• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Treneren etter Skarsfjord

Started by bernu, May 07, 2012, 22:04:26 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Brann_ruler

Synes det er spenstig at vi snuser på internasjonalt merittert trener. Vi har i årevis kun ansatt trenere uten spesielt mye erfaring som sjef. Tenk om vi for en gangs skyld kunne fått fatt i en kar som ikke trengte å lære seg faget ett par år først. Halvorsen og Nielsen, kom igjen. Ingen av dem har trenererfaring på topp nivå. Håper vi får en kar med merittliste og offensiv filosofi. Vær så snill å få inn en vinnerskalle med pondus. Som kan fortelle spillere og brunikken hva som skal til...

Huff

Quote from: Xminator on November 16, 2013, 17:03:41 PM
Jeg vil heller si at om denne kritiserte spillestilen går på å ha lav risiko mot etablert forsvar og spille relativt direkte (noe som enkelte putter i båsen langpasning). Jeg vil først og fremst vite om han er en trener som tenderer mot to angripere og ikke skal være moderne med 1 angriper.


Direkte fotball er overhodet ikke synonymt med langpasning. Det jeg baserer min overbevisning om at McLeish er en trener som favoriserer langpasningen på er at det jag har sett av Rangers i perioden nærmest utelukkende er langpasningsbasert.

tsrqpo

Han hadde i snitt 2,13 mål per kamp for Rangers i PL i de 5 sesongene han var der, og 1,75 i EM kvalikken til 2008 med Skottland. Det er jo bra med mål det.
Det er ingenting i den statistikken som tyder på at vi vill "ligge oss bakpå om vi tar ledelsen mot Hønefoss etter 5 minutter".
Og at han skal vere utgått på dato skjønner eg heller ikkje. Det er sju år siden han gav seg i Rangers, 6 siden han tok over Skottland, 2 år siden han vant ligacupen mot Birmingham.
Hva har Eggen gjort på i denne tiden? Studert Barca?

Superjack

Hvordan ligger Hamren ann om Sverige ryker ut i VM playoff? Han har hatt kjempesuksess i Danmark, tok RBK tilbake på topp (om enn med en massiv pengebruk) og gjort det bra med Sverige?
Brannsupporter.

Jose Arrogantio

November 16, 2013, 21:25:44 PM #2104 Last Edit: November 16, 2013, 21:28:34 PM by Jose Arrogantio
http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/fans-eye-view-boring-drab-playing-for-a-draw-alex-mcleish-had-no-defence-at-aston-villa-7746733.html

Noen utdrag:

QuoteWhat will Alex McLeish do when the fans, press and players turn against him? Play for a draw.


QuoteThis was a manager who brought on Nathan Baker, a defender, to replace Stephen Warnock, a defender playing in midfield, at Norwich on Sunday to protect a 2-0 deficit.


QuoteThe players, too, have looked out of sorts all season. In McLeish's defence, he has had to slash a sky-high wage bill, but there is no excuse for Gabby Agbonlahor not having scored in the league since Bonfire Night, or Marc Albrighton going backwards since his fireworks of the previous season.


Bytt ut noen navn her så hadde jo dette vært Skarsfjord på en prikk.


En annen artikkel her:

http://www.theguardian.com/football/2012/dec/28/nottingham-forest-alex-mcleish

Quote


En tidligere spillers dom over McLeish:

http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/04/19/3046460/hleb-slams-mcleish-long-ball-birmingham-tactics

Nå er han fra Barcelona og Arsenal, så han er nok ikke vant til noe som helst direkte spill, men det er likevel ting her som gjør meg veldig skeptisk til McLeish:

Quote"To get into the game you had to play up front or linger at the back with the defenders to get hold of the ball, which more often than not flew right past me.

"The day before a game he would come onto the pitch and show us what to do: 'You stand here, the goalkeeper will give you the ball here, kick it as far as you can and don't pass to anyone nearby. And we all run.'"


Midtbanespillere som henger sammen med forsvaret høres ikke spesielt spennende ut.

http://espnfc.com/columns/story/_/id/1009954/dynamism-lacking-in-alex-mcleish-masterplan?cc=5901

Noen interessante biter:

QuoteIn the Premier League this season, only Stoke City have had fewer shots on target than Villa. His squad, lest it be forgotten, contains three England international strikers, one the shot-happy Darren Bent; others, on paper, have less forward-thinking talent but still occupy the opposing goalkeeper rather more.


QuoteThe Blues departed the division having lost only 15 games - their problem was that they won just eight. An unwillingness to risk defeat in order to pursue victory in the other 15 came at a cost; a safety-first ethos denying them survival. This season Villa, held nine times, are the draw specialists. It is no coincidence.




Lukter Skarsfjord v.2 lang vei, dog han vil nok være flinkere å få til ting enn Skarsfjord var. Lange baller, midtbanespillere nede blant forsvaret. Trygging av uavgjort, eller til og med av et 2-0 tap (hvor har vi hørt det før?). Nesten ingen mål.

Argumentet om at han arbeidet med det han hadde kjøper jeg ikke. Flere lag mindre enn Birmingham og Aston Villa har klart å spille fin fotball, eller i hvert fall finere, uten noen verre resultater enn McLeish sine lag.

Jose Arrogantio

Quote from: Xminator on November 16, 2013, 17:03:41 PM
Quote from: Landåsgutt on November 16, 2013, 14:59:43 PM
Ill take 3-0 over 1-0 any day of the week


Jeg vil heller si at om denne kritiserte spillestilen går på å ha lav risiko mot etablert forsvar og spille relativt direkte (noe som enkelte putter i båsen langpasning), så tar jeg det lenge før vi får midtbanespilleren ned i forsvarsleddet og så mange pasninger sentralt på egen halvdel at angriperene våre ikke gidder mer.

Jeg vil først og fremst vite om han er en trener som tenderer mot to angripere og ikke skal være moderne med 1 angriper.


McLeish spilte med en på topp i Birmingham og likte midtbanespillere nede blant forsvaret, så McLeish er nok ikke typen du er ute etter da.

roaldinho

Quote from: Klaus_Brann on November 16, 2013, 13:13:40 PM
Quote from: roaldinho on November 16, 2013, 12:15:27 PM
Quote from: huleste on November 16, 2013, 12:14:56 PM
Ja, dette kan bli veldig spennende! Flere her inne tror jeg ikke bli fornøyd uansett hvilken trener det blir. Hva er et bedre forslag enn McL?


NAE, Deila. Ikke mye sannsynlig, men du spurte tross alt etter forslag ;)


Har du noen sannsynlige forslag da?


Nei, de beste er jo under kontrakt. Har Jan Jönsson signert ny kontrakt med Aafk? Om ikke er han sannsynlig i mine øyne.
Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

tsrqpo


roaldinho

Da var det toget gått. Ikke mange igjen på listen da. Jeg er uansett svært skeptisk til McSkars, det må da være andre der ute som kan overta.

Hva om Island ikke kvalifiserer seg til VM? Da kan vel Lars Lagerbäck være sannsynlig?
Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

Jose Arrogantio

Kan da ikke være spesielt dyrere å kjøpe fri Jönsson enn å ansett McLeish. Og uten at jeg har full oversikt, så må da det også være flere interessante trenere i England annet enn McLeish.

Belfort

Quote from: Jose Arrogantio on November 16, 2013, 23:05:48 PM
Kan da ikke være spesielt dyrere å kjøpe fri Jönsson enn å ansett McLeish.


Tror ikke totalregnskapet blir dårligere ved å kjøpe ut en norsk/nordisk trener kontra å lønne McLeish.

Corran

Tror nok det blir dyrere å kjøpe ut + lønne en av de 2-3 norske trenerne som er av interesse en å lønne Macleish
Kjøpe fri Jønsson eller Deila blir sykt dyrt og hvorfor i alle dager skal de ville gå til Brann når de ser hva som skjer i klubben. Og når ikke en PL klubb klarte å kjøpe ut Solskjær fra Molde så klarer i alle fall ikke Brann det
Tror noen har litt urealistiske holdninger til hva vi kan få av trenere og om de har lyst å trene Brann.
Men Brann skal i alle fall ha for å tenke litt utenfor boksen så muligheten for at vi slipper Sandstø eller en addecco trener er jo større en jeg trodde
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Nixon

Har Uwe Rösler blitt nevnt i denne debatten? Kom i snakk med en fyr i kveld som absolutt mente at han kunne være rett mann for Brann. Han mente at det burde være mulig å lokke han til Bergen. Noe jeg stilte meg litt tvilende til. Jeg tror han vil fortsette å bygge karriere borte i England.

Og jeg er også tvilende til om han er rett mann for Brann. Uten at jeg vet så veldig mye om spillestil. Men ville jeg valgt han foran Sandstø? Sannsynligvis.

(Sandstø ser ut til å være den store skrekken for mange Brannsupportere. Så jeg tenkte at han kunne være en grei målestokk for hvor skeptisk man er til de ulike kandidatene!:)
Rød makt på Hansa

Klaus_Brann

Quote from: krakra on November 16, 2013, 16:52:53 PM
Brann har altså bestemt seg for en profil de ønsker å dyrke. Kjedelig og defensiv fotball, arroganse og kjipe personligheter


Fordi en fra Josimar sa det... Fett.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: Belfort on November 16, 2013, 17:55:20 PM
Enn så lenge er Mcleigh bare et rykte som ikke er bekreftet fra Brann. La oss håpe det bare er et rykte uten substans


Det ryktet kommer uansett aldri til å bli bekreftet av Brann før det er signatur i så fall, eller vi har fått en annen trener. Hva baserer du håpet på?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: roaldinho on November 16, 2013, 22:14:44 PM
Quote from: Klaus_Brann on November 16, 2013, 13:13:40 PM
Quote from: roaldinho on November 16, 2013, 12:15:27 PM
Quote from: huleste on November 16, 2013, 12:14:56 PM
Ja, dette kan bli veldig spennende! Flere her inne tror jeg ikke bli fornøyd uansett hvilken trener det blir. Hva er et bedre forslag enn McL?


NAE, Deila. Ikke mye sannsynlig, men du spurte tross alt etter forslag ;)


Har du noen sannsynlige forslag da?


Nei, de beste er jo under kontrakt. Har Jan Jönsson signert ny kontrakt med Aafk? Om ikke er han sannsynlig i mine øyne.


Nei, men så håper man at både media, supportere og Brann ser utenfor det sannsynlige da, noe de gjør med McLeish. Om han er riktig mann aner jeg ikke.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: Jose Arrogantio on November 16, 2013, 23:05:48 PM
Kan da ikke være spesielt dyrere å kjøpe fri Jönsson enn å ansett McLeish. Og uten at jeg har full oversikt, så må da det også være flere interessante trenere i England annet enn McLeish.


Så spørs det hvorfor han skulle velge å gå fra et Aafk som gjorde det bedre enn oss i år...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: Nixon on November 17, 2013, 02:27:30 AM
Har Uwe Rösler blitt nevnt i denne debatten? Kom i snakk med en fyr i kveld som absolutt mente at han kunne være rett mann for Brann. Han mente at det burde være mulig å lokke han til Bergen. Noe jeg stilte meg litt tvilende til. Jeg tror han vil fortsette å bygge karriere borte i England.

Og jeg er også tvilende til om han er rett mann for Brann. Uten at jeg vet så veldig mye om spillestil. Men ville jeg valgt han foran Sandstø? Sannsynligvis.

(Sandstø ser ut til å være den store skrekken for mange Brannsupportere. Så jeg tenkte at han kunne være en grei målestokk for hvor skeptisk man er til de ulike kandidatene!:)


Røsler har jo vært i Norge i en årrekke, og de fleste som har fulgt med noen år vet hva slags fotball han står for. I tillegg er han en klovn.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

roaldinho

Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

Jose Arrogantio

November 17, 2013, 07:13:24 AM #2120 Last Edit: November 17, 2013, 07:18:14 AM by Jose Arrogantio
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.


Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.

tsrqpo

Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 07:13:24 AM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.


Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.



Men om en ikke kjenner til fyren, så er det greit å selv se på argumenter både for og imot, å ikke kun søke negativitet for å underbygge en mening en da konstruerer ved egen selektivitet av kilder.
Og da mener jeg ikke å påstå at du ikke kjenner til fyren, det vet jeg ingenting om, men mange her henger seg på med usakelig røst.

Når det kommer til spillestil, så har 442 og en mer direkte spillestil blitt etterlyst her inne. Selvfølgelig ikke med drillostilen, men jeg nekter å tro at selv RBH ansetter denne mannen, om det er det han forespeiler.

pidre

November 17, 2013, 10:37:45 AM #2122 Last Edit: November 17, 2013, 10:39:55 AM by pidre
Det virkar klart for meg at Alex McLeish står for ein type fotball som eg ikkje ønsker Brann skal spille, men trur nok at han kan oppnå gode resultater. Er skeptisk til McLeish som Brann-trener.

Er SKB attraktiv for McLeish, så tenker eg at vi er attraktive også for mange andre trenere frå øyriket, spesielt nedover i divisjonssystemet - også slike som representerer ein meir attraktiv og moderne type fotball enn McLeish. Eit eksempel kan være Phil Parkinson, som har oppnådd gode resultater med fin fotball som manager for Bradford City.
Saludar a los monos!

krøvel vellevold

Legg ned hele klubben!

Corran

Uansett hvilken trener som ansettes så er det første han må ta tak i det defensive for Brann er for dårlig bakover. Når det er gjort må det bygges et godt offensivt spill.
Hvilken spillestil som etter hvert spilles er jo også avhengig av stallen ikke bare treneren.
Viktigste er at treneren kommer med en plan som går over litt tid og fyller opp stallene (men spillere som går rett inn på laget) med spillere som komplimenterer stalle vi har etter hvilket system treneren vil ha. Vi må ikke dømme en trener etter en halv sesong om det er litt defensivt spill da det nok er nødvendig å starte med å bygge laget og spillestil bakfra.
Det som er ganske sikkert er at vi uansett trener ikke vil se feiende flott angrepsfotball fra starten av I så fall får vi se like håpløs defensiv fotball som vi har sett i det siste.
Og uansett trener så skal det bli deilig å se et lag med en plan igjen Ikke bare spill på måfå og innkjøp av spillere som er gode i posisjoner og taktikker som vi ikke spiller i (det håper jeg i alle fall)

Er Tørum forresten helt uaktuell for folk her inne? Bergenser med litt suksess og med lang erfaring. Har vært trener fra begynnelsen av 90 tallet.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

Quote from: pidre on November 17, 2013, 10:37:45 AM

Er SKB attraktiv for McLeish, så tenker eg at vi er attraktive også for mange andre trenere frå øyriket, spesielt nedover i divisjonssystemet - også slike som representerer ein meir attraktiv og moderne type fotball enn McLeish. Eit eksempel kan være Phil Parkinson, som har oppnådd gode resultater med fin fotball som manager for Bradford City.


Regner med at SKB kan være aktuell for en trener fra øyriket som ikke har hatt noe jobb i 18 mnd. Tviler på at det er så mange som er trenere for klubber med antydning til suksess i øyriket som også er villig til å reise til utlandet for å være hovedtrener for en kaosklubb. Det må vel i så tilfelle være forholdsvis lavt nede i divisjonene, og da må man se hvem som har nødvendig erfaring fra høyere nivå igjen. Ellers kunne man jo bare fått tak i en adeccotrener? Jeg tenker også det at det kanskje kan bli dyrt å kjøpe fri trenere fra klubber som ligger på det nivået vi bør lete på.

Det finnes sikkert mange som ikke har noe trenerkarriere og som kunne vært villig til å jobbe for Brann. Bare for å plukke noen navn ut fra hodet: Dean Windass, Neil Ruddock, Robbie Fowler, Neville Southall (eller Nicky Southall for den saks skyld) og Bryan Gunn.

Av andre som kanskje kunne vært rundt samme nivå som Alex McLeish (og kan være ledig i markedet) kan man jo nevne Gary McAllister (som faktisk var trener i Aston Villa før McLeish kom, og som ikke jobbet der etterpå), Dennis Wise, Alan Shearer, Pat Fenlon (han er ledig på markedet) eller Stuart Pearce.

pidre

November 17, 2013, 11:54:15 AM #2126 Last Edit: November 17, 2013, 18:45:40 PM by pidre
Quote from: krøvel vellevold on November 17, 2013, 10:42:11 AM


Ja, møkkafotball og 3-4. plass skaper ingen entusiasme.

Bra fotball OG troen på at klubben gjør noe riktig, at den er på rett vei og at vi der framme i tunnellen ser gull og europa, ja det skaper entusiasme. Det savner eg!

For min del ødelegger RBH det meste av tro på klubben. Geniet ha nå ein massiv oppgave med å finne en trener som kan skape engasjement og leverere resultater (og redde hans egen ræv), men føler det blir som å sette plaster på ein dødelig sjukdom.

Egentlig driter eg i trenerspørsmålet, for så lenge RBH styrer skuta, så har eg null tru på at dette blir meir vellykka enn hans andre prosjekt. Hvor lenge skal denne personen få holde på?
Saludar a los monos!

aleksanderhjelleseth

Semb som sportssjef og David nilsen som trener, det er mitt tips.

blobby winters

Quote from: Corran on November 17, 2013, 11:08:21 AM

Er Tørum forresten helt uaktuell for folk her inne? Bergenser med litt suksess og med lang erfaring. Har vært trener fra begynnelsen av 90 tallet.




Ikke for min del.

Men, da jeg foreslo han som en fremtidig trener for Brann i et tidligere Bataljon forum ble jeg skutt ned i flammer. Kanskje den jobben han gjorde for RBK høstsesong 2006 svir fortsatt hos oss Brann supportere. Jeg personlig synes han har en god CV. Som sagt tok RBK fra langt bak Brann i sommeren 2006 til seriegull og gjorde en solid jobb i Start. Det har ikke gått noe bedre med MIM i Start og det er mange her inne som mener han er dyktig trener.

aleksanderhjelleseth

Det skaper ikke noe entusiasme med med sandstø, en grå mus.
Men han er muligens en god trener, hvilke spillestil står han for, Blobby?

Belfort

Quote from: blobby winters on November 17, 2013, 12:10:52 PM
Quote from: Corran on November 17, 2013, 11:08:21 AM

Er Tørum forresten helt uaktuell for folk her inne? Bergenser med litt suksess og med lang erfaring. Har vært trener fra begynnelsen av 90 tallet.




Ikke for min del.

Men, da jeg foreslo han som en fremtidig trener for Brann i et tidligere Bataljon forum ble jeg skutt ned i flammer. Kanskje den jobben han gjorde for RBK høstsesong 2006 svir fortsatt hos oss Brann supportere. Jeg personlig synes han har en god CV. Som sagt tok RBK fra langt bak Brann i sommeren 2006 til seriegull og gjorde en solid jobb i Start. Det har ikke gått noe bedre med MIM i Start og det er mange her inne som mener han er dyktig trener.


Nå skal jeg være litt på kanten flåsete. Det Brann ikke trenger i den situasjonen de er i nå er grinegutter

Kagain

Tørum kunne hatt noe for seg, men problemet er vel det at om han er like "svak" som det kunne virke som etter RBK-tiden så vil det vel kanskje være noe RBH kan styre i større grad. Og da sitter han plutselig ekstra godt i det. Isolert sett har vel Tørum "greie" resultater da han tok Moss til kvalifisering, og gjorde det greit med RBK (ut fra forutsetningene). Et ligagull og en litt svakere oppfølgingssesong er det vel litt MIM over, men sant. Hvordan gjorde han det i start? Kanskje han kan med seg sin bror (Bernt Inge Tørum) og så kan vi få en lokal brødreduo til å prøve seg...

Giles

Semb er en vandrende katastrofe med en klam hånd på alt som har gått galt i norsk fotball de siste ti årene. NFF personlig. Kjedelig er hans navn, ligg langt unna. Dette betyr en RBH til inn i ledelsen på Stadion.

Utmedsnolken

Hvorfor ikke se til de landene som preger fotballens utvikling? Landene på det europeiske fastlandet har prioritert utdanning av trenere og ligger lang, langt foran england på det området. Må være en eller annen der nede som kan gjøre en god jobb med å ta det moderne tankegodaet til Bergen (selv uten å ha et "kjent" navn)
"og der snubler Sæternes igjen"

Herman1

Quote from: nero on November 16, 2013, 13:55:40 PM
Når det gjelder dette med en "defensiv" trener, så er jeg egentlig ikke så skeptisk til det som mange andre her inne. Hvis Brann hadde vunnet gull med en rekke 1-0-seiere og bunnsolid defensiv organisering, hadde ikke jeg hatt det minste i mot det. Jeg velger seiere og resultater foran underholdning any day of the week, men vet at mange er uenige.


Er uenig med deg der. Tar heller en åttendeplass med svært underholdende, offensiv fotball enn en 4.plass med kjip, defensiv møkkafotball.

Klaus_Brann

Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 07:13:24 AM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.

Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.



Sitter de britiske sportsjournalistene som ikke liker stilen hans med fasiten? Det er jo flere andre som har linket til eksperter som har snakket positivt om han. Jeg sier ikke at de er verdiløse, men det er så typisk dette forumet at folk er bunnløst negative. Og det er jo stor forskjell på å lese andres meninger som er bygget på meninger fra andre igjen, og det å lese/diskutere med folk som har gjort seg opp sin mening basert på noe de har sett selv.

Nesten alle her inne forventet at Bruun & co ville hive seg over Arne Sandstø eller lignende, og når vi faktisk ser på folk som har fått til noe på et mye høyere nivå enn norske klubber vanligvis er i nærheten av å hente, så er det førstemann til å finne noe negativt.
Fint å være kritisk til det klubben vår roter rundt i, men jeg mener det går litt for langt.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: tsrqpo on November 17, 2013, 08:13:52 AM
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 07:13:24 AM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.


Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.



Men om en ikke kjenner til fyren, så er det greit å selv se på argumenter både for og imot, å ikke kun søke negativitet for å underbygge en mening en da konstruerer ved egen selektivitet av kilder.
Og da mener jeg ikke å påstå at du ikke kjenner til fyren, det vet jeg ingenting om, men mange her henger seg på med usakelig røst.


Spot on.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Jose Arrogantio

Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 17:37:55 PM
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 07:13:24 AM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.

Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.



Sitter de britiske sportsjournalistene som ikke liker stilen hans med fasiten? Det er jo flere andre som har linket til eksperter som har snakket positivt om han. Jeg sier ikke at de er verdiløse, men det er så typisk dette forumet at folk er bunnløst negative. Og det er jo stor forskjell på å lese andres meninger som er bygget på meninger fra andre igjen, og det å lese/diskutere med folk som har gjort seg opp sin mening basert på noe de har sett selv.

Nesten alle her inne forventet at Bruun & co ville hive seg over Arne Sandstø eller lignende, og når vi faktisk ser på folk som har fått til noe på et mye høyere nivå enn norske klubber vanligvis er i nærheten av å hente, så er det førstemann til å finne noe negativt.
Fint å være kritisk til det klubben vår roter rundt i, men jeg mener det går litt for langt.


De sitter ikke med fasiten, men dette ER faktisk folk som ser på kampene, eller i et tilfelle faktisk spilte kampene. Jeg synes det er mer relevant å høre hva disse har å si enn å sikle på karens merittliste og juble ukritisk over at Brann gjør noe uventet. De som har linket til noe godt om McLeish har for det meste fokusert på resultater, og jeg har selv sagt at han nok vil få til resultater i Brann, men det er ikke det jeg har argumentert mot heller. Eneste jeg har sett, både her på forumet og når jeg googlet rundt for å finne artiklene jeg linket til, som forsvarte McLeish's spillestil, var en artikkel fra et intervju med McLeish selv. Faktisk flere intervjuer. Når en trener gjentatte ganger må forsvare sin spillestil, så synes jeg faktisk det taler i mot spillestilen i seg selv.

Ser ut til at stilen ikke var like ille i Skottland, jeg skal innrømme det, men jeg liker ikke at det hele tiden bringes opp et par enkeltspillere i den sammenhengen. Gir meg igjen en følelse av Skars med Ojo og Guastavino. Men det gir uansett et håp om at om han skulle komme hit så vil det ikke være altfor ille.

Jeg er kjempeglad om Brann er såpass ambisiøse at de ser på trenere med McLeish's meritter. Jeg er glad for at vi ennå har såpass godvilje blant Hardball til at de er villig til å hjelpe med ressurser. Jeg er glad for at vi ser utenfor Norge.

Men det veier ikke opp for hvor lei jeg er av Skarsfjord og Nilsen typer, og jeg er derfor mest negativ til McLeish. Særlig når jeg faktisk trodde de hadde lært og så etter folk med offensiv og attraktiv tankegang denne gangen.

Henki

Quote from: Herman1 on November 17, 2013, 16:19:33 PM
Quote from: nero on November 16, 2013, 13:55:40 PM
Når det gjelder dette med en "defensiv" trener, så er jeg egentlig ikke så skeptisk til det som mange andre her inne. Hvis Brann hadde vunnet gull med en rekke 1-0-seiere og bunnsolid defensiv organisering, hadde ikke jeg hatt det minste i mot det. Jeg velger seiere og resultater foran underholdning any day of the week, men vet at mange er uenige.


Er uenig med deg der. Tar heller en åttendeplass med svært underholdende, offensiv fotball enn en 4.plass med kjip, defensiv møkkafotball.


Aldri i verden!
Ballen skal fremover!

krakra


dr_cyanid

Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 18:46:22 PM
Men det veier ikke opp for hvor lei jeg er av Skarsfjord og Nilsen typer, og jeg er derfor mest negativ til McLeish. Særlig når jeg faktisk trodde de hadde lært og så etter folk med offensiv og attraktiv tankegang denne gangen.


Først, dette er ikke et forsvar av Rune Skarsfjord. Men var Skarsfjord egentlig så ille når han hadde tilgang på spillere som Austin, Ojo og Guastavino? Var det ikke den sesongen Brann overrasket alle og tok en hederlig plassering tross alle tips om bunnplassering?

Poenget mitt er at tilgjengelig spillergruppe er vel så viktig som den personen som sitter på sidelinjen med ansvaret. Men det er ofte denne personen som blir stilt til ansvar når spillet blir dårlig og resultatene uteblir. Selv om spillerne selv ofte er hovedårsaken. Det er vel ingen her inne som tror at Brann i år hadde kunnet konkurrere med Godset og RBK selv med "offensive" Jurgen Klopp som trener?

Og at mange mener at Skarsfjord var for defensiv er jo det reneste tullball. Brann slapp jo inn alfor mange mål med den mannen bak roret. Hvor mange kamper mistet vi ikke grepet om selv etter å ha tatt ledelsen? Hvordan kan han da ha vært for defensiv? At han derimot sto for en omstendelig spillestil som Brann ikke hadde spillertypene til å bekle er noe helt annet. Kun da Guastavino, Austin, Ojo, Torp var på sitt beste kunne det virke som Brann hadde en plan bak angrepsspillet sitt. Angrepspillet var tidvis godt, vi vant ballen på midtbanen og kontringene satt.

Poenget mitt igjen er at en trener må evne å kunne få det beste ut av sitt tilgjengelige mannskap. Ingen kan ta McLeish på at han ikke har klart dette i klubbene han har ledet. At han har fått kritikk for simpel og destruktiv spillestil er jo et resultat av at han har vært i klubber som har vært dømt til å ligge på nedre halvdel av tabellen. Da med unntak av Rangers, klubben han er best likt i.

Er vel rimelig sikker på at en kyniker som Jose Mourinho også hadde blitt oppfattet på samme måte som McLeish om han hadde trent Villa og Birmingham. Men når du er i de store klubbene blir du istedenfor oppfattet som fotballprofessor og Gud fordi du klarer å bryte ned mostanderens spill og selv score det ene målet som gir seieren.

Greien er at Brann trenger en trener som kan gi spillerne troen tilbake på at de kan spille fotball. Gjøre ting enkelt og gjerne kynisk. Direkte og angrepsvillig uten å angripe hodeløst. Kort og godt score mer mål enn motstanderen. Vi må nesten begynne der. Mulig at denne treneren er McLeish. Men er langt fra sikker. Vil bare ikke være like kategorisk på at han er så fæl trener som mange vil ha det til. Fordel med McLeish er at vi med ganske stor sikkerhet vil få solide spillere i tillegg, bare pga trenerens navn og nettverk.







texmiller

Snakket litt med en kamerat som er Birmingham supporter. Han kunne meddele at McLeish var en defensiv orientert i Birmingham. Han hadde i i tillegg veldig fokus på dødballer. Han var likevel populær i Birmingham  da han skaffet dem en ligacup seier samt den beste ligaplasseringen ever(9 plass). MCLeish er mao en trener som sikkert fått skikk på forsvarspillet, men noe vakker angrepspiller blir det ikke. Han har dårlig erfaring med primadonnaspillere. Alexander Lleb var vel eksempel på en spiller som ikke dro lasset med resten av spillerne. Tror ikke McLeish er rette mannen i Brann, men de trenger likevel noen som kan få orden på det defensive...

Jose Arrogantio

November 17, 2013, 20:21:51 PM #2142 Last Edit: November 17, 2013, 20:26:32 PM by Jose Arrogantio
Quote from: dr_cyanid on November 17, 2013, 19:56:17 PM
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 18:46:22 PM
Men det veier ikke opp for hvor lei jeg er av Skarsfjord og Nilsen typer, og jeg er derfor mest negativ til McLeish. Særlig når jeg faktisk trodde de hadde lært og så etter folk med offensiv og attraktiv tankegang denne gangen.


Først, dette er ikke et forsvar av Rune Skarsfjord. Men var Skarsfjord egentlig så ille når han hadde tilgang på spillere som Austin, Ojo og Guastavino? Var det ikke den sesongen Brann overrasket alle og tok en hederlig plassering tross alle tips om bunnplassering?

Poenget mitt er at tilgjengelig spillergruppe er vel så viktig som den personen som sitter på sidelinjen med ansvaret. Men det er ofte denne personen som blir stilt til ansvar når spillet blir dårlig og resultatene uteblir. Selv om spillerne selv ofte er hovedårsaken. Det er vel ingen her inne som tror at Brann i år hadde kunnet konkurrere med Godset og RBK selv med "offensive" Jurgen Klopp som trener?

Og at mange mener at Skarsfjord var for defensiv er jo det reneste tullball. Brann slapp jo inn alfor mange mål med den mannen bak roret. Hvor mange kamper mistet vi ikke grepet om selv etter å ha tatt ledelsen? Hvordan kan han da ha vært for defensiv? At han derimot sto for en omstendelig spillestil som Brann ikke hadde spillertypene til å bekle er noe helt annet. Kun da Guastavino, Austin, Ojo, Torp var på sitt beste kunne det virke som Brann hadde en plan bak angrepsspillet sitt. Angrepspillet var tidvis godt, vi vant ballen på midtbanen og kontringene satt.

Poenget mitt igjen er at en trener må evne å kunne få det beste ut av sitt tilgjengelige mannskap. Ingen kan ta McLeish på at han ikke har klart dette i klubbene han har ledet. At han har fått kritikk for simpel og destruktiv spillestil er jo et resultat av at han har vært i klubber som har vært dømt til å ligge på nedre halvdel av tabellen. Da med unntak av Rangers, klubben han er best likt i.

Er vel rimelig sikker på at en kyniker som Jose Mourinho også hadde blitt oppfattet på samme måte som McLeish om han hadde trent Villa og Birmingham. Men når du er i de store klubbene blir du istedenfor oppfattet som fotballprofessor og Gud fordi du klarer å bryte ned mostanderens spill og selv score det ene målet som gir seieren.

Greien er at Brann trenger en trener som kan gi spillerne troen tilbake på at de kan spille fotball. Gjøre ting enkelt og gjerne kynisk. Direkte og angrepsvillig uten å angripe hodeløst. Kort og godt score mer mål enn motstanderen. Vi må nesten begynne der. Mulig at denne treneren er McLeish. Men er langt fra sikker. Vil bare ikke være like kategorisk på at han er så fæl trener som mange vil ha det til. Fordel med McLeish er at vi med ganske stor sikkerhet vil få solide spillere i tillegg, bare pga trenerens navn og nettverk.









Som vi så med Skarsfjord, så forsvinner gode spillere ganske raskt i denne ligaen, og om treneren ikke evner å få til morsomt spill uten en og annen sprudlespiller, så er det et dårlig tegn for hva som kommer når disse spillerne forsvinner og klubben ikke klarer å erstatte ham. En morsom spillestil bør komme som et resultat av trenerens filosofi, ikke som et følge av at vi har vært heldig med noen spillere som bærer lasset treneren burde ha bært.

Skarsfjord var defensiv, både i spillestil og i holdning til fotballen generelt. Han var bare ikke så god til det, så vi lakk som en sil likevel. Hjalp heller ikke at han var allergisk mot å kjøre inn et fast stopperpar.

Liker ikke argumentet om at McLeish spilte enkelt og kynisk fordi han var i en klubb i nedrykkssone. For det første så spilte han visstnok enkelt og kynisk også da han brakte Birmingham opp til Premier League, altså da Birmingham var bedre enn de fleste klubbene i sin liga. Dessuten er det mange trenere som har fått til godt spill med dårlige lag i Premier Leauge, og flere har også slik hatt like mye suksess som McLeish sine lag også.

Mourinho blir kritisert for spillestilen, men han har såpass mye suksess med lagene sine at det blir underordnet. Mancini i Manchester City ble også kritisert for kjedelig spillestil, selv i sesongen de vant ligaen, og ble aldri oppfattet som noen gud for sin defensive holdning.

Huff

November 17, 2013, 20:32:05 PM #2143 Last Edit: November 17, 2013, 20:35:01 PM by Huff
Quote from: dr_cyanid on November 17, 2013, 19:56:17 PM
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 18:46:22 PM
Men det veier ikke opp for hvor lei jeg er av Skarsfjord og Nilsen typer, og jeg er derfor mest negativ til McLeish. Særlig når jeg faktisk trodde de hadde lært og så etter folk med offensiv og attraktiv tankegang denne gangen.


Poenget mitt igjen er at en trener må evne å kunne få det beste ut av sitt tilgjengelige mannskap. Ingen kan ta McLeish på at han ikke har klart dette i klubbene han har ledet. At han har fått kritikk for simpel og destruktiv spillestil er jo et resultat av at han har vært i klubber som har vært dømt til å ligge på nedre halvdel av tabellen. Da med unntak av Rangers, klubben han er best likt i.

krakra

Nå skal det sies at Rangers trolig ga fullstendig faen i hvordan laget spilte så lenge de slo Celtic, som var større på det tidspunktet. I Birmingham og Aston Villa ble det jo kamper for å overleve. Hvis han får beskjed om at klubben forventer underholdende fotball kan nok en såpass stor trenerkapasitet tilpasse seg det. Hvis han ikke klarer å få på plass angrepsspillet selv har han stort nok navn til å tiltrekke seg et team som kan hjelpe ham med det.

dr_cyanid

November 17, 2013, 20:51:15 PM #2145 Last Edit: November 17, 2013, 21:06:40 PM by dr_cyanid
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 20:21:51 PM

Som vi så med Skarsfjord, så forsvinner gode spillere ganske raskt i denne ligaen, og om treneren ikke evner å få til morsomt spill uten en og annen sprudlespiller, så er det et dårlig tegn for hva som kommer når disse spillerne forsvinner og klubben ikke klarer å erstatte ham. En morsom spillestil bør komme som et resultat av trenerens filosofi, ikke som et følge av at vi har vært heldig med noen spillere som bærer lasset treneren burde ha bært.



Klaus_Brann

Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 18:46:22 PM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 17:37:55 PM
Quote from: Jose Arrogantio on November 17, 2013, 07:13:24 AM
Quote from: Klaus_Brann on November 17, 2013, 05:07:12 AM
Det er så jævlig patetisk når folk ikke vet en dritt om mannen selv, men gjør seg opp meninger basert på randoms på nettet som mener det som passer inn i deres argumentasjon...


Randoms på nettet? Du mener britiske sportsjournalister og eksperter som følger litt mer med på Premier League (utenom United og Liverpool selvsagt) enn den jevne norske fotballsupporter?

Forresten morsomt at du bruker tid på et internettforum om du mener meninger fra "randoms på nettet" er så verdiløse.

Selvfølgelig velger jeg kilder som passer inn i min argumentasjon. Jeg har et argument, og jeg velger kilder som underbygger dette. Det er slik debatter virker. Om du er uenig med argumentet, så får du enten vise fram til kilder som motarbeider argumentet eller fortelle hvorfor kildene mine er eventuelt upålitelige, i stedet for å komme med idiotiske ad hominem angrep.



Sitter de britiske sportsjournalistene som ikke liker stilen hans med fasiten? Det er jo flere andre som har linket til eksperter som har snakket positivt om han. Jeg sier ikke at de er verdiløse, men det er så typisk dette forumet at folk er bunnløst negative. Og det er jo stor forskjell på å lese andres meninger som er bygget på meninger fra andre igjen, og det å lese/diskutere med folk som har gjort seg opp sin mening basert på noe de har sett selv.

Nesten alle her inne forventet at Bruun & co ville hive seg over Arne Sandstø eller lignende, og når vi faktisk ser på folk som har fått til noe på et mye høyere nivå enn norske klubber vanligvis er i nærheten av å hente, så er det førstemann til å finne noe negativt.
Fint å være kritisk til det klubben vår roter rundt i, men jeg mener det går litt for langt.


De sitter ikke med fasiten, men dette ER faktisk folk som ser på kampene, eller i et tilfelle faktisk spilte kampene. Jeg synes det er mer relevant å høre hva disse har å si enn å sikle på karens merittliste og juble ukritisk over at Brann gjør noe uventet. De som har linket til noe godt om McLeish har for det meste fokusert på resultater, og jeg har selv sagt at han nok vil få til resultater i Brann, men det er ikke det jeg har argumentert mot heller. Eneste jeg har sett, både her på forumet og når jeg googlet rundt for å finne artiklene jeg linket til, som forsvarte McLeish's spillestil, var en artikkel fra et intervju med McLeish selv. Faktisk flere intervjuer. Når en trener gjentatte ganger må forsvare sin spillestil, så synes jeg faktisk det taler i mot spillestilen i seg selv.

Ser ut til at stilen ikke var like ille i Skottland, jeg skal innrømme det, men jeg liker ikke at det hele tiden bringes opp et par enkeltspillere i den sammenhengen. Gir meg igjen en følelse av Skars med Ojo og Guastavino. Men det gir uansett et håp om at om han skulle komme hit så vil det ikke være altfor ille.

Jeg er kjempeglad om Brann er såpass ambisiøse at de ser på trenere med McLeish's meritter. Jeg er glad for at vi ennå har såpass godvilje blant Hardball til at de er villig til å hjelpe med ressurser. Jeg er glad for at vi ser utenfor Norge.

Men det veier ikke opp for hvor lei jeg er av Skarsfjord og Nilsen typer, og jeg er derfor mest negativ til McLeish. Særlig når jeg faktisk trodde de hadde lært og så etter folk med offensiv og attraktiv tankegang denne gangen.


Jeg sier at det er fint å være kritisk, så jeg skjønner ikke hvorfor du snakker om å juble ukritisk. Jeg kan ikke noe om hvilken tilstand klubbene var i når han var der. For alt jeg vet var de rævkjørte økonomisk, som gjorde det vanskelig å spille finfotball med manglende midler til å hente spillertyper. Det var bare et eksempel for å vise at man ikke må se seg blind på ting eksperter sier. Det kan ligge masse bak.

Jeg er også lei Skarsfjord-typer, men jeg tror en slik type som både har resultater og et mye større navn enn andre kandidater, vil kunne trekke tilbake entusiasmen, sponsorer og beviselig også pengefolkene. I forhold til kandidatene på markedet er dette utvilsomt det mest spennende. Det kan hjelpe godt på og være akkurat det vi trenger nå. Jeg er drittlei av at Brann er middelmådige og den evige negativiteten som har herjet klubben og oss rundt de siste årene, og vil i alle fall gå inn med et positivt og åpent syn på situasjonen, hvis det blir han.

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

dr_cyanid

November 17, 2013, 20:54:29 PM #2147 Last Edit: November 17, 2013, 20:57:47 PM by dr_cyanid
Ang. McLeish i Birmingham. I en periode hadde han vel kun én spiss tilgjengelig. Nikola Zigic på ca 215cm eller noe sånt. Er jo opplagt at det blir mye lange baller da.

1908


1908

Her på bilde (Høyre side) ser vi hva han fikk til i Nottingham før han trakk seg.. 2012 dette...


Go Up