• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Tabellen 2010: Hvordan går det?

Started by Langhår, March 05, 2010, 11:16:10 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Langhår

Det nærmer seg en uke til seriestart og det meste er vel gjort hos de aller fleste på overgangsmarkedet i denne omgang. Oppkjøringen nærmer seg dermed slutten og vi har sett lagene i en rekke seriekamper. Dermed begynner det å bli på tide å forsøke seg som spåmann. Hvem vinner serien? Hvem rykker ned?Og viktigst av alt; hvordan går det med våre gutter i verdens tøffeste fortballklubb?

Tipp gjerne hele tabellen om du vil, kun Branns plassering eller andre saker og ting du forutser for kommende sesong. Her er mine tips:

Vinner: Rinnan-banden
2-3 plass: Stabæk eller Molde
Nedrykk: Kongssvinger, Haugesund og Sandefjord

Jeg tipper at Brann får en ny femteplass. Noe som vil være akseptabelt ut i fra forutsetningene min bok og ikke bety treneravgang. Akilleshælen blir forsvaret, om vi får beholde Huseklepp og Guastavino i front tror jeg det kan blir mye fint spill framover. Jeg ser problemer i forhold til at skader i utsatte posisjoner vil svekke laget og det at spillere må steppe inn i uvante posisjoner kommer til å bli synlig når vi møter lag på samme nivå som oss selv. Men for all del, en femteplass må jo nødvendigvis bety en rekke seire også. Uansett var det ikke meningen med noe dyp analyse nå, kun mer eller mindre kvalifisert tipping. 
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Spelaren

Vinner : Hele Norges bla bla bla
Sølv: Brann. Jada.
Bronse: Molde.
Nedrykkskamp: Engen kjem til å flørte med denne midtsommers når fem strake tap igjen kvesser blyantene i tabloidpressen, før ein brukbar haust berger dei inn til ein trygg sjetteplass. Moa blir toppscorer med åtte mål. Kongsvinger og Haugesund går rett ned, mens Aalesund, Sandefjord og Hønefoss kniver om tredje nederste plass.
Gå av.

steinbygger

Brann og Enga kommer til å overraske positivt i forhold til hva de har presetert de siste to årene, mens Stabæk kommer til å overraske negativt. Brann, MFK, rbk og enga kommer til å kjempe om de tre medaljene og helst i den rekkefølgen. Lsk kommer lenge til å være med å slåss om medalje,men de faller fra når det er 6-7 runder igjen.

Jeg tror Hønefoss kommer til å klare seg uten problemer, mens KIL og Haugesund går ned. Sandefjord og Tromsø kommer til å slåss om den tredje plassen.

olebrann3

Vinner: Det laget som spiller med rema poser trødd over hodet
Sølv: Brann
Bronse: Stabæk(i kamp med vif)
Kvalikk: Sandefjord
Nedrykk:Kil og Haugesund

Nixon

1. Rosenborg
2. Vålerengen
3. Viking
4. Brann
5. Molde
6. Stabæk
7. Tromsø
8. Lillestrøm
9. Odd
10. Hønefoss
11. Strømsgodset
12. Start
13. Aalesund
14. Sandefjord
15. Haugesund
16. Kongsvinger

VG tipper for øvrig Brann på en 8. plass i dag.
Rød makt på Hansa

SKBMiller

Siden jeg uansett har 5 timer med forelesning forann meg tar jeg meg tid til å ta hele tabellen :P

Tippeligaen 2010:


1.   Rosenborg
2.   Stabæk
3.   Brann
-----------------------
4.   Lillestrøm
5.   Vålerengen
6.   Molde
7.   Viking
8.   Odd   
9.   Tromsø
10. Start
11. Hønefoss
12. Strømsgodset
13. Aalesund
-----------------------
14. Haugesund
-----------------------
15. Sandefjord
16. Kongsvinger

Derabilo

1. Rosenborg
2. Molde
3. Stabæk
4. Brann
..
..
..
13. Sandefjord
14. Haugesund
15. Kongsvinger
16. Odd Grenland

Midten er umulig å spå, og det blir vel som i fjor med få poeng som skiller 6. plassen fra 12. plassen.
Bergen ut av Norge -

Kjell249

Quote from: Nixon on March 05, 2010, 12:39:10 PM
VG tipper for øvrig Brann på en 8. plass i dag.

Har du link? Kan ikke finne artikkelen. Eller er det forbehold det trykte mediet?
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Langhår

Quote from: Derabilo on March 05, 2010, 13:13:12 PM
1. Rosenborg
2. Molde
3. Stabæk
4. Brann
..
..
..
13. Sandefjord
14. Haugesund
15. Kongsvinger
16. Odd Grenland

Midten er umulig å spå, og det blir vel som i fjor med få poeng som skiller 6. plassen fra 12. plassen.


Håper virkelig du får rett mht Odd! Slenger vi på VIF på 15.plass så er sesongen langt på vei reddet for min del!
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

osoerli

her er mitt tips:

1. Rosenborg
2. Brann
3. Viking
4. lillestrøm
5. Vålerenga
6. Molde
7. Start
8. Haugesund
9. Stabæk
10. Strømsgodset
11. Tromsø
12. Odd
13. Aalesund
14. sandefjord
15. Hønefoss
16. Kongsvinger
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Klaus_Brann


1. Rosenborg
2. Stabæk
3. Molde
4. BRANN
5. Viking
6. LSK
7. VIF
8. Odd
9. TIL
10. Hønefoss
11. Start
12. Strømsgodset
13. AAFK
14. Haugesund
15. Sandefjord
16. Kongsvinger
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

dudo

Sier meg enig med Klaus over. Jeg frykter dog at det er svært jevnt mellom 4. og 7. plass, så vi kan ende hvor som helst i den bolken.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!


Huff

March 05, 2010, 16:26:48 PM #13 Last Edit: March 11, 2010, 22:25:59 PM by Huff
Huffs tabelltips 2010

1.Rosenborg.
--------------------
2.Molde
3.Stabæk

4.Vålerengen
5.Viking
6.Brann
7.Lillestrøm
--------------------
8.Odd-Grenland
9.Start
10.Tromsø
11.Aalesund
12.Strømsgodset
---------------------
13.Hønefoss
14.Sandefjord
15.Haugesund
16.Kongsvinger



Mestrene(1.plass): RBKs stall er svekket. Tettey var en klassespiller, og de vil få enda større problemer med å erstatte den kreative X-faktoren Sappara representerte. I tillegg sitter Hamren på oppsigelse, noe som kan slå meget negativt ut. I så fall kan gullet ryke, men dette er lite sannsynlig i og med at RBKs rivaler ikke virker betydelig styrket.

Medaljegruppe (2-7): Her blir det åpent og jevnt, og en av klubbene skuffer sikkert, men alle kan ta medalje. Det er generelt mye usikkerhet her. Molde virker sterkest De har mistet en uerstattelig klassespiller, men har forsterket jevnt og trutt i mange posisjoner. Dette ser lovende ut for Molde, får de i tillegg forsterket med en klassekeeper blir de medlitt flyt seriøse gullutfordrere. Stabæk hentet inne en del gode spillere på lån i fjor, disse er borte, men de presterte ei heller fra dag 1. Det gjør Gunnarsson, som styrker angrepet. Klubben er dog svekket i forsvar, men hva med midtbanen? Nannskog er og et spørsmålstegn, hvor lenge vil den aldrende målgarantist forstsette å putte? Men, Jönsson er fremdeles TLs beste trener. Vif er enda en klubb som i og for seg ikke er styrket på overgangsmarkedet, men Martins avgang som spiller gir fort 10 poeng ekstra alene. Vif har og mange gode unggutter som trolig blir enda bedre i år. Leverer Sheklton og Moa i tillegg blir det garantert medalje. I Brann har Nilsen fått et nødvendig år på å bli kjent med stallen, og ordne opp. Klubben virker svekket spesielt i midtforsvaret -som virker rasert- men her må en huske at midtforsvaret var katastrofalt dårlig også i 2009. Av kraftspissene som har forsvunnet var det også kun Bjørnsson som leverte i 09 og han fikk nesten ikke spilletid. Klubben trenger i år heller ikke å vente på Klepp, som allerede er TLs suverent beste angrepsspiller, og  Mjelde er i tillegg en klar forsterkning. Får Brann beholde Klepp samtidig som forsvarsspillet fungerer ok, blir det medalje. Unngår en skader samtidig som samarbeidet Klepp/gustav ser det virkelig bra ut. Brann er riktignok ekstremt sårbare for skader.

Viking er litt i samme situasjon som VIF; en del unge gutter som blir bedre, i tillegg bedre stall, bedre trener og trolig en målskorer. Det trengs for Viking var fryktelig dårlige i fjor. På Viking er trener og angrep spørsmålstegn. Putter den nye Ingelsteen fra dag 1, og hvordan funker relasjonen når Nevland kommer, Har Hareide fått nok tid på seg, og hvor kjapt finner spillerne hverandre? Går alt dette opp blir kan det i teorien bli gullkamp på siddisene, men mye skal gjøres om alt går opp. Likevel, det lønner seg å satse, og for undertegnede segler viking uansett trolig opp som en soleklar gullkandidat i 2011, når Hareide har fått et år på seg.  LSK vil også trolig heve seg pga unggutter i utvikling og i tillegg har Berg har fått et år på å komme på plass og rydde opp. Men i medaljegruppen er det LSK som overrasker mest dersom de tar medalje. Deres klart beste spiller er borte og de var rimelig langt fra medalje i fjor. Likevel skal ikke Berg, eller ungguttene undervurderes.

Middelhavsfarerne (8-12): Her er det ikke så mye å si; Start har i likhet med flere andre klubber en del unge spillere som fort hever seg et lite hakk, men uten at laget heves nok til medalje.  Odd fikk flyten i fjor og tok dermed nesten medalje, det gjør de neppe i år. Tromsø er svekket, men presterte kanskje litt under evne i fjor, og Høgmo har fått enda et år på seg. AAfk hever seg gradvis, delvis pga cuptriumfen og Godset er styrket i angrepet og for gode for bunnstrid.  En av disse klubbene overrasker trolig og blander seg inn i medaljestriden, mens en annen skuffer og blander seg inn i bunnstriden. Likevel rykker neppe noen av disse klubbene ned, mens det er lite trolig at noen tar medalje. Også her blir det fryktelig jevnt.

Bunnstriden (13-16): Her blir det neppe like jevnt. Ett lag skiller seg ut: Kongsvinger er ikke styrket foran TL-debuten foruten på trenersiden. Her snakker vi soleklar nedrykkskandidat, Kil var og det svakeste laget som rykket opp og virker fortapt. Hos de andre klubbene står det litt bedre til, men jeg tror Haugesund står nest svakest og rykker ned, men her blir det kamp om å holde seg til siste stund, og klubben er noe forsterket. Spillere som Våge Nilsen kan og bli kometer og kjempe klubben opp på trygg plass, men dette er lite trolig. Håper dog jeg tar feil. Sandefjord spilte over evne i fjor. De har en dyktig trener, men har mistet sine to av sine tre eneste virkelig gode spillere; dyktige Madsen og den enda dyktigere Mjelde. Havner trolig på kvalik, men det kan og gå enda værre. Hønefoss er den klubben som er mest styrket i hele TL. Ser en på forsterkningenen lover det meget bra; tre rutingerte forsvarsspillere som alle har levert på høyt nivå tidligere (men ikke i fjor). En ekstremt lovende spiss som skoret endel mål i fjor (dog ikke i sesongoppkjøringen til 2010). Stalllen tilsier øvre halvdel av tabellen, men spillerne skal fungere sammen i tillegg, og sesongoppkjøringen har vært langt fra imponerende. Spillere som Sigurdsson og Hagen kan i tillegg vise seg å være store feilinvesteringer, ingen av disse er sikre kort.

Redigert etter Vigrids kjøpsfest. (redigerer frem til seriestart)

aune





1.  Rosenborg
2.  Brann
3.  stabæk
4.  viking
5.  molde
6.  vif
7.  lsk
8.  aalesund
9.  start
10. odd
11. strømsgodset
12. hønefoss
13. tromsø
14. haugesund
15. sandefjord
16. kongsvinger

Onside !!!

Har en liten følelse av at Viking kommer til å snappe gullet om de faktisk får laget til å funke. Veldig spennende lag, mange unge som har vist mye i treningskamper og har gjort noen veldig bra kjøp i vinter. Vel og merke om Jarstein tar turen til stavanger.

Om ikke er jeg veldig enig i Huff sin oppsummering.

Torvanger

Brann ender på topp 3. Neppe gull, men sølv eller bronse har de sjanse på.

NB! Med forbehold om at Huseklepp spiller sesongen ut.

Ricky

Ser for meg en ny sesong sånn halvveis i ingenmannsland for Brann sin del. Det er mange usikkerhetsmomenter både rundt spillere og kontrakter, og det faktum at vi tilsynelatende ikke klarer å spille inn et lag gjør sitt til at det blir vanskelig å tro på noe medalje. Serien starter om en uke, og fortsatt er det ingen som vet hvem som spiller hvor på Brann-laget. Det lover IKKE bra.. Spiller for spiller bør vi helt klart være i stand til å ta medalje, men uten et "fast" lag tror jeg det blir en ny sesong med seier, uavgjort og tap om hverandre, hvor vi f.eks slår Stabæk borte for så å tape mot Kongsvinger hjemme. Vi er kanskje også det laget i TL som er mest avhengig av en enkeltspiller. Jeg går inn i 2010-sesongen som delvis pessimist, og tipper Brann på 6.plass.

1. Rosenborg
2. VIF
3. Odd
4. Molde
5. Lillestrøm
6. Brann
7. Stabæk
8. Aalesund
9. Haugesund
10. Tromsø
11. Viking
12. Strømsgodset
13. Sandefjord
14. Start
15. Hønefoss
16. Kongsvinger

+ Frykter VIF kan bli sterke. De hang med i medaljekampen gjennom halve sesongen i fjor før de plutselig gikk hen og tapte 7 kamper på rad. Endte til slutt opp med nesten samme poengsum som oss. Hadde ett og et halvt bein i cupfinalen før Andreas Nordvik sørget for en legendarisk håpløs utvisning+straffe. Det er uvanlig rolig i VIF-kulissene for tiden (spesielt på trenersiden), og nå når Rosenborg i tillegg har begynt å vise svakhetstegn etter sitt übersuverene seriegull begynner jeg å få tydelige 2004-flashbacks..

- Har ikke den helt store troen på Viking. For min del ser de ikke forsterket ut i det hele tatt, og treningskampene har heller ikke vært allverdens. Pr i dag har de kun hentet Patrik Ingelsten, og han har i mine øyne et stort flopp-potensiale. Har gått halvskadet og tung gjennom hele vinteren, og blitt tatt forholdsvis tidlig av banen i treningskampene. 28-åringen var toppscorer for Kalmar i 2008 med hele 19 mål, men ifølge Wikipedia har han utover dette kun scoret 23 seriemål fordelt på syv sesonger i forskjellige klubber. Det er ikke allverdens til skryteliste for en som langt på vei er Vikings eneste midtspiss. Når jeg ser på troppen til Viking ser jeg en spillerstall nesten strippet for profiler, og kan ikke skjønne hvordan dette laget skal kunne kjempe i toppen. Tror siddisene kommer til å holde seg omtrent der de er, altså et godt stykke ned på tabellen.

krøvel vellevold

Gull: RBK
Medaljekamp: Molde, Stabæk, Brann, Viking, VIF og LSK.
Mellomskikt: Odd, TIL, AaFK, Start.
Bunnstrid: Godset, SF, HBK, FKH, KIL.

Mulig det blir akkurat den rekkefølgen også.

Jeg ser likevel ikke bort fra at vi kan bli slått av Odd, TIL eller AaFK, men neppe alle samtidig. Jeg kan nærmest garantere at vi ender på topp 10, veldig sannsynlig nr. 2-8, men jeg tror en 3.-7.plass er mest aktuelt.
Legg ned hele klubben!

Dunkin

1.    Rbk
2.    VIF
3.    Stabæk
4.    Brann
5.    Odd
6.    Molde
7.    Viking                                   
8.    TIL
9.    LSK
10.  Start
11.  AaFK
12.  Hønefoss
13.  Godset
14.  FKH
15.  Sandefjord
16.  KIL

Tror RBK, som mange andre, vinner serien. 2-7. plass er bingo, men jeg tror engen vil være en outsider for medalje. Tror også Viking kan få en høyere plassering enn hva tabellen min tilsier dersom Hareide får sving på sakene. Håper og tror at Brann tar et steg videre fra i fjor og havner på en fjerdeplass, som vi får håpe holder til Europa League. Tipper at Kongsvinger og Sandefjord vil være nede i sumpen for seg selv, og at den reelle nedrykkstriden vil handle om å unngå kvalikplassen.

roaldinho

Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

alltiduansett

Tar meg den friheten å vise den foreløpige tabellen til StabækSatyren, som er i godt i gang med tabelltipsene sine. Dette er på ingen måte selvskryt, men disse to har de siste årene vært de mest treffsikre av alle "offentlige" tippere (tabloidene, andre supportersider osv). I år tar de for seg lagene i motsatt rekkefølge av den posisjonen de havnet på i fjor (startet med Kongsvinger siden de var dårligst plassert av opprykkslagene), og Tromsø ble lagt ut for noen timer siden, altså er dere neste lag ut :) Skal oppdatere innlegget når den analysen kommer.

Legger ved linkene til hver enkelt analyse for de spesielt interesserte. Siden har ikke offisielt noe med Stabæk å gjøre så de får ingen ekstra klikk av at folk går inn på den.

1.
2.
3.
4.
5.
6. Viking http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1869
7. Strømsgodset http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1864
8. Vålerengen http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1880
9. Sandefjord http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1877
10. Lillestrøm http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1866
11. Haugesund http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1851
12. Tromsø http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1882
13. Aalesund http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1857
14. Kongsvinger http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1847
15. Hønefoss http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1849
16. Start http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1872

Klaus_Brann

Ser ikke helt hvorfor flere her inne tror at VIF skal få de til å fungere?? Jeg ser at Ricky nevner at de hang med i fjor, og holdt på å nå cupfinalen. Men hva i alle dager beviser det for årets sesong?

Jo da, Brann vant gull i 2007, og ser unektelig sterke ut for 2008...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

gladiporno

Quote from: alltiduansett on March 06, 2010, 03:41:43 AM
Tar meg den friheten å vise den foreløpige tabellen til StabækSatyren, som er i godt i gang med tabelltipsene sine. Dette er på ingen måte selvskryt, men disse to har de siste årene vært de mest treffsikre av alle "offentlige" tippere (tabloidene, andre supportersider osv).


Er det de samme mongisene som tippet Brann på nedrykk foran 2006-sesongen (det året Brann kjempet om gull helt til slutt, i tilfelle du ikke husker det) eller var det Stabæksupport som sto for prestasjonen?

Xminator

RBK, Molde og Stabæk tar de 3 første plassene. RBK vinner.
Brann, Viking, VIF, Tromsø, Lillestrøm, Odd regner jeg i en utfordrergruppe som vil utgjøre halvdelen over midten av tabellen. Innbyrdes plassering avgjøres av "flyt", skader og karantener.
Start ligger i ett vakuum, og er årets usikkerhetsmoment.
Haugesund, Hønefoss, Sandefjord, Aalesund, Kongsvinger og Strømsgodset regner jeg i en nedrykksgruppe. Igjen blir den flyt og ekstremferdigheter i laget som vil avgjøre. Om for eksempel Aalesund stiller med 2-meteren sin i 30 x 90 minutter, så er de ikke i nærheten av nedrykk. Samme om Godsets Rooney-kloning tar nye steg i utviklingen så kan de fort utfordre og overraske.

Minst ett av lagene i nederste gruppe kommer til å overraske og ligge i medaljekampen før vm-pausen, og deretter falle ned i 4 - 9 gruppen. På samme måte kommer minst ett av lagene i 4-9 gruppen til å feile katastrofalt i sesongstarten og snakke om nedrykk til oktober.

Jeg har også en magefølelse for at ett av topp-3 lagene vil ta ett steg nedover. Kanskje mer som ønsketenking enn noe annet... RBK hadde mye flyt og stolpe inn i fjor. Selvsagt ikke tilfeldig, men ballen er rund. Nannskog er blitt ett år eldre - men de har fått igjen VPG. Molde har mistet mange målscorere, men har erstattet dem med spillere som har scoret for andre klubber før. Usikkerheten er der, men de er nok hakket sterkere enn resten av lagene i tippeligaen.

1. RBK
2. Stabæk
3. Molde
---
4. Viking
5. Odd
6. VIF
7. Tromsø
8. Lillestrøm
9. Brann
10. Start
11. Strømsgodset
12. Hønefoss
13. Sandefjord
------
14. Aalesund
------
15. Haugesund
16. Kongsvinger

Ricky

Quote from: Klaus_Brann on March 06, 2010, 04:42:59 AM
Ser ikke helt hvorfor flere her inne tror at VIF skal få de til å fungere?? Jeg ser at Ricky nevner at de hang med i fjor, og holdt på å nå cupfinalen. Men hva i alle dager beviser det for årets sesong?


At de har potensiale til å henge med i år også?
Herregud, dette er tabelltipstråden.. Drit i "beviser". Jeg er da fullstendig klar over at jeg kommer til å bomme på plasseringen på 90% av lagene.

Huff

Quote from: Ricky on March 06, 2010, 12:32:42 PM
Quote from: Klaus_Brann on March 06, 2010, 04:42:59 AM
Ser ikke helt hvorfor flere her inne tror at VIF skal få de til å fungere?? Jeg ser at Ricky nevner at de hang med i fjor, og holdt på å nå cupfinalen. Men hva i alle dager beviser det for årets sesong?


At de har potensiale til å henge med i år også?
Herregud, dette er tabelltipstråden.. Drit i "beviser". Jeg er da fullstendig klar over at jeg kommer til å bomme på plasseringen på 90% av lagene.


1. Som sagt over. Dette er tipping, vi kommer sikkert til å bommer grovt, men dette er det vi tro. 2. Vif kom seg voldsomt da MA la opp som spiller, og han begynner nok å lære seg dette med å være hovedtrener. 3. Potensiellt meget bra spisspar (Moa og Shelton) 4. Masse lovende unggutter som gjerne tar enda et skritt i år; Fellah, Leigh, Sing, tror Fellah blir en klassespiller i år 5.Grei balanse i stallen (relativt varierte spillertyper) 6. Klart forbedring i forsvaret med Madsen og anvendelige Nordvik 7. God balanse mellom unge lovende, og rutinerte spillere som Muri, Sæternes og Hæstad, har heler ikkehørt noe særlig om skader på Sæternes, noe som borger for en ok sesong 8. De har fått erstattet den relativt gode keeperen sin (Perkins) med en annen kanskje bedre keeper (Hirschfelt).

Dette er selvsagt ikke beviser, men jeg mener det kan fungere som indikatorer på en god Vifsesong. Håper selvsagt jegtar feil og at de rykker ned med RBK, men frykter at pakket får en god sesong i år. Når det kommer til VIF tok jeg heldigvis feil i fjor, men de har prestert under evne i to sesonger nå allerede. Får de en ræva start kan det selvsagtbegynne å murre noe voldsomt i egne rekker mot MA, og alt kan bli bås, vi får håpe på det.

OmOssSjølOgHansaøl

Jeg regner med at RBK vinner, og at Brann havner fra 3. til 10. plass.

Jeg ser for meg at Brann er med i medaljekampen - i alle fall i deler av sesongen - men er redd for at vi til slutt havner litt under. Rundt 5. plass?
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Hansakongen

Ser at at folk er litt lite optimister når vi går inn i ny sesong. Men det som har blitt spilt på banen de siste 2 årene er ikke akurat gull takter fra 2007 sesongen. Men nå er det som sakt nye sjanser nye muligheter og alle starter med blanke ark. Selv om man i grunnen ikke er evig optimister hele tiden er det jo bare dritt og snakke nææ denne sesongen kan vi bare glemme og se fram mot ny sesong når man tipper brann kommer på nedre halvdel etter denne sesongen.Her må vi se opp og framover ikke være så jævlig negative til hvordan sesongen går den kan gå alle rettninger, men er det den sangen vi synger selv om det har buttet litt i mot sist sesong, at man ikke skal henge med hode selv om spillet ikke er av beste art??.

Selv om brann ikke har forsterket laget nevneverdig siden sist sesong, skal det jo uansett bli spenndes å se hvor målfarlig erik mjelde er og om husekleppen holder samme show på banen som han gjore stort sett i hele  ifjorår sesongen. For min del tipper jeg brann kommer på topp 6, men har en liten følgelse for at vi kan klare bedre så jeg er så positiv av meg sier topp 3 bør være innen rekkevidde, etter at Nilsen og co har hatt en sesong å blitt bedre kjent med spillere og ledere på stadion

Romarius

Siste uken før seriestart er en fin uke. Blanke ark, nye muligheter, og fremdeles like mange poeng som Rosenborg og alle andre.
Vi kan selvsagt ta medalje, men da skal en del ting skal klaffe. Dvs at Huseklepp ikke blir solgt i sommer, og at vi går relativt skadefrie gjennom sesongen. Skjer derimot begge deler, kan det selvsagt bli meget stygt. Forferdelig åpent og usikkert med Brann i år altså.
Selv tipper jeg vi havner rundt 5.-6.plass. Men jeg har stor tro på at vi spillemessig blir bedre enn i fjor, og at det er en mer underholdende utgave av Brann vi vil se i år. Skjer dette skal jeg ikke klage, selv om det plasseringsmessig ender omtrent som i fjor.
RBK vinner selvfølgelig, og Molde tror jeg følger opp med nok en god sesong. Stabekk tror jeg skuffer litt, mens LSK, Viking og VIF alle fort kan havne i medaljekampen i år.
Når det gjelder seriestarten mot Haugesund, er det en guffen åpning. Haugesund er et lag vi kan komme til å slite mye mer enn vi liker mot. Vi har allerede tapt mot dem i år, i en kamp midtforsvaret slet forferdelig med de kjappe spissene til H. Ser mange er sikker på seier neste helg, selv er jeg smånervøs - Forhåpentligvis uten grunn.

alltiduansett

March 07, 2010, 16:30:35 PM #30 Last Edit: March 07, 2010, 16:54:47 PM by alltiduansett
Quote from: gladiporno on March 06, 2010, 06:14:22 AM
Quote from: alltiduansett on March 06, 2010, 03:41:43 AM
Tar meg den friheten å vise den foreløpige tabellen til StabækSatyren, som er i godt i gang med tabelltipsene sine. Dette er på ingen måte selvskryt, men disse to har de siste årene vært de mest treffsikre av alle "offentlige" tippere (tabloidene, andre supportersider osv).


Er det de samme mongisene som tippet Brann på nedrykk foran 2006-sesongen (det året Brann kjempet om gull helt til slutt, i tilfelle du ikke husker det) eller var det Stabæksupport som sto for prestasjonen?


Tja, det er en lang vei fra "mest treffsikre" til "treffer på ALT hvert eneste år". Skal vel godt gjøres å finne de som ikke bommer godt med minst ett lag pr. år. I fjor tippet de for eksempel Rosenborg på 5. plass. Skal dog være enig i at de ofte kan være litt sensasjonssøkende, og da ender man med å bomme grovt et par ganger. Uansett veldig greit å bekrefte eller avkrefte hvor godt de treffere på tippingen sin, bare å sette seg ned og telle det.

Uansett, disse mongisene dine tipper dere på medaljeplass i år de.
http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1887

(Og ja, jeg syns også det ene sleivsparket til Opdal på slutten er dust. I Kovacs-saken er det ikke akkurat vanskelig å velge side.)

TCAC

Quote from: alltiduansett on March 07, 2010, 16:30:35 PM(Og ja, jeg syns også det ene sleivsparket til Opdal på slutten er dust. I Kovacs-saken er det ikke akkurat vanskelig å velge side.)


Det var jo en bra bekreftelse på at de faktisk er mongiser da.

Klaus_Brann

Quote from: Huff on March 06, 2010, 13:01:00 PM
Quote from: Ricky on March 06, 2010, 12:32:42 PM
Quote from: Klaus_Brann on March 06, 2010, 04:42:59 AM
Ser ikke helt hvorfor flere her inne tror at VIF skal få de til å fungere?? Jeg ser at Ricky nevner at de hang med i fjor, og holdt på å nå cupfinalen. Men hva i alle dager beviser det for årets sesong?


At de har potensiale til å henge med i år også?
Herregud, dette er tabelltipstråden.. Drit i "beviser". Jeg er da fullstendig klar over at jeg kommer til å bomme på plasseringen på 90% av lagene.


1. Som sagt over. Dette er tipping, vi kommer sikkert til å bommer grovt, men dette er det vi tro. 2. Vif kom seg voldsomt da MA la opp som spiller, og han begynner nok å lære seg dette med å være hovedtrener. 3. Potensiellt meget bra spisspar (Moa og Shelton) 4. Masse lovende unggutter som gjerne tar enda et skritt i år; Fellah, Leigh, Sing, tror Fellah blir en klassespiller i år 5.Grei balanse i stallen (relativt varierte spillertyper) 6. Klart forbedring i forsvaret med Madsen og anvendelige Nordvik 7. God balanse mellom unge lovende, og rutinerte spillere som Muri, Sæternes og Hæstad, har heler ikkehørt noe særlig om skader på Sæternes, noe som borger for en ok sesong 8. De har fått erstattet den relativt gode keeperen sin (Perkins) med en annen kanskje bedre keeper (Hirschfelt).

Dette er selvsagt ikke beviser, men jeg mener det kan fungere som indikatorer på en god Vifsesong. Håper selvsagt jegtar feil og at de rykker ned med RBK, men frykter at pakket får en god sesong i år. Når det kommer til VIF tok jeg heldigvis feil i fjor, men de har prestert under evne i to sesonger nå allerede. Får de en ræva start kan det selvsagtbegynne å murre noe voldsomt i egne rekker mot MA, og alt kan bli bås, vi får håpe på det.


Jo takk, jeg er klar over at det er tipping, men jeg ble litt overrasket over at flere hadde såpass tro på VIF, får håpe dere ikke har rett.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Huff

Nrks ''eksperter'' tipper TL, vi tippes fra 3-9 plass, og akkurat der er jeg enig, vi havner trolig ett sted mel 3 og 9 plass. Litt skuffende at Karl Petter (et etternavn har skjelden passet bedre) Løken tipper oss såpass langt oppe som nr.8. Fyren tar jo konsekvent feil når det komer til tabelltipping, holdt på å falle av stolen av latter da han tippet tabellen i 08. Hadde Løken tippet oss på 16. plass ville vi nærmest garantert tatt gull.

http://www.nrksport.no/fotball/eliteserien/1.7024623


osoerli

Løken trur også Steinar Nilsen får ein tøff sesong på tipset om første trener som får fyken.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Langhår

Nilsen sitter nok trygt og må virkelig gjøre mange grove og åpenbare blundere før han vil måtte gå. Fokuset til folk er på styret og BruunH. Det er nok der sinnet vil rettes først og folk kommer neppe til å akseptere nok et trenerskifte uten at det får konsekvenser for ledelsen.

Løken har åpenbart ikke satt seg inn i situasjonen i Bergen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

dudo

Ikke på årevis heller. Vi er ikke en klubb som sparker trenere i tide og utide. Spillere kanskje, men ikke trenere. Ihvertfall ikke hovedtrenere! ;)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Læreren

Quote from: Langhår on March 08, 2010, 11:30:30 AM
Nilsen sitter nok trygt og må virkelig gjøre mange grove og åpenbare blundere før han vil måtte gå. Fokuset til folk er på styret og BruunH. Det er nok der sinnet vil rettes først og folk kommer neppe til å akseptere nok et trenerskifte uten at det får konsekvenser for ledelsen.

Løken har åpenbart ikke satt seg inn i situasjonen i Bergen.


Deler synspunktet ditt 100%. Er Nilsen den første som må ta hatten og gå fra Stadion i år, er det noe alvorlig galt!

1908


Xminator

Hvor trygt han sitter avhenger av hvor stort behovet for de over ham blir til å vise "handlekraft".

nero

Quote from: Xminator on March 08, 2010, 13:34:17 PM
Hvor trygt han sitter avhenger av hvor stort behovet for de over ham blir til å vise "handlekraft".


Denne gangen tror jeg faktiske det vil være for gjennomskuelig, men når det gjelder SK Brann er det aldri godt å vite...
Lions led by donkeys.

Ricky

Steinar Nilsen sitter så lenge spillerne ønsker det, slik det pleier å være med trenere

Langhår

Quote from: Ricky on March 08, 2010, 14:01:51 PM
Steinar Nilsen sitter så lenge spillerne ønsker det, slik det pleier å være med trenere


Det er riktig, men i Brann er det litt mer komplisert i og med at hele administrasjonen og styret sliter med sviktende tillitt utad. De har heller ikke levert økonomske resultater som lar seg høre. Derfor tror jeg at styret/sportslig leder neppe kan sparke Nilsen uten å avsette seg selv i samme slengen. Selvfølgelig med mindre vi taper de 18 første kampene og Nilsen viser seg å være tung narkotikamisbruker.

Men for all del, man vet aldri med den gjengen der, kanskje de prøver seg. Da håper jeg at folket setter foten ned.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Innlandsmax

Ja, har såvidt våknet, og registrerer at serien er i anmarsj. Den ender slik:

1 Brann
2 Rosenborg
3 Lillestrøm
4 Vålerenga
5 Molde
6 Stabæk
7 Viking
8 Odd Grenland
9  Aalesund
10 Start
11 Strømsgodset
12 Tromsø
13 Hønefoss
14 Sandefjord
15 Haugesund
16 Kongsvinger

Joggi Bogga

Veldig åpent som vanlig. Svært mange lag vil bli preget i positiv eller negativ forstand av poengfangsten i starten, gruppementaliteten, marginer rett vei osv.

Medaljeutfordrerne er derfor disse.
Rosenborg
Stabæk
Molde
Brann
Odd Grenland
Viking
Vålerengen
Strømsgodset
Lillestrøm

Bunnkampen blir et batalje mellom disse.
Sandefjord
Tromsø
Aalesund
Haugesund
Kongsvinger
Hønefoss
Start

Størst spenning knytter jeg til om Molde får samspillt mannskapet i tide og om vi unngår å spille for mange kamper uten Mjelde og Huseklepp. Jeg har et relativt stort håp om at Rosenborg kan komme dårlig ut, oppleve mediestorm mot en sta Hamren som fortsetter på trass frem til sommeren før de kaster inn Henriksen eller en eller annen middelmådighet som styrer dem inn til femteplass.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

Yngve

Tabellen endar noko slikt som dette.

1:Rosenborg
2:Stabæk
3:Viking
4:Molde
5:Til
6:Brann
7:LSK
8:Odd
9:Vif
10:Hønefoss
11:Start
12:Aafk
13:Fk Haugesund
14:Sandefjord
15:Strømsgodset
16:Kongsvinger

Einaste grunnen til at eg tippar Brann så høgt som eg gjer, er at eg slit med å sjå kvaliteten i dei andre laga.

osoerli

Dei fleste bomma grovt her.  Mange som har tippa RBK på topp, og også nokon som har VIF på sølv, og nedrykkslaga har også eindel fått rett.  Men Brann har alle bomma grovt på.  Tydeleg at optimismen var langt større enn realismen.  Xminator var den største pessimisten med ein 9. plass.  Eg har tillatt meg å laga ein poengskala der ein får 2 poeng for rett lag på rett plass, og 1 poeng for lag forskjøvet med kun 1 plassering.  Då blir resultata slik:

Danny: 9
Dunkin: 9
Ricky: 7
Nixon: 5
osoerli: 5
aune: 5
Xminator: 5
SKBMiller: 4
Derabilo: 4 (har ikkje tippa heile tabellen)
Klaus_Brann: 4
Roaldinho: 4
Huff: 3
Innlandsmax: 3
Yngve: 3
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Xminator

Jeg vil heller rangere over hvor nærme man tippet Brann... Kanskje det kan gi en porsjon kreditt når jeg etterlyser en smule realisme for sesongen 2011? Hadde det ikke vert for at vi fikk ok resultater mot dårlig motstand i oppkjøringen så hadde Brann vert tippet enda lavere.

for øvrig:
QuoteMinst ett av lagene i nederste gruppe kommer til å overraske og ligge i medaljekampen før vm-pausen, og deretter falle ned i 4 - 9 gruppen. På samme måte kommer minst ett av lagene i 4-9 gruppen til å feile katastrofalt i sesongstarten og snakke om nedrykk til oktober.

Jeg har også en magefølelse for at ett av topp-3 lagene vil ta ett steg nedover. Kanskje mer som ønsketenking enn noe annet... RBK hadde mye flyt og stolpe inn i fjor. Selvsagt ikke tilfeldig, men ballen er rund. Nannskog er blitt ett år eldre - men de har fått igjen VPG. Molde har mistet mange målscorere, men har erstattet dem med spillere som har scoret for andre klubber før. Usikkerheten er der, men de er nok hakket sterkere enn resten av lagene i tippeligaen.

Spelaren

Quote from: Spelaren on March 05, 2010, 11:19:57 AM
Vinner : Hele Norges bla bla bla
Sølv: Brann. Jada.
Bronse: Molde.
Nedrykkskamp: Engen kjem til å flørte med denne midtsommers når fem strake tap igjen kvesser blyantene i tabloidpressen, før ein brukbar haust berger dei inn til ein trygg sjetteplass. Moa blir toppscorer med åtte mål. Kongsvinger og Haugesund går rett ned, mens Aalesund, Sandefjord og Hønefoss kniver om tredje nederste plass.


Traff på gullet, Kongsvinger rett ned og Hønefoss som kniver om tredje nederste plass...
Gå av.

krøvel vellevold

November 08, 2010, 11:38:42 AM #49 Last Edit: November 08, 2010, 11:41:02 AM by krøvel vellevold
Neste år:

(Mer magefølelse enn fornuft)

1. VIF
2. RBK
3. Viking
4. S08 (2011-sesongens FKH)
5. Start
6. TIL
7. FFK
8. Sogndal (Får en knallvår etter 4-0 over Brann på Fosshaugadn i seriestarten)
9. Stabæk
10. Molde
11. Godset
12. Odd
13. AaFK (Kommer seg ned på jorden etter 2010)
14. Brann
-------------
15. LSK (Endelig rykker de ned - for første gang!)
16. Haugesund (Vinner to hjemmekamper hele sesongen - bl.a. mot Brann)
Legg ned hele klubben!

Go Up