• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann - Tromsø, 5 mai kl 19:00

Started by storB, May 02, 2010, 20:58:52 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

storB

May 02, 2010, 20:58:52 PM Last Edit: May 03, 2010, 10:27:04 AM by storB
Har sett TIL - RBK nå, TIL fremstår som veldig gode. Har fått inn flere gode spillere i vinter (hadde de penger alikevell?) og er per dags dato Norges beste lag. Men så spørs det om gamlefar Rush takler 3 kamper på en uke? Var også utrolig deilig at Kara snakket på seg gult kort og karantene 3 sekunder før slutt. Kara kan fort bli Tippeligaens beste kjøp i 2010, og spilte som en "maskin" idag ifølge de alltid nøytrale kommentatorene til TV".

For vår del må vi konsentrere oss om å holde nullen igjen og latt pusen og gustav få brilljere på topp. Nå fikk jo også gamlehjemmet Guntveit og Bakke litt "hvile" idag så de bør være klare for neste kamp, selv med tett kamp program.

Er også meldt strålende sol de neste dagene så en skal ikke se bort fra at røttene på gressteppet på stadion får seg noen ekstra centimetre..
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

Hatleking

La oss for all del håpe at ikkje Brage Sandmoen dømmer den kampen.

Men slik me såg i dag, var Guastavino heilt anonym. Huseklepp var bra. Litt usikker på korleis lagoppstillinga bør sjå ut, men tenkjer på noko som det her:


          Opdal
Fakiri - Austin - Yaw - Holmvik
Mjelde - Bakke - Solli/Guntveit - Moen
                    Guastavino
                     Huseklepp

eivhelle

Quote from: Hatleking on May 02, 2010, 21:02:06 PM
La oss for all del håpe at ikkje Brage Sandmoen dømmer den kampen.


aso008


Gulløl

Tre klipp fra Isberget sitt forum før onsdagens kamp  ;D ;D

-"Så er det duket for bortekamp i Bergen, på Tippeligaens dårligste gressmatte mot Tippeligaens mest brutale lag. Hovedsaken når man spiller på Brann stadion er komme derfra med helsa i behold. "

"-I den tilsvarende kampen i fjor vant TIL 4-2. Da det gikk opp for Brann-laget og publikum at de ville tape kampen, mistet flere av spillerne beherskelsen fullstendig, og begynte å sparke ned våre gutter - til vill jubel fra publikum. Etter et drapsforsøk på Joel Lindpere viste dommer Svein Oddvar Moen korrekt ut Rodolpho Austin"

"-Tenk så herlig det hadde vært hvis Nilsen fikk sparken etter å ha tapt mot oss.. oioioii... tror nesten det eneste som kunne toppet det hadde vært en trekant med Scarlett Johansson og Eva Mendes."


http://www.isbergetforum.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=5672
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Torvanger

May 03, 2010, 09:55:04 AM #5 Last Edit: May 03, 2010, 10:00:01 AM by Torvanger
Brann vinner. TIL er i TL og i toppen grunnet nødhjelp fra Bergen, de kan ikke forvente ny håndsrekning onsdag.

skuteviken

Altså Tromsø må få hovve ut av ræven. Kara hadde en deilig takling på Skjelbred i går, og i det hele tatt dukker Austin taklinger som i fjor, opp ganske ofte. De er grisedeilige å se på, Austin hadde kanskje litt for høy fart i taklingen, men timingen og selve taklingen var perfekt. 

Jeg vet at supportere kan bli bitre, vi selv er jo det, det fikk vi et bevis på i går, men da må det være på ting som betyr noe. Ikke at Lindpere landet forkjært og ble småskadet etter en takling.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Klaus_Brann

Kara er vel for øvrig ute med tre gule. Ikke dumt.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

roaldinho

Han mistet vel besinnelsen etter at han selv fikk frispark etter en duell med Iversen. Så denne kampen og Trømsø ble mest sansynlig frarøvet 3 poeng her og dermed Rosenborg's første tap. Horribel dommer og assistentdommere på siden gjorde at Rosenborg fremdeles er ubeseiret. Tromsø var bedre enn Rosenborg i store deler av kampen og fortjente seieren.
Rushfeldt var f.eks aldri i offside, mens de skulle hatt ett soleklart straffespark. På andre siden hadde dommeren dømt straffe, det er jeg temmelig sikker på.

Ser frem til denne kampen, Tromsø er i form og viser god deffensiv trygghet samtidig som at de produserer sjanser og mål. Spennende lag vi møter, og her får vi vist hvor bra vi egentlig er. 3 poeng her ville vært nydelig, og vist at vi er på vei etter en elendig sesongstart. Jeg tror dette er kampen om å være og ikke være denne sesongen. Med seier her øker selvtilliten man har opparbeidet seg i de 2 siste kampene, og man får en mindre luke til de lagene over oss på tabellen. Tap her tørr jeg ikke engang tenke på, det gir bare mareritt.
Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

Gulløl

Status med Tromsø laget før onsdagens kamp:



http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7108040
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Markmus

Spare Rushfeldt? Til hva? Greit nok det, da :)
Ka du ve?

dudo

Neste hjemmekamp mot Start, regner jeg med. En gammel kropp har sikkert ikke veldig godt av å være for mye på vår matte.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

Quote from: Gulløl on May 03, 2010, 09:54:05 AM
Tre klipp fra Isberget sitt forum før onsdagens kamp  ;D ;D
(...)


Enda et gullkorn:

Quote from: michael collinsDu er alltid så pessimistisk, tror nesten du er miljøskadet av å bo i taperbyen Bodø. Flytt til Tromsø, så vil du straks bli tilført en solid dose vinnermentalitet.


Gå av.

B-moderator

May 04, 2010, 09:05:01 AM #13 Last Edit: May 04, 2010, 09:06:59 AM by gjertm
Hva med dette laget:
                  Opdal
Fakiri - Austin - Yaw - Guntveit
Solli - Bakke -Mjelde-Huseklepp
               Guastavino
                 Nielsen

Men med Sævarsson tilbake dette laget:

                Opdal
Fakiri - Austin - Yaw - Guntveit
Sævarsson-Solli -Mjelde-Huseklepp
               Guastavino
                 Nielsen

Bakke kan være et godt bytte, og er jo også på vei ut av klubben, noe som bør åpne opp for spillere som skal være lengre. Tror Solli sentralt kan bli meget spennende sammen med Mjelde.
Synest også at godeste Holmvik er for treg tilbake, og da skaffer han seg mange åpne rom. Guntveit harrutine, og er defensivt sterk, og ikke minst klok. Nielsen og Guastavinho med Huseklepp på kantan skaper mye rom og utrygghet i forsvarsrekken til motsanderne. Solli er en løpsmaskin sammen med Mjelde, og har også en god pasningsfot.
Brann inside

kabelmann

Vi har endelig begynt å få litt ro i forsvarsrekkene og Guntveit og Bakke har klart seg bra på midten, sistnevnte en av Branns tre beste så langt i år. Ser ingen grunn til å gjøre endringer der. Høyrebacken er jo grei i og med at Sævarsson må stå over. Nielsen har funnet sin plass på benken og jeg tror han gjør best nytte for seg der. Jeg heller litt til "never change a winning team" så sant man ikke absolutt må.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gulløl

På 80 - 90 tallet var "Samiid ædnan" var humoristiske mobbesang til Tromsø. Runget fint på stadion den gang når Tromsø var på besøk. Har avtatt de siste årene, hadde vært knallgøy å fått den skikkelig i sving igjen  ;D
Her er en artig versjon:

http://www.youtube.com/watch?v=pxvj0owK_w0
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

pidi84

Men blir det ikke litt dumt å skulle bruke den joiken for å sjikanere Tromsø mens vi samtidig bruker den samme joiken til å hylle Nilsen når vi vinner?
Petter Fjeldstad

krakra

May 04, 2010, 10:35:29 AM #17 Last Edit: May 04, 2010, 11:11:45 AM by krakra
Quote from: aso008 on May 03, 2010, 07:45:24 AM
Men slapp av. Også denne nordlendningen er ute etter å ta TIL, som alle andre. JEg skjønner ikke hvorfor vi stresser sånn med dommeren. Han vil jo uansett være underlagt NFF og dermed være endel av konspirasjonen mot Tromsø og Nord-Norge generelt.


dudo

Kara er ute, Koppinen er ute, og det ser ut til at Rushfeldt starter på benken, mens Ramovic er tilbake. Alt ligger mao til rette for reprise av fjorårets fadese.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

May 04, 2010, 11:46:53 AM #19 Last Edit: May 04, 2010, 11:48:38 AM by krakra
Vel, vi mangler jo ørneredet og de Moldskred. Som var viktige bidragsytere i fjor, men det er jo en typisk kamp å tape. Vi har ikke tapt på tre kamper og spilt to gode hjemmekamper på rad. Optimismen er så vidt begynt å smyge seg innpå, iallefall mtp. hjemmekampene og det er da vi går på en smell. Mulig vi ikke er helt optimistiske nok enda og smellen kommer 16 mai tho.

Læreren

TIL er helt klart svekket slik jeg ser det, og jeg har troen på 3 poeng!

Mentaliteten vi har vist de siste kampene gjør at vi burde kunne krige Tromsø i senk.

Langhår

Jeg tror helt klart på seier mot TIL. Vi har utvilsomt en stigende kurve, mens de er klart svekket. Dessuten har vi hjemmefordelen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

dudo

Det er det jeg mener. For enhver nøytral observatør vil vi nå seile opp som favoritter. Vi bør dog vite bedre.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Huff

May 04, 2010, 16:23:15 PM #24 Last Edit: May 04, 2010, 16:25:07 PM by Huff
Fatter ikke all spekulasjonen. Kampbildet i morgen er allerede gitt.

Vi åpner friskt og rundspiller TIL som til gjengjeld skorer på sin første sjanse et sted mellom fem og tjue spilte minutter. Deretter og inn er det kun Brann, vi har full kontroll defensivt og kjører på, sjanse etter sjanse, men Ramovic spiller som en Gud. Først i det 70 minutt etter en 5-10 megasjanser og et titalls halvsjanser får vi hull på byllen. Da bytter TIL inn gamle Rush. Vi fortsetter derimot å presse og har rundt det 85 minutt skapt fire sjanser til -TIL har ikke vært i nærheten av noe annnet enn et langskudd fra H.H som går til Branninnkast siden skoringen deres. Det er da Rush dukker opp helt umakrert på bakerste stolpe og header inn seiersmålet for TIL.

Forøvrig bør Brann stille med dette laget:

--------------Opdal
El-Fakiri-Yaw--Austin-Holmvik

Haugsdal-PVM-Bakke-Mjelde

--------------Gustav
---------------Klepp





krakra

Enig i det uttaket, men Haugsdal kommer ikke til å få starte. Sannsyneligvis får han ikke sitte på benken engang. Som i det to siste kampene.

kabelmann

Oppe i nord er de livredd for taklinger og ser helst at motstander spør pent om å få ballen isteden. Heldigvis har de pappa Høgmo med seg som kan trøste de og og ta en koseprat med dommeren ute på midtbanen om Austin skulle finne på å se stygt på noen av dem. Jeg synes også det er dumt at vi ikke har plastikkgress her i Bergen, for det ville vært synd om jentene i TIL skulle få skit på draktene sine.

http://www.isberget.no/news/590/66/For-kampen-Brann-TIL

PS! Bra at forfatteren spesifiserer gressmatte når han snakker om Tippelilgaens dårligste matte, for et pinligere skue enn TILs plastikk skal du lete lenge etter. Altså, selv neongrønnmalt grus hadde tatt seg bedre ut enn det makkverket de presenterer for TL der oppe.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

krakra

Dommeren er vel fra Harstad. Kjipt for dem alle at flyene går da. Ellers kunne de jo tatt bussen sammen nedover og avtalt hvem som skulle utvises.

AlltidT.I.L.

Muligheten for en spennende kamp er absolutt tilstede, kunne dog ønske at begge lag kunne stillt det beste mannskapet. Det hadde nok blitt en bedre kamp da. Men spenningen stiger og jeg ønsker dere en god og fair kamp. Hvilket utfall jeg vil ha ligger vel i kortene, så det skal jeg ikke kommentere nærmere.. ;)

krakra

Dere er ikke de eneste som er svekket. Vi mangler både Sævarsson og Mohus!

Langhår

Jeg håper på en skikkelig krigerkamp der Bakke og Austin trår skikkelig til i duellene. Det er så morsomt å se Høgmo hoppe opp og ned på sidelinjen.

Regner med Oluf-gjengen kommer til å syte fra første spark på ballen. Sytekultur er blitt en kunstform nordpå, finpusset gjennom århundrer av klaging. Håper Bakke og Austin skjønner hva vi vil ha og gir dem noen solide smeller....
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Klaus_Brann

Quote from: krakra on May 04, 2010, 18:03:52 PM
Dere er ikke de eneste som er svekket. Vi mangler både Sævarsson og Mohus!


Og Riisnes fikk føling med en strekk da han skulle varme opp Opdal på treninga i dag, så han kan ikke sitte på benken som 3. keeper i morra. Som om ikke skadesituasjonen var ille nok fra før!
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

thesevs

I dag er det klart for storstilt besøk fra vår nordlige landsdel. Byen med de historiske havneområdene, midtnattsol, og den flotte naturen, sender sine gutter sørover.

Gutan har i årets serie imponert oss alle med bare ett tap og to uavgjorte på de ni første kampene. Lag som Hønefoss, Kongsvinger, Haugesund og Sandefjord har alle måttet avgi 3 poeng på fort Alfheim. Med 11 poengs forsprang på Brann er det klart for en tøff batalje på Stadion hvor begge lag vil vinne. Tromsø for å holde tet med Ål’sund, Brann for å komme seg vekk fra nedrykkssumpen.

Vi husker alle med grøss og gru fjorårets kamp mot Tromsø, hvor enkeltspillere i klubben så ut til å la det gå sport i harde taklinger på motstanderen. I fokus stod jamaicaneren Rodolph Austin. Mørke-Rodolph så ut til å ha glemt hva vanlig folkeskikk var da han rev ned Douglas Sequeira rett før kampslutt. Heldigvis var Per Mathias Høgmo der for å roe gemyttene. Siden Svein Oddvar Moen hadde mistet kontrollen, holdt Høgmo hodet kaldt og tok ansvar. Men takket være skrikende Brannsupportere på Stadion fikk ikke Moen med seg alt Høgmo sa, og ved en feiltagelse ble Sequira også vist ut. Rask reaksjon fra NFF i etterkant av kampen rettet opp i dette.

Årets kamp kan beklageligvis bli, takket være en dårlig gressmatte, nok en tøff affære for Tromsø. En presset Stadion-sjef, Terje Reistad, har konkludert med at vinteren tok knekken på det eksklusive RAI-gresset som utgjorde 50 % av gressmatten. Spøkefullt uttalte Reistad at en ny istid ikke var med i planene da gressmatten ble lagt. Fullt så spøkefulle er nok ikke de tilreisende Tromsø-spillerene når de ser hvilke arbeidsforhold de får. Det gjør vondt i et fotballhjerte å se potetåkeren i Bergen, når de langt nord kan skilte med eviggrønne baner året rundt.

Så min oppfordring til i kveld er at vi tar hensyn til våre gjestende supportere og spillere.
La ikke fjoråret overskygge det faktum at fotball er vennskap, fellesskap og fair play.
Ta på deg drakten, skjerfet og luen din. Finn frem flagget ditt. Ta med penger til hotdog i kiosken.
Mal ansiktet rødt og hvitt. Vis alle hvor god fotballsupporter du er.
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

Spelaren

Karas takling forrige kamp. Greit at dette råskinnet er ute, han kunne gjort ubotelig skade på våre eminente teknikere...

Gå av.

Markmus

Karas takling er grei etter min mening, men om man skal sette den opp mot Austins takling, så er den jo verre. Kara tar med seg mannen samtidig, mens Austin tar ballen.

Ingenting i mot Kara - det var en nydelig takling, men nå bør ikke han Pej og resten av nordlendingene grine mer om Austin.
Ka du ve?

kabelmann

Det er vittig å høre samene ynke seg over Austins takling når du ser hva deres egen Kara presterer. Men men, der oppe er de vant til å grine seg til alt, så det får nå bare være.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Langhår

Nordlendingene har overlevd på å grine seg til fordeler i århundrer. Jeg tror sytingen derfra er noe man rett og slett må leve med. De føler seg alltid dårlig behandlet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

krøvel vellevold

Tromsø har da i alle år vært kjent for kraftfotball, og jeg husker at det alltid pleide å bli ampert på kampene mot dem tidligere.  De bør virkelig ikke skrike opp om andre lags spillere som takler hardt  - men rent. At de fremdeles syter over episoden på Stadion i fjor, er ikke annet enn utrolig. Man kan diskutere i det uendelige om det er farlig spill eller ikke, men det var definitivt ikke en stygg takling!
Legg ned hele klubben!

Langhår

I Tromsø lider de av noe som heter "sytekultur". De ligger i sjelen der oppe og er en kollektiv lidelse som forsterkes av fellesskapet. "De slemme" er alle sørfra som bare vil dem vondt.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Læreren

Jeg blir direkte provosert når jeg ser Kara sin takling! Ikke fordi det ikke er en fin takling, for det er absolutt en god takling! Men at TIL, NFF og resten av fotballnorge fordømmer Austin etter en lik takling, og så skal denne Kara slippe unna med denne her.

Jeg gidder ikke spørre hvor logikken er en gang, for jeg vet utmerket godt fra før av at det ikke alltid er særlig mye logikk i det fotballforbundet foretar seg.

osoerli

Håpar TV2 har fått den med seg, og viser begge på TV før kampen.  Så kan ekspertane Mini, Wathne, Olsen m.fl. diskutere.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

sigg

May 05, 2010, 09:32:41 AM #42 Last Edit: May 05, 2010, 10:02:08 AM by sigg

krakra

Quote from: Markmus on May 05, 2010, 07:07:18 AM
Karas takling er grei etter min mening, men om man skal sette den opp mot Austins takling, så er den jo verre. Kara tar med seg mannen samtidig, mens Austin tar ballen.

Ingenting i mot Kara - det var en nydelig takling, men nå bør ikke han Pej og resten av nordlendingene grine mer om Austin.
Problemet er at samene er fullstendig kapable til å mene at det er to vilt forskjellige taklinger hvor Karas takling er nydelig mens Austins takling er drapsforsøk. Personlig digger jeg slike taklinger og mener at dette tullet om at det er "karriæretruende" er kjærringsyt. Det er da herrefotball, er det ikke?

osoerli

Forslag til ny sang i kveld:

Det speller ingen rolle kem dommeren e,
For det er Høgmo som dømmer på Stadion i kveld.

(melodi som 2 første linjer av Vi e de beste)
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

AlltidT.I.L.

Quote from: Langhår on May 05, 2010, 08:38:16 AM
I Tromsø lider de av noe som heter "sytekultur". De ligger i sjelen der oppe og er en kollektiv lidelse som forsterkes av fellesskapet. "De slemme" er alle sørfra som bare vil dem vondt.

Hehe, ler litt jeg..Om jeg leser endel av innleggene ovenfor riktig, så hentydes det vel at Brann sine supportere og spillere aldri kommenterer avgjørelser imot noen ganger....Vel, vel... ;D I dag er det dagens kamp som gjelder, bare så dere vet det ;)

krakra

Quote from: AlltidT.I.L. on May 05, 2010, 10:02:08 AM
Quote from: Langhår on May 05, 2010, 08:38:16 AM
I Tromsø lider de av noe som heter "sytekultur". De ligger i sjelen der oppe og er en kollektiv lidelse som forsterkes av fellesskapet. "De slemme" er alle sørfra som bare vil dem vondt.

Hehe, ler litt jeg..Om jeg leser endel av innleggene ovenfor riktig, så hentydes det vel at Brann sine supportere og spillere aldri kommenterer avgjørelser imot noen ganger....Vel, vel... ;D I dag er det dagens kamp som gjelder, bare så dere vet det ;)
Du er jo blant de som mener at Austin er en voldsmann som bare prøver å skade andre og forsøkte å ødelegge Lindperes karriære. Kan ikke du si litt om hva du mener om Karas takling?

Nixon

Quote from: krakra on May 05, 2010, 09:33:45 AMProblemet er at samene er fullstendig kapable til å mene at det er to vilt forskjellige taklinger hvor Karas takling er nydelig mens Austins takling er drapsforsøk.


Kanskje det, men mitt problem er at samene er fullstendig kapable til å slå oss ute på banen. Og det bekymrer meg mer enn hva de mener om snøen som falt i fjor...
Rød makt på Hansa

Spelaren

Quote from: sigg on May 05, 2010, 09:32:41 AM


Det er visstnok foran inneværende sesong dommerene har fått beskjed om å stramme inn på bevegelser utenfor teknisk sone og gi bortvisning for dette.
Gå av.

Torvanger

Quote from: osoerli on May 05, 2010, 09:45:08 AM
Forslag til ny sang i kveld:

Det speller ingen rolle kem dommeren e,
For det er Høgmo som dømmer på Stadion i kveld.

(melodi som 2 første linjer av Vi e de beste)


Denne får jeg ikke til å gå helt ihop... Man må på en måte holde igjen noen av ordene...

Vi bor mellom fjell og sild og makrell,
for det e Brann som ska spelle på Stadion ikveld!

Go Up