• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2011

Started by krakra, September 11, 2010, 20:15:20 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krakra

Quote from: eivhelle on November 25, 2010, 22:21:23 PM
Quote from: krakra on November 25, 2010, 22:03:12 PM
Branns hiarki fra styret ned til sport:

                   Styret
                Daglig leder
               (Sportssjef)
          Hovedtrener m/støtteapperat
               Spillere

Alle er ansvarlig for at de under seg presterer, samt selvfølgelig at man presterer selv.
 

Bortsett fra at regelen vanligvis er at styret sparker hovedtreneren hvis resultatene er dårlige.
Jeg har aldri opplevd at et styre har sparket daglig leder fordi laget presterer under pari.

For det første så er viktigheten av en god ledelse veldig undervurdert i norsk fotball. Treneren tildeles alt for mye ansvar og hver gang ting går galt gjør man det som er enklest og sparker treneren. Branns problem siden 2007 har ikke(bare) vært trenere. Det har vært en mangel på vinnerkultur og kompetanse i hele ledelsen, men istedenfor å bygge opp en sterk og kompetent organisasjon og fremheve en god vinnerkultur har man valgt å satse på å sparke trenere og satse på at nestemann fikser det.

For det andre så kan selvfølgelig ikke RBH få like mye av skylden hvis Skarsfjord ikke gjør jobben sin som Skarsfjord selv. Man er først og fremst ansvarlig for egne prestasjoner. På samme måte skal ikke Skarsfjord sparkes hvis Torp spiller elendig neste sesong fordi han hentet Torp og er ansvarlig for at Torp presteres, men hvis Torp, Haugen og Grorud, samt alle andre som Skarsfjord henter viser seg å være dårlige og alle andre på laget underpresterer, har ikke Skarsfjord gjort jobben sin godt nok. Da blir det for enkelt å si "Jammen, det er spillernes jobb å prestere".

På samme måte kan ikke RBH henges på korset fordi èn trener gjør en dårlig jobb. Hvis problemet faktisk er treneren så kan RBH(eller en eventuel sportssjef) skifte ham ut med en god trener og problemet er løst, men hvis vi presterer dårlig over en lengre periode, under flere forskjellige trenere, så bør en kanskje lure på om problemet ligger andre steder. Som f.eks. hos sportssjefen som har vært i klubben under hele den dårlige perioden og kom like før den starten, mens laget var best i landet.

På samme måte kan ikke RBH lastes for at èn person i organisasjonen gjør en dårlig jobb, så lenge han evner å gjøre grep og fikse dette, men hvis Brann over tid gjør det svakt og det blir en trend at folkene RBH henter inn gjør en dårlig jobb så skal selvfølgelig RBH ta ansvaret for det.

Han har dermed ikke bare ansvaret for at økonomien i Brann er bra. Han har også et ansvar for at hele klubben presterer. Det er et veldig stort ansvarl, men det ligger liksom i tittelen daglig leder. Han er sjefen for hele klubben.

krakra

Quote from: eivhelle on November 25, 2010, 22:32:24 PM
Quote from: krakra on November 25, 2010, 22:25:39 PM
Quote from: eivhelle on November 25, 2010, 22:24:10 PM
Quote from: krakra on November 25, 2010, 22:16:59 PM
Det er uansett ikke noe å diskutere. RBH har selv sagt at han jobber med organisasjonsstrukturen foran kommende sesong og at han håper å bli ferdig med dette i løpet av året(men som vanlig går det jævlig treigt). Jeg syns det er ganske opplagt at organisasjonens øverste leder har mye å si angående hvordan denne organisasjonen ser ut, og mye ansvar ovenfor hvordan de presterer. Han er jo sjefen deres. Hans jobb er å få dem til å gjøre en god jobb. Hans jobb er at SK Brann presterer som klubb. Så har han delegert endel delansvar. Skarsfjords ansvar er at den sportslige avdelingen presterer. GJør han ikke jobben sin må han gå av, men da må samtidig RBH ta ansvaret for at han ga Skarsfjord dette ansvaret.

Det var strengt talt ikke RBH, men styret med RBH sin velsignelse som gav Skarsfjord det ansvaret.
Nei, det var styret på RBHs anbefaling. Hvis RBHs anbefalinger gjentatte ganger viser seg å være dårlige og føre til gale valg så er han ikke akkurat en ressurs, men en byrde som en må kvitte seg med.

Styret må vite at mannen de har gitt ansvaret med å styre den daglige driften(her innegår å bygge opp organisasjonen som skal gjøre de enkelte oppgavene) faktisk klarer å gjøre denne jobben, samt at de kan stole på at de anbefalingene han gjør er gode.


Når formulerer du deg som om styret ikke har førstehånds kjennskap til Skarfjord og hans egenskaper
som trener. Hadde Skarsfjord kommet inn utenfra slik at styret kun hadde daglig leders anbefaling
å rette seg etter hadde det vært en annen sak.
De har kanskje kjenskap, men har de kompetansen? Dessuten så har det jo visstnok vært en trenerjakt, med flere alternativer. Dette er en trenerjakt RBH har ledet. Javisst kjenner styret til Skarsfjord, men kjenner de til de andre kandidatene? Har de gode nok forutsetninger til å vurdere Skarsfjord opp mot alternativene? Har de kompetansen? Neppe. Har RBH kompetansen? Neppe, men det burde han hatt i den jobben han har. Eventuelt burde han ansette en sportsjef.

tem

"Dette er både feil og korrekt.  Det er forskjell på oppgaver og ansvar. Som daglig leder har RBH ansvaret for absolutt alt som skjer i Brann. Han er sjef som hele skuten, han er ikke økonomisjef. Men han kan selvfølgelig ikke gjøre alt selv, derfor må han delegere oppgaver. Han oppgave blir da å sørge for at de riktige menneskene blir satt til å gjøre de forskjellige oppgavene. Hvis Skarsfjord ikke gjør jobben sin skal han sparkes, men RBH må da ta ansvar for å ha gitt det sportslige ansvaret til en trener som ikke var god nok. "



her er man inne på noe
daglig leder har det overordnede ansvarå tilse at driften går slik den skal
i teorien kan han deligere ut alle oppgaver til andre som er god nok , og sitte på ræv og spille kabal
dersom disse andre gjør en god nok job , slik at driften i klubben er god og resultater skapes , så ville han i mine øyne ha gjort en god jobb , uten selv å løfte en finger

hans hovedoppgave er å tilse at klubben fungerer

så han har en formidabel oppgave foran seg

dudo

RBH kunne fått være sjef for utviklingsavdelingen. Der er han flink.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Markmus

Quote from: eivhelle on November 25, 2010, 19:14:14 PM
Jeg forstår at mange ønsker RBH dit pepperen gror. Men ville dere virkelig overlatt jobben som daglig
leder til hvilken som helst annen fjott som måtte søke? Hvis ingen andre gode kandidater er interessert,
er det da så problematisk å la RBH fungere i stillingen?

Brann sliter økonomisk og har ikke rom for store visjoner inntil videre. Under disse rammebetingelsene
tror jeg det er få storkanoner som synest en stilling som daglig leder i Brann er spesiellt fristende.


RBH har gjort enorme skader på klubben siden 2007. Det finnes ikke fnugg av fornuft i å la ham fortsette - uansett stilling. Man berømmer for faen ikke dårlig arbeid!
Ka du ve?

Brann_ruler

http://fotball.bt.no/eliteserien/index.jsp?stats=true&type=team&teamId=2

Når skal noen i Brann begynne å snakke om sport igjen? Er faen ta meg kun penger, kutt og krise som spys ut fra idrettsveien. Eneste unntaket er når de rakker ned på de som følger klubben i tykt og tynt.

Ser ut som vår eminente leder igjen må stikke hode i sanden, og late som han aldri har lovet at brann skal begynne å interessere seg for forball igjen. For et år siden ble det proklamert at 2011 var året Føniksfuglen skulle reise seg igjen. Var mange kritiske røster som mente at dette var en sjanseløs strategi. Gjennom å rasere det sportslige produktet ville tilskuere flykte og inntekte falle dramatisk. Man kan jo lure på om dette var så dumme tanker.

Ledelsen i brann kan brenne en viss plass. Har aldri opplevd makan til inkompetente tullinger. det de driver på med nå er selvpining. Andre klubber har vært i like hardt vær. To måter som har nyttet er å prosituere seg for noen rike onkler, eller gi folk(spillere og adm) fyken for å ta et år i adeccoen og "begynne på nytt". Ledelsen må komme seg ned fra sin høye hest og be på sine knær om at næringslivet og supporter må bidra. Dette klarer ikke brann alene. Dessverre tror jeg at dagens ledelse overhode ikke har evne eller tillit til å ydmykt og tilgivende be om nødhjelp. Mantraet om at kostnadsreduksjoner er nøkkelen er meislet fast. Dagens vonde spiral vil føre oss rett i adecco. Denne katastrofen virker uunngåelig så lenge arrogansen og inkompetansen råder.

Det gjør vondt å følge brann for tiden. Ikke engang i heisårene var jeg så fortvilt som nå. Da var det iallefall noen som ønsket og ville at brann skulle prestere sportslig. Nå er det kun et jævla mas og å redusere. I 3 år har regimet utelukkende bygget ned. Feilinvesteringer, lar kontrakter gå ut, spillere som ikke har komplimentære ferdigheter. Og takken ovenfor de tusner som følger klubben er idiotforklaringer, økte partourkortpriser og falske løfter om bedre tider.

Innse deres begrensninger. Man blir ikke god gjennom ensidig fokus på kostnadsreduksjon. Jeg ser for meg følgende saker. Brann rykker ned i 2011. RBH får fyken. 5 år etter har mer kompetente ledere snudd skuten og vi ser igjen konturene av et brannlag som kan kjempe på øvre halvdel. Da kommer BT og BA med portrettintervjuet der RBH tar all æren for hvor brann er i dag. Hans harde grep la grunnlaget for suksess. Journalisten glemmer å nevne at RBH og CO overtok et gulllag med 20 mill på bok, CL muligheter og førte dem stødig ned i Adecco på 4 år.

Markmus

Hvis det går mot oppsigelser for å spare penger, så regner jeg naturligvis med at RBH går foran som et godt eksempel ved å si opp først.
Ka du ve?

Spelaren

Quote from: Markmus on November 26, 2010, 08:00:05 AM
Hvis det går mot oppsigelser for å spare penger, så regner jeg naturligvis med at RBH går foran som et godt eksempel ved å si opp først.


http://www.dagbladet.no/2010/11/26/sport/fotball/tippeligaen/brann/14456951/

Andre som er enige ;) .
Gå av.

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

krøvel vellevold

Jeg for min del skal ikke avvise at RBH kan gjøre en god jobb som daglig leder - og som man kan se resultater av på sikt. Problemet er at Brann må ha tillit ganske så kjapt. De har ikke tid til å vente til 2013 eller 2014 på at man eventuelt har gjenvunnet tilliten. Det må skje noe i vinter for at Brann skal selge et respektabelt antall p-kort til 2011-sesongen. Går p-kort-salget så dårlig som flere av oss antar, så er Brann virkelig ille ute økonomisk. I og med at Brann i realiteten kan glemme at storfisker på overgangsmarkedet skal få optimismen tilbake, så er det i grunn bare en ting som kan fikse litt tillit: At folk ser at det skjer noe i ledelsen. At nye tanker og nytt blod kommer inn. At man ikke skal fortsette å kjøre på med dem som har kjørt klubben fullstendig på ræv. Man vinner ikke tillit av at en person som har gjort en elendig jobb som sportssjef - og som er selve symbolet på nedgangstidene, forfremmes til daglig leder. Selvfølgelig kan han gjøre en mye bedre jobb som det, men det gir ingen tillit i den nærmeste fremtid.  Det finnes helt sikkert folk som kan utføre rollen som daglig leder minst like bra som RBH - og som samtidig starter med blanke ark når det gjelder tillit utad.
Legg ned hele klubben!

Langhår

http://fotball.bt.no/eliteserien/article186742.ece

Skarsfjord har gitt opp å få noen ny sportssjef. Merkelig, jeg synes så tydelig at BruunH uttalte at Skarsfjord skulle "få plukke sitt team". Så da kan man jo spørre seg om det betyr at BruunH har så ekstremt lite peiling på økonomien i det foretaket han har hovedansvaret for eller om han nok engang sjonglerte villt med sannheten.

Her er forresten en link til i forhold til det, se siste avsnitt;
http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article184553.ece

Noen som føler at vi har rett mann som daglig leder?
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Spelaren

Quote from: Langhår on November 26, 2010, 10:15:14 AM
Noen som føler at vi har rett mann som daglig leder?


BA, BT og etter gårsdagens diskusjon i samme tråd enkelte andre.
Gå av.

Xminator

Quote from: Spelaren on November 26, 2010, 10:29:27 AM
Quote from: Langhår on November 26, 2010, 10:15:14 AM
Noen som føler at vi har rett mann som daglig leder?


BA, BT og etter gårsdagens diskusjon i samme tråd enkelte andre.


Hvordan føles det å ha feil?

Spelaren

Quote from: Xminator on November 26, 2010, 11:05:51 AM
Quote from: Spelaren on November 26, 2010, 10:29:27 AM
Quote from: Langhår on November 26, 2010, 10:15:14 AM
Noen som føler at vi har rett mann som daglig leder?


BA, BT og etter gårsdagens diskusjon i samme tråd enkelte andre.


Hvordan føles det å ha feil?


Det må du spør Roalds støttespelarar om. BAs leder som maner til kontinuitet og BTs unnvikenhet mot å ta for seg RBH på en skikkelig måte er behørig omtalt her på forumet i hvert fall.
Gå av.

aso008

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/tippeligaen/article3035117.ece
Med speiderkunnskapen vi har i klubben anbefaler jeg at Skars koster på seg en tur til Oslo i januar

krakra

Helt utrolig hvordan man gang for gang holder treneren for narr. Det har vært mye snakk om at Steinar Nilsen følte seg lurt og han la vel aldri skjul på at han ble lokket til klubben under feil premisser.
Så går man frem i forhandlingene med hans erstatter og lover ham å få bygge sitt eget team, noe som tydeligvis var viktig for Skarsfjord. Et par uker senere finner man ut at vi ikke har råd. Amatørmessig og pinlig, men akk så typisk

krakra

At Brann må si opp ansatte i administrasjonen syns jeg forresten ikke er så dramatisk. Det er faktisk helt naturlig. Ser man på administrasjonen kontra sportslig avdeling så er den ekstremt overbefolket. Vi har tre mann som jobber med a-laget, samtidig har vi dobbelt så mange ansatte i bedriftsmarkedsavdelingen. Fire Key-Account Managere. Deres jobb er vel å smiske med sponsorene?

Så at man kutter litt i en voldsomt overbefolket administrasjon er helt naturlig. Det er tilogmed bra og på høy tid. At man velger å gjøre dette først etter at man har kuttet sport til beinet og spikket litt av selve beinet også er derimot en latterlig prioritering. Jeg tipper de tenkte at en stor markedsavdeling var det som trengs for å opprettholde inntektene, mens det sportslige ikke var så viktig. Eventuelt at vi med en bra trener ikke trenger noe øvrig sportslig apperat.

krakra

Skal bli interessant å se hva som skjer med støtten til RBH blant de ansatte nå som han begynner å sparke dem og kreve at de går ned i lønn. Spesielt hvis han selv nekter å kutte på sin egen lønn.

tem

synes det nå har vært mye negativitet her inn epå forumet
etter en mildt sagt elendig sesong med mye turbulens , så ser jeg fram til 2011

tror at sesongen 2011 blir en opptur og en posetiv opplevelse samenlignet med 2010

dudo

Haaper det, hvis ikke rykker vi ned. Jeg er mest spent paa om det faktisk kommer inn en ny spiss, eller om vi gaar til seriestart med Huse og Gustav som alternativer paa topp.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Markmus

Quote from: tem on November 26, 2010, 12:49:02 PMtror at sesongen 2011 blir en opptur og en posetiv opplevelse samenlignet med 2010


Vet du helt sikkert at RBH får fyken??
Ka du ve?

tem

håper jo og at det kommer inn en spiss
det finnes jo alternativer i dagens stall
er jo mulig en forlenger med juninho
en har en cato hansen ( ikke spesielt populær blandt supportere )
så er det jo huse og gustav som nevnt

så i og for seg har man jo spiser , men det er vel kun huse og gustav som holder nivået , mens de andre nok kan gjøre en og annen god kamp
juninho fikk for lite spilletid 2010 til å avgi en dom . men han var vel en nøkkel på brann 2 , og kan på sikt bli en god mann for brann
CH har fått sine muligehter uten og bevise , men har vel og spilt mye på kant hvor han ikke har fått det til
jeg er av de som fremdels her litt tro på han som spiss , og da spesielt som bakroms spiss
farten har han , men han har nok ett behov for å terpe på avslutninger


men her er nok for mye usikkerhet til at jeg er trygg på at dette holder mål gjennom 2011 , og ser helst at 1-2 spisser kommer inn
men så var det jo dette med økonomi , og hva man har råd til .

Henki

Quote from: tem on November 26, 2010, 12:49:02 PM
tror at sesongen 2011 blir en opptur og en posetiv opplevelse samenlignet med 2010


Hva i alle dager baserer du den påstanden på? Brann står for øyeblikket med en betydelig svakere stall en sesongen 2010, det sportslige støtteaparatet er kuttet til beinet og vel så det, og økonomien i klubben er mildt sagt skral. Dette lukter nedrykk. Desverre.
Ballen skal fremover!

Utmedsnolken

Både Haugen og Grorud skal meniskopereres i dag ifølge Brann.no
"og der snubler Sæternes igjen"

tem

Quote from: Henki on November 26, 2010, 13:45:43 PM
Quote from: tem on November 26, 2010, 12:49:02 PM
tror at sesongen 2011 blir en opptur og en posetiv opplevelse samenlignet med 2010


Hva i alle dager baserer du den påstanden på? Brann står for øyeblikket med en betydelig svakere stall en sesongen 2010, det sportslige støtteaparatet er kuttet til beinet og vel så det, og økonomien i klubben er mildt sagt skral. Dette lukter nedrykk. Desverre.


hvor mye svakere er stallen enn 2010 ?
PVM ut er en svekkelse
nielsen , einarson , guntveit vil jeg ikke savne
solli og bakke var i mine øyne ikke spesielt sterke i 2010 , selv om det gjerna var enkeltkamper / omganger som var ok

i tilegg til dette mener jeg  at i 2010 så hadde brann en del marginer mot seg .
der er og kommet inn noen som skal erstatte de som forsvandt .
jeg menner at stallen er på nivå med 2010
og en oppkjøring og sesongstart uten gnissninger mellom spillere og trener , så mener jeg at 2011 vil bli en bedre sesong

jeg sier ikke at brann tar medalje elle noe slikt , men at jeg tror at det går bedre i 2011 enn i 2010

eivhelle

Quote from: tem on November 26, 2010, 13:55:45 PM
Quote from: Henki on November 26, 2010, 13:45:43 PM
Quote from: tem on November 26, 2010, 12:49:02 PM
tror at sesongen 2011 blir en opptur og en posetiv opplevelse samenlignet med 2010


Hva i alle dager baserer du den påstanden på? Brann står for øyeblikket med en betydelig svakere stall en sesongen 2010, det sportslige støtteaparatet er kuttet til beinet og vel så det, og økonomien i klubben er mildt sagt skral. Dette lukter nedrykk. Desverre.


hvor mye svakere er stallen enn 2010 ?
PVM ut er en svekkelse
nielsen , einarson , guntveit vil jeg ikke savne
solli og bakke var i mine øyne ikke spesielt sterke i 2010 , selv om det gjerna var enkeltkamper / omganger som var ok

i tilegg til dette mener jeg  at i 2010 så hadde brann en del marginer mot seg .
der er og kommet inn noen som skal erstatte de som forsvandt .
jeg menner at stallen er på nivå med 2010
og en oppkjøring og sesongstart uten gnissninger mellom spillere og trener , så mener jeg at 2011 vil bli en bedre sesong

jeg sier ikke at brann tar medalje elle noe slikt , men at jeg tror at det går bedre i 2011 enn i 2010

I likhet med deg gleder jeg meg også til neste sesong.

Men du må huske på at flertallet her på forumet er nevrotikere og fatalister og tåler dårlig å bli
utsatt for positivitet.

Nixon

Det eneste vi kan håpe på neste år er at stallen overpresterer i like stor grad som stallen har underprestert i år. Om det vil gi oss så mange gleder er ikke godt å si. Men jeg tror at det vil gjøre at vi beholder plassen helt greit.
Rød makt på Hansa

krakra

En god sesong neste år kan fort redde Brann økonomisk. Det vil gi oss sårt tiltrengte midler fra både tilskuere, mediepenger og "premiepenger". Dette skjønner tydeligvis ikke ledelsen og har derfor gitt Skarsfjord alt ansvaret for å klare seg sportslig på egenhånd. Det blir en tøff oppgave.

Skulle Skarsfjord klare å lede laget opp til medaljekampen vil det være en enorm prestasjon, som fort kan redde oss økonomisk. Han vil da bli en helt, selv om RBH og Moldestad selvfølgelig vil prøve å stjele så mye av æren som mulig.

Joggi Bogga

Klart Brann kan ta medalje til neste år.

Dennes sesongen ville vi fått tredjeplassen om vi hadde;
-Slått Tromsø hjemme (0-1)
-Slått Start hjemme (3-4)
-Slått Odd hjemme (1-1)
-Slått Molde borte (3-2)
-Slått Hønefoss borte (2-0)

Nivået i Norge er ikke allverden, få lag er stabile og nærmest hvilket som helst lag som er kvalifisert for Tippeligaen har en reell medaljesjanse ved sesongstart. Det samme gjelder nedrykk.

Har dere ikke lært noe av Start, BodøGlimt, FFK, oss mfl.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

Utmedsnolken

Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...
"og der snubler Sæternes igjen"

Klaus_Brann

Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 16:05:59 PM
Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...


Det er lett å se sånn på det, men de som husker tilbake til vårsesongen, husker at Brann lå helt i toppen med antall sjanser. Dessverre var vi ekstremt ineffektive.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Brann_ruler

Quote from: Klaus_Brann on November 26, 2010, 17:16:23 PM
Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 16:05:59 PM
Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...


Det er lett å se sånn på det, men de som husker tilbake til vårsesongen, husker at Brann lå helt i toppen med antall sjanser. Dessverre var vi ekstremt ineffektive.


Og da kan vi også velge å se det slik at vi hadde et godt system og en god trener. Men for dårlige spillere....

Men vi hadde mye stang ut i år. Skal bli spennende å se om stallen til neste år er et bedre lag. Spiller for spiller tror jeg vi er dårligere, men siste halmstrå er at vi blir bedre og mer komplimentær som lag....

krakra

Dette med at en spiller er bedre enn en annen sånn helt isolert sett syns jeg blir litt flåsete. Det meste handler om roller og hvor godt hver enkelt spiller utfyller sin rolle. Hvem som er best avhenger da av hvilken rolle han skal ha.

Det er klart at noen ganger er det klare og tydelige kvalitetsforskjeller. Det er helt fair å si at Messi er bedre enn Gylfi, men f.eks. i tilfellet Solli vs. Torp syns jeg Torp er bedre i rollen som ballsentral ved siden av Austin. I rollen som hengende spiss, som PVM utfylte, var nok PVM langt bedre enn både Mjelde, Haugen og Guastavinho. Det blir et tap. I Bakkerollen burde vi klare å forsterke. Bakke var god til å holde på og fordele ballen, men på ingen måte fantastisk. Det burde være mulig å finne en spiller med tilnærmet like gode ferdigheter som oppspillspunkt, som også kan score mål.

De andre spillerne som har forsvunnet var overflødige.

tem

skal heller ikek se bort fra at enkeltspillere kan heve seg mye i nye roller
vil jo si at PVM sentralt bak spiss var en helt annen spiller enn PVM på kant

det vi må tro og håpe er at andre spillere kan ta steg denne sesongen

Utmedsnolken

November 26, 2010, 20:44:18 PM #784 Last Edit: November 26, 2010, 20:47:54 PM by Utmedsnolken
Quote from: Klaus_Brann on November 26, 2010, 17:16:23 PM
Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 16:05:59 PM
Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...


Det er lett å se sånn på det, men de som husker tilbake til vårsesongen, husker at Brann lå helt i toppen med antall sjanser. Dessverre var vi ekstremt ineffektive.
"og der snubler Sæternes igjen"

tem

Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 20:44:18 PM
Quote from: Klaus_Brann on November 26, 2010, 17:16:23 PM
Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 16:05:59 PM
Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...


Det er lett å se sånn på det, men de som husker tilbake til vårsesongen, husker at Brann lå helt i toppen med antall sjanser. Dessverre var vi ekstremt ineffektive.


hadde vi ikke her de samme som puttet senere i sesongen ?
man ja
brann var for dårlige rundt  boksen i 2010
rundt begge bokser

eivhelle

Et av de største problemene til Brann i 2010 var kombinasjonen av en venstreback som ikke klarte å hindre motstanderen i å legge inn og en målvakt som ikke var i stand til å vinne en duell i feltet.

Strengt talt har Brann stort sett alltid laget bra med mål. Selv denne sesongen kunne blitt bra hvis en bare hadde klart å stenge igjen bakover. Og da trenger Opdal en seriøs konkurrent om plassen i mål.

krøvel vellevold

Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 20:44:18 PM
Quote from: Klaus_Brann on November 26, 2010, 17:16:23 PM
Quote from: Utmedsnolken on November 26, 2010, 16:05:59 PM
Det er færre resultater som skal snus for at vi havner på kvallik...


Det er lett å se sånn på det, men de som husker tilbake til vårsesongen, husker at Brann lå helt i toppen med antall sjanser. Dessverre var vi ekstremt ineffektive.


Om et skudd fra 20 meter går stolpe inn eller stolpe ut, handler om tilfeldigheter.
Legg ned hele klubben!

dudo

Ikke hvis det gaar stolpe ut hver gang. Og spissformulert - hadde vi saa mange stolpeskudd?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

Men det er jo et visst poeng at vi endte på femteplass i 2009 med en tilnærmet lik stall. Jeg tror ikke akkurat det var tapet av Siggy som gjorde oss så dårlige. Jeg vil si at vi underpresterte i fjor, både spiller for spiller(med unntak av PVM) og som lag.

krøvel vellevold

Quote from: dudo on November 27, 2010, 04:29:45 AM
Ikke hvis det gaar stolpe ut hver gang. Og spissformulert - hadde vi saa mange stolpeskudd?


Nei, men vi ble snytt for en drøss med soleklare straffespark.
Legg ned hele klubben!

dudo

Vi mistet ogsaa Bjarnason, som var jaevla god i 09 (eller var det 08?). Samtidig ble Bakke og Hassan et aar eldre, og vi hadde ingen som ble et aar "bedre". Den stoerste forskjellen var uansett Huseklepp, som maa opp igjen paa topp i 2011.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

For 3 år siden hadde vi stilt med noe som ligner på medaljemannskap i ett møte med "lokale talenter"-laget.

Tror ikke man hadde klart å bygge seg ned noe mer effektivt om man hadde prøvd.

Brann blir ikke topplag igjen før noen spytter inn penger. Så enkelt er det. Og prislappen som skal til stiger og stiger.

Hvor blir det foresten av denne skogen av gode spillere som skulle bli tilgjengelig fordi andre klubber sliter med økonomien? Problemet er vel heller at Brann har klart å spare seg så til de grader ned i hullet.

vebo

Quote from: dudo on November 27, 2010, 04:37:38 AM
Vi mistet ogsaa Bjarnason, som var jaevla god i 09 (eller var det 08?). Samtidig ble Bakke og Hassan et aar eldre, og vi hadde ingen som ble et aar "bedre". Den stoerste forskjellen var uansett Huseklepp, som maa opp igjen paa topp i 2011.


09 - lagets beste spiller.
Tiocfaidh ár lá

SK

I dagens BT papir står det litt om Kalvenes, i forbindelse med at gårsdagens kamp kunne ha vært hans siste.
Selv har han lyst til å være med videre, men det er uvisst hva som skjer. Han er visstnok ønsket, men det avhenger litt av økonomi. En avklaring skulle komme i neste måned/starten av neste måned.

Dette sliter jeg litt med å skjønne. Får man særlig billigere spillere enn Kalven?

vebo

Ja, nei, vi har jo, til tross for at vi ikke skal kutte mer på det sportslige, hverken råd til å resignere eller signere nye spillere. Ser ut som en 15-mannstropp dette..
Tiocfaidh ár lá

dudo

Det er vel en avveiing. Ingen Kalv øker i mine øyne sjansen for Zsolt. Greit at Kalven er billig i drift, men vi har altså ikke råd til å bruker penger vi absolutt ikke må.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Nå ser det vel strangt tatt ikke ut som om vi kommer til å "klare" å hente han heller?
Tiocfaidh ár lá

Joggi Bogga

Jeg synes kalven i utgangspunktet aldri burde blitt hentet og har ivrig frontet det synet både før og etter handelen.

Nå deriomot, når han først er her, og med en episk ungdomssatsning i vente, kan det etter min mening være greit å holde på ham. Hvis han er like fornuftig som han fremstår i media samt er seriøs og ryddig i treningsarbeidet og utenfor banen, kan han være en verdifull spiller i kraft av sin erfaring. Vi har mistet en del av det. Bakke, PVM, Gylfi, Solli Gunntveit hadde vel omtrent 50 sesonger bak seg tilsammen.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

krakra

Denne episke ungdomssatsingen er bare tull. Det er bare noe de bruker for å unnskylde signeringene av eldri middelmådigheter som nettopp Kalven. "Vi trenger slike spillere med alle ungdommene neste sesong".

Vi har èn juniorspiller i stallen for neste sesong. Vi kommer sannsyneligvis ikke til å starte sesongen med mer enn det, med mindre vi henter Juninho. Vi har en rekke talenter på juniorlaget, men disse er ikke gode nok til å spille fast ennå, så de kommer sannsyneligvis bare til å fungere som lærlinger i neste års stall og få noen innhopp her og der. Hovedstallen kommer til å bestå av spillere i sin beste alder. Tipper godt over halvparten vil være over 25 år.

Go Up