• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Treneren etter Skarsfjord

Started by bernu, May 07, 2012, 22:04:26 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Henki

Quote from: Django on November 15, 2013, 00:06:02 AM
Fått med dere siste nytt?
Nå startes det en ny supporter gruppe i brann miljøet. Gruppen skal hete: Brann Support Bergen.
Meldingen som sendes rundt på facebook for å rekrutere folk er følgene:
"Hei alle sammen!
Ikveld har vi vært i møte med Daffy ang opprettelse av ny supportergruppe! Dette er noe Brann støtter oss i! Vi får samme fordelene og prisene som Bataljonen, og vi kan få eget felt om vi ønsker dette. De som har fornyet partoukortet sitt, kan få bytte over til Brann Support Bergen om de ønsker dette. Frode er med oss, og nå skal vi stå samlet som en supportergruppe til neste år! Vi tenkte å ha et møte neste uke, og alle er velkommen.
Det er på tide at vi står sammen, og får tilbake samholdet som vi Brannsupporterne er kjente for! Vi er den 12 mann, og vi kler oss i rødt med stolthet.
Er DU med?"

Jeg skjønner ikke en dritt av hva disse folkene holder på med? De skriver at det er på tide at vi står sammen, og får tilbake samholdet som vi brannsupportere er kjente for? Javel? Hvorfor skal de da starte en ny supportergruppe, stå heller sammen i bataljonen, i mine øyne blir dette enda større splittelser.  Hvordan skal de få eget felt? Når vi ville ha eget ståfelt ble jo det et hælvetes styr.. Men når disse folkene kommer, så skal de få alt servert på sølvfat? Dette er bare tragisk fra Brann sin side og disse supporterene.


Link?
Ballen skal fremover!

BBB-mod

Diskusjon om ny supportergruppe hører ikke hjemme i denne tråden. Ta det et annet sted.

BBB-mod

Jepphepp

Jeg synes Alex McLeish høres ganske spennende ut selv og er enig med mye av det Tapeten sier. At han fokuserte mye på det defensive, behøver ikke nødvendigvis være negativt. Når man trener ett lag på midten av tabellen i PL så kan man ikke forvente å kunne spille blendende angrepsfotball. De mindre lagene som hevder seg i PL spiller ofte defensivt.

I bingoligaen TL så vil han fremdeles å ha en av de største budsjettene og man er absolutt ikke nødt til å spille defensivt for å vinne. Det er ingen her som blir lei seg, hvis vi blir en gullkandidat hvert år selvom vi ikke vinner 4-3 eller 4-0 i hver eneste kamp.
Men hovedargumentet mitt er fortsatt at han har en cv å vise til, og han har vært trener i PL. Med tilhørende nettverk.
Jeg tror Mcleish har mye å tilføre i forhold til de andre alternativene vi har å "velge mellom".

Hva skulle uansett være ett steg over han? Da blir det den samme bingoen med å velge en uerfaren trener og håpe på det beste. Isåfall burde det vært Nielsen, som akkurat gikk til Strømsgodset, og de fleste her var uansett negative til å gi ham hovedtreneransvaret.
- Mitt mål er å slippe inn null mål. Det blir vanskelig, men det er mitt mål. (Piotr Leciejewski 2014)

Huff

November 15, 2013, 10:16:10 AM #1953 Last Edit: November 15, 2013, 10:19:27 AM by Huff
Vil legge til at Hodgeson gjorde det helt greit i Viking, ikke mer, og Hodgeson hadde vel en langt mer spennende CV enn McLeish, jfr oppholdet i Inter.

Dette med nettverk er jeg og skeptisk til. Britiske spillere er vel de dyreste i verden, ferdighetene tatt i betraktning, og McLeish får neppe råd til å hente en speider, selv om McLeish trolig i så fall vil kunne ansette folk med kompetanse. Spillere han hadde tapeten i eksempelvis Villa vil trolig forlengst være solgt, og uansett på en høyere hylle enn hva Brann kan drømme om å hente.

For all del, et offensivt og spennende valg. Navnet vil ikke trekke folk til stadion, men CVen vil trolig gjøre dette. Liker og at en tilsynelatende ser på en hylle over det jeg tror de fleste hadde forventet, men likevel har jeg liten tro på gammeldags 4-4-2. Jeg vil ha en moderne trener, ikke en gammel levning fra fortidens fotball. Skal vi gå for gamle ringrever finnes det gamle, mer innovative folk i Trøndelag.

Menmen, kansje på tide at vi får en trener uten grilldress på sidelinjen. Jeg liker og kommentaren til Mceish om å dra ut for å gjennoppfinne seg selv. Kan tyde på en nyskjerrig trener som vil fortsette utvikle seg selv.

Tapeten

Angående nettverk så tviler også jeg på at han kommer til å hente drøssevis av PL spillere som han trente for flere år siden. Men, jeg tror derimot at veien TIL engelsk fotball kan være kortere for en som spiller under en trener med nettverk der enn for en som spiller under f.eks Skarsfjord. Det vil kunne gjøre det lettere for oss å hente spillere med ambisjoner om å komme seg til England.
-*Space is the place*--

Belfort

Dette med nettverk. Hvor mange gode britiske spillere vil ta turen til Norge fordi McLeish blir trener.
Jeg synes det heller vil være mangel på nettverk som vil prege han. Hvor mye oversikt har han over nordiske spillere? Nei, dette bør Brann holde seg unna.

dokken

Meget skeptisk til om McLeish er en mann som kan ta Brann videre og utvikle en skikkelig spillestil. Han er mer Tony Knapp enn Jürgen Klopp, for å si det sånn. Og den nesegruse beundringen for britisk fotball vi hadde på 70-80-tallet burde være død og begravet for lengst.

Samtidig liker jeg at trenerdiskusjonen har utvidet seg fra de nitriste norske kandidatene som er tilgjengelige (Sandstø/Nordlie/Semb etc). Men hva med å se til Sverige eller Tyskland? Tror det er land som både har mer å bidra med og som passer norsk kultur bedre.

Og så er det gøy med elleville spekulasjoner.


Belfort

Tanken på McLeish blir bare mer og mer absurd.

Nixon

Quote from: Utmedsnolken on November 15, 2013, 10:40:20 AM
Feil Alex

http://basporten.origo.no/-/bulletin/show/815870_feil-alex?ref=checkpoint


Fra Norges kjedeligste trener til Englands kjedeligste manager. Det er om ikke annet kontinuitet i arbeidet oppe på Stadion!;)
Rød makt på Hansa

Lasaron

David Nielsen har visst en klausul om at han kan gå hvis han blir tilbudt en hovedtrenerjobb.
Tren på langskudd

Huff

Det forrige innlegget mitt bar preg av at jeg misforstod McLiesh-sitatet. Dette med å dra til utlandet for å gjenoppfinne seg selv var vel trolig fordi ryktet hans i Storbritannia var blitt så elendig at han ikke kunne få noen anstendig manager jobb der mer.

osoerli

Skeptisk til brite med generell liten peiling på soneforsvar.
Briter har vel vore prøvd her i ligaen før.  Sarpsborg i år,  Viking for nokre år sida, Lillestrøm litt lenger før det, og Brann eit par periodar på 70- og 80-talet, og lenger før det.  Og så har eindel lag hatt britiske assistenttrenarar dei siste åra, som Tromsø og Molde.  Einaste eg kjem på som har blitt seriemester med britisk hovedtrenar er Lillestrøm.  Men generellt er det vel fleire fiaskoar enn suksesshistoriar?  Krøvel har sikkert statistikk på dette?
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Corran

Skeptisk men heller ham en de jeg frykter fra Norge/Sverige
Og når det gjelder å hente britiske spillere så har han kontakt nett i England og Strømsgodset har jo fått låne noen ok spillere fra City så.....
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Tapeten

Man må nesten ta med lagenes forutsetninger i regnestykket. Sarpsborg er nyopprykket og ligger godt an til å beholde plassen, og da er det vel litt drøyt å kalle Brian Deanes debutsesong der for fiasko?
VG, Dagbladet, Aftenposten, BT, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad tippet alle sammen Sarpsborg på direkte nedrykk før sesongen.
-*Space is the place*--

Yngve

Dei skal ha kred for å tenkja utanfor boksen.

Det viser at taktene er litt interessante.

Men han er jo bås som manager. Heilt feil person for Brann.

brann89

For guds skyld få tak i en trener med Offansiv tankegang. Nå har eg ikkje sett lagene når McLeish har trent dem, men når eg ser kva folk seier om spillestilen så mister eg håpe med en gang. Det er veldig flott med en CV fra PL og erfaringen hans. Er sikker på at etter ca 3 år med mer kick and run fotball, så det nesten ikkje en sjel som bryr seg om verken CV eller erfaring, da er man lei stilen fotball stilen som bli spilt.
Hærlige øyenblikk som Brann supporter: 2007 og 30 Oktober 2011 og SR/RN situasjonen

Huff

Quote from: Yngve on November 15, 2013, 11:49:08 AM
Dei skal ha kred for å tenkja utanfor boksen.

Det viser at taktene er litt interessante.

Men han er jo bås som manager. Heilt feil person for Brann.


Taktene er ikke interessante når en vurderer en trener som er vident kjent for arkaisk, kjedelig fotball, da er tankene totalbås.

dudo

Siden tysk fotball er den nye vinen, hva tror folk om Jørn Andersen? Hva driver han med, hva slags resultatet har han å vise til og med hvilken type fotball?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?
Rød makt på Hansa

Henki

Jeg er ikke like negativ som en del andre her tydeligvis er. Det at Birmingham og Villa spilte kjedelig fotball startet ikke med McLeish. Man må og se på hvilke spillere han hadde til rådighet og ta motstanderne i PL med i betraktningen. Hvilke resurser han hadde til rådighet for å forsterke stallen i forhold til det konkurrentene hadde må og tas med i betraktningen.

Det er selvfølgelig og ting som taler mot McLeish, men å være så negativ som en del er, er ikke jeg.
Ballen skal fremover!

osoerli

Quote from: dudo on November 15, 2013, 11:59:31 AM
Siden tysk fotball er den nye vinen, hva tror folk om Jørn Andersen? Hva driver han med, hva slags resultatet har han å vise til og med hvilken type fotball?


Eg er redd Jørn Andersen er det motsatte av det Brann treng.  Brann treng ein flink, omgjengeleg, entusiastisk type som spelarane trur på.  Jørn Andersen satsar meir på tysk kadaverdisiplin.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

osoerli

Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:01:42 PM
Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?


Veit ikkje kva du meinar med "noen".  Noen i Brann?  Eg har nemnt han her inne fleire gonger om det kan reknast.  Og ja, Hamren hadde vore fantastisk.  Men er det sikkert at han vert arbeidsledig om Sverige ryk for Portugal?
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

nero

November 15, 2013, 12:08:19 PM #1973 Last Edit: November 15, 2013, 12:10:09 PM by nero
Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:01:42 PM
Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?


Ja! Hør på presidenten! I utgangspunktet var jeg litt giret på McLeish, han har jo tross alt vært Rangerstrener og rotet rundt på et rimelig høyt nivå, men med mer info har nok entusiasmen kjølnet litt. Brann beveger seg i hvert fall på en hylle som vitner om litt ambisjoner, og det er positivt. Kanskje vi likevel ikke ender opp med Arne Sandstø?
Lions led by donkeys.

Nixon

Quote from: osoerli on November 15, 2013, 12:06:29 PM
Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:01:42 PM
Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?


Veit ikkje kva du meinar med "noen".  Noen i Brann?  Eg har nemnt han her inne fleire gonger om det kan reknast.  Og ja, Hamren hadde vore fantastisk.  Men er det sikkert at han vert arbeidsledig om Sverige ryk for Portugal?


Noen som i media. Brann har vel ikke sagt noe om noen som helst.

Nei, det er vel ikke helt sikkert at han ikke får fortsette. Men det spekuleres i det i alle fall.
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10151251
Rød makt på Hansa

osoerli

Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:10:56 PM
Quote from: osoerli on November 15, 2013, 12:06:29 PM
Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:01:42 PM
Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?


Veit ikkje kva du meinar med "noen".  Noen i Brann?  Eg har nemnt han her inne fleire gonger om det kan reknast.  Og ja, Hamrén hadde vore fantastisk.  Men er det sikkert at han vert arbeidsledig om Sverige ryk for Portugal?


Noen som i media. Brann har vel ikke sagt noe om noen som helst.

Nei, det er vel ikke helt sikkert at han ikke får fortsette. Men det spekuleres i det i alle fall.
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10151251


Interessant.  Me får håpa Ronaldo grusar Zlatan.
Trur nok kanskje Hamrén hadde opna lommebøkene til Mohn og Hardball litt på gløtt.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Belfort


Nixon

Quote from: osoerli on November 15, 2013, 12:25:10 PMTrur nok kanskje Hamrén hadde opna lommebøkene til Mohn og Hardball litt på gløtt.


Skulle tro det. BT spekulerer i at eksterne investorer allerede har sagt ja til å støtte Brann med penger til McLeish, og svensken er jo mildt sagt et bedre alternativ.
Rød makt på Hansa

Gulløl

Spørs om Alex McLeish eller Erik Hamren tåler det bergenske lynnet og engasjementet som vår styreleder har som en viktig kravspesifikasjon. Nei vi endrer nok til slutt opp med Arne Sandstø etter en del runder med andre kandidater.
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

Falkman

Quote from: osoerli on November 15, 2013, 12:25:10 PM
Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:10:56 PM
Quote from: osoerli on November 15, 2013, 12:06:29 PM
Quote from: Nixon on November 15, 2013, 12:01:42 PM
Jeg spiller inn igjen Erik Hamrén. Han blir sannsynligvis arbeidsledig i neste uke, men har ikke vært nevnt som en aktuell kandidat av noen. Er det helt utenkelig at han vil komme tilbake til Norge dersom det ikke går veien for Sverige mot Portugal?


Veit ikkje kva du meinar med "noen".  Noen i Brann?  Eg har nemnt han her inne fleire gonger om det kan reknast.  Og ja, Hamrén hadde vore fantastisk.  Men er det sikkert at han vert arbeidsledig om Sverige ryk for Portugal?


Noen som i media. Brann har vel ikke sagt noe om noen som helst.

Nei, det er vel ikke helt sikkert at han ikke får fortsette. Men det spekuleres i det i alle fall.
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10151251


Interessant.  Me får håpa Ronaldo grusar Zlatan.
Trur nok kanskje Hamrén hadde opna lommebøkene til Mohn og Hardball litt på gløtt.

Huff

Quote from: Henki on November 15, 2013, 12:03:32 PM
Man må og se på hvilke spillere han hadde til rådighet og ta motstanderne i PL med i betraktningen. Hvilke resurser han hadde til rådighet for å forsterke stallen i forhold til det konkurrentene hadde må og tas med i betraktningen.


Ut fra det jeg ser på youtube av Rangers under McLeish er det mye lange pasninger, samt poling inn i boksen. Og spillerne mangler ikke akkurat teknikk kontra dagens Brannmanskap for å si det slik.

Langhår

At folk i det hele tatt vurderer floppen Andresen er jo nærmest sjokkerende. Og at The Relegator McLeish er i fokus enda verre. Jeg frykter ny skandale under oppseiling.

Det selvsagte valget (dersom man har muligheten) er jo Hamrén. Bevist kvalitet over tid, kan skape engasjement og kan helt sikkert gjenskape troen på laget både fra supportere og næringsliv.

Ellers mener jeg at også Mjelde bør kartlegges, men han vil nok neppe komme så lenge RBH leder klubben.

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Henki

Quote from: Langhår on November 15, 2013, 13:43:41 PM
At folk i det hele tatt vurderer floppen Andresen er jo nærmest sjokkerende. Og at The Relegator McLeish er i fokus enda verre. Jeg frykter ny skandale under oppseiling.

Det selvsagte valget (dersom man har muligheten) er jo Hamrén. Bevist kvalitet over tid, kan skape engasjement og kan helt sikkert gjenskape troen på laget både fra supportere og næringsliv.

Ellers mener jeg at også Mjelde bør kartlegges, men han vil nok neppe komme så lenge RBH leder klubben.


Og om Hamrén vil til en klubb der RBH er den som vet best om alt er slett ikke sikkert det heller.
Ballen skal fremover!

Belfort

Håper de kan være fornuftig og avlyse kommende ukes møte med McLeish, føler som flere at dette er et stort blindspor.

bernu

http://basporten.origo.no/-/bulletin/show/815870_feil-alex

Trenger ikke være Villa fan for å skjønne at dette ikke er et godt valg.
HANSA - Z

Nixon

http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Skotsk-journalist-overrasket-over-McLeish-403115_1.snd

Han omtaler McLeish som en kunnskapsrik og dyktig trener, og en hyggelig mann som folk ser opp til.
- Men han har hatt en vanskelig jobb. Problemet er at flere av jobbene hans har krevd at han må spille defensiv fotball. I Birmingham hadde han gode spisser, og kunne spille på det, men det forandret seg da han gikk til Rangers, og senere til Premier League, der det handlet om å spille for å overleve, sier Burns. Han tror McLeish vil gå bort fra den defensive måten å spille på dersom han har et lag med kvaliteter som tilsier at det er mulig.


Er han bedre enn sitt rykte?
Rød makt på Hansa

Jose Arrogantio

Quote from: Nixon on November 15, 2013, 14:16:09 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Skotsk-journalist-overrasket-over-McLeish-403115_1.snd

Han omtaler McLeish som en kunnskapsrik og dyktig trener, og en hyggelig mann som folk ser opp til.
- Men han har hatt en vanskelig jobb. Problemet er at flere av jobbene hans har krevd at han må spille defensiv fotball. I Birmingham hadde han gode spisser, og kunne spille på det, men det forandret seg da han gikk til Rangers, og senere til Premier League, der det handlet om å spille for å overleve, sier Burns. Han tror McLeish vil gå bort fra den defensive måten å spille på dersom han har et lag med kvaliteter som tilsier at det er mulig.


Er han bedre enn sitt rykte?


Høres jo ut som en skottsk Skarsfjord det der. Avhengig av enkeltspillere for at laget skal sprudle, og defensiv fotball med lange baller når han ikke har disse. At spissene ikke var gode nok til å spille morsomt i Rangers, en klubb som var sammen med Celtic milevis over resten av ligaen, viser jo at han står for defensiv fotball.

Skjønner ikke hvordan folk kan være optimistisk til en fyr som McLeish når den største klagen over Skarsfjord var drepende kjedelig fotball som ødela entusiasmen.

For all del, mulig McLeish kan få til resultater, men morsomt å se på blir det ikke.

Langhår

Quote from: Henki on November 15, 2013, 13:51:19 PM
Quote from: Langhår on November 15, 2013, 13:43:41 PM
At folk i det hele tatt vurderer floppen Andresen er jo nærmest sjokkerende. Og at The Relegator McLeish er i fokus enda verre. Jeg frykter ny skandale under oppseiling.

Det selvsagte valget (dersom man har muligheten) er jo Hamrén. Bevist kvalitet over tid, kan skape engasjement og kan helt sikkert gjenskape troen på laget både fra supportere og næringsliv.

Ellers mener jeg at også Mjelde bør kartlegges, men han vil nok neppe komme så lenge RBH leder klubben.


Og om Hamrén vil til en klubb der RBH er den som vet best om alt er slett ikke sikkert det heller.


Store muligheter for at han ikke vil det, nei. Derfor puttet jeg inn en parentes med "dersom en har muligheten".

Det første Brann burde gjort var å kvitte seg med RBH. Det burde de gjort lenge før Skarsfjord forsvant. Nå tyder alt på at Brann velger å dundre på videre med RBH i førersetet selv om han er den mest forhatte mannen i Bergen, bortsett fra Lommemannen.

Og mens gresset gror, så dør kuen som det heter. Mens RBH fremdeles gliser og bortforklarer enhver ting som går galt blir tribunenen tommere, resultatene uteblir og interessen nærmere frysepunktet.

Har ingen tror på at Brann vil reise seg så lenge RBH sitter i ledelsen. Ikke bare fordi han ikke er flink nok, men rett og slett fordi han er blitt et symbol på alt som er galt og går galt.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Huff

Quote from: Jose Arrogantio on November 15, 2013, 14:32:21 PM
Høres jo ut som en skottsk Skarsfjord det der. Avhengig av enkeltspillere for at laget skal sprudle, og defensiv fotball med lange baller når han ikke har disse. At spissene ikke var gode nok til å spille morsomt i Rangers, en klubb som var sammen med Celtic milevis over resten av ligaen, viser jo at han står for defensiv fotball.

Skjønner ikke hvordan folk kan være optimistisk til en fyr som McLeish når den største klagen over Skarsfjord var drepende kjedelig fotball som ødela entusiasmen.

For all del, mulig McLeish kan få til resultater, men morsomt å se på blir det ikke.


Helt enig og rasende over at han i det hele tatt vurderes. Latterlig at han ikke kunne spille offensivt i en klubb som Rangers, totalt latterlig. Men, det jeg har sett tyder på at dette er tilfellet, vi er muligens i ferd med å hente noe som minner om Egil Olsen.

krakra

Ja ble positiv da jeg så merittlisten, men hvis det som sies om spillestilen og managerstilen stemmer er det en tragisk sak. Får håpe RBH og co har sett på mer enn merittlisten, men skal ikke ha for høye forventninger...

Akkurat dette jeg er imot når det snakkes om "erfaren" og "merittert" trener. At det er så alfa omega at man henter noen som ikke passer inn overhodet. 'Morsomt" hvis Brann henter kroneksemplet på dette og viser for hele verden sine manglende antenner og manglende dyktighet.

Jose Arrogantio

Quote from: Huff on November 15, 2013, 15:41:31 PM
Quote from: Jose Arrogantio on November 15, 2013, 14:32:21 PM
Høres jo ut som en skottsk Skarsfjord det der. Avhengig av enkeltspillere for at laget skal sprudle, og defensiv fotball med lange baller når han ikke har disse. At spissene ikke var gode nok til å spille morsomt i Rangers, en klubb som var sammen med Celtic milevis over resten av ligaen, viser jo at han står for defensiv fotball.

Skjønner ikke hvordan folk kan være optimistisk til en fyr som McLeish når den største klagen over Skarsfjord var drepende kjedelig fotball som ødela entusiasmen.

For all del, mulig McLeish kan få til resultater, men morsomt å se på blir det ikke.


Helt enig og rasende over at han i det hele tatt vurderes. Latterlig at han ikke kunne spille offensivt i en klubb som Rangers, totalt latterlig. Men, det jeg har sett tyder på at dette er tilfellet, vi er muligens i ferd med å hente noe som minner om Egil Olsen.


Dessuten masser av trenere som har kommet til PL med dårlige staller, få av dem som har like ille rykte for dårlig fotball som McLeish, og flere som har fått til mer. Rasende over dette jeg også. Her blir vi lovet en offensiv tankegang på trenersiden etter flere år med kjedelige Nilsen og Skarsfjord, og så blir vi presentert Skottsk vrakgods med kanskje Englands kjedeligste tankegang?

Jose Arrogantio

Quote from: krakra on November 15, 2013, 15:46:30 PM
Ja ble positiv da jeg så merittlisten, men hvis det som sies om spillestilen og managerstilen stemmer er det en tragisk sak. Får håpe RBH og co har sett på mer enn merittlisten, men skal ikke ha for høye forventninger...

Akkurat dette jeg er imot når det snakkes om "erfaren" og "merittert" trener. At det er så alfa omega at man henter noen som ikke passer inn overhodet. 'Morsomt" hvis Brann henter kroneksemplet på dette og viser for hele verden sine manglende antenner og manglende dyktighet.


Nettopp. Er jo som du har nevnt i forhold til Nielsen viktig at man ikke ser seg blind på navn og erfaring når man henter trener. Får vi McLeish får vi en traust, forsiktig kar med en veldig defensiv tankegang, med andre ord veldig lik Nilsen og Skarsfjord. Vil ikke passe inn i Bergen i det hele tatt, og hadde tatt heller Nielsen 10 av 10 ganger.

Huff

Quote from: krakra on November 15, 2013, 15:46:30 PM
Ja ble positiv da jeg så merittlisten, men hvis det som sies om spillestilen og managerstilen stemmer er det en tragisk sak. Får håpe RBH og co har sett på mer enn merittlisten, men skal ikke ha for høye forventninger...

Akkurat dette jeg er imot når det snakkes om "erfaren" og "merittert" trener. At det er så alfa omega at man henter noen som ikke passer inn overhodet. 'Morsomt" hvis Brann henter kroneksemplet på dette og viser for hele verden sine manglende antenner og manglende dyktighet.


Har sett en del Rangers på Youtube i dag. Direkte spill ser ikke ut til å bli noe problem, det går fort på kontringer. Mot etablert går to ting igjen: 1. Langpasning fra midtstopperne mot spissene. 2. Pasningsspill til området rundt midtstrekenm gjerne ti-tjue meter inn på motstanders halvdel, deretter poling inn i boksen. Etter dette blir det gjerne litt dribling og pasninger ut på kant dersom en får ballen ned på bakken, men det er ikke spill i den oppbyggende fasen i det hele tatt, bare poling.

Og dette er Rangers, en eksepsjonelt ressursterkt lag i sin liga (dengang).

Skars spillestil skremmer publikum fra stadion. Branns løsning, en ginger-Drillo?

Xminator

Det er en forskjell på ett Brannlag som er direkte i stilen og det Brannlaget vi har sett i år med 20 pasninger før feilpasningen på egen banehalvdel.

brann89

Dem som har ansvare for ansettelse av ny trener, burde jo har i kontrakten til treneren at det stilles visse krav til treneren som blir ansatt, og da burde offansiv fotball være eit av kravene
Hærlige øyenblikk som Brann supporter: 2007 og 30 Oktober 2011 og SR/RN situasjonen

Jose Arrogantio

Quote from: brann89 on November 15, 2013, 16:14:50 PM
Dem som har ansvare for ansettelse av ny trener, burde jo har i kontrakten til treneren at det stilles visse krav til treneren som blir ansatt, og da burde offansiv fotball være eit av kravene


Det er også det de har hevdet er en av kravene. Derfor veldig skuffende om de henter McLeish.

Giles

McLeish er ikke det verste, ser ut som folk her uttaler seg uten å kjenne han i det hele tatt. Det er et stort navn og det er en fordel, han lar seg ikke styre av spillerne og har sikkert kontakter i England og Skottland han kan benytte seg av.
Hamren hadde vært mye verre. Han gikk til dekket bord og vel så det i RBK og oppnådde resultater såvidt, men ikke uten å utradere RBK sjelen. Morsom fotball, glem det.
Britiske trenere garanterer energi og hvis du ser til utvikling i England vil du se et langt raskere og mer fremoverrettet pasningsspill enn det vi ser av noen i Norge.
En skotte bør passe Bergen bra.
Et større navn enn McLeish, vi er jo tross alt Brann. Drøm søtt.Jose Arrogantio

November 15, 2013, 17:07:42 PM #1997 Last Edit: November 15, 2013, 17:14:05 PM by Jose Arrogantio
Quote from: Giles on November 15, 2013, 16:56:17 PM
McLeish er ikke det verste, ser ut som folk her uttaler seg uten å kjenne han i det hele tatt. Det er et stort navn og det er en fordel, han lar seg ikke styre av spillerne og har sikkert kontakter i England og Skottland han kan benytte seg av.
Hamren hadde vært mye verre. Han gikk til dekket bord og vel så det i RBK og oppnådde resultater såvidt, men ikke uten å utradere RBK sjelen. Morsom fotball, glem det.
Britiske trenere garanterer energi og hvis du ser til utvikling i England vil du se et langt raskere og mer fremoverrettet pasningsspill enn det vi ser av noen i Norge.
En skotte bør passe Bergen bra.
Et større navn enn McLeish, vi er jo tross alt Brann. Drøm søtt.

De som kjenner ham er jo de snakker ham i negative lag. Det er de som ikke kjenner ham, men bare ser han er fra sagnomsuste England (eller Skottland) som er positive. Du kommer jo ikke med et eneste argument for McLeish annet enn at han har trent i England og da helt sikkert må være kjempegod på alt og ha kontakter med alt og alle. England er ikke så magisk med fotball. I forhold til andre store fotballand i Europa er de veldig konservative og gammeldagse.

Britiske trenere garanterer ingenting. De kan være helt rævva og primitive de også, like mye som norske. Grunnen til at du ser raskere og mer fremoverrettet spill i England er på grunn av at de har bedre spillere der. Grunntanken i engelsk fotball er ennå mer primitiv enn for eksempel i Spania eller Nederland. Og blant briter er McLeish blant de mest primitive.

Brann kan ikke se seg blind på navn. Mye viktigere hvordan de faktisk er som trenere. Om eneste argumentet for en trener er at han har trent i England, uavhengig av hvordan lagene hans spilte eller resultatene han fikk, så er ikke det godt nok.


Edit: McLeish er forresten ikke noe stort navn utenom for oss nordmenn som tilber alt britisk.

Kagain

Nå er det forsåvidt interessant at de har lagt seg på en hylle der de napper etter tidligere landslagstrenere for å se om de biter på. Resultatmessig gjorde vel McLeish det bra med Rangers og med Skottland, men da han fikk prøve seg i litt hardere vær datt han gjennom? Jada, så har han et æresdoktorat fra Universitetet for hans bidrag til skotsk fotball, men det kan vel like gjerne være gjennom hans stopperarbeid.

Statistisk sett så toppet han jo % suksess i Rangers og for Skottland. Etter det har det bare gått nedover for mannen. Men uansett hvor dyktig han er eller ikke, så er det faktisk litt oppløftende at styret ser utforbi tippeligaen/adecco når de vurderer trenere. Det tenner jo et lite håp (uansett hvor svakt det er) om at vi kanskje slipper unna Sandstø eller Mjelde. Så får vi se hva det ender med.

Dessuten hadde det jo vært artig om han ble ansatt, da hadde kanskje Bergen Sin Gutt fått fyr i forumskjegget sitt :)

storB

Men hvis McLeish  (som er bedre enn alle tilgjengelige trenere i Norge) er for "deffensiv", hvorfor messer flere for Hamren da? Han fikk til resultater i RBK men for ham var det viktigere å vinne 1-0 enn 4-3, noe han også fikk kritikk for i RBK. Solide bakover men langt ifra spudlene fremover. At han har fått sving over Sverige trenger ikke tilskrives ham som trener nødvendigvis, en viss bestemor skulle kunne fått sving på det angrepet men verdens beste spiss i sitt livs form.
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

Go Up