakten, Brann blir enige med Everton om å selge han for 35 mill., men så takker han nei med en bullshit begrunnelse. Noen måneder senere blir han enig om å gå gratis til Chelsea, dette skjer noen få timer inn i første dag når han har 6 mnd. igjen av kontrakten. «Her gikk det så greit at vi klarte å starte forhandlinger fra scratch og bli enige på en liten formiddag», i følge Huseklepp selv. Han hadde ikke stått høyt i kurs hos folk da.

Dette har ellers aldri vært en diskusjon om hvem som har hatt størst karrierer, men om hvem som har betydd mest for Brann og vært størst her. Og i Brann-historien er Flo en parentes i forhold til Andresen, selv uten denne overgangssaken.

Finfin respons

Quote from: Billy Elliott on January 05, 2019, 22:27:07 PMDet siste først; uenig. Joda Andresen var en del av et mye sterkere Brann-kollektiv enn Flo, et mye bedre lag, men TAA var i mine øyne utvilsomt den beste spilleren av de to. Karrierene deres i andre klubber forteller vel ganske klart den samme fortellingen. Flos bidrag til Brann var nesten 30 mål på 40 kamper. Et helt sinnsykt målsnitt, som må være blant de absolutt beste i klubbens moderne historie. Bare fordi det ikke ble seriegull av det, betyr ikke det at bidraget hans, individuelt, var mindre enn Andresens.

Du kan si at Flo også var rotten som snakket med Chelsea før han hadde lov, men herregud, dette skjer da hele tiden. Også i dag. Tror du ikke f.eks. at Løkberg var klar over at Brann var interessert i han, også før han hadde seks måneder igjen. Det gjøres kanskje mer subtilt nå, gjennom agenter og mellommenn, men det er ingenting sensasjonelt med Flos sak annet enn at Bosman-dommen var ny og ukjent på de tider. Jeg mener han dømmes urettferdig hardt i forhold til andre.

Andresen dras fremdeles frem som en av de største, Karadas hylles som en legende, mens Tore Andre fremdeles bare er en sviker. Jeg synes ikke det henger på greip.
Billy Elliot har et poeng.
Mitt favorittdikt fra lyrikkwebsiden "Barten" gikk slik:

skeidar, andresen, løsarbeidar.

Men Adolf, Vidkun og Selveste Iskariot har alle noe til felles. De fikk ikke som fortjent, Billy.

Mulig Flo fikk det. Et dårlig renommé i Bergen er ikke verdens undergang.
Kanskje.

Corran

Hore Andre er uten tvil den største svikeren her og har fult fortjent sitt dårlige rykte.
Det var masse løgner og gikk bak ryggen på klubben.
Andresen har fått sine pipekonserter i etterkant, men det er ikke det samme sviket som Hore Andre
Husker forbannelse godt, selv etter alle disse årene.

Sakene er egentlig ikke sammenlignbare i det hele tatt. Andresen gjorde som mange andre har gjort og gikk etter endt kontrakt selv om han hadde snakket om å være, men ingen ble vel egentlig ikke overasket?
I Hore andre saken var det løgner og ulovligheter og skittent spill. Fotballen på sitt verste.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Billy Elliott

Enkelt spørsmål: hvilken Brann-spiller har hatt størst karriere siden han gikk fra Brann?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Nixon

Quote from: Billy Elliott on January 06, 2019, 04:32:16 AMEnkelt spørsmål: hvilken Brann-spiller har hatt størst karriere siden han gikk fra Brann?

Jokke.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Eg tipper Huseklepp plasseres på 10. plass. Egentlig litt drøyt at hans er så høgt oppe men får lese begrunnelsen når den kommer. Helstad foran Andresen pga to vellykkede epoker i klubben. Kniksen og kompisen på hhv 1. og 2.
Gå av.

Lasaron

Kvisvik burde nok komme høyere opp. Mange kamper, mange mål, mange målgivende, herlig underholdende type. Og, som tidligere påpekt, svært viktig for to viktige snuoperasjoner for klubben.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Spelaren on January 06, 2019, 10:48:10 AMEg tipper Huseklepp plasseres på 10. plass. Egentlig litt drøyt at hans er så høgt oppe men får lese begrunnelsen når den kommer.

Basert på BTs kriterier er det helt naturlig at Huseklepp kommer høyt opp. For det første var han veldig god når han var god, han har spilt mange kamper for klubben, skårt mange mål og han har bare fem Brannspiller foran seg på listen over antall landskamper. I tillegg var han en veldig god og positiv ambassadør for klubben. Det er ikke mange som stilte opp på så mye som han. Gudene vet hvor mange autografer han har skrevet i forbindelse med kamp og ikke minst fotballskoler og andre arrangementer han velvillig stilte opp på. At han var en av våre største profiler i mange år blir nok vektlagt og er med på å gi han den høye plasseringen.
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: Spelaren on January 06, 2019, 10:48:10 AMHelstad foran Andresen pga to vellykkede epoker i klubben. Kniksen og kompisen på hhv 1. og 2. Kniksen og kompisen på hhv 1. og 2.

Kniksen
Pesen
Ahlsen
Helstad
Andresen

Ikke godt å si. Jeg har ikke fulgt veldig godt med i denne kåringen. Mulig det er noen skjulte helter fra fordums årganger som vil blande seg inn.
Rød makt på Hansa

Giles

Andresen kommer ufortjent høyt oppe. Ikke en spesielt god spiller som fikk vel mye av æren for seriegullet.Hører ikke hjemme på topp 10.

Superjack

Quote from: Corran on January 06, 2019, 00:57:52 AMHore Andre er uten tvil den største svikeren her og har fult fortjent sitt dårlige rykte.
Det var masse løgner og gikk bak ryggen på klubben.
Andresen har fått sine pipekonserter i etterkant, men det er ikke det samme sviket som Hore Andre
Husker forbannelse godt, selv etter alle disse årene.

Sakene er egentlig ikke sammenlignbare i det hele tatt. Andresen gjorde som mange andre har gjort og gikk etter endt kontrakt selv om han hadde snakket om å være, men ingen ble vel egentlig ikke overasket?
I Hore andre saken var det løgner og ulovligheter og skittent spill. Fotballen på sitt verste.


Flo gjorde vel sammer eksersisen da han gikk fra Tromsø til Brann.
Han gjorde for såvidt ikke annet enn ha mange mange fotballspillere har gjort etter, dette var i tidlige tider etter Bosman dommen, spekulert i å gå ut kontrakten og få så mye penger selv som mulig når de skifter klubb, og null forhold til klubben de representerer.
 
Men fantastisk flink fotballspiller.
Brannsupporter.

Corran

Quote from: Superjack on January 06, 2019, 13:18:52 PM
Quote from: Corran on January 06, 2019, 00:57:52 AMHore Andre er uten tvil den største svikeren her og har fult fortjent sitt dårlige rykte.
Det var masse løgner og gikk bak ryggen på klubben.
Andresen har fått sine pipekonserter i etterkant, men det er ikke det samme sviket som Hore Andre
Husker forbannelse godt, selv etter alle disse årene.

Sakene er egentlig ikke sammenlignbare i det hele tatt. Andresen gjorde som mange andre har gjort og gikk etter endt kontrakt selv om han hadde snakket om å være, men ingen ble vel egentlig ikke overasket?
I Hore andre saken var det løgner og ulovligheter og skittent spill. Fotballen på sitt verste.


Flo gjorde vel sammer eksersisen da han gikk fra Tromsø til Brann.
Han gjorde for såvidt ikke annet enn ha mange mange fotballspillere har gjort etter, dette var i tidlige tider etter Bosman dommen, spekulert i å gå ut kontrakten og få så mye penger selv som mulig når de skifter klubb, og null forhold til klubben de representerer.
 
Men fantastisk flink fotballspiller.

Var ikke at han bare valgte å gå ut kontrakten Det var alt som skjedde rundt i tillegg som gjorde ham upopulær
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Corran

Quote from: Nixon on January 06, 2019, 08:37:26 AM
Quote from: Billy Elliott on January 06, 2019, 04:32:16 AMEnkelt spørsmål: hvilken Brann-spiller har hatt størst karriere siden han gikk fra Brann?

Jokke.
Enig med Jokke
Så kommer vel Lundekvam og Flo etter det?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Finfin respons

Jokke. Hore andre. Løs arbeidar. Litt av et språk i denne tråden. Skikkelig topp ti materiale.
Kanskje.

Spelaren

Pesen var det han het, ja. Tenkte "kompisen" fikk holde på formiddagen. Det kan tenkes at begrunnelsen til Huseklepp er god, selvsagt.
Gå av.

Norlings Hund 2

Quote from: Lasaron on January 06, 2019, 11:03:02 AMKvisvik burde nok komme høyere opp. Mange kamper, mange mål, mange målgivende, herlig underholdende type. Og, som tidligere påpekt, svært viktig for to viktige snuoperasjoner for klubben.

Var så heldig å få intervjue mannen mens jeg gikk på sportsjournalistikklinja på Skjeberg folkehøyskole for år og dag siden, mens han spilte i Moss. Vi fikk komme hjem til familien og intervjue ham der. Både han og familien var svært hyggelige og gjestfrie, og han var en skøyeraktig og omgjengelig type som ikke var redd for å gi av seg selv. Tror effekten av å ha ham i spillergruppen, som en skøyer med glimt i øyet, var ekstremt viktig.

I tillegg leverte han jo til tider fantastisk på banen, men jeg tror bidragene hans utenfor banen var vel så viktige. En av de store favorittene mine i tiden jeg har fulgt Brann.

Lasaron

Jeg minnes Kvisvik og Hanstveit hadde et fantastisk samarbeid på banen. Når han kom tilbake i 2003, etter to tunge år, kom han tilbake og fikk oss til å le.

To konkrete minner:

1. I en upresset situasjon på egen banehalvdel ute på siden, pakket ballen foran Kvisvik. Han snudde seg og sentret med ryggen til Hanstveit.

2. Angrep. Kvisvik stod i ro på hjørnet av sekstenmeteren sånn ca, med ballen, vendt mot mål sånn ca. En forsvarer stod klar for å stoppe ham. Kvisvik stod kubb i ro, med ballen helt i ro fremfor seg, og pekte på skrått ned mot dødlinjen. Hanstveit kom stormende bak på overlapp. Kvisvik og forsvareren stod kubb i ro, mens Kvisvik pekte, i mange sekunder. Så dyttet Kvisvik ballen perfekt i den retningen han pekte slik at Hanstveit fikk lagt inn.
Tren på langskudd

Spelaren

Kvisviks løpsduell med Asle Hillestad er også morsom.

(merk, link-URL er veldig rar her, men skal faktisk linke til riktig artikkel)
Gå av.

SK

January 06, 2019, 16:01:49 PM #188 Last Edit: January 06, 2019, 16:12:02 PM by SK
Quote from: Giles on January 06, 2019, 11:55:50 AMAndresen kommer ufortjent høyt oppe. Ikke en spesielt god spiller som fikk vel mye av æren for seriegullet.Hører ikke hjemme på topp 10.


Andresen valgte overraskende å gå til Brann før 2005 i stedet for til tryggere valg som f.eks. RBK, med uttalt målsetting om at han skulle ta gull med Brann. Dette ga en optimisme og giv til klubben som var helt avgjørende for at vi endte opp på topp to år senere. Det hadde aldri blitt gull hvis ikke Andresen gjorde som han gjorde da.

Som ledertype på trening, garderobe og bane var han helt avgjørende, betydningen av det kan ikke undervurderes. Se bare på hva som skjedde året etter, med nesten samme lag minus Andresen. Til og med Mjelde innrømte at intensitet på trening gikk ned etter at Andresen forsvant.

Han var også svært solid som spiller. 2007 var kanskje det året han markerte seg minst akkurat der, da hadde vi så mange gode. I 2005 f.eks. var vi helt avhengige av han. Han var en del skadet, og da tapte vi. Når han spilte, vant vi.

Andresen er den enkelpersonen blant spillere som hadde mest betydning for gullet. Eneste som er i nærheten er Helstad. Han er til gjengjeld ikke langt unna.

Ellers enig med det som sies her at Kvisvik er plassert for lavt. Han hadde en betydning for klubben som ikke må undervurderes, og utover det han har fått kred for i denne kåringen.

nero

Helt enig. Andresen var helt essensiell for at gullet kom hjem. Burde være mye høyere enn Huseklepp på en slik liste, men frykter det blir motsatt. Men så er jo Huseklepp den ene Brannspilleren de ikke fryktelig fotballinteresserte har hørt om, da...
Lions led by donkeys.

nero

January 06, 2019, 21:34:16 PM #190 Last Edit: January 06, 2019, 21:36:07 PM by nero
Quote from: SK on January 06, 2019, 16:01:49 PMAndresen valgte overraskende å gå til Brann før 2005 i stedet for til tryggere valg som f.eks. RBK, med uttalt målsetting om at han skulle ta gull med Brann. Dette ga en optimisme og giv til klubben som var helt avgjørende for at vi endte opp på topp to år senere.
Helt riktig. Jeg husker fremdeles blandingen av vantro og vill optimisme da han signerte. Selvfølgelig var han opp og ned som spiller, men som kaptein, innpisker og vinnerskalle var han enormt viktig for gullaget. SHN hadde jo noe av det samme, om enn selvsagt ikke på langt nær så mye. Likevel så vi hvordan laget ble svekket uten en slik type.
Lions led by donkeys.

Corran

2 enkelt episoder med Andresen som poppet inn i hodet når jeg leste her og det var en betydningsløs treningskamp hvor han slo pasning ut på siden til en ung back/kant (husker ikke hvem men husker det var en ung en). Pasningen var dårlig og bommet og gikk til kast hvorpå Andresen skjelte ut medspiller for å ikke være der ballen kom.
Nummer 2 er den doble blod puppen han ga en motstander ;-)

Tror forresten at en av suksessene til Brann var kombinasjonen Mjelde og Andresen hvor det vist nok var gnisninger men dette fikk ut det beste i begge. En kan jo se i ettertid at begge har vært begrenset hver for seg
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Falkman

Kniksen, Helstad, Pesen. Der har man topp3. Andresen på 7.plass, Huseklepp på 9.

Kagain

Jeg lot meg fascinere av Alexander "Sanderen" Olsen.  Teknisk virker det som han var i nærheten av Kniksen, i oppførsel virket han litt som en slags Mykland-type. Det jeg kom til å tenke på er hvordan en spiller som Sanderen ville ha kommet ut i dagens eliteserie, eller dagens Brann for den saks skyld. Han ville vel kanskje ikke en gang vært aktuelt for noen lag grunnet at han ikke var noe toppidrettsutøver i livsførsel.

Og hva ville dommeren sagt om en driblefant i dagen eliteserie ville gjort som Sanderen? Altså, drible avgårde i høyt tempo, stoppe, rette på bukselinningen og så spinne avgårde igjen? Ikke bare en gang, men i hver kamp? At det ikke var tilfeldig? Og da kom jeg til å tenke på: Hvordan ville dommerne reagert om noen var så overlegne at de kunne gjøre som Kniksen og Pesen gjorde mot RBK og plukke av seg fotballskoene for å VISE akkurat hvor overlegne de var?

Spelaren

Tipper det om Sanderen er noe overdrevet.
Gå av.

Kagain

Ser ikke bort fra det, men det er også interessant at en av de få som har sett Sanderen spille, Per Jorsett (beskrevet som sportsjournalistikkens nestor) sier at "Olsen [er] den av førkrigstidens norske spillere med det beste ettermælet når det kommer til tekniske ferdigheter"

Det nevnes også "At han holdt høy klasse bekreftes av utallige kilder". Det henvises også til et intervju med Jørgen Juve hovr det ble nevnt at Harald "Dutte" Berg var blitt kåret til århundrets norske fotballspillere, hvor det står  "...steilet Juve på behersket og bestemt vis: "Harald Berg er ein fin spelar som brukar både beina og innsida av hovudet. Men i min alder hugser vi ein annan gigant som meistra alt dette og mer til. Difor er Alexander Olsen frå Bergen og Brann mitt val. Det "Sanderen" ikkje kunne gjere med ein ball, er det liten vits i å prøve for andre".

Men som sagt var han visst også veldig bohemaktig og glad i tobakk. Som det står i overskriften "Han røykte seg selv ut av OL"


Spelaren

Man kan ta alle sånne gamle anekdoter med en god dose salt. Gamle dagers spillere var amatører som hadde dette som hobby ved siden av vanlig jobb. I tillegg spilte de med noen baller som nesten er som medisinballer å regne i dag. Selvsagt kan de ha vært artisiske og gode, men dette skriveriet er som tatt ut frå journalismens lærebok. Er det gammelt nok kan man smøre litt på og sette sin lit til kilder man vanskelig kan ettergå.
Gå av.

Kagain

Jauda. De hadde jo sitert kilder på dette da. Jørgen Juve var sitert fra Dag & Tid i 1978, og Per Jorsett var intervjuet i forbindelse med denne saken. Nå er han riktignok 98 år gammel, men litt får man tro. Det er klart, det er lett å smøre på litt ekstra. Men jeg liker tanken på at en slik type kan ha holdt til i Brann.

Billy Elliott

Anbefaling: https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/1998/DHLF32000098/avspiller

Remi Taule nevnte denne i podkasten i dag. En gammel Brennpunkt-dokumentar fra 1998 om kommersialiseringen av Sportsklubben. Dette var rett og slett et herlig gjensyn, og ikke minst passende når Stadion nå endelig ferdigstilles. Nostalgi på meget høyt nivå.

Skal ikke røpe for mye, men stikkordene er: Harry Herstad, stadionplaner, Remi Taule med ørering, Alex Ferguson, TV 2 som ønsker å kjøpe klubben, Tirsdagsgjengen som raljerer over den moderne fotballen, Kniksens enke, supporterbutikk, Tor Endresen-cameo foran en ung Hanstveit på tribunen, og mye, mye mer. Man skulle ikke tro en 30-minutters film kunne inneholde så mye herlighet, men her leveres det virkelig.

Ta en tur ned memory lane og kos dere.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Corran

Meget artig sak. Vekket minner
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Gorm Natlandsmyr gir seg i Brann til sommeren. Dermed forsvinner vel den siste fra det som ble omtalt som propagandaministeriet.
Tren på langskudd

SeLyren

Nesten like gledelig som en potensiell Berisha overgang. Hurra

Finfin respons

Nå tror jeg virkelig ikke Gorm har vært den som har ivret for den noe mer lukkede kulturen de siste seneste årene.

Ser for meg at aktuell søker kan være bl.a. Remi André Taule. Eller Scheldrup jr.

Håper Brann fortsetter med podkast i alle fall. Må bare si:
Ganske knallfornøyd med mediesituasjonen. Den kunne vært verre.
Kanskje.

SeLyren

Den gullet ska hem podkasten er vond synes eg. Greit nok at det er fint med litt ekstra intervjutid med spillerene, men det er som du kan høre pustingen til Gorm i bakgrunnen.

Det som har vært problemet med Brann i media er det voldsomme frykten for at spillerene skal si noe feil, de får ikke lov til å by på seg selv. Gi Barmen fritt spillerom og du har det gående. Det er med på å skape profiler, å vise frem personligheten til spillerene. Selv om det ikke er plass til så mye slikt i LAN sitt Brann.

Skulle dog vært interessant å vite hva som var grunnen til det betente forholde mellom Gorm og LAN...

Lasaron

Vanskelig å finne en tråd som passer, men Natlandsmyr  var en slags hovedperson i artikkelen. BT skriver om lederutskiftningene som har vært i Brann de siste årene. Jeg syns Brann kommer godt ut av det. Klubben har kanskje hatt for mange ledere. Nå skal ikke lenger mediesjefen være en del av ledergruppen. Jeg har ofte undret meg hvorfor Natlandsmyr  så ofte er tilstede i mange sammenhenger. Den neste medieansvarlige vil i følge jobbinstruksene holde en mye lavere profil.

Det kommer også frem at LAN har vært den av fem hovedtrenere i Natlandsmyr sin tid som har "blandet seg" mest opp i måten Brann håndterer media på. Jeg leser mellom linjene at det er noe av grunnen til at Natlandsmyr gir seg.

Når det gjelder ny talentsjef som skal ansettes har jeg blandede følelser. Jeg håper jo på en best mulig person, samtidig som jeg begynner å gi litt opp hele talentgreien. SK Brann drives på en måte som gjør at talentene stagnerer rundt 18-årsalderen og må komme seg vekk. Det er villet, og det er nitrist.
Tren på langskudd

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Brynjulf

En av fotballens parasitter i Bergens Tidende har fått kommentaren sin nevnt i VG.
Det er sikkert ikke greit for parasittene når ikke verten lar seg diktere lenger.


https://www.vg.no/sport/i/8mRyRW/mener-nilsen-provoserer-brann-fansen-skal-passe-seg?utm_source=vgfront&utm_content=row-3

Nixon

Det blir nok en stril i Brannsystemet. En Thomas Brakstad (29) fra Meland skal erstatte Gorm. I alle fall noen av oppgavene hans.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Er det lov å komme med et lite tips, Lars Arne? Bygg laget rundt denne mannen, skriver Doddo om Jenssen. Etter én enkelt, god kamp.
Gå av.

Kagain

Jeg ser i et større intervju med Stabæk i dag så peker de på viktigheten av å ha profiler.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/etterlyser-flere-profiler-vil-ta-opp-kampen-med-realitykjendiser-bloggere-og-influencere_sto7500614/story.shtml

De har slått fast at de er i underholdningsbransjen, og sett hvem de konkurrerer mot. Jeg tror kanskje de er inne på noe her. Vi husker vel alle de gode tidene da Kvisen og Karadas var ute og rotet i media om veddemål etc.

Alonso Solis

October 30, 2019, 16:07:32 PM #210 Last Edit: October 30, 2019, 16:14:06 PM by Alonso Solis
Men Brann og LAN legger jo ikke akkurat til rette for at spillerene skal slå seg litt mer løs i media. Sier de noe feil risikerer de avstraffelse (ref. Bamba).

Samtidig er ikke jeg så jysla keen på at vi skal havne på Gauseth/Mads Hansen-nivå heller. Måten de to holdt på bør stå som et skrekkeksempel på hvordan man IKKE forholder seg til media. Jeg tar gørrkjedelige standardsvar fra Brannspillerne 10 av 10 ganger fremfor kleinhetsnivået Gaus/Hansen ligger på.

Lasaron

Tren på langskudd

Miller


Hadde gjort mye for en type som Miller, Kvisvik eller Andresen nå! Til og med Hansen e bedre enn det vi har nå

Jose Arrogantio

Quote from: Alonso Solis on October 30, 2019, 16:07:32 PMMen Brann og LAN legger jo ikke akkurat til rette for at spillerene skal slå seg litt mer løs i media. Sier de noe feil risikerer de avstraffelse (ref. Bamba).

Samtidig er ikke jeg så jysla keen på at vi skal havne på Gauseth/Mads Hansen-nivå heller. Måten de to holdt på bør stå som et skrekkeksempel på hvordan man IKKE forholder seg til media. Jeg tar gørrkjedelige standardsvar fra Brannspillerne 10 av 10 ganger fremfor kleinhetsnivået Gaus/Hansen ligger på.

Helle
Quote from: Lasaron on October 30, 2019, 18:10:59 PMUenig

Ditto

Kagain

JEg ser at tidligere brannspiller Jonsson er ute og etterlyser litt mer verbalt krutt fra spillere i eliteserien, samt at klubbene må dyrke frem profiler. Han har også en liste over de fem spillerne han mener er profiler i eliteserien per i dag, på bakgrunn av det de presentere så vel som hvordan de oppfører seg.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/topp-fem-profiler-i-eliteserien-en-kultfigur_sto7529888/story.shtml


LA meg sitere første avsnitt av artikkelen

"Klubbene i Eliteserien snur hodene alle veier for å få mer publikum på kampene, men kanskje er det slik at klubbene selv må bli enda flinkere til å skape profiler i egen klubb. Nå er det oftest slik at mediehåndteringen forbindes med noe traust og kjedelig, der spillerne legger bånd på seg selv. De er blitt lært opp til å ikke «plumpe» i media og standardfrasene kommer gang på gang."

Nixon

Quote from: Kagain on November 15, 2019, 10:13:33 AMJEg ser at tidligere brannspiller Jonsson

Må ha vært før min tid...;)
Rød makt på Hansa

Lasaron

Kanskje han tenker på Jonas Jonsson, mannen som spilte 10 kamper for oss under Teitur i 2002?
Tren på langskudd

Nixon

Jonas Jonsson, ja, en av de mange de siste tiårene som har levd opp til drakt nummer 10...
Rød makt på Hansa

Lasaron

Han gjorde en god jobb sentralt på midten i 4-4-2 for Bryne, og ble hentet til Brann for den posisjonen. Det gikk elendig. Men han hadde sin beste kamp for oss på høyrevingen, så vidt jeg husker.
Tren på langskudd

Lasaron

2002 var forøvrig et interessant år for oss talentelskere. Vi vant NM for juniorer, og en hel del juniorer fikk spilletid i eliteserien: Christoffer Eliassen (2), Torbjørn Kjerrgård (2), Vegar Landro (2), Erik Mjelde (4), Daniel Moen Hansen (2) og Sindre Marøy (1). I tillegg var det masse spilletid på spillere i alderen 20-23 år. Vi ser hvordan det gikk.....
Tren på langskudd

Corran

Bra det ikke bare var meg som lurte på når Joakim Jonsson hadde spilt i Brann
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

Quote from: Corran on November 15, 2019, 13:15:08 PMBra det ikke bare var meg som lurte på når Joakim Jonsson hadde spilt i Brann

Ai. Den kan jeg ikke gjøre annet enn å ta fullt og helt på min kappe. En blemme av krise(lise)dimensjoner. Og det verste av alt er at jeg i mange år har trodd at den Jonsson som skriver om fotball er identisk med svenske-Jonas som spilte for Brann. Jeg tror jeg har blandet Jonas Jonsson og Joachim Walltin til en unik enhet og laget en historie hvor Joacim Jonsson spilte for brann, ble solgt, fikk karriere i fagforeningen og ble så skribent.

Takk for korreksjoner, alle mann...

gladiporno

Quote from: Lasaron on November 15, 2019, 12:19:28 PM2002 var forøvrig et interessant år for oss talentelskere. Vi vant NM for juniorer, og en hel del juniorer fikk spilletid i eliteserien: Christoffer Eliassen (2), Torbjørn Kjerrgård (2), Vegar Landro (2), Erik Mjelde (4), Daniel Moen Hansen (2) og Sindre Marøy (1). I tillegg var det masse spilletid på spillere i alderen 20-23 år. Vi ser hvordan det gikk.....

Marøy var ikke en del av det juniorlaget

Lasaron

Det kan godt være, men i følge altomfotball fikk han spilletid i eliteserien det året.
Tren på langskudd

Finfin respons

Men altså, jonas eller joakim, saken er jo interessant. Hva i huleste er en egenprodusert profil? Er det MINI, Helland og skandaleBendtner vi mamgler i landet?

Her er noen typer lokale profiler jeg kommer på:

Kniksen-profilen:
- fordi han er et geni med ballen. En mega hyper legende. Bakkerud ble aldri en klubbprofil, men Kvisvik og Miller ble vel det (også av litt andre grunner)

Kvisvik-profilen:
- 1.april en gang i måneden. Her gjelder det å ha det gøy. Karadas var her.

Karadas-profilen:
- far i huset, kriger og instruktør, klok og snill sånn som hanstveit og oppdal.

Oppdal og Hanstveit-profilen:
Størst oppslutning i litteraturkretser.

Huseklepp-profilen:
- Har spilt i Bari, etter å ha kombinert gustavinho sin egostil med sævarsons tro på egen fart med ball i beina. Erklært som profil av bt, men var han egentlig det?? Jo, han var det.

Runar Normann-profilen:
- mest i kjeften selv om han sikkert egentlig var litt god.

Gilbert-profilen:
Kongen av twitter i Asia. Absolutt vår største noensinne? (he he sier gamle gubber på forum index som ikke er på twitter)

Kristian Ystås-profilen:
LANspissen som var her under feil trener. Ble like usynlig som Royal League dessverre.

Harry ylønen-profilen:
Alle fra finnland og island unntatt Bjarki. Mange het Ørn.

Hårfrisyreprofilen:
Vito, acosta, helstad, og alle med hårbånd.

Toppscorerprofilen:
Mjelde og helstad og rrrrrobbbbie.

Portrettintervju og avisprofilen:
Toni Løven, ojo Inter og bestemor, og dylan surfboy.

Reportoar-profilen:
Spillere som først og fremst var kjent for sitt reportoar. Martin knutsen (kråyf-finten), tom sanne (løpe rett frem uten å svinge), egil ulfstein (lang pasning)


Peddi.
Kanskje.

gladiporno

Quote from: Lasaron on November 15, 2019, 17:33:32 PMDet kan godt være, men i følge altomfotball fikk han spilletid i eliteserien det året.

Han var for gammel for jr-laget som tok NM-gull i 2002. Da var han allerede 20 år.

Jeg kan ikke huske å ha sett Marøy spille juniorfotball for Brann. Han ble hentet til Brann i sommer 2001 etter å ha imponert for Radøy mot Brann 2, og var egentlig aldri involvert i aldersbestemt fotball i Brann.


Kagain

Quote from: Finfin respons on November 17, 2019, 14:13:08 PMMen altså, jonas eller joakim, saken er jo interessant. Hva i huleste er en egenprodusert profil? Er det MINI, Helland og skandaleBendtner vi mamgler i landet?

Her er noen typer lokale profiler jeg kommer på:
 

Det er jo noen kombinasjonsprofiler her da.

Geddi for eksempel. Lokalt alibi med et begrenset repertoar. Klarte like fullt å få en tur til utlandet.

Nixon

https://www.ba.no/nyheter/bergen/eiendom/ba-flytter-og-setter-preg-pa-bygard-i-sentrum/s/5-8-1191966

BA flytter og blir nærmeste nabo til Fotballpuben.
Det kan det bli mange gode saker av...
Rød makt på Hansa

Nixon

https://www.dagbladet.no/sport/karing-tiarets-beste-brann-ellever/72131501

En Dagbladet Pluss-sak om tiårets beste Brann-ellever fra 2010 til 2019. For anledningen satt opp i en frekk 3-4-3-formasjon.

Keeper: Piotr Leciejewski
Forsvar: Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Birkir Mar Sævarsson
Midtbane: Fredrik Haugen, Rodolph Austin, Sivert Heltne Nilsen, Petter Vaagan Moen
Angrep: Erik Huseklepp, Kim Ojo, Diego Guastavino
Rød makt på Hansa

Yngve

Det er jo eit interesant lag i eit tiår der me har vore usedvanleg svake, men det har vore enkelte lysglimt.

Men dette har vel strengt tatt ikkej vore det sterkaste tiåret til PVM i Brann-drakt, til dømes..

krakra

PVM hadde vel bare én sesong for oss dette året, men jeg mener han var rimelig god da han ble flyttet inn sentralt? Fikk vel en landskamp til og med, før han gikk til QPR?

Jeg syns nå Demidov var bedre enn både Acosta og Wormgoor etter at LAN kom.

Nixon

Her er det som blir skrevet om PVM i saken: Enorm i 2010-sesongen med 14 mål og fem målgivende pasninger. «Mjøsas Beckham» hadde en presis venstrefot, men bidro også hjemover. Gjorde det så bra i Bergen at han til slutt ble solgt til Queens Park Rangers i Championship.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Mer kritikk av Bergens Tidenes dekning av Brann. For de som er lei, anbefales det å styre unna.

For balansens skyld gir jeg først litt skryt.

I de siste podcastene synes jeg både Pamer og Huseklepp viser brukbar kjennskap til spillerne i norsk toppfotball. Huseklepp har selvfølgelig veldig god peiling på fotball og er flink til å forklare spillets gang, og feil som blir gjort. Han har vært en berikelse som fotballekspert i media.
Bøyum er en god programleder og er flink til å takle intervjusituasjoner. Jeg blir ikke forundret om han etter hvert jobber i TV.

Øystein Vik, Roar Langøy og Åsmund Gullachsen skriver stort sett bra, selv om jeg ikke likte Langøys intervju med Per-Ove Ludvigsen. Synes det var ganske intetsigende.

Jeg er som tidligere nevnt enig med både Pamer og Huseklepp i de fleste Brann-relaterte sakene.

Så kommer kritikken:

Hvorfor må Bergens Tidende konstruere et narrativ som ikke eksisterer?  I månedsvis har de fremstilt det som om Amer Ordagic er blitt vraket av Kåre Ingebrigtsen av sportslige grunner. De gjentar dette narrativet gang etter gang. Anders Pamer kommer med antydninger/spekulasjoner om at Ordagic etter sigende er skadet, men er blitt observert på trening, og da er han kanskje ikke så skadet likevel.

I følge Brann har Ordagic  vært skadet og utilgjengelig i alle Ingebrigtsens kamper bortsett fra én. Hjemme mot Mjøndalen 16. august. Selv i den kampen skal han ikke ha vært 100%. Etter Mjøndalen-fadesen har han vært helt ute av spill. Innimellom har han vært på vei tilbake før han igjen fikk tilbakeslag.

I torsdagens sak om Ordagic presterer Mads Bøyum å skrive følgende setning:

«Under Kåre Ingebrigtsen har Ordagic verken vært skadefri eller fått tillit.»

Hva i alle dager betyr denne setningen? Hvordan kan han få tillit når han er skadet? Har Bøyum lest setningen han selv skriver?

Det er mulig at han vrakes til neste sesong, men det gjør man gjerne med spillere som er skadet hele tiden og som man faktisk knapt har sett. Det betyr likevel ikke at  et er sportslige grunner som gjør at han ikke har vært i en kamptropp siden 16. august. Han har vært utilgjengelig for fotball siden den gang. Uansett hvor dårlig Ingebrigtsen rangerer Ordagic, så er det neppe så lavt at han verken er med på trening i kampsituasjoner eller i kamptroppen. Pamer er selv påpasselig med å ikke si at Ordagic har trent for fullt, men han har vært på trening. De gangene jeg har sett Ordagic på trening har han trent alternativt med Manu Torres, slik skadde spillere gjør.
Dette er dessverre noe som kjennetegner Bergens Tidenes Brann-dekning under dagens sportsredaksjon. Når de oppdager en mulighet til å kjøre et «spennende» narrativ (LAN-favoritten Ordagic vrakes av ny trener som er for progressiv fotball) virker det som de gir beng hva som er det faktiske forholdet så lenge de får en mulighet til å gi seg selv litt rett. Sakene som de laget i forbindelse med Robert Hauges Brann-exit er greit eksempel på dette. Her har de tatt Hauges parti fra dag én, og har bevisst valgt bort Branns forklaring både i livesendingene sine + i det litt flaue Kenneth Mikkelsen-intervjuet de gjorde i etterkant.

Jeg kan komme med flere eksempler, for eksempel da Brann spilte 0-0 mot Arendal i sesongoppkjøringen i 2017. Bøyum lagde 2 saker der vinklingen er at Brann var shite som spilte 0-0 mot et nyopprykket OBOS-lag til tross for at rødtrøyene hadde x-antall spillere med x-antall eliteseriekamper på CV. Han hoppet glatt over det faktum at kampen ble berammet i siste liten fordi LAN ville at alle spillerne i treningsleiren skulle få tilstrekkelig med kamptrening, og at resultat hadde svært liten betydning + Brann stilte med et mongolag der Orlov spilte 1 omgang som indreløper og Kristoffer Barmen og Normann Roman utgjorde midtstopperparet i hele 2. omgang. At Brann ikke slapp inn mål er ganske imponerende. For å understreke kampens manglende betydning, kom mosjonisten Helge Haugen inn i løpet av 2. omgangen.  BT kjørte altså 2 saker om denne skandalen. Det må sies at vinklingen de har valgt er mer spennende enn «Et Brann-lag med en del rare, unge og uprøvde konstellasjoner + en mosjonist som innbytter spilte uavgjort mot et nyopprykket OBOS-lag i en kamp som ble berammet i siste liten for at alle skulle få kamptrening»

Gjengen fra Ballspark har mye bra ved seg, men de må bare slutte med dette tullet. Lær av BA.
   

Gulløl

Mediene som for tiden gir oss mest nytt rundt Brann. Fra best til dårligst:

1. VG
2. BA
3. BT

Noen må ta seg sammen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Hørte på Ballspark-podcasten at Doddo nå er ansatt i Bergens Tidende. Kan man da begynne å kreve at han setter seg bedre inn i norsk toppfotball? Jeg har tidligere i min kritikk av BTs manglende interesse og kunnskap om norsk toppfotball vært snillere med ham ettersom han ikke var ansatt som sportsjournalist i BT. Hvis han nå er ansatt i avisen blir det annerledes. Eller er det slik at han bare er ansatt i BT for å være Jar Jar Binks i Brann-universet?

Spelaren

Quote from: gladiporno on February 26, 2021, 12:30:28 PMHørte på Ballspark-podcasten at Doddo nå er ansatt i Bergens Tidende. Kan man da begynne å kreve at han setter seg bedre inn i norsk toppfotball? Jeg har tidligere i min kritikk av BTs manglende interesse og kunnskap om norsk toppfotball vært snillere med ham ettersom han ikke var ansatt som sportsjournalist i BT. Hvis han nå er ansatt i avisen blir det annerledes. Eller er det slik at han bare er ansatt i BT for å være Jar Jar Binks i Brann-universet?

Eg synes det er for dumt å kreve at ansatte i BT skal begynne å ha full kjennskap til temaene de skriver og synser om.
Gå av.

Gulløl

February 26, 2021, 13:29:22 PM #236 Last Edit: February 26, 2021, 13:34:14 PM by Gulløl
Savner Tore Strand veldig, da var det fotballfaglige og det andre faglige rundt Brann mye mer på plass.

Når Doddo utenfor Stadion skulle uttale seg rundt Rune Soltvedt sin avsettelse krympet jeg meg av noen av uttalelsene. Og det såg det ut som Pamer og Bøyum også gjorde.

Når Doddo skulle være vikar for Huseklepp før treningskampen mot Molde krympet jeg meg også han skulle være fotballekspert og uttale seg om alt mulig. Heldigvis kom Huseklepp etter en stund.

Synes det er morsomt og kjekt at en supersupporter som Doddo er en del av Ballsparkgjengen. Men vær så snill, ikke la han være ekspert på ALLE områder når det gjelder Brann som han i vinter har blitt.

Var mitt i blinken når han som eneste supporter mot B/G i Vestlandshallen hoiet og skrek så alle i hallen pluss alle oss som fulgte sendingen på skjermen hørte han. Hørte han fikk humoristisk kritikk av Pamer for dette på ukens Ballspark sending. Nei la eksperter være eksperter og Doddo være Doddo slik vi elsker han.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Quote from: Spelaren on February 26, 2021, 12:43:53 PM
Quote from: gladiporno on February 26, 2021, 12:30:28 PMHørte på Ballspark-podcasten at Doddo nå er ansatt i Bergens Tidende. Kan man da begynne å kreve at han setter seg bedre inn i norsk toppfotball? Jeg har tidligere i min kritikk av BTs manglende interesse og kunnskap om norsk toppfotball vært snillere med ham ettersom han ikke var ansatt som sportsjournalist i BT. Hvis han nå er ansatt i avisen blir det annerledes. Eller er det slik at han bare er ansatt i BT for å være Jar Jar Binks i Brann-universet?

Eg synes det er for dumt å kreve at ansatte i BT skal begynne å ha full kjennskap til temaene de skriver og synser om.

Helt enig. Derfor er det ingen jeg vet om som krever at BT eller andre skal ha full kjennskap til norsk toppfotball. Det er det ingen som har. Men så lenge Brann fremdeles spiller i norsk toppfotball vil jeg mene det er en fordel om de som dekker klubben har interesse og følger med på norsk eliteserie og 1. divisjon.

Siden BT begynte med den suksessrike Ballspark-podcast + livesendingen har journalistene ofte satt seg selv i posisjon der deres innsikt i norsk toppfotball ikke lenger er tilslørt bak en pc. For oss som følger norsk fotball noenlunde tett er det enkelt å høre hvem som følger med og ikke. Her er et knippe av høydepunktene jeg kommer på i farten:

- Ballspark har i mange podcast-sendinger i vinter diskutert hvem Brann kan hente foran årets sesong. Det går stort sett bare i Helland + tidligere Brannspillere. Resten av sendingene ender som regel i fjas. Ingen andre enn Huseklepp virker å ha noe innsikt i andre spillere i eliteserien enn de mest kjente. De har fått klager på dette på Ballspark-forumet (ikke fra meg), og Pamer avsporer ved å si at de ikke kommenterer rykter før det skjer noe konkret. Det er ikke det folk spør om. Folk spør om forslag til forsterkninger. Det som sendingen egentlig skulle handle om.     

- Da Brann spilte mot Start høsten 2016 kjørte Ballspark livesending fra Bergen. Der skrøt Bøyum og Pamer på spøkefull måte over hvor lite de kjente til dagens Startspillere. De sa at de kunne bare navnet på keeperen (Håkon Opdal) før de etterhvert kom på Espen Børufsen og Rolf Magne Vikstøl (som ikke spilte kampen). De fleste på Start har spilt i klubben over ett år, og er kjent eller noe kjent for de fleste som følger norsk toppfotball tett

- Før jul kjørte Ballspark en sending der de gikk gjennom bosmannspillere (fra en liste på transfermarkt som var full av feil) som Brann kunne hente. Der diskuterte de Vamouti Diomande og Fredrik Semb Berge, og konkluderte med at de ikke er Brann-aktuelle uten å nevne grunnen. Diomande har vært skadet siden han sendte Brann ned til Obos etter hundre karmabeinbrudd (seks sesonger) mens Semb Berge har vært ute i cirka to år og la opp rett før jul. Dette er velkjent info for folk som følger eliteserien tett. Begge er selvfølgelig helt uaktuelle for Brann. Hvorfor bringer dem opp i det hele tatt?

- Bøyum lo av navnet Victor Boniface halvannet år etter at han ble introdusert til norsk fotball.

- Bøyum foreslo Harald Nilsen Tangen som potensiell forsterkning for Brann. Spilleren er Viking-talent, og er selvfølgelig helt uaktuell for Brann akkurat nå. Men det sier litt om hvor lite Bøyum følger med når han ikke kommer på andre gode spillere som er langt mer realistisk for Brann å hente

 - Bøyum påsto at Torgil Gjertsen ville vært en typisk LAN-signering. Gjertsen gjorde det svært i sin siste sesong i eliteserien, og er kjent for sin kreativitet og dribleferdigheter. Jeg tviler på om Bøyum har sett Gjertsen spille mot andre enn Brann.

- Flere opplagte kandidater blir aldri nevnt. Når Brann visstnok er ute etter en Petter Strand-kopi, hvorfor nevnes ikke Jonathan Lindseth. Han blir trolig for dyr, men når de skal diskutere hvem som passer best i Brann, så finnes det andre spillere i norsk fotball enn Pål André Helland.

- Doddo følger så lite med at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Tror det var i november han sist lurte på om Brann kanskje kunne hente en viss Philip Zinckernagel fra Bodø/Glimt. Han hadde en gang med seg en liste fra enten broren eller Victor Strand over potensielle forsterkninger. Måten han leste navnene på, tyder på at de var helt ukjente for ham. En av dem som ble lest opp var Martin Ellingsen. En av Norges beste fotballspillere og fastlimt på Moldes midtbane (+ nevø til Skjelbred-søstrene). Hvorfor skal en slik spiller til Brann? Doddo visste for øvrig helt tydelig ikke hvem han var.

Jeg har sikkert glemt en masse. Når man selv følger litt med er det ikke vanskelig å høre hvor lite Doddo, Bøyum og Pamer  er oppdatert på norsk toppfotball. Det hører man i hver sending. Doddo er selvfølgelig verst, men så lenge han ikke var ansatt i BT har jeg bevisst utgått å kritisere ham for mye. Han er uansett en comic relief som bidrar på andre måter enn Bøyum og Pamer. Huseklepp holder mål, og er den eneste som egentlig å høre på hvis man ønsker økt innsikt. De andre blir det bare fjas av, spesielt når tema er potensielle forsterkninger til Brann, som jo er et tema som går igjen i vinterhalvåret.

Jeg jobbet litt i BA for mange år siden, og der fulgte alle i avdeling sport mye mer på engelsk fotball enn i hjemlig liga. Det samme tror jeg er tilfelle i BT i dag. Både Bøyum og Pamer holder med Liverpool, og de knuser nok meg i kunnskap om engelsk fotball de siste 20 årene. Men når folk som ikke får betalt for å følge med på Brann, vet mye, mye mer om norsk toppfotball enn de som dekker Brann på full tid, så synes jeg det ikke er helt ideell. Man ønsker å få økt innsikt når man leser og hører BT og BA. Jeg misliker Joachim Jonsson sin kommentatorstil, men det er ingen tvil om at han tar jobben sin på alvor og lest seg opp i svært mye om eliteserien og 1. divisjon. Det er en del av jobben å holde seg oppdatert.

Spelaren

Gå av.

gladiporno

Quote from: Gulløl on February 26, 2021, 13:29:22 PMSavner Tore Strand veldig, da var det fotballfaglige og det andre faglige rundt Brann mye mer på plass.

Når Doddo utenfor Stadion skulle uttale seg rundt Rune Soltvedt sin avsettelse krympet jeg meg av noen av uttalelsene. Og det såg det ut som Pamer og Bøyum også gjorde.

Når Doddo skulle være vikar for Huseklepp før treningskampen mot Molde krympet jeg meg også han skulle være fotballekspert og uttale seg om alt mulig. Heldigvis kom Huseklepp etter en stund.

Synes det er morsomt og kjekt at en supersupporter som Doddo er en del av Ballsparkgjengen. Men vær så snill, ikke la han være ekspert på ALLE områder når det gjelder Brann som han i vinter har blitt.

Var mitt i blinken når han som eneste supporter mot B/G i Vestlandshallen hoiet og skrek så alle i hallen pluss alle oss som fulgte sendingen på skjermen hørte han. Hørte han fikk humoristisk kritikk av Pamer for dette på ukens Ballspark sending. Nei la eksperter være eksperter og Doddo være Doddo slik vi elsker han.

Tore Strand holder en annen klasse når det gjelder det fotballfaglige, og han er i motsetning til Pamer svært opptatt av profesjonell distanse til Brann. Hadde han vært død ville han snudd seg i graven hver gang Pamer sier "vi" om Brann. Når det er sagt, er det på sin plass å gi dagens Ballspark-panel litt kred for å være så aktiv som de er. De gjør seg mer sårbar for kritikk. Det er ikke sikkert at andre i lokalpressen nå og tidligere er mer oppdatert på norsk fotball, men det er langt enklere å tilsløre det når de kan skjule seg bak en pc. 

ostraume

Jeg vet ikke om dette innlegget har allverdens verdi, men kan poste det likevel: Jeg er en ivrig podcastlytter, og burde være midt i målgruppen for Ballspark. Men jeg føler ikke det er verdt tiden å høre på fjasingen til den gjengen. Jeg skulle ønske det var noe mer dybde, ikke er det gøy heller, det blir verken fugl eller fisk.

Dersom man vil ha fjas kan jeg dog anbefale That Peter Crouch podcast.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Skal det være podcast uten så mye dybde, foretrekker jeg Bernt Hulsker og de.
Tren på langskudd

Lasaron

Brann får flengende kritikk etter Vegard Forren-intervju hos Dan Riisnes.
Tren på langskudd

Gulløl

March 02, 2021, 11:40:45 AM #243 Last Edit: March 02, 2021, 12:03:06 PM by Gulløl
https://www.tv2.no/a/11988703/
Ikke en uke uten at noen blir krenket. Og der forsvant også hovedbudskapet om spilleavhengighet i bakgrunnen av bakgrunnen. Skal ikke se bort fra at Dan Riisnes er helt totalt uskyldig  men likevel blir hengt ut som en stor mannssjåvinist. Mulig at synderen er Ivar Hoff og at han hengte den opp der i 1979. Vi får se hva etterforskningen i media avdekker utover i uken.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

SKBCPH

Humor er en utdøende greie.. . Alt skal taes dønn seriøst, og tolkes i verste mening.
- Vi har den treneren vi har.

Nixon

Og der var det slutt på guttastemningen på kontoret til Riisnes. Gøy så lenge det varte, og en prestasjon at ikke Johannesen oppdaget det før nå. Hun er altså ikke mye rundt og snakker med sine ansatte på deres respektive kontorer...
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Selvsagt har hun visst det, og det har nok vært, og bør også være, litt takhøyde for guttastemning og humor.
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

March 02, 2021, 12:17:24 PM #247 Last Edit: March 02, 2021, 12:19:05 PM by Gulløl
Kontoret til Riisnes var det siste kontoret på Stadion det var guttastemning på, en epoke er slutt. Hans første kamp for Brann var i forhistorisk tid i 1989 da det også var fine utklippsbilder på innsiden av garderobeskapdørene.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

nero

March 02, 2021, 13:18:31 PM #248 Last Edit: March 02, 2021, 13:59:35 PM by nero
Ballspark er ganske tynn grøt, ja. Huseklepp er god, ja, jeg vil faktisk gå så langt som å si han er veldig god, men resten..
Doddos rolle er jo å være supporterklovn, og man kan jo på en måte si at han lever greit opp til den rollen, men Pamers flaue forsøk på morsomheter er virkelig ikke særlig imponerende. Og de endeløse internjokene er stort sett bare pinlige. Det verste er imidlertid mangelen på fagkunnskap som Pamer & Bøyum viser. Som nevnt av andre ovenfor, har de lite peiling på norsk fotball, noe som jo er mildt sagt vanskelig å forstå når de faktisk får lønn for å skrive om norsk fotball. Det har vist seg veldig tydelig når de har snakket om spillere som er/burde være aktuelle for Brann. Jeg synes man kunne forvente litt mer enn supportersynsing fra profesjonelle sportsjournalister, men det er dessverre normaltilstanden her på berget nå for tiden.

Men jeg hører jo på, jeg også.
Lions led by donkeys.

Corran

Eg la inn kommentar i Forren tråden i går ang den tskjorten og lurte på hvor lang tid det tok før det var en sak i media.
Ikke mange timene.
Men her tenker eg at noen i tv2 som utfører intervju bør se på hvor objektene sitter og blir intervjuet.
Dette spesielt nå i Corona tider hvor intervjuobjektene gjerne sitter hjemm og i disse tider hvor alle blir krenket av alt.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Bagatell, men det trengtes tydeligvis tre "journalister" å skrive den saken hos TV2.
Gå av.

Jose Arrogantio

Slik humor som sparker nedover og som virker eksluderende for mange burde ikke vises fram på noen vegg i klubbens lokaler. Og det er selvfølgelig ikke en bagatell når Brann støter samarbeidsklubber og spillere vi kanskje ønsker å knytte til oss om vi starter kvinnefotball.

krakra

Skulle hengt en t-skjorte som gjorde narr av Brann-supportere der, så hadde man fått sett skikkelig selvironi og tykk hud.

(Ironi)

Sitatet er faktisk veldig kvinnefiendtlig.

Gulløl

March 02, 2021, 22:03:05 PM #253 Last Edit: March 02, 2021, 22:08:41 PM by Gulløl
Quote from: Spelaren on March 02, 2021, 18:50:41 PMBagatell, men det trengtes tydeligvis tre "journalister" å skrive den saken hos TV2.
Og resten av journalistene var på Erna Solberg. To store saker på en dag.
Personlig vil hjelpe til og si unnskyld og unnskyld til alle berørte.

Dan Riisnes burde egentlig innkalt til pressekonferanse han også, betjent sine synder og sagt beklager han også.
Nå ruller "skandalen" mediaverden rundt.

,,Extrem peinlich" Trainer sorgt mit frauenfeindlichem Shirt für einen Skandal
https://www.mopo.de/sport/fussball/-extrem-peinlich--trainer-sorgt-mit-frauenfeindlichem-shirt-fuer-einen-skandal-38133150
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Selvsagt er det en bagatell. En humorskjorte med et gammelt, falskt Ivar Hoff-sitat som sannsynligvis ingen i Brann går og nikker anerkjennende til fra dag til dag.

En voksen, rasjonell tilnærming til problemstillingen hadde vært å tenke "hva har Brann sagt og gjort offentlig om damefotball siste årene? Kan det tenkes at denne skjorten henger der uten at det er en bevisst del av klubbens faktiske profil?". Men nei, vi lever i verdens teiteste tidsalder der det går sport i å "dunke" på ett eller annet så ofte man kan.
Gå av.

Jose Arrogantio

March 02, 2021, 22:52:43 PM #255 Last Edit: March 02, 2021, 23:04:31 PM by Jose Arrogantio
Quote from: Spelaren on March 02, 2021, 22:26:09 PMSelvsagt er det en bagatell. En humorskjorte med et gammelt, falskt Ivar Hoff-sitat som sannsynligvis ingen i Brann går og nikker anerkjennende til fra dag til dag.

En voksen, rasjonell tilnærming til problemstillingen hadde vært å tenke "hva har Brann sagt og gjort offentlig om damefotball siste årene? Kan det tenkes at denne skjorten henger der uten at det er en bevisst del av klubbens faktiske profil?". Men nei, vi lever i verdens teiteste tidsalder der det går sport i å "dunke" på ett eller annet så ofte man kan.

Brann har god historie med å si en ting utad ("vi skal satse på ungdommen", "vi skal være Norges mest åpne klubb" osv.) og handle i stikk motsatte retning. Så da er det ganske rasjonelt å ikke legge full vekt på hva de sier utad, men også se på hva som bokstavelig talt henger på veggene innad. Og det som henger på veggene er et nedlatende "sitat" rundt noe som er såpass betent at om Brann hadde et snev av bevissthet rundt emnet hadde det vært tatt ned for lengst. Når klubben i tillegg er den største norske klubben uten eget kvinnelag så ser det desto verre ut, uansett hva de sier.

Jose Arrogantio

Quote from: Gulløl on March 02, 2021, 22:03:05 PM
Quote from: Spelaren on March 02, 2021, 18:50:41 PMBagatell, men det trengtes tydeligvis tre "journalister" å skrive den saken hos TV2.
Og resten av journalistene var på Erna Solberg. To store saker på en dag.
Personlig vil hjelpe til og si unnskyld og unnskyld til alle berørte.

Dan Riisnes burde egentlig innkalt til pressekonferanse han også, betjent sine synder og sagt beklager han også.
Nå ruller "skandalen" mediaverden rundt.

,,Extrem peinlich" Trainer sorgt mit frauenfeindlichem Shirt für einen Skandal
https://www.mopo.de/sport/fussball/-extrem-peinlich--trainer-sorgt-mit-frauenfeindlichem-shirt-fuer-einen-skandal-38133150

At utenlandske medier tar det opp understreker vel at det ikke er en bagatellsak. I beste fall elendig PR fra en klubb som ikke henger med i tiden.

krakra

Quote from: Spelaren on March 02, 2021, 22:26:09 PMSelvsagt er det en bagatell. En humorskjorte med et gammelt, falskt Ivar Hoff-sitat som sannsynligvis ingen i Brann går og nikker anerkjennende til fra dag til dag.

En voksen, rasjonell tilnærming til problemstillingen hadde vært å tenke "hva har Brann sagt og gjort offentlig om damefotball siste årene? Kan det tenkes at denne skjorten henger der uten at det er en bevisst del av klubbens faktiske profil?". Men nei, vi lever i verdens teiteste tidsalder der det går sport i å "dunke" på ett eller annet så ofte man kan.
Ja, hva har Brann eeeegentlig gjort for damefotball de siste årene? Løst vurdert å starte et damelag, til høylytte protester fra deler av medlemsmassen, men aldri fulgt det opp? Hva mer? Hva er det Brann har sagt og gjort offentlig om damefotball de siste årene som gjør at man lett kan avfeie enhver mistanke om dårlige holdninger knyttet til kvinnelig toppfotball i klubben? Sånn egentlig? Hva hvis det hadde hengt en grov homofob eller rasistisk vits oppe på veggen til Vibeke Johannessen? Hadde det også vært en bagatell fordi Brann har gjort mye for homomiljøet og antirasisme?

Sitatet er ikke humoristisk og har aldri vært humoristisk. Det har tvert imot blitt brukt nettopp av kvinnehatere og motstandere av kvinnefotball for å devaluere og hetse kvinnelige fotballspillere.

Nixon

Quote from: Jose Arrogantio on March 02, 2021, 23:08:18 PMI beste fall elendig PR fra en klubb som ikke henger med i tiden.

Vel, det er ikke akkurat slik at dette hang i resepsjonen. Det var bortgjemt på et kontor som sikkert ikke blir mye frekventert av ledelsen. Selvsagt pinlig, men da mer for Riisnes enn for klubben etter min mening. Det blir litt søkt at dette liksom skal representere hva Brann står for. At Brann f.eks. ikke har et kvinnelag kan vanskelig settes i sammenheng med dette. Ironisk nok er mye av grunnen til det respekt for de to elitelagene som allerede finnes i byen.
Rød makt på Hansa

Jose Arrogantio

Quote from: Nixon on March 02, 2021, 23:52:50 PM
Quote from: Jose Arrogantio on March 02, 2021, 23:08:18 PMI beste fall elendig PR fra en klubb som ikke henger med i tiden.

Vel, det er ikke akkurat slik at dette hang i resepsjonen. Det var bortgjemt på et kontor som sikkert ikke blir mye frekventert av ledelsen. Selvsagt pinlig, men da mer for Riisnes enn for klubben etter min mening. Det blir litt søkt at dette liksom skal representere hva Brann står for. At Brann f.eks. ikke har et kvinnelag kan vanskelig settes i sammenheng med dette. Ironisk nok er mye av grunnen til det respekt for de to elitelagene som allerede finnes i byen.

Nei, men den var ikke mer bortgjemt enn at den havnet på nasjonal TV, og da burde man kunne forvente at klubben gjorde i hvert fall en sjekk på hva annet som eventuelt kan komme med. Det blir litt som hvis det hang en nakenplakat på veggen, noen burde sett det før det kom på nasjonal TV.

Lasaron

Slik jeg leser Krakra og Jose sine siste innlegg, så er kvinnefotball ganske utenkelig i Brann under dagens ledelse. Da mener jeg ledelse i ganske brei forstand. For det er neppe bare Dan Riisnes som har sett den skriften på veggen. Det er sikkert noen som har pekt og sagt "hø-hø-hø, hehe!" og dratt en eller annen oppfølgingsvits. Av dagens ansatte. Det vedder jeg en tier på.

Det Spelaren sier om tidsalderen er relevant, og slike saker sender ofte folk i en av to grøfter. Den ene er de som syns Brann sin reaksjon så langt er alt for lite. Den andre er de som alt for raskt "skriker" om krenking, bu-huu, skal ingenting være lov lenger etc. (Jeg havner av og til i den andre). Nå har vi sjansen til å roe ned her, og ikke sitte oss fast i noen av grøftene. Jeg foreslår at vi lar det bli med dette, og sier oss ferdig med saken nå.
Tren på langskudd

Gulløl

March 03, 2021, 13:08:46 PM #261 Last Edit: March 03, 2021, 13:14:16 PM by Gulløl
Det er to ganger Brann virkelig har fått stor oppmerksomhet ute i verden. Første gang var det latex drakten som rullet i media verden rundt.
https://www.bt.no/sport/i/Adlmez/brann-draktene-latterliggjoeres-i-utlandet

Nå er den sjokkerende "EN NORSK KLUBB RYSTET AV EN SEXISTISK KONTROVERS", for å ta et eksempel av mange, denne fra Frankrike.
https://rmcsport.bfmtv.com/football/football-un-club-norvegien-secoue-par-une-polemique-sexiste_AV-202103030173.html

La oss håpe at Brann en gang blir verdensberømt for prestasjonene på fotballbanen ;)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

SKBCPH

Quote from: Gulløl on March 03, 2021, 13:08:46 PMDet er to ganger Brann virkelig har fått stor oppmerksomhet ute i verden. Første gang var det lateksdrakten som rullet i media verden rundt. Nå er den sjokkerende "EN NORSK KLUBB RYSTET AV EN SEXISTISK KONTROVERS" for å ta et eksempel fra Frankrike.

https://rmcsport.bfmtv.com/football/football-un-club-norvegien-secoue-par-une-polemique-sexiste_AV-202103030173.html

La oss håpe at Brann en gang blir verdensberømt for prestasjonene på fotballbanen ;)

Det fair play-målet mot LSK hadde vel også en liten turné på verdensveven. :)
- Vi har den treneren vi har.

Nixon

Quote from: Lasaron on March 03, 2021, 09:47:36 AMSlik jeg leser Krakra og Jose sine siste innlegg, så er kvinnefotball ganske utenkelig i Brann under dagens ledelse.

Hva tilsier at det er ganske utenkelig?
Rød makt på Hansa

krakra

Jeg sier ikke at det er utenkelig, men Brann er ikke en foregangsklubb for kvinnefotballen. Så jeg syns ikke våre offentlige ord og handlinger i noen særlig grad demmer opp for kvinnefiendtlig "humor" på våre kontorer.
Men Brann har jo sagt at dette ikke skal skje, beklaget og fjernet drakta, så da bør vel klubben "tilgis".

Når det gjelder dårlige holdninger, så er kanskje en del av holdningsproblemet nettopp at dette blir sett på som humor? Det er jo en holdning som mange kvinnelige fotballspillere møter jevnlig. De blir fortsatt utsatt for både sjikane og latterliggjøring. Det burde vært lett å forstå at de ikke syns det er så morsomt? Budskapet er jo rimelig grovt, og man hadde aldri akseptert at en "vits" med like grovt rasistisk innhold hadde hengt inne på Stadion, hadde man?

Nixon

At Brann ikke er en foregangsklubb er klart. Selv om det er ulike årsaker til det, og ikke bare at de ikke har lyst.

Når det gjelder kvinnefiendtlig humor versur rasistisk humor, så er det i min verden ikke helt samme alvorlighetsgrad. Ikke at det ene er bra, men det andre er verre. Jeg syns kanskje at en sterkere offentlig reprimande til Riisnes hadde vært på sin plass, men straff? Det er i alle fall ikke noe oppsigelsesgrunn.
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Quote from: krakra on March 03, 2021, 13:23:56 PMJeg sier ikke at det er utenkelig, men Brann er ikke en foregangsklubb for kvinnefotballen. Så jeg syns ikke våre offentlige ord og handlinger i noen særlig grad demmer opp for kvinnefiendtlig "humor" på våre kontorer.
Men Brann har jo sagt at dette ikke skal skje, beklaget og fjernet drakta, så da bør vel klubben "tilgis".

Når det gjelder dårlige holdninger, så er kanskje en del av holdningsproblemet nettopp at dette blir sett på som humor? Det er jo en holdning som mange kvinnelige fotballspillere møter jevnlig. De blir fortsatt utsatt for både sjikane og latterliggjøring. Det burde vært lett å forstå at de ikke syns det er så morsomt? Budskapet er jo rimelig grovt, og man hadde aldri akseptert at en "vits" med like grovt rasistisk innhold hadde hengt inne på Stadion, hadde man?

Man er født med den humoren man har, og liker ikke å anklage andre for å ha dårlig/feil humor.

Men har man en litt mørkt og politisk ukorrekt humor bør man selvsagt trø varsomt og være diskré. Prøve å holde det til sfæren der det er passende, i dette tilfellet "guttastemning-kontoret" til Dan (når det ikke er kuliss for nasjonal TV).
- Vi har den treneren vi har.

Corran

Eg lo når eg så den.
Men vil påstå eg ikkje e kvinnefiendtlig eller motstander av kvinnefotball.

Det som helt sikkert har skjedd her er at en eller annen har laget den på spøk den gangen det var en eller annen som sa dette. Det er vel Hoff som ble beskyldt for det, men han nekter for det.
Så ble den hengt opp på et kontor hos han som fikk den sammen med andre drakter og har hengt der siden sammen med de andre draktene.
Risnes er gjerne ikke opphavmannen for tskjorten eller er den som har hengt den oppd a den sikkert er fra før hans tid så å henge ham ut offentlig er feil.
Om det skal deles ut kritikk her så er det for at ingen har tatt den ned på alle disse årene.
Personlig synes eg at det var ganske klart at VJ ble flau over dette og beklaget som hun burde og så er vi ferdig med den saken.
Denne saken sier ingenting om Brann som klubb eller deres ansattes syn på kvinnefotball. Å dra det inn i dette er bare tåpelig.

Eg må si eg e vel så betenkt over TV2 som gjør masse intervjuer over Teams og da ikke sjekker hva som synes i streamen til de som blir intervjuet. En burde jo ha lært at det er mye rart som skjer på teams/zoom og når en tester oppkobling o.l. før intervju så burde en fra TV2 fange opp slikt. Kunne jo vært bilder av en karakter som ikke passer i et barnevennlig program eller annet som kan støte folk. Her mener jeg media har et lite ansvar og. I denne saken så var det da en gammel tskjorte som tok alt fokus vekk fra en veldig alvorlig og viktig sak
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

March 03, 2021, 19:57:02 PM #268 Last Edit: March 03, 2021, 23:36:24 PM by gladiporno
Quote from: Gulløl on March 02, 2021, 12:17:24 PMKontoret til Riisnes var det siste kontoret på Stadion det var guttastemning på, en epoke er slutt. Hans første kamp for Brann var i forhistorisk tid i 1989 da det også var fine utklippsbilder på innsiden av garderobeskapdørene.

Dan Riisnes' første obligatoriske kamp for Brann var i 1983. Siden han er oppflasket i klubben var hans første møte med klubben mye lenger før.

Nå er kontorbygget på Stadion av nyere dato (2008?). Jeg vet ikke om Riisnes har hatt samme kontor siden den gang. Hvis det er tilfelle, er det trolig han som hang opp alle draktene.

Gulløl

Quote from: gladiporno on March 03, 2021, 19:57:02 PMDan Riisnes' første obligatoriske kamp for Brann var i 1983.
Og med Arve Mokkelbost som trener. Mulig mannen som kalte det å være bergenser "en diagnose" har gitt Riisnes dårligere holdninger  ;)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Litt "morsom" sak i Ballspark-forumet. Randa, musikkanmelder i BT og ihuga Brann-supporter, hudfletter fotballekspertisen i sin egen avis for å være bevisstløs i Branns strukturelle problemer. I praksis kaller dem faglig ubrukelig. Tipper det er god stemning på MCB i dag.

esp123

Men han treffer spikeren så til de grader. Spot on.

krakra

Han bommer på hvem som spilte midtbane med Barmen da, men han har jo rett. Og dette har jeg jo påpekt tidligere. Når man slår en feilpasning 80 meter unna eget mål, så skal ikke dette føre til en stor sjanse i mot. Når man header motstanders innlegg til en motspiller, 60 meter fra mål, så skal det ikke gi en stor sjanse i mot.

"Vi blir knallhardt straffet for personlige feil" er gjengangere uten at noen tilsynelatende spørs seg hvorfor vi blir så hardt straffet for disse feilene.

Nixon

Ja, det var flere som undret seg over den tomme midtbanen i kritiske øyeblikk under kampen mot Molde. Men er det dette noe av de letteste å justere? Jeg kan forstå at offensiv samhandling kan være vanskelig å sette, men en defensiv struktur er vel det alle trenere starter med?
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Nixon on May 18, 2021, 11:39:29 AMJa, det var flere som undret seg over den tomme midtbanen i kritiske øyeblikk under kampen mot Molde. Men er det dette noe av de letteste å justere? Jeg kan forstå at offensiv samhandling kan være vanskelig å sette, men en defensiv struktur er vel det alle trenere starter med?

I den grad noe er lett i fotball så er defensiv organisering noe av det letteste å justere. Jeg har dessverre ikke orket å se baklengsmålene en gang til, men mitt inntrykk er at manglende offensiv markering har vært en gjenganger i Kåres Brann allerede fra starten av. Spillere rundt ballfører plasserer seg i feile rom slik at man er pretty much fucked ved brudd i ugunstige posisjoner. Brann tømmer midtbanen for ofte, og noen ganger er begge sidebackene oppe samtidig. Slik forsvarer man seg ikke med mindre man er god for 3-4 mål i hver kamp. Nå har Kåre vært Brann-trener i ett år, så dette burde vært på plass. Han kan heller ikke gjemme seg bak "mange nye spillere"-unnskyldning da dette er selvvalgt. Brann kunne fint kjørt ungdomslinjen (som for øvrig ikke er spesielt oppsiktsvekkende sammenlignet med andre eliteserieklubber) sin og likevel beholdt et par av de etablerte som er forsvunnet.

Vedrørende Randas angrep mot Pamer & co, som diskusjonen opprinnelig handler om, så er det ikke første gang det skjer. Han har klagd på dem på Twitter flere ganger. Det er litt oppsiksvekkende da de har samme arbeidsgiver. Tipper BT-ledelsen ikke er helt happy med det siden det undergraver kompetansen til hele sportsredaksjonen. Samtidig er dette en bevisst linje som de har valgt da de byttet ut Tore Strand med supporterrepresentanten Anders Pamer som sportskommentator. For øvrig er jeg mer skuffet over at Huseklepp ikke har snakket mer om Branns defensive struktur, og dens mangler. Hans kommentarer går ofte på enekeltspilleres valg, og mindre på det lagtaktiske.

nero

Spikeren på hodet fra Randa. BTs folk har rett og slett ikke noe særlig peiling på fotball, de ligger på nivå med den jevne supporteren. Man bør kunne forvente bittelitt mer av folk som faktisk får lønn for å skrive om Brann.
Lions led by donkeys.

Corran

Quote from: Nixon on May 18, 2021, 11:39:29 AMJa, det var flere som undret seg over den tomme midtbanen i kritiske øyeblikk under kampen mot Molde. Men er det dette noe av de letteste å justere? Jeg kan forstå at offensiv samhandling kan være vanskelig å sette, men en defensiv struktur er vel det alle trenere starter med?
KI forklarte jo problemet. For manga spiller som samler seg for tett og småspiller
Noe de ikke skal gjøre da resultatet blir at de blir tatt i ubalanse
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Det grelleste eksemplet fra Molde-kampen var innkastet Molde hadde på høyde med egen 16-meter. Allerede i det kastet går er fem Brann-spillere passert, og nr 6 nikker upresset til Eikrem, som lar ballen sprette én gang før han druser avgårde en lekkerbisken av en pasning. Det så ut som Molde spilte mot to forskjellige femmer-lag som tilfeldigvis deler keeper.
Gå av.

krakra

Quote from: Corran on May 18, 2021, 21:05:44 PM
Quote from: Nixon on May 18, 2021, 11:39:29 AMJa, det var flere som undret seg over den tomme midtbanen i kritiske øyeblikk under kampen mot Molde. Men er det dette noe av de letteste å justere? Jeg kan forstå at offensiv samhandling kan være vanskelig å sette, men en defensiv struktur er vel det alle trenere starter med?
KI forklarte jo problemet. For manga spiller som samler seg for tett og småspiller
Noe de ikke skal gjøre da resultatet blir at de blir tatt i ubalanse

Og skylden for det skyver han over på det gamle regimet
https://www.bt.no/fotball/i/QmGm5R/ingebrigtsen-avviser-krise-grep-etter-tapene-jeg-har-ikke-noe-alter

Når du har vært trener i snart et år, og 20 kamper, så blir det litt ynkelig å gi forgjengeren skylden for den manglende strukturen i laget. Er det noe galt med dagens Brann som KI ikke skyver tilbake til LAN?

Nixon

Tenkte på det samme da jeg leste det. Uansett hva trønderen oppdaget da han tok over i fjor, så burde det vært fikset til seriestart i år.
Rød makt på Hansa

Spelaren

https://www.nrk.no/sport/ingebrigtsen-etter-branns-krisestart_-_-vi-har-ei-mental-utfordring-1.15499829

Lignende i NRK.
"Men slik er fotballen, dette må vi kunne handtere, seier Ingebrigtsen, som meiner at rota til problemet ligg eit par år tilbake i tid."

Man kan diskutere røtter og årsaker - men når skal det gå an å forvente en framgang? Etter 25 kamper? 30? Andreåret i OBOS?
Gå av.

Lasaron

De må ha en god poengperiode, med dårlig selvtillit. Slik kan de få god selvtillit og fortsette med å plukke poeng.
Tren på langskudd

Lasaron

Veldig mye Brann i VG for tiden. Hva skjer?
Tren på langskudd

Gulløl

Quote from: Lasaron on May 26, 2021, 09:22:49 AMVeldig mye Brann i VG for tiden. Hva skjer?
Kanskje de i Osjlo allerede lukter krise i Bergen by og Brann, nedrykk og blod. Selv om det er 25 kamper igjen .........
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Samme grunn som at Brann ofte får attraktive (for TV-selskapene) sendetidspunkter på kampene.
Ren matematikk.
Rød makt på Hansa

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Anders Pamer skriver om alarmen som snart bør gå av på Kniksens Plass om Branns dårlige form fortsetter (abo-sak).

"Fem strake tap er uhørt. Uansett hvor sterk motstanden har vært, uansett om skader har rammet laget, uansett om Brann er i en oppbyggingsfase etter gamle synder", skriver han, og fortsetter om at dette faktisk er rekordsvakt, samtidig som han nyanserer litt rundt situasjonen klubben er i. Men Kåre er ingen ny trener lenger, og har faktisk hatt mer enn nok tid til at fem tap på rad innledningsvis er skuffende. Deretter fortsetter han med spekulasjoner om hva som kan skje dersom tapene fortsetter å komme, og stiller spørsmål ved hvor mange tap Brann kan leve med.
Styr unna kommentarfeltet.
Gå av.

Falkman

Quote from: Spelaren on May 27, 2021, 09:36:01 AMAnders Pamer skriver om alarmen som snart bør gå av på Kniksens Plass om Branns dårlige form fortsetter (abo-sak).

"Fem strake tap er uhørt. Uansett hvor sterk motstanden har vært, uansett om skader har rammet laget, uansett om Brann er i en oppbyggingsfase etter gamle synder", skriver han, og fortsetter om at dette faktisk er rekordsvakt, samtidig som han nyanserer litt rundt situasjonen klubben er i. Men Kåre er ingen ny trener lenger, og har faktisk hatt mer enn nok tid til at fem tap på rad innledningsvis er skuffende. Deretter fortsetter han med spekulasjoner om hva som kan skje dersom tapene fortsetter å komme, og stiller spørsmål ved hvor mange tap Brann kan leve med.
Styr unna kommentarfeltet.

Balansert og nøkternt av Pamer, det der. Gir de to neste kampene mindre enn 3 poeng kan jeg ikke forså noe annet enn at Ingebrigtsen henger i en syltynn tråd.

opplett

Ser ut som Brann skal publisere en videoserie med glimt fra innsiden. Håper det blir bra.

https://www.brann.no/nyheter/bli-med-pa-innsiden-av-brann--i-samarbeid-med-telia
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Corran

Quote from: opplett on June 06, 2021, 14:31:56 PMSer ut som Brann skal publisere en videoserie med glimt fra innsiden. Håper det blir bra.

https://www.brann.no/nyheter/bli-med-pa-innsiden-av-brann--i-samarbeid-med-telia
Litt småartig det klippet som lå der. KI ønsker Taylor lykke til i EM og en spiller sier Win It korpå KI sier nei da kommer han tilbake for seint ;-)
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Gå av.

Finfin respons

Quote from: Spelaren on June 06, 2021, 22:30:47 PMhttps://www.nrk.no/sport/lagbildene-som-far-refs_-ser-du-hva-som-er-_feil_-her_-1.15508966

Branns lagbilde fra i fjor er "perfekt" :) .

Dette var en klasseartikkel. Les og bli klok. Gauseth er jo en type, men i dette tilfellet ikke en idiot.

Plakater er tingen. Ikke disse digitale bildene nå til dags.
Gutterommet på 90-tallet var proppet med fotballplakater fra Boingklubben. Garry Mabutt og sånt.

Og i 2009 fikk jeg en brun konvolutt tilsendt meg fra en venn. Til  kontoret mitt i militæret, i nord.
Meget spesielt. En plakat fra 1995. Midtsiden i Bladet Fotball. Årets mest sexy spiller: Gunnar Aase (Viking).

Jeg hengte den opp på korktavlen. Initiativet var bare for bra.
Kanskje.

Lasaron

Quote from: Finfin respons on June 09, 2021, 21:19:12 PM
Quote from: Spelaren on June 06, 2021, 22:30:47 PMhttps://www.nrk.no/sport/lagbildene-som-far-refs_-ser-du-hva-som-er-_feil_-her_-1.15508966

Branns lagbilde fra i fjor er "perfekt" :) .

Dette var en klasseartikkel. Les og bli klok. Gauseth er jo en type, men i dette tilfellet ikke en idiot.

Plakater er tingen. Ikke disse digitale bildene nå til dags.
Gutterommet på 90-tallet var proppet med fotballplakater fra Boingklubben. Garry Mabutt og sånt.

Og i 2009 fikk jeg en brun konvolutt tilsendt meg fra en venn. Til  kontoret mitt i militæret, i nord.
Meget spesielt. En plakat fra 1995. Midtsiden i Bladet Fotball. Årets mest sexy spiller: Gunnar Aase (Viking).

Jeg hengte den opp på korktavlen. Initiativet var bare for bra.

LOL
Tren på langskudd

Spelaren

Bladet Fotball beskrev Rosenborg som "et hestehode foran" Brann i en artikkel ifm seriestart 1994.
Gå av.

Lasaron

BA kjører sak på at Jon Helge Tveita er langt bak i køen. I saken kommer nok et eksempel på et helt opplagt oppfølgingsspørsmål som ikke blir stilt. KI sier nemlig at Tveita, som stort sett har spilt høyreback, bare blir vurdert som ving. Hvorfor? Se, det blir ikke spurt om. Rart.
Tren på langskudd

Gulløl

Quote from: Lasaron on June 16, 2021, 18:14:38 PMBA kjører sak på at Jon Helge Tveita er langt bak i køen. I saken kommer nok et eksempel på et helt opplagt oppfølgingsspørsmål som ikke blir stilt. KI sier nemlig at Tveita, som stort sett har spilt høyreback, bare blir vurdert som ving. Hvorfor? Se, det blir ikke spurt om. Rart.
Ble vel påpekt før seriestart også at han skal være ving. Kanskje spilleren selv ønsker å rendyrkes i den rollen også ?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

esp123

Quote from: Lasaron on June 16, 2021, 18:14:38 PMBA kjører sak på at Jon Helge Tveita er langt bak i køen. I saken kommer nok et eksempel på et helt opplagt oppfølgingsspørsmål som ikke blir stilt. KI sier nemlig at Tveita, som stort sett har spilt høyreback, bare blir vurdert som ving. Hvorfor? Se, det blir ikke spurt om. Rart.
Kan være fordi Tveita har vært helt grusom de gangene han har fått sjansen. Både ifjor høst og mot Molde denne sesongen.

Corran

Finner ikke hvor det ble sagt men mener at Tveita uttalte at han ville spille ving
Så kanskje han har bedt om å bli satset på back og ikke ving?

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Brann får halvpussig mye oppmerksomhet i nrk og vg for tiden. Ikke feil, det.
Tren på langskudd

gladiporno

Litt interessant "problemstilling" som kan dukke opp fra og med neste sesong. Nå er det slik at spillere som er fylt 15 år kan inngå profesjonell kontrakt med en eliteserieklubb så sant foreldrene godkjenner dette. Enhver spiller i Brann som har profesjonell kontrakt med klubben er per definisjon aktuell for eliteseriespill, og kan meldes inn på A-listen fortløpende gjennom hele sesongen. I så tilfelle betyr det at de 15-åringene som eventuelt skriver kontrakt med Brann i 2022 kan tjene på at konkurrentene sine på A-laget blir snakket ned av pressen da det _kan_ øke sjansen deres for å spille på A-laget.

Noa Pamer fyller 15 år i 2022.

Nixon

Kanskje mer søkt enn interessant. Men akkurat som da Knut Langeland i sin tid måtte tre til side på grunn av familierelasjoner, blir det denne gangen heller sannsynligvis dette ikke noe problem dersom unge Pamer nærmer seg A-laget.

Men har en trener i Brann noen gang tatt hensyn til hvem som blir snakket ned av pressen?
Rød makt på Hansa

gladiporno

October 08, 2021, 10:10:21 AM #301 Last Edit: October 08, 2021, 10:14:19 AM by gladiporno
Quote from: Nixon on October 08, 2021, 09:52:58 AMKanskje mer søkt enn interessant. Men akkurat som da Knut Langeland i sin tid måtte tre til side på grunn av familierelasjoner, blir det denne gangen heller sannsynligvis dette ikke noe problem dersom unge Pamer nærmer seg A-laget.

Men har en trener i Brann noen gang tatt hensyn til hvem som blir snakket ned av pressen?

Gorm Natlandsmyr mente i sin tid at det sportslige apparatet i Brann påvirkes av omgivelsene. Fotball er ikke eksakt vitenskap, hvis enkelte spillere slaktes av media og andre nok ganger, så er det langt fra umulig at trener og sportssjef lar seg påvirke. 

Nå var innlegget mitt ment som en spøk og lite relevant i 2022. Først og fremst fordi at vi neppe kommer til å oppleve en 15-åring spille eliteseriefotball (eller 1. div) for Brann med det første. Verken han eller noen andre i den svært talentfulle G14-gruppen kommer til å bli aktuell for Branns A-stall før tidligst 2023. Når den tid kommer, mener jeg Pamer senior må tre til side hvis sønnen er en av de som potensiell kan havne på A-laget. Han bør ikke skrive børskarakterer for konkurrentene til sønnen.

osoerli

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Gulløl

October 08, 2021, 10:24:34 AM #303 Last Edit: October 08, 2021, 10:31:03 AM by Gulløl
Går vel greit for Anders Pamer om han blir flyttet internt i sportsredaksjonen og dekker f eks fotballgolf, langrenn og synkronsvømming. Kjærringbæring er også en sport som burde fått mer mediadekning. For ikke å snakke om ridestevne for kjepphest som har blitt en stor sport i Finland som også burde kommet frem i medialyset her lokalt.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

October 08, 2021, 10:33:31 AM #304 Last Edit: October 08, 2021, 10:35:11 AM by gladiporno
Quote from: osoerli on October 08, 2021, 10:16:43 AMEr Noa Pamer god?

Han har en tendens til å være skadet eller på benken de gangene jeg har sett G14-laget, men jeg har sett ham et par ganger, og foreløpig vil jeg verken si at han er spesielt god eller dårlig. Han er en typisk targetspiss og profiterer veldig på størrelsen sin. På dette nivået regnes han som veldig sterk, så blir spørsmålet hvordan det stiller seg når konkurrentene vokser seg til. Tidvis har han vist gode avslutningsferdigheter, og scorer en hel del mål, men jeg har også sett grove bommer. Det jeg er mest usikker på, er den tekniske ferdigheten. Tidvis virker han litt keitete, men det var i høyeste grad Aune Heggebø også da han var i denne alderen. Jeg har lyst å se mer av Pamer (ikke senior) før jeg sier mer. Men per dags dato virker han mer lovende enn det Heggebø var som 15-16-åring, uten at det sier så meget.

Mine favoritter på G14-laget per nå er Tobias Børtveit, Jesper Eikrem og David Steinegger. For en artist Børtveit er! Filip Jensen Wassberg er naturlig nok også veldig spennende. Men greien med aldersbestemt fotball er at det kan være helt andre spillere som skinner neste sesong.

Lasaron

Jeg har nettopp sett et klipp der BAs kommentator av målene mot Sarpsborg er med. Men hvorfor har de egen kommentator på kamper som går på Eurosport? Eller er det en slags radiosending? Og hvem kommenterer?
Tren på langskudd

Spelaren

Styrelederens kommentar etter det dødspinlige nedrykket vårt er en av de verre medieopptredener klubben har hatt. Man kan tillate seg å være flåsete når klubben leverer - dette derimot, viser bare hvor dårlig det står til.
Gå av.

Kagain

Jeg tror det var noen andre som nevnte noe om dette tidligere, men jeg har altså akkurat unnagjort første sesong av "Sunderland till I Die". Veldig interessant serie, og det er hårreisende mange paralleller til Brann. De har også nettopp rykket ned, har ikke penger til forsterkninger, har byttet en del trenere det siste og så videre. Brannfansen har alltid sett på seg som blant de beste i Norge, og klubben er en av de største i Norge.

Jeg tenker at en serie ala dette om Brann hadde vært spesielt interessant. Jeg vet at det har vært en serie om Mjøndalen, men med all respekt å melde så tror jeg det hadde vært mye mer spennende med en slik serien om Brann. Tittelen har man allerede: "Du kan få min gamle branndrakt når eg dør".

La oss bare håpe at det ikke går med Brann som det gikk med Sunderland og at de rykker ned på slutten av denne sesongen...

Corran

Brann har endret logoen sin til gult og blå på alle sosiale medier til støtte for Ukraina
https://www.ba.no/brann-endret-logoen-og-na-blir-de-hyllet/s/5-8-1832719

Så grusom ut men et godt tiltak som jeg støttet fult ut
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Fin gest. Uheldig at det er klubbfargene til Jerv.

Corran

Quote from: krakra on February 26, 2022, 17:35:34 PMFin gest. Uheldig at det er klubbfargene til Jerv.
Eg tenkte fyllingen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Giles

Ja, ja, poenget er visst at Brann hylles. Uendelig lei av alt som hylles!!!

Corran

Nei poenget var ikke at de hylles, men at de markerer
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Finfin respons

Årets andre- eller tredje drakter i de fargene, kanskje?

Jeg liker ikke markeringsbølgen i fotballen. Men i motsetning til noen, så synes jeg logoen var stilig fra et grafisk perspektiv. Så får det heller være at den også var hipp, kul, trendy (og inn i tiden).

Det som er, er at til enhver tid er det kriger og stridigheter og ufred på denne kloden. Skal vi ta stilling til alle disse konfliktene i fredens navn? Hva med Eritrea vs Etiopia? Sudan? Hva med opprørskampene mot diktatorene i [sett inn land her]? Hva med Brannlogoen kledd i Libya sitt flagg, i anledning Norge sin uprovoserte og moralsk dypt problematiske  angrepskrig med bombefly i 2012? Hvor mange menneskeliv drepte DU, du som stemte på de politikerne som sendte disse bombeflyene på sine morderoppdrag? Veien til hykleriet er farlig kort.

I stedet for å markere støtte til fred, så burde man spille fotball. Fotball er nemlig fred, dvs sunn kappestrid og tevling, endog på tvers av kulturer og nasjoner. Fotballkulturen ER en fredsbevegelse per definisjon. Den er et eksempel til etterfølgelse for alle andre samfunnsområder. Og alle disse markeringene med moralsk tilsnitt er faktisk med på å undertrykke dette, når man åpner for det politiske landskapet inne på arenaen.

Konklusjonen min må da bli:
Gi Rasmussen blå&gult kort!
Kanskje.

Corran

Mye å ta tak i men skal ikke dra i gang for mye her.
Jeg er mot for mye markeringer, men enkelte ganger så er det på sin plass.
Personlig mener jeg at dette er en av de gangene nå når et europeisk land er angrepet av et annet.
Striden nå kan påvirke oss direkte på mange måter så her mener jeg det er riktig (ikke bare pga at det påvirker oss direkte)

Og når det gjelder fotballen som fredsbevegelse så har jo nettopp Putin brukt fotballen for å vaske sitt image tidligere så det blir bare å bruke fotballen tilbake mot ham
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Giles

Quote from: Corran on February 27, 2022, 11:49:45 AMNei poenget var ikke at de hylles, men at de markerer
Skjønte det, men setningen var likevel»Brann hylles»

Corran

Quote from: Giles on February 27, 2022, 17:44:42 PM
Quote from: Corran on February 27, 2022, 11:49:45 AMNei poenget var ikke at de hylles, men at de markerer
Skjønte det, men setningen var likevel»Brann hylles»
Ja eg og så det i overskriften/linken men i artikkel var det lite om hylling
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

April 21, 2022, 08:23:47 AM #317 Last Edit: April 21, 2022, 08:25:51 AM by Superjack
https://www.bt.no/fotball/i/9K4Vdl/nrk-profil-om-brann-damenes-stoette-aldri-opplevd-noe-liknende

Kort, Brann damene får stor støtte og i kampen mot RBK var det over 1100 personer til stede.
300 flere enn resten av runden til sammen.

Dette er veldig hyggelig. Både for damelaget og ikke minst så viser Brannsupporterene seg fra en meget god side.

5. Juni er det Brann mot Vif på Stadion og det oppfordres til å ta den skandinaviske rekorden i damefotball! Får vi over 4000 på den kampen?

Det er en bykamp mot Trondheim og RBK som prøver å ta rekorden uken etter.

Jeg vil gå om jeg er i byen.
Brannsupporter.

Zolkan

Skandinavisk rekord? Hammarby damer hadde vel over 18000 i en kamp mot Aik

Superjack

Quote from: Zolkan on April 21, 2022, 10:12:40 AMSkandinavisk rekord? Hammarby damer hadde vel over 18000 i en kamp mot Aik

Takk for oppdatert info
Da er info i Bt ukorrekt. 18000 er vanskelig å få til på Stadion.
Brannsupporter.

Zolkan

Tror de får sikte seg inn på norsk rekord

esp123

Fyller de Stadion lar det seg høre. Jeg tror det er mulig, spesielt hvis de kvalifiserer seg til CL og Brann kjører hype.

Lasaron

Jeg blir ikke sånn wow imponert av eksperten Amankwah. Etter cup-exiten mot KFUM sa han at det ikke var noe som tilsa at Brann var i nærheten av et opprykk. Nå er han kjempeimponert, og sikker på opprykk. Men står for kritikken i mars.

Vel, Brann hadde de samme spillerne, som man ikke trengte være ekspert for å vite at var god nok til opprykk.

Og når han skryter av Nagel, så unnlater han å nevne Dyngeland, som kanskje er den beste keeperen vi har hatt på svært lenge.

https://www.ba.no/slaktet-horneland-for-sesongen-dette-sier-han-na/s/5-8-1913414
Tren på langskudd

Superjack

June 01, 2022, 08:26:46 AM #323 Last Edit: June 01, 2022, 08:29:25 AM by Superjack
Ikke så mange "eksperter" som faktisk følger fotballen tett, gjør grovjobben og holder seg oppdatert. Så mye utover å lese artikler på nett og høydepunkter i kamper.

Tviler på at de ser og følger med fotball i 37,5 timer uken mange av disse ekspertene som uttaler seg i øst og vest. Og med å følge med så mener jeg ikke se mye fotball fra utlandet på TV, men faktisk snakke med, se treninger, se hele kamper fra norsk Obos og ES osv.

Ellers er det vel eksperter i forhold til fotball som i forhold til andre eksperter på andre forhold. Underholdning trumfer kunnskap.
Trump eksperter
CovidEksperter
Russlandeksperter
+++

Drillo var en fotballekspert

Brannsupporter.

krakra

Det var da mange som ikke hadde troen etter KFUM-kampen, men han kunne kanskje erkjent litt feil. Stusser og på denne.

"- Nå er bildet et helt annet. I innledningen lugget det litt, men så klarte de å vippe de jevne kampene i deres favør. Da har det løsnet. Nå har de så mye selvtillit at de virker helt ustoppelige, sier Amankwah."

Vi har ikke vippet noen jevne kamper i vår favør. De to jevne kampene vi har spilt har endt uavgjort. I de andre har vi vært klart best, selv om seiersmålet mot Skeid kom sent.

Lasaron

Ja, det så ikke lyst ut etter KFUM-cupen. Men en ekspert skal liksom ha litt mer å komme med enn mannen i gata.
Tren på langskudd

Corran

Som eg sa når han gikk fra spiller til å bli ekspert på 24 timer. Det skal ikke mye til for å bli ekspert.
Et en jobber med en PC gjør en ikke til IT ekspert og å være spiller gjør en ikke til ekspert.
Samme i litt mindre grad med trenere. Noen kan nok være eksperter, men noen er jo mislykkede trenere eller trenere som står for kun en stil og kan bare den og så skal de sitte og være eksperter og fortelle alt som er feil med et lag.
Og når de kommer inn igjen som trenere så går de på trynet så det synger
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Høres ut som du beskriver Drillo på slutten der.
Tren på langskudd

SeLyren

Synes Grønner er fin å høre på, i BA podden.

gladiporno

June 03, 2022, 12:48:52 PM #329 Last Edit: June 03, 2022, 12:51:30 PM by gladiporno
Anders Pamer skryter med jevne mellomrom av sin dype innsikt i de prosessene som har foregått i overgangsakene til Brann. På bakgrunn av dette påsto han i forrige pod at i forbindelse med Sivert Heltne Nilsen sin retur til Brann, så signerte Nagel Jacobsen på kontrakten, men at det var Ingebrigtsen som kjørte hele prosessen frem til han fikk sparken.

Mine kilder i Brann kunne fortelle en annen historie:

Heltne Nilsen var skeptisk til en retur til Brann, mye pga Kåre, men at det var Nagel Jacobsen som overbeviste Heltne om å komme tilbake. Sitat: "Ingen Sivert uten Nagel".

Jeg kjenner naturlig nok ikke til sannheten, men vet to ting:

1) Pamer har påstått ting han ikke vet noe særlig om, kunnskapen er gjerne basert på det 1-2 personer forteller ham jfr.  Ordagic-skaden, andre skader, konspirasjonsteorien rundt avgangen til Geddi og Biggen osv.

 2) Blant flere ansatte i Brann er Ander Pamer den journalisten/kommentatoren de opplever som er versting når det gjelder det å påstå halvsannheter, selektering i informasjon (fjerne den delen av informasjonen de har fått som ikke passer inn i narrativet) og generelt lite orientert om regelverket til NFF og lokalfotballen utover Branns A-lag.

For øvrig: I den pågående krangelen/debatten på Ballspark-forumet er jeg enig med Pamer i at det er prematurt å bedømme Nagel sin innsats som sportssjef.

Superjack

Bt sin spillerbørs er den tristeste som finnes. Null variasjon i karaktersetting. 4-5-6-7. Og det en dag der Brann spiller den morsomste kampen i manns minne.
Brannsupporter.

Falkman

Quote from: Superjack on June 30, 2022, 21:46:23 PMBt sin spillerbørs er den tristeste som finnes. Null variasjon i karaktersetting. 4-5-6-7. Og det en dag der Brann spiller den morsomste kampen i manns minne.

Ikke noe å bry seg om den børsen der, når for eksempel kampen i dag, eller 7-0 mot Mjøndalen gir marginalt bedre uttelling enn 2-1 mot Stjørdals/Blink eller 2-0 mot Grorud.

Superjack

Ba sin børs bruker skalaen og gir flere velfortjente 8 ere. Går fra 5-8 med flere på både 7 og 8
Brannsupporter.

Lasaron

På tross av at tre eliteserielag har spilt e-cup i kveld, to av dem med bravur, er Brann lengre oppe på Nettavisen sin side.
Tren på langskudd

osoerli

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Lasaron

Stor sak i VG om supporterbråk i eliteserien. De intervjuer en kar fra Lillestrøm og en fra Engen. Under saken er det en link til mer statistikk fra eliteserien. Forøvrig er det bråket i Bergen som blur brukt som eksempel. Det kan nesten virke som at journalisten tror Brann er i eliteserien, da Obos eller 1.divisjon ikke er nevnt.
Tren på langskudd

gladiporno

Nå får jeg vel oneliner-kongen på nakken, men jeg merker at jeg ikke orker å høre hele Ballspark når alle de faste er tilbake fra ferie. Alt er svart og hvitt. Wolfe, fjorårets juniorspiller, falt altså gjennom i eliteserien i fjor pga av at han var syk og satt på benken nesten hele sesongen. Og sikkert også pga han gjorde en dårlig treningskamp før sesongen.

Håper ikke spillerne hører på podcasten. Spesielt de unge spillerne. De forsøker ikke engang å se prestasjon i sammenheng. Enten er spillerne fantastiske eller ikke gode nok. Aldri noe imellom. Aldri nyanser.   

Superjack

Quote from: gladiporno on August 15, 2022, 14:43:37 PMNå får jeg vel oneliner-kongen på nakken, men jeg merker at jeg ikke orker å høre hele Ballspark når alle de faste er tilbake fra ferie. Alt er svart og hvitt. Wolfe, fjorårets juniorspiller, falt altså gjennom i eliteserien i fjor pga av at han var syk og satt på benken nesten hele sesongen. Og sikkert også pga han gjorde en dårlig treningskamp før sesongen.

Håper ikke spillerne hører på podcasten. Spesielt de unge spillerne. De forsøker ikke engang å se prestasjon i sammenheng. Enten er spillerne fantastiske eller ikke gode nok. Aldri noe imellom. Aldri nyanser.   

Etter at Huseklepp gikk har jeg også
mistet litt taket på podcasten der.

Det er mye sirkus, roping og lyd.
Lite analyser med tyngde.

Håper de får inn Mjelde(Den yngre) som ekspert, for han har gode analyser.

Og enig med dette med nyanser. Det er ekstremt todimensjonalt.

Synest faktisk fotballpreik er vesentlig bedre å lytte til.
Brannsupporter.

krakra

Nå var vel Pamer selv tydelig på at akkurat den biten var overdrevent og satt på spissen, så syns ikke den var fult så ille.

Det jeg syns er mest bemerkelsesverdig er at hele forsesongen, helt siden vi rykket ned, handlet om hvor tøff OBOS-ligaen skulle være. Den skulle være rekordtøff, det skulle være flere lag som egentlig hørte hjemme i Eliteserien og Brann skulle virkelig passe seg. Nå handler det stort sett om hvor utrolig enkel OBOS-ligaen er. At prestasjonene ikke betyr all verdens fordi nivået er så mye lavere enn i Eliteserien.

Det flere lag som har gått fra gode sesonger i OBOS til svake sesonger i ES, og det er åpenbart en nivåforskjell, men jeg syns man underkommuniserer det "faktum" at det Brann holder på med nå er tidenes beste prestasjon i OBOS-ligaen(og  samme nivå med andre navn). Uavhengig av om man klarer denne poengrekorden eller ikke. For vi vinner ikke bare en haug av jevne kamper fordi vi har hakket høyere kvalitet på spillerne våre enn de andre lagene. Vi dominerer i kamp etter kamp etter kamp. Vi har dominert mot de antatt beste lagene(bak oss) også. Brann ligger an til å sette ny rekord for poeng, ny rekord for scorede mål og ny rekord antall baklengs(færrest antall). Det er ikke sammenlignbart med det AaFK gjorde i 2019.

I tillegg må man huske at Brann spillemessig ikke var så verst i fjor høst. Ikke veldig gode, men godt over nedrykksnivå. Vi spilte blant annet jevnt med Molde og Glimt, og rundspilte RBK. Dagens stall er sterkere, laget er mer samspilt og har bedre struktur og ikke minst er man proppfulle av selvtillit.

Før årets sesong overvurderte man OBOS-ligaen. Nå overvurderer man nedre halvdel av Eliteserien. Og undervurderer Brann. Brann har en topp 6 Eliteserie-stall allerede i mine øyne.

esp123

Jeg vurderer Brann som det 7. beste laget i Norge.

Glimt/Molde er best, med RBK, Lillestrøm, Vålerenga og Viking et par hakk under. Så er det ganske stor nivåforskjell ned til resten, og i mellom der ligger Brann.


gladiporno

Quote from: krakra on August 15, 2022, 16:34:08 PMNå var vel Pamer selv tydelig på at akkurat den biten var overdrevent og satt på spissen, så syns ikke den var fult så ille.


Jeg synes ikke det er å sette ting på spissen når det er så far off som det der. Hvis han hadde sagt at han ikke har vist noe som helst i Eliteserien så hadde jeg gått med på det, selv om jeg er uenig.

Nixon

Quote from: krakra on August 15, 2022, 16:34:08 PMDet jeg syns er mest bemerkelsesverdig er at hele forsesongen, helt siden vi rykket ned, handlet om hvor tøff OBOS-ligaen skulle være. Den skulle være rekordtøff, det skulle være flere lag som egentlig hørte hjemme i Eliteserien og Brann skulle virkelig passe seg. Nå handler det stort sett om hvor utrolig enkel OBOS-ligaen er. At prestasjonene ikke betyr all verdens fordi nivået er så mye lavere enn i Eliteserien.

Med tanke på formen som Brann lenge hadde i forsesongen er det ikke bemerkelsesverdig at mange var redd for OBOS-ligaen. Det er jo en pen samling av lag med opprykksambisjoner i divisjonen i år. Brann var nødt til å heve seg, og det gjorde de heldigvis. Men at prestasjonen skal bli nedvurdert nå er jeg enig i blir litt rart. Selv om noen av lagene under har underprestert. At f.eks. Mjøndalen har sluknet etter en god start er ganske merkelig.

Skulle likt å sett en tabell for OBOS de siste par årene etter 20 runder. Hvor mange poeng de fire-seks lagene under serielederen hadde på samme tidspunkt. Det kunne sagt litt om det generelle nivået.
Rød makt på Hansa

Lasaron

At jeg ikke forstår det, trenger ikke bety at det er feil. Det kan enkelt og greit bety at jeg bare ikke forstår det. Men det handler om antall poeng som kriterium for å vurdere om en serie, avdeling, liga er god eller ikke.

Gitt at andel uavgjort fordeler seg noenlunde likt, så blir det jo utdelt omtrent like mange poeng hvert år. Totalt sett. Så om lagene fra 2-5 plass har få poeng, så må jo midten eller bunnlagene ha ditto flere.

Var PL dårlig i fjor, siden Liverpool og Man C var så suverene?

La oss si at Ulf, Stabæk, Ranheim og KFUM er jevngode. Og at de dermed tar en del poeng fra hverandre. Det kan jo ikke brukes som bevis på at nivået er verken dårlig eller bra. Og så har vi jo Start, som "alle" mener er minst like god som de fire nevnte.

Eller?
Tren på langskudd

Corran

Dette skulle være en av de tøffeste og jevneste OBOS ligaene noensinne
At Brann har vært så suverene betyr ikke at dette ikke stemmer, men at Brann har vært veldig gode så langt.
At poengene ned til 2-3 plass er så mange er igjen et tegn på at Brann er meget gode og at det er jevnt mellom de andre.

Brann har jo også vist i treningskamper at de er bedre en 8 og 11 plassen i ES og ja det var bare treningskamper, men dog.....

Skal ikke begynne å tro at dette laget er godt nok til topp 3 neste år, men de er ikke så veldig langt unna om de får en god start.

Siden 2015 har vel Brann og B/G begge vist at en etter et opprykk fint kan ha suksess selv om det gikk litt forskjellig med de to lagene.

Her er hvordan det beste opprykkslaget har gjort det i ES
2016 Brann på 2 plass
2017 KBK på 7 plass
2018 Ranheim på 7 plass B/G på 11
2019 Viking på 5 plass (b/g på 2 1 år etter opprykket)
2020 Sandefjord 11 plass
2021 LSK 4 plass

2020 og 2022 kan forbigås i stillhet, men en ser at det er lag som har rykket opp og gjort det bra både første sesongen og sesongene etter.
Nivåforskjellen er dermed ikke så veldig stor mellom topp Obos og midten på ES
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Christian

Ganske gjennomgående for BT sport og Ballspark er at de lever og leverer i øyeblikket. Veldig sjeldent de går tilbake og kommenterer på ting de har sagt og ment tidligere - spesielt om de har tatt feil. Pamer har f.eks. vært veldig skeptisk til danskene, kanskje spesielt Crone og Børsting. Når Crone no er en av de som har levert flest assists i OBOS er det ganske stille om det.

No er det jo gjerne sånn journalistikk er. De er betalt for å mene og synse, ikkje for å ta ansvar for noe...

krakra

August 16, 2022, 07:55:33 AM #345 Last Edit: August 16, 2022, 07:57:15 AM by krakra
Quote from: Nixon on August 15, 2022, 19:20:46 PM
Quote from: krakra on August 15, 2022, 16:34:08 PMDet jeg syns er mest bemerkelsesverdig er at hele forsesongen, helt siden vi rykket ned, handlet om hvor tøff OBOS-ligaen skulle være. Den skulle være rekordtøff, det skulle være flere lag som egentlig hørte hjemme i Eliteserien og Brann skulle virkelig passe seg. Nå handler det stort sett om hvor utrolig enkel OBOS-ligaen er. At prestasjonene ikke betyr all verdens fordi nivået er så mye lavere enn i Eliteserien.

Med tanke på formen som Brann lenge hadde i forsesongen er det ikke bemerkelsesverdig at mange var redd for OBOS-ligaen. Det er jo en pen samling av lag med opprykksambisjoner i divisjonen i år. Brann var nødt til å heve seg, og det gjorde de heldigvis. Men at prestasjonen skal bli nedvurdert nå er jeg enig i blir litt rart. Selv om noen av lagene under har underprestert. At f.eks. Mjøndalen har sluknet etter en god start er ganske merkelig.

Skulle likt å sett en tabell for OBOS de siste par årene etter 20 runder. Hvor mange poeng de fire-seks lagene under serielederen hadde på samme tidspunkt. Det kunne sagt litt om det generelle nivået.
At man ikke forutså at Brann skulle være så dominerende er fair nok. Det er først og fremst hvordan man omtaler OBOS-ligaen og nivået der nå kontra før sesongen jeg syns er oppsiktsvekkende.

Selv om jeg mente at Brann hadde den overlegent beste stallen i OBOS, og kanskje den beste OBOS-stallen noen sinne, så har de prestert langt over det jeg  turte å håpe. Resten av OBOS har imidlertid prestert omtrent som forventet, selv om Mjøndalen har sprukket litt overraskende. De fem beste lagene i OBOS står ikke noe særlig tilbake for de fem dårligste i Eliteserien. Det er en nivåforskjell, men mindre enn forskjellen på topp fem og bunn fem i Eliteserien.

Spelaren

Birger Grevstad fikk i det minste rett. Og det er synd det ikkje er videre cuprunder i år, hadde vært gøy å sjå laget mot Eliteseriemotstand.
Gå av.

Superjack

Grevstad fikk rett.

Og enig angående cupen. Å ha kronet et opprykk med en cupfinalefest i Oslo ville vært den der berømte toppen på en kransekake.

Får ta den i mai neste år. :-)
Brannsupporter.

Nixon

Men jeg føler ikke for å se Brann mot Eliteserielag i cupen før vi må.
Rød makt på Hansa

Corran

Hadde ikke vært dumt å møte et eliteserie lag eller to i tellende kamper slik at en fikk en av hvor nivået til Brann er kontra ES lag.
Vi knuste jo AAFK og Haugesund men var jo "bare" treningskamper
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Finfin respons

Dette er et forslag:

Jeg tror Brann må kjøre ny runde med podkasting med Schjelderup i høst. For å holde koken oppe for de hippe. Mye å snakke om og informere om og drømme om innimellom alle treningskampene.
Kanskje.

Lasaron

I serien "OBOS med Brann er større enn eliteserien" har vi TV2 sin vignett for Deadline Day-programmet sitt. Der er to glimt av Brann, av til sammen 5-6 glimt. Og det selv om ingenting ryktes rundt Brann hva overganger gjelder.
Tren på langskudd

Superjack

Ser at Pamer er ute i dag og forteller at Brann ikke kan spille på samme måte i ES som de har gjort i Obos. Og at de må øve på å spille lavt.

Tror det er flere som tenker slik.
Jeg mener det er fullstendig feil å tenke slik.

De største norske suksessene i moderne fotball er lag som har spilt samme fotball, uansett motstand. En av de fascinerende tingene med Glimt er at de spiller samme fotball, om de møter Roma borte, eller Jerv hjemme.

Motstanden er jo meget annerledes, men de forsøker alltid å spille samme fotball.

Jo, de blir jo spilt lave i noen kamper mot vesentlig bedre motstander, eller motstandere som ønsker å spille høy.

Om Brann skal gå til ES med tanken at f.eks. borte mot RBK, Vif, Molde og Glimt så skal de legge seg ned i "Rammo" og gå for kontringer, som et ønsket scenario for Brann blir feil.

Alle forstår at motstanderne blir bedre, og mulighetene til at det høye presset blir spilt av øker, og at Brann kanskje i mye større grad blir spilt lave. Brann må øve på å bli enda bedre på det de er gode på. De må spille enda hurtigere, være enda mer presise i sine pasninger som første prioritet. 

Jeg tror at om Brann forsøker noe annet neste sesong enn de nå har øvd på og lyktes med i Obos så går det dårlig med dem.
Brannsupporter.

krakra

Hehe, han sa jo det samme før årets sesong. At man ikke kunne spille så naivt og offensivt fordi det var en rekordtøff OBOS-liga og kampene mot Brann var cupfinaler for alle vi møtte. At vi først og fremst måtte krige oss til poeng.

Brann-stilen passer bra mot lag med lavere kvalitet enn oss, som er flertallet av lagene i Eliteserien. Vi blir nok straffet av de beste lagene, men det er fin læring det. Noe som ikke er fin læring er å feige ut og forsøke å sikre poeng ved å spille på lavest mulig vanskeligsgrad.

Lasaron

Fordelen med å holde på samme stil, er at man blir bedre i den stilen.

Fordelen med dagens stil, er at den er gøy å spille, og gøy å se på.

Den dynamikken er en form for god spiral.

Jeg tror Brann gjør klokest i å holde på dagens stil, og forsøke å bli enda bedre i den. Og at spillerne blir enda bedre fotballspillere samtidig.

Vi kommer til å tape en del kamper, enten vi følger dette rådet, eller Pamer sitt råd. Den er grei. Men å holde på dagens stil tror jeg har flest/størst oppsider.
Tren på langskudd

Lasaron

Det jeg skrev over, skrev jeg uten å ha lest Pamers innlegg. Nå har jeg lest det.

Det virker som at Pamer nærmest konstruerer en stråmann, for å virke klok. Stråmannen er at den jevne brannfan forventer at vi skal rett opp i medaljestriden. At det nærmest er automatikk i det, gitt så suverene vi har vært i feil divisjon.

Eller tar jeg feil? Er det slik at den jevne brannfan forventer at vi skal rett opp i medaljestriden, og at vi vil føle det som et slag i trynet om de beste lagene slår oss? Litt sånn: "Wtf? Vi var jo suverene i Obos?"
Tren på langskudd

Superjack

Tror du er inne på noe.

Mitt inntrykk av den jevne Brannsupporter er at de ønsker at Brann prøver, og fortsetter å spille en fotball som sier at de skal angripe, ikke være redd og gå i forsvar.

Tror ikke den jevne Brannsupporter har noe illusjoner om Brann som topplag, men mer en forventning om at de stort sett skuffer, og håp om at de tar feil.
Brannsupporter.

Nixon

Det er vanskelig å spå om hvordan folk vil takle flere tapte kamper neste år. Det er jo en oppfatning om at 2007 ødela for årene etterpå. At folk ble for kravstore og mette. Ikke umulig at det for noen også vil bli samme effekt etter dette feståret, slik at noen vil bruke nederlagene til å hoppe av.

Når det gjelder spillestil så er jo det viktigste at treneren har spillertyper til å spille slik han vil. Der har Horneland allerede et forsprang i forhold til tiden sammen med trønderen. Jeg tror neppe at Brann neste år vil på noen måte kaste vrak på det som har blitt bygget opp i år. Noen justeringer når det trengs, men ikke i nærheten av det vi så under Nilsen.

Krysser fingrer!
Rød makt på Hansa

gladiporno

Så lenge Brann spiller med minst én rask midtstopper tror jeg det er helt ok å spille slik Brann gjør også i eliteserien. Kanskje må man justere seg i enkeltkamper, som borte mot Molde, Glimt, RBK e.l., men stort sett bør man spille slik man er best. Brann gjør seg selv en bjørnetjeneste hvis man går tilbake til rammo og null risiko.

Tror forresten at Skovgaards luftstyrke er undervurdert. Han har god timing, og er stort sett sterk i duellspillet.

Corran

Pamer er og blir en klovn og håper han er inne og leser her igjen ;-)
Han har null peiling på fotball og selv om jeg er rivende uenig med en del her inne av og til så vil jeg si at de aller fleste her inne (meg inkludert) har mye mer peiling på fotball enn det Pamer har.

Jeg har ikke BT lengre og det er lenge siden jeg ikke giddet å betale for den avisen lengre og da spesielt pga dekningen av Brann.. Mao jeg har ikke lest artikkel.
Men etter det jeg ser her så vil jeg si at Brann for guds skyld nå må prøve å spille samme spillet i ES. Om ikke kommer det til å gå åt skogen.
De har lært seg et system nå, systemet fungerer, spillerne har mer og mer selvtillit i dette systemet, de har de rette spillertypene og en ok oppbygging av stall i forhold til stil og ikke minst fansen underholdes.
Om de nå skal begynne med en ny stil som krever andre spillertyper eller at de som spiller skal forholde seg til nye ting er ingen god ide.
Fansen vil heller ikke motta en mer defensiv tilnærming

Pamer viser igjen lite fotball faglig kompetanse og at han er i utakt med den gjengse supporter
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Falkman

Quote from: Corran on September 15, 2022, 23:00:11 PMPamer er og blir en klovn og håper han er inne og leser her igjen ;-)
Han har null peiling på fotball og selv om jeg er rivende uenig med en del her inne av og til så vil jeg si at de aller fleste her inne (meg inkludert) har mye mer peiling på fotball enn det Pamer har.

Jeg har ikke BT lengre og det er lenge siden jeg ikke giddet å betale for den avisen lengre og da spesielt pga dekningen av Brann.. Mao jeg har ikke lest artikkel.
Men etter det jeg ser her så vil jeg si at Brann for guds skyld nå må prøve å spille samme spillet i ES. Om ikke kommer det til å gå åt skogen.
De har lært seg et system nå, systemet fungerer, spillerne har mer og mer selvtillit i dette systemet, de har de rette spillertypene og en ok oppbygging av stall i forhold til stil og ikke minst fansen underholdes.
Om de nå skal begynne med en ny stil som krever andre spillertyper eller at de som spiller skal forholde seg til nye ting er ingen god ide.
Fansen vil heller ikke motta en mer defensiv tilnærming

Pamer viser igjen lite fotball faglig kompetanse og at han er i utakt med den gjengse supporter

Helt fair  å være  uenig med  Pamer, det har jeg selv vært mange ganger. men man trenger  ikke tolke det han skriver slik fanden leser bibelen, heller.  I mine øyne øyne  var budskapet hans at Brann må  ha en pragmatisk tilnærming til de  tøffeste kampene neste sesong, ikke at de skal gå tilbake til "rammo" og LAN-metodikk fullt og helt. og det  gir mening etter mitt syn. med mindre man har veldig tro på læringsutbyttet av å få juling, da.

Finfin respons

Quote from: Falkman on September 16, 2022, 08:51:30 AM
Quote from: Corran on September 15, 2022, 23:00:11 PMPamer er og blir en klovn og håper han er inne og leser her igjen ;-)
Han har null peiling på fotball og selv om jeg er rivende uenig med en del her inne av og til så vil jeg si at de aller fleste her inne (meg inkludert) har mye mer peiling på fotball enn det Pamer har.

Jeg har ikke BT lengre og det er lenge siden jeg ikke giddet å betale for den avisen lengre og da spesielt pga dekningen av Brann.. Mao jeg har ikke lest artikkel.
Men etter det jeg ser her så vil jeg si at Brann for guds skyld nå må prøve å spille samme spillet i ES. Om ikke kommer det til å gå åt skogen.
De har lært seg et system nå, systemet fungerer, spillerne har mer og mer selvtillit i dette systemet, de har de rette spillertypene og en ok oppbygging av stall i forhold til stil og ikke minst fansen underholdes.
Om de nå skal begynne med en ny stil som krever andre spillertyper eller at de som spiller skal forholde seg til nye ting er ingen god ide.
Fansen vil heller ikke motta en mer defensiv tilnærming

Pamer viser igjen lite fotball faglig kompetanse og at han er i utakt med den gjengse supporter

Helt fair  å være  uenig med  Pamer, det har jeg selv vært mange ganger. men man trenger  ikke tolke det han skriver slik fanden leser bibelen, heller.  I mine øyne øyne  var budskapet hans at Brann må  ha en pragmatisk tilnærming til de  tøffeste kampene neste sesong, ikke at de skal gå tilbake til "rammo" og LAN-metodikk fullt og helt. og det  gir mening etter mitt syn. med mindre man har veldig tro på læringsutbyttet av å få juling, da.

Haha!
"...åt skogen" Og "Slik fanden leser Bibelen" er jo to standarduttrykk fra Pamer. Er det en av deg, Pamer?
Kanskje.

krakra

Vet ikke om dette er rette tråden, men Doddo blir altså kulturbyråd i Bergen.

Lasaron

Dette fører til hevede øyebryn.
Tren på langskudd

Superjack

Betaling for at Doddo fremhevet Bakervik som største kjendis på Nordnes i siste podd?

Tror nok han helst bør be om permisjon fra Ballspark og ikke si opp. Fort over for dette byrådet også.
Brannsupporter.

gladiporno

Quote from: Superjack on November 03, 2022, 21:08:51 PMBetaling for at Doddo fremhevet Bakervik som største kjendis på Nordnes i siste podd?

Tror nok han helst bør be om permisjon fra Ballspark og ikke si opp. Fort over for dette byrådet også.

Tror han er frilanser. Trenger ikke å si opp.

Gulløl

Quote from: gladiporno on November 03, 2022, 22:08:47 PMTror han er frilanser. Trenger ikke å si opp.
Mener det ble sagt på en Ballspark episode tidligere i år (våren tror jeg) at han var blitt fast ansatt i BT.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Synd, liker dynamikken p