• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Treningskamper 2023

Started by Nixon, December 21, 2022, 07:42:36 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Superjack

Å henge seg mye opp i at Pamer ikke utfordrer Huseklepp på rollene til vingene er vel ikke mye å hente på.

Det var en kaffeprat, og greit å få litt syn på det fra Huseklepp.

Ellers er det vel ikke nytt heller at Huseklepp er veldig opptatt av at spillerene gjør pressspillet rett, og så bruker styrkene sine offensivt. Det var jo det han messet om i Ballspark også. Uke etter uke.

På meg så virker det som Brann løste denne kampen veldig som planlagt, og med resultat som håpet.

Blir veldig spennende når de møter ES lag som nesten garantert ikke undervurderer Brann, og som heller ønsker å ligge lavt mot Brann.

Brannsupporter.

Lasaron

Hvis de ønsker å ligge lavt, så har vi iallfall fått trening i å takle det fra i fjor. Da er det bare å male på. Maskineri.
Tren på langskudd

Leffen

Greit at vi møtte Hammarbys b-lag men mye oppløftende.

Håper, og tror, virkelig på Blomberg i år. Og at Horne gir han muligheten. Redd for at Børsting er tilbake til seriestart.

krakra

Jeg syns det er mest oppløftende at det er laget som gir en oppløftende prestasjon, og ikke enkeltspillere. Det er ingen som skiller seg så veldig ut i positiv eller negativ retning av de som forventes å være "førstelagsspillerne" i år (da snakker jeg om kjernen på 18-19 spillere, og ikke en hypotetisk førsteelver). Derfor syns jeg også det er helt greit at Dyngeland gjør noen tabber, at Finne brenner noen sjanser og at Heggebø virker tung.

Det er tøft å opprettholde en formtopp over tid, både fysisk og mentalt. Så de som er nær maks nå risikerer å få en dupp før vi i det hele tatt har spilt tellende kamper. Det er bortkastet. Sånn sett er jeg litt ambivalent til Blombergs gode kamp. Det er fint å se ham spille med selvtillit og være toneangivende fra start, men det er litt typisk at han skal gjøre det veldig godt i starten av oppkjøringen og så falle i prestasjonene inn mot sesongen, mens f.eks. Børsting har motsatt kurve.

På det fysiske regner jeg med at de har kontroll og ikke ligger lengre framme enn de de bør ligge i januar.

Mitt inntrykk, uten at jeg har forsket på det, er at de mer erfarne gullkandidatene, som Molde og RBK, ofte treffer formtoppen midtveis i sesongen. De har gjerne såpass med kvalitet at de drar med seg mye poeng i starten av sesongen ofte, men man sitter gjerne med et inntrykk av at de har "flaks" og "ikke imponerer spillemessig". Mens "high flyers" som LSK og Viking i fjor og forhåpentligvis Brann i år, starter veldig bra, men brenner litt ut i andre halvdel av sesongen.

fortune

De beste lagene klarer også å opprettholde formen over tid fordi de har stor bredde kan hvile spillere som er ute av form uten at kvaliteten på dem som spiller synker betraktelig. Det er dette Glimt har forsøkt å utbedre i år, etter at de i fjor måtte være i form tidlig på året for å spille i Europa og hadde begrenset bredde i troppen.

For Branns del er vi nå relativt godt skodd i forsvars- og midtbaneleddet, men tynt besatte i angrepsleddet. Vi har vel bare fire angripere i troppen (Heggebø, Finne, Castro, Blomberg) + et par spillere som kan gjøre en jobb på kanten (Kniklas, Børsting) og en Simba som sannsynligvis er på vei ut. Klubben har vel heller ikke de helt store talentene i angrepsleddet.
First is first, second is nothing

Churchill

Hva kan vi forvente oss på torsdag mot Aalesund? Kan ikke si annet enn at jeg forventer meg overkjøring. Altså at vi overkjører dem...
...we shall never surrender.

Lasaron

Hvordan har Aalesund gjort det hittil i vinter? De er et presumptivt bedre lag, med en trener som kjenner oss godt, og som ikke kommer til å undervurdere oss. Uavgjort er finfint.
Tren på langskudd

krakra

Er AafK er presumptivt bedre lag?

fortune

Aalesund har ikke sesongstart før i april og er sikkert mindre opptatt enn oss av å drille inn en førsteellever, men blir nok tett og jevnt uansett. Er tross alt LAN vi snakker om.
First is first, second is nothing

Pete05

Quote from: fortune on February 06, 2023, 17:10:58 PMAalesund har ikke sesongstart før i april og er sikkert mindre opptatt enn oss av å drille inn en førsteellever, men blir nok tett og jevnt uansett. Er tross alt LAN vi snakker om.

De har også en treningskamp fra 3.2 hvor de slo Hødd 2-1 - med et noe tilnærmet toppet lag fra start. Men det ble byttet en god del utover så vanskelig å si hvordan de tenker mot oss.

Lasaron

Quote from: krakra on February 06, 2023, 17:08:02 PMEr AafK er presumptivt bedre lag?

Tja. Vi er nyopprykket. De kom på niende i eliteserien i fjor. De er favoritter, og skal være bedre.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Lasaron on February 06, 2023, 17:31:03 PM
Quote from: krakra on February 06, 2023, 17:08:02 PMEr AafK er presumptivt bedre lag?

Tja. Vi er nyopprykket. De kom på niende i eliteserien i fjor. De er favoritter, og skal være bedre.
AaFK er ikke presumptivt bedre enn Brann. De kommer til å parkere bussen.

esp123

Vi rundspilte de ihvertfall før sesongstart ifjor. AAFK er også ute etter reserven våre for å forsterke laget. Jeg vil si vi er favoritter.

Lasaron

Tren på langskudd

krakra

Hvilke AaFK-spillere hadde, på papiret, styrket oss?

Gulløl

Info om Aalesund laget pr i dag som Brann møter om tre dager. Og skribenten er ikke enig i at Kolskogen bør hentes.

Klipp:
I skrivende stund verserer det rykter om at AaFK ønsker å signere en midtstopper fra Brann, Ole Martin Kolskogen.
Hvorfor skal det være nødvendig? Er det ikke allerede nok spillere i den posisjonen? Og hva med penger, for en slunken klubbkasse virker det ufornuftig å ikke prioritere spillere med offensive gener.
Riktignok er han kun 22 år, er U23-spiller, og her er det en mulig økonomisk gevinst om en sesong eller to. Likevel er det en merkelig prioritering om økonomisk gevinst fronter sportslig fremgang.

https://www.aesby.no/hunstad/i/KnjdkX/lovende-debutanter-og-diop-er-en-spennende-type
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Quote from: krakra on February 06, 2023, 18:17:40 PMHvilke AaFK-spillere hadde, på papiret, styrket oss?

Jeg vet ikke.

Det er kanskje flere lag vi kunne tenkt det samme om, det året vi rykket ned. Hvor mange fra Sandefjord hadde styrket oss i 2021? De fikk jo ti poeng mer enn oss?
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Lasaron on February 06, 2023, 19:34:04 PM
Quote from: krakra on February 06, 2023, 18:17:40 PMHvilke AaFK-spillere hadde, på papiret, styrket oss?

Jeg vet ikke.

Det er kanskje flere lag vi kunne tenkt det samme om, det året vi rykket ned. Hvor mange fra Sandefjord hadde styrket oss i 2021? De fikk jo ti poeng mer enn oss?
Nedrykket var også en betydelig underprestasjon

Lasaron

Joda. Sandefjord hadde gjerne bedre trenere.

Jeg tar dog poenget ditt, og så tror jeg du tar poenget mitt. Og så konkluderer vi litt ulikt.

Inntil videre, tror jeg Aalesund er bedre enn oss.
Tren på langskudd

zeta

Quote from: fortune on February 05, 2023, 17:59:16 PM
Quote from: Pyton on February 05, 2023, 13:35:03 PMFin oppsummering i BT fra Pamer og Huseklepp om kampen og enkeltspillere.

Absolutt, men synd at Pamer lot Huseklepp slippe såpass billig på rollebeskrivelsen til kantene. Etterlatt inntrykk er at presspillet er det viktigste og så kan man gjøre omtrent det man vil offensivt. Noe som forsåvidt kan forklare hvorfor Børsting spilte så mye i fjor, til tross for at han knapt bidro offensivt.
er fint at de snakker om kantrollene fordi disse må bli mye bedre enn sist brann var i es.

  Jeg vil mene at kanten har to hovedoppgaver. En er press- og duellspillet. Her gjelder det å komme fort nok og sterkt nok inn på ballfører. Det krever visse egenskaper, ikke hvem som helst kan greie dette.

  Det andre er å gjøre noe med ballen, skape spill, fremdrift

 Sekundært er å score mål. Det er fint hvis kanten kan score, men det er ikke så vesentlig for hvordan laget fungerer

  I 2021 var kantspillerne Skaanes og Finne svake på begge hovedoppgavene fordi de mangler den fysiske kraften som kreves og også farten og dribleferdighetene. Det tror jeg var grunnen til at laget rykket ned.

  Det skal ikke mer til, når motstanderne får kontroll på en side kan de konsentrere seg om andre eventuelle trusler, og å true selv. Man kommer inn i en negativ spiral og det blir tungt   

Corran

19.03.22 rundspilte Brann aafk og vant 2-0
aafk slet seg gjennom en sesong i ES
Brann knuste alt i Obos

Brann spiller fotball og aafk spiller lanball

Klart vi er bedre enn dem
Eg tror også vi bør slå dem
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Tren på langskudd

esp123

Et annet moment her er at Aalesund har mistet flere spillere. Nordli, Canadjija, Serbecic, Kallevåg, Haugen, Golubovic, Nenass, Koomoson og Rafn. Spillere av varierende kvalitet, selvfølgelig, men det er veldig mange ut.

Lars Arne Nilsen snakker også om hvor vanskelig det er å få inn nye spillere, og at de nå har en snittalder på 23 år.

Jeg vil si at Aalesund er et lag Brann bør slå.

Churchill

Jeg tror Brann er et mye bedre lag enn AaFK. Både spiller for spiller og i praksis på banen. Ja, vi spilte i OBOS i fjor mens AaFK spilte i ES. Men detter ikke senator forskjell på kvaliteten disse to ligaene som mange vil ha det til. Når ES-lag møter OBSO-lag i tellende kamper i cupen, vil jeg anta at ES lagene seirer i noe sånt som 2/3 av kampene. Dersom OBOS- lag møter ES- lag på nedre del av tabellen er tallene nok betydelig jevnere også. I fjor spilte vi tretti slike cup-kamper og tapte en eneste og til og med den burde vi vunnet. Brann kommer til å kjempe om plassene etter medalje mens AaFK kommer til å kjempe på nedre halvdel i år. Vi er soleklare favoritter på torsdag.
...we shall never surrender.

Lasaron

Det ryktes at torsdagens kamp står i fare for å bli avlyst, pga regn. Smått ironisk, i så fall.
Tren på langskudd

Superjack

Var vel sagt i går at det var meldt mye regn neste dagene der nede, og damene måtte avlyse i dag.
Skal vel ikke mer til enn at det slutter å regne noen timer før kamptidspunktet så kan det bli kamp.
Brannsupporter.

Gulløl

February 07, 2023, 22:40:32 PM #126 Last Edit: February 07, 2023, 23:02:50 PM by Gulløl
AccuWeather melder oppholdsvær etter kl.17.
https://www.accuweather.com/no/es/marbella/301912/hourly-weather-forecast/301912?day=3

Pent.no er mer optimistisk, oppholdsvær etter kl.11.
https://pent.no/36.51543,-4.88583

Det er håp i hengende snøre. Om dreneringen er god ......
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Klipp fra BA:
Den tidligere Molde-spilleren, som bare går under kallenavnet Flaco, innrømmer at det er fare for at også torsdagens kamp kan bli avlyst.
At Moldes treningskamp mot Häcken ble avlyst, bedrer nok sjansene for at Brann kan få spille på torsdag.
- Problemet er om at det spilles her i dag, kan banen bli ødelagt i mange dager. Det vi vurderer nå er å hvile banen så den kan bli klar til kampene som kommer, sier Flaco, noe som senere ble bekreftet.
- Vi må bare ta en dag om gangen - time for time. Vi kan ikke kontrollere været. Vi skal prøve å gjøre alt som står i makt for at kampene kan avvikles, avslutter han.


https://www.ba.no/bergensvar-i-syden-odela-for-brann/s/5-8-2150164
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Superjack

Morgendagens lag mot Ålesund? Er noe sagt noe sted allerede? Om ikke så tipper jeg denne:

Holmen Johansen
Pedersen - Sery Larsen - Pallesen - Wolfe
Rasmussen - Nilsen - Kniklas
Børsting - Finne - Castro

Brannsupporter.

fortune

Spørs om Børsting er klar for en start, han var visstnok i relativt dårlig forfatning (dvs utrent) da han returnerte fra juleferie. Et dårlig utgangspunkt for en nokså begrenset fotballspiller.
First is first, second is nothing

Pete05

Laget er offisielt ute :

Det gir følgende Brann-lag (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Niklas Castro.

Superjack

Quote from: Pyton on February 08, 2023, 19:49:09 PMLaget er offisielt ute :

Det gir følgende Brann-lag (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Niklas Castro.

Takk

Er Pallesen inne som er bevist planlagt valg, enten for å matche Larsen inn forsiktig, eller for å sjekke paret Kristiansen / Pallesen tro?
Brannsupporter.

Pete05

Tror det er et bevist valg for å teste de tre som er nærmest start11. Dyngeland sviktet nesten totalt sist ellers er det ganske naturlig.

esp123

Det bør ikke være noe tvil om at Dyngeland skal være førstekeeper. EHJ er på ingen som helst måte god nok for en slik rolle.

Pete05

Dyngeland feilet ekstremt sist, muligens bare en dårlig dag men allikevel. Kanskje mer overrasket over at Ruben er førstevalg, foran Serry. Ville trodde at han ville teste Serry med Palle. Men hurtighet er tydeligvis ekstremt viktig

Nixon

Keeperbyttet var visst planlagt på forhånd, og har ikke noe å gjøre med Dyngelands tabber sist.
Rød makt på Hansa

krakra

Dyngeland svekker ikke posisjonen sin på grunn av et par tabber i første treningskamp. Dette ville vært for dumt. At andrekeeper får matching i preseason er dessuten helt naturlig

esp123

Quote from: Pyton on February 08, 2023, 21:04:29 PMDyngeland feilet ekstremt sist, muligens bare en dårlig dag men allikevel. Kanskje mer overrasket over at Ruben er førstevalg, foran Serry. Ville trodde at han ville teste Serry med Palle. Men hurtighet er tydeligvis ekstremt viktig
Tror de ønsker en venstrebent stopper til venstre.

Lasaron

Jeg også tror keeperbyttet har med matching å gjøre. Totalt useriøst å skulle vrake Dyngeland som førstekeeper pga tabber i første treningskamp.

Så lenge Japhet er frisk og rask, så er han selvsagt førstevalg. Ikke Kristiansen. Så også dette har med matching å gjøre.
Tren på langskudd

Lasaron

Spennende med kamp mot en eliteserierival. I dag kl 17.
Tren på langskudd

Gulløl

Quote from: Lasaron on February 09, 2023, 10:36:36 AMSpennende med kamp mot en eliteserierival. I dag kl 17.
Det var vel en tid som var oppført tidligere. Kampen begynner kl.16.

Brann.no:
Både TV 2 Sport 1 og TV 2 Play har én times lang studiosending fra klokken 15.00, med intervjuer og reportasjer før kampen. BA sender også kampen, som har avspark klokken 16.00.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Tren på langskudd

esp123

Horn Myhre inn for Blomberg, ifølge Brann.no. BT melder samme lag som over...

Pete05

Quote from: esp123 on February 09, 2023, 14:55:02 PMHorn Myhre inn for Blomberg, ifølge Brann.no. BT melder samme lag som over...

Da må Blomberg blitt skadet de siste minutter. Han var ok for 1 t siden.

fortune

Dårlig tegn for Børsting at han fremdeles ikke får startplassen. Sånn går det vel når man ikke gjør jobben i ferien.

Skal vi tippe Kniklas får vingen da? Sikkert greit nok for en treningskamp, men neppe er blivende sted for bergenseren ut over sesongen. Det er veldig få klubber som jakter den type kantspillere, så han må fortrinnsvis overbevise som indreløper dersom han skal tiltrekke seg interesse fra utlandet.
First is first, second is nothing

gladiporno

Kniklas skal spille kant i dag, ja. Sa det selv til Tv2 nettopp.

Pete05

Blomberg med en liten kjenning i hofta - de tar ingen sjanser.

Lasaron

Utfra "studiosendingen" til TV2 så kan det virke som at Brann er favoritter, og at Aalesund drives ganske dårlig. Vi får nå se.

Klarer vi uavgjort, så er jeg godt fornøyd.

Forøvrig så er været utenfor stuevinduet her helt avsindig dårlig. Måtte bare nevne det.
Tren på langskudd

Gulløl

15 innbyttere må vel være ny rekord for Brann ? : )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Registrerer at TV2 reporterne som er vant med Premier League fasiliteter er redd for å blåse ned av stillaset ; )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Go Up