• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2021

Started by Nixon, December 09, 2020, 22:22:32 PM

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Go Down

krakra

Quote from: SK on June 26, 2021, 15:36:39 PMHardt arbeid er de fleste steder en grunnleggende forutsetning for å lykkes skikkelig, og å være blant de beste. Men det holder jo ikke som eneste kriterie, hjelper ikke nevneverdig hvis man er udugelig.
Kommer jo an på hva en legger i "lykkes skikkelig" og "hardt arbeid". En spiller som Vegard Forren har sikkert jobbet hardt hvis en sammenligner ham med en 4. divisjonsspiller, men han kommer nok dårlig ut sammenlignet med resten av Eliteserien. Likevel har han lyktes mer enn de fleste. Så kan en si at han hadde lyktes enda mer hvis han hadde jobbet enda hardere, men det er ikke alltid de som jobber hardest som når lengst. Sånn er det jo i arbeidslivet og. Ikke minst trenger ikke et helt team å bestå av hardtarbeidende, superlojale arbeidshester.

Det er jo ikke noe problem at Brann jobber hardt, men det virker på meg som de tror det skal løse alt. Jeg får heller ikke noe inntrykk av at de anerkjenner at noen rett og slett er mye dyktigere i enkelte roller enn andre. At de har et helt annet talent. Noe andre ikke nødvendigvis kan kompensere for med hardt arbeid og erfaring. En hører jo stadig "det handler ikke om enkeltpersoner" fra Brann. Det blir helt feil. Det er jo nettopp det, det handler om. Det er en håndfull nøkkelposisjoner i Brann og hadde de vært besatt av personer som var drivende dyktige så hadde Brann vært en stabil toppklubb.

SK

Det er jo ikke enten/eller, men hardt arbeid kan aldri undervurderes. Eksempelvis Forren som du er inne på, hadde han tatt seg selv og trening mer seriøst, hadde han med stor sannsynlighet nådd høyere nivåer.
Dette finnes det et hav av eksempler på. I den ene enden av skalaen folk som Christiano Ronaldo og Jon Arne Riise som har kombinert talent med knallhard og bunnseriøs jobbing for å ta maks ut av karrierene sine. På den annen side folk som John Carew og Raymond Kvisvik som fløt på talentet sitt og hadde nådd lenger enn de gjorde hvis de hadde jobbet hardere med seg selv og trening.

esp123

Kan noe av grunnen til at Brann ikke utvikler spillere være at treningsforholdene ikke er gode nok?

nero

Quote from: esp123 on June 26, 2021, 19:34:15 PMKan noe av grunnen til at Brann ikke utvikler spillere være at treningsforholdene ikke er gode nok?
En bitteliten del av grunnen, kanskje, men langt viktigere er nok den katastrofale mangelen på kompetanse klubben har demonstrert på så godt som alle tenkelige områder.
Lions led by donkeys.

Kagain

Quote from: nero on June 26, 2021, 19:56:02 PM
Quote from: esp123 on June 26, 2021, 19:34:15 PMKan noe av grunnen til at Brann ikke utvikler spillere være at treningsforholdene ikke er gode nok?
En bitteliten del av grunnen, kanskje, men langt viktigere er nok den katastrofale mangelen på kompetanse klubben har demonstrert på så godt som alle tenkelige områder.

Amen, brother.

Som Krakra m.fl. nevner så har Brann basert seg på "hard jobbing" som det eneste kvalitetskriteriet. Ikke bare i sportslig ledelse, men også på banen etter LAN tok over.

Misforstår meg rett, jeg har ikke noe problemer med hard jobbing. Men la oss si at noen hadde tatt og slengt meg i en jobb som kaptein på et skip, type oljetanker. Jeg har kjørt motorbåt en del, og fisket og slikt. Så sjøen er ikke ukjent for meg. Men det er et sabla langt hopp fra å fise rundt i en snekke til å være kaptein for et skip med millionverdier i lasten, og et mye mer spesialisert mannskap med sine definerte roller for å få dette til. Jeg kan garantere deg at jeg hadde jobbet hardt for å få det til, men i dette tilfellet har jeg ikke kompetanse til å få det til uansett hvor hardt jeg jobber. Samme om de hadde satt meg til å jobbe på maskinrommet i samme skip. Jeg er rett og slett ikke kompetent nok til den jobben.

pidre

Stemmer det at Brann har basert seg på "hard jobbing" som einaste kvalitetskriterie?

Kven har i så fall avgjort dette - er det styret, daglig leder eller KI?

Og kva innebær dette begrepet kvalitetskriterier? Kor mange kriterier finnes det, og er det nokre som er valgt vekk?


 
Saludar a los monos!

krakra

June 28, 2021, 16:34:24 PM #406 Last Edit: June 28, 2021, 16:41:48 PM by krakra
Jeg tror ikke de kun går etter hardt arbeid, men mitt inntrykk er at de undervurderer viktigheten av spisskompetanse i nøkkelroller, og særlig sammenhengen mellom spisskompetanse og bestemte strategier.

Når Brann for eksempel nå har startet et prosjekt der de skal bygge på nytt (et prosjekt som startet som et utviklingsprosjekt, men som er så vanlig med Brann har endt opp som et totalrenoveringsprosjekt) med en ny, offensiv spillestil og unge spillere som kjernen så skulle en kanskje tenke at man går for en trener som har sine styrker i spillestil og talentutvikling. Istedenfor går man for en trener med den ganske vage egenskapen at "Han har vunnet før og vet hva som skal til". (Han visste kanskje hva som skulle til i RBK, men jeg tror det skal noe helt annet til i Brann).

På sportssjefssiden skulle en kanskje tenke seg at man henter en som har kunnskap og forståelse til hvordan man setter sammen en stall der unge spillere utvikler seg. Som vet hva slags typer de unge spillerne må ha rundt seg for å få både den nødvendige tryggheten og også det nødvendige presset til å ta steg. Når man skal utvikle en ny spillestil bør han kanskje også ha visse taktiske kunnskaper og evner til å se hva slags spillertyper en slik spillestil trenger, og hva vi mangler i stallen. Ikke bare for å løfte oss, men for å løfte oss innen den stilen vi har bestemt oss for å utvikle. I tillegg bør han kanskje ha oversikt nok over markedet til å klare å finne disse spillerne. Her snakker vi blikk og forståelse litt utover det "vi trenger en leder, en kriger og en målscorer", som alle som ser på Brann kan resonnere seg fram til. Gjerne også en som skiller seg litt fra gjennomsnittsmannen i sine evner til å se potensiale i spillere. Både som spilletyper og persontyper, i sammenheng med spillestil og kultur i Brann.

Men istedenfor løfter de fram "kjøp og salg" av spillere. Ikke nødvendigvis beviste gode egenskaper heller, men erfaring med dette. I tillegg til erfaring med akademi, ledererfaring osv. osv.

Det virker som man tror at hard innsats, og kanskje litt erfaring, kan dekke over manglende spisskompetanse. Noe, som andre har vært inne på, minner litt om mentaliteten man har hatt når man skulle bygge lag under LAN. Middelmådige, men erfarne spillere som har topp innsats. Og det kan fungere en stund hvis man finner flyten, men man tar jo ingen steg, man utvikler ikke lag eller klubb i det hele tatt og når lufta går litt ut av ballongen så ser man at fundamentet er skjørt som et korthus.

"Det handler ikke om enkeltpersoner" er jo en gjenganger både i og rundt Brann, i litt forskjellige former. Min påstand at det er nettopp det, det handler om. Man har noen ytterst få nøkkelposisjoner som er helt avgjørende. Trener er den suverent viktigste, dernest sportssjef. De to er utrolig viktig. Daglig leder syns jeg har fått et absurd fokus. Kanskje fordi vår daglige leder har blandet seg vel mye inn i ting hun burde holde seg unna. I mine øyne bør daglig leder først og fremst sørge for at driften er god og trygg, at økonomien er solid og at man har rutinerer og strukturer i organisasjonen som gjør at vi ikke er en kaosklubb. Sportslige, strategiske avgjørelser bør vedkommende holde seg langt unna. Det har vært mye snakk om "fotballkompetansen" til styret. Jeg syns dette er overdrevent. Det er ikke i styret spisskompetansen skal være. Hovedproblemet til styret har vært mentaliteten. De har stort sett diltet etter trener og administrasjon i alle saker, istedenfor å forholde seg til bestemte ambisjoner og strategier. Det har gjort at Brann har vært en klubb uten styring. I tillegg virker det som de havner fullstendig på defensiven hver gang ting går dårlig.


Kagain

Quote from: pidre on June 28, 2021, 12:28:57 PMStemmer det at Brann har basert seg på "hard jobbing" som einaste kvalitetskriterie?

Kven har i så fall avgjort dette - er det styret, daglig leder eller KI?

Og kva innebær dette begrepet kvalitetskriterier? Kor mange kriterier finnes det, og er det nokre som er valgt vekk?
 

Dette er nok litt (OK, mer enn litt) overdrevet fra min side. Det kan til og med være at det er litt flåsete sagt. Men det jeg tenkte på da jeg skrev denne var basert på min frustrasjon den fetisjen LAN hadde for gråsteinsspillere da han var trener. Eller det som kalles for hardtarbeidende signalspillere.

Jeg abonnerer ikke på BT, men om du ser på denne listen så tipper jeg du vil se at det er først og fremst spillere som kan springe mye og har en "profesjonell holdning"

https://www.bt.no/sport/i/dOm4WB/her-er-alle-brann-sjefens-overganger-faerre-enn-halvparten-slaar-til

For å få en mer komplett oversikt over ganger så noterer jeg ned det som står på transfermarkt.

LAN tok over i 2015. Da hadde Norling allerede gjort en haug med innkjøp. Her er listen i følge transfermarkt

Sesong 15/16: Kristiansen, Vega, Braaten, Hatakka, Johansen, Vevatne, Heltne Nilsen, Rennie, Lie Skålevik, Hvilsom, Lorentzen, Øvretveit, Askar , Orlov, Rotighaug

Av disse var Orlov, Askar og Øvretveit spillere som kom tilbake etter lån. Jeg husker ikke om Rennie ble hentet på lån fra LAN eller om det var Norling. Braaten ble vel hentet fordi en fan betalte overgangssummen. Ellers hadde han ikke blitt hentet. Krepsefiskeren, SHN og Johansen er veldig typiske LAN-signeringer. Krepsefiskeren er vel den spissen som gjorde det best under LAN.

Seongen 16/17: Wormgoor, POL, Børven, Jónsson, Rólantsson, Knudsen, Hatakka, Heggland, Rotihaug, Stenevik, Bildøy.

Av disse kom Knudsen, Hatakka, Heggland og Rotihaug tilbake fra lån. Børven var en spiller mange av oss hadde store forventninger til. Gilli og Orry var klassiske arbeidsjern. Wormgoor var også hardtarbeidende (se for eksempel på Forren), men det er mye mer vanlig å ha slikt i forsvaret enn andre steder på banen.

Sesongen 17/18: Teniste, Ordagic, Marengo, Koomson, Sahin-Radlinger, Kjelrud Johansen, Kalsaas, Hatakka, Lie Skålevik, Cramer (en kort stund) og Stenevik.

Hatakka, Krepsefiskeren og Stenevik kom tilbake fra lån. Teniste, Ordagic, Kjelsrud Johansen var arbeidsjern. Marengo og Koomson var andre sorter. Men Koomson hadde et navn og var kjent for å gjøre en del arbeid.

Sesongen 18/19: Bamba, Berisha, Eggen Rismark, Løkberg, Yttergård Jenssen, Opdal, Strand, Löfgren, Grøgaard, Holmen Johansen, Mehnert, Jónsson, Stenevik

Jónsson og Stenevik kom tilbake fra lån. Berisha var kjent som hartarbeidende og hadde et navn. Bamba hadde et navn. Løkberg har alltid hatt arbeidskapasitet (og lederevner) som sin forte. Barnebarnet hadde imponert for Ranheim og var fysisk sett ganske god. RYJ hadde et navn. Löfgren og Mehnert var ungfoler man håpte skulle slå til. For allerede her hadde LAN fått tilbakemeldinger på at det var manglende ungdomssatsing.

Sesongen 19/20: Pedersen, Tveita, Hustad, Forren, Taylor, Fährmann, Ahamada, Kolskogen, Berg Kvinge, Pettersen, Mehnert, Bildøy, Löfgren.

Pettersen, Mehnert, Bildøy, Löfgren og Hustad kom alle tilbake fra lån. Hustad klarte å bli kjøpt i den samme perioden og så lånt ut.

Forren kom rekende på en fjøl etter at han hadde dummet seg ut i Moille med å ta penger fra steder der han ikke skulle tatt dem (spillegalskapen som han har vært åpen om). Når det gjelder Taylor så var vel han i utgangspunktet en del av en byttehandel sammen med Valakari mot at RYJ skulle reise nordover.

I sesongen 20/21 tar jo Broder Kåre over, men la oss for sikkerhets skyld ta med den også.

Sesongen 20/21: Fjóluson, Krogh Gerson, Rasmussen, Svendsen, Delaveris, Skaanes, Strønen Skeie, Blomberg, Simba, Hjorteseth, Selland Heggebø, Møller Wolfe, Holmen Johansen, Sané, Löfgren, Kalsaas, Haaland, Jensen Wassberg

Dette er sesongen da LAN har fått mye trykk på seg. Tilbake fra lån denne sesongen får han EHJ, Löfgren, Kalsaas, og Strønen Skeie. Vi ser en markert forandring it at det er flere ungdommer som blir hentet. Men de fleste spillerne her som ikke er først og fremst kjent som hardtarbeidende virker som krampeaktige forsøk for å få Brann til å virke igjen.

Når vi går over alle disse spillerne, så ser vi at det er veldig få av dem som er tekniske begavelser eller spesielt kreative. Noen av dem blir hentet pga. påstått pasningsfot i tillegg til andre kvaliteter (Barnebarnet, Forren). De fleste av disse blir introdusert som hardtarbeidende.

Ifølge Aftenposten skulle faktisk Bamba være perfekt for den fotballen som Brann og LAN spilte (sjekk det ut som du har abonnement), men jeg tipper adjektiver som hardtarbeidende og profesjonell dukker opp der også.

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/3JBlJ9/mener-brann-kan-ha-funnet-sin-gullspiss-han-er-som-skapt-for-lars-a

Han hadde også et dokument for suksesskriterier som BT publisert i 2018.

https://www.bt.no/sport/i/LAlj4p/i-et-dokument-har-lars-arne-nilsen-skrevet-ned-oppskriften-brann-sukse

Jeg har ikke tilganger her heller, men på søkeresultatene før vi følgende informasjon "Derfor trenger vi hardtarbeidende spillere som er lojale til det vi skal gjøre"

Jeg skal gi LAN dette: jeg tror ha fikk tørket ut de mest festglade folkene i Brann (Haugen, Barmen) og fikk dem til å være mer profesjonelle.

Men alt det jeg har skrevet nå er bakgrunnen for at jeg satt ting på spissen og skrev følgende:

"Som Krakra m.fl. nevner så har Brann basert seg på "hard jobbing" som det eneste kvalitetskriteriet. Ikke bare i sportslig ledelse, men også på banen etter LAN tok over."

Jeg skulle selvsagt ha skrevet det slik som dette, uten å si at andre mener det samme som meg:

Det kan virke som har Brann basert seg på "hard jobbing" som det eneste kvalitetskriteriet. Ikke bare i sportslig ledelse, men også på banen etter LAN tok over.

Gepard

jaja. Det hele er så ekstremt forutsigbart. Bestillingen er levert.

Spelaren

Brann må nå gire opp fra "hard" jobbing til "knallhard" jobbing. Då skal KBK få kjørt seg...
Gå av.

Superjack

Quote from: Spelaren on June 30, 2021, 21:09:52 PMBrann må nå gire opp fra "hard" jobbing til "knallhard" jobbing. Då skal KBK få kjørt seg...

Ja, der burde listen ligge. Laget som kanskje mest av alle i ES er kjent for hard jobbing.

Setttr pengene mine på 0-4 i den kampen
Brannsupporter.

Spelaren

I fjor rykket Aafk ned med sinnsyke 11 poeng på 30 kamper. Etter 12 kamper hadde de 6 poeng, ett mer enn det Brann har nå. Bohinen fikk sparket midtveis i sesongen, og hvis styret i Brann er seg sitt ansvar bevisst - fjerner de Kåre Ingebrigtsen så snart som overhodet mulig. Dette er et dødsdømt prosjekt, og selv om det er tre heimekamper på rad nå er det tidenes verste Brann-trenerduo som skal lede treninger og disse kampene. Det får være måte på hvor naiv og dumsnill tro man skal ha til denne gjengen.

Kåre vekk nå.
Gå av.

SK

Hjalp jo ikke for Aalesund å bytte trener akkurat.

gladiporno

Kåre og Brann-styret kommer til å bruke de personlige feilene ved målene for all det er verdt. I sannhetens navn var de jo ekstremt store. Spesielt Holmen sine. Helt utrolig. Helt utrolig.

Så nei, tror ikke det skjer noe nå.

Spelaren

I BT nå i kveld uttrykker igjen Jimmi Nagel støtte til Kåre. "Ikke aktuelt å skifte trener nå", og eg som trodde det var styrets oppgave å vurdere dette(?). Styreleder Birger er ganske ordknapp og kommenterer selvsagt ikkje hva smerteterskelen er, men han har i det minste sett en framgang og utvikling  ::)  .
Gå av.

krakra

Lurer på om Nagel forlater Brann med KI eller om det er der grensen for «å stå sammen» går, slik det var for Johannessen og Soltvedt med LAN.

haak

Det ble skjebnesvangert å ikke få inn SHN da vi hadde sjansen.
Burde ha strukket oss lenger for dette laget skriker etter en lederskikkelse.

Lasaron

Det undrer meg at styret styrer mot et nytt 2014, med åpne øyner.
Tren på langskudd

esp123

Selvfølgelig sier ikke Nagel noe annet enn at Kåre har tillit. Kommunikasjonen utad må uansett være at man står sammen.

Uansett er ikke kampen igår noe som tilsier at Kåre må gå. Som jeg nevnte i kamptråden, med en skikkelig keeper hadde de stått med 6 poeng på de to siste kampene. Brann har ikke kollapset, det er energi i laget og de er ikke langt unna sikker plass. Jeg ser ikke helt at et bytte av trener midt i sesongen har noe for seg på det nåværende tidspunkt.


Huff

Quote from: Lasaron on July 06, 2021, 09:03:35 AMDet undrer meg at styret styrer mot et nytt 2014, med åpne øyner.

Jeg er rystet.

Dette er jo mye verre enn 2014. Da hadde vi ansatt en helt Norge-fersk utenlandsk trener som i sesongstarten ofte fikk laget til å prestere rent spillemessig, selv om resultatene uteble. Våren 2014 spilte Brann tidvis meget god fotball og det var jo derfor svært mange -meg inkludert- hadde troen på Norling.

KI ble ansatt i fjor høst, noe som førte til at Brann raskt tok stedet ned i nedrykksstriden. Siden da har alt blitt betydelig verre og Brann fremstår nå som eliteseriens svakeste lag, med god margin. Det gode spillet som Kåre ble ansatt for å få til ser en stort sett kun i ekstremt korte glimt, mens totalen er en spillemessig misære.

Brann rykker ned, styre og ledelse gjør ingen reelle forsøk på å ta grep. Et trenerbytte trenger ikke ha noen effekt i det hele tatt, men en får da faen i det minste prøve å berge plassen.

Lasaron

Det ekstra rare er at styret har relativt store deler av byen bak seg. 
Tren på langskudd

Henki

Quote from: Spelaren on July 05, 2021, 20:44:32 PMI BT nå i kveld uttrykker igjen Jimmi Nagel støtte til Kåre. "Ikke aktuelt å skifte trener nå", og eg som trodde det var styrets oppgave å vurdere dette(?). Styreleder Birger er ganske ordknapp og kommenterer selvsagt ikkje hva smerteterskelen er, men han har i det minste sett en framgang og utvikling  ::)  .

Ville ikke lagt så mye vekt på den uttalelsen fra den godeste Jimmi. Det ville jo vært mer oppsiktsvekkende hvis han gikk ut offentlig og sa at han mente at trenerbytte var det riktige. Til syvende og sist er det vel styret som tar avgjørelsen, og jeg ser jo for meg at det begynner å brenne litt under føttene på en del der også. Det er i det hele tatt ganske mange i ledelsen på Stadion som bør være moden for utskiftning, styreleder inkludert, nå som nedrykk blir et mer og mer sannsynlig utfall av sesongen.
Ballen skal fremover!

krakra

July 06, 2021, 11:52:06 AM #422 Last Edit: July 06, 2021, 11:58:55 AM by krakra
Nå skal nedrykkssportssjefen redde oss fra nedrykk med å hente en nedrykkskaptein fra Danmark da. Så dette blir nok bra.

Det verste er at hvis vi berger plassen grunnet to andre lags udugelighet så vil mange anse det som en sterk snuoperasjon fra trenergeniene. «Hva var det vi sa?» vil florere. KI får fortsette og neste år er det en ny grunn til å akseptere elendige resultater og tragisk fotball.

Det forventes ingenting fra dette laget lenger.

Giles

Quote from: Huff on July 06, 2021, 09:42:48 AM
Quote from: Lasaron on July 06, 2021, 09:03:35 AMDet undrer meg at styret styrer mot et nytt 2014, med åpne øyner.

Jeg er rystet.

Dette er jo mye verre enn 2014. Da hadde vi ansatt en helt Norge-fersk utenlandsk trener som i sesongstarten ofte fikk laget til å prestere rent spillemessig, selv om resultatene uteble. Våren 2014 spilte Brann tidvis meget god fotball og det var jo derfor svært mange -meg inkludert- hadde troen på Norling.

KI ble ansatt i fjor høst, noe som førte til at Brann raskt tok stedet ned i nedrykksstriden. Siden da har alt blitt betydelig verre og Brann fremstår nå som eliteseriens svakeste lag, med god margin. Det gode spillet som Kåre ble ansatt for å få til ser en stort sett kun i ekstremt korte glimt, mens totalen er en spillemessig misære.

Brann rykker ned, styre og ledelse gjør ingen reelle forsøk på å ta grep. Et trenerbytte trenger ikke ha noen effekt i det hele tatt, men en får da faen i det minste prøve å berge plassen.
Tiltredes, alt annet er for desinformasjon å regne.

fortune

Enig med siste talende, men styrene i Brann har aldri fremstått som spesielt handlekraftige. Trenere har man tradisjon for å avsette fra tribunen, så vi får ta ansvar og få det gjort på lørdag..
First is first, second is nothing

SK

Å lage dårlig stemning på tribunen i den akutte krisen Brann er i nå, er idioti. Seier er livsviktig, og det må være fokuset helt uavhengig om man ønsker trener med videre eller ikke.

fortune

Quote from: SK on July 06, 2021, 17:41:29 PMÅ lage dårlig stemning på tribunen i den akutte krisen Brann er i nå, er idioti. Seier er livsviktig, og det må være fokuset helt uavhengig om man ønsker trener med videre eller ikke.

Om det ikke blir dårlig stemning beholder vi sannsynligvis KI inntil alt håp er ute. Det er jo ikke slik at vi ønsker å være ufine fra tribunen, men det pleier å skje som en naturlig konsekvens av at Branns styre er handlingslammet. Branns siste trenere har sittet mye lengre enn de burde og alle har i praksis blitt avsatt fra tribunen. Tipper det skjer igjen.
First is first, second is nothing

Nixon

Jeg tenker at laget får støtte i starten av kampen, men dersom det ikke går veien på lørdag heller, så blir ikke veien lang til negative rop. Og i slike situasjoner er det alltid interessant å se hvem og hvor mange som henger seg på.
Rød makt på Hansa

Leffen


krakra

July 11, 2021, 12:00:00 PM #429 Last Edit: July 11, 2021, 12:02:53 PM by krakra
Brann la listen så langt det lar seg gjør før årets sesong. Ambisjonen var å bli bedre.

Det har man ikke klart.

Dansken slår meg allerede som en rævdilter uten pondus eller vilje til å banke igjennom nødvendige grep og endringer. Hans rolle er altså å lojalt følge Vibeke Johannessen og redde laget med sin imponerende evne til å forsterke med reservespillere og nedrykksspiller +/- 30 år.

Jose Arrogantio

July 11, 2021, 13:20:01 PM #430 Last Edit: July 11, 2021, 13:22:26 PM by Jose Arrogantio
Quote from: Leffen link=msg=569352 da

quote author=Leffen link=msg=569352 date=1626001137]
Nå sier tallknuserne at det er 69% sjanse for nedrykk:)

https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/eliteserien/

Tenker den blir nærmere 90 om vi ikke vinner de to neste, modellen deres sier fortsatt at vi er favoritter mot Mjøndalen og Sandefjord.

Jose Arrogantio

Quote from: krakra on July 11, 2021, 12:00:00 PMBrann la listen så langt det lar seg gjør før årets sesong. Ambisjonen var å bli bedre.

Det har man ikke klart.

Dansken slår meg allerede som en rævdilter uten pondus eller vilje til å banke igjennom nødvendige grep og endringer. Hans rolle er altså å lojalt følge Vibeke Johannessen og redde laget med sin imponerende evne til å forsterke med reservespillere og nedrykksspiller +/- 30 år.

Hva annet forventer man når eneste grunnlaget for å hente ham var evnen til å kjøpe og selge?

gladiporno

Det at stillingstittelen er endret fra sportssjef til sportslig leder er trolig ikke tilfeldig. Tror nok at VJ og styret ønsker større makt over det sportslige. Jimmi virker å være mer et verktøy.

gladiporno

Brann kan få et litt delikat keeperproblem mot Mjøndalen om en uke. Holmen tråkket som kjent over før kampen i går. Opdal er ikke 100 %. Pettersen invalid. Børsheim skadet. Oliver Andreas Madsen, som er på Branns B-liste, er etter sigende på vei bort fra klubben. Brann har allerede hentet hans erstatter i Morten Haug. Jeg er litt usikker på om Madsen fremdeles kan spille for Brann (litt andre regler for amatørspillere). Brann _kan_ faktisk måtte stille til kamp neste søndag uten én eneste frisk keeper.

Jose Arrogantio

Quote from: gladiporno on July 11, 2021, 13:25:11 PMDet at stillingstittelen er endret fra sportssjef til sportslig leder er trolig ikke tilfeldig. Tror nok at VJ og styret ønsker større makt over det sportslige. Jimmi virker å være mer et verktøy.

Men hvorfor? Tross sine mangler så gjorde Soltvedt en bedre og ryddigere jobb enn forgjengeren som blandet daglig og sportslig ledelse. Modellen med en ren sportssjef og en ren daglig leder så da ut til å funke, hvorfor endre den?

Pelle

Kan det være at den 12 mann er for "dårlig" for "tiden" ?

Mener å ha lest et forsknings prosjekt der tilskuerne skulle visualisere at ballen havnet på den riktige plassen (i basketball kurven) dette førte til sigende med stor forbedring.

Etter mitt syn har ballen sprettet litt "uønsket" noen ganger i det "siste" og det har vært små marginer.

Kan det så være at masse bevisstheten spiller inn ?

I lag spill er det vel viktig med samhandling og selvtillit (godfoten/godfølelsen)

Ser ut som selvtilliten fikk seg en knekk da Brann ikke hadde tapt på 13 kamper og kun hadde sluppet inn 3 mål, før de møtte en av nåtidens verdens mest attraktive spillere samt en trener som nå leder et av Verdens beste lag.

Er konkurranse frykt for å tape?

Kanskje disse "ordene" er  bare vås, men ønsker uansett at Bergen og Brann stadion kan stråle ut i unison lykke følelse igjen ;-)

Etter mitt syn er der enda muligheter i år,

Lykke til ! 
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Finfin respons

Lest nyere forskning på bruk av psykideliske stoffer? Er åpen for at det er mulig for massene å jinxe.
Kanskje.

gladiporno

Sånn btw mangler Brann både Akademisjef og speider akkurat nå. Ludvigsen skal i hovedsak speide for akademiet med mindre stillingsinstruksen endres igjen.

Pete05

Vi trenger å lykkes i dette vinduet med 2-3 spillere og få satt en mer eller mindre «fast» 11er. Det er spillere på vei inn og noen har de sikkert i kikkerten. Tenk hvis vi kunne få inn noen få spillere, slippe litt dumme skader og få spilt inn et fast mønster. Fotballen er ganske rund og det er ikke så må som skiller oss spillemessig i mange kamper. Nå har vi igjen Mjøndalen før pausen og jeg tror vi starter med en «ny» 11er mot Sandefjord 15.8. Får vi litt flyt i de 2-4 første kampene er mye gjort og vi får en spennende høstsesong - selv om vi kommer til å ha kniven på strupen helt inn.

Fra Sandefjord-kampen tror jeg laget stiller med ny keeper (allerede på plass), Sanè fra start (Geyrson har jeg ikke helt skjønt hvor lenge er ute), Strand tilbake, FHM på midten og forhåpentligvis en ny spiss og kanskje en ny kant og/eller indreløper med «tyngde». Tror det kan gjøre underverker både defensivt og offensivt. Større trygghet bak gir ofte positive utslag fremover. Så helt svart er det ikke, men mye avhenger av hvilken lag vi kan stille i den første kampen etter pausen. Tror vi på det (og ser det!!!) etter den kampen er optimismen snart tilbake - håper jeg. Den kampen kan fort bli sesongen viktigste.

Falkman

Quote from: Pyton on July 15, 2021, 20:07:28 PMVi trenger å lykkes i dette vinduet med 2-3 spillere og få satt en mer eller mindre «fast» 11er. Det er spillere på vei inn og noen har de sikkert i kikkerten. Tenk hvis vi kunne få inn noen få spillere, slippe litt dumme skader og få spilt inn et fast mønster. Fotballen er ganske rund og det er ikke så må som skiller oss spillemessig i mange kamper. Nå har vi igjen Mjøndalen før pausen og jeg tror vi starter med en «ny» 11er mot Sandefjord 15.8. Får vi litt flyt i de 2-4 første kampene er mye gjort og vi får en spennende høstsesong - selv om vi kommer til å ha kniven på strupen helt inn.

Fra Sandefjord-kampen tror jeg laget stiller med ny keeper (allerede på plass), Sanè fra start (Geyrson har jeg ikke helt skjønt hvor lenge er ute), Strand tilbake, FHM på midten og forhåpentligvis en ny spiss og kanskje en ny kant og/eller indreløper med «tyngde». Tror det kan gjøre underverker både defensivt og offensivt. Større trygghet bak gir ofte positive utslag fremover. Så helt svart er det ikke, men mye avhenger av hvilken lag vi kan stille i den første kampen etter pausen. Tror vi på det (og ser det!!!) etter den kampen er optimismen snart tilbake - håper jeg. Den kampen kan fort bli sesongen viktigste.

Sesongens viktigste er  vel et understatement.  Hvis det ikke blir  3 poeng mot Mjøndalen, tror jeg  kvalikk er det  beste  det går an å håpe på.   før møtet  med  Sandefjord skal alle lagene  som ligger over oss spille kampene de har til gode, og det er en hel haug med innbyrdes møter der, så alle, muligens med  unntak av   Stabæk og Tromsø, kommer  til å ta en del poeng.  Hvis vi  bare står  med  7 poeng ( eller i verste fall  6!!) etter kampen på søndag, vil det, etter all sannsynligvis, være  8-10 poeng opp til sikker plass. det er det selvsagt mulig  å gjøre noe med, men det vil nesten kreve en snuoperasjon på linje med   1998 og 2003.  I til kommer det det psykologiske aspektet inn, det  vil være gull verdt for  persillebladene våre å ta med seg 3 poeng inn i den lange pausen.  Betydningen av kampen på søndag kan med andre ord ikke overvurderes.

gladiporno

Når styret og sportslig leder valgte å styrke spillerstallen foran sommervinduet som begynner i august fremfor å fjerne hovedproblemet (hovedtrener), så er Branns skjebne i 2021 forseglet. Jeg tror ikke Brann tar flere seire før man skifter trener. Da er det nok for sent.

Larsendos

Hvordan funker denne «ny-trener-effekten» når det er nesten 4 uker til neste kamp?

Lasaron

Fire uker til neste kamp? Det er en sannhet med visse modifikasjoner...
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Larsendos on July 19, 2021, 19:21:21 PMHvordan funker denne «ny-trener-effekten» når det er nesten 4 uker til neste kamp?

...og om treneren ikke en gang er ny?

Jose Arrogantio

Quote from: Larsendos on July 19, 2021, 19:21:21 PMHvordan funker denne «ny-trener-effekten» når det er nesten 4 uker til neste kamp?

Bedre enn for Stabæk kan en håpe.

Jose Arrogantio

Quote from: Kagain on July 19, 2021, 20:19:50 PM
Quote from: Larsendos on July 19, 2021, 19:21:21 PMHvordan funker denne «ny-trener-effekten» når det er nesten 4 uker til neste kamp?

...og om treneren ikke en gang er ny?

Like godt som med Robert Hauge kan en håpe :)

Nixon

Quote from: Jose Arrogantio on July 19, 2021, 20:20:49 PM
Quote from: Kagain on July 19, 2021, 20:19:50 PM
Quote from: Larsendos on July 19, 2021, 19:21:21 PMHvordan funker denne «ny-trener-effekten» når det er nesten 4 uker til neste kamp?

...og om treneren ikke en gang er ny?

Like godt som med Robert Hauge kan en håpe :)

Vi får kjøre en ny hovedtrener for hver kamp.
Rød makt på Hansa

Nixon

Pressekonferanse klokken 22.00.
Rød makt på Hansa

Superjack

Ser enkelte fortsatt tror at Brann kan overleve i Eliteserien. Med programmet som gjenstår og hvordan det er satt opp så betyr det at Brann må gå rett ut og vinne mye kamper neste 3 månedene. Sesongen må reddes i perioden August - Oktober, med et poengsnitt i den perioden som er på gulltog nivå. For med kampene som kommer i November og Desember er det ikke noe poeng å håpe eller tro på mer enn maks 3 poeng på siste 6 kampene.

Kan jo skje, men da må det skje vesentlige ting med spillerstallen, for det fikses ikke med selv Guardiola ved roret om ikke det kommer inn noen skikkelige game changing spillere. 

August
#15   BRANN-SANDEFJORD FOTBALL    15.08.2021    3p
#16   STRØMSGODSET-BRANN            21.08.2021    3p
#17   BRANN-HAUGESUND                    28.08.2021    1p
September         
#18   LILLESTRØM-BRANN                    12.09.2021    0p
#19   TROMSØ-BRANN                            19.09.2021    3p
#20   BRANN-KRISTIANSUND                    26.09.2021    1p
Oktober         
#21   MJØNDALEN-BRANN                    03.10.2021    3p
#22   BRANN-STABÆK                            17.10.2021    3p
#23   ODD-BRANN                                    24.10.2021    1p
#24   BRANN-VIKING                            27.10.2021    3p
#25   VÅLERENGA-BRANN                    31.10.2021    0p
November         
#26   BRANN-ROSENBORG                    07.11.2021    0p
#27   SANDEFJORD FOTBALL-BRANN    21.11.2021    0p
#28   BRANN-MOLDE                            28.11.2021    0p
Desember         
#29   BODØ/GLIMT-BRANN                    05.12.2021    0p
#30   BRANN-SARPSBORG 08                    12.12.2021    3p
   Totalt                                                            24p
        Totalt inkludert poeng første 14 kamper            31p
Brannsupporter.

pidre

July 29, 2021, 18:56:18 PM #449 Last Edit: July 29, 2021, 18:58:44 PM by pidre
Kjem jo an på kor mange poeng andre lag plukker, i første rekke Mjøndalen og Stabæk.

Trur vi fint greier oss - om vi får inn ein spiss.
Saludar a los monos!

Go Up