• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2022

Started by Nixon, December 15, 2021, 23:16:34 PM

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Go Down

gladiporno

Ser at de har endret kameraplasseringen på stadion, noe som er meget positivt. I fjor sto kamera på mils avstand og det var nesten umulig å få med seg det som skjedde på banen.

For øvrig positivt at FFK starter sesongen med 2 uavgjorte kamper.

krakra

Det er synd at disse "Brann er ikke gode nok til å rykke ned"-påstandene er fått såpass rotfeste, for det betyr at det er der lista legges og det er dette som vil få fokus. Også etter Åsane-kampen så skal mange slenge ut påstander om at Brann er for dårlige til å rykke opp.

Det er tull. Brann er mer enn gode nok til å rykke opp. Åsane er et av lagene Brann sliter mest mot og de har skapt trøbbel for en rekke topplag før. De slo blant annet Ham-Kam på Briskeby i fjor.

Spørsmålet bør ikke være om Brann rykker opp eller ikke, foreløpig tyder alt på at de gjør det. Spørsmålet bør være om man utvikler den kvaliteten som trengs for å hevde oss i Eliteserien neste år. Det har jeg dessverre sett få antydninger til. Vi spiller fortsatt primitivt og sliter med å skape skikkelige sjanser. Mot Ranheim fikk vi to gratismål, som pynter veldig på resultatet mot det som var fjorårets svakeste forsvar. I tillegg så dyrkes middelmådigheter som Kristiansen og Børsting foran potensiell kvalitet som Wolfe og Castro, og de hylles fordi de klarer å spille seg forbi en høyreback som aldri har spilt over nivå fire før, selv om alle innleggene deres ender på feil sted.

På midtbanen har vi høy kvalitet. Jeg skal ikke snakke med verken Rasmussen eller Horn Myhre, for det er spillere jeg har stor tro på. Men Kniklas er trolig den beste midtbanespilleren i OBOS-ligaen allerede, og en spiller som ville fått en god del spilletid for lag som Glimt, Molde og VIF. Han skal ikke avspises med ti minutter på slutten av kampene. Det er oppsigelsesgrunn hvis spilletiden til Kniklas i år ikke styres etter hva som er optimalt for hans utvikling. Det har vært snakk om at Brann mangler ekstraordinære talenter før. Nå har vi et ekstraordinært talent, og da skal han dyrkes fram.

Jeg håper vi har et styre som klarer å stille strategiske krav til Horneland og co, og som ikke sier seg fornøyd bare Brann forsvarer seg til et opprykk med OBOS-ligaens eldste lag.

Corran

Enig med at Wassberg jr må dyrkes, men pr nå er han ikke bedre enn de to han konkurrerer med.
Han er spennende og bør få noen kamper fra start og.

Når det gjelder at Ruben velges foran Wolfe så er vel ikke det rart i de to kampene som har vært.
Den første var Wolfe vekke hele uken før kamp og i går var han skadet.

Børsting vs Castro så vil jeg si at Castro var dårlig den tiden han fikk i de to siste kampene og Børsting var bedre.
Ser ingenting som tilsier at Castro bør få plassen til Børsting pr nå.
Om en diskuterer Finne vs Castro så kan jeg heller være åpen for at han får starte
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Jeg mener jo dette med Børsting vs Castro er et eksempel på denne middelmådighetsdyrkingen jeg snakket om. Det er ingenting Børsting har gjort som tilsier at han fortjener å være fast på et lag med ambisjoner utover å gjøre det bra resultatsmessig i OBOS-ligaen. Dette var også rapportene fra Danmark. Castro har dominert på dette nivået før og har ferdigheter som kan gi gode prestasjoner i Eliteserien også. Han har klart større potensiale.

På hvilket grunnlag vurderer du Kniklas som «ikke bedre» enn de han konkurrerer med? De var svake mot Åsane og gode mot Ranheim. Altså indikerer de den samme ustabiliteten som Kniklas angivelig har. Kniklas hadde to gode innhopp mot begge, var vår beste spiller mot KFUM og hadde flere gode kamper i fjor. Han har et tempo, en evne til å føre ball i fart og til å slippe ballen på smarte tidspunkt med presise pasninger i høyt tempo som verken FHM eller Rasmussen har. Han har også vist en evne til å ta løp inn i boksen og score mål. Jeg tror mange av de bedre trenerne i norsk fotball hadde valgt Wassberg foran FHM og Rasmussen rett og slett på bakgrunn av dagens kvalitet.

Så får vi se om Wolfe starter mot Skeid. Jeg tviler.

ostraume

Burde ikke vi snakke mer om Blomberg? Det er jo en skandale at denne spilleren som ble handlet for over en mill, og som har bevist OBOS-nivå, nå er helt ute i kulden etter en litt vanskelig periode i ES i fjor. Har og blitt erstattet av det som er en middelmådig danske. Burde ikke Jimmy få pes for denne type stallbygging?

Wolfe og Kniklas er jeg mindre bekymret for; disse tror jeg kommer til å spille masse dersom de er fit og klar for kamp.

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Superjack

Quote from: ostraume on April 11, 2022, 09:09:24 AMBurde ikke vi snakke mer om Blomberg? Det er jo en skandale at denne spilleren som ble handlet for over en mill, og som har bevist OBOS-nivå, nå er helt ute i kulden etter en litt vanskelig periode i ES i fjor. Har og blitt erstattet av det som er en middelmådig danske. Burde ikke Jimmy få pes for denne type stallbygging?

Wolfe og Kniklas er jeg mindre bekymret for; disse tror jeg kommer til å spille masse dersom de er fit og klar for kamp.


Jo, helt klart.
Men virker nesten som tapt sak.

Han kommer inn som ving, og ikke som en back med offensive kvaliteter.

Blomberg har vist at han har meget bra Obosnivå inne.
Han burde fått sesongen på backen å spille seg inn.

Å hente en tydelig middels danske i middels alder er veldig rar prioritering.

Brannsupporter.

krakra

I motsetning til Kristiansen, så syns jeg Crone har vist prov på at han han bli en veldig god back. Han hadde en flott assist mot Ranheim, og flere gode innlegg mot Åsane. Det er ikke helt samme samspillet på høyresiden, men det er mer kvalitet i avleveringene. Blomberg er også en lovende spiller, men ikke et talent på nivå med Kniklas, Wolfe og Heggebø. Mer et talent man kan ha flere av, der noen slår til og andre ikke. (eller ingen slår til i Brann).

Men joda, en god trener, som Røssland, hadde nok fått mer ut av ham også.

Pete05

Skal man få noe fart på dette laget så må også trener klare å tenke noe mer enn 433... Vi skal ha gode nok spillere til å kunne tenke feks 352 og sette opp et lag som får mer offensiv kraft. Vi mangler jo egentlig midtstoppere men som et tenkt lag i den formasjonen
Dyngeland
Pallesen - SHN - Skovgaard
Crone - FHM - Rasmussen - Kniklas - Wolfe
Finne - Heggebø

Vi har sterke kort i alternativer som Castro og Moberg på topp, Ruben som alternativ stopper og Børsting som både høyre og venstre vingback. Dette ville løse endel av de offensive utfordringene og vi ville bli tilnærmet umulig å spille ut på midten i Obos. Den klare svakheten jeg ser er mangel på fart blant de tre bakre men tror vi skal leve med den utfordringen.

Billy Elliott

Irriterende med den sene scoringen til ULF. Ellers en fin runde for oss.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Pete05

April 11, 2022, 19:05:23 PM #609 Last Edit: April 11, 2022, 19:07:29 PM by Pyton
Quote from: Billy Elliott on April 11, 2022, 18:56:22 PMIrriterende med den sene scoringen til ULF. Ellers en fin runde for oss.

Det er vel en grunn til at det kalles «koko-ligaen»... Men Ranheim klarte seg greit, Start misset på samme måte som oss og Stabæk imponerte ikke.

Men jeg er redd for at gresset på stadion er så dårlig at det favoriserer det dårligste laget, litt sånn som vi opplevde i fjor mot de antatt bedre lagene. De klarte ikke å spille ut oss hjemme. Det er tydeligvis ekstremt vanskelig å holde høyt tempo og det favoriserer det antatt dårligste laget pga lavt tempo. I år møter vi sjelden (om noen) lag som på papiret er bedre enn oss. Det betyr at vi mister tempo i alle hjemmekamper.

De som tror at vi får en skikkelig hjemmebane fordel tror jeg dessverre kan glemme det i inneværende sesong.

Men veldig spent på hvordan det slår ut i neste kamp mot Skeid. Banen der er vel heller ikke helt på topp...

Gulløl

Brann spillerne sitt program mellom Åsane kampen og Skeid kampen:

Søndag 10.04, kl.11.30: Fellestrening (noen)

Mandag 11.04: Fri

Tirsdag 12.04: Fri

Onsdag 13.04: Fri

Torsdag 14.04, kl.10.00: Fellestrening

Fredag 15.04, kl.10.00: Fellestrening

Lørdag 16.04, kl.10.00: Fellestrening

Søndag 17.04, kl.10.00: Fellestrening

Mandag 18.04, kl.10.00: Fellestrening
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

akselberg

Quote from: Lissabon on April 12, 2022, 13:58:43 PMFFK har fått flyttet cupkampen sin fra 19 til 18 mai, det gir mye hvile før de møter Brann i Bergen lørdag 21 mai kl 20 .

Brann har OGSÅ fått flyttet cupkampen på Voss til 18 mai. Viktig med like mye hvile som FFK ( selv om rent reservelag bør vinne på Voss )

Viktig å ha minst like mye hvile som FFK



Eg såg siste kvalikk kampen til Voss, og her bør Brann faktisk vinne med reint Jr lag. Her er det bare å kvile førstelagsspelarar.

Gulløl

Quote from: akselberg on April 13, 2022, 09:47:32 AMEg såg siste kvalikk kampen til Voss, og her bør Brann faktisk vinne med reint Jr lag. Her er det bare å kvile førstelagsspelarar.
Men reservene og de som ikke har spilt mye for førstelaget må definitivt spille denne kampen. Kamptrening er viktig at alle i stallen får, minst 90 minutter i uken enten det er i de første rundene i cupen eller for Brann 2.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Der Brann har hatt størst fremgang under Horneland, er mot lag fra lavere divisjoner. De er alltid blitt knust. Regner med vi knuser Voss også.
Tren på langskudd

Gulløl

April 16, 2022, 09:10:52 AM #614 Last Edit: April 16, 2022, 10:16:44 AM by Gulløl
Er rangeringen til Anders Pamer av de 50 beste lokale spillerne en seriøs ekspertsak eller "en slags påskeunderholding" ?

Flere ting å undre seg på i den rangeringen. Et eksempel og noe en kan lure på er om Pamer hadde rangert Petter Strand og Fredrik Haugen så høyt som 8 og 9 plass om de var i Brann stallen i år og hvor langt ned de potensielt kunne falt på listen som Brann spillere ut fra prestasjonene de viste i fjor. Registrer at Fredrik Haugen har startet på benken i begge kampene for Aalesund i år, et lag som Brann lett vant over for fire uker siden.

Er kvalitetsforskjellen på backene Tomas Totland og David Møller Wolfe så stor som 4 plass til 20 plass ? Er det Häcken sin 12 plass i Allsvenskan i fjor som gir Pamer følelse av at at Totland har kommet til en storklubb med knallhard konkurranse om plassene ?

Er kvalitetene til Niklas Jensen Wassberg så lave som 16 plass ?

Hadde Jakob Glesnes beholdt sin 1 plass om han hadde erstattet Fredrik Pallesen Knudsen på 17 plass som Brann midtstopper foran denne sesongen ? Synes det er artig at Pamer har fått med seg skuddet til Glesnes i playoffen og har latt seg superimponere av det.

Fire talenter fra 17 til 19 år. Bør forskjellen i rangeringen fra Mvuka på 13 plass være så stor, til Hjorteseth som er på 42 plass, Haaland på 45 plass og Kvinge på 47 plass ?




Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Dette er jo hans mening, og den baserer han mest på samtaler med andre mennesker i lokalfotballen. Helt fair det. For øvrig har Pamer aldri erklært seg seg selv som ekspert, i motsetning til de fleste andre som mer eller mindre tilfeldig har fått seg jobb som fotballkommentator.

Stusser litt på påstanden om at Haaland opplever utflating. Han har hatt beinhinnebetennelse i vinter. Er det utflating?

krakra

Jerv slår KBK med Hustad og Kolskogen på laget, samt Øvretveit som briljerte. Da har de i løpet av sine tre første Eliteseriekamper vunnet flere kamper enn vi gjorde på samtlige KIs kamper i fjor. Viser vel to ting: At det ikke først og fremst var spillerne som var problemet i fjor, og at det å rykke opp fra OBOS gir momentum som kan være gull verdt.

Ham-Kam knuste Sandefjord og AaFK fikk uavgjort mot Tromsø.

gladiporno

Litt overrasket over Jerv, ikke over Aalesund. De var veldig gode i fjor høst. Ham-Kam så jeg ikke mye av i 2021. Som jeg skrev et eller annet sted; jeg tror det var de tre beste lagene som rykket opp fra 1. divisjon i fjor*. Dette er fordel Brann mtp årets sesong. Jeg tror f. eks. ikke Mjøndalen holder samme nivå.


*Noen ganger spiller marginer inn mot slutten av sesongen. Ikke alltid de tre beste lagene kommer på topp tre.

esp123

April 18, 2022, 21:30:09 PM #618 Last Edit: April 18, 2022, 21:32:07 PM by esp123
Quote from: krakra on April 18, 2022, 18:56:26 PMJerv slår KBK med Hustad og Kolskogen på laget, samt Øvretveit som briljerte. Da har de i løpet av sine tre første Eliteseriekamper vunnet flere kamper enn vi gjorde på samtlige KIs kamper i fjor. Viser vel to ting: At det ikke først og fremst var spillerne som var problemet i fjor, og at det å rykke opp fra OBOS gir momentum som kan være gull verdt.

Ham-Kam knuste Sandefjord og AaFK fikk uavgjort mot Tromsø.

Samtidig har Jerv hatt mer marginer enn Brann hadde i hele fjor. De ble rundspilt av Godset i første kamp og Øvretveit var banens beste idag. Jeg tror vi skal vente litt med å konkludere noe som helst etter tre kamper.

krakra

Vel, på disse tre kampene så har de tatt like mange poeng som KI gjorde på 14. De var også ekstremt inneffektive i dag. Burde hatt minst to mål til.

Nixon

Enda godt vi rykket ned!
Rød makt på Hansa

krakra

Enig! Når vi rykker opp får vi mye gratis flyt og selvtillit som kan løfte oss opp i tetstriden på direkten, vi har jo langt høyere kvalitet i stallen enn Jerv. Disse katastrofale følgene som enkelte var så sikre på, med masseflukt og økonomisk kollaps, ser ikke ut til å ha slått til ennå. Tvert i mot har vi vel klart å beholde alle vi ønsket å beholde utenom Sery Larsen, og kvittet oss med nesten alle vi ønsket å kvitte oss med. Spillerne inn ser heller ikke ut til å være av noen lavere kvalitet enn vi har sett de siste årene heller. Dyngeland er kanskje vår beste keeper siden Radlinger. Vi fikk også rensket ut i styre og stell. Hadde vi berget plassen kan det godt hende at både Johannessen og Grevstad hadde vært med ennå.

Foreløpig ser nedrykket ut til å være bra for Brann. Sesongstarten har ikke gitt store grunner til bekymring for at opprykket skal ryke heller, men vi får se hva som skjer i kveld.

Superjack

Nedrykket er ikke bra!

Totalen er negativ.
At en klubb som Brann rykker ned er katastofalt elendig.

Så forresten Glimt i går mot Vif (Sett mange Glimt kamper etter hvert)

Måten de kjører angrep på er eksemplarisk.
Spillerne er ekstremt flinke å gjøre seg spillbare. Det er samtidige bevegelser. Både når de spiller mot etablert og i overganger.

De er nøyaktige i utførelsene og det gjør at det blir mange gode og store muligheter.

Jeg håper Brann gjør alt de kan for å øve på det i Obos. At Brann klarer kjøre opp tempo slik at motstandere blir hengende etter.



Brannsupporter.

krakra

Nedrykket er bra hvis det hjelper Brann å bli et topplag. Foreløpig har alle disse minusene som ble forskuttert uteblitt.

Nixon

Det er litt tynt å konkludere med at Brann har godt av å rykke ned fordi vi ikke har gått konkurs og har hatt en OK start i OBOS. Men man får jo uansett ingen fasit eller bevis all den tid vi ikke kan sammenligne med sesongen 2022 der vi hadde vunnet mot Jerv.
Rød makt på Hansa

Lasaron

7 poeng etter tre kamper, der to har vært bortekamper. Ser vi litt stort på det, så er dette godkjent. Men det er mange lag som har 7 poeng, og Ulf har 9. Så seier mot Sogndal på lørdag vil være svært viktig for å få flyt og roe nervene til folk.
Tren på langskudd

Gulløl

Målpoeng etter tre kamper, antall kamper i parantes:

Ruben Kristiansen: 2 (3)
Aune Heggebø: 2 (3)
Mathias Rasmussen: 2 (3)
Vegard Moberg: 1 (2)
Bård Finne: 1 (2)
Niklas Jensen Wassberg: 1 (3)
Svenn Crone: 1 (3)
Fredrik Knudsen: 1 (3)
Sivert Heltne Nilsen: 1 (3)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

zeta

Brann, Start og Fredrikstad møtes i år til uoffisielt norsk mesterskap i vanstyre. Foreløpig har Start en knepen ledelse. Men dette kan bli jevnt og spennende helt inn

opplett

Brann vinner aldri når jeg er på stadion.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Corran

Quote from: opplett on April 23, 2022, 22:00:47 PMBrann vinner aldri når jeg er på stadion.
Så vær så snill Slutt å gå på stadion

Edit: Btw er vel ikke nødvendigvis så mange kamper du ikke har vært på de siste sesongene
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Er Heggebø overtrent?
Tren på langskudd

esp123

Quote from: Lasaron on April 24, 2022, 09:05:43 AMEr Heggebø overtrent?

Han ser ihvertfall svært tung ut i steget. Spørsmålet er om han har bygget for mye muskler. Er det hensiktsmessig å være så stor.


Kagain

Quote from: esp123 on April 24, 2022, 10:33:02 AM
Quote from: Lasaron on April 24, 2022, 09:05:43 AMEr Heggebø overtrent?

Han ser ihvertfall svært tung ut i steget. Spørsmålet er om han har bygget for mye muskler. Er det hensiktsmessig å være så stor.



Kan hende at han har lyst å bli det norske svaret på Adebayo "The Beast" Akinfenwa.

Superjack

Heggebø virker for snill for å være en toppspiss.

Der han f.eks mot Sogndal header tilbake til Moberg, når han har eventyrlig mulighet å heade på mål. Vitner om at han er mer lagspiller enn spiss.
Ja, spisser skal være lagspillere også, men notorisk når det lukter å score.

Brannsupporter.

Superjack

Jaja, avskrevne Mjøndalen står med 3 - 1 - 0 etter fire runder.

Blir spennende å se hvordan Brann står etter at de har møtt flere av topplagene i årets Obos.

Brannsupporter.

opplett

Jeg er mer redd for Mjøndalen enn Sandnes Ulf. Det jeg hører rundt meg er at Sandnes Ulf har fått veldig godt betalt.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Gulløl

April 25, 2022, 19:27:59 PM #636 Last Edit: April 25, 2022, 19:32:50 PM by Gulløl
Det vi kan være mest redd for er hvor mange "Braut-drylere" i mål det blir 16 mai. Fire som fetteren, ligger i kortene ? Alle i Braut slekta elsker den elendige gressbanen til Brann, bare å dryle til .......

https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2022/sjekk-denne-braut-suseren-er-det-det-som-kalles-a-dryle_vid1669769/video.shtml
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

fortune

Quote from: Superjack on April 24, 2022, 14:48:40 PMHeggebø virker for snill for å være en toppspiss.

Der han f.eks mot Sogndal header tilbake til Moberg, når han har eventyrlig mulighet å heade på mål. Vitner om at han er mer lagspiller enn spiss.
Ja, spisser skal være lagspillere også, men notorisk når det lukter å score.



Skal de nødvendigvis det? Hvilken rolle og instruksjoner får egentlig Heggebø og de andre angrepsspillerne? Jobber man for å sette Heggebø i scoringsposisjon, jobber man for å sette noen andre i scoringsposisjon eller jobber man for å slå ekstremt høye innlegg og kjempe med nebb og klør som et nedrykkslag?

Firmino er et eksempel på en spiss som ikke scorer særlig mye, men som i årevis har vært en del av topp 5 angrepsrekker i verden. Og Benzema har vært foretrukken spiss for (et av) verdens beste lag i et tiår og har tidvis fungert som playmaker og oppspillspunkt.

Om Heggebø får i oppgave å holde seg foran mål og resten er i stand til å fore han med sjanser er jeg enig i at mål er nesten det eneste viktige. Med så lenge han har i oppgave å jobbe over hele banen, strekke, møte og kjempe, samtidig som laget knapt skaper sjanser på noe annet enn langt baller, er det vanskelig å kreve noe som helst.

Spesielt med en såpass begrenset trener som tilsynelatende ikke aner hvordan han skal organisere en 433..
First is first, second is nothing

Superjack

April 25, 2022, 20:20:41 PM #638 Last Edit: April 25, 2022, 20:22:51 PM by Superjack
Fortune, jeg tenkte Spiss som i avslutter.
Og nei, en angrepsspiller skal ikke nødvendigvis være slik, men jeg oppfatter det at mange tenker at det er det han skal. Ikke hørt Horneland si noe om hvordan han skal jobbe i media heller.

Ut over å «jobba hardt» så virker ikke Horneland å kunne kommunisere mye annet ut i media. Håper han kommuniserer mer inn i laget og på treningene.

Jeg synest Heggebø har vært klart best de gangene han fungerer som en aktiv spiller i angrepsspillet, men ikke nødvendigvis som spiss/avslutter

Han var best i høst der han var aktiv del i oppspill og spille frem andre.

Brann halter i hele spillet sitt. Umulig å se hva de faktisk prøver på, ut over å pælme inn innlegg i boks.

Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Gulløl on April 25, 2022, 19:27:59 PMDet vi kan være mest redd for er hvor mange "Braut-drylere" i mål det blir 16 mai. Fire som fetteren, ligger i kortene ? Alle i Braut slekta elsker den elendige gressbanen til Brann, bare å dryle til .......

https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2022/sjekk-denne-braut-suseren-er-det-det-som-kalles-a-dryle_vid1669769/video.shtml

Det kan bli spennende å se hva som skjer når Broine kommer på besøk. De har jo en annen Braut-fetter, en som de låner fra Moille, nemlig Albert Braut Tjåland. Kan hende han kan få et aldri så lite gjennombrudd på Brann stadion? Det er vel han vel forunt? La gå at Bryne ikke har vunnet noen kamper igjen, men det kan hende at det er på sin plass at Brann gjenopptar sin rolle som de hjelpesløses hjelper...

Pete05

Synes det er ganske oppsiktsvekkende kommentarer fra Bjarne Berntsen etter seieren mot Stabæk når han omtaler det som en fordel for SU pga dårlig banedekke. Hvis vi ser i fjor så må vi vel innrømme at Brann hadde en fordel av banedekke mot antatt god motstand? Det kan tyde ganske mye på at dårlige gressbaner ikke gir noen stor hjemmebanefordel.

Det må nesten være lov å håpe at banen er såpass bra til neste hjemmekamp at vi faktisk kan få en fordel av å spille på gress, det er tross alt mer enn 3 uker til.

Gresslag har fordel av gode gressbaner, dårlige gressbaner fungerer dårlig for lag som er vant med spill på gress mens kunstgresslag tilpasser seg mer til banen? Høres litt merkelig ut men resultatene kan tyde på at det ligger noe i et slikt resonnement.

Nixon

Det er ikke bare banens beskaffenhet som er problemet, men at hjemmelaget nesten ikke har trent der før de to første kampene. Da blir det ikke mye til hjemmebane.
Rød makt på Hansa

esp123

Det er ren logikk at en dårlig gressbane ikke er til fordel for hjemmelag som forventes å styre kamper mot lavtliggende motstandere. Det er mye vanskeligere å kombinere raskt, og man har vesentlig høyere feilprosent. Spesielt hvis man i tillegg ikke får trent på underlaget.

Jeg vil imidlertid påstå at banen var til fordel for Brann mot Sogndal. All den tid Sogndal baserte spillet sitt på å spille seg ut bakfra og kom til Bergen for å vinne, noe som gjorde at Brann fikk flere gunstige brudd enn de ellers ville, og slapp i stor grad å spille mot et etablert Sogndal-forsvar.

Noen vil argumentere for at både Åsane og Sogndal har greid å spille ut Brann, men det er vesentlig enkelte å spille ut lag når de presser dårlig og ikke ligger kompakt.

pidre

Quote from: Lissabon on April 26, 2022, 08:19:46 AMHorneland må vekk. Laget må lære seg å spille metodisk, kjemisk fri for tilfeldige påfunn av enkeltspillere. Teknikk må prioriteres, men først og fremst mangler de 3 ting, fart fart fart. Dette MÅ fixes i sommervinduet.

Skjer IKKE. Dette skjer :

1 De avtaler en idiotisk treningskamp ( som ifjor ) mot et lag fra div 2 eller 3. nå i kamppausen.
2 Kampen går på stadda ( i regnvær slik at matten skades istedenfor å hviles nå )
3 Minst 1 tekniker blir skadet
4 Mot KFUM har de fotballsvake lobbyistene i lokalpressen klart å lure Horneland til å bruke Moberg på midten.
5 KFUM vinner mot det teknisk svake, trege mannskapet
6 Etterpå skyldes det på holdninger istedenfor feil lag, feil fotball.


Er det kamp-pause nå?
Saludar a los monos!

Nixon

Neste kamp er mandag 9. mai.
Cupfinalepause.
Rød makt på Hansa

zeta

Castro inn for Finne er et klart fremskritt på kanten. Da blir laget mer solid. Da blir det også lettere for spillere å stå frem. Vi får se fremover da, om noen står frem. Horne bør jo rullere litt, la folk få sjansen.

  De neste kampene blir tøffe, men nå tror jeg at Brann har en sjans. Men sikkert er det ikke.

Billy Elliott

Jeg tror ikke vi skal gå på så mange poengtap til før direkte opprykk henger i en tynn tråd allerede.

De andre opprykksfavorittene vinner stort sett alt som er.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

fortune

Quote from: Billy Elliott on May 08, 2022, 17:45:58 PMJeg tror ikke vi skal gå på så mange poengtap til før direkte opprykk henger i en tynn tråd allerede.

De andre opprykksfavorittene vinner stort sett alt som er.

Nå skal vi spille fem tette seriekamper frem til 30. mai, hvorpå det blir tre ukers pause. Dette blir derfor et naturlig tidspunkt for en evaluering av sesongstarten og hvorvidt man har troen på at dagens trener og mannskap er kapable til opprykk. Dersom vi på det tidspunktet er mer enn 5 poeng fra direkte opprykk gir konklusjonen i mine øyne seg selv.
First is first, second is nothing

Lasaron

Mannskapet er kapabelt til opprykk.
Tren på langskudd

krakra

Jeg syns det er oppsiktsvekkende at vi knapt har tatt noen steg fra i fjor. Vi møter enklere motstand og vinner på et overlegent spillermateriale, men verken offensivt eller defensivt syns jeg det har vært noen markant bedring. Vi har sluppet inn mål i tre av fire kamper.

Litt mer selvtillit, dårligere motstand og kanskje hakket bedre struktur i presspillet er beholdningen. Jeg syns det er oppsiktsvekkende, og noe Horneland må evalueres hardt på.

Go Up