• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

En komplett strategi for Brann - Start

Started by Adjin, April 09, 2010, 01:37:18 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Adjin

Vel, i mangel på et velfungerende offensivt brannlag er det mest kostruktive vi som supportere kan gjøre å sette opp et forslag til en helhetlig strategisk plan for kommende serierund for så å overrekke denne til godest Nilsen i tide for at han kan lese og forklare for spillerene.
Regner med at alle er enig i at vi vet mye bedre enn stort sett alle som er ansatt i brann...

So, Without further ado...

Oppstilling.

Keeper, Oppdal har stått relativt bra siste kamper, så ser ingen grunn til å bytte ham, viktig at han er bevist på posisjonering og klar over at skudd kan komme når som helst. Ser ham som en av eliteseriens beste keepere fysisk sett, hans problemer ser ut til å komme av manglende mental trening, Han virker å velge feil tidspunkt for når han skal ut i feltet og når han bør holde seg på streken. Enklere rettningslinjer vil kunne funke i Brann - Start, med mindre han Vet at han klarer å holde ballen eller få den ut av spill bør han holde seg på streken. På sikt bør dette være et fokusområde.

VB, Holmvik. Han trenger tillit og klare instruksjoner, han skal frem på alle angrep mot etablert forsvar og tilby overlapping med VM samt være ett pasningsalternativ for gjennombruddspasning. Han kan slå gode innlegg og bør fokusere på krosspasninger for å snu spillet.

MF, Bjarnason og Amankwah. Store og sterke, bør ha full kontroll, Veldig viktig at Bjarnason bruker sin rutine og styrer forsvaret, det de mangler på fart kan de fint kompensere for med god posisjonering. Begge skal frem på dødballer, både HB og VB skal ligge tilbake, det skal være god nok sikkerhet i tilfelle kontringer.

HB, Sævarsson, fart og innsatsvilje, han skal frem på alle angrep mot etablert forsvar og tilby overlapping med HM samt være ett pasningsalternativ for gjennombruddspasning. Skal i tillegg være aggressiv på kontringer, krever enorm insats og legger opp til bytte med El Fakiri i løpet av andre omgang dersom han går tom for krefter.

VM, Moen, enorm venstrefot, aggressiv fremover langs sidelinjen, være obs på overlapping med VB og klar over at skulle VB være lengre fremme er det også hans ansvar å ta de tunge løpene tilbake for å sikre vensrekanten.

DMB Jaiteh, Vant duellen i molde, nå er det Bolanjos som står for tur, skal markeres ut av kampen. I tillegg er han et viktig bindeledd mellom forsvar og angrep, i de tilfeller angrep ikke blir gjennomført langs en side vil ballen gå igjennom ham, kan gå frem til OMB, begge vingene, VB og HB.

HM, Haugsdal, Fart og insats, Har vist veldig gode takter, være obs på overlapping med HB og klar over at skulle HB være lengre fremme er det også hans ansvar å ta de tunge løpene tilbake for å sikre vensrekanten.

OMB, Gustavino, Skal ikke være angriper, han skal ligge mellom starts forsvar og midtbane, skal ofte ha ballen og bruker sin eminente teknikk til å fordele pasninger der de gjør mest skade. Har et flott blikk, men må fortelles at han ikke er angriper og ikke skal skyte hele tiden. Har et bra skudd, men bør ikke skyte utenfor 20m. Skal ha vinger og to spisser å fordele baller til i tillegg til eventuelle vb/hb som er med fremover.

Spisser. Mjelde og Huseklepp. Huseklepp gjør som han pleier, gjør seg spillbar, ligg på offsidegrensen, kan godt ligge 20 cm bak, klarer greit å løpe fra forsvaret de få cm og kan få enormt mye flere sjangser hvis han gjør det pinlig åpenbart for dommeren at han er på riktig side. Veldig bra siste kamper, men blir avblåst for ofte uten å være i offside, han er god nok til å kompensere for linjedommerens latskap/udugelighet. Mjelde har målteft, kan godt bli en perfekt makker for Huseklepp. de er akkuratt passelig forskjellig til at det kan funke. Kan dersom vi ligger tilstrekkelig over byttes med bakke i andre omgang. Laget vil da legge seg i en med defensiv 4-5-1 formasjon. Kontroll på midtbanen er extremt viktig om du skal forsvare en ledelse.

Så, Generell strategi,

Angrep.
Bør endre profil fra gang til gang, hvor ballen er er en grei måte å avgjøre.

Dersom ballen vinnes av en back skal den helst via DMB til andre siden. Andre back  og ving skal se dette og være på vei frem med en gang vi vinner kontroll over ballen. DMB må gjøre seg spillbar og orientere seg om pasningsalternativene før han mottar ballen. Vi angriper primært opp langs siden, varier mellom direkte innlegg og passning til OME.

Dersom ballen vinnes av MF, skal videre til ving, varier side etter hvem som er ledig, og derifra primært til OME som fordeler videre.

Forsvar.
Vi treger et forsvar i to akter, VM, HM, OMB og DMB ( Kanskje også Mjelde) må være rask tilbake for å utføre førsteforsvarerjobben, viktigste er å være tett opp i ballfører og forstyrre, jo mer vi forstyrrer her jo flere angrep blir aldri noe av. Det er vanskelig å se på statestikk, men dette er den viktigste delen av forsvaret, enormt viktig å stresse motstanderene i midtbaneleddet, en litt dårlig passning derifra kan være forskjellen på et mål imot og en kontring for oss.

Generelt

VB og HB har et enormt ansvar, de skal være med på angrep og de skal være med i forsvar, dette krever en enorm insats og utholdenhet, Må regne med at disse blir slitne i andre omgang og da må vi ha friske bein innpå, Guntveit og El Fakiri har enorm rutine, de vil styrke forsvaret i andre omgang, på bekostning av angrepskapasiteten vår. Det er viktig at vi får inn et par mål før dette slik at motstanderen må frem og angripe.

Vi har en enorm dekning på ving, mjelde kan gå ned, solli på benken, Huseklepp og Hansen han gjøre det godt på ving med sin fart. Viktig at vi bruker dette, roker om på laget slik at folk blir jevnt slitne,  Det er ikke tvil om at Moen på vingen kommer til å løpe mer enn Mjelde på topp, Bytt disse mellom 30 og 35 min slik at Moen får litt hvile. Samme gjelder Huseklepp og Haugsdal.

Alt av kommentarer og gode inspill mottas med takk.

Adjin

roaldinho

Trodde Bolanos holdt seg mest til høyre jeg, selv om han også er litt sentralt. Om Holmvik spiller skal han få kjørt seg noe sinnsykt.

Er ikke enig med laget ditt, Holmvik er ikke bra nok, og ei heller Sævarsson. Men pga manglende alternativer kan jeg være med på at Sævarsson er med i denne kampen.

Om man skal ha offensive sidebacker og bra angrep har jeg følgende lag:

4-2-3-1: Opdal - Sævarsson/Fakiri, Yaw, Bjarnason, Vaagan Moen - Fakiri/Mjelde, Bakke/Mjelde - Hansen, Mjelde/Huseklepp, Gustav - Huseklepp/Nielsen.

Om Huseklepp spiller bak spissen er Nielsen spiss og Mjelde går ned på midtbanen sammen med enten Bakke eller Fakiri. Om Bakke spiller vil jeg ha han sammen med enten Fakiri eller Mjelde, og med enten Sævarsson eller Fakiri på høyreback. Om ikke Bakke spiller blir Fakiri på midtbanen sammen med Mjelde.
Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

Xminator

Trodde vi hadde kamptråd allerede jeg...

BBB-mod

Ja, vi har en kamptråd, og vi bruker den.

Litt tekniske problemer gjør at jeg ikke får overført de to første innleggene til kamptråden. Håper det blir ordnet. I mellomtiden får dere svare på Adjin sitt innlegg i kamptråden.

Go Up